Hyvä ajatus. Laitetaan ratikka ja bussitkin kiertämään myös toista reittiä, ettei vaan hidasta pyöräilijöiden kulkemista.En edelleenkään tiedä kiertotien laatua, mutta eikös autot voi laittaa kiertämään sitä kautta?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Huomio: This feature may not be available in some browsers.
Hyvä ajatus. Laitetaan ratikka ja bussitkin kiertämään myös toista reittiä, ettei vaan hidasta pyöräilijöiden kulkemista.En edelleenkään tiedä kiertotien laatua, mutta eikös autot voi laittaa kiertämään sitä kautta?
Tämä ei varmaan ole rikospaikka, mutta kuskatkaa joku tekopaikalle:
![]()
Google Maps
Find local businesses, view maps and get driving directions in Google Maps.www.google.com
OK ei tuo kierto mahdottomalta rastilta näytä, mutta toisaalta miksi kiertää jos itsenäisyydenkatua saa (ja pitää sallia) ajaa suoraan ?Merkattu reittihän olisi koko matka pyörätietä ja rongankadun päädystä menee alikulkutunneli pelkästään kevyttä liikennettä varten.
"mutta kun ruvetaan nousemaan Itsenäisyydenkatua, pitää miettiä, miten saadaan turvallisesti pyöräliikenne palaamaan pyörätielle." Todella joustavasti menee kun tunnelista (kuvassa oikeaa kaistaa tulevat) pyöräilijät alkavat sekoilemaan takaisin pyörätielle. Mitä jos vaan ajettaisiin sillain kun on selkeästi suunniteltu ja kierrettäisiin se 500m? Jälleen kerran vaaditaan ihan käsittämättömiä muutoksia ja lisätöitä sen takia että joku voi sotkea munamankelilla mistä itseä huvittaa. Kustannukset maksaa tietty joku ihan muu.OK ei tuo kierto mahdottomalta rastilta näytä, mutta toisaalta miksi kiertää jos itsenäisyydenkatua saa (ja pitää sallia) ajaa suoraan ?
Jos autoilija joutuu 100m ajamaan hieman hiljempää nin eiköhän hän ajan kanssa toivu saamistaan henkisistä vaurioista.
Tai pitäisikö pyörä vaihtaa autoon jos on niin laiska että ei voi ohjeiden mukaan liikkua kun pitää hieman kiertää?OK ei tuo kierto mahdottomalta rastilta näytä, mutta toisaalta miksi kiertää jos itsenäisyydenkatua saa (ja pitää sallia) ajaa suoraan ?
Jos autoilija joutuu 100m ajamaan hieman hiljempää nin eiköhän hän ajan kanssa toivu saamistaan henkisistä vaurioista.
Ymmärsin, että siellä tehdään nyt juuri näin, koska kelvi on suljettu. Ilmeisesti se on joillekin ongelma.En nyt ihan päässy kartalle tarkalleen että miten tossa tunnelissa liikennejärjestelyt menee, mutta jos kelviä ei ole ja tunnelia haluaa käyttää niin fillari ottaa menosuunnan ajokaistan oikean laidan. Eipä tuo sen monimutkaisempaa ole.
Jaa että ihan auto pitäisi ottaa käyttöön selvitäkseen Tampereen liikenteestä.Tai pitäisikö pyörä vaihtaa autoon jos on niin laiska että ei voi ohjeiden mukaan liikkua kun pitää hieman kiertää?
Kuvassa Tampereen pyörätiet/reitit. En ymmärrä miksi tuosta rautatieaseman tunnelista on pakko kulkea, kun siitä pääsee suunniteltua pyöräreittiä pitkin tasan yhteen suuntaan, joka on tuon vaihtoehtoisen alikulun vieressä. Kuvan kartassa rongankadun alikulku ei ole merkattu käyttöön kesken olleen rakennustyömaan takia, nykyään reitti on käytössä. Toisessa kuvassa vielä zoomattuna tämä kohta mistä nyt porataan.Taas hyvä hyvä esimerkki siitä kuinka tehdään pyöräilijöille poukkoilurata ja sitten ihmetellään yhdessä kun pyöräilijät poukkoilee.
Ei siitä ole pakko kulkea, mutta kohtuullisen suuri aikasäästö pyörälläkin 500m varsinkin kun huomioi montako risteystä myös välttää. Jos et ole huomannut niin kaupungeissa on nurmikon yli polku heti jos oikaisee kymmenenkin metriä, joten 500m metrin oikaisu laillista reittiä ei kuulosta kovin yllättävältä ihmiskäytökseltä.Kuvassa Tampereen pyörätiet/reitit. En ymmärrä miksi tuosta rautatieaseman tunnelista on pakko kulkea, kun siitä pääsee suunniteltua pyöräreittiä pitkin tasan yhteen suuntaan, joka on tuon vaihtoehtoisen alikulun vieressä.
Hämeenkadulla on 20km/h rajoitus, joten spandexeilla sinne ei pitäisi olla hinkua. Luultavasti siksi se myös puuttu tosta reittikartasta. Liikkuminen uudella Hämeenkadulla sujuu yhteispelillä [Tampereen kaupunki]Ei siitä ole pakko kulkea, mutta kohtuullisen suuri aikasäästö pyörälläkin 500m varsinkin kun huomioi montako risteystä myös välttää. Jos et ole huomannut niin kaupungeissa on nurmikon yli polku heti jos oikaisee kymmenenkin metriä, joten 500m metrin oikaisu laillista reittiä ei kuulosta kovin yllättävältä ihmiskäytökseltä.
Ja kuten kartastasi näet niin Tampereella ei pääse pyöräteitä läheskään kaikkialle, joten on väärin olettaa, että tunnelin jälkeen aina jatkettaisiin pyörätietä. Kaikki keskustan kadut ovat pyöräreittejä myös.
Lisäksi Hämeenkadulla on pyörätie vaikka ei ole kuvaasi merkitty eli suoraan tunnelista eteenpäin länteen eli kyllä tuossa on tukittu ihan AAA tärkeä pyörätie.
Taas hyvä hyvä esimerkki siitä kuinka tehdään pyöräilijöille poukkoilurata ja sitten ihmetellään yhdessä kun pyöräilijät poukkoilee.
Artikkeli ja aiheutunut keskustelu tuntuu olevan eri mieltä.Ei tossa ole mitään poukkoilua --
Se on totta, että remonttien takia liikennejärjestelyt olisi syytä merkata paremmin. Koskee muitakin työmaita Tampereella. Oman hankaluutensa aiheuttaa tietty tiheään muuttuvat väliaikaiset järjestelyt, mutta tätä työmaata niiden ei pitäisi koskea.Erikoinen keissi kieltämättä. Tollasilla mestoilla voisi toki ohjeistaa mistä varsinaisesta pyörätiestä koostuva vaihtoehtoinen reitti kulkee, mutta ihan normisettiä kaupunkikeskustoissa ettei pyörätietä ole ja ajetaan ajoradalla.
On sallittua, kuten olisi sallittua myös ajaa sähköpyörätuolilla pyörätietä pitkin tukkien koko kaistan tai vetää traktorilla korttelirallia keskustassa ruuhka-aikana. Eri asia onko se järkevää ja muita huomioonottavaa liikennekäyttäytymistä.Jos ei ole pyörätietä, niin ajaa ajoradalla, vaikka siinä keskellä. Se on sallittua.
Joo no artikkelin henkilön asenteeseen en ota kantaa sen kummemmin, mutta muuten toi mesta on saanut erikoiset mittasuhteet kun kyse on yhden korttelin mittaisesta alueesta missä fillaristi ajaa ajorataa ellei halua kiertää pyöräteitä pitkin. Ehkä noissa uutisjutuissa voisi kommentoida vähän iisimmällä asenteella ja todeta vaan, että mestassa on merkinnöissä puutteita ja lisäksi ihan normikauraa ajaa ajoradallakin niin ei jäisi sit niin hapan maku muille jutusta ja korostuisi se, että tuostahan saa ajaa ihan normaalisti.Se on totta, että remonttien takia liikennejärjestelyt olisi syytä merkata paremmin. Koskee muitakin työmaita Tampereella. Oman hankaluutensa aiheuttaa tietty tiheään muuttuvat väliaikaiset järjestelyt, mutta tätä työmaata niiden ei pitäisi koskea.
Mutta ei ne hyvätkään merkinnät auta, jos asenne on sama kun tällä haastateltavalla. Lehdessä asti uhotaan ettei noudattaisi merkintöjä vaikka ne olisi tehty lainmukaisesti ja pyöräilyn kieltäen.
Eli pyöräily on siis jollain lailla alempi liikkumismuoto kaupungin kaduilla eikä saisi häiritä esimerkiksi autoilijoita?On sallittua, kuten olisi sallittua myös ajaa sähköpyörätuolilla pyörätietä pitkin tukkien koko kaistan tai vetää traktorilla korttelirallia keskustassa ruuhka-aikana. Eri asia onko se järkevää ja muita huomioonottavaa liikennekäyttäytymistä.
On sallittua, kuten olisi sallittua myös ajaa sähköpyörätuolilla pyörätietä pitkin tukkien koko kaistan tai vetää traktorilla korttelirallia keskustassa ruuhka-aikana. Eri asia onko se järkevää ja muita huomioonottavaa liikennekäyttäytymistä.
Ei ole kyse vain yhdestä korttelista. Kuten aikaisemmin pistämässäni kuvassa näkyy, pyöräilijä ei pääse ajoradalta pois mitenkään turvallisesti ajaessaan itsenäisyydenkadun suuntaan. Kuvassa näkyvä kohta on Itsenäisyydenkadun ja Murtokadun risteyskohta, jossa pyöräilijän pitää erittäin suurella todennäköisyydellä pysähtyä päästäkseen kääntymään Murtokadulle. Lähteä paikaltaan ylämäkeen ja ylittää ajotie, jossa on vilkas liikenne, liittyä pyörätielle missä murtokadulle jatkavat tai sieltä tulevat pyöräilijät ajavat tukka hulmuten täyttä vauhtia. Ei kuulosta millään tavalla turvalliselta tai järkevältä. Jos katsot Itsenäisyydenkatua eteenpäin, niin sielläkään pyöräilijällä ei ole mahdollisuutta palata pyörätielle turvallisesti, vaan pitäisi jatkaa matkaa ratikkakiskojen seassa, kun autotie ja ratikkareitti yhdistyvät kuvassa 2.Joo no artikkelin henkilön asenteeseen en ota kantaa sen kummemmin, mutta muuten toi mesta on saanut erikoiset mittasuhteet kun kyse on yhden korttelin mittaisesta alueesta missä fillaristi ajaa ajorataa ellei halua kiertää pyöräteitä pitkin
Missä kohtaa sanoin näin? Onko mielestäsi sähköpyörätuoli alempi liikkumismuoto? Vai annatko siunauksesi sille, että ihmiset joilla ei ole vammais-statusta alkavat ajamaan sähköpyörätuoleilla/kolmipyörärollaattoreilla pääsääntöisesti pyöräteitä pitkin 6km/h? Lain mukaan tämä on sallittua.Eli pyöräily on siis jollain lailla alempi liikkumismuoto kaupungin kaduilla eikä saisi häiritä esimerkiksi autoilijoita?
Auto harvemmin hidastaa muita ajotiellä kulkevia. Kuten yllä olevissa kuvissa näkyy, niin pyöräilijä tukkii tuon liikenteen aivan täysin kulkemalla tunnelista Itsenäisyydenkadun suuntaan. Normi autoilijalla varmasti on aikaa odotella, mutta samaa reittiä käyttävät myös hälytysajoneuvot, julkinen liikenne jne.Mites se auto, tukkiiko se koko kaistaa vai vaan osan siitä?
1) Tällä logiikalla pyöräilyä ei kannata edistää, vaan siirtyä suoraan pelkästään kävelyä suosivaan liikenteeseen. Kävelijä kun vie huomattavasti vähemmän tilaa kaduilta.Todellisuudessa se, että liikuntaan pyörällä auton sijaan on nimenomaan sitä muita huomioivaa liikennekäyttäytymistä, koska
1) pyörä vie liikenteessä paljon vähemmän katutilaa kuin auto
2) pyörällä vaara mikä aiheutetaan muille on monta kertaa pienempi kuin autolla liikkuessa.
Auto on hyvä liikenneväline keskipitkillä matkoilla, pyörä lyhyillä.
Asenne, että vain autolla liikkuminen on "oikeaa liikennettä" ja pyörällä liikkuminen ei, on todella typerä asennevamma.
Asenne, että autolla liikkuminen on aina "turhaa saastuttamista" ja sitä pitäisi haitata on yhtä tyhmä asennevamma.
Molemmilla liikennemuodoilla on hyötynsä ja paikkansa. Kaupungin keskustoissa näistä pitäisi suosia pyöräilyä, mutta ei silti estää autoilua.
Ontuva logiikka. Pyöräily kaupungissa on vähintään yhtä nopeaa kuin autoilu, joten se on oikeasti vaihtoehto. Kävely on paljon hitaampaa.1) Tällä logiikalla pyöräilyä ei kannata edistää, vaan siirtyä suoraan pelkästään kävelyä suosivaan liikenteeseen. Kävelijä kun vie huomattavasti vähemmän tilaa kaduilta.
No en sinänsä näe tuossa kyllä mitään ongelmaa. Jos haluaa siihen kadun vasemmalle puolelle pyörätielle, niin silloin suuntamerkki ja tarvittaessa pysähtyminen, kunnes vastaantulevassa liikenteessä on riittävä aukko. Tai sitten jatkaa tota itsenäisyydenkatua vaan eteenpäin ja tuolla seuraavassa risteyksessä sitten siirtyy pyörätielle.Ei ole kyse vain yhdestä korttelista. Kuten aikaisemmin pistämässäni kuvassa näkyy, pyöräilijä ei pääse ajoradalta pois mitenkään turvallisesti ajaessaan itsenäisyydenkadun suuntaan. Kuvassa näkyvä kohta on Itsenäisyydenkadun ja Murtokadun risteyskohta, jossa pyöräilijän pitää erittäin suurella todennäköisyydellä pysähtyä päästäkseen kääntymään Murtokadulle. Lähteä paikaltaan ylämäkeen ja ylittää ajotie, jossa on vilkas liikenne, liittyä pyörätielle missä murtokadulle jatkavat tai sieltä tulevat pyöräilijät ajavat tukka hulmuten täyttä vauhtia. Ei kuulosta millään tavalla turvalliselta tai järkevältä. Jos katsot Itsenäisyydenkatua eteenpäin, niin sielläkään pyöräilijällä ei ole mahdollisuutta palata pyörätielle turvallisesti, vaan pitäisi jatkaa matkaa ratikkakiskojen seassa, kun autotie ja ratikkareitti yhdistyvät kuvassa 2.
![]()
![]()
Missä kohtaa sanoin näin? Onko mielestäsi sähköpyörätuoli alempi liikkumismuoto? Vai annatko siunauksesi sille, että ihmiset joilla ei ole vammais-statusta alkavat ajamaan sähköpyörätuoleilla/kolmipyörärollaattoreilla pääsääntöisesti pyöräteitä pitkin 6km/h? Lain mukaan tämä on sallittua.
Auto harvemmin hidastaa muita ajotiellä kulkevia. Kuten yllä olevissa kuvissa näkyy, niin pyöräilijä tukkii tuon liikenteen aivan täysin kulkemalla tunnelista Itsenäisyydenkadun suuntaan. Normi autoilijalla varmasti on aikaa odotella, mutta samaa reittiä käyttävät myös hälytysajoneuvot, julkinen liikenne jne.
1) Tällä logiikalla pyöräilyä ei kannata edistää, vaan siirtyä suoraan pelkästään kävelyä suosivaan liikenteeseen. Kävelijä kun vie huomattavasti vähemmän tilaa kaduilta.
2) Kohta 1 pätee myös tähän. Harvemmin on tullut loukkaantumisia kävellen törmätessä, toki sekin on mahdollista.
Autoilu on absoluuttisen pakollista myös kaupunkien keskustassa, vaikka kuinka rakastaisi polkupyöräilyä. Julkinen liikenne, hälytysajoneuvot, jätehuolto, rahtiliikenne, työmatkalaiset kauempaa, ihmiset jotka syystä tai toisesta ovat pakotettuja liikkumaan omalla autolla jne. Polkupyöräilyyn ei ole mitään pakottavaa syytä. Julkista liikennettä tulisi suosia oman auton sijaan. Siihen kannustaminen taas ei onnistu haittaamalla autojen/ratikan kulkemista ja hidastamalla niiden toimintaa entisestään. Suurin syy miksi ihmiset ajaa sinne keskustaan mielummin autolla kun julkisilla on ajansäästö(pääset juuri valitsemaasi reittiä ja omien aikataulujesi mukaan). Parantamalla julkisten kulkua se yksityisautoilukin oikeasti vähentyisi. Ei sillä, että promillejengi valloittaa ajoteiden liikenteen polkupyörillä ja ihan kaikkia muita vituttaa.
Ei ole kyse vain yhdestä korttelista. Kuten aikaisemmin pistämässäni kuvassa näkyy, pyöräilijä ei pääse ajoradalta pois mitenkään turvallisesti ajaessaan itsenäisyydenkadun suuntaan.
Kuvassa näkyvä kohta on Itsenäisyydenkadun ja Murtokadun risteyskohta, jossa pyöräilijän pitää erittäin suurella todennäköisyydellä pysähtyä päästäkseen kääntymään Murtokadulle.
Lähteä paikaltaan ylämäkeen
ja ylittää ajotie, jossa on vilkas liikenne,
liittyä pyörätielle missä murtokadulle jatkavat tai sieltä tulevat pyöräilijät ajavat tukka hulmuten täyttä vauhtia.
Ei kuulosta millään tavalla turvalliselta tai järkevältä.
Jos katsot Itsenäisyydenkatua eteenpäin, niin sielläkään pyöräilijällä ei ole mahdollisuutta palata pyörätielle turvallisesti, vaan pitäisi jatkaa matkaa ratikkakiskojen seassa, kun autotie ja ratikkareitti yhdistyvät kuvassa 2.
![]()
![]()
Auto harvemmin hidastaa muita ajotiellä kulkevia.
Kuten yllä olevissa kuvissa näkyy, niin pyöräilijä tukkii tuon liikenteen aivan täysin kulkemalla tunnelista Itsenäisyydenkadun suuntaan.
Normi autoilijalla varmasti on aikaa odotella, mutta samaa reittiä käyttävät myös hälytysajoneuvot, julkinen liikenne jne.
1) Tällä logiikalla pyöräilyä ei kannata edistää, vaan siirtyä suoraan pelkästään kävelyä suosivaan liikenteeseen. Kävelijä kun vie huomattavasti vähemmän tilaa kaduilta.
Autoilu on absoluuttisen pakollista myös kaupunkien keskustassa, vaikka kuinka rakastaisi polkupyöräilyä.
Julkinen liikenne, hälytysajoneuvot, jätehuolto, rahtiliikenne,
työmatkalaiset kauempaa,
ihmiset jotka syystä tai toisesta ovat pakotettuja liikkumaan omalla autolla jne.
Polkupyöräilyyn ei ole mitään pakottavaa syytä.
Julkista liikennettä tulisi suosia oman auton sijaan.
Siihen kannustaminen taas ei onnistu haittaamalla autojen/ratikan kulkemista ja hidastamalla niiden toimintaa entisestään.
Suurin syy miksi ihmiset ajaa sinne keskustaan mielummin autolla kun julkisilla on ajansäästö(pääset juuri valitsemaasi reittiä ja omien aikataulujesi mukaan).
Parantamalla julkisten kulkua se yksityisautoilukin oikeasti vähentyisi. Ei sillä, että promillejengi valloittaa ajoteiden liikenteen polkupyörillä ja ihan kaikkia muita vituttaa.
Onko muuten tuossa vasemmalla merkillä osoitettu pyörätie vai pelkät grafiti kuviot asfaltilla?Ei ole kyse vain yhdestä korttelista. Kuten aikaisemmin pistämässäni kuvassa näkyy, pyöräilijä ei pääse ajoradalta pois mitenkään turvallisesti ajaessaan itsenäisyydenkadun suuntaan. Kuvassa näkyvä kohta on Itsenäisyydenkadun ja Murtokadun risteyskohta, jossa pyöräilijän pitää erittäin suurella todennäköisyydellä pysähtyä päästäkseen kääntymään Murtokadulle. Lähteä paikaltaan ylämäkeen ja ylittää ajotie, jossa on vilkas liikenne, liittyä pyörätielle missä murtokadulle jatkavat tai sieltä tulevat pyöräilijät ajavat tukka hulmuten täyttä vauhtia. Ei kuulosta millään tavalla turvalliselta tai järkevältä. Jos katsot Itsenäisyydenkatua eteenpäin, niin sielläkään pyöräilijällä ei ole mahdollisuutta palata pyörätielle turvallisesti, vaan pitäisi jatkaa matkaa ratikkakiskojen seassa, kun autotie ja ratikkareitti yhdistyvät kuvassa 2.
![]()
Ajaako pyöräilijä siis keskitasanteelle/ratikkapysäkille odottamaan valojen vaihtumista, jotta voi ylittää tien? Vai ajaa punaisia päin ? Kumpikin kuulostaa aika huonolta ratkaisulta.paitsi Pinninkadun kohdalla, jonka hienosti jätit kuvistasi pois.
Sinne Murtokadulle, josta se vaihtoehtoinen reitti tietääkseni kulkee Rongankadun alikulun kautta.Matkalla minne? Tunneliin, jossa niiden ei sinun mielestäsi pitäisi ajaa?
Väittäisin mutulla että aika iso prosentti Tampereen keskustan alueella työskentelevistä asuu ympäryskunnissa. Miksi sieltä ei sitten kuljeta julkisilla 20-30km matkaa? No vastasit siihen osittain itse.Miten tämä pakottaa auton käyttöön? Autolla voi ajaa lähimmälle juna-asemalle tai bussipysäkille ja tulla sieltä junalla tai bussilla?
Tai voi ajaa pyörällä lähimmälle juna-asemalle tai busipysäkille ja tulla sieltä junalla tai bussilla?
Sillä meneekö siihen kotimatkaan tunti julkisilla vai 20minuuttia omalla autolla suuntaansa on iso merkitys näille ihmisille.Julkinen liikenne ei kulje kaikkialle eikä ole järkeä yrittää saada sitä kulkemaan kaikkialle. Tarvitaan aina myös ihmisten omia kulkuneuvoja.
Esimerkiksi kaikki invalidit. Ikävää puhetta ihmisistä, joille liikkuminen on muutenkin hankalaa. Miksi kuvittelet invaparkkipaikkojen sijaitsevan lähellä sisäänkäyntejä? Siksi koska nämä ihmiset eivät pysty liikkumaan pitkiä matkoja jalan. Esimerkiksi sieltä kotoa bussipysäkille tai pysäkiltä kohteeseen mihin ovat menossa.Kerro lisää tällaisista ihmisistä? Ihmiset jotka ovat niin läskejä, etteivät pääse omin voimin nousemaan bemaristaan ylös vaan asuvat sen sisällä 24/7 ?
Lähdet tässä siitä oletuksesta, että olet koko kaupungin ainut pyöräilijä joka siellä hidastaa kulkua. Yksittäinen hidastus tuskin vaikuttaa merkittävästi mihinkään.Ei tässä asiassa vituta ketään muita kuin polkupyöriä vihaavia idiootteja, joille on ihan ok seistä 5 min liikennevaloissa muiden autojen takana mutta sitten parikymmenen sekunnin ajaminen vähän hitaampaa edessä olevan pyörän takia onkin yhtäkkiä punainen vaate joka pilaa koko päivän.
Tuo pyöräilijän siirtyminen onkin välillä vähän monimutkainen setti, mutta jos tuossa sun ylemmässä kuvassa pyöräilijä haluaa siirtyä vasemmalla puolella olevalle kelville, niin varmaan siinä kannattaa tuohon oikean puolen korokkeelle siirtyä. Itse kyllä monesti fillarilla vaan ajotan sellasen raon itselleni ettei tarvitse kenenkään pysähtyä.Ajaako pyöräilijä siis keskitasanteelle/ratikkapysäkille odottamaan valojen vaihtumista, jotta voi ylittää tien? Vai ajaa punaisia päin ? Kumpikin kuulostaa aika huonolta ratkaisulta.
![]()
Sinne Murtokadulle, josta se vaihtoehtoinen reitti tietääkseni kulkee Rongankadun alikulun kautta.
![]()
Väittäisin mutulla että aika iso prosentti Tampereen keskustan alueella työskentelevistä asuu ympäryskunnissa. Miksi sieltä ei sitten kuljeta julkisilla 20-30km matkaa? No vastasit siihen osittain itse.
Sillä meneekö siihen kotimatkaan tunti julkisilla vai 20minuuttia omalla autolla suuntaansa on iso merkitys näille ihmisille.
Myös ihmiset jotka matkustavat työn puolesta ympäri Suomen eri asiakkaille ja majoittuvat esimerkiksi niissä keskustan hotelleissa(kuulun itse näihin muissa kaupungeissa). Osa kulkee varmasti julkisilla, mutta monessa toimenkuvassa se ei ole mahdollista.
Esimerkiksi kaikki invalidit. Ikävää puhetta ihmisistä, joille liikkuminen on muutenkin hankalaa. Miksi kuvittelet invaparkkipaikkojen sijaitsevan lähellä sisäänkäyntejä? Siksi koska nämä ihmiset eivät pysty liikkumaan pitkiä matkoja jalan. Esimerkiksi sieltä kotoa bussipysäkille tai pysäkiltä kohteeseen mihin ovat menossa.
Lähdet tässä siitä oletuksesta, että olet koko kaupungin ainut pyöräilijä joka siellä hidastaa kulkua. Yksittäinen hidastus tuskin vaikuttaa merkittävästi mihinkään.
Puhuessani promillejengistä viittasin lehtijutussa esiintyneeseen Joonas Olliin ja muihin samalla tavalla ajatteleviin ihmisiin, joiden universumiin ei sisälly mitään muuta kun "minä, mä ja meitsi". Suurimmalle osalle pyöräilijöistä tuskin on ongelma noudattaa väliaikaisia liikennejärjestelyjä, eivätkä he ala uikuttamaan ja uhoamaan Tamperelaisessa siitä miten heillä on oikeus mennä sieltä mistä huvittaa ja vaikka ei olisi oikeutta niin menisivät silti.
Ajaako pyöräilijä siis keskitasanteelle/ratikkapysäkille odottamaan valojen vaihtumista, jotta voi ylittää tien? Vai ajaa punaisia päin ? Kumpikin kuulostaa aika huonolta ratkaisulta.
![]()
Sinne Murtokadulle, josta se vaihtoehtoinen reitti tietääkseni kulkee Rongankadun alikulun kautta.
![]()
Väittäisin mutulla että aika iso prosentti Tampereen keskustan alueella työskentelevistä asuu ympäryskunnissa. Miksi sieltä ei sitten kuljeta julkisilla 20-30km matkaa? No vastasit siihen osittain itse.
Sillä meneekö siihen kotimatkaan tunti julkisilla vai 20minuuttia omalla autolla suuntaansa on iso merkitys näille ihmisille.
Myös ihmiset jotka matkustavat työn puolesta ympäri Suomen eri asiakkaille ja majoittuvat esimerkiksi niissä keskustan hotelleissa(kuulun itse näihin muissa kaupungeissa). Osa kulkee varmasti julkisilla, mutta monessa toimenkuvassa se ei ole mahdollista.
Pyöräkaista on kaksisuuntainen myös murtokadulla. Miksi siinä ei siis voi kulkea liikenne kumpaankin suuntaan?Suomessa on oikeanpuoleinen liikenne. Sinun nuolesi kulkee vastaantulijoiden kaistaa pitkin.
Melkoisen epärehellistä argumentointia piirrellä tällaisia nuolia ihan väärään suuntaan meneville kaistoille, että saadaan valehdeltua kuvitteellisia mukavaarallisia mukatörmäyspaikkoja.
Asuvatko kaikki nämä ihmiset siis isojen kaupunkien keskustoissa? Ja matkustus tapahtuu vain niiden välillä? Se että majoitut esimerkiksi Tampereella hotellissa ei tarkoita sitä, että asiakas jolla vierailet on Tampereella vaan matkaa saattaa olla ihan reippaasti. Hotelleja kun ei pikkukylissä hirveämmin enää nykyään ole. Teollisuus on Suomessa suht merkittävä työllistäjä vielä nykypäivänä, eikä ne kohteet ole muutamia poikkeuksia lukuunottamatta suurkaupunkien keskustan / julkisen liikenteen alueella. Siellä pyörii B2B-myyntiä, huoltoukkoja yms koko ajan jotka joutuvat majottumaan kaupungeissa ja ajamaan sieltä toimipisteille. Menee jo offtopikiksi, mutta kyllä niitä autolla pakosta liikkuvia ihmisiä vaan on aika iso määrä.Kun matkustetaan isojen kaupunkien keskustojen väleillä, niin nimenomaan silloin tämä porukka nimenomaan yleensä suosii junaa oman auton sijaan aina kuin mahdollista. Paljon mukavampi matkustaa väsyneenä junassa kuin autossa, ja jos ei ole väsynyt, saa junassa myös tehtyä töitä, valmisteltua esityksiä joita aikoo pitää yms.
Pyöräkaista on kaksisuuntainen myös murtokadulla. Miksi siinä ei siis voi kulkea liikenne kumpaankin suuntaan?
Tuskin päästän yhteisymmärrykseen Joonas Ollin liikennekäyttäytymisestä, mutta omasta mielestä se on edelleen järjetöntä kiukuttelua. 500m kierto on kynnyskysymys, mutta pyörällä on pakko päästä liikkumaan koska se on terveellistä.
Vaikka kaupunki ja rakennuttaja selkeästi sen yrittää estää. Oletettavasti syystä.
En tiedä miksi yrität laittaa tällaista väitettä minun suuhuni? Suora lainaus viestistäni mihin oletettavasti viittaat: "Lähteä paikaltaan ylämäkeen ja ylittää ajotie, jossa on vilkas liikenne, liittyä pyörätielle missä murtokadulle jatkavat tai sieltä tulevat pyöräilijät ajavat tukka hulmuten täyttä vauhtia"Että olet nyt vaan ihan päästäksi keksinyt totaalisen olemattomia ongelmia, etkä voi millään myöntää olevasi väärässä.
Ja olet yrittänyt perustella olemattomia ongelmiasi valheellisilla argumenteilla joissa puhuit alämäkeen kovaa menevistä pyöräilijoistä ja kuvaan piirtänyt ajolinjan toisensuuntaiselle kaistalle.
Käsittääkseni kaupunki ei sitä yritä estää, vaan pihalla oleva rakennuttaja joka ei ymmärrä että pyörä on kulkuneuvo ja tärkeä osa liikennettä sooloilee omiaan.
Vai onko tähän tullut joltain kaupungin liikennesuunnittelijalta joku virallinen kommentti?
Tamperetta tuntematta mun ei varmaan pitäisi osallistua keskusteluun, mutta kartan mukaan kelvit suljetaan ja ilmaisulla voidaan tarkoittaa myös sitä?"Rautatieaseman ympäristössä liikkuville suurimmat muutokset liittyvät asematunneliin sekä Itsenäisyydenkadun alikulkuun, jotka suljetaan jalankulkijoilta ja pyöräilijöiltä 7.4. alkaen.
Lainaus jatkuu: "Itsenäisyydenkadun alikulku suljetaan myös moottoriajoneuvoilta kesäkaudeksi 2.6.–10.8.2025.". Eiköhän sillä tarkoiteta ihan juuri sitä, ettei fillarilla ole asiaa sinne tunneliin. Muussa tapauksessa jatkossa tuskin puhuttaisiin pelkistä moottoriajoneuvoista? Vai meinatko, että 2.6.-10.8 tunnelissa saa vieläkin ajaa pyörällä?Tamperetta tuntematta mun ei varmaan pitäisi osallistua keskusteluun, mutta kartan mukaan kelvit suljetaan ja ilmaisulla voidaan tarkoittaa myös sitä?
Jalankulkijat ovat varmaan enemmän näreissään kuin pyöräilijä.
Anteeksi jos jäi epäselväksi, eiköhän kaikki olettaneet että tie sujetaan kokonaan.Lainaus jatkuu: "Itsenäisyydenkadun alikulku suljetaan myös moottoriajoneuvoilta kesäkaudeksi 2.6.–10.8.2025.". Eiköhän sillä tarkoiteta ihan juuri sitä, ettei fillarilla ole asiaa sinne tunneliin. Muussa tapauksessa jatkossa tuskin puhuttaisiin pelkistä moottoriajoneuvoista? Vai meinatko, että 2.6.-10.8 tunnelissa saa vieläkin ajaa pyörällä?