Epävirallinen Jimm's PC-Store -ketju

Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
22 615
Erittäin hyvin sanottu siellä! Ihmisten kaksoismoralismi on todella mielenkiintoinen aihe.
Ettei tulisi väärä kuva kenellekään, yo. kommentti on ns. nollapostaus ja se "hyvänä pidetty" kommentti taas puhdasta whataboutismia, joka on kielletty. Josta myös huomautettu ketjussa.

Tämän ketjun voisi siirtää YK:lle tai paremmin moderoituun alueelle, kun kaltaisenne häiriköt ovat pesiytyneet tänne.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
22 615
Juu, väärämielisiltä täällä katkaistaan kaula nopeammin kuin ehdit sanoa Jimm…. :giggle:

Mutta kyllä tässä on ihan valideja argumentteja vapaaehtoisen boikotin puolesta esitetty ja hyvä niin. Mennee Jimms ja Teboil vähän samaan kategoriaan, monet niitä boikotoi, mutta osa niissä silti vielä asioi päätään sen enempää vaivaamatta. Vapaaehtoisen boikotin teho, vaikea on varmaan kovin korkeisiin lukemiin päästä. Yli 50% olisi kyllä jo aika huikea lukema.
Ei väärämielisiltä, vaan keskustelun sotkijoilta. Jotkut esittävät mutua faktoina, lukevat pelkästään Jimm'sin tiedotteita ja sitten erittäin ärsyttävästi tulevat puhumaan ihan samat asiat parin sivun välein. Mitään uutta ja mullistavaa ei ole. Sanotaan vaan samat asiat, uudestaan ja uudestaan, josko toistamalla asiat menisi perille. Ei ne mene, kun se toistettava asia on vaan periaattellisesti väärin. Siinäs yritätte, ei täällä muuta mieltään kuin heikot ihmiset ja ne, joiden moraalilla ei ole mitään väliä, eivät alunperinkään välittäneet.

Ja siitä boikotista: en minä ainakaan yritä masinoida mitään boikottia ja ei minua kiinnosta, kuinka moni täällä Jimm'siä boikotoi. En minä Jimm'sille hae mitään vahinkoa ja vakavia seurauksia. Teboilia en kommentoi whataboutismina muuten kuin että en asioi sielläkään.

Se valinta on vaan moraalikysymys. Sanotaan nyt näin, vaikka voin kuulostaa ylimieliseltä: Jimm'sissä asioivat ovat huonompia ihmisiä ja heidän moraalinsa on myytävissä rahalla. En mielelläni asioi sellaisten ihmisten kanssa, enkä ole ketään laittanut ignoreen siitä syystä, mutta tosiaan en hirveästi ajattele heistä jaloja ajatuksia. Heillä on tähän kaikkeen oikeus, eikä siinä ole mitään laitonta ( kaikki se mikä on laillista, ei ole oikein :D ). Tulee vaan jatkuvasti mieleen, että he yrittävät hakea yleistä hyväksyntää teoilleen, niin tänne tullaan aika ajoin kirjoittamaan Jimm'sin puoltavia lausuntoja, boikotin vähättelyä ja keskustelun häiriköintiä, yleisimpinä tuo whataboutismi, jonka määrittely aina unohtuu. Ja edelleen , boikotti ei minua kiinnosta, puoltavat lausunnot ovat 90% ajasta sitä samaa potaskaa, mitä on ketjun 10 ekalla sivulla melkein samoilla sanoilla. Sitten foorumin säännöt unohtuvat aina kuukauden tai sivun vaihtuessa, niin tämä ketju kaipaisi aktiivisempaa moderointia.

..tai sitten standardivastaukset, kun argumentitkaan ei muutu, mutta ei kai ole keskustelufoorumin idea toistaa samaa dialogia jatkuvassa loopissa?
 
Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
11 757
Ajankohta nyt omalle postaukselle oli täysi sattuma! Lukenut aina joskus tätä ja alkuperäistä Jimmsin ketjua. Huomannut ettei tällä juuri olla armollisia Jimmsille. Meinannut jo aikaisemminkin laittaa toisenlaista mielipidettä kehiin. Päätin siis tarkistaa ensin onko Jimms laitanut mitään uutta tähän aiheeseen liittyvää, ja olihan siellä.:thumbsup:

Päivämääriä on täällä kaivattu, niitäkin löytyi Jimmsin blogista, heidän sivuiltaan ja pidempi teksti:
Voit toki päätellä tykkäysten määrästä, miten paljon täällä arvostetaan huonosti tehtyä sissimarkkinointia maanne ja peiteyhtiönne puolesta.

Jos nyt tässä ketjun kehityksessä jotain hyvää on, niin aika monta sai kerättyä listalle ilmeisinä venäläisinä toimijoina. Jatkossa voi lukea vähemmän syöpää.
 
Viimeksi muokattu:

perusmies

Ihan perus
Tukijäsen
Liittynyt
10.06.2022
Viestejä
51
Kiitos kommentista! Luin kyllä mutta samalla logiikalla olisin syyllinen Kiinan ihmisoikeusloukkauksiin kun ostan tavaraa joka tuotettu Kiinassa
Erittäin hyvin sanottu siellä! Ihmisten kaksoismoralismi on todella mielenkiintoinen aihe.
Tässä on vain sellainen pienoinen ero, että Kiina ei ole suora uhka Suomen turvallisuudelle, Venäjä on. Siksi Jimm’sin tekemät Venäjän myynnit ovat Suomen kannalta selvästi vakavampi asia kuin joku etäinen Kiinan tilanne.

Lisäksi Jimm’sin hailakoista anteeksipyynnöistä johtuen luotto, etteivät tekisi samaa uudelleen jos tilaisuus vain tulee, on heikko. Ymmärrettävästi jonkin verran ikävältä tuntuu tuollaista puljua tukea, kun taannoinen moraalikato on todistettu ja anteeksipyyntökin oli hailakan ja viileän välimaastossa. Jatketaan ikään kuin mitään ei olisi tapahtunut. Mahtoivatkohan ihan oikeasti oppia virheestään?
 
Toggle Sidebar

Statistiikka

Viestiketjut
246 430
Viestejä
4 312 011
Jäsenet
71 825
Uusin jäsen
Piggy

Hinta.fi

Ylös Bottom