Minkä puhelimen ostan?

Viestiketju alueella 'Älypuhelimet, tabletit, älykellot ja muu mobiili' , aloittaja Kautium, 17.10.2016.

 1. Pentti

  Pentti

  Viestejä:
  6
  Rekisteröitynyt:
  23.01.2017
  Huawei P9 Lite Mini on Verkkokaupassa tarjouksessa 99 eurolla perjantaina (Huawei P9 Lite Mini ‐Android-puhelin Dual-SIM, 16 Gt, musta 99,11 €).
  Olen pudonnut Huawein mallinimistön kanssa kärryiltä jo jonkin aikaa sitten, joten löytyykö joltakulta kommentteja ja/tai käyttökokemuksia tuosta? Erityisesti kameran laatu kiinnostaa. Verraten esim. Nokia 5:een.
   
 2. SilentBob

  SilentBob

  Viestejä:
  22
  Rekisteröitynyt:
  28.10.2016
  Nexus 5X koki bootloop kohtalon 2 viikkoa ennen takuun umpeutumista ja on nyt huollettavana. Sikäli kun tuo on sen 2 vuotta vanha niin ajattelin, josko sillä kituuttelisi vielä vuoden kunnes siihen ei enää saa uusinta androidia vaiko joko sitä vaihtaisi uudempaan.

  Kolmesti olen jo ollut menossa kauppaan viikon sisällä ostamaan ja melkein aina S8 ollut päällimmäisenä vaihtoehtona mielessä. Jotenkin vaan tekee mieli kiertää Samsung kaukaa ja miettiä muita valmistajia, vaikkakin se on nätti peli.

  Nokian 8 vaikutti mielenkiintoiselta mutta se viihtyy kuulemma huollossa enemmän kuin käytössä, oliko tämä sitten vaan myyjän myyntipuhetta Samsungin suuntaan vai mitä - en tiedä.

  Nyt kuitenkin olen tullut siihen tulokseen että jos ostan uuden niin se on joko Huawein Mate 10 Pro tai tuleva Oneplus 5T
   
 3. Raikku

  Raikku

  Viestejä:
  290
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Sampan S7:n(32gb) hinta pudonnut 399:iin, miten tuo vertautuu uudempiin puhelimiin? Kohtahan ei enää esim op:takaan voi ottaa jos haluaa järkevän kokoista kun se kasvaa liian isoksi.
   
 4. Jezme

  Jezme

  Viestejä:
  1 464
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Onhan tuo vielä ihan passeli puhelin ainakin raudaltaan, hyvä näyttö, vedenkestävä, kamera on hyvä jne. Latausliitäntähän tuossa on tosin jo "vanha" microUSB-mallinen eikä muissa puhelimissa yleistyvä USB C. Suurimmat muutokset noin muuten uusiin malleihin (esim. S8) ovat pääasiassa tuossa näytössä. Bezelit ovat pienentyneet ja kuvasuhde muuttunut. Jos verrataan vaikka Honor 9 (suurinpiirtein samaa hintaluokkaa, maksaa sen 449€) niin H9:ssä on dual-sim mutta sitten taas ei vedenkestävyyttä. Näyttö lienee myös S7:ssa parempi, ainakin Samsung on ollut aina parhaimmillaan noissa ja tuossa on 1440p AMOLED (vs. H9 fhd ips). Kamera on molemmissa hyvä ja paremmuus lienee jo osittain mielipideasiakin. Kummassakaan ei mitään todella rajua puutetta tai selkeätä voittavaa tekijää imo, melkolailla henkilökohtaisen preferenssin mukaan onko esim. tuolla dual-simille tarvetta vai haluaako IP-luokitusta. Tuo latausliitäntä hieman sama, jollekkin mUSB voi olla plussaa mutta itselleni se on miinus.

  S7:n suurin ongelma on mielestäni ehkä sen ikä (softatuki kestänee enää max vuoden, Android 8.0 jäänee viimeiseksi viralliseksi isoksi päivitykseksi) ja osittain yllättävä kilpailija: LG:n tämävuotinen G6. Sitä on ollut monesti tarjouksissa ja Saksasta tilattuna (esim. Amazon) 399-450€ väliltä. Tuo on kuitenkin tämänvuoden lippulaiva ja siinä on esim. näppäräksi todettu laajakuvakamera sekä tämänvuoden trendin mukainen näyttö kapeilla reunuksilla. Tuo G6 kuitenkin julkaistiin alkuvuodesta ja taisi silloin maksaa sen ~700€. Jos tällä hetkellä tarvitsisin luuria 400€ hinnalla niin koittaisin bongata tuosta jotain tarjousta vaikka Black Fridayna.

  Miten OP kasvaa liian isoksi? Tuleva OP5T:hän nimenomaan menee vain tuohon nykytrendiin, jossa maksimoidaan näytön pinta-alan osuus suhteessa luurin kokopinta-alaan. OP5T:ssä näyttö on 6" 18:9 (todennäköisesti siis) vs. OP5:n 5.5" 16:9. Käytännössä puhelimen runko säilyy ennallaan ja näyttö kasvaa korkeutta n. ~1.5cm leveyden säilyessä. Ylä- ja alareunat siis kapenevat ja tilanpuutteen seurauksena sormenjäljenlukija siirtyy puhelimen taakse.
   
 5. Raikku

  Raikku

  Viestejä:
  290
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Kyllä 6 tuuman näyttö on liian iso, eikä myöskään reunattomuudessa ole järkeä, luuria on helpompi käyttää normaaliotteella kun reunoissa on se pari mm vapaata.
   
  untitled tykkää tästä.
 6. Devil's Advocate

  Devil's Advocate

  Viestejä:
  15
  Rekisteröitynyt:
  13.01.2017
  Miten isot erot näyttöjen välillä on pimeässä tai hyvin kirkkaassa auringossa käytettäessä? Onko samsungin amoledin musta mustempaa vai osaavatko muutkin näytöt sammuttaa taustavalon tummista kohdista? Onko vaikkapa tuon P9 lite minin näyttö tässä suhteessa huonompi kuin Huawein parempien mallien?
   
 7. FlyingAntero

  FlyingAntero ɑ n d r o i d Tukijäsen Team Android

  Viestejä:
  1 714
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Ainoastaan OLED-näytöissä musta väri toteutetaan siten, että taustavalo sammutetaan. LED-näytöissä taustavalo on aina päällä näytön ollessa käynnissä. Musta toistuu tällöin pikemminkin tummanharmaana kuin täysin mustana. Lisää infoa löytyy esim. täältä:
  Esimerkiksi gsmarenan haulla voi etsiä vain OLED-näytöllä varustettuja puhelimia:
   
 8. Kermeli

  Kermeli

  Viestejä:
  183
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  työkaveri etsii uutta luuria, mikä paras puhelin 200~€ hintaluokassa, kympin, pari, saa mennä yli.


  mitään tiettyä osa-aluetta ei haeta, joku yleispätevä luuri tuohon hintaan.

  Kiitos :)
   
 9. kopsteri

  kopsteri

  Viestejä:
  11
  Rekisteröitynyt:
  22.12.2016
 10. FlyingAntero

  FlyingAntero ɑ n d r o i d Tukijäsen Team Android

  Viestejä:
  1 714
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Moto G5S Plus on hyvä vaihtoehto, jos löytyy sopivaan hintaan. Toinen ehdokas olisi Xiaomi Redmi 4, jos suomen puute ei haittaa. Nämä ovat raudan puolesta hyviä vaihto ehtotoja.

  Jos arvostaa tietoturvaa ja pitkiä pävityksiä niin sitten Nokia 6 vähän heikommalla raudalla.
   
  Kermeli tykkää tästä.
 11. KovaDekki

  KovaDekki BANNATTU BANNED

  Viestejä:
  92
  Rekisteröitynyt:
  05.11.2017
  Midrange on mun mielestä 150 - 300
  Yli 300 pitäis olla premium flagship.

  Suosittelen alle 200€ 16GB/3GB RAM

  Android 7.1.1 NFC (pystyy käyttää hsl omamatkakortti sovellusta) ja muita herkkuja!

  Hyvä selfie kamera edessä ja takaa löytyy flashit.

  https://tinyurl.com/yalmpk9s

  https://tinyurl.com/ybhva5uv
   
  an13 tykkää tästä.
 12. BOT

  BOT

  Viestejä:
  487
  Rekisteröitynyt:
  14.11.2016
  Viimeksi muokattu: 12.11.2017
 13. Fozyzy

  Fozyzy

  Viestejä:
  65
  Rekisteröitynyt:
  10.12.2016
  Onkohan ne osanneet laittaa näytön oikein päin, op5 jäi jellyn takia kauppaan
   
 14. FlyingAntero

  FlyingAntero ɑ n d r o i d Tukijäsen Team Android

  Viestejä:
  1 714
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Tuskin tulee Oreota (ja samalla Trebleä) suoraan paketista:
  [ Vain rekisteröityneet käyttäjät näkevät Spoiler-tagin sisällön. Rekisteröidy foorumille... ]
   
  Fozyzy tykkää tästä.
 15. kahviteimo

  kahviteimo

  Viestejä:
  6
  Rekisteröitynyt:
  12.11.2017
  Olisin kiitollinen vinkeistä sopivan puhelinmallin suhteen. En ajatellakseni tarvitse mitään erityisen suorituskykyistä puhelinta, mutta toki olisi hyvä, jos laite ei töki normaalissa käytössä (raskain käyttämäni sovellus lienee Telegram). Tärkeintä kuitenkin olisi, että puhelin olisi käyttökelpoinen ainakin seuraavan kolmen vuoden ajan (lähinnä ohjelmistopäivityksien sekä muistin riittävyyden näkökulmasta).

  Tässä siis lista kriteereistä prioriteettijärjestyksessä:

  1. Hinta alle 300 € (en koe hyötyväni ainakaan tehokkaasta raudasta, joten ei tekisi mieli maksaa paljoa puhelimesta)
  2. Tietoturvapäivityksiä mielellään nykyhetkestä luettuna seuraavalle kolmelle vuodelle
  3. Sisäistä tallennustilaa 16 tai ehkä jopa 32 Gt
  4. Näytön koko yli viisi tuumaa
  5. Arvostan hyvää akkukestoa

  Sopivimmalta laitteelta vaikuttaisi Nokia 6, mutta toisaalta mietityttää, että onko kyseinen laite kuitenkaan ostamisen arvoinen valinta johtuen ilmeisesti aika heikosta suorituskyvystä hintaansa nähden (toisaalta en kyllä usko tarvitsevani kovinkaan tehokasta rautaa puhelimeen). Eräs tuttuni ainakin on sitä mieltä, että kyseistä mallia ei kannata missään nimessä ostaa, mutta hänen suosittelemansa mallit tuntuivat puolestaan olevan auttamattoman huonosti tuettuja ohjelmistopäivityksien näkökulmasta. Ehkä eniten Nokia 6 -mallissa huokuttelee juurikin se, että Nokia olisi luvannut huolehtia ohjelmistopäivityksistä mahdollisimman hyvin (tokihan mitään näyttöä lupausten pitämisestä ei vielä ole).

  Mahdollisesti murehdin liikaa tietoturvapuolesta, mutta näkisin vain suositeltavana tietoturvakäytäntönä sen, että kaikki laitteet, jotka verkossa ovat kiinni, tulisi pitää ajan tasalla päivityksien osalta.

  Suorituskyvyn osalta olen tyytyväinen nykyiseen puhelimeeni (Honor 4X), mutta kyseisen mallin aivan naurettavan vähäinen sisäinen tallennustila sekä käytännössä jo aikaa sitten loppunut ohjelmistotuki saavat harkitsemaan uutta laitetta.
   
 16. tatulpin

  tatulpin Tukijäsen

  Viestejä:
  149
  Rekisteröitynyt:
  20.10.2016
  Nokia 6 kyllä olis varmaankin se paras vaihtoehto, jos tietoturvapätsit ~kahdeksi vuodeksi riittää. Vai oliko HMD luvannut 2 käyttispäivitystä ja tietoturvat kolmeksi?
   
 17. kahviteimo

  kahviteimo

  Viestejä:
  6
  Rekisteröitynyt:
  12.11.2017
  Toisaalta otti juuri silmään, että Nokia 6 on julkaistu jo tämän vuoden tammikuussa, joten tarkoittaako tämä sitten sitä, että nykyhetkestä luettuna vain hieman reiluksi vuodeksi olisi tiedossa päivityksiä, jos tuo kahden vuoden päivitystakuu pitää paikkansa?
   
  Viimeksi muokattu: 12.11.2017
 18. BOT

  BOT

  Viestejä:
  487
  Rekisteröitynyt:
  14.11.2016
  Kriteereihisi mahtuu montaa pätevää puhelinta. Nokia 6 on varmasti hyvä, mutta vaihtoehtoina esitän Motorola Moto G5 Plus, Huawei Honor 8 ja Samsung Galaxy J7 (2017). Tästä voi kätevästi näitä vertailla keskenään.

  Sanoisin että Nokialaisen vahvuus on ne rivakahkot päivitykset niin Androidin itsessään kuin tietoturvapäivitysten osalta. Nokia on todella ottanut päivitykset asiakseen.

  Motorolassa on Nokialaista ja Samsungia tehokkaampi prosessori ja voin omasta kokemuksesta sanoa että paneeli on todella miellyttävän näköinen. Uskoisin että sekin parempi mitä Noksussa väriensä puolesta. Motorolassa ja Nokiassa on lähes vakio Android.

  Huawei on oikea tehopesä, näistä kaikista tehokkain ja muistiakin on 4 GB. Kamerasta löytyy tekniikkaa, sormenjälkilukija on todella rivakka, näyttö kirkas ja kauttaaltaan pätevä, USB-liitin mallia C ja on muuten tyylikäs tuo takalasi jos lasista tykkää. Ainut miinus on, että Oreo saattanee jäädä viimeiseksi päivitykseksi. Maininnan arvoinen on kuitenkin Huawein ohjelmisto, joka on todella muokattava ja täynnä ominaisuuksia.

  Samsung on myöhimmin julkaistu, joten päivityksiä saattaa tulla kauemmin, mutta uskon että 2017 vuonna julkaistut puhelimet saavat kaikki niitä lopulta yhtä pitkään. Androidin versiopäivityksissä saattaa kuitenkin vierähtää aika lailla. Sampassa on näistä aivan varmasti paras akkukesto, mutta tallennustilaa on 'vain' sen 16 GB. (On muuten hyvä tarjous tuolla Verkkokaupassa nyt kirjoittamisen hetkellä.)

  Prioriteettisi huomioiden sanoisin että voittaja on tosiaan Nokia 6 nopeimpien päivitysten ja tallennustilan vuoksi ja toisena on Galaxy J7, koska se on puhelimista uusin ja siinä on reilusti isompi akku.
   
  kahviteimo tykkää tästä.
 19. FlyingAntero

  FlyingAntero ɑ n d r o i d Tukijäsen Team Android

  Viestejä:
  1 714
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Jos päivitykset ovat tärkein kriteeri, niin suosittelisin Xiaomi Mi A1 puhelinta:
  Kyseessä on Android One konseptin puhelin, jossa on puhdas Googlen toimittama Android. Puhelin päivittyy ainakin Oreon jälkeiseen Android P versioon. Toinen vaihtoehto on odottaa, että markkinoille tulee edullisimpia Android puhelimia Oreo käyttöjärjestelmäversiolla. Oreon myötä puhelimen pitää tukea Trebleä, mikä mahdollistaa paremman päivitystuen.
   
  BOT, kahviteimo ja tatulpin tykkäävät tästä.
 20. kahviteimo

  kahviteimo

  Viestejä:
  6
  Rekisteröitynyt:
  12.11.2017
  Kiitokset paljon kommenteista ja suosituksista. Taidampa tuon kyseisen Xiaomin hankkia, Android One muutenkin vaikuttaa erittäin mielenkiintoiselta konseptilta. Lisäksi olen saanut vaikutelman, että tuo Xiaomi olisi havaittavasti sulavempi peruskäytössä kuin ilmeisesti hitusen tökkivä Nokia 6 (toisaalta hintaisekseen Xiaomi ei vaikuta olevan mitään tehokärkeä, mutta omia tarpeita ei varmasti haittaa).
   
 21. Glengoyle

  Glengoyle

  Viestejä:
  55
  Rekisteröitynyt:
  25.10.2016
  Mikä olisi hyvä Android puhelin n. 400 e hintaluokassa? Voisi olla vaikka joku vähän ajan päästäkin tuleva malli jos, olisi esim. oreo valmiina.
   
 22. Fozyzy

  Fozyzy

  Viestejä:
  65
  Rekisteröitynyt:
  10.12.2016
  lg g6 tarjouksesta, tänävuonna tullut lippulaivamalli, on 18:9 näyttöä, tuplakamera laajakuvalinssillä, yms. snapdragoni ei ihan uusin ole mutta 821 jaksaa paremmin kun hyvin, parempaa luuria et tuohon 400e hintaan saa.
  Elisa - Verkkokauppa LG G6 Hopea
   
  Viimeksi muokattu: 14.11.2017
  BOT tykkää tästä.
 23. Datsyuk13

  Datsyuk13

  Viestejä:
  162
  Rekisteröitynyt:
  02.02.2017
 24. =JP=

  =JP=

  Viestejä:
  229
  Rekisteröitynyt:
  20.10.2016
  Kannattaa aina lukea ne pienet ja usein harmaat tekstit:

  Tuotetiedot: SystemaStore tuotetietokanta, Icecat.biz -tuotetietokanta. Maahantuojien -tuotetietokannat. SystemaStore Oy ei vastaa teknisten tietojen oikeellisuudesta ja pidättää oikeuden muuttaa teknisiä tietoja ilman erillistä ilmoitusta. Kaikki oikeudet pidätetään. Hinnat sitoumuksetta.
   
 25. Datsyuk13

  Datsyuk13

  Viestejä:
  162
  Rekisteröitynyt:
  02.02.2017
  Eihän tuolla tekstillä ole mitään merkitystä siihen kumpi malli tässä on kyseessä :) 3+32GB vai 4+64GB? Onko tästä puhelimesta edes olemassa tuollaista 4+32GB yhdistelmää?
   
 26. Reason

  Reason

  Viestejä:
  22
  Rekisteröitynyt:
  30.12.2016
  Lienee mallinumeron perusteella virhe, ilmeisesti maahantuojan tms., kun on monessa suomikaupassa sama tieto. Näinköhän sitä 4/64 mallia edes myydään Suomessa.

  e. Hmm, Elisallakin lukee 4/32, olisikohan tosta joku suomi/nordicversio tuolla combolla?
   
  Viimeksi muokattu: 13.11.2017
 27. astroturd

  astroturd

  Viestejä:
  2
  Rekisteröitynyt:
  14.11.2017
  Nexus 5 on alkanut sammutella itseään ja akkukestokin alkaa olla tosi huono akun vaihdosta huolimatta.

  Katselin uutta puhelinta noin 250 € tai alle hintaluokassa. Tärkeänä pitäisin Android-päivityksiä, riittävää sisäistä tilaa (tai MicroSD-paikkaa) ja riittävää akkukestoa siten että kerran vuorokaudessa lataus riittää.

  Xiaomi Mi A1 houkuttelee kohtuu hyvien specsien ja Android-päivitysten takia. Ilmeisesti Honorbuy on paras paikka ostaa? Siellä hintaa tulisi 215 € + postikulut. Onko näissä ollut mitään ongelmia Suomessa? Oikeat LTE-taajuudet ilmeisesti pitäisi olla tuettuna jne? Kameran kai pitäisi olla suht ok ja kuvanvakaus toimia erillisellä kamerasoftalla.

  Entä onko muita varteenotettavia vaihtoehtoja? Huawei P8 Lite (2017) näyttäisi olevan samassa hintaluokassa suht samoilla specseillä, mutta onko siihen oletettavissa päivityksiä Android 7:ää korkeampiin versioihin? Harmi kun Googlen omat luurit eivät ole enää ihan kauhean järkevässä hintaluokassa...
   
 28. MilkyWay

  MilkyWay

  Viestejä:
  42
  Rekisteröitynyt:
  30.12.2016
  Noh..ilman sen tarkempaa kokemusta kyseistä laitteesta, Nokia 6 taitaa olla ainoita vanilla-androidilla tuohon hintaluokkaan.

  edit. Mi A1 menee kyllä noksun edelle tehoissa ja esim. usb-c löytyy Xiaomista, mutta ei Nokiasta. Oreon saa molempiin, Mi A1 ilmeisesti myös sen tulevan P-version sitten joskus.
   
 29. laquel

  laquel ( ͡° ͜ʖ ͡°) ( ͡⊙ ͜ʖ ͡⊙) ( ͡◉ ͜ʖ ͡◉) Tukijäsen

  Viestejä:
  1 060
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Mikähän ois johonkin 300-400€ paras luuri tällä hetkellä? Androidi pitäis olla ja näytön koko 5-5.2"

  Nyt ollu kiikarissa
  Galaxy S7
  Honor 8/9
  Moto X4

  Hyvä kamera on ehkä tärkein ominaisuus eli oisko se sitten Galaxy kuitenki noista paras?
  Vähän katoin myös xiaomi Mi6 mutta 3.5mm puute poisti sen listalta. Onko muita kiinalaisia hyviä?

  E: toi LG G6 tarjous on kyllä tosi hyvä myös.
   
 30. aLaverto

  aLaverto

  Viestejä:
  29
  Rekisteröitynyt:
  09.07.2017
  .
  Onnistuuko custom rom
   
 31. laquel

  laquel ( ͡° ͜ʖ ͡°) ( ͡⊙ ͜ʖ ͡⊙) ( ͡◉ ͜ʖ ͡◉) Tukijäsen

  Viestejä:
  1 060
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  No muijalle tuo tulee että sikäli ei jaksais liikaa säätöä. Mutta mitäs vaihtoehtoja se tuo?
   
 32. Jezme

  Jezme

  Viestejä:
  1 464
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Ite varmaan hyödyntäisin tuon LG G6 tarjouksen, etenkin jos kamera on tärkeä.
   
 33. aLaverto

  aLaverto

  Viestejä:
  29
  Rekisteröitynyt:
  09.07.2017
  Custom Rom mahdolistaisi leecon xiaomin oppon ja muut
   
 34. MilkyWay

  MilkyWay

  Viestejä:
  42
  Rekisteröitynyt:
  30.12.2016
  No ensinnäkin, tuosta listasta S7 vaikka varmaan ihan hyvä luuri onkin, on kuitenkin 2016 alkuvuonna julkaistu, Honor8 (jollainen itselläni on, on 2016 kesän laitteita) ja loput sitten 2017 vuoden luureja. Siitä voi osittain päätellä kauanko valmistajilta löytyy tukea kyseisille laitteille.

  S7 ilmeisesti kuitenkin saa vielä Oreon jossain vaiheessa, Honor8 on epävarmojen listalla. Honor9 ja LG G6 saavat Oreon piakkoin jos pikaiseen googlaukseen on uskominen.

  Jos kamera on se mihin haluaa painottaa, niin Custom romeilla kikkailu ei mielestäni siihen sovi. Customeissa jyrätään yli valmistajan omat, mahdollisesti paljonkin kuvan laatuun vaikuttavat softatuunaukset sekä kameraohjelmistot. Pelkkä hyvä kamerakomponentti ei ole hyvien kuvien tae. Toinen huomattava asia, ettei hanki 16GB malleja, koska kuvien kanssa menee hermo jossain vaiheessa, puhumattakaan jos 4K videoita kuvailee. Toki noista listatuista taitaa kaikista löytyä vähintään 32GB ja muistikorttipaikkaa jne.

  Ehkä kannattaa vilkaista myös Huawei Mate 10 Lite, jossa on tuplakamerat myös edessä, mikäli tuo kuvaaminen sisältää myös paljon selfie räppäilyä, näköjään 399€ hintaluokassa.

  Oneplus on myös pärjäillyt varsin hyvin kamerassa ja muutenkin, ja huomenna julkaistava Oneplus 5T vaikuttanee edellisten mallien hintoihin. Jos entinen 5-malli jää myyntiin, niin oletettavasti tippuu tuohon n.400€ hintaluokkaan sekin.

  Ja nyt kun black friday lähestyy, niin kannattanee viikko odottaa jos mahdollista ja olla ensi viikon perjantaina valmiina rahojen kanssa.
  Jos nyt hinnoilla spekuloi, ilman mitään tietoa, niin G6 ei tuosta Elisan 399€ hinnasta varmaan paljoa kyllä voi tippua. Honor9 painunee myös 400€ pintaan, Honor8 johonkin 250€ hujakoille ja s7...noh, siitä voi piakkoin olla varastojen loppudumppaus, ehkä lähtis 299€?
   
  Viimeksi muokattu: 15.11.2017
  laquel tykkää tästä.
 35. Jezme

  Jezme

  Viestejä:
  1 464
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Itse en millään usko OP5:n hinnan tippuvan noin rajusti enkä jäisi sitä odottamaan (ellei tipu sitten heti tällä viikolla, jos OP5T tulee heti Elisan listoille). Oneplus on lakannut jo aikoja sitten myymästä koko laitetta (oliskohan heidän nettikauppansa myynyt ei-oota jo kuukauden päivät), joten aikalailla jäädään Elisan varaan. Luulisi siis ettei Elisallakaan olisi noita niin älyttömiä määriä, että tarvitsee hintaa hirveästi polkea. Taisivat aikanaan tiputtaa poistomyynnissä OP3T:n hintaakin vain n. 40€. Veikkaisin tuon OP5:n hinnan Elisalla tippuvan alimillaan 449€/499€ hintoihin.

  Custom romeista pakko sanoa, että itse en ainakaan laittaisi moisia kuin omassa käytössä olevaan luuriin. Noissa kuitenkin aina oma vaivansa asennella ja mahdolliset epävakaudet. Sitten saa olla IT-tukena korjailemassa ja päivittelemässä toisen puhelinta jos romin kanssa tulee ongelmia. Mieluummin vain ottaisin sen G6/P10/Honor 9 tarjouksesta ~399€ ja säästyisin vaivalta.
   
  laquel ja MilkyWay tykkäävät tästä.
 36. MilkyWay

  MilkyWay

  Viestejä:
  42
  Rekisteröitynyt:
  30.12.2016
  Jep, Oneplussan kohdalla vanhemman vitosen hinnan nähnee heti huomenna, tuo 449€ voi olla se realistinen arvio tosiaan.
   
 37. astroturd

  astroturd

  Viestejä:
  2
  Rekisteröitynyt:
  14.11.2017
  Katselin nyt vähän vaihtoehtoja läpi ja Huawei P10 Lite alkoi houkuttaa. Tuon saa kai päivitettyä Android Oreoon, mutta ei virallisesti enää sitä seuraaviin versioihin. Xiaomi Mi A1:een verrattuna tuo on aika samanlainen, muistia toki vähemmän (32 GB vs 64 GB), mutta ehkä parempi kamera? Huawein oma UI ei kauheasti houkuta, mutta eikö tohonkin saa vaihdettua stock android launcherin play storesta?

  Lähinnä tuo P10 Lite alkoi houkuttaa siksi, että sen saisi Suomesta 240 €:lla, eli samoihin hintoihin kuin Xiaomin ulkomailta hyvin kyseenalaisella takuulla/asiakaspalvelulla.
   
 38. Esinahkatakki

  Esinahkatakki

  Viestejä:
  42
  Rekisteröitynyt:
  08.04.2017
  Tuolta Xiaomi 2 vuoden takuulla. Väliaikaisesti loppu, mutta lisää tulee varmaan vielä tämän kuun aikana.

  https://www.amazon.es/gp/product/B0...d-d139-4893-9bfc-e27e9baa9410&pf_rd_i=desktop
   
 39. Mattersstrom

  Mattersstrom

  Viestejä:
  80
  Rekisteröitynyt:
  29.10.2016
  Tälläinen on tilanne: nykyinen puhelin, Oneplus One on kulunut sellaiseen akun tilaan, että hyvä kun puolikkaan päivän jaksaa mennä. Eli uutta puhelinta hakusessa. Kriteereinä ainakin hyvä kamera, akunkesto ja suorituskyky, bezell-less design plussaa, muttei välttämätön. Käytännössä Apple ei ole vaihtoehto hinnan puolesta, mutta aikalailla jonnekin 700 euroon menee kipuraja, ei saisi olla mitään bloatware paskaa (lg, samsung) kiinanihmeet on ihan validi optio, mutta hyvät päivitykset on ehdoton must, jota ei voi kyllä kaikkien kiinaihmeiden kohdalla allekirjoittaa (oneplus). En itse ole ainakaan vielä löytänyt täydellistä puhelinta näiden kriteereiden perusteella, mutta ideoita saa heittää.
   
 40. aLaverto

  aLaverto

  Viestejä:
  29
  Rekisteröitynyt:
  09.07.2017
  Nokia 8?
   
 41. Mattersstrom

  Mattersstrom

  Viestejä:
  80
  Rekisteröitynyt:
  29.10.2016
  Täytyypäs katsoa.
   
 42. Mattersstrom

  Mattersstrom

  Viestejä:
  80
  Rekisteröitynyt:
  29.10.2016
  aLaverto tykkää tästä.
 43. Markqq

  Markqq

  Viestejä:
  8
  Rekisteröitynyt:
  24.10.2016
  Laitetaan nyt tännekin kyssäriä. Uusi puhelin siis hankinnassa Black fridaysta. Hinta saisi olla se 300€+~. Mitä nyt ennakkoon katsonut niin hyviä vaihtoehtoja mm. Xiaomi Mi A1 ja LG G6. Tärkein kriteeri on puhelimen sulavuus ja nopeus, eli rauta saisi olla tehokasta, kaikki muu on sitten plussaa.

  Mitä muita malleja noiden lisäksi suosittelette? Jos sitä löytyisi sopiva puhelin ensi perjantaina.
   
 44. =JP=

  =JP=

  Viestejä:
  229
  Rekisteröitynyt:
  20.10.2016
  Vähän ku menee viesteissä takaisinpäin, niin samaa on kysytty lähes joka päivä, joten ei kun sieltä katsomaan mitä luureja ehdoteltu...
   
  MilkyWay ja Fozyzy tykkäävät tästä.
 45. scowl

  scowl

  Viestejä:
  64
  Rekisteröitynyt:
  23.10.2016
  Minkälaista puhelinta suosittelisitte yli 60v ukolle, jonka kriteerit olisivat: fyysinen näppäimistö, mutta silti tarpeeksi iso näyttö että tekstit / kuvat näkyy hyvin. Netti ja whatsappi pitää olla ja tietenkin hinta saisi olla mahdollisimman huokea.
  Kiitoksia vastauksista jo etukäteen. :tup:
   
 46. aLaverto

  aLaverto

  Viestejä:
  29
  Rekisteröitynyt:
  09.07.2017
  Blackberry ainut ja silläkin hintaa on jo aika paljon.
   
 47. FlyingAntero

  FlyingAntero ɑ n d r o i d Tukijäsen Team Android

  Viestejä:
  1 714
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Jos etsii oikeasti tehokasta luuria, niin tuohon hintaluokkaan kannattaa metsästään viime vuoden lippulaivoja tai sitten Snapdragon 65x/660 -sarjan puhelinta. Noissa on huomattavasti tehokkaammat ytimet kuin useissa A53-ytimillä varustetuissa keskisarjan luureissa. Lisäksi Huawei P10 tai Honor 9 saattavat löytyä Black Fridaystä edullisesti. Huawei on myös luvannut tuoda Treblen kaikkiin Oreoon päivittyviin malleihin (kts. aiempi viesti eri ketjusta).
   
 48. scowl

  scowl

  Viestejä:
  64
  Rekisteröitynyt:
  23.10.2016
  Jees, vähän katselinkin että aika vähissä näyttäisi olevan vaihtoehdot.. :dead:
   
 49. aLaverto

  aLaverto

  Viestejä:
  29
  Rekisteröitynyt:
  09.07.2017
  Samsung julkaisi näppiksen s6 tai 7 jossain välissä