- Liittynyt
- 10.01.2019
- Viestejä
- 19 500
50Mt/s ei se nyt kovin huonolta kuullosta. jos vähän pyöristelee niin IP bittiliikennettä 500Mb/se. Entiedä mitä ko palvelun palvelimet normaalisti voivat tarjoilla.Jos olen reitittemessä kiinni ja juuri lataan epic gamesin kautta niin näen kun vauhti nousee pikkuhiljaa johonkin 30-50Mt/s sitten lakkaa sen pc:n ip:n liikenne ja nollat tauluun. 5s päästä lähtee taas vauhti nousemaan ja katkeaa. Steamissa ei tehnyt tuota, mutta nopeus oli aivan onneton entiseen verrattuna.
Edgerouter X ei ole gigaseen yhteyteen mikään suorituskyky hirmu, muutama satku menee läpi, mutta jos haluaa enemmän niin pitää softa pohjaisista jutuista luopua.Vika on 100% reitittemessä imho, koska noilla vanhoilla reitittimillä ei ollut tuollaista ongelmaa. Ei vaan mene kaaliin miksi se haluaa rajoittaa juuri tollasta liikennettä kun speedtest toimii ok ja reititin pitäisi olla vakio.
Jos softapohajisen palomuuri/reittimen haluat niin vääntöä pitää olla aikapaljon.
Jos haet WiFi suorituskykyä, niin tee IoT laitteilla oma verkko omilla tukareilla, ja niilla kapea kaistanleveys ja kanavat niin ettei mene muun kotiverkon kanssa päälekkäin.Mulla on ihan hitokseen tavaraa verkossa ja wlanin perässä olevia IoT vehkeitä mitkä varmaan voi omalta osaltaan vaikuttaa ylipäätänsä verkon toimivuuteen, mutta en nyt keksi miten se tohon edgerouteriin vaikuttaa. Taisin sen listan tänne laittaa myös joku reilut 80 laitetta ja tuskin niiden määrä vähenee. Liikennette noista muista ei tule kuin pähkinöitä, nassi (2x giganen) ja pc (2,5gb) ainoat jotka vaatii vähän kaistaa.
Jos IoT härpäkkeet tarvii nettiyhteyden, ja ovat siinä ahkeria niin se voi syödä reittimen resursseja riippuen kuinka kovasti sitä bittivirtaa käpistellään.
Halvella Koti NATillekkin voi olla jo vähän jumppaa.
Mutta jos ja kun haluat IoT verkkoon päästä muusta kotiverkosta, niin hommaa toki helpottaa Edgerouteresi, jossa voi homman hanskata, mutta vaatii kyllä harastuneisuutta jos noiden välille palomuuria pitää.
Jos ei tarvi kotiverkosta päästä IoT verkkoon, niin laita kummallekkin oma reitin tosin sillä edelltyksellä että nettiyhteyteesei saa useamman julkisen IPn.
WiFI7 purkin hinnalla saa jo suorituskykyisen reittimen, sitä en tiedä mitä jokin random WiFi7 purkin reitin hanskaa softapohjaisia juttuja.Toi wifi7 purkki tulisi ensisijaisesti reitittimeksi wifi ominaisuudet kakkosena. Edgerouter roskiin, wifi7 purkissa varmaan riittää enempi tehoa. Siinä kiinnostaa 10 ja 2,5 gigan liitännät vaikka onkin vain giganen netti niin oletan, että toi hanskaisi reitityksen paremmin isoilla vauhdeilla kuin edgerouter. Toki sitten pitäisi varmaan hommata joku 10/2,5 gigan kytkin kaveriksi myös ja sen perään laittaa nämä nykyiset gigaset kytkimet.
Jos netti on giganen, niin sinne päin et tarvi isompaa porttia, jos sisäverkko on giganen, niin et sinnekkään päin.
Jos kaikki laitteet on gigasen kytkimen perässä niin se suoriutuu hommasta, jos etä sisäverkon liikennettä kierrätä reittimen kautta, niin kytkimen ja sisäverkon välillä et tarvi isompaa porttia.
Jos IoT ja kotiverkon välillä ei ole paljoa liikennettä (kuin silloin jos jotain hallintaa teet), niin sekään tuskin gigasta portti tukkii noiden verkkojen välillä.
Kytkin ilmeisesti "tyhmä" eli siinä ei mitään mokailun vaaraa.