Miten saataisiin vaaralliset mummot ja vaarit pois liikenteestä?

Viestiketju alueella 'Autot ja liikenne' , aloittaja mRkukov, 23.03.2017.

 1. mRkukov

  mRkukov Hrrrr...

  Viestejä:
  4 689
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Tänään yksi vanhus (näytti vanhalta papparaidelta) ajoi tyynesti kolmikaistaista väärään suuntaan. Tajusi jossain kohtaa, mutta jatkoi vain. Ilmeisesti liikenteenjakajan nuoli on liian vaikea ymmärrettäväksi. Edes lumessa menevät ajourat ei riittäneet opastamaan...

  Screenshot_20190114-125620_Gallery.jpg

  Tämä taajama-alueella, joten mitään suurempaa vaaraa tuosta ei aiheutunut. Sitten kun tekee saman motarin liittymässä niin...
   
 2. mRkukov

  mRkukov Hrrrr...

  Viestejä:
  4 689
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
 3. Ultrosor

  Ultrosor Tentacule spécialité

  Viestejä:
  1 428
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Hampaattomat pois liikenteestä!
   
 4. E.T

  E.T

  Viestejä:
  2 595
  Rekisteröitynyt:
  27.02.2017
  Kyllä sitä vastapainoksi jää taatusti paljon tilastoimatta kaikenmaailman rallikuskeja ja muita "neuvoa antavia" nauttineita.
  Kaupunkien ulkopuolella kun ei poliiseja paljoa ole, niin pitäisi sattua jonkun muun ohikulkijan nopeasti paikalle, että saisivat ulosajotkaan kiinni isolla varmuudella.
  Siis olettaen että paikalla sattunut on sellainen joka soittaa poliisit paikalle...
  Muista "hiukkasen kiihdyttelyistä" taas on turha toivoakaan realistista tilastoihin jäämistä, ellei sitten satu juuri sille hetkelle sitä vastaantulijaa "väärään kohtaan".
   
  Awelonian tykkää tästä.
 5. Pakana

  Pakana

  Viestejä:
  1 010
  Rekisteröitynyt:
  22.10.2016
  Toisaalta tässä on nyt sellainen tilanne päällä että juopottelu on noin yleisesti ottaen vähentymässä ja mielipiteet jurrissa ajamiseen jyrkkenemässä, joka kuitenkin tekee siitä rattijuoppudesta laskevan trendin, sen sijaan vanhusten määrä ja ikä lisääntyy kokoajan.

  Rattijuopot ja nuoret kuljettajat ovat siis tällähetkellä pienenevä riskiryhmä, kun vanhukset ovat kasvava, siksi jälkimmäisen ryhmän riskintorjuntaan tulisi kohdistaa entistä enemmän resursseja.
   
 6. petepeluri

  petepeluri

  Viestejä:
  1 813
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Vanhus ajoi 50 alueella 35km/h, tietyömaan 30 alueella vauhtia 15km/h.
  Saisivat kyllä laittaa vanhukset ajokokeeseen 70v jälkeen. Noin epävarma kuljettaja ei kuulu liikenteeseen.
   
  80286 tykkää tästä.
 7. Lare

  Lare Error 404

  Viestejä:
  1 157
  Rekisteröitynyt:
  13.11.2016
  Mummo ajoi Corollalla liikenteenjakajan väärältä puolelta ja jatkoi jonkun matkaa vastaantulevien kaistaa. Onneksi ei tullut autoja vastaan. Kun oikea kaista löytyi, niin jäi ajamaan 25km/h 50-alueella. Ei kovin sujuvaa ajamista :think:
   
 8. novoiperkele

  novoiperkele

  Viestejä:
  955
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  60 vuotiaana ajokoe, siitä viiden vuoden välein. Jos ei onnistu, niin kuivumaan vaan.
   
  petepeluri ja 80286 tykkäävät tästä.
 9. 80286

  80286 Premium-jäsen

  Viestejä:
  208
  Rekisteröitynyt:
  13.03.2017
  Kannatan lämpimästi, kummasti siitä lääkärintarkastuksesta pääsee läpi vaikka mitkä invalidit, vanhempi sukulaismies eläkkeelle jäännin jälkeen vetänyt 2 autoa lunastukseen ja jatkuvasti kaupan parkkipaikalla pukkaa peltikolaria kun ei oikein refleksit enää toimi taikka pää käänny niin että peruuttaessa katsoisi muuallekin kun peileihin. Sukulaiset turhaan anelee kortista luopumista ym.
   
  novoiperkele ja mRkukov tykkäävät tästä.
 10. Pakana

  Pakana

  Viestejä:
  1 010
  Rekisteröitynyt:
  22.10.2016
  Mihkä muualle sitä peruuttaessa pitäisi katsoa kuin peileihin?

  No ei se että peruutustekniikka on kunnossa tarkoita sitä että autolla ajamisesta yleisesti ottaen tulisi mitään.
   
 11. petepeluri

  petepeluri

  Viestejä:
  1 813
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Ikkunasta ulos, suuntaan mistä voi tulla autoja.
   
  hkultala, SR50La ja 80286 tykkäävät tästä.
 12. Manakuski

  Manakuski

  Viestejä:
  457
  Rekisteröitynyt:
  12.10.2017
  Päätä pitää pyörittää peruuttaessa, että näkee mm. Sivuikkunoista jos kääntää samaan aikaan tai jos peruuttaa vaikkapa pyörätien yli.
   
 13. mRkukov

  mRkukov Hrrrr...

  Viestejä:
  4 689
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Nyt kuhisee ajokorttitarkastuksissa – erotatko, mitä tummaa on metsän laidassa?
  Keväisin ajokorttitarkastuksissa kuhisee, kun 70 vuotta täyttäneet tarkastuttavat terveydentilansa ajoluvan uusimista varten.

  Yli 70-vuotiaiden tulee Suomessa todistaa ajokykynsä ajoluvan jatkamista varten. Ajokorttitarkastukset ovat suosittuja erityisesti keväisin: esimerkiksi Terveystalossa tehtiin vuoden 2018 huhtikuussa jopa 935 ajoterveystarkastusta, kun taas saman vuoden syyskuussa tarkastuksia tehtiin 551.

  "Lumen sulaessa ja jäiden lähtiessä mökkikuume taitaa alkaa jo vaivata suomalaisia. Ajokyvystä onkin hyvä pitää huolta, jotta autolla pääsee nauttimaan mökkeilystä ikääntyneempänäkin vielä pitkään. Pitkä ikä tuo usein mukanaan sairauksia, jotka vaikuttavat myös ajokykyyn. Säännöllisissä ajoterveystarkastuksissa käyminen onkin yli seitsemänkymppisille tärkeää jo liikenneturvallisuuden näkökulmasta", toteaa geriatri Minna Raivio Terveystalon verkkosivulla.

  Ajoterveystarkastus tulee 70 vuotta täyttäneillä eteen vähintään viiden vuoden välein. Esimerkiksi muistisairaudesta kärsivälle lääkäri voi kirjoittaa puoltavan ajokorttilausunnon korkeintaan vuodeksi.


  "Muistisairaudet ovat yksi yleisimmistä syistä siihen, ettei ikääntynyt autoilija voi enää ajaa. Sairaudet voivat hidastaa reaktiokykyä liikenteessä, ja siksi lääkäri arvioi ajoterveystarkastuksessa tilanteen keskustellen, omaisilta kysellen ja testejä hyödyntäen. Jos käy muutenkin säännöllisesti erikoislääkärillä, ajoterveystarkastus sujuu helposti siinä samalla", kertoo Raivio.

  Ajokykyyn vaikuttavien sairauksien lisäksi tarkastuksessa tutkitaan yleinen terveydentila, näkö ja kuulo sekä käydään läpi alkoholin käyttötottumukset sekä käytössä oleva lääkitys. Harva tulee ajatelleeksi, että esimerkiksi vahvat kipulääkkeet tai eri lääkkeiden yhteisvaikutus voivat heikentää ajokykyä.

  Iän karttuessa monille alkaa ilmaantua näköön vaikuttavia silmäsairauksia – esimerkiksi näköä haittaava kaihi vaivaa 30 prosenttia 70-vuotiaista. Kaihia ja muita eteneviä silmäsairauksia, kuten glaukoomaa ja silmänpohjan ikärappeumaa tulisikin seurata säännöllisesti, mieluummin liian usein kuin liian harvoin.

  "Monet silmäsairaudet etenevät vähitellen, ja näön huonontumista on siksi vaikea itse havaita. Ajoterveystarkastuksen yhteydessä tarkistetaan silmäsairauksien tilanne, näön tarkkuus sekä näkökenttä. Ikääntyminen tuo mukanaan muutoksia, vaikka varsinaista sairautta ei olisikaan: esimerkiksi kontrastinäkö ja hämäränäkö heikkenevät tyypillisesti iän myötä", toteaa silmälääkäri Timo Hellstedt Terveystalosta.

  Monen ikääntyneemmän autoilijan voi olla vaikeaa erottaa esimerkiksi tumman metsän laidassa seisovaa hirveä, ja kirkkaalta huoltoasemalta ajotielle siirtyessä silmillä voi kestää aiempaa kauemmin tottua taas hämärään. Perusasioista huolehtiminen voi auttaa näkemään myös liikenteessä paremmin. On hyvä huolehtia, että silmälasit ovat ajan tasalla ja vireystila ajamista ajatellen riittävän hyvällä tolalla.
   
 14. Lare

  Lare Error 404

  Viestejä:
  1 157
  Rekisteröitynyt:
  13.11.2016
  Nyt on kuukauden sisään näkynyt kolme vanhusta sekoilemassa ja kaikki ajoivat Corollaa :think:

  Ensimmäinen ajoi liikenteenjakajan väärältä puolelta ja ryhmittyi risteyksessä vastaantulijoiden kaistalle. Kun risteyksestä päästiin, niin vauhti jäi alle 30 km/h 50-alueella.

  Toinen taas huudatti risteyksessä konetta rajotinta vasten ja kytkin paloi ihan helvetisti. Kun lopulta pääsi liikkeelle, niin sitten paloi myös kumi.

  Erikoisin tapaus tuli äsken töihin pyöräillessä. Vanhan papan ilmeisesti piti kääntyä risteyksestä oikealle, mutta kääntyikin muutaman metrin liian aikaisin ja suojatielle ja jalkakäytävälle. Matka onneksi stoppasi melkein heti jalkakäytävän isoihin kukkaruukkuihin. Harmi kun en ehtinyt jäämään seuraamaan, miten pääsi tuosta pois.
   
  mRkukov tykkää tästä.
 15. KLF

  KLF

  Viestejä:
  539
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  About viikko sitten 7-kymppinen pappa peruutti parkkiruudusta suoraan mun auton kylkeen. Olispa katsonut taakse tai edes peileihin. Meinas vielä lähteä ajamaan pois mutta ehdin saamaan herran huomion ja jäätiin selvittelemään mitä tässä nyt oikein kävikään.

  Tänään tuli vakuutusyhtiöltä viesti että peltityöt ja maalaus menee vastapuolen piikkiin. Onneksi siitä ei sentään tarvinnut alkaa kinastella.
   
 16. lospolloshermanos

  lospolloshermanos

  Viestejä:
  96
  Rekisteröitynyt:
  02.08.2017
  Sekin vielä :facepalm:
   
 17. Tsupereme

  Tsupereme

  Viestejä:
  80
  Rekisteröitynyt:
  07.12.2016
  *edit* ja väärään keskusteluun
   
 18. KLF

  KLF

  Viestejä:
  539
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  No, onneks oli punaset valot joihin se pysähty. En olisi pystynyt juoksemaan perään ja kepitkin jäi apukuskin penkille :D