Mikä reititin minulle?

Tätä silmällä pitäen olenkin todennut että ne tulevat Edgerouterit missä on se SFP paikka on aika jepa tuollaiseen käyttöön.

Eli pitäisi toimia, mutta operaattorin suuntaan ei asiasta kannata huudella. En muista oliko noissa joissain kuituliittymän sopparipohjissa jotain pykäliä että asiakas ei saa kuitumuuntimeen kajota joten mikäli sellainen löytyy niin sitten jos itse likaa kuidun tai muuten tuhoaa sen niin kannattaa varautua siihen että operaattori veloittaa korjauksesta.

Homma sinäänsä ei ole rakettitiedettä mutta se puhtaus! Paras neuvo on että siihen kuituliittimen päähän ei kosketa missään vaiheesssa millään muulla kuin virallisella puhdistuslaitteessa mutta jos tuollainen on niin tietää mitä tekee. Eli, Aina kuituliittimet suojattuna kun ei ole kytkettynä mihinkään. Sama koskee SFP:n puolen liittimiä sekä paneelien adaptereita (liittimiä) eli niihin kans korkit paikalleen.

Ja vielä varoituksen sana: valokuidussa käytetty laser on silmälle näkymätöntä mutta vaarallista. Sinne paljaan kuituliittimen sisään ei suoraan saa katsoa! Ethernet laitteissa yleensä valo katkaistaan kun laite huomaan yhteyden katkenneen ja sitä käytetään päällä lyhyesti vain huhuillakseen vastapäätä(tosin tämän saa joissain laitteissa pakotettua pakotettua päälle) mutta esim KTV muuntimissa on optinen teho jatkuvasti päällä siellä kuidussa.

Kyllähän niitä itseasiassa on jo nytkin. (tulossa siis ER-4/6 (1xSFP) ja se Infinity (8xSFP+) mörkö)
ER-X:n SFP versio mutta rajoitus tietenkin on se että se SFP on ns. haarautettu sisäisestä kytkimestä joten ei irtoa kuin se vaivaiset 500/500 full-duplex.
Joka muutenkin on ER-X:n (sekä tietenkin ER-X-SFP..) heikkous kun Ubnt oli hölmö ja sisällytti kyseisen rajoituksen myös ei-SFP-versioon eli bitit kyllä vilistää gigan vauhtia sisään tai ulos mutta ei full-duplex)
SFP versiolla kyllä varmaan onnistuisi myös load balance ethx WAN + SFP WAN välillä?​
Myös ERPro-8 mikä on aika tuuhean hintainen mutta jos rahaa löytyy niin mikäs siinä.
Unifi puolelta sitten löytyy USG-Pro-4.

Toisaalta ei kai mikään estä ostamasta SFP portilla varustettua (hallittavaa) kytkintä? Sen kanssa vain router-on-a-stick VLAN viritykset ja avot, tarvitse tuoda itse reitittimeen sitä kuitua ts. hankkia sellaista johon sen saisi.
Esim Mikrotik RB260GS hinta alkaen saksassa ~40€, 5xGbit+1xSFP. Tuli pienenä yllätyksenä että tuollaiset ominaisuudet saa noinkin halvalla.
Eikä käsittääkseni ole samaa (tyhmää) rajoitusta kuin ER-X-SFP, sisältä löytyy 7-porttinen AR8327.

Hyvä että kirjoitit tuon PSA:n tuohon loppuun, ettei vaan joku mene sokaisemaan itseään...
 
Ihan vain mielenkiinnosta missä maissa enää tuota PPPoE:tä oikein vielä käytetään. Käytetäänköhän enää homepna:lla toteutettuja yhteyksiä missään. Käsittääkseni tuo uusin versio homepna3.0 ihan toimivaa kamaa olisi. Menneinä vuosina sen kanssa hyvin paljon ollut ongelmia mitä lukenut. PPPoE:tä suomessa käytettiin joskus menneinä vuosina ja mitä olen kuullut niin aika surkeahan se oli.
 
Täällä kaivataan apuja. Näitten reitittimien yms. verkkohommien kanssa kun olen aivan käsi. Tarvetta saada vahvaa signaalia antava wifi-reititin. Tarve saada päärakennuksesta ulkorakennukseen langaton netti. Välimatkaa kertyy n.30-35 metriä, kaksi ulkoseinaa ja sisäseinä. Kävin kokeilemassa Asuksen DSL-N55U reitittimellä mutta ei tuntunut signaali kantavan kummallakaan taajuudella. Säädin myös lähetystehon 100%. Oliko vain säätämisessäni vika vai eikö tuossa riitä teho? Jos näin niin millaista laitetta/setuppia pitäisi laittaa?
 
Jos ei langaton tukiasema ikkunalla kuulu ... kaapeliveto?

Kotisisäverkossa ei reititetä. Eikä tukiaseman teho yksin riitä, jos vastaajat navetassa pystyvät korkeintaan kuiskimaan.
 
Katso kaupasta Asuksen DSL-alkuiset mallit.

RT-alkuiset ovat reitittimiä. Tarvitset sellaisen lisäksi modeemin.

Käykö tämä?
Arvostelut antavat hyvän vaikutelman.
Asus DSL-AC68U

Kyseessä siis VDSL2 yhteys mihin tuo tulee.
Lähinnä kiinnostaisi nyt saada varmistus sille että kykeneekö kyseinen laite toimimaan myös reitittimenä (modeemin sijaan/lisäksi) mahdollisesti tulevaisuudessa enkä tarvitsisi esimerkiksi jotain RT-alkuista Asuksen purkkia lisäksi?

VDSL2 wifin ongelmista näköjään ollut valitusta verkkokauppa.comin arvosteluissa, ajuriongelmaa. Liekö jo korjaantunut?
 
Tilanne on tällä hetkellä se, että opiskelija-asuntoon tulee 1Gbit/1Gbit-yhteys ja olisi kiva saada kaikki laitteet samaan verkkoon.
Nykyinen setuppi on, että seinästä johto kytkimeen johon on kytketty pyötäkone ja Buffalon wifi-purkki, joka toimii reitittimenä. Buffalon takana ovat sitten läppärit, NASsit sun muut. Tällä on saanut pöytäkoneelle yhteyden kapasiteetin paremmin käyttöön, kun Buffalon throughputti on vajaa 150 Mbit/s.

Systeemiksi miettinyt ER-X/ER-L + UAP-AC-LITE ja ainoastaan se mietityttää, että riittääkö ER-X tälle yhteydelle vai pitääkö ostaa ER-L/joku muu?.

Ubiquitilta ei vissiin ole tulossa mitään uutta lähiaikoina tuohon <99$ segmenttiin?
 
Käykö tämä?
Kyseessä siis VDSL2 yhteys mihin tuo tulee.
Lähinnä kiinnostaisi nyt saada varmistus sille että kykeneekö kyseinen laite toimimaan myös reitittimenä (modeemin sijaan/lisäksi) mahdollisesti tulevaisuudessa enkä tarvitsisi esimerkiksi jotain RT-alkuista Asuksen purkkia lisäksi?

VDSL2 wifin ongelmista näköjään ollut valitusta verkkokauppa.comin arvosteluissa, ajuriongelmaa. Liekö jo korjaantunut?
Asuksen forumilla VSDL+wifi-ongelmat aiheinen ketju on jatkunut näihin päiviin asti.

Sinulla on tarve kolmelle erilliselle toiminnolle:
1. *DSL-modeemi
2. reititin
3. langaton tukiasema

DSL-AC68U:ssa on kaikki kolme samassa paketissa.

Henkilökohtaisesti hankkisin jokaiseen tehtävään erillisen laitteen, joka osaa sen yhden ainoan asian hyvin.
Jos ja kun yhteystyyppi muuttuu, modeemi vaihtuu (tai jää kokonaan pois).
Tukiasema(t) taas pistetään parhaiten kuuluvaan paikkaan/paikkoihin.
 
riittääkö ER-X tälle yhteydelle vai pitääkö ostaa ER-L/joku muu?

Kyllä ja ei, jaksaa Gbit sisään tai ulos muttei molempia yhtäaikaa. Käytännössä siis 500/500 (tai 600/400 tai 300/700 jne) purkki.
Re-visit the Switch in Edgerouter X
Re-visit Forwarding Speed in ER-X

Huom: Jos haluat käyttää QoS:ää tai jotain muuta ominaisuutta joka disabloi rautapurun niin ER-X suorituskyky on parempi kuin ER-L koska siinä on voimakkaampi CPU.
EdgeRouter - Hardware Offloading Explained
Ubiquiti Networks EdgeRouter X - WikiDevi
Ubiquiti Networks EdgeRouter LITE - WikiDevi
E: Mutta siis jos rautapurku on päällä niin ER-L on tietenkin suorituskykyisempi kuin ER-X. Eli tl;dr 1000/1000 yhteydelle ER-X on ihan ok mutta ER-L on parempi olettaen että rautapurku ei mene pois päältä.
Huomioi myös se että ER-X on myös kytkin ("lelureititin", "kytkin joka sattumoisin osaa myös reitittää"), ER-L ei ole. Suomeksi erillinen kytkin pakollinen ER-L kanssa ellet halua paskaa suorituskykyä siltaamalla eth1+2 (=offloadaus menee pois päältä).

E2: Ja ei ole näillä näkymin tulossa mitään uutta <99$ luokkaan. ER-4 (ja 6) on tulossa (betatestaus) mutta hinta tullee omalla veikkauksella olemaan [huomattavasti] enemmän kuin ER-L.
(Ulkomuistista ER-4/6 CPU vääntöä +50% vs. ER-Pro joka painii 300-400$ luokassa)
 
Viimeksi muokattu:
Asuksen forumilla VSDL+wifi-ongelmat aiheinen ketju on jatkunut näihin päiviin asti.

Koskeeko ongelmat vain tuota mallia?

Henkilökohtaisesti hankkisin jokaiseen tehtävään erillisen laitteen, joka osaa sen yhden ainoan asian hyvin.

Siis kolme erillistä kälikkää siihen että netti toimii?
Mites tämä VDSL voi olla nyt niin erilainen ADSL verkon kanssa kun se ei tarvinnut kuin Cisco EPC3825 modeemin toimiakseen? Niks naks. Helppoa kuin heinän teko!

Jos ja kun yhteystyyppi muuttuu, modeemi vaihtuu (tai jää kokonaan pois).
Tukiasema(t) taas pistetään parhaiten kuuluvaan paikkaan/paikkoihin.

Mitä tarkoitat tällä?
Että jos yhteystyyppi muuttuu niin tuolla modeemilla ei tekisi mitään?

Minullahan on semmoinen tilanne että en tarvitse WiFin kuuluvuutta kuin vaan kämpässä sisällä 10x10m alueella. Joten onko järkeä maksaa noin paljoa ominaisuuksista mitä ei tarvitase. Internetin nopeuskin on vain 100Mb/s.

Siispä liekö jompi kumpi näistä malleista järkevämpi valinta suht samoilla ominaisuuksilla?

Asus DSL-N16 ADSL2+/VDSL ‐modeemi

ASUS DSL-AC56U Dual-band ADSL2+/VDSL ‐modeemi
 
Mitä tarkoitat tällä?
Että jos yhteystyyppi muuttuu niin tuolla modeemilla ei tekisi mitään?
Riippuu siitä, miten muuttuu. Mitä lajeja on nykyisin tarjolla?
ADSL ja VDSL : molempia tukeva modeemi toimii
kaapeliTV : erilainen modeemi
4G : erilainen modeemi/mokkula
kupari-Ethernet : suoraan reitittimeen
kuitu-Ethernet : kuitumuunnin
 
Siis kolme erillistä kälikkää siihen että netti toimii?
Mites tämä VDSL voi olla nyt niin erilainen ADSL verkon kanssa kun se ei tarvinnut kuin Cisco EPC3825 modeemin toimiakseen?

EPC3825 on kaapelimodeemi, ei ADSL-modeemi. Ihan umpipaska laite ainakin vähänkään raskaammassa wifi-käytössä, saa olla resetoimassa jatkuvasti kun hirttäytyy umpisolmuun. Ellei sitten jotain kehitystä ole tapahtunut, reilu kolme vuotta sitten tuollaisen kanssa tappelin, kertaalleen se vaihdettiinkin samanlaiseen mutta ihan yhtä huonosti toimivaan josta päättelin sen olevan ominaisuus.

Mutta et toki tarvitse välttämättä kolmea laitetta, jos todella olit tyytyväinen tuon EPC3825:n toimintaan niin varmaan selviät yhdelläkin laitteella. Kahdella tai kolmella erillisellä laitteella saa sitten tehtyä sen HYVÄN.
 
@keskiverto käsitin siis väärin että nämä purkit toimisivat myös TV-kaapelin kautta tulevan signaalin kanssa kuten entinen Cisco.
Takapuolella ei ainankaan näyttäisi olevan näissä kolmessa mallissa missään TV-antennipiuhalle paikkaa, vai meneekö se tuohon RJ45 jackiin muunnospalikan kautta?

Erikoista kun tuoteselosteissa puhutaan sitten että käy kuidulle, tv-kaapelille sekä että on "futute proof" jos näin ei ole.

Siispä tuo halvin paske varmaan ajaa asiansa kun Ciscoonkin olin tyytyväinen yli 5 vuotta ja netti on 100 meganen enkä tarvitse WiFiä kuin sisällä?

@Meisseli minulla ei Ciscon kanssa ollut koskaan ongelmia. En muista että olisin bootannut koskaan jäätymisen takia.
 
EPC3825 on kaapelimodeemi, ei ADSL-modeemi.

Näin. Eli kaapelimodeemi ja xDSL-modeemi ovat aivan eri asioita.

Ihan umpipaska laite ainakin vähänkään raskaammassa wifi-käytössä, saa olla resetoimassa jatkuvasti kun hirttäytyy umpisolmuun.
Itsellä oli joskus EPC3825-malleja käytössä, tosin siltaavina ja erillinen wlan-routteri niiden perseessä kiinni. Toimivat ihan OK niin kauan kuin toimivat. Nimittäin tuppasivat hajoilemaan melko hätäseen.

EPC3828-malli joka tuli niiden jälkeen kaiketi on kestävämpää rautaa. Tosin en sitäkään käyttänyt kuin sillattuna.
 
En ole itsekään kovin ruusuista tarinaa noista EPC3825 kuullut. Meillä on EPC3928 joka oli reitittävänäkin ja 5Ghz päällä hetken aikaa ennenkuin meni takaisin siltaavaksi kun sain ER-X+AC-Lite.
Eipä siitä mitään moitteita ollut. Ei edes kaatuillut kovassa kuormassa.
 
Moi, Telian giganen valokuitunetti olisi parin viikon sisällä tulossa, vanha Buffalon langaton reititin joutaa siis eläkkeelle, ja nyt tarvitsisi sopivaa reititintä langattomine ominaisuuksineen tilalle.

Katselin tosiaan eka tuota suositeltua Edgerouter X tai Lite + AP AC Lite comboa, mutta joidenkin testien mukaan Edgerouterien vääntö ei riitä hardware offloadillakaan gigaselle netille, etenkin jos yhtään toimintojakin meinasi käyttää (esim. How To Find The Best Router For Gigabit Internet - SmallNetBuilder). Eli olisiko parempi sitten suoraan jokin langaton reititin esim Linksysin EA8300 tai Netgearin R7800, about samoissa hinnoissa kuitenkin pyörii kuin Lite+AP, ja näyttäisi sisältävän huomattavasti paremmat cpu:n, sekä pärjäävän testeissä paremmin jne. Missaanko nyt jotain.

Budjetti siinä 200€ pintaan, 250€ ehdoton maksimi jos toimivuus sitä vaatii.

Eli langalla kiinni tulisi useampi tietokone sekä NAS, sekä sitten sekalainen lajitelma laitteita langattomasti. QoS olisi myös mukava.

Tulisiko myös ottaa huomioon jotain erityishuomioita mm. torrentteja varten, aikaisemmin jotkin kakkapurkit ovat ajoittain tukehtuneet sen alle, johon on vain reitittimen virrankatkaisu auttanut.
 
Tulisiko myös ottaa huomioon jotain erityishuomioita mm. torrentteja varten, aikaisemmin jotkin kakkapurkit ovat ajoittain tukehtuneet sen alle, johon on vain reitittimen virrankatkaisu auttanut.
Netgear R7800 tai ZyXEL NBG6817 on Lede/OpenWRT tuettuja, hyvä vara, jos/kun valmistan firmware ei toimi kuten pitää.
 
linkki reddit-keskusteluun

EDIT: ??? mikä ihmeen ymppäys? URL:t raakana, kiitos.

Kyllä ja ei, jaksaa Gbit sisään tai ulos muttei molempia yhtäaikaa. Käytännössä siis 500/500 (tai 600/400 tai 300/700 jne) purkki.
Re-visit the Switch in Edgerouter X
Re-visit Forwarding Speed in ER-X

Huom: Jos haluat käyttää QoS:ää tai jotain muuta ominaisuutta joka disabloi rautapurun niin ER-X suorituskyky on parempi kuin ER-L koska siinä on voimakkaampi CPU.
EdgeRouter - Hardware Offloading Explained
Ubiquiti Networks EdgeRouter X - WikiDevi
Ubiquiti Networks EdgeRouter LITE - WikiDevi
E: Mutta siis jos rautapurku on päällä niin ER-L on tietenkin suorituskykyisempi kuin ER-X. Eli tl;dr 1000/1000 yhteydelle ER-X on ihan ok mutta ER-L on parempi olettaen että rautapurku ei mene pois päältä.
Huomioi myös se että ER-X on myös kytkin ("lelureititin", "kytkin joka sattumoisin osaa myös reitittää"), ER-L ei ole. Suomeksi erillinen kytkin pakollinen ER-L kanssa ellet halua paskaa suorituskykyä siltaamalla eth1+2 (=offloadaus menee pois päältä).

E2: Ja ei ole näillä näkymin tulossa mitään uutta <99$ luokkaan. ER-4 (ja 6) on tulossa (betatestaus) mutta hinta tullee omalla veikkauksella olemaan [huomattavasti] enemmän kuin ER-L.
(Ulkomuistista ER-4/6 CPU vääntöä +50% vs. ER-Pro joka painii 300-400$ luokassa)

Omissa kaksisuuntaisissa testeissä en saanut kuin sen 1 gigabitin liikkumaan yhteensä, joten tainnut ylioppilaskunta rajoittaa yhteyden kokonaisuudessaan siihen (Toki Realtekin verkkopiirikin voinut jarruttaa menoa). Tämän sekä omasta mielestä paremman hinta-laatusuhteen tuli valittua EdgeRouter X. Kiitos avusta kummallekin.

EDIT: Realtekin verkkopiiristähän se sitten oli kiinni: kahdella koneella ja gigabitin kytkimellä sai liikkumaan 1000/1000.
 
Viimeksi muokattu:
Moi, Telian giganen valokuitunetti olisi parin viikon sisällä tulossa, vanha Buffalon langaton reititin joutaa siis eläkkeelle, ja nyt tarvitsisi sopivaa reititintä langattomine ominaisuuksineen tilalle.

Tulisiko myös ottaa huomioon jotain erityishuomioita mm. torrentteja varten, aikaisemmin jotkin kakkapurkit ovat ajoittain tukehtuneet sen alle, johon on vain reitittimen virrankatkaisu auttanut.

Toisesta threadista:
6494081905.png

Telian kuituliittymä Turussa. Asus RT-AC68U jakaa yhteyttä ja muutama HP1820 kytkin lisäksi.

Kyseinen reititin on jaksanut oikein mallikkaasti kaiken mitä olen sen niskaan kaatanut. Steam-latauksista torrentteihin ja streameihin. Heikoin lenkki tähän mennessä on ollut palveluntarjoaja.
 
Ehkä se täytyy tuo TW-EV902 hankkia. Halvalla ei ilmeisesti saa hyvää. Erilaisille säädöille ei ole sen kummemmin tarvetta, kunhan nyt vain saisi vakaan yhteyden ja nopeus olisi mahdollisimman lähellä tuota teoreettista maksimia. Kiitokset neuvoista :).
TeleWell hoiti hommansa hienosti mutta tuo Buffalo WHR-HP-GN reititin osoittautui pullonkaulaksi. Piuhan kautta tuli maksiminopeudet mutta langattomana vain noin 40-45/35-40M. Turbo (40MHz) asetukset ja kanavan vaihtamiset eivät auttaneet. Päätin sitten palauttaa tuon TW-EV902:n kun ei viitsi toistaiseksi uutta reititintä laittaa. Tilalle tuli sitten parin kympin ZyXEL VMG3326-D20A purkki, jonka laitoin siltaavaksi. Langattomana sama 40-45/35-40M ja piuhan kautta 95/40M. Eiköhän näillä nyt pärjäile.
 
Ostin nyt itselleni Asuksen DSL-AC68U modeemin. Nyt on vain sellainen ongelma että se unohtelee asetukset välillä. Eli kun käynnistän koneen niin nettiyhteys ei toimi ja pitää alkaa uudestaan tekemään ne asennukset. Purkissa uusin firmware, kaapelit kunnossa jne.
Välillä siis Wlan ja netti toimii normaalisti, mutta melkein joka toinen päivä saa laitetta boottailla ja asetuksia räplätä.

Tuli nyt vain tyhmänä mieleen, että kun itsellä tulee seinään suoraan RJ-45 liitäntä ja tässä asuksessa on netin sisääntulo (WAN) RJ11.
Tällä hetkellä minulla menee siis RJ-45 kaapeli suoraan modeemin LAN paikkaan ja toisesta LAN paikasta koneeseen. Pitäisikö minun siis hommata joku RJ-45 -> RJ-11 adapteri?
Ja sori jos kirjoitin kysymyksen jotenkin vaikeasti :)
 
Ostin nyt itselleni Asuksen DSL-AC68U modeemin. Nyt on vain sellainen ongelma että se unohtelee asetukset välillä. Eli kun käynnistän koneen niin nettiyhteys ei toimi ja pitää alkaa uudestaan tekemään ne asennukset. Purkissa uusin firmware, kaapelit kunnossa jne.
Välillä siis Wlan ja netti toimii normaalisti, mutta melkein joka toinen päivä saa laitetta boottailla ja asetuksia räplätä.

Tuli nyt vain tyhmänä mieleen, että kun itsellä tulee seinään suoraan RJ-45 liitäntä ja tässä asuksessa on netin sisääntulo (WAN) RJ11.
Tällä hetkellä minulla menee siis RJ-45 kaapeli suoraan modeemin LAN paikkaan ja toisesta LAN paikasta koneeseen. Pitäisikö minun siis hommata joku RJ-45 -> RJ-11 adapteri?
Ja sori jos kirjoitin kysymyksen jotenkin vaikeasti :)
Ei tuossa pitäisi olla mitään ihmeellistä jos purkista löytyy rj45 wan ja tämä määritelty ensisijaiseksi.

"Ethernet WAN - yhtä LAN-porttia voidaan käyttää WAN-porttina, jolloin laite toimii langattomana reitittimenä."

Mitä sitten pitää päivittäin muuttaa, että homma toimii?
 
Eli siis sanotaanko että pari kertaa viikkoon tämä tekee niin että koneen käynnistyessä ei yhdistä nettiin. Sitten kun boottaan modeemin ja käyn administa määrittämässä asetukset uudelleen se taas toimii.
Nyt se sitten taas teki niin että netti toimii, mutta en pääse adminiin ollenkaan vaan se sanoo "server error: 404 - File or directory not found.

Meinaa vaan hiljalleen hermot mennä :tdown:


edit: ja tosiaan nyt kun en pääse adminiin niin en pysty asettaan wlanille salasanoja..
 
Viimeksi muokattu:
Kuulostaa siltä et sulla ei taida nyt olla konfattu tuota ASUS:sta käyttämään sitä yhtä LAN-porttia WAN-porttina (Internetti sisään), jolloin sun koneet saa julkisen IP:n joka on eri IP-osoiteavaruudessa kuin ASUSin hallintasivu (192.168.x.x).

[edit] En löytäny ton laitteen manuaalista mitään maininta et miten sen yhen LAN-portin sais muutettua WANiksi, joten joku muu saa jatkaa.
 
Viimeksi muokattu:
Joo tuossa se vika todennäköisesti on. En tosiaan ole tuota tehnyt.
Nyt sain sen toimimaan ja yhdistämään nettiin, mutta sinne Asuksen hallintasivulle en enään pääse vaan se ilmoittaa tuon edellisessä viestissäni kirjoittaman virheilmoituksen.
 
Voisiko se vika sitten johtua omasta ip:osoitteesta?
Luin täältä Can't connect 192.168.1.1 [Solved] nuo jutut läpi, ja kun ajoin ipconfig:in niin se ei näyttänyt minulle tuota 192.168.1.1 ip osoitteeksi..
Perhana kun itsellä loppuu tietotaito näissä nettiasioissa :(
 
Joo huomasin, mutta ongelma on nyt se että en enään pääse modeemin asetuksia muuttamaan :confused:
Jos laitan osoitteeksi tuon http://192.168.1.1 millä pitäisi adminiiin päästä käsiksi niin chrome sanoo vain että sivustoon ei saada yhteyttä...
 
Viimeksi muokattu:
@Fox-x Se sun kone on varmaan saanu nyt sen julkisen IP:n, joten sun pitää vaihtaaa se käsin samaan IP-osoiteavaruuteen kuin ASUS on. Eli avaa Verkko- ja Jakamiskeskus -> Muuta sovittimen asetuksia -> Hiiren oikealla oikeaa sovitinta -> Ominaisuudet -> Internet Protocol version 4 -> Ominaisuudet -> Aseta seuraavat asetukset:
IP-asetukset.jpg

Sen jälkeen paina OK -> OK -> Nyt pitäisi päästä ASUSeen kiinni http://192.168.1.1 osoitteesta
 
En pääse, chrome kääntää sen jostain syystä asuksen kotisivuille.
Edit: ja kun laittaa https:// tuon eteen niin tulee 403 - Forbidden: Access is denied
 
Ei auttanut tämäkään:( Tulee sovittimen alle lukemaan tuntematon verkko ja kun yrittää tuonne http://192.168.1.1 mennä niin sivustoon ei saada yhteyttä.
Laitoin täsmälleen kuten FireExit opasti mutta ei siltikään.
Onkos joku kikkakolmonen vielä joillain tähän? :D
Asennan kohta winukan uusiksi jos ei muu auta, liekö sekään :p


Edit: Minulla antaa ip osoitteeksi ipconfig seuraavan 84.250.42.135
 
Viimeksi muokattu:
Tein nuo jo aiemmin, kokeilin nyt uudestaan ja ei vaikutusta.
On tämä kyllä ihme vika, vieläkö löytyy neuvoja mitä kokeilla että saisin tämän pelittään?
 
Viimeksi muokattu:
Minulla antaa ip osoitteeksi ipconfig seuraavan
Jos olisit sen purkin tarjoilemassa aliverkossa niin ip:n pitäisi olla 192.168-alkuinen.

Oletko kokeillut resetoida asusta? Eli kaiketi sieltä takaa löytyy pieni reikä johon tunget hammastikun ja painat sitä mikrokytkintä hellästi niin kauan (muutaman sekunnin) kunnes (power)ledi(t) vilkkuvat.
 
Jos olisit sen purkin tarjoilemassa aliverkossa niin ip:n pitäisi olla 192.168-alkuinen.

Oletko kokeillut resetoida asusta? Eli kaiketi sieltä takaa löytyy pieni reikä johon tunget hammastikun ja painat sitä mikrokytkintä hellästi niin kauan (muutaman sekunnin) kunnes (power)ledi(t) vilkkuvat.

Olen tämänkin tehnyt, lisäksi käyttänyt kaikkia piuhoja irti 30sec ajan mutta ei vaikutusta. Tein nyt kahteen kertaan vielä tuon sinun aiemmin linkittämän dns flushin ja kokeilin kahdella eri selaimella mutta ei vaikutusta.
Heti jos vaihdan itse tuon ip:osoitteen sovittimeen niin se tiputtaa koko koneen verkosta.

Lupaan kyllä tarjota oluen sille joka tähän ratkaisun keksii :D
 
Jos ipconfig ilmoittaa sun IP:ksi 84.250.42.135, niin silloin teit jotain väärin noissa mun ohjeissa. Valitsitko LAN/ETHERNET sovittimen joka on yhteydessä siihen ASUSiin?

[edit] Lisätään nyt vielä varmistustekijä, eli sen jälkeen kun olet vaihtanut tuon IP:n niin ota se sovitin pois käytöstä ja ota takaisin käyttöön. Sen jälkeen tarkista vielä ipconfigilla et sun IP on vaihtunut 192.168.1.2

[edit] Sen ei pidäkkään päästä nettiin sen jälkeen kun olet vaihtanut tuona IP:n tuohon 192.168.1.2. Tarkoitus tuolla vaihdolla on et pääset kiinni siihen ASUSin hallinta sivuun, jonka jälkeen teet sen ohjeen mukaan jonka Hans Niskatuki postasi et saat muutettua sen yhden ASUSin LAN-portin WAN-portiksi. Sen jälkeen kun se LAN to WAN muutos on tehty varmista et seinästä tuleva Internet kaapeli on kiinni siinä WAN-portissa.

Lopuksi muutat taas sen sun koneen sovittimen IPv4 asetukset automaattisiksi, niin netin pitäisi toimia ja ASUSin hallintasivuillekin pitäisi päästä.
 
Viimeksi muokattu:
Jos ipconfig ilmoittaa sun IP:ksi 84.250.42.135, niin silloin teit jotain väärin noissa mun ohjeissa. Valitsitko LAN/ETHERNET sovittimen joka on yhteydessä siihen ASUSiin?

Kyllä valitsin. Tein vielä kerran noiden sinun ohjeiden mukaan, ipconfig antaa kyullä osoitteeksi nyt tuon 192.168.1.2 mutta kun yritän yhdistää sinne adminiin niin tulee että sivusto ei vastaa ja samalla netti tippuu muutenkin alas.


Tuli nyt vain mieleen että onko tässä win10:ssä kaikki kohdallaan? Voiko tämän asetuksissa olla jotain häikkää?

Entä palomuuri, virustorjunta yms? Bitdefender käytössä ja olen kyllä sitäkin pitänyt sekä päällä että poissa päältä.
 
Viimeksi muokattu:
Jos ipconfig ilmoittaa sun IP:ksi 84.250.42.135, niin silloin teit jotain väärin noissa mun ohjeissa. Valitsitko LAN/ETHERNET sovittimen joka on yhteydessä siihen ASUSiin?

[edit] Lisätään nyt vielä varmistustekijä, eli sen jälkeen kun olet vaihtanut tuon IP:n niin ota se sovitin pois käytöstä ja ota takaisin käyttöön. Sen jälkeen tarkista vielä ipconfigilla et sun IP on vaihtunut 192.168.1.2

[edit] Sen ei pidäkkään päästä nettiin sen jälkeen kun olet vaihtanut tuona IP:n tuohon 192.168.1.2. Tarkoitus tuolla vaihdolla on et pääset kiinni siihen ASUSin hallinta sivuun, jonka jälkeen teet sen ohjeen mukaan jonka Hans Niskatuki postasi et saat muutettua sen yhden ASUSin LAN-portin WAN-portiksi. Sen jälkeen kun se LAN to WAN muutos on tehty varmista et seinästä tuleva Internet kaapeli on kiinni siinä WAN-portissa.

Lopuksi muutat taas sen sun koneen sovittimen IPv4 asetukset automaattisiksi, niin netin pitäisi toimia ja ASUSin hallintasivuillekin pitäisi päästä.

Tein vielä tuon mitä kirjoitit jälkeenpäin, kun olen vaihtanut sen ip:n tuohon 192.168.1.2 ja otin sovittimen pois käytöstä -> takaisin päälle, ipconfig näytti tuon ip:n.
Mutta, heti kun laitoin taas automaattisiksi ne asetukset niin se heitti takaisin sen aiemman ip:n.

Ja tosiaan, en pääse siihen asuksen sivuun käsiksi, en tuolla 192.168.1.1 enkä sillä router.asus.com osoitteella :confused:
 
Muuta en sitten keksi kuin kokeile irroittaa seinästä tuleva ethernet-kaapeli ASUSista ja resetoi se sun ASUS pitämällä sitä reset-nappia 20-30sek. pohjassa. Sen jälkeen kun se on resetoitu koita yhdistää piuhalla siihen ASUSiin, niin et IP-asetukset on automaatilla ja ASUSiin ei oo kiinnitetty mitään muuta piuhaa kuin virtapiuha ja koneelta tuleva ethernet-kaapeli.
 
Muuta en sitten keksi kuin kokeile irroittaa seinästä tuleva ethernet-kaapeli ASUSista ja resetoi se sun ASUS pitämällä sitä reset-nappia 20-30sek. pohjassa. Sen jälkeen kun se on resetoitu koita yhdistää piuhalla siihen ASUSiin, niin et IP-asetukset on automaatilla ja ASUSiin ei oo kiinnitetty mitään muuta piuhaa kuin virtapiuha ja koneelta tuleva ethernet-kaapeli.

Tämäkin kokeiltu, ei vaikutusta :( Ei kai se auta ku palauttaa tämä asus soneralle ja miettiä tätä asiaa uudelleen (vielä onneksi 2päivää 14päivän palautusoikeudesta jäljellä). Kumma homma vain että vielä pari päivää sitten se päästi sillä router.asus.com osoitteella sinne modeemin hallintaan. Nyt on sitten joptain muuttunut ja ei enään päästä. En kyllä käsitä että mitä olisi muuttunut:tdown::tdown::tdown:
 
Tämäkin kokeiltu, ei vaikutusta :( Ei kai se auta ku palauttaa tämä asus soneralle ja miettiä tätä asiaa uudelleen (vielä onneksi 2päivää 14päivän palautusoikeudesta jäljellä). Kumma homma vain että vielä pari päivää sitten se päästi sillä router.asus.com osoitteella sinne modeemin hallintaan. Nyt on sitten joptain muuttunut ja ei enään päästä. En kyllä käsitä että mitä olisi muuttunut:tdown::tdown::tdown:
Onhan sekin ihan mahdollista että laite on raudan osalta särki eli rikki. Ei mitään ennen näkemätöntä olisi. Tusinatavaraa liukuhihnalta, laadunvalvonta ei mitenkään tapissa nykyään.
 
Muuta en sitten keksi kuin kokeile irroittaa seinästä tuleva ethernet-kaapeli ASUSista ja resetoi se sun ASUS pitämällä sitä reset-nappia 20-30sek. pohjassa. Sen jälkeen kun se on resetoitu koita yhdistää piuhalla siihen ASUSiin, niin et IP-asetukset on automaatilla ja ASUSiin ei oo kiinnitetty mitään muuta piuhaa kuin virtapiuha ja koneelta tuleva ethernet-kaapeli.
Ja tulosta tai tallenna vaikka tämä sivu How to setup Ethernet WAN mode in DSL-AC68U/R | Official Support | ASUS Global niin sitten saat konffattua oikein. Nyt selkeästi tuo kusee siihen kun Lanista tulee se julkinen jne. osoitteita.
 
No perkele. Nyt alkoi jotain tapahtuun?
Selailin nettiä ja tutkin vielä muutamia neuvoja niin yhtäkkiä netti alas, Windows määritti ilmeisesti uuden verkon (tuli nimeksi Verkko2) ja selain aukesi uudelleen ja meni itsestään tuonne Asuksen sivulle. Nyt se asentaa nettiyhteyttä uudelleen, katsotaan jos tuosta pääsee nyt eteenpäin sinne asetuksiin.
 

Liitteet

  • IMG_0728.JPG
    IMG_0728.JPG
    3 MB · Luettu: 103
No perkele. Nyt alkoi jotain tapahtuun?
Selailin nettiä ja tutkin vielä muutamia neuvoja niin yhtäkkiä netti alas, Windows määritti ilmeisesti uuden verkon (tuli nimeksi Verkko2) ja selain aukesi uudelleen ja meni itsestään tuonne Asuksen sivulle. Nyt se asentaa nettiyhteyttä uudelleen, katsotaan jos tuosta pääsee nyt eteenpäin sinne asetuksiin.
Kannattaa varmaan ihan suosiolla ottaa kaikki muut johdot irti paitsi koneesta menevä, niin helpotat elämääsi. Teet sillä sen konffauksen, että lan-portti on wan-portti.
 
Ja paluu lähtöpisteeseen. Eli kun sain tehtyä tuon ohjeen mukaisen konffauksen niin modeemi tallensi asetukset ja taas heitti sen ip:n vääräksi enkä jälleen päässyt sinne asetuksiin.
Ja mitään muuta en tehnyt asetuksissa ja tuo asetusten laitto meni varmasti oikein.

Eipä tässä oikein muuta ratkaisua ole kuin että viallinen laite ja huomenna saa luvan lähteä takaisin Soneralle.

Kiitokset nyt kaikille avusta ja ymmärryksestä :)
 

Statistiikka

Viestiketjuista
262 635
Viestejä
4 560 568
Jäsenet
75 010
Uusin jäsen
laaseri-erkki

Hinta.fi

Back
Ylös Bottom