Pertti Kosunen
Basic Input/Output System
- Liittynyt
- 19.10.2016
- Viestejä
- 3 107
Suoraan poravasara, jos on kovaa betonia.Iskuporakone + CAT6 -kaapeli
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Huomio: This feature may not be available in some browsers.
Suoraan poravasara, jos on kovaa betonia.Iskuporakone + CAT6 -kaapeli
Edgerouter X siirtää noin vain 200mbps
portit eivät toimi gigabitin nopeudella jos on NAT tai palomuuri käytössä.
Lisäksi ER-X:ään pitää ostaa erillinen POE-adapteri, mukana ei tule kuin normaali virtalähde, josta ei riitä virtaa POE-toiminallisuuteen.
Eipä sille ole kuitenkaan kilpailijaa tuossa hinta- ja kokoluokassa.
Kiitos @Lagittaja , tuo avasi paljon asiaa.
Täytyy kyllä miettiä vielä sitä listoja myöten vedettyä kaapeliakin. Silloin kämppä olisi katettu vanhalla reitittimellä ja mokkulalla hoidettua toisen päädyn satunnaisemmat tarpeet. Jos ottaisi ammattilaisen, saisi parista seinästä läpivedotkin aika kohtuullisella kustannuksella, luulisin.
Vielä kun joku voisi vääntää rautalangasta tuon, että miten hyvä wifi-toiminto reitittimessä estää sen, että toisen pään laitteiden signaalit ei huku seiniin matkalle?
Toistimet puolittaa WLANin nopeuden. Joku muu saa selittää tarkemmin .
Toistimet puolittaa WLANin nopeuden. Joku muu saa selittää tarkemmin .
Tänään hain postista AC Liten, jossa lukee päällä "Now supports 24V & 802.3af/A". Ostettu Dustinilta. On kyllä sleekin näköinen laite. Huomenna säätämään.Ubiquiti on siirtymässä pois passiivisesta PoE:sta ja jos nyt ostat esim AC Liten niin hyvällä tuurilla saat sellaisen mallin joka tukee myös 802.3af PoE:tä)
Tuohan oli äärimmäisen hyvä yhteenveto. Itselle ainakin hyvä tietoisku. Laiskoille oleellisin spoiler-tagissa:^ Ihan tyypillinen n-verkon nopeus.
What is the actual real-life speed of wireless networks ?
Ehdotuksia ?
Jep, suorastaan säästää kun ostaa molemmatTämä totta mutta Rusna alunperin oli katselemassa Unifin tukiasemaa jonka mukana (kuten sanoinkin) tulee se 24V PoE injektori jolloin sitä ei tarvitse erikseen ostaa jos hän myös ostaa sen ER-X:n tukiaseman kaveriksi.
@Lagittaja siirtelin Edgerouter X:llä pari DVD-imagea (omistamistani leffoista) ja nopeus oli vähintään 800mbps. Se oli ihan eri luokkaa, kun pienillä tiedostoilla saatu 15-30 megatavua/sek. Joko NAS tai ER-X köhii nyt. Prosessorin käyttöaste hallintapaneelissa menee aika lähelle 100%, ja nopeus tippuu. Sama käy, jos ottaa 5-10 torrenttia samaan aikaan.
Steamistä sen sijaan alkoi valumaan tavaraa 13 megatavua sekunnissa, joka ei pitäisi olla mahdollista 100 mbps liittymässä.
Olen kokonaisuutena tyytyväinen, mutta huomautan edelleen, että 20 euron kytkin toimi suurimmaksi osaksi nopeammin kuin 70 euron reititin. Jakokaappiin ei mahdu isompaa, niin tällä mennään nyt. Seuraavaksi, jos rahaa löytyy, voisin etsiä paremman 4G-reitittimen mobiililaajakaistaa varten.
@Lagittaja Nyt olen kotona konffannut tukiaseman (SSID, pw) Unifi Controllerilla ja nyt kun vien oon mökille niin homma rokkaa? Jäin pelkäämään ettei tukiasema päällekytkettäessä jää odottamaan että Unifi Controller antaa jotain käskyjä?
This will be pushed to the repo and download site on the 10.7.2017. If you update via the repo now you will receive 5.5.11, which will not allow you to upgrade from 5.4.18. You MUST either download the .deb file manually and install it manually, or wait until around noon (EDT) on 10.7.2017 to use the repo (to upgrade to 5.5.19).
Telewell on pelkkä silta ja AC lite pelkkä access point eli reititin välissä olisi poikaa.Varmistakaas vielä fiksummat, että TW-EV902 ja tuo AC LITE kaksistaan riittää tinttaamaan oman torpan vdsl2 100/10 liittymän pystyyn?
Telewell - TW-EV902
Edit. Jeps tietenkin toimii ja tilattu
Arvostelut: TeleWell TW-EV902 VDSL2-modeemi
Eli DHCP:llä saa tarjottua tietylle laitteelle aina saman IP:n, eikä sitä tarvitse laitteessa "käsin" asettaa. (Tietenkin, jos DHCP menee nurin niin jonkun ajan kuluttua laitteet alkavat miettiä, että vieläkö mennään samalla IP:llä.)Jos katsot kuvaani ja mietit miksi minulla on käytössä staattinen IP DHCP:n sijaan niin ei oikeastaan minkään takia.
Tykkään itse "lohkoa" IP osoite alueita oman näköiseksi ja samalla määrittää tietyt laitteet tiettyihin IP osoitteisiin.
... DHCP:n avulla mäpätä "staattisen" IP osoitteen jos haluaa tiettyyn XXX päästä käsiksi verkon yli niin ei aina tarvitse tarkistaa onko IP muuttunut.
Edit. Paskanvitut, menee niin kiharaiseksi koko paketti että ostan sen kunnollisen modeemireitittimen ja se saa tenaville riittää.
Tarkoitat "kunnollisella modeemireitittimellä" reitittävää modeemia?
Eli DHCP:llä saa tarjottua tietylle laitteelle aina saman IP:n, eikä sitä tarvitse laitteessa "käsin" asettaa. (Tietenkin, jos DHCP menee nurin niin jonkun ajan kuluttua laitteet alkavat miettiä, että vieläkö mennään samalla IP:llä.)
Jos DHCP:n kaverina on DNS ja molempia pääsee konffaamaan (kuten EdgeRouterissa), niin "tietyillä laitteilla" voi olla myös nimet. Ei tarvitse muistaa IP-osoitetta (on se sitten aina sama tai ei) vaan voi koittaa "ping kytkin7".
Halpa modeemi siltaaman ja parempi WLAN-reititin perään hoitamaan raskaammat työt on pitkällä tähtäimellä paras vaihtoehto. Modeemia voi vaihdella DSL/4G/kaapeli jne. välillä kotiverkon/reitittimen asetuksiin koskematta.Parasta hinta/laatusuhdetta tässä haetaan. Olisiko tuo TW-EV902 + kunnon reititin se paras vaihtoehto?
Kyllä voit.
Ja ei nouse savu kunhan et kytke siihen passiivi PoE porttiin jotain mikä ei siihen kuulu.
Hieman pidempihän tuosta passiivi PoE vedosta tulee, passiivin kanssa pitää siihenkin kiinnittää edes vähän huomiota. Aktiivia voi vetää sen 100m jos kaapeli vain läpäisee standardin vaatimukset.
Passiivi 24V PoE:llä peruslaadukas verkkokaapeli ja ~20-25m yhteensä niin matkalla tulee jännitehävikkiä sen verran että se AC Liten mukana tuleva injektori vielä riittää ER-X + AC Lite täydessä maksimikuormassa. (= spec sheetissä mainitut max power consumption numerot)
En tuota tehon loppumista niin paljoa kuitenkaan pelkäisi, aikamoinen kotiverkko ja kuorma pitää olla että saadaan molemmat laitteet yhtaikaa täyteen kuormaan mutta pakkohan se on mainita että tiedät sitten heti mikä on vialla jos käy niin että virtalähde lyö pelin poikki (OPP tai OCP jne) ja molemmat laitteet simahtaa (ja sitten käynnistyvät uudelleen).
P.S. Reitittimen voi toki sijoittaa suoraan sinne sähkökaappiin. Ja jos huoneisiin on vedetty oikeaoppisesti vähintään se kaksi kaapelia niin hyvä, ei lopu portit kesken.
1kpl portteja huonepistokkeissa
No niimpä tietenkin. Koska rakennettu talo? Varmaan kuitenkin ennen kuin nämä uudet määräykset tullut että jokaiseen asuinhuoneistoon pitää vetää cat6 parikaapeli jne.
Onneksi siellä on edes jonkinlainen yleiskaapelointi
En tiennyt moisesta määräyksestä. 2015 lokakuussa valmistunut rivari.
Pistokkeissa on kyllä paikka kahdelle, mutta vain yksi portti käytössä eikä sähkökaapin puolella ole myöskään kuin 1kpl portteja per huone.
Mutta eipä siinä, tälläkin pärjää..
Viestintävirasto - Määräys 65 kiinteistön sisäverkoista ja teleurakoinnista
Hyvällä tuurilla siellä on vedetty kaikki parikaapelilla niin pistokkeen takaa saattaapi löytyä kaapelin toinen puoli jota ei vain ole kytketty. Kurkkaa peitelevyn taakse mitä siellä näkyy
Toki jos sähkökaapissa on vain se nousu ja sitten x/2 määrä portteja ja asunnossa yhteensä x määrä portteja niin hieman vaikeampi ottaa se kytkemätön kaapeli käyttöön..
Tämänkin voi sitten ihan itse tehdä ja kytkeä, Cat6 [naaras]liittimen johdotus ei ole mitään raketti tiedettä. Väri A johto väri A paikkaan jne.
Tärkein avainsana on keystone joka on "standardi" miten liittimet kiinnittyvät pistokkeeseen jne.Tai sitten se ammattilainen paikalle jos haluaa.
Ja näitä naaras RJ45 keystone liittimiä on myös työkaluttomia versioita esim Schneider Electricin Lexcom 250 jos ei halua ostaa/lainata punch down työkalua.
Isännöitsijältä tietenkin kannattaa kysyä ennenkuin mitään tekee-
https://dl.ubnt.com/datasheets/unifi/UniFi_AC_APs_DS.pdfOmassa taloudessa vaihtui tänään reititin ja WLAN verkko kokonaan.
Entinen tilanne:
- Reititin + Access point: Asus RT-AC3200 Merlin WRT:llä varustettuna
- Mahtava laite jota oli erittäin helppo konfiguroida. Ei pahaa sanottavaa
- Nykyään eläkkeellä jos jotakuta kiinnostaa
Nykyinen tilanne:
- Reititin: Ubiquiti Edgerouter poe
- Access point: Ubiquiti AP AC PRO
- Pikkuisella kokemuksella jännä konfiguroida kun AP:n kanssa piti käyttää Unify ohjelmaa joka ei tunnista Edgerouteria lainkaan
- Edgerouter ainakin poe käytössä käy aika lämpimänä
Miksi sitten muutos?
- Talossa parit NAS levyt ja 24-porttinen HP kytkin.. mieli olisi olut päivittää 10G nopeuteen mutta aika/laitteet/hinta ei ollut vielä kypsä
- Verkon käyttö on aika rajua niin striimaus kuin muukin.
- CAT7/CAT6 kaapelia suunnittelen pitkin asuntoa ja tuossa AP:n asennuspaikka on loistava verrattuna Asuksen sijoittamiseen.
- Virittely eli opettelen verkkojuttuja ja seuraavaksi VLAN hommia.. olisihan kaikki onnistunut Asuksellakin mutta tuli niin hyvät kokemukset parista hotellista noiden Ubiquiti AP:n kanssa jotta oksat pois
Osaako muuten joku sanoa onko tuon Ubiquiti AP AC PRO mukana tullut poe-injektori mitä standardia noudattava? (Passive/af/at) kun ei kerrota missään...
Pikkuisella kokemuksella jännä konfiguroida kun AP:n kanssa piti käyttää Unify ohjelmaa joka ei tunnista Edgerouteria lainkaan
https://dl.ubnt.com/datasheets/unifi/UniFi_AC_APs_DS.pdf
Tuon datasheetin mukaan se olisi 802.3af PoE & 802.3at PoE+.
ER-POE-5 käy kuumana ilman poe:takin.- Edgerouter ainakin poe käytössä käy aika lämpimänä
Nämä eivät välttämättä ole ajan tasalla, mutta valottavat niputtamista.
Re: ER5-POE 802.3ad Link Aggregation Support - Ubiquiti Networks Community
Solved: Does the EdgeMax support link aggregation between ports? - Ubiquiti Networks Community
Eli ei, kaistaa ei parhaimmillaankaan saa merkittävästi lisää.
Lagittaja jo totesi, että eth0--CPU--eth1 on hitaampi "silta" kuin eth3--switch0--eth4, eli switch0:n rauta on selvästi tehokkaampi kytkimenä kuin ER:n CPU.
Kysymys on siis: Paljonko switch0 hidastaa reititettävää liikennettä?
wan--CPU--eth1 vs wan--CPU--ethx--switch0--eth4
AP:n voi liittää suoraan HP:n kytkimeen, jolloin ER-HP -välillä menee vain wan-liikennettä. Silloin jää ER:n POE hyödyntämättä.
Hallinnoitava HP:n kytkin? Sellaisesta näkee jokaisen portin käyttöasteen eli täyttyykö yksittäinen linkki. ER-POE:kin näyttää liikennemääriä.
Ubnt:ltä on kohtuu pian tulossa uudet ER-4 ja ER-6 mallit pihalle.
Ovat näköjään kuunnelleet asiakkaita. Muutama huomio laitteiden ominaisuuksista mitkä ovat erittäin paljon ++
- Sisäinen virtalähde
- Rack asennus mahdollisuus
Ainoat puuttuvat palaset ovat 10G Base-T ja SFP+
-> Jos nämä olisivat laitteessa niin ER-4 malli olisi tuossa alta aikayksikön... Tämä reititin minulle
Ihan hienoa että tulee uudet ER mallit mutta näin yleisesti ottaen mielestäni noista passive poe viritelmistä pitäisi päästä eroon mutta molemmat noista näyttää olevan sellaisia.
Tosin PoElle ei ole itsellä ollut reitittimessä käyttöä mutta olen tuota PoE mallia käyttänyt siksi että ulkoisen virtalähteen pois jättämälä käy suoraan 48v DC upsin perään niin saa akkuvarmennuksen taakse. Sen takia itse tykkään tuosta ulkoisesta virtalähteestä (kun muuten järkevä hintaiset reitittimet on vähässä jotka toimivat suoraan 48vdc sähköllä)