Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Huomio: This feature may not be available in some browsers.
Millaista reititintä porukka suosittelee 1000/1000 kuidulle?
Tuosta ubiquitin AF injektorista, olettaisin että tuo oikean puoleinen liitin tulee reitittimeen ja vasen sitten tuohon U6+ access pointiin? Tarviikos tuota cloud gateway ultraa pistää erikseen johonkin poe moodiin, kun eihän tuo varsinaisesti taida tietää onko siinä POE laite injektorin kautta kiinni?
Toinen kyssäri näistä POE:ista, ei taida rj45 rasioiden johdotusten kannalta olla väliä kumpaa käyttää (A tai B johdotusta) kunhan kummissakin päissä molemmat samat?
- Kytketään juuri noin.
- Ei tarvi poe moodia tms.
- Ei väliä onko a vai b. Kunhan tosiaan molemmissa päissä sama.
Todennäköisesti luuri vaihtaa tuossa langattoman verkon 5 GHz -> 2.4 GHz ja nopeudet tippuvat. Joissain luureissa 2.4 GHz nopeudet ovat ... kököt.Tuohon u6+ tukariin liittyen, mikähän juttu tossa on kun välillä puhelimella speedtesti antaa 300mbps ja välillä 30mbps? Puhelimesta wifin (samppa a52) uudelleenkäynnistämällä pari kertaa palaa taas tohon 300mbps:ään.
2,4 Ghz on edelleen voimissaan kaikessa käytössä missä kaistaa ei tarvita paljoa ja hyvä kantavuus on tärkeää.Herran vuonna 2024 2.4ghz verkko himassa aika turha, itse ajan pelkkää 5ghz. Kun oot yhdistänyt läppärillä wifiin, voit kattoa varmaan unifin hallinnasta vaimentumia, tai vaikkä läppärillä verkkokortti osaa kertoa käytössä olevan modulaation kohtalaisesti (esim. windowsissa näyttää olevan muodossa "link speed: 360/360mbps"). Tuosta näät suoraan teoreettisen maksimikaistan, mitä sun kone osaa käyttää kullosellakin ajanhetkellä ottaen huomioon vaimentumat, ruuhkat radiotiellä ja kaistanleveyden jne.
Tuossa esim. wifi5:n (ac) modulaatiot nopeuksineen.IEEE 802.11ac-2013 - Wikipedia
en.wikipedia.org
Plus että 99% kaikista IoT vehkeistä ei toimi 5GHz.2,4 Ghz on edelleen voimissaan kaikessa käytössä missä kaistaa ei tarvita paljoa ja hyvä kantavuus on tärkeää.
Mulla yksi ap ac-lr 140neliön omakotitalon yläkerran katossa ja wifi toimii pihakeinussakin 15metrin päässä talosta. Laita tukari kattoon seinän sijaan.Mulla on tällä hetkellä Ubiquitin U6-Pro asennettuna tällä tavalla (kuva alla) olohuoneen seinälle. Asunto on noin 95m2 ja tuo on aikalailla keskellä taloa. Kuitenkin molemmissa päissä taloa mulla kännykän wlan katkeilee. Voi toki johtua kännykästäkin (iphone 11 pro) mutta olen miettinyt jos lisäisi toisen kiekon jonnekin päin taloa.
Törmäsin hiljattain tuohon "Tri-band" reitittimeen mutta huomasin, että on olemassa myös quad-band reitittimiä. Voisiko esimerkiksi yksi tällainen Netgear Orbi 960 router olla parempi vaihtoehto kattamaan koko kämpän kuin kaksi ubiquitin kiekkoa?
Lisättäköön vielä että itse en edes tiedä mitä eroa dual, tri tai quad bandeilla näissä on mutta ajattelisin että quad olisi parempi kuin esimerkiksi tri.
Aika todennäköistä on ettet huomaisi mitään eroa kuuluvuudessa tuolla Netgearilla, ellei tuo satu olemaan jokin yhteensopivuusongelma juuri tuon iphonen ja tukarin välillä. Rahansa saa käyttää miten haluaa ja jos merkin vaihto on mielessä ihan vain seikkailun takia niin antaa palaa vain.Kiitos vastauksesta. Kiviseiniä ei ole kumpaankaan suuntaan välissä. Tämän nykyisen ap:n kantama riittää välillä juuri ja juuri varastolle, joka on varmaan 25-35m suoraan tuosta ap:sta eteenpäin. Välissä ainoastaan talon ulkoseinä (ikkuna).
Olisi hyvä saada yhteys tuonne varastollekin pelaamaan paremmin. Nyt löytyy ubiquitilta cloud key, security gateway ja tuo ap. Toisaalta olisi mukava jos saisi kolme laitetta korvattua yhdellä. Mutta noin yleisesti kun ubiquitin laitteet jo löytyy niin onko hölmöyttä lähteä vaihtamaan netgeariin? Miten laadukkaita laitteita tuon merkin laitteet mahtavat olla.
Eri taloja ei kannata kovinkaan vapautuneesti vertailla toisiinsa. Ei se kattosijoitus välttämättä muuta tilannetta yhtään jos ongelma on ympäristössä tai verkkoon liittyvässä laitteessa.Mulla yksi ap ac-lr 140neliön omakotitalon yläkerran katossa ja wifi toimii pihakeinussakin 15metrin päässä talosta. Laita tukari kattoon seinän sijaan.
Onko tuossa katottu ettei pätkiminen johdu kanavan vaihtelusta eli siitä että AP vaihtaa kanavaa tai 5GHz alueella vaimentaa lähetyksen säätutkan takia (en nyt muista mikä sen ominaisuudennimi oli)? Myös automaattinen lähetystehon säätö saattaa joskus aiheuttaa ongelmia.Käytän pelkkää 5ghz yhteyttä puhelimella. Siihen se yhteys vaan katkeaa välillä. Samassa huoneessa tulee kyllä tietokoneella pelattua wlanin varassa ja siinä ei mitään ongelmia. Eli varmaan tuo puhelin sen verran vanha, että juuri siinä rajoilla kuuleeko tuon signaalin.
Samoin kyllä kamerat saattavat välillä menettää yhteyden että ei pelkästään tuo oma puhelin.
Sinänsä outoa, että olen ehkä noin 6-7m päässä tuosta AP:sta kun se saattaa katkoa yhteyttä, mutta ulos se kyllä kuuluu 20-30m päähän silti puhelimellakin satunnaisesti.
Menee yli hilseen mutt a tekee tätä tosiaan ainoastaan noissa talon päätyhuoneissa. Yhteys wlaniin vaan katkeaa. Missään muualla talossa ei tätä tee.Onko tuossa katottu ettei pätkiminen johdu kanavan vaihtelusta?
Kannattaa hankkia seinäkiinike, jos ei kattoon saa kiinni. Tuossa on 3d tulostettava, mutta sen nyt voi vääntää vaikka pellistä tarvittaessa. PrintablesTuolla seinien takana piuhojen pujottelu on meikäläiselle yhtä tuskaa. En tiedä miten helposti se tosta siirtyisi seinän takaa tuohon samaan kohtaan kattoon vai onko siellä jotai edessä.
Voisiko tuo olla ratkaisu probleemaan ja parantaisikohan se kuuluvuutta tuonne varastollekin.
Tämä voiskin olla testaamisen arvonen. Tosin en tiedä mitä vaimo tykkää jos ufo siirtyy seinälle tohon asentoon.Kannattaa hankkia seinäkiinike, jos ei kattoon saa kiinni. Tuossa on 3d tulostettava, mutta sen nyt voi vääntää vaikka pellistä tarvittaessa. Printables
Kameravalvontaa vartenJa se wlan varastossa on nyt äärestärkeää? Meillä ei ole nettiä edes saunassa ;-)
Tämä ei pidä millään tavalla paikkaansa. Esim Compulabin laitteet (Fitlet) tehdään Israelissa ja varmasti löytyy muitakin ei kiinalaisia valmistajia.-Made in China kuten kaikki muutkin laitteet.
Meinasinkin et suurin osa tehdään kiinassa. Varsinkin halvemman pään laitteet.Tämä ei pidä millään tavalla paikkaansa. Esim Compulabin laitteet (Fitlet) tehdään Israelissa ja varmasti löytyy muitakin ei kiinalaisia valmistajia.
Kyse on ehkä enemmänkin Kiinassa valmistuttamisesta. Iso osa ICT alan firmoista ovat amerikkalaisia tai korealaisia. Esim Flextronics (nykyään ilmeisesti Flex) on amerikkalainen alihankkija, jonka tuotantolaitos on Kiinassa ilmiselvästä syystä. Valmistajat kuten Ubiquiti, Asus jne. voivat valvoa, ettei tehtaalla firmiksiin/ mikrokoodeihin ujuteta mitään luvatonta.Meinasinkin et suurin osa tehdään kiinassa. Varsinkin halvemman pään laitteet.
Fyi EdgeRouter X:n suorituskyky ei riitä 400M liittymän QoS:lle, ellei tyydytä max 250Mbps nopeuteen. Kannattaa suosiolla katsella esim Expressiä (tämän arvostelu löytyy kanavaltani), tai Gateway Ultraa, joka lienee osuvampi korvaaja EdgeRouter X:lle.
Fyi EdgeRouter X:n suorituskyky ei riitä 400M liittymän QoS:lle, ellei tyydytä max 250Mbps nopeuteen. Kannattaa suosiolla katsella esim Expressiä (tämän arvostelu löytyy kanavaltani), tai Gateway Ultraa, joka lienee osuvampi korvaaja EdgeRouter X:lle.
Mikä reititin riittäisi 2000mbps yhteydelle?
pfSense lienee aina varma valinta, kunhan valitsee verkkokortit oikein. Toinen vaihtoehto on esim Ubiquitin 2.5GbE WAN-portilla oleva reititin.Mikä reititin riittäisi 2000mbps yhteydelle?
Kannattaisi mainita ne speksit kun kyselet. Jos aemmin mainitut "kotiyhteensopivuus" ja halpa hinta ovat edelleen kriteerejä, voinee suurimman osan yllä mainituista pfSense ratkaisuista unohtaa.Mikä reititin riittäisi 2000mbps yhteydelle?
Kannattaisi mainita ne speksit kun kyselet. Jos aemmin mainitut "kotiyhteensopivuus" ja halpa hinta ovat edelleen kriteerejä, voinee suurimman osan yllä mainituista pfSense ratkaisuista unohtaa.
Menee tosiaan vaikeaksi jos vaatimuksena on toimiva QoS kahden gigan yhteydelle, parin satasen hinta on selvästi liikaa ja esim. pöydälle ulkoasunsa puolesta sopiva laite pitäisi löytää (MikroTik rb5009 oli liian ammattimainen?).
Tarvitaanko paljon nopeaa kytkinkapasiteettia? Sekin voi olla hankalaa jos haluaa yhteen pakettiin monta porttia josta irtoaa kahden gigan nopeuksia, mutta kytkimellä siitä selviää lisärahalla.
Edit:
Olit jotain wifireititintä kokeillut ja todennut huonoksi. Onko myös WiFi vaatimuksena?
Tuo on kyllä kovaFlint 2 (GL-MT6000) Wi-Fi 6 High-Performance Home Router
*Please update the firmware upon initial setup of the router, as it greatly enhances the device's performance and ensures a superior user experience. Flint 2 (GL-MT6000) is a Wi-Fi 6 home and office router, which ideally suited for heavy-duty data transmission, mass device connectivity or...store-eu.gl-inet.com
Flint2 voisi suositella, jos haluaa stock openwrt reitittimen kohtuu hyvillä spekseillä
- GL.iNet GL-MT6000 963 - This appears to be a great router, and is now officially supported with OpenWrt 23.05.3. Its price (~US$159, March 2024) doesn't quite meet the criteria, so you will need to decide if it's worth the extra money. Thanks to many people for the recommendation
On siinä myös sfp+ -portti josta saa 10 gigaa ulos.Parin satasen hinta ei ole liikaa, tuossa MikroTik rb5009 on yksi 2,5gbit portti ja se menee wanille joten tuosta ei saa sitä 2,5gbit ulos? Ei ole ulkonäkökriteereitä ja wlan ei ole pakollinen.
2gbit portteja ei tarvitse montaa.
Tuo rb5009 varmaan sopisi tähän tarpeeseen. Sen konffaaminen vaatii perehtymistä ja kahta 2,5 gigaista rj45 liitäntää käyttäessä tarvitaan tosiaan sfp+ adapterin (ja useampaan 2,5 LAN liitäntään vielä kytkimen). Siinä ei oikein konffattuna lopu vääntö kesken tuolla liittymällä, joten jos nuo rajoitteet eivät ole este on se ihan käypä ratkaisu.Parin satasen hinta ei ole liikaa, tuossa MikroTik rb5009 on yksi 2,5gbit portti ja se menee wanille joten tuosta ei saa sitä 2,5gbit ulos? Ei ole ulkonäkökriteereitä ja wlan ei ole pakollinen.
2gbit portteja ei tarvitse montaa.
Miksi kannattaisi tuoda uusia 4G-reitittimiä markkinoille, kun 5G on nyt hip ja cool?Mikä olisi tällä hetkellä paras valinta 4G-reitittimeksi(wifi)?
Päivitystuki, tietoturva ja helppokäyttöisyys valintakriteereinä.
Kun katselee esim. Gigantin valikoimaa niin vaikuttaa siltä kuin kaiiki tuotteet olisi vähintään neljä vuotta vanhoja. Eikö uusia malleja enää tule markkinoille?
Tuo rb5009 varmaan sopisi tähän tarpeeseen. Sen konffaaminen vaatii perehtymistä ja kahta 2,5 gigaista rj45 liitäntää käyttäessä tarvitaan tosiaan sfp+ adapterin (ja useampaan 2,5 LAN liitäntään vielä kytkimen). Siinä ei oikein konffattuna lopu vääntö kesken tuolla liittymällä, joten jos nuo rajoitteet eivät ole este on se ihan käypä ratkaisu.
Jos halpompaa haluaa niin sitten joku näistä uuden polven wifireitittimistä saattaa ajaa asiansa. Esim juuri yllä linkattu päässee ainakin lähelle kahta gigaa sqm päällä ja jos gigantti/verkkis on lähempänä omaa sydäntä voi katsoa esim uutta asuksen wifi7 reititintä jos sellainen riittäisi (aika arvokkaita, mutta siellä on esim. 10G liitännällä varustettuja, joihon en ole perehtynyt sen enempää).
R7800:n uusin firmis lienee lähes kaksi vuotta vanha? R7800 Firmware Version 1.0.2.92Toisaalta jos ei ole rikki, niin miksi korjata...
Ja lisäksi esim: Security Advisory for Post-Authentication Buffer Overflow on Some Routers, PSV-2022-0201Onkos kukaan täällä yrittänyt laittaa OpenWRT:tä Netgear R7800 reitittimeen ja millaiset kokemukset? Vähän tässä miettinyt, että uskaltaisiko kokeilla. Toisaalta jos ei ole rikki, niin miksi korjata...