Miten kämppä viileämmäksi?

Viestiketju alueella 'Yleistä keskustelua' , aloittaja Zyrppa, 06.05.2017.

 1. Raudanturvaaja

  Raudanturvaaja

  Viestejä:
  65
  Rekisteröitynyt:
  20.10.2016
  Länsi on vielä ok kun ei koko päivää tykitä aurinko parvekkeelle tehden siitä maanpäällistä helvettiä.

  Ilmaisen mielipiteen = elän kuplassa. Nykyaika ja keskustelun laatu.

  Juuri näin. Samoin kun ei kylmyyskään lämmityksen (mikä löytyy jo useasta asunnosta Suomessa) kanssa.

  Hyvä idea. Lämmitänkin jatkossa taloni hommaamalla lasiset seinät ja katon, jotta aurinko voi lämmittää sen talvella :)
   
  DavidL.Roth, neko, Tommy ja 1 muu käyttäjä tykkää tästä.
 2. Marquette

  Marquette

  Viestejä:
  119
  Rekisteröitynyt:
  20.10.2016
  Trotec 2610E tuli perille ja käynnistyi äsken. Kova kohina minimiasetuksellakin, mutta ei ärsyttävä. Ei metallista sirinää tms. resonanssia jota pelkäsin. Laitoin lattialle kumisen eteismaton ja kolme kerrosta finnfoamia, jotta saan konetta hieman ylemmäs.
   
 3. Kautium

  Kautium IOdootti

  Viestejä:
  6 208
  Rekisteröitynyt:
  16.10.2016
  Ei se ole helvetti, vaan pikemminkin paratiisi, vaikka aurinko paistaisi 24/7, jos vaan ilmastointi on sisällä kunnossa. Kaikilla ei ole ja se on toki ikävää, mutta ei siitä kannata syyttää arkkitehtia, joka yrittää tarjota ihmisille sitä mitä halutaan. Ihan muut seikat ovat ne, jotka estävät sitten hoitamasta sitä ilmastointia kuntoon.
   
 4. Raudanturvaaja

  Raudanturvaaja

  Viestejä:
  65
  Rekisteröitynyt:
  20.10.2016
  En nyt ihan hahmota miten alhainen ja ilmastoitu sisälämpötila helpottaisi 60 asteisella parvekkeella oleskelua, mutta varmasti tässä joku logiikka on!

  Arkkitehdit eivät pääsääntöisesti ajattele asioita käytännöllisyys edellä, eikä tarjonta ole sitä mitä ihmiset haluaa. Vaan sitä miten sijoittavat voisivat maksivoida tulonsa. Mutta ei ihmisillä ole varaa muuhunkaan. Etenkään uudisrakentamisessa, missä tehdään kalliita koirankopin kokoisia asuntoja kylki kylkeen taajamat täyteen huonoilla pohjaratkaisuilla.

  En ihan ymmärrä miksi tehdä kuumia koirankoppeja kaupungit täyteen, kun kääntämällä parvekkeet pohjoiseen tai vähintään länteen läpituuletus mahdollisuudella lopettaisi ihmisten tarpeen edes harkita ilmastointilaitteita.

  Kivestä tehdyssä fiksusti sijoitutussa talossa asuneena voin sanoa että materiaaleilla ja arkkitehtuurilla on paljon merkittävämpi rooli ympäristöystävällisemmin kun yhdellä parin tonnin pumpulla siihen kuumaan kerrostalo komeroon.

  Juuri näin kuomaseni! Onneksi meillä ILP-kokemusasiantuntijoilla on hyvä kun muilla on hikikomeroissaan tosi huono! Onneksi ilmastointi on keksitty niin ei tarvitse kituuttaa kuumassa kotona, onnensi on kesä! :D
   
  DavidL.Roth, neko ja Loisteho tykkäävät tästä.
 5. Kautium

  Kautium IOdootti

  Viestejä:
  6 208
  Rekisteröitynyt:
  16.10.2016
  Se helpottaa siten, että voi välillä halutessaan vilvoitella sisällä. Lopputuloksena molempi parempi.

  Ei saunassakaan kukaan viihtyisi, jos ei voisi välillä vilvoitella, mutta kun se on kerran on mahdollista, niin joka kämpässä on sauna.

  Syytön minä siihen olen, jos jotakuta sapettaa kun todetaan että ILP olisi avain onneen myös niissä "väärin suunnatuissa" hikikopeissa.
   
 6. skinkken

  skinkken

  Viestejä:
  15
  Rekisteröitynyt:
  14.12.2018
  Poistoputken eristeeksi ostin tällaista kun sattui kaupassa silmien eteen, hinta 4e: Tuulilasin suojapeite | Clas Ohlson

  Tuossa on siis sellaista vähän ryppyistä foliopintaa (foliopuoli sisäpuolelle) ja sitten vaahtomuovia. Ei ole kovin paksu, mutta eristää ihan hyvin, paksumpaa olisi ollut vaikea kääriä mutkaiseen putkeen. Vaikea sanoa kuinka paljon vaikuttaa, mutta eriste ei tunnu kuumalta ja eristämätön putki tuntuu, koko putken lämmitystehohan on suoraan pois kokonaisviilennystehosta.

  Vähintään yhtä tärkeänä tai tärkeämpänä huomiona pidän poistoputken läpiviennin/ulosviennin tiiviyttä, koska kun laiteen aiheuttama alipaine imee korvausilmaa tämän reiän reunoilta putken välittömästä läheisyydestä niin sisään tuleva ilma lämpenee tehokkaasti.
   
  Terzzi ja Merkath tykkäävät tästä.
 7. hema

  hema Tukijäsen

  Viestejä:
  129
  Rekisteröitynyt:
  23.10.2016
  Tässä on tuore video jossa näkyy mm. mihin ne laitteiden mukana tulevat omituiset ikkuna-asennussarjat on tarkoitettu.
  Myös yksiputkisten ongelmat tuodaan selvästi esiin. Oikeastaan kaikkien ilmastointilaitehankintaa miettivien kannattaa vilkaista tuo, vastaa useimpiin täällä esitettyihin kysymyksiin.
   
  villef5, Hair ja hooki tykkäävät tästä.
 8. OlliV

  OlliV

  Viestejä:
  1
  Rekisteröitynyt:
  02.06.2019
  Itsellä on ollut myös kaksiputkiseksi modattu pingviini jo useamman vuoden. Kun toisen putken asensi huolella ja tiiviisti, parani jäähdytyskyky ainakin meillä dramaattisesti. Tosin melko tarkka saa olla, ettei saumakohtiin jää pieniäkään rakoja joista sisäilmaa pääsisi kulkemaan lämmönsiirtimeen.

  Kuuman poistoputken peitin kahdella fleecepeitolla, joiden ympärille vielä käärin alumiinifolion. En tiedä sitten auttaako folio tuossa enää sen kummemmin lämmön eristeenä, mutta ainakin pitää peitot tiukasti putken ympärillä. Viritelmä on sitten jykevän puisen laatikoston päällä, ikkunan edessä. Laatikoston päällä etuna on, että kun kone on noin 60 cm korkeudella lattiasta, ulkoilmanottoputki tulee melko suoraan laitteeseen, eikä poistoputkikaan tee kovin kummoisia mutkia. Tämän luulisi auttavan ilmavirran kulkemista. Mikään kovin kaunis viritelmä tuo ei tietenkään ole, mutta varsinkaan viime kesän helleputken aikana laitteen ulkonäkö ei enää haitannut ketään kun koko asunnon sai pidettyä 21-22 asteessa. ;)
   
 9. FlyingAntero

  FlyingAntero ɑ n d r o i d Tukijäsen Team Android

  Viestejä:
  3 802
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Askartelin muutama päivä takaperin tee-se-itse jäähdytyslaitteen mediassakin pyörineiden ohjeiden perusteella. Vanha keksintöhän tämä on ja taisi murossakin aikanaan olla vastaava viritelmä ihan etusivulla uutisoituna.
  Hintaa laitteelle tuli lopulta 23,79€, joskin askarteluun vaadittavat välineet ja osa tarvikkeista (teippiä, limsapullot, maitotölkit) löytyivät jo valmiiksi.
  Alkuperäisten ohjeiden hinta-arviosta sain lohkaistua muutaman euron pois korvaamalla ilmastointiputken tyhjillä maitotölkeillä. Sokeripalaa ei myöskään tarvinnut, kun leikkasi virtalähteen johdon poikki ja liitti johdonpäät suoraan tuulettimen 3-pinniseen liittimeen ja teippiä päälle (virtalähteen musta-valkoinen johto (+) tuulettimen johdon keskimmäiseen reikään ja musta johto (-) alla olevan kuvan mukaisesti toiseen reunaan). Olisi tuon voinut toki nätimminkin tehdä :rolleyes:.
  [ Vain rekisteröityneet käyttäjät näkevät Spoiler-tagin sisällön. Rekisteröidy foorumille... ]

  Testailujen perusteella jäähdytyslaite puskee 18°C ilmaa ulos, kun kylmälaukun sisällä on 3x1,5l jäädytettyä vettä ja huoneilman lämpötila on 25°C. Kun tuulettimen ilmanvirtaus on 56m³/h, niin ainakin teorian tasolla tuon jäämassan sulamiseen menee reilu 3h eli ainakin sen ajan jäähdyttimessä pitäisi olla tenkua. Jos huoneen pintala on 10m² ja huonekorkeus 2,5m, niin (teoriassa) huoneilman lämpötila pitäisi laskea tunnissa 25->23°C. Lisää tehoa jäähdyttimeen saa latomalla lisää jäätä kylmälaukkuun ja/tai hankkimalla tehokkaamman tuulettimen. Nykyinen tuuletin on ainakin riittävän hiljainen eikä häiritse esimerkiksi nukkumaan mennessä. Hifistelihän tuohon rakentaa vielä nopeuden säätimen ja RGB-valaistuksen.

  Ei tämä nyt mikään supertehokas ole mutta väittäisin toimivan paremmin kuin 70€:n viilennin, joka käyttää viilentämisen lähteenä kylmää vettä.
   
 10. Ponsu

  Ponsu

  Viestejä:
  1 228
  Rekisteröitynyt:
  29.10.2016
  Olikos täällä jollakin tullut pelkkä airlock tuolta trotecilta ja haluaisi päästä siitä eroon? nimim. kiinnostunut.

  @FlyingAntero Eikös noihinkin monet laita jäätä sekaan, vaikka vettä sinne pääasiassa laitetaankin?

  Edit: @Maso @code.666.
   
  Viimeksi muokattu: 16.06.2019
 11. FlyingAntero

  FlyingAntero ɑ n d r o i d Tukijäsen Team Android

  Viestejä:
  3 802
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Varmaan joihinkin malleihin saa laitettua jäätä sekaan mutta ainakaan tuossa Prego P41 mallissa ei arvostelujen mukaan onnistu.
   
  Ponsu tykkää tästä.
 12. Loisteho

  Loisteho

  Viestejä:
  174
  Rekisteröitynyt:
  07.07.2017
  Airlock 200 tuli hankittua, mutta koskaan se ei päätynyt käyttöön kun päädyin finnfoamiin. 10€ + postit?
   
  Ponsu tykkää tästä.
 13. Eräilves

  Eräilves

  Viestejä:
  355
  Rekisteröitynyt:
  18.01.2019
  Löytyy tuollainen trotec pac 2600X. Nyt ruvennut välillä pitämään yhtäkkiä tuollaista "ulisevaa" ääntä päällä ollessaan. Mistähän johtuisi?
   
 14. Aku79

  Aku79

  Viestejä:
  852
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Makuuhuoneessa mihin paistaa aurinko lähes koko ajan on folio ikkunassa kyllä ihan ykkönen.
   
  Viimeksi muokattu: 16.06.2019
  Eräilves tykkää tästä.
 15. Luukkonen

  Luukkonen

  Viestejä:
  2 684
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Eli sä ensin lämmität asuntoa sillä pakastimella kun jäädytät niitä pulloja ja sitten sulata ne pullot tuossa ja aloitat kaiken uudestaan, ei hirveän kätevää mutta saahan tuosta henkistä apua, ei se mitään huonetta kyllä viilennä 25c -> 23c:rofl:
   
 16. FlyingAntero

  FlyingAntero ɑ n d r o i d Tukijäsen Team Android

  Viestejä:
  3 802
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Arkkupakastin voi olla myös eri rakennuksessa (esim. autotalli) kuin itse viilennin, jolloin sillä ei ole vaikutusta viilennettävän tilan lämpötilaan. Jos makuuhuoneen oven sulkee, niin kyllä tuolla jonkin verran saa huonetta viilennettyä.
   
 17. Luukkonen

  Luukkonen

  Viestejä:
  2 684
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Jo pelkkä rakenteisiin jäännyt lämpö pitää huolen siitä että helteillä toi ei riitä. Jos sä olet suoraan siinä ilmavirrassa mitä se puhaltaa niin kyllä, se viilentää, mutta 10neliön huonetta mihin porottaa aurinko se ei jaksa viilentää monella asteella.
   
 18. FlyingAntero

  FlyingAntero ɑ n d r o i d Tukijäsen Team Android

  Viestejä:
  3 802
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Päivällähän noita viilentimiä kannattaakin pitää päällä, että rakenteet ei niin paljoa lämpeä. Vaihtaa sitten nukkumaan mennessä taas uudet jäät tilalle. Poistoputken voi rakentaa myös ohjaamaan ilmavirran sängyn pinnan mukaisesti, jolloin lakana on mukavan viileä ja uni maittaa.
   
 19. Loisteho

  Loisteho

  Viestejä:
  174
  Rekisteröitynyt:
  07.07.2017
  Jäähdytystehoa suositellaan olevan 30 W/m3, spekseilläsi viilennysteho on noin 100 W, mikä siis riittäisi alle 1,5 m2 kokoiseen tilaan. Mitään huonetta tuolla teholla ei saa viilennettyä havaittavasti, johan ihminen itsessäänkin tuottaa tuolla sadalla watilla lämpöä (mikä ei myöskään lämmittäisi huonetta tunnissa 23->25°C) ja pienimpienkin pingviinien jäähdytysteho on 20x suurempi. Iholle kohdistettuun paikalliseen viilentämiseen noista voi jopa olla apua jos se pakastin sijaitsee muualla, mutta muuhun viilentämiseen eivät sovellu mitenkään. Tehoakaan ei voi tuosta pahemmin kasvattaa tuulettimia tai pulloja lisäämällä, koska pakastimista loppuu pakastuskyky kesken.
   
  JanusKiisseli ja Luukkonen tykkäävät tästä.
 20. FlyingAntero

  FlyingAntero ɑ n d r o i d Tukijäsen Team Android

  Viestejä:
  3 802
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Ei tuo nyt mikään Pingviinin tehoinen viritelmä ole lähimainkaan mutta parempi kuin esim. tuo Prego P41.
   
 21. Luukkonen

  Luukkonen

  Viestejä:
  2 684
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Sä meinaat että toi jaksaa vastustaa rakenteiden lämpenemistä jos aurinko porottaa pilvettömältä taivaalta 10h putkeen 30cm paksuun betoniseinään!?:bored:


  Juuh, onnea ja menestystä:tup:
   
 22. FlyingAntero

  FlyingAntero ɑ n d r o i d Tukijäsen Team Android

  Viestejä:
  3 802
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  En minä niin ole väittänyt. Tuo 25->23 laskettiin huomioimatta rakenteiden lämpökuormaa. Jäähdytysteho ei tietenkään riitä kuvailemassasi tilanteessa mutta ei se tarkoita, etteikö tuosta hyötyä olisi.
   
 23. Loisteho

  Loisteho

  Viestejä:
  174
  Rekisteröitynyt:
  07.07.2017
  Saman hintainen Trotecin PAE 21 onkin jo ~16 kertaa tehokkaampi kuin tuo Prego P41. Tosin voi tuo viritelmäsi silti olla sitäkin parempi, Suomen oloissa nuo ilmankostuttimet monesti vain tekevät huoneilmasta entistä tukalamman.

  Ja ilmanvaihtoa.
   
 24. seropi

  seropi

  Viestejä:
  108
  Rekisteröitynyt:
  29.05.2018
  Eikö tuota voi käyttää pelkkänä ilmanjäähdyttimenä vai pukkaako se väkisillä kosteutuksen mukaan?
   
  Viimeksi muokattu: 17.06.2019
 25. Loisteho

  Loisteho

  Viestejä:
  174
  Rekisteröitynyt:
  07.07.2017
  Jäähdytys perustuu nimenomaan ilman kostuttamiseen, eli pelkkänä jäähdyttimenä noita ei voi käyttää.
   
 26. Eräilves

  Eräilves

  Viestejä:
  355
  Rekisteröitynyt:
  18.01.2019
  Nyt tuli tuo wifin kautta seurattava energiankulutusmittari, ja laitoin sen tähän trotec pac 2600x:än pistokkeeseen.. Onpi automaatti asennossa asetettuna 20 asteeseen. Pelkkä puhallus päällä vie n. 120W ja kompura päällä ollessa tuon verran näyttävästi (huom, alhaisempi tuulettimen nopeus samalla):
  Screenshot_20190617-141755_Hihome Smart.jpg

  Edit: tälläinen mittari siis HiHome WiFi Smart Plug 16A with Energy Meter | Varastossa | Edullinen
   
 27. jatap

  jatap

  Viestejä:
  3
  Rekisteröitynyt:
  20.05.2019
  Hommasin Motonetista tuon 9000 ilmastointikoneen. Nyt pitäisi vielä saada sovite poistoputkelle tuuletusikkunaan. Mistä olette tilanneet noita Trotecin Airlock -tyyppisiä "pusseja"?
   
 28. McRuis

  McRuis

  Viestejä:
  36
  Rekisteröitynyt:
  21.10.2016
  ebay.de tilasin viime kesänä itse, mutta näkyyhän noita amazon.de:ssä olevan kans hyvin. Jopa paremmin eri kokoa.
  esim. https://www.amazon.de/HOOMEE-Fenste...k&qid=1560772569&s=gateway&sr=8-1-spons&psc=1
   
 29. Pepo

  Pepo

  Viestejä:
  332
  Rekisteröitynyt:
  10.03.2017
  Sittenhän se kykenee viilentään neljä kuutiometriä. Se pitää vain suunnata niin että viilentää tärkeimmät 4 m3.
  Suola veden seassa kait pidentäisi aikaa jolloin puhaltaisi kylmää, mutta vastaavasti jäädyttämisaika kasvaa?
   
 30. äfviis

  äfviis

  Viestejä:
  56
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Mistä saisi sellaista "makkaraa", jolla eristää parvekkeen oven reuna split-vehjettä varten? Mietin ensin ihan jotakin uimiseen tarkoitettua pötkylää, mutta jos sitä saisi jostakin ihan järkevän värisenä, se olisi plussaa. Oveen ei saa reikää, eikä parvekkeelle mene tuuletusikkunaakaan, niin tämä on ratkaisu nyt. Ei ole täysin tiivistä tarkoitus tehdä, mutta jotakin edes.
   
 31. KLF

  KLF

  Viestejä:
  569
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Putkieriste

  Itse ajattelin tuollaisia yhdessä vaiheessa käyttäväni.
   
  äfviis tykkää tästä.
 32. Loisteho

  Loisteho

  Viestejä:
  174
  Rekisteröitynyt:
  07.07.2017
  Tuo 30 W/m3 on laskettu tavallisessa "suljetussa" tilassa, jossa jo sen viilennetyn ilman viilentämistä jatketaan. Avonaisessa tilassa teho hukkuu välittömästi. Erillisen 4 m3 tilan viilentäminen "keskeltä huonetta" on kuin ILPillä yrittäisi viilentää 100 m3 aluetta kattamattomalla terassilla: viileämpää on vain laitteen välittömässä läheisyydessä, vaikka tuo nimellinen 30 W/m3 arvo ylittyisikin. Mutta siihen käyttöön nuo viritelmät juuri (ainoastaan) sopii, paikalliseen viilentämiseen laitteen välittömässä läheisyydessä, tappohelteillä viileä ilmavirta tekee hyvää vaikkei se edes ylettyisi kuin pieneen osaan vartaloa. Varmasti olisin myös aiemmin väsännyt jonkun vastaavan tyyppisen viritelmän jos pakastin ei olisi sijainnut asuintiloissa.

  Suolan lisääminen veteen laskee sekä ominaislämpökapasiteettia että latenttilämpöä, eli suolavettä käyttämällä laite puhaltaa vähemmän aikaa kylmää ja jäädyttämisaika lyhenee.
   
 33. Jonasz

  Jonasz

  Viestejä:
  41
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Itse käytin juuri lasten ”vesinuudelia” parvekkeen liukuoven tiivistykseen. Letkulle tehty reikä ja vaahtomuovi pysyy tukevasti paikallaan karmin lukitustapeissa vaikka ovea aukoo. Noita löytyy mm. marketeista eri väreissä. Ollut tarkoituksena teipata valkoiseksi, mutta saanut toistaiseksi olla ennallaan.
  [ Vain rekisteröityneet käyttäjät näkevät Spoiler-tagin sisällön. Rekisteröidy foorumille... ]
   
 34. TuBBe

  TuBBe

  Viestejä:
  376
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  Onko muut Wiima 12k käyttäjät saaneet ilmankosteutta yhtään laskemaan tuolla värkillä? Kyllähän huoneessa viileä on, mutta ilmankosteus nousee aina 15 pinnaa ainakin kun huoneen viilentää kylmäksi.
   
 35. koelli

  koelli

  Viestejä:
  16
  Rekisteröitynyt:
  25.03.2018
  Tuosta laitteesta en tiedä, mutta tuo kosteushan on relatiivinen, eikä todellisuudessa absoluuttisesti nouse suinkaan. Lämpimämpään ilmaan "mahtuu" enemmän kosteutta. Se jargonista, mutta nyt itse asiaan: kokeilehan pienentää puhallusnopeutta, jotta kennolle tiivistyy enemmän vettä -> kuivattaa ilmaa.
   
  et328, Merkath ja TuBBe tykkäävät tästä.
 36. TuBBe

  TuBBe

  Viestejä:
  376
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  Harmi ettei tuossa laitteessa ole kuin 2 nopeutta, kovaa ja vielä kovempaa. Nyt siis tuo pienin ollut aina käytössä, kovemmalla teholla laite nousee ilmaan. Mutta jos asia tosiaan on noin niin ehkä sen kanssa sitten pystyy tekemään rauhan!
   
 37. Raaka

  Raaka

  Viestejä:
  229
  Rekisteröitynyt:
  01.01.2018
  6.6 Tilattu Trotecilta Pac 3500 ja aikaisemmin tuli viestiä UPS:lta, että paketti on matkassa
  Toimitus tämä päivä ja sormet syyhyten juoksin paketin toimittajaa vastan ja täh...eihän sieltä tänään tullut ku tuo helvatan Airlock. Itse laitteesta ei mitään käryä..

  Tarkemmin kun aikaisempia UPS-tiedottamista selasin, niin lukihan siellä paketin painoksi vain 0,5kg..nyt Trotecilta kyselemään, että missähän mahtaa olla itse päätähti. Hikoillaan nyt sitten vielä...
   
 38. Maso

  Maso

  Viestejä:
  336
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  Itselle tuli myös ensin tuo Airlock ja vasta sitten viikkoa myöhemmin itse laite. On kyllä vähän omituista miksei tuota voinut samalla rahdilla tuoda, luulisi tulevan halvemmaksi.
   
  Raaka tykkää tästä.
 39. Loisteho

  Loisteho

  Viestejä:
  174
  Rekisteröitynyt:
  07.07.2017
  Samaa ongelmaa oli, ensin lähettivät Airlockin ja vasta myöhemmin laitteen. Ilmeisesti joku Trotecin erikoisuus. :confused2:
   
  Raaka tykkää tästä.
 40. muppelo

  muppelo

  Viestejä:
  809
  Rekisteröitynyt:
  25.11.2016
  Eikös tuossa ole myös ilmankuivaus-asetus? Toimiiko se.. en tiedä. Mutta kokeile.
   
 41. Jyrgen

  Jyrgen

  Viestejä:
  123
  Rekisteröitynyt:
  14.12.2016
  Tilasiko kukaan Trotecilta
  Tilasin samana päivänä sen palautusmallin 299 e normin 399 sijaan ilman airlockia. Ei ole vielä kuulunut mitään mistään.. tilana edelleen "käsitellään parhaillaan"
   
 42. Crop

  Crop

  Viestejä:
  5
  Rekisteröitynyt:
  25.04.2018
  Hyvin tuntuu trotec pac 2000 x toimivan. Minä kallistuin foamin kannalle, koska remontista on jäänyt 50mm foliopintaista uretaanilevyä. Alalaitaan poistoputkelle reikä ja yläosasta 40mm vajaaksi, jotta saa korvausilman sieltä, eikä kuumaa korvausilmaa tarvitse alakerrasta imeä koko talon läpi. Eihän tuo viilennä kuin makuuhuoneen nukkumakuntoon mutta niin oli tarkoituskin. Ikkunan saa kiinni, kun nappasin uloimman osan pois ja uretaanilevy sen tilalle. Ei paha, varsinkaan kun tilasin asiakaspalautustuotteena trotecilta niin hintakaan ei ihan hirveä ollut. Luulen että tällä pärjää hyvin siihen asti että ilppejä taas saa.

  Jaa niin... Tunnin käytöllä lämpötila putosi 27,8 asteesta 25,9 asteeseen. Nyt ei siis sisällä ollut niin kuuma kuin näissä käristyskupoli-, mörkö-, tai himohelteissä on ollut ja tositestit vielä odottavat.
   
 43. mmst1

  mmst1

  Viestejä:
  100
  Rekisteröitynyt:
  17.06.2019
  Tuohon ylläolevaan suunnitelmaan liittyen niin samanlaista putkieristettä käytin kanssa.

  Ainoa ongelma on se että koko hemmetin ovi karmeineen on seinään nähden vinossa (en jaksa edes mitata kumpi on ryssitty) niin ei saanut ihan täysin tiiviiksi. Ylä- ja alareunat laitoin vähemmän tyylikkäästi pyyhkeillä.

  Mten sulla on toi kasattu? Pelkkä solumuovin palanen ja ylä/alareunat ovesta päästää ilmaa läpi?
   
 44. Jonasz

  Jonasz

  Viestejä:
  41
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Tuo liukuovi on tiivis ylä- ja alareunastaan ja tiivistyy kohtuu hyvin tuota solumuovia vasten. Ainoa vähän vuotava kohta on oven toinen sivu, jonka tiivisteet eivät täysin enää kohtaa, kun ovi ei sulkeudu normaalisti.
   
 45. mmst1

  mmst1

  Viestejä:
  100
  Rekisteröitynyt:
  17.06.2019
  Aa, no sitten joo... aika luksusta. No menettelee tää munkin, mutta ei tule kyllä oltua parvekkeella sitten ollenkaan kun on tämmönen viritys.

  Niin ja ton solumuovipötkön naulasin pienillä huopanauloilla karmiin. Saa paikattua helposti muutossa.
   
 46. JanusKiisseli

  JanusKiisseli

  Viestejä:
  25
  Rekisteröitynyt:
  10.05.2019
  Edelleen en ymmärrä miksi jengi tiivistelee niitä yksiputkisia laitteitaan ikkunoihin. Se alipaine imee ulkoa korvausilmaa jokatapauksessa jostain. Turhaa touhua, jättäkää rako ikkunaan niin korvausilma tulee siitä ja pääsee tehokkaammin suoraan ilmanottoon.
   
 47. Ponsu

  Ponsu

  Viestejä:
  1 228
  Rekisteröitynyt:
  29.10.2016
  Kaikki eivät halua hyttysiä kyläilemään. Itsellä myös kissa lähtee paremmille metsästysmaille, jos ikkuna auki ja putki ulkona.
   
 48. selectamatic

  selectamatic

  Viestejä:
  729
  Rekisteröitynyt:
  23.04.2019
  Silloin se imee sitä kuumaa lauhdeilmaa sisään.
   
 49. muppelo

  muppelo

  Viestejä:
  809
  Rekisteröitynyt:
  25.11.2016
  Jostainhan se korvausilma sinne tulee. Itse mielellään otan sen varjonpuolelta.
   
 50. Mikkos

  Mikkos

  Viestejä:
  2 473
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Mutta onko itse ilma varjopuolella sen kylmempää kuin auringossakaan? Auringossa toki tuntuu kuumemmalta ja mittari näyttää enemmän, mutta onko itse ilma yhtään sen viileämpää ottiko sen varjon vai auringon puolelta..?