Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Huomio: This feature may not be available in some browsers.
Yhdysvalloilla on tällainen salainen tuomioistuin:
United States Foreign Intelligence Surveillance Court - Wikipedia
Snowdenin vuotamien dokumenttien mukaan kyseinen tuomioistuin antaa määräyksiä esimerkiksi siitä että jonkun teleoperaattorin on Yhdysvalloissa tehtävä massavakoilua liittovaltion hyväksi. Esimerkiksi toimittaa kaikki puhelutiedot kaikista amerikkalaistenkin puheluista NSA:lle vaikka laki sen kieltää. Mitään valitusoikeutta tuomioista ei ole eikä tuonne oikeuteen haastettu firma saa edes ilmaista että heidät on haastettu sinne ja vielä vähemmän kertoa mistä on haastettu ja mikä oli tuomio.
NSA:lla on sitten suora pääsy esimerkiksi Microsoftin, Yahoon, Googlen, Facebookin, Skypen, YouTuben ja Applen tietoihin.
Sehän on hämmästyttyttävä määrä tietoa mitä keskimääräisestä tämänkin palstan kirjoittelijasta on päätynyt esimerkiksi Googlelle, Facebookille, Microsoftille ja Applelle. Tyypillisesti sieltä löytyy esimerkiksi älypuhelimen sijaintitiedot ties miten paljon taaksepäin, osoitekirjat ja puhelinluettelot, soittohistoriat, valokuvat mitä ottaa älyvehkeillä, tiedot keneen on yhteyksissä, sähköpostit, pikaviestimien käyttö, www-sivujen selaushistoriaa ja muuta vastaavaa.
Tässä en siis ota kantaa WSJ:n väitteiden totuudellisuuteen, vaan kauppasodan jatkumisen todennäköisyyteen.
Meillä töissä otettiin pois kaikki Huaweit ja Honorit työsuhdepuhelimien listoilta yritysturvallisuusorganisaation ja IT-puolen toimesta.
Nyt oli kyllä vaikea saada selvää mitä tässä yritit sanoa. Voisikohan kyseessä olla nyt kuitenkin epävarmuus päivitysten suhteen, eikä IT:n kannanotto vakoilujupakkaan. Minusta ihan luonnollinen reaktio ja hyvä jos ovat hereillä.Kuulostaa että onpas siellä välkkyä porukkaa. Oikeasti jos puhelin muuttuu nyt vakoilulaitteeksi, niin millaisia aaseja siellä on turva-asioista päättämässä kun kaikki muut laitteet on turvallisempia jopa aliexpressin halpikset.
Kun maailmassa yksi vakoilija, valitaan se.
Nyt oli kyllä vaikea saada selvää mitä tässä yritit sanoa. Voisikohan kyseessä olla nyt kuitenkin epävarmuus päivitysten suhteen, eikä IT:n kannanotto vakoilujupakkaan. Minusta ihan luonnollinen reaktio ja hyvä jos ovat hereillä.
Huomasithan että lukitulla bootloaderilla ei ladata mistään...Odotellaan kovia alennuksia, sama se mistä softat latailee
Huomasithan että lukitulla bootloaderilla ei ladata mistään...
Onhan se helppoa vain kääntää pää sivulle ja todeta että ei se informaatio minusta ketään kuitenkaan hyödytä. Yksittäisenä puhtoisena kansalaisena se varmaan onkin näin, mutta sitten kun yli puolesta maailman populaatiosta on se sama lähes kaiken kattava informaatio, niin onhan siinä vaikka mitä mahdollisuuksia ihan bisnesideoiden varastamisesta, trendien seurailuun ja mielipiteiden manipulointiin. Kuka tahansa diktaattori myisi perheensä että saisi samanlaisen kontrollin haltuunsa. Stalininkaan ei olisi tarvinnut tappaa varmuuden vuoksi niin paljon porukkaa kun olisi paremmin tiennyt ketkä olivat häntä tulossa nitistämään. Ja tätähän se nyt vain pehmeämpänä on USA:nkin kanssa; ensisijainen tavoite on pysyä kontrollissa, ykkösmaana maailmassa ja otteet sen kiinnipitämisestä tuntuisivat kovenevan.
Osaisitko jakaa kyseisen sovelluksen nimen?En ole jaksanut perehtyä kun ei ole huihai käytössä, mutta muutamalla kollegalla tuli 1 sovelluksessa ongelmia jo alkuviikosta. Mahdollisesti play services ilmoittanut statuksensa toisin kuin normaalisti.
Saattaa olla käytössä sovelluksia joissa on jokainen turvallisuuscheck-täppä maksimissa. En ole jaksanut perehtyä kun ei ole huihai käytössä, mutta muutamalla kollegalla tuli 1 sovelluksessa ongelmia jo alkuviikosta. Mahdollisesti play services ilmoittanut statuksensa toisin kuin normaalisti.
Ei missään firmassa ole varaa kuluttaa aikaa puhelimien kanssa kikkailuun, muutakin tekemistä on. Toinen merkki käyttöön vaan.
Mitä on tämä "kikkailu" jota IT-tyypit joutuu noiden puhelimien kanssa sitten tekemään? Ei meillä ainakaan "kikkailla" mitään liittyne päivityksiin vaikka puhelimet onkin etähallinnassa.Näinhän se menee jos työntekijöiden työaikaa alkaa mennä puhelinten kanssa päivitysten ja muun kanssa kikkailuun sen takia, että ne eivät enää ole Googlen täyden tuen piirissä se maksaa firmalle nopesti niin paljon hukattuna työaikana, että halvemmaksi tulee lyödä Huaweit kallioon paskaksi heti ja ostaa uudet tilalle, koska työaika on sivukuluineen sen verran kallista. Varsinkin jos kyse on insinöörien palkkatasolla olevista asiantuntijoista. Laskua tulee nopeasti sen verran, että samalla hinnalla saa kymmenen uutta puhelinta, jokaiselle työntekijälle.
Ainakin F-Secure kielsi Androidit juuri sekavien päivitysmenetelmien vuoksi.Mitä on tämä "kikkailu" jota IT-tyypit joutuu noiden puhelimien kanssa sitten tekemään? Ei meillä ainakaan "kikkailla" mitään liittyne päivityksiin vaikka puhelimet onkin etähallinnassa.
Päivitys tulee kun päivitys tulee ja käyttäjä sen asentaa jos niikseen haluaa. Ei meillä ainakaan luureja ole valittu millään tavoin liittyen turvallisuuspäivityksiin tai niiden saapumiseen. Ei ole tosin Huawein laitteita mutta kuitenkin.
Niin tuo nyt on jo vanha juttu eikä sinällään liity tähän tapaukseen. Lähinnä kiinnostaisi tietää mitä on tämä "kikkailu" mitä IT-tuelta vaaditaan päivitysten osalta.Ainakin F-Secure kielsi Androidit juuri sekavien päivitysmenetelmien vuoksi.
Kiinalaiset Android-puhelimet epäilyttävät pahasti suomalaisia tietoturvayhtiöitä – F-Secure ei salli työkäytössä
Another Reason 99% of Mobile Malware Targets Androids - F-Secure Blog
Onko jokin asia muuttunut siten noiden uutisten ja blogipostausten?Niin tuo nyt on jo vanha juttu eikä sinällään liity tähän tapaukseen. Lähinnä kiinnostaisi tietää mitä on tämä "kikkailu" mitä IT-tuelta vaaditaan päivitysten osalta.
Eli meinaat että sinne otetaan sitten Android puhelimiksi sellaisia joille ei ole tehty mitään päivityslupausta? Ei oikein nyt osu...Onko jokin asia muuttunut siten noiden uutisten ja blogipostausten?
Mitä kikkailuun tulee, eipä sitä juurikaan tarvitse kikkailla kun päivityksiä ei välttämättä ole ollenkaan. Ainut asia mikä tulee mieleen liittyen kikkailuun on Android <-> Android / iOS-migraatiot.
Meinaan että sinne otetaan operaattorin tarjoama Android-puhelin, olkoot sen malli mikä vain.Eli meinaat että sinne otetaan sitten Android puhelimiksi sellaisia joille ei ole tehty mitään päivityslupausta? Ei oikein nyt osu...
Varmasti on muuttunut, mutta onko varsinainen tilasto aikuisten oikeasti muuttunut?Onhan tuo tilanne noissa parissa vuodessa muuttunut ainakin sillä tavalla että moni valmistaja kertoo jo varsin avoimesti että saatte 2v android päivityksiä ja 3v tietoturvia, oli sitten Android One luuri, Android Recommended listalla oleva tai ihan vaan valmistajan oma lupaus.
Kikkailu tulee siinä kohtaan kun puhutaan 3-5v tukiajan piirissä olevista laitteista. Harvemmin niitä laitteita uusitaan vuoden välein. Jos valmistaja lupaa se 2v päivityksiä, niin loput ajasta joko pitää kikkailla tai tyytyä pelkkiin tietoturvapäivityksiin jos lupaus oikeasti pitää paikkaansa. Tämä siis sillä oletuksella että yrityksen käyttämät puhelinvalmistajat lupaavat 2-3v päivityksiä niille malleille joita työntekijät saavat valita.Oli sitten firma mikä tahansa niin ei niitten päivitysten kanssa tarvitse sen kummemmin kikkaille, ellei nyt itse ole sitten säädetty exkankee palvelimeen/etähallintapalvelimeen jotain natsisääntöjä puhelimille.
Missä yrityksessä kiristetään vyötä niin pahasti että pidetään 3-5 vuotta puhelimia joilta odotetaan jotain tietoturvallista käyttöä? Eri asia jos kyseessä vain satunnaiset tekstiviestit tjms jolloin ei ole mitään merkitystä päivityksillä. Hyvin hoituu Lumia 520:lläkin edelleen.Kikkailu tulee siinä kohtaan kun puhutaan 3-5v tukiajan piirissä olevista laitteista. Harvemmin niitä laitteita uusitaan vuoden välein. Jos valmistaja lupaa se 2v päivityksiä, niin loput ajasta joko pitää kikkailla tai tyytyä pelkkiin tietoturvapäivityksiin jos lupaus oikeasti pitää paikkaansa. Tämä siis sillä oletuksella että yrityksen käyttämät puhelinvalmistajat lupaavat 2-3v päivityksiä niille malleille joita työntekijät saavat valita.
Kokemukseni perusteella hyvin monessa. Nyt siis tarkoitan 30+ kokoisia yrityksiä.Missä yrityksessä kiristetään vyötä niin pahasti että pidetään 3-5 vuotta puhelimia joilta odotetaan jotain tietoturvallista käyttöä? Eri asia jos kyseessä vain satunnaiset tekstiviestit tjms jolloin ei ole mitään merkitystä päivityksillä. Hyvin hoituu Lumia 520:lläkin edelleen.
Huvittaa kun tuulipukukansa iltapulujen kommenttiosiossa "sen siitä saa kun ostaa kiinalaista". Missähän about kaikki elektroniikka on lyöty kasaan? Myös ne iPhonet.
Pixelissä sentään lukee Made in Taiwan
Okei oma kokemus on tuhansien käyttäjien kokoisista vain joten ehkä pienemmissä eri meno.Kokemukseni perusteella hyvin monessa. Nyt siis tarkoitan 30+ kokoisia yrityksiä.
Sinällään harmi että huawein puhelinbisnes (ja HONOR) tässä sijaiskärsijöinä kun verkkoherruudestahan tässä tapellaan tai varmaan vaan lähinnä siitä että huawei ei anna pääsyä takaportteihinsa jenkeille.
Offtopicia mutta itse en pidä todellakaan hyvänä designina sitä että näyttö on ottamassa vastaan kaikki iskut ja naarmut. Hyvin huono ennuste tuollaisen kestävyydelle.Se taittuvanäyttöinen puhelin tässä taitaa eniten harmittaa, se näytti parhaalta taittuvalta designiltä tähänmennessä.
Facebook ja Instagram ainakin on tarjolla myös Amazonin laitteisiin joissa ei Play Servicejä ole asennettuna eli ne ainakin jatkaa toimintaa.Tuolla sivulla lukee noin:
"The Huawei devices that the company will launch from now onwards won’t get access to use Google Android. The old phones won’t get any updates or security patches from Google form now onwards."
Eli kyllä se niin taitaa olla, että Google Play Service eikä Google Play kauppasovellus ei enää päivity elokuusta 2019 eteenpäin. Tämä taas johtaa siihen että ne sovellukset lakkaavat jossain välissä tulevaisuudessa toimimasta jotka tarvivat Play Servicen uuden version rajapintoja. Eli lakkaa jossain välissä toimimasta nykyisissäkin Huawein puhelimissa Googlen sovellusten lisäksi esimerkiksi WhatsApp ja Signal-pikaviestin ja ilmeisesti myös Facebook-sovellus kun tarvivat niitä Play Servicen rajapintoja.
Siitä minulla ei ole mitään käsitystä miten pitkään elokuun 2019 Play Service versio riittää esimerkiksi em. sovelluksille ja milloin ne sovellukset päivittyvät versioiksi jotka eivät enää toimi elokuun 2019 Google Play Servicen rajapinnoilla. En tiedä onko se aika kuukausia, vuosi vai kenties useampikin vuosi.
Tälle väitteelle jos vain saisi jonkin luotettavan lähteen. Olisi aika ajankohtaista tietää jos tosiaan noin on, kun tälle ajatukselle en ole itse ainakaan löytänyt yhtään lähdettä -foorumikeskusteluja toki asiasta on löytynytTuolla sivulla lukee noin:
"The Huawei devices that the company will launch from now onwards won’t get access to use Google Android. The old phones won’t get any updates or security patches from Google form now onwards."
Eli kyllä se niin taitaa olla, että Google Play Service eikä Google Play kauppasovellus ei enää päivity elokuusta 2019 eteenpäin. Tämä taas johtaa siihen että ne sovellukset lakkaavat jossain välissä tulevaisuudessa toimimasta jotka tarvivat Play Servicen uuden version rajapintoja. Eli lakkaa jossain välissä toimimasta nykyisissäkin Huawein puhelimissa Googlen sovellusten lisäksi esimerkiksi WhatsApp ja Signal-pikaviestin ja ilmeisesti myös Facebook-sovellus kun tarvivat niitä Play Servicen rajapintoja.
Siitä minulla ei ole mitään käsitystä miten pitkään elokuun 2019 Play Service versio riittää esimerkiksi em. sovelluksille ja milloin ne sovellukset päivittyvät versioiksi jotka eivät enää toimi elokuun 2019 Google Play Servicen rajapinnoilla. En tiedä onko se aika kuukausia, vuosi vai kenties useampikin vuosi.
Tälle väitteelle jos vain saisi jonkin luotettavan lähteen. Olisi aika ajankohtaista tietää jos tosiaan noin on, kun tälle ajatukselle en ole itse ainakaan löytänyt yhtään lähdettä -foorumikeskusteluja toki asiasta on löytynyt
Ei tuo tunnu missään Googlen 140 miljardin euron vuosi liikevaihdossa, jos siitä muutama miljardi menee, josta voittojen osuus on 35 miljardia euroa vuosittain. Google voi myös helposti kasvattaa tulostaan lopettamalla muutamia tuotekehitys hankkeitaan.
Ei noita varteenotettavia korvaajia juurikaan ole.Lisäksi täytyy nyt ymmärtää, että eihän tuo Huawein jättämä aukko katoa mihinkään, vaan sen täyttää joku muu valmistaja. Eli Androidia myydään lopulta saman verran, kuin nykyäänkin. Sama homma Qualcommin jne komponenttien kanssa.
Tuo nyt on taas täysin mielipidekysymys. Omasta mielestä Huawei ei ole varteenotettava.Ei noita varteenotettavia korvaajia juurikaan ole.
Meinaatko että nyt osa ihmisistä jättää luurin kokonaan ostamatta kun huaweita ei saa?Ei noita varteenotettavia korvaajia juurikaan ole.
Kiina uhkaa lopettaa harvinaisten maametallien viennin Yhdysvaltoihin – vaikeuttaisi kokonaisten teollisuudenhaarojen toimintaa
Kiinan mahdollinen vastaisku onkin kertaluokkaa isompi. Kohta voi alkaa miettimään että uskaltaako ostaa myöskään yhdysvaltalaisten firmojen tekniikkaa.
Kiina uhkaa lopettaa harvinaisten maametallien viennin Yhdysvaltoihin – vaikeuttaisi kokonaisten teollisuudenhaarojen toimintaa
Kiinan mahdollinen vastaisku onkin kertaluokkaa isompi. Kohta voi alkaa miettimään että uskaltaako ostaa myöskään yhdysvaltalaisten firmojen tekniikkaa.