Kompressori tässä yksilössä pitää "jurnuttavaa" matalaa ääntä, ääni on myöskin aaltoilevaa ja se ei ainakaan tässä yksilössä peity puhaltimien tasaisen hurinan alle.
Ehkä ihmiset kokevat melun eri tavalla? Itselleni pahinta on juuri tuo kompressorin pitämä epätasainen ääni, tasaista huminaa pitävät puhaltimet eivät häiritse (tulpat korvissa).
Totta, onhan tuo melun häiritsevyys yksilöllistä. Itseäni tuollainen matala jurnutus ei niinkään häiritse ja mistä sitä tietää, millainen kuoppa mulla kuulokäyrässä on tuolla matalalla alueellaKompressorin matala "muriseva" tai "jomottova" ääni kuuluu läpi suurimmallakin puhallinvoimakkuudella ainakin tällä Matsuin pömpelillä. Jurina kantautuu myös varsin pitkälle taajuutensa ansiosta. "Suurin" sanasta voidaan toki kiistellä mittaustulosten puuttuessa, mutta ainakin se on selkeästi häiritsevin tällä laitteella.

Usein kuitenkin ihmiset tuntuvat unohtavan pingviinien kohdalla, että kun pingviini on vain ilman kierrätysmoodissa, pyörii siellä vain yksi puhallin. Sitten kun jäähdytetään käynnistyy sekä kompressori, että lauhdutinpuolen puhallin ja tämä lisääntynyt ääni mielletään vain kompressorin aiheuttamaksi.
Nimenomaan ulkoyksikön ääntä tarkoitinkin.Edit. Vielä tuohon pingviinin vs. ilp meluun.
Ilpin kompressorihan on ulkoyksikössä asunnon ulkopuolella, selittänee eron melutasoissa.
Lämpötilan mittaaminen on yllättävän vaikea toimenpide, muuttuvia asioita on senverran paljon, että ei kannata takertua absoluuttisiin lukemiin. Varsinkaan muiden (toisissa olosuhteissa) tekemiin mittauksiin. Jos jäähdytysteho ja puhallusnopeus pysyy samana, niin yhden asteen nousu sisään imettävässä ilmassa nostaa myös jäähdytetyn ilman lämpöä yhdellä asteella. Pientä varianssia tietysti tulee siitä, että jäähdytysprosessin hyötysuhde on riippuvainen lauhduttimen lämpotilasta.Ulisse puhaltaa noin 8 asteista ilmaan. Onko tämä ihan ok? Muistelen että matalampiakin lukemia on tullut vastaan tässäkin ketjussa.
Tässä on hyvä miettiä sitä pingun imupuolen ritilän pinta-alaa ja verrata sitä putken pinta-alaan. Pahvilaatikkorakennelmat kannattaisikin tehdä siten, että rakenne on suppilomainen jotta putkesta tuleva ilma pääsee mahdollisimman hyvin leviämään koko pingun ilmanottoaukon alueelle. Liian lähellä oleva putken pää saa aikaiseksi sen, että lauhdutin jäähtyy pistemäisesti vain siitä putken kohdalta.Kannattaa laittaa suurempi imu- kuin poistoletku siitä syystä että paine on niissä erilainen ja siksi tasapainoisen 1:1 virtauksen aikaansaamiseksi imuletkun on oltava suurempi halkaisijaltaan. Koneen tyyppikilvessä nuo lukee. Nediksessä taisi lukea tulo 0.5 kilon ja poisto 1.5 kilon paine. 160mm putken ala noin noin kaksi kertaa isompi kuin 120mm poiston.
Saatan muistaa väärin, mutta mielestäni EU:n virkakyöstit päättävät vuosittain EU alueella myytävän kylmäaineen määrän, varsinaisia maakohtaisia rajoituksia tuossa ei mielestäni ollut. Näinpä hinnat nousevat ja saatavuus heikkenee aina syksyä kohden kun alkaa raja tulemaan vastaan.Niin ja tuli vielä mieleen, että kylmäaine tuntuu muutenkin olevan loppu joka vuosi, kun sitä saa EU-säädösten mukaan ostaa vain tietyn määrän vuodessa (tai tuoda Suomeen). Näin ainakin asentaja kehui, kun asenteli laitteita meille ja ilmeisesti paljon myydään EI OO:ta joka vuosi, kun on pikkaisen kuumempi kesä.