Miten kämppä viileämmäksi?

Liittynyt
28.07.2023
Viestejä
60
Ei ole kokemusta, mutta oletko selvittänyt saako ulkoyksikköön kytkettyä toisen sisäyksikön?
Tietääkseni pitäisi saada, mutta käytetettyjä pingviinejä näyttää löytyvän jo hitusen alle 100€ ja uus sisäyksikkö asennuksineen ei varmaan alta 1000e lähde. Tätä kikkailuakin kun tarvitsee vuodessa todennäköisesti sen alle 30 päivää tehdä, niin houkuttelee kokeilla ainakin tuota halvempaa.
 
Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
11 719
Asun kaksi kerroksisessa puutalossa, jossa tiilikatto. Makuuhuone (noin 16m2 tai 30-40m3) on yläkerrassa ja olen alkanut harkitsemaan erillisen ilmastointilaitteen ostamista yläkerran huoneen viilentämistä varten öiksi niin, että antaisi pingviinin pauhata ennen nukkumaan menoa, viilentäisi huoneen ja sitten sammuttaisi yöksi. Suht herkkä äänille ja en usko, että mahdollista pitää laitetta päällä nukkuessa. Asunnossa on ilp mikä jäähyttää alakerran, mutta yläkertaan vaikutus ei mene ja siellä lämpötila nousee helteillä sinne 28c tienoille. Onko kellään kokemusta tämän tyyppisen ratkaisun toimivuudesta?
Ilmaa poistavan pingviinin käyttö samassa huoneistossa oikean ilmastointikoneen kanssa suttaa koko yhtälön ja pilaa energiatalouden myös sen ILP osalta. Tavallaan tuo saattaisi toimia, jos korvausilmarööri tulee alakerrasta oikeasti ilmastoidusta tilasta. Tällöin tosin voisi toimia pelkkä ilmanvaihdon poiston tehostus. Se pingun jäähdytyshän ajetaan melko suoraan harakoille, oli sitä tai ei. Ilmaa siis ulos yläkerrasta ja korvausilmaa alakerrasta, ja ILP kovemmalle. Tämä on pienempi tappio kuin ajaa jotain nilsholgerssonin pörinälaatikkoa jyristämässä korvia ja laakereitaan hajalle siellä, mistä ilma kuitenkin menee ulos.
 
Toggle Sidebar

Statistiikka

Viestiketjut
245 748
Viestejä
4 296 374
Jäsenet
71 697
Uusin jäsen
taaplaaja

Hinta.fi

Ylös Bottom