Miten kämppä viileämmäksi?

Viestiketju alueella 'Yleistä keskustelua' , aloittaja Zyrppa, 06.05.2017.

 1. eitaas

  eitaas

  Viestejä:
  234
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Ok, omassa kämpässä on tosi leveät räystäät, jotka varjostavat päivällä hyvin, ei noussut tänään 26 asteen lämmöissä kuin 24 sisätiloissa, ei voi kun olla tyytyväinen. Edellisessä rivarihuoneistossa kyllä oli semmoset 4 astetta ulkoilmaa lämpimämpää sisällä.
   
  Kajautus tykkää tästä.
 2. Team_Slow

  Team_Slow

  Viestejä:
  1 513
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Mulla tippu lämmöt asunnossa 5-7 astetta mittarin mukaan ovi ja ikkunaremontin jälkeen. En olisi uskonut, että ihan niin paljon vaikuttaa pelkästään ne. Tosin vanhat ikkunat hohkasi lämpöä kun seisoi metrin päässä niistä ja oven kahva poltti kättä välillä kun otti kiinni. Meillä kanssa onneksi joku keksi ottaa nuo verkot ikkunoihin. Kiva kun ei tarvitse pelätä ötököiden tulevan sisään avoimesta ikkunasta.
   
 3. et328

  et328

  Viestejä:
  362
  Rekisteröitynyt:
  23.10.2016
  Nyt ovat yöt olleet viileitä, eri juttu sitten jos olisi "trooppinen" yö. Ja sinulla ei ole talon rakenteet vielä lämmenneet. Odota muutama kunnon hellepäivä, niin yönaikainen tuuletus tuo vain hyvin lyhyen helpotuksen ja jo aamupäivällä on sisällä taas tukalaa.
   
  Kaiser Soze tykkää tästä.
 4. Luukkonen

  Luukkonen

  Viestejä:
  2 777
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Viime kesän megahelteissä 60-luvun neukkukuutio ensinmäisessa kerroksessa ei lämmenyt 26c korkeammalle koskaan kun päivällä sälekaihtimet ja verhot kiinni ja yöksi läpiveto päälle niin lämpö laski samaan kuin ulkona alle tunnissa.

  Nykyinen 2018 rakennettu 3kerroksen kaksio sitten on talvella 24c ja ainoa keino saada viileämmäksi on avata ikkunaa. Nyt kesällä kaikki auki ja lämpötila huitelee 26-30 välillä 24/7 ja ilma ei kierrä mihinkään.:facepalm:

  Alle 3kk niin muutan helvettiin tuosta saunasta.
   
 5. tom_gore

  tom_gore

  Viestejä:
  1 412
  Rekisteröitynyt:
  25.10.2016
  Aika paljon vaikuttaa kuinka aurinko paistaa kämpän ikkunoihin päivän aikana. 1. kerroksen asunto varsinkaan jossain betonikolossikommuunissa ei paljon aurinkoa päivän mittaan saa kun taas esim. 7. kerroksen yksiöni aikanaan Hervannassa sai täyslaidallisen n. 12 tunnin ajan päivässä.

  Toki myös valtava merkitys on sillä, saako kämppään läpi- tai edes kulmavedon. Jos kaikki ikkunat on yhteen suuntaan niin sauna on valmis.
   
 6. KoessiKenguru

  KoessiKenguru

  Viestejä:
  579
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Nyt on ensimmäinen kesä katseltu miten hirsitalo lämpeää kesällä. Huonomminkin voisi olla, mutta tumma tiilikatto varmastikin lisää aika paljon lämpöä sisällä, ikkunoita on joka suuntaan ja aurinko paistaa koko päivän suoraan sisälle ja vielä kun tykkää saunoa (puusauna talon sisällä) niin saa tietysti sitten varsinkin yläkerrassa nauttia saunan tuomasta lämmöstä, hormi kun menee juuri miesluolan läpi :D Lämpimimpinä päivinä antanut tosin saunan olla sen aikaa lämmin että ehtii kuivaa, ja sitten ikkunat auki saunasta, jotta loppulämmöt saa harakoille.

  Noin 25 asteessa on pysynyt sisälämpötilat, joka kuitenkin tuntuu suht tukalalta kun talvisin tulee pidettyä ihan mielellään huonelämpötila siinä 19 asteen tienoilla. Lämpöä enemmän hikoiluttaa tuo kosteus, kosteudet pysyneet jatkuvasti nyt n. 50% hujakoilla, mikä tuo jo aika nihkeän olon. Parhaiten auttaa kun illan viiletessä pistää ilmanvaihdon täysille tunniksi-pariksi ja pistää läpivedon kämppään, saa aika inhimilliset nukkumaolosuhteet kuitenkin.

  Sitten kun sähköyhtiön sivuilta katselee energiankulutuskäyrää näillä ilmoilla, niin eipä ihan hirveästi enää harmita. Vaikka maalämpö onkin edullinen lämmitysmuoto niin kulujen puolesta toivoisi näiden kelien jatkuvan mieluusti vaikka tuonne marraskuulle asti. :D
   
 7. MedHot

  MedHot

  Viestejä:
  895
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  19 asteessa o_O Itse tottunut että 23-24 niin voi patsastella alkkareissa ja t-paidassa. 19 rupee tarvii jo pitkiä housuja ja paksumpaa paitaa. Ja sukkia :(
   
  iltanen ja KoessiKenguru tykkäävät tästä.
 8. KoessiKenguru

  KoessiKenguru

  Viestejä:
  579
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Niin ne tottumukset vaihtelee :D 19-20 on mulle vielä sellainen että ihan hyvin voi olla avojaloin ja vetää shortsit kotona jalkaan kun töistä tulee. Anoppilassa oli viime talvena 14, se kun ei nuukuudeltaan raskinut lämmittää, ja siinä tuli kyllä itelläkin jo raja vastaan kun ei villasukatkaan auttaneet :D
   
 9. Kautium

  Kautium IOdootti

  Viestejä:
  6 446
  Rekisteröitynyt:
  16.10.2016
  Jäähtyyhän se, jos vaan on yöllä riittävän viileää ja saa läpivedon aikaiseksi. Viime kesänä vaan oli öisinkin niin kuuma, että ei paljon auttanut. Ensi viikolla voi olla sama juttu.

  Ja sitten kun talon rakenteet varaavat helteillä kunnolla lämpöä, niin 24/7 ahdistus on taattu.

  Kannattaa suosiolla ostaa kunnon ilp, jos se vaan mitenkään on mahdollista. Sen jälkeen se on vaan parempi, mitä enemmän arska paistaa.
   
 10. Mikkos

  Mikkos

  Viestejä:
  2 662
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Mulla on 19-20 ja patsastelen shortseissa ja ilman paitaa. Kesät talvet. 24 astetta ja mä läkähtyisin.
  Ulkovarusteiks vaihtuu shortsit ja t-paita tossa huhtikuun lopussa ja seuraavan kerran sitten siellä lokakuun lopussa pitkää housua ja syystakkia. Mulla on aina maksimissaan t-paita ja takki. Pitkähihaisia paitoja mulla ei taida ollakkaan kuin yksi.
   
  KoessiKenguru tykkää tästä.
 11. et328

  et328

  Viestejä:
  362
  Rekisteröitynyt:
  23.10.2016
  Juu, kyllä täällä on nyt helteellä ihan eri fiilikset ILP:ien kanssa. Sisällä voi tehdäkin jotain eikä vain istua tuulettimen edessä. Ja samoin ulkona voi tehdä jotain, kun tietää, ettei sisällä odotakaan tukala "sauna" vaan virkistävä viileys.
   
 12. Kautium

  Kautium IOdootti

  Viestejä:
  6 446
  Rekisteröitynyt:
  16.10.2016
  Tuohan se juuri on kaiken a ja o. Sitä hienoutta ei välttämättä kunnolla edes ymmärrä ennen kuin pääsee itse siitä nauttimaan. Se että pystyy nukkumaan kunnon yöunet hikoilematta on jo kaiken arvoista, mutta päivällä hyöty tuplaantuu. Mikäs siinä pihalla riippumatossa loikoillessa, lonkeroa jäillä siemaillen, kun välilä voi käydä sisällä vilvoittelemassa. Aah....
   
 13. Mikkos

  Mikkos

  Viestejä:
  2 662
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Juurinkin näin. Itse ajattelin mennä hakkaamaan puita ku kuivuvat helteillä nopeasti. Napit korviin ja podcastit soimaan ja savotalle. Sitten kun soijaa pukannu tarpeeks ni voi tulla sisälle vilvoittelemaan. Sitten taas jatkamaan hakkaamista.
   
 14. lelfonso

  lelfonso

  Viestejä:
  88
  Rekisteröitynyt:
  27.07.2018
  Vanha kämppä oli 2001 rakennetussa kerrostalossa, asunnon ikkunat vain yhdellä seinällä, aurinko paistoi 12-21 asunnon ulkoseiniin. Lopputulos: helteiden aikaan kämpässä sisällä yöt ja päivät +30c, ei mitään väliä onko ikkunat auki yöllä vai ei. Kesällä oli pakko huudattaa iltaisin ilmastointilaitetta, että saisi kämppään pienen alipaineen ja vaihtumaan ilman sitä kautta.

  Uusi kämppä on 2011 rakennetussa kerrostalossa, ikkunoita kolmella eri seinällä, aurinko paistaa läpi päivän asunnon ulkoseiniin. Lopputulos: kämpässä tällaisilla helteillä +26c ja yöllä tuulettamalla asunto viilenee oikeasti. Ihan törkeä ero asumismukavuudessa. En ole vielä jaksanut edes tuota ilmastointilaitetta viritellä ikkunaan, ja saa nähdä tuleeko edes viriteltyä kun ei taida olla tarvetta.

  Itse asunnon tuulettuvuuden lisäksi mietin myös sitä, että onko sandwich-elementeistä rakennettu kerrostalo (edellinen asunto) kuumempi, kuin tämä uusi asunto jossa on tuulettuvalla tiilijulkisivulla varustettu talo.
   
 15. Aku79

  Aku79 BANNATTU BANNED

  Viestejä:
  912
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Ite oon käyttänyt semmoista kikkaa että avaan yöksi parvekkeen oven ja pistän tornituulettimen siihen imemään viileää ilmaa ulkoa.
   
  Zyrppa tykkää tästä.
 16. Mariini

  Mariini

  Viestejä:
  415
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  dot1q tykkää tästä.
 17. Ponsu

  Ponsu

  Viestejä:
  1 266
  Rekisteröitynyt:
  29.10.2016
  No jos ajatellaa, että jossain olisi kuukauden ajan (viime kesänä saattoi olla) yli tuon 32 astetta, niin vaikkapa 1000e vuokrasta alennusta 100-200€. Ei taida ILPiä tuolla hintaa hankkia.
   
 18. Ylimaisteri

  Ylimaisteri

  Viestejä:
  174
  Rekisteröitynyt:
  17.07.2018
  Tuo muuten toimii. Kaikki ikkunat ja ja parvekkeen ovi auki, liesituuletin täysille ja tuuletin nimenomaan puhultamaan ilmaa sisälle huoneistoon päin. Tuolla tavalla saa edes vähän viileämpää ilmaa yöksi että pystyy nukkumaan. Koko yöksi ei kyllä kehtaa ovea jättää täällä auki tietyistä syistä, mutta tuollainen tunnin tuuletussessio on pidettävä. Ainoa haittapuoli on vain se että tuo pitää tehdä siinä lähempänä puoltayötä jotta siitä olisi oikeasti hyötyä, joilloin työviikoillakin on pakko valvoa tuonne asti tuon tuuletuksen takia. Onneksi on loma nyt.

  Ulkona näyttää nyt varjossa oleva mittari 23°C ja sisällä piirua vaille 24°C, tämä näin 11:00 aikaan aamusta. Tilanne ei ole vielä äitynyt aivan sietämättömäksi, mutta eilenkin oli jo 27°C sisällä pahimmillaan loppuillasta. Tuo alkaa jo tuntumaan ja tästä on suunta vain huonompaan päin, ainakin jos tämän viikon sääennustetta on uskominen. Varmaan 30°C menee sisällä rikki tai ainakin lähelle, ja silloin minä olen ihan rikki. :dead:
   
 19. Freeze

  Freeze Elitisti Team Ryzen Team NVIDIA

  Viestejä:
  835
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Pikkuhiljaa alkaa asunnon lämpötila nousta lämpökertymän myötä, ensimmäisenä hellepäivänä sisämaksimi 26.2ºC, eilen 27,2ºC - siitä se kipuaa tuonne 31º kieppeille maksimissaan. Viime kesän konkreettisten kokemuksien perusteella. Luojan kiitos yöllä pääsee vielä alle 25ºC niin saa vielä nukuttua.

  Säleverhot kiinni, kupera puoli aurinkoon päin, valoa blokkaavat verhot edessä, tuuletetaan läpivedolla illalla ja läpi yön, jahka lämpötila ikkunan kohdalla laskee alemmas kuin sisälämpötila etc.

  Jostain syystä punatiilinen rivari imee hyvin lämpöä :kahvi:
   
 20. Ylimaisteri

  Ylimaisteri

  Viestejä:
  174
  Rekisteröitynyt:
  17.07.2018
  Tiilirivari kyllä osaa lämmetä täälläkin, ja takapiha/olohuone länteen päin niin kyllä porottaa suoraan tuohon juuri se pahin aurinko. :cigar2:
  Normikaihtimet ja sitten vielä pimennysverhot päälle pakko olla olohuoneessakin.
   
 21. neko

  neko Make ATK Great Again

  Viestejä:
  2 240
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  On paljon asuntoja, esim. kaikki Hekan asunnot, joihin ei saa tehdä tällaisia kiinteiden laitteiden asennuksia. Vaikka olisi rahaakin. Ja yritäpä saada Hekan nykyisen jättialueiden ko. isännöitsijää kiinni; heittäytyminen 8 kerroksesta pääedellä selviten pintanaarmuilla, on todennäköisempää kuin saada mitään vaikutusta Hekaan.
   
 22. jaaha

  jaaha

  Viestejä:
  281
  Rekisteröitynyt:
  22.10.2018
  Lakimieheltä tuli prosenttien ja asteiden tilalle adjektiivit kun puhe siirtyi ilmastonmuutoksen vaikutuksiin.

  Mutta onhan tuo 32 astetta jo liikaa sisäilmalle, ei eurojen tai kymppien vuokranalennus paina siinä paljon.
   
 23. Sonyttelija

  Sonyttelija

  Viestejä:
  206
  Rekisteröitynyt:
  22.04.2019
  Tuli pikkuisen hätä, kun ennustettiin aivan hirveitä helteitä seudulle loppukuuksi, nytkin makkarissa 27 astetta. Kaikki hinta-laatusuhteeltaan parhaat oli jo viety, mutta vielä löytyi paikallisesta Prismasta 9000 BTU:n Clatronic 399 eurolla. No, eihän sillä mitään ihmeitä saa aikaan, mutta kyllä makkari viilenee kuitenkin, kun ei päästä viileyttä harakoille. Melkoisen tohinan laite pitää, pitää taas tottua melussa nukkumaan. Sinänsä ei ollut yllätys, on minulla aikaisemminkin moinen ollut. Tuo wifi-sovellus vähän askarruttaa, en keksi sille oikein mitään lisäarvoa verrattuna kaukosäätimeen. Clatronic-brändi ei kyllä tuo mieleen mitään mielikuvia laadukkuudesta. Laite ei "osaa" sekoittaa kondensiokosteutta huoneilmaan, joten säiliö on silloin tällöin tyhjättävä. Täältä sain vinkin FinnFoamiin, se on oikein hyvä ikkunan tuke.
   
 24. Luukkonen

  Luukkonen

  Viestejä:
  2 777
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Kyllä asunnossa on suunniteluvirhe jos talvella ei lämpötila laske 24c alemmaksi kuin ikkunoita ja ovia aukomalla, siinä 60-luvun neukkukuutiossa (missä oli julkisivuremontti ja lisäeristys tehty ja kolmikerroslasit) sai lämpötilan putoamaan aina sinne 18 asteeseen jos halusi, kääntämällä patterin termostaattia.

  Toki suurin ero tässä nykyisessä on vanhaan verrattuna se että uudessa on koneellinen tulo ja poistoilma (joka toimii tehostetusti tiettyinä kellonaikoina) ja vanhassa oli vain koneellinen poisto, eli uusi ja se raikas ilma tuli tuloilma venttiileistä suoraa ulkoa.

  Kesän lämpötilat ymmärrän kun ei saa sitä läpivetoa, tai sanotaan näin että saisi jos rapun alaovi on auki ja kämpän oven avaa rappuun (kokeiltu), silloin ilma liikkuu ja kämppä jäähtyy hetkessä kun tämän tekee yöllä kun lämpö ulkona pudonnut sinne 20c tienoille, mitä aina mietin että miksi suomessa asunnot tehdään niin ettei läpivetoa pysty hyödyntämään tai ylipäätänsä miksi sen ilpin asennus kielletään kun tiedetään että eristyksien on oltava kunnoliset talvea ajatellen mikä aiheuttaa kesällä sen ettei kämppä jäähdy edes yöllä!?
   
 25. KLF

  KLF

  Viestejä:
  608
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  noku meteli ja kondenssivesi!

  Viime yö tuli nukuttua olkkarin sohvalla technibelin ilmavirrassa. Valintoja: nukkuako sängyssä hanuri hiessä vai sohvalla ja aamulla paikat jumissa...
   
 26. Harmaa Puuma

  Harmaa Puuma

  Viestejä:
  70
  Rekisteröitynyt:
  02.02.2019
  Parvekelaseihin/koti ikkunoihin ilmanmuuta staattinen kalvo - pysyy ja toimii kyllä.
  Jossei auringonsuoja sanalla löydy kantsii kokeilla myös tummenus ja energia hakusanoja.
  Me saatiin aikoinaan oikein hyvät Lidlistä ja kaveri Etolasta. Kuulema kalvojen asennus firmoilta tai parvekelasi firmoilta voi ostaa myös ilman asennusta... edullisin lie jos löytää jostain "vaan kaupasta".
   
 27. Quantum

  Quantum

  Viestejä:
  1 404
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  On taas nämä hetket vuodesta kun saa tuskastella kuumuuden kanssa. Uudehko rivitalokämppä ja sisälämmöt +28 johon se toivottavasti pysähtyy. Onneksi tänne saa pienen läpivedon aikaiseksi joten yöllä saa pudotettua lämmöt 22-23 tasolle tai alemmas jos sattuu ulkolämmöt laskemaan alle 15. Aamulla lähtiessä oli +23 ja iltapäivällä oli +28 vaikka sälärit kiinni ja koneellinen IV pienellä.
   
 28. Marquette

  Marquette

  Viestejä:
  130
  Rekisteröitynyt:
  20.10.2016
  Onneksi tuli tilattua kesäkuun alkupuolella se Trotekki. Harvoin 300 eur parantaa elämänlaatua noin paljon. Nyt kämpässä olisi ehkä 28C mutta eipäs olekaan kuin 24...25 joka tuntuu sopivalta.
   
 29. MedHot

  MedHot

  Viestejä:
  895
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  + se ilma on kuivaa 24 asteista joka tekee sekin jo paljon :)
   
 30. aiwan

  aiwan

  Viestejä:
  277
  Rekisteröitynyt:
  16.10.2016
  Juu, hyvin riittää pingu (12000 BTU) vielä näillä keleillä yksiputkisenakin, kaksio pysyy 24 asteessa eikä huuda edes koko ajan vaan ehkä 10-15min ja sit lepää seuraavat 10min, toki sekin auttaa että ei ole pilvetön taivas.

  Tuli asennuksen yhteydessä ekaa kertaa avattua laite ja imuroitua kaikki jäähdytyskennostot, myös se alakerta millä ei ole omaa suodatinta, johon siis menisi ulkoilma jos 2-putkisena; ja se varsinkin oli todella pölyinen, kun ei ollut kuuteen vuoteen putsattu. :vihellys:

  Ylemmälle kennolle on muovinen suodatinverkko mutta jonkin verran oli pölyä mennyt läpi siitäkin. Fiilis on että putsaus kyllä lisäsi tehoa ja hiljensi ääntä, mutta se on vain fiilis. Varovasti sitten jos/kun noita putsailette, vääntyy todella helposti ne rivat, kun ovat superohutta metallia. Ei ne siitä siis hajoa, mutta hieman jäähdytystehoahan siinä mennee.
   
 31. mmst1

  mmst1

  Viestejä:
  307
  Rekisteröitynyt:
  17.06.2019
  Täytyy muuten lainata tätä ja ihmetellä. Olen nuorempana asunut kämpissä missä talvella on 19-22 lämmintä, ihan siitä riippuen miten tahtoo patterin säätää. Eikä ole ollut vetoa, vaan ihan tiiviit asunnot.

  Nyt kun olen asunut kolmessa uudessa kerrostalossa (2015 -> eteenpäin valmistuneita) niin mulla ei ole ollut patterit päällä ollenkaan missään huoneessa. Ja läpi talven ulkolämpötiloista piittaamatta on sisälämmöt helposti +24...+27. En ole vielä saanut kyllä aikaiseksi mitata tuloilman lämpötilaa, mutta en oikein keksi muuta kun että sitä lämmitetään ihan liikaa. Ilmanvaihto ehkä säädetty väärin, eikä ole tajuttu että asunnot on nykyään hyvin eristettyjä ja siellä on pakostakin lämpökuormaa muutenkin, niin ei tarvisi tuutata niin lämmintä tuloilmaakaan?

  Lämpötiloja olen sisällä mittaillut Ruuvitageilla.
   
 32. Arrows

  Arrows

  Viestejä:
  387
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2017
  Itsellä oli ennen tässä nykyisessä kämpässä (2012 valmistunut kerrostalo kaksio) talvellakin pakkasilla sisälämmöt jossain 24-asteessa, vaikka patterit oli kiinni, sitten säädin iv-koneen tuloilman lämmityksen nollaan kun meni hermot. Sen jälkeen ollut ihan normaalit 21-22 talvella, tosin pattereita ei siltikään tarvi käyttää kuin ihan kovimmilla pakkasilla. Laitteet ja liesi lämmittää kämppää jo ihan tarpeeksi, viimeistään keväällä kun aurinko alkaa lämmittää ikkunoita nousee taas jo johonkin 24-asteeseen.

  Nyt taas kovilla helteillä ihan sama vaikka yöllä pitäisi ilmanvaihdon tehostuksella, niin ei saa siltikään laskettua lämpöjä alle 26. Tällä hetkellä näyttää lämmöt olevan melkein 28.

  Viime kesänäkin meni syyskuun puolelle että kämppä viileni normaaliksi, niin paljon oli rakenteet varanneet lämpöjä sen helleputken jälkeen.
   
  mmst1 tykkää tästä.
 33. mmst1

  mmst1

  Viestejä:
  307
  Rekisteröitynyt:
  17.06.2019
  Kiitos vinkistä, pitääkin kattoa onko täällä tommoista vaihtoehtoa... Jos ei ole niin isännöitsijällehän se täytyy soittaa.

  Rehellisesti sanottuna tuntuu että taloissa on ollut "tehdasasetukset päällä" ja se viimeistely eli kunnollinen tasapainotus ja säätö on jätetty tekemättä.
   
 34. Arrows

  Arrows

  Viestejä:
  387
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2017
  Jep, itse saan auki tuon iv-koneen, mutta joissakin kämpissä se taitaa olla lukittu. Mulla se termostaatti oli säädetty 24-asteeseen, ei ihme kun oli jo helmikuussa tukalaa ja sähkölasku myös isompi :)

  Toki tuo nolla saattaa tehdä talvella vedon tunnetta, joku 5-10 olisi varmaan sopiva.
   
  mmst1 tykkää tästä.
 35. hooki

  hooki

  Viestejä:
  132
  Rekisteröitynyt:
  09.04.2017
  Mistäs tuommosta eristettyä ilmastointiputkea saisi ostaa pk-seudulla? Pitäis olla 100 millistä.
   
 36. Luukkonen

  Luukkonen

  Viestejä:
  2 777
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Tässä nykyisessä asunnossa ei edes ole pattereita, eteisessä vain termostaatti mikä on nyt 2v ollut nollassa ja kylpyhuoneessa toinen mikä myös nollassa aina ja silti kämpässä 24-28c lämmintä:facepalm:

  Onneksi tulevassa kämpässä on sitten ilpit ym pelit ja pensselit niin loppuu tää pelleily.
   
 37. Pertti_Pasanen_Spede

  Pertti_Pasanen_Spede

  Viestejä:
  905
  Rekisteröitynyt:
  10.03.2017
  Biltema ja rautakaupat.
   
 38. Tonnin Seteli

  Tonnin Seteli

  Viestejä:
  1 873
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Samoin toimi oma aiempi rivitaloasumukseni. Tosin viime kesänä homma kusi, kun helle jatkui viikkoja putkeen, yölämpötilatkin trooppisia ja "kylmät" kaudet ulkolämpötila normaalia lämmintä kesää, auringon paahtaessa koko ajan. Siinä ei enää auta muu kuin viilentävä tekniikka tai erikoistapauksessa varaava kylmä kivi mökin alla. Sisälämpötila nousee yöksikin yli päivän ulkolämpötilan. Oli se silti paljon siedettävämpi kuin keskiverto neukkukuutio, jossa sisälämpötila lähestyy 30 astetta kylmänäkin kesänä toukokuun alusta syyskuun alkuun, vaikka miten tuulettaisi.
   
 39. Sonyttelija

  Sonyttelija

  Viestejä:
  206
  Rekisteröitynyt:
  22.04.2019
  Se hyöty tuosta Clatronicin wifi-sovelluksesta oli, että sain selville laitteen (todellisen) valmistajan: kiinalainen JHS. Näyttää siltä, että ilmastointilaitteiden valmistajia on huomattavasti vähemmän kuin laitemerkkejä, sen verran montaa eri merkkiä tuo JHS:kin tekee: Einhell, Westim, Omega Altise, Suntec, Hometec, Beko, Olimpia Splendid, Clatronic, Carrefour, Electrolux, Altise, Euromb, Wilfa, KOP jne...
   
  Viimeksi muokattu: 24.07.2019
 40. hooki

  hooki

  Viestejä:
  132
  Rekisteröitynyt:
  09.04.2017
  En bilteman sivuilta tai luettelosta onnistunut bongaamaan tuollaista, mutta pitää kysäistä sieltä kun meen tänään käymään.
   
 41. dot1q

  dot1q

  Viestejä:
  683
  Rekisteröitynyt:
  03.05.2018
  Jukra, rupesi sen verran lämmintä pitämään, että 26 meni sisällä rikki. Joku prisman tarjousvehje haettiin ja meteliähän se pitää - mutta 23:een tiputti sisälämmön olohuoneessa/eteisessä. Se vaan että aamulla oli lämpö laskenut läpi välikatolta takas asuntoon ja aamulla läpivedosta huolimatta taas 26 :D
  Saattaa jauhaa kompuransa tilttiin toi 299€ vehje tässä loppukesästä.
   
 42. Pertti_Pasanen_Spede

  Pertti_Pasanen_Spede

  Viestejä:
  905
  Rekisteröitynyt:
  10.03.2017
  Meinasitko eristetylle semmoista missä on joku villa päällä vai semmoista missä on foliopinnan tapainen? Tuota kevyemmin eristettyä siellä on.
   
 43. hooki

  hooki

  Viestejä:
  132
  Rekisteröitynyt:
  09.04.2017
  Semmonen uponorin tapainen oli haussa eli jollain solumuovilla päällystetty. Helsingin biltemasta ei löytynyt kuin ihan perus putkea ilman mitään eristyksiä.
   
 44. Kaiser Soze

  Kaiser Soze Johtaja

  Viestejä:
  4 952
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Kävin hakemassa Gigantista ilmastointilaitteen. Surullista että tollasia paskoja joutuu hankkimaan uuteenkin kerrostaloon mut näillä mennään.

  Voin suositella 10000btu/h laitetta yhteen huoneeseen. Vaikka läpivienti ei toistaiseksi olekaan täysin ilmatiivis, laite ajaa asiansa.
   
 45. aiwan

  aiwan

  Viestejä:
  277
  Rekisteröitynyt:
  16.10.2016
  Tänään sitten alkoi haasteet 12000 BTU pingun kanssa yksiputkisena. Kone laulanut klo 15-23 yhtä soittoa ja juuri saanut 45 neliötä pidettyä 25 asteessa. PK-seutulla ollaan ja ulkolämpötila 28-29C pahimmillaan. Oma mittari, jonka sensori roikuu tuossa betoniseinää vasten ilmoitti yli 40 lämpöjä, mutta olettaisin että korvausilma on ollut siellä 30C kieppeillä (ei oo nyt vapaata mittaria sille).

  Tästä alkaisi se viime kesäinen helvetti, jossa olisi pakko rajoittaa jäähdytys vaan makuuhuoneeseen, mutta ilmeisesti yläkerrassa on päätetty että muutaman päivän päästä pätsi toivottavasti loppuu. Mites muilla vieläkö pingut riittää ?
   
 46. Naska Paapuri

  Naska Paapuri

  Viestejä:
  239
  Rekisteröitynyt:
  23.02.2017
  Olet vissiin jo jotain tuuletinta hankkinut, joten saattaa vinkit tulla hiukka jälkijunassa. Muille kuitenkin vinkkinä.

  Mulla on itellä muutama saksalainen Casafanin (merkkeinä myös Hunter jne) kattotuuletin käytössä, niillä on eri malleja ihan pirusti tarjolla joten hankala heti suosittaa mitään yksittäistä mallia kenellekkään, riippuu niin sijoituksesta ja käyttötarpeesta. Takuut noilla on luokkaa 20 vuotta riippuen hieman mallista, ja nämä on sellaisia jotka ei täristä ja kolise & irrota hampaanpaikkoja pyöriessään, vaan oikeasti hiljaisia hitailla nopeuksilla ja nopeimmilla siten lähteekin jo virsikirjat ja laskut pöydiltä. Lisävarusteina saa erilaisia kiinnityksiä ja kaukosäätimiä jne. Osassa malleista kaukosäädin sellainen että säätimessä on oma lämpötilasensori joka vertaa huoneen lämpötilaa kattotuulettimessa olevaan sensoriin, ja ohjaa sitten tuuletusta automaagisesti sen mukaan miten iso ero näiden kahden eri mittauspaikan välillä on.

  Omista malleista osa on sellaisia joissa tuli kahta eri mittaista/väristä lapaa mukana, ja sai valittua asentaako 2, 3 vai 4 lapaa paikoilleen. Tuolla saa jo erittäin hyvin soviteltua ilman liikkuvuuden eri kohteisiin passeliksi. Eli ostajalla lähinnä valinnan vaikeus, niin monenlaista on ko. merkillä tarjolla.

  Jokunen vuosi sitten sai tilattua tuulettimet suoraan valmistajalta Saksasta, mutta nyt näyttää äkkivilkaisulla siltä että eivät myy enää muualle, eli pitää katella myyjät muualta (idealo.de jne). Valmistajan sivuilta löytyy kuitenkin mallit ja niiden speksit: Ceiling Fans
   
 47. hsalonen

  hsalonen

  Viestejä:
  8 241
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  On minunkin seinät sitä luokkaa 25 astetta. Huoneilma on 20 astetta. Pingviini on jauhanut siitä asti, kun tulin töistä illalla.

  Voi olla sinulla se poistoilman eristys huonosti ja muita ikkunoita auki, jos on tukala olla. Tiistaina olin etätöissä ja lämpötilat oli seinissäkin lähemmäs 20 astetta, kun pidin koko päivän päällä.

  Olen kyllä hankkinut laadukkaat (tai ainakin kalliit) kaihtimet ja paksut verhot. Ne pitää auringon tehokkaasti pois lämmittämästä.

  --

  Pingviinini on samaa luokkaa, mutta ei se koko kämppää kylmennä. Pitäisi hankkia toiseen päähän toinen vastaava, mutta toistaiseksi olen jaksanut rahdata sitä edestakaisin. Lisäksi se pitäisi talveksi saada johonkin säilyttyä, omani ei ole pieni laite.
   
 48. Luukkonen

  Luukkonen

  Viestejä:
  2 777
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Ulkona 17, sisällä 25 vaikka kaikki ikkunat ja parvekkeen ovi auki. Se on hienoa kun ilmanvaihto työntää kämppään koko ajan lämmintä ilmaa lisää kun raikasta ja viileää saisi ulkoa. :facepalm:
   
 49. khallerz

  khallerz

  Viestejä:
  383
  Rekisteröitynyt:
  20.10.2016
  12 000 BTU pingviini itsellä jaksoi eilen ainakin pitää 22 asteessa 35 neliön yksiön aivan hyvin, asunto tosin maan tasossa joten sekin auttaa jo paljon.