Minkä puhelimen ostan?

Viestiketju alueella 'Älypuhelimet, tabletit, älykellot ja muu mobiili' , aloittaja Kautium, 17.10.2016.

 1. Roboshark

  Roboshark

  Viestejä:
  34
  Rekisteröitynyt:
  27.02.2017
  Tänään powerista sais tarjouksesta p9 liten 159eurolla. Onko hyvä ostos?

  Ota noista sitten selvää. P8 plus. P8. P8 lite. P8 lite mini. Minissäkin on näytön kokoa 5 tuumaa ja p8-plussassa 5.5 tuumaa. Siihen välille mahtuu vielä pari mallia.

  Huawei tekemässä Nokiat, kohta kukaan ei erota malleja toisistaan. Et uskalla ostaa puhelinta hyllystä, kun jostain mallista saattaakin puuttua se gyro tai jokin 4g-taajuus.
   
  Viimeksi muokattu: 12.10.2017
 2. varonen

  varonen

  Viestejä:
  65
  Rekisteröitynyt:
  05.12.2016
  Noissa Lite-malleissa ei oo mitään muuta tekemistä isoveljien kanssa kun nimi. Ratsastetaan vaan lippulaivojen nimillä.
   
  Fozyzy tykkää tästä.
 3. tonator

  tonator

  Viestejä:
  40
  Rekisteröitynyt:
  07.12.2016
  Lg g6:lle on oma ketjunsa. Minullakin on käytössä luuri Nova Primellä ja S-line-kuorella. Mukavan kokoinen luuri. Näytön kuvasuhde tuntuu yleistyvän uusissa luureissa. Lg:n kustomointi ei häiritse, siirtyminen Sonysta meni lähes huomaamattomasti. Ylimääräisiä ohjelmia ei taida jäädä siivouksen myötä maininnan arvoisesti. Mukava kapula tämä on. 400e hintaan hyvä hankinta.
   
 4. Wemps

  Wemps

  Viestejä:
  269
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Onko Google Pixel XL (alkuperäinen viimevuotinen siis) merkittävä päivitys verrattuna Samsung Galaxy Note 5:een? Periaatteessa en koe että nykyisessä Notessa olisi mitään varsinaista vikaa heikon akkukeston lisäksi, mutta nyt tuli kaverin kautta mahdollisuus hankkia Pixel XL tilalle melko edullisesti, joten kannattaako hyödyntää mahdollisuus? Noten kynää en ole hirveästi käyttänyt muutakun Drasticilla DS-pelejä pelatessa, joten siitä luopuminen ei niin haittaa.

  Tai voiko Note 5 vaihtaa akun jotenkin ja paljonkohan moinen operaatio maksaisi?
   
 5. Kiiwi

  Kiiwi

  Viestejä:
  194
  Rekisteröitynyt:
  22.10.2016
  Aika helpolta hommalta vaikuttaisi tehdä itsekin, akun ja jonkun rimpulan plektra-imukuppi-työkalusarjan saa alta parin kympin Ebaysta,

  Samsung Galaxy Note5 Battery Replacement
   
  Viimeksi muokattu: 12.10.2017
 6. Wemps

  Wemps

  Viestejä:
  269
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Vähän jännittää vaihtaa tuo itse, edellisen Nexus 5:n kanssa yritin tuota itse vaihtamista ja koko puhelin laukesi. Ilmeisesti oli piraattiakku, ei olisi pitänyt ostaa halvinta..
   
 7. ossid

  ossid

  Viestejä:
  154
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  En tiedä missä sijaitset, mutta Tampereen koskikeskuksen Elisan liikkeessä oli pari kappaletta LG G5:ia 299e myynnissä poistovitriinissä alkuviikosta.
   
 8. Hellepermanni

  Hellepermanni

  Viestejä:
  9
  Rekisteröitynyt:
  20.10.2016
  Muutaman vuoden vanha Honor6 alkaa kaipailemaan pävitystä ja mietinnässä onkin uusi puhelin. Hintakatoksi olen ajatellut 400e, ihan periaatteesta en haluaisi maksaa enempää. Näytön koon tulisi olla sellainen, että puhelinta voi helposti käyttää yhdellä kädellä. Huawein P10n saa juuri tuohon hintaan ja on ilmeisesti ihan kohtuu hyvä luuri? Vähän ulkona tällä hetkellä näistä puhelimista mikä on hyvä ja mikä vähemmän hyvä.

  Puhelin tulee ihan "normi" käyttöön eli netflix, spotify ja tietenkin netin selailu tulee olla sujuvaa. Hyvästä kamerasta plussaa, mutta se ei oikeastaan ole tärkein kriteeri. Lähinnä mikä olisi paras kokonaisuus tuohon hintaan. Onko muita vaihtoehtoja heittää tuon P10n lisäksi, ja mitenkäs tuohon noita uusia päivityksiä mahtaa tulla? Eikö tuo ole kuitenkin tänä vuonna julkaistu, joten luulisi vielä hetken ainakin tulevan. Mikään älytön kiire ei uudella puhelimella ei ole ja ehkä jotain BlackFriday yms. muita tajouksia voi odotella. Tuo uusi Mate10 julkaistaan maanantaina? joten onkohan odotettavissa, että vanhojen mallien hinnat putoaa vai vaikuttaako juuri mihinkään.
   
 9. Morjens

  Morjens

  Viestejä:
  4
  Rekisteröitynyt:
  06.04.2017
  No ei ole kyllä pahan hintainen. Toisaalta en tiedä pärjääkö tuo muuten nykyiselle LG G4:lle. Ei sitä nyt huonompaankaan halua vaihtaa.
  Ei toki tarvitsisi olla yhtään huonompi kuin LG G4. Olen ollut tyytyväinen tuohon G4 dual sim-versioon, mutta suoraan sanottuna vituttaa akkukesto. Oli pakko downgradeta marshmallowista takaisin lollipoppiin, jossa se kestää edes jotenkin (mutta ei pelkoa että iltaan asti lataamatta).

  Olinkin unohtanut tuon V20 mallin kokonaan! Täytyy oikeen harkita. On tuo kyllä hieman kookas.
  Reissaan paljon ja omasta mielestäni on huomattavasti kätevämpää kantaa mukana telakassa ladatattua vara-akkua kuin jotain power bankkia. Muutama sekunti ja akku on vaihdettu täydeksi ladattuun.
  Toki omassa G4:ssä on niin surkea akkukesto, että jollain OP5:n akkukestolla saattais oikeesti jo pärjätäkkin.
  Vähän turhan kaukana on :( Mutta hyvä pointti! G5 vois toimia myös!

  Yks vaihtoehto tietenkin on se, että saa suositella dual sim-puhelinta hyvällä akkukestolla. Niin että ei tarvitse olla vara-akkua tai laturia mukana, jos vaikka yön on jossain sähkön ulottumattomissa.
   
 10. FlyingAntero

  FlyingAntero ɑ n d r o i d Tukijäsen Team Android

  Viestejä:
  1 570
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  CPU suorituskyvyn suhteen tuo on huomattavasti tehokkaampi kuin LG G4 mutta graafinen suorituskyky tasoittaa tilannetta. LG G4:ssä on kuitenkin QHD-näyttö mutta HT10:ssä FullHD. Kameran suhteen en osaa mennä sanomaan yhtään mitään. Kiinanihmeiltä ei yleisesti ottaen kannata odottaa liikoja. Tuossa on Sony IMX230 kamerasensori, jota on käytetty vuoden 2015 lippulaivoissa. Nopeasti katselin yhden artikkelin, niin valoisassa tulee ihan kelvollisia kuvia mutta hämärässä jopa heikkoja. Softahan tuossa on sitten täysi kysymysmerkki. Hintaan nähden tuo ei kuitenkaan vaikuta pahalta vaihtoehdolta noilla kriteereillä.
  Geekbench 4:
  • HomTom HT10: 1625/4174
  • LG G4: 1072/2456
  HT10 vs LG G4: GFXBench - Unified cross-platform 3D graphics benchmark database
   
 11. taski

  taski

  Viestejä:
  169
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Mikä vehje työkäyttöön?

  Meikäläisellä on ollut iPhoneja varmaan 6kpl putkeen, satunnaisesti välissä ollut vähän aikaa joku androidikin mutta sitten kuitenkin vaihtanut aina takaisin iLuuriin helppokäyttöisyyden takia. Tällä hetkellä käytössä ensimmäisiä iPhone 6s:iä joka alkaa kovasta käytöstä pikkuhiljaa luovuttaa.

  Mail for exchange, Excel, mailien kirjoittelu ja niihin kuvien, dokumenttien yms. liittäminen ja useiden mailitilien käyttö samaan aikaan kovaa. Outlookin kalenterin täytyisi toimia saumattomasti ja sen kummempia säätöjä kaipaamatta. Tämän lisäksi google mapsin käyttö navigaattorina ulkomailla aika suurta. Isoja PDF dokkareita täytyy pystyä lukemaan ja mahdollisesti muokkaamaan liikkeellä ollessa.

  Eli toimistotyökalujen loogisuus ja helppokäyttöisyys + akunkesto tärkeitä.

  Onko muita vaihtoehtoja kuin iPhone jolla kaikki nämä tuntuvat onnistuvan ilman mitään ylimääräistä säätämistä? Budjetti varmaan siellä 500-600e max. Honor9:iä ja Oneplus 5:ttä olen miettinyt, mutta jotain pientä henkistä tukea tähän tarvittaisiin kun pitkän linjan omenoija siirtyy muuhun merkkiin.

  Iphone muuten OK, mutta tuntuu että hinnat alkavat karata ihan täysin käsistä enkä halua ostaa "samanlaista" puhelinta joka kerta peräjälkeen. Vaihtelu virkistäisi.

  Hyviä ehdotuksia noiden em. lisäksi? Kannattaako Samsungia miettiä, itselle jäänyt fiilis että ratsastaa lähinnä brändillä eikä kuitenkaan ole käytännössä yhtään sen parempi kuin nuo hiukan edukkaammat kilpailijat.
   
 12. Pertti Kosunen

  Pertti Kosunen Basic Input/Output System

  Viestejä:
  1 397
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  Lienee paras jatkaa iPhonella, vaikka uudemmalla käytetyllä jos budjetti ei salli uutta.
   
 13. taski

  taski

  Viestejä:
  169
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Budjetin rajaus on tehty lähinnä sen takia että jos ei androidi jaksa taaskaan miellyttää niin tuon voi antaa vaikka rouvalle. Lisäksi olen käsittänyt ettei androidipuolella oikein merkittävää hyötyä tällaiseen käyttöön saa jos ostaa 600€ vs 800€ luurin. iPhonesta nyt voi vähän enemmän maksaakin kun tietää mitä saa, mutta eniten tässä nyt haetaan uutuudenviehätystä. Ei viitsisi aina ihan samanlaisella luurilla vetää.
   
 14. Turbohyrrä

  Turbohyrrä

  Viestejä:
  4
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Mikäs on voittavin valinta alle 200€ hintaluokassa? Vaatimuksena oikeastaan ainoastaan sormenjälkitunnistin ja plussapisteitä hyvästä akunkestosta sekä laadukkaasta näytöstä. Huaweilla tuntuu malleja olevan useita, mutta onko niistä jokin selvästi paras? Nokian 5 puolestaan ei ole FullHD ja Moto G näyttää vähän karulta.
   
 15. FlyingAntero

  FlyingAntero ɑ n d r o i d Tukijäsen Team Android

  Viestejä:
  1 570
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Xiaomi Redmi Note 4 osuu noihin kriteereihin aika hyvin. Sormenjälkitunnistin on laitteen takapuolella ja akun kesto erinomainen. Negatiivisena puolena käyttöliittymästä puuttuu ainakin toistaiseksi suomi. Suomi on kuitenkin kaikesta päätellen tulossa, sillä se löytyy jo beta versiosta. Päivitykset ovat hieman kysymerkki mutta toki puhelimeen voi myös flashata jonkin custom romin (MIUI EU, Lineage OS) halutessaan.
   
 16. Turbohyrrä

  Turbohyrrä

  Viestejä:
  4
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Aikanaan oli Oneplus One käytössä, näyttö halkesi taskussa. Ostin uuden ja sama toistui, tämän jälkeen olen palannut pienempiin puhelimiin iPhone 5s muodossa. Vähän mietityttää, viitsiikö noin suurta ostaa, mutta kun markkinoita katselee niin tuo 5,5 tuumaa taitaa olla nykyään keskikokoinen eikä suuri puhelin.
   
 17. FlyingAntero

  FlyingAntero ɑ n d r o i d Tukijäsen Team Android

  Viestejä:
  1 570
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Toinen hyvä vaihtoehto on Samsung Galaxy J5 (2017). Io-techin testissä akun kesto todettiin oikein hyväksi mutta esimerkiksi Nokia 5:een verrattuna tietoturvapäivitykset tulevat viivellä. Järjestelmäpäivityksiä saa muutenkin odotella aika pitkään, jos ovat ylipäätänsä tulossa. Teknisiltä ominaisuuksiltaan kuitenkin varsin hyvä kapula 200€ hinnalla.
   
 18. nm12

  nm12

  Viestejä:
  1
  Rekisteröitynyt:
  02.02.2017
  Uusi puhelin hakusessa, joka korvaisi nykyisen puhelimeni Z1 Compact:in. Lähtökohtaisesti pitäisi olla pieni puhelin, joka olisi yhden käden käytettävissä, mutta valikoiman puutteen takia, voisin harkita isompaa puhelinta, mikäli muut kriteerit täyttyvät:

  Suurimmat kriteerit puhelimelle:
  - Hyvä kamera puhelimeksi. Sellainen kamera, jolla onnistuu myös vilkkaiden pienten lasten kuvaaminen siten, että tarkennus toimii. Nykyisen puhelimen suurin puute.
  - Hyvä akunkesto
  - Pieni koko (näyttö alle 5 tuumaa ,mutta ei välttämättömyys)

  Tällä hetkellä vaihtoehtoissa ovat olleet ao. puhelimet
  - Iphone SE
  - Iphone 7 (Onko kamera sittenkään välttämättä paljon parempi verrattuna SE:hen?)
  - XZ1 Compact (Kameran laatu?)
  - S7 (Kamera hyvä. Tuleeko enää Android päivityksiä? 8.0 ehkä vielä?)
  - Honor 9 (Takalasi. Kuinkahan mahtaa kestää?)
  - Nokia 8 (Suurin fyysinen koko näistä. Onkohan jopa liian iso?)
   
  Viimeksi muokattu: 17.10.2017 klo 21:21
 19. Hevy

  Hevy

  Viestejä:
  12
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Pientä vinkkiä kaivattaisiin uuden luurin hankintaan kun vanha uskollinen sotaratsu (Lumia 820) alkaa vedellä viimeisiään. Käyttö lähinnä satunnaista nettin selailua, spotifyn käyttöä jne. Pelaamista ja videoiden katselua ei käytännössä tule harrastettua.

  Hieman haaveita mitä olisi hyvä olla:
  - Hyvä akkukesto
  - alle 5", suurempikin saattaa mennä riippuen miten sopii käteen
  - IP68 myös plussaa mutta ei toisaalta pakollista
  - Halpa hinta on aina parempi
  - Kamera yms täysin toissijainen, nykyisellä tullut 4,5 vuoden aikana otettua ehkä n. 100 kuvaa

  Näiden perusteella tullut katseltua lähinnä Samsung A3 ja A5 malleja joista 3:n houkuttelee kokonsa puolesta ja A5 taas suuremman muistin ja isomman akun takia. A3:n 16 gb muisti kun tosiaan hieman huolestuttaa ja toisaalta taas A5:n koko menee vähän yli toivotusta.

  Toisaalta käynyt myös mielessä että jos sitä laittaisi hieman enemmän ja hyppäisi suoraan Sony Xperia XZ1 Compact malliin mutta tämä saattaa omaan käyttöön olla hieman liiankin highend laite 600€ hinnalla.

  Mielipiteitä ja vaihtoehtoja otetaan vastaan. Itse tosiaan hieman pudonnut kehityksen kelkasta näiden suhteen
   
 20. FlyingAntero

  FlyingAntero ɑ n d r o i d Tukijäsen Team Android

  Viestejä:
  1 570
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Galaxy A3 (2017) vaikuttaisi riittävän aivan hyvin käyttötarkoituksiisi ja se myös sopii kriteereihin. Jos puhelinta on kuitenkin tarkoitus käyttää lähes 5 vuotta kuten Lumia 820 luuria, niin high end luuriin panostaminen ei ole yhtään pöllömpi vaihtoehto. Xperia XZ1 Compact tulee suoraan Android Oreo 8.0 käyttöjärjestelmällä, mikä tarkoittaa Treblen olevan tuettuna. Treble mahdollistaa pidemmät päivitykset niin valmistajan kuin custom romien puolesta (kts. lisää). (Eri asia tietenkin on, kuinka hyvin valmistaja käyttää tämän). Xperia XZ1 Compactin hinta on Suomessa hieman vajaa 600€ mutta esimerkiksi Saksan ja Italian Amazonista lähtee hieman edullisemmin 543,89€ posteineen:
  EU:n sisältä tilattuna nuo laitteet ovat takuunalaisia myös Suomessa.