Microsoft optimoi Windows-päivitysten asennusprosessia huomaamattomammaksi

Viestiketju alueella 'io-tech.fi uutiset' , aloittaja Kaotik, 22.07.2017.

 1. FlyingAntero

  FlyingAntero ɑ n d r o i d Tukijäsen Team Android

  Viestejä:
  4 199
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Kannattaa myös huomioida, että Windows 10 (Home) on käytössä ns. perus käyttäjillä, jotka eivät oikeasti ymmärrä tuon taivaallista asetusvalikoista. Itse olen joutunut toimimaan tällaisen käyttäjän IT-tukena tässä hiljattain. Ennen päivitykset pystyi asentamaan juuri silloin, kun käyttäjä halusi (eli olin itse paikalla). Windows 10:ssä päivityksiä voi lykätä vain tiettyyn pisteeseen asti. (Käsittääkseni tuo 365 tai 30 päivän lykkäyksetkin onnistuvat vain Windows 10 Professional, Enterprise ja Education versioilla (?)).

  Tässä on nyt tullut kahteen kertaan vastaan tilanne, jossa en ole käynyt tarkastamassa koneen tilannetta vähään aikaan ja Windows on pakottanut asentamaan sillä välin päivitykset. Molemmilla kerroilla WLAN on kytkeytynyt pois päältä. Ongelmalliseksi tilanteen on tehnyt, että WLANia ei ole saanut takaisin päälle softan kautta, vaan ainoastaan kannettavan fyysisestä napista. Toisella kerralla vian korjaaminen onnistui jo puhelimitse mutta ensimmäisellä kerralla piti käydä paikan päällä toteamassa tilanne. Toki nämä menee varmasti siihen user error kategoriaan mutta tällaisia ei-niin-kokeneita käyttäjiä on paljon. Heille Windows 10 päivityssysteemi voi olla ongelmallinen.

  Tätä mahdollisuutta ei ilmeisesti ole Windows 10 Home käyttäjillä?
   
  Digimonkey tykkää tästä.
 2. HEDT

  HEDT

  Viestejä:
  851
  Rekisteröitynyt:
  16.12.2016
  Varmasti ko. käyttäjät kertovat jos ei ole.
   
 3. FlyingAntero

  FlyingAntero ɑ n d r o i d Tukijäsen Team Android

  Viestejä:
  4 199
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Nopean googlauksen tulos:
   
 4. Loisteho

  Loisteho

  Viestejä:
  231
  Rekisteröitynyt:
  07.07.2017
  Ei ole. Ennen oli, mutta jokin päivitys on näemmä vienyt sen mahdollisuuden.
   
  FlyingAntero tykkää tästä.
 5. BOT

  BOT

  Viestejä:
  1 602
  Rekisteröitynyt:
  14.11.2016
  Käyttäjä @JiiPee esittämä esimerkki on kyllä pätevä ja voi tulla ongelmia muissakin tilanteissa, kuin ukkosen aikaan.

  Tiedän että tietoturvatpäivitykset pitäisi saada kaikille mahdollisimman nopeasti, jottei tulisi suurempia katastrofeja, joten täysin manuaalinen pävittäminen ei ole vaihtoehto.

  Jos mahdollista, minulle kelpaisi sellainen vaihtoehto asetuksissa, että asennetaanko päivitykset sammutettaessa vaiko käynnistyessä. Käynnistyessä kone käynnistyisi heti perään uudelleen, mutta näin se voisi periaatteessa toimia.

  Hankalaksi menee, mutta asiakastyytyväisyyden kannalta tämä on oikeasti merkittävä asia, jota Mikkis nyt ihan oikeaoppisesti edistää.
   
  JiiPee tykkää tästä.
 6. Threadripper

  Threadripper BANNATTU BANNED

  Viestejä:
  3 845
  Rekisteröitynyt:
  12.12.2016
  Seiska toimii selvästi paremmin kunnon raudalla kuin XP. Otan ilomielin monta kertaluokkaa kovemmat minimivaatimukset jos ohjelma toimii paremmin kunnon raudalla.

  Minäpä olen, henk. koht.

  Edelleen ei tule mitään kysymystä vaikka koneella on toimintaa.
   
 7. JiiPee

  JiiPee

  Viestejä:
  2 944
  Rekisteröitynyt:
  21.06.2017
  Kyllä on lähteny boottiin kone pari kertaa ihan suoraan pelistä. Että se tarkistus onko kone parhaillaan käytössä toimii vähän miten toimii.
   
  Deussu ja Threadripper tykkäävät tästä.
 8. L2K2

  L2K2

  Viestejä:
  810
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Kyllä minä kotikäytössäkin arvostaisin hieman pidempää aikarajaa, siis luokkaa muutama päivä. 18 tuntia on oikeasti tosi lyhyt aikaväli, jos ei halua koko ajan päivystää koneellaan, että se ei mene päivittämään itseään (ja katkaisemaan kesken asioita, oli se sitten videon renderöinti harrastushommissa tai huvikseen ajeltu simulaatio tai peliserveri).

  Ei ole, kuten muutama täällä ehtikin mainita. Väkisin tuo päivittyy, kun päivittyy. (Kunhan joskus tuo oma "Signature Edition" -läppäri saisi edes tuon Creators-päivityksen... Windows on näköjään vajonnut melkein Android-tasolle näissä päivitysten jakeluissa. Veikkaan, että se tulee heti kun seuraavan kerran jättää koneen tekemään mitään illalla yksinään – ja vie kaikki tallentamattomat muutokset mukanaan. ;-)
   
  Threadripper tykkää tästä.
 9. rikukoippa

  rikukoippa

  Viestejä:
  14
  Rekisteröitynyt:
  13.12.2016
  Sen jälkeen kun asentelin 2kpl työläppäreihin, väylä ja diagnogstiikka ohjelmat uusik lähti seuralla kertaa myös win10 kävelemään koneista. Jos olen jossain muualla kiinni koneessa se ei vaan jumakauta käy et winukka puuhailee taustalla omiaan. Win 7 64 ja no worryes!
   
 10. HEDT

  HEDT

  Viestejä:
  851
  Rekisteröitynyt:
  16.12.2016
  Nappula tekniikkaa.. Teillä on väärät asetukset, Winukka ei oletuksena oikeen ilmoittele (käyttäjien toive, häiritsee). Itsellä ei koskaan ole halunnut sammuttaa kesken käytön (päivitykset asennetaan aina sammutuksen yhteydessä, aktiivista aikaakaan ei ole asetettu):
  Sieppaa.JPG
   
 11. Kaotik

  Kaotik Banhammer Ylläpidon jäsen

  Viestejä:
  9 479
  Rekisteröitynyt:
  14.10.2016
  Itseasiassa ilmankin tuota se näyttää kyllä yhden ilmoituksen asiasta, jossa ainakin nykyään muistaakseni annetaan myös optioita siirtää boottia eteenpäin tai bootata heti.
   
  HEDT tykkää tästä.
 12. L2K2

  L2K2

  Viestejä:
  810
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Missäs moinen taika-asetus lienee piilossa, ei näy kummassakaan haulla "Update" löytyvässä sovelluksessa, eikä "Ilmoitusten ja toimintojen asetukset". Suomenkielisessä versiossa, noin muuten sana päivitys tuottaa vain Office-paketin päivitysyökalun (joka on myös ainoa syy, miksi myös tuossa vieressäni olevassa toisessa koneessa ei myös ole tämän viestin lähetykseen käytetyn koneen tavoin Ubuntu)... Hyvää käännösjälkeä vaihteeksi. (Lienee varmaan taas vain Pro-version ominaisuus?)

  Ja, se, että sinulla yksikään päivitys ei ole vielä sammuttanut konetta kesken käytön ei kerro kovinkaan paljoa. Otoskoolla, yksi käyttäjä, taidat olla jopa vähemmistö tässä ketjussa. (Tänään, noin ohimennen ja tästä ketjusta tietämättään, opiskeluaikainen kaveri avautui siitä kuinka Windows pakkopäivittää tyhmään kellonaikaan.)
   
  Threadripper tykkää tästä.
 13. Threadripper

  Threadripper BANNATTU BANNED

  Viestejä:
  3 845
  Rekisteröitynyt:
  12.12.2016
  Ei kiinnosta koska Wintoosan mielestä "kesken käytön" on ihan eri kuin miten sinä sen haluat ymmärtää.

  Tuossa on aikaraja jonka jälkeen boottaa automaattisesti. Toisin sanottuna ei auta ellet ole koneen ääressä.
   
 14. L2K2

  L2K2

  Viestejä:
  810
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Aa... tämä asetus lienee sen Creators-päivityksen mukanaan tuoma, jos se oli koontiversion 15019 mukanaan tuoma... joten ehkä Microsoft jopa itse huomasi, että tuo niiden ratkaisu oli vaan ihan ”sitä ihteään”. Valitettavasti 11.7.2017 julkaistussa koontiversiossa 14393.1480 tuota ei ole, joten tuo Creators-päivitys ainakin tulee, kunhan se myös viimein tulee jakeluun myös minun laitteeseeni, vielä väkisinsammuttamaan koneen varoituksetta. (Mikäköhän niillä kestää, kaverin Lenovoon tuo tuli viime viikolla, minulle ei ole vielä eksynyt kohdalle.)
   
 15. Kaotik

  Kaotik Banhammer Ylläpidon jäsen

  Viestejä:
  9 479
  Rekisteröitynyt:
  14.10.2016
  Voit käynnistää Creators Updaten asennuksen vaikka heti tätä kautta: Download Windows 10

  Tuosta riippumatta ainakin aktiiviset tunnit sai säädettyä myös aiemmin eikä kone niiden aikana boottaile luvatta. Muistelisin myös päivitysten "pausettamisen" ja siirtämisen eteenpäin olleen Pro-versiossa myös ennen Creators Updatea
   
 16. Fenotype

  Fenotype Tukijäsen

  Viestejä:
  996
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Ei ole itselläkään väkisin winukka10 alkanu päivittää, joskus ei ole ohjelma tahi peli meinannut asentua ja ajattelin tehdä uudelleen käynnistyksen, josko olisi asentamattomia päivityksiä jonossa. Ja kappas, olihan niitä.

  Jos konetta käyttää tärkeissä mm. pelinördemestaruus kisoissa, ehkä silloin on hyvä laittaa o&o shutup10 valikosta deferring,driver,security ja app päivitykset disableen.
   
 17. JiiPee

  JiiPee

  Viestejä:
  2 944
  Rekisteröitynyt:
  21.06.2017
  Itellä on pro versio ja group policy muutoksilla sain jotenkin siedettäväksi tuon paskan käyttäytymisen, mutta ilman AD:n group policy sääntöjä sitä ei saa mieleisekseen ei sitten kirveelläkään.
   
 18. Hannibal

  Hannibal

  Viestejä:
  1 662
  Rekisteröitynyt:
  14.12.2016
  No ei kukaan tee töitä päivittämättömällä win7: paitsi jos kytkee sen pois verkosta. Joku megapöpö päivittämättömään työkoneeseen olisi melkoinen pommi.
   
  Kaotik tykkää tästä.
 19. Deussu

  Deussu Premium-jäsen

  Viestejä:
  655
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Git
  Dropbox tai joku Windowsin vastaava pilvipalvelu
  Office365
  Jne.

  Itse teen töitä päivittämättömällä Win7 ja ei ainakaan julkaisusta lähtien ole tullut "megapöpöä". :think:

  Mutta tää taitaakin olla taas näitä tapauksia, jossa ihmetellään miksi kaikki vanhat työasemat ei ole jo Win10, kun eihän kukaan *laita oma rajoittuneen maailmankuvan mukainen väittämä tähän* tee asiaa X. :rolleyes:
   
 20. JiiPee

  JiiPee

  Viestejä:
  2 944
  Rekisteröitynyt:
  21.06.2017
  Kun ei sähköpostista availe jokaisen spämmin liitetiedostoja, eikä surffaile epämääräisillä aikuisviihde sivustoilla, niin on kuin saisi lottovoiton jos onnistuu jonkun megapöpön saamaan koneelle. Olettaen että kone on hyvän palomuurin takana eikä sen avoimiin portteihin pääse kolistelemaan interwebistä käsin.

  Eli väittäisin että 99% niistä megapöpöistä saadaan käyttäjän virheen takia koneelle.
   
  Deussu tykkää tästä.
 21. Edqar

  Edqar

  Viestejä:
  1 297
  Rekisteröitynyt:
  22.11.2016
  Vielä kun se ei söisi koko (pientä) nettikaistaa "salaa". Voisi ladata vain sillon kun kaista idlaa.
   
 22. fly

  fly

  Viestejä:
  677
  Rekisteröitynyt:
  21.07.2017
  tuossahan aikasemmin tuli jo ilmi miten ms ei osaa oikein arvioida milloin kone idlaa, sama juttu se on tuon kaistankin kanssa, useimmat peli vievät erittäin vähän kaistaa mutta muu liikenne sitten lagaa pelejä, varsinkin asynchronous dsl tekee tuota
   
  Edqar tykkää tästä.
 23. HEDT

  HEDT

  Viestejä:
  851
  Rekisteröitynyt:
  16.12.2016
  Juu, itsellä versio 1703 ja koontikäännös 15063.483.

  Kyllä huomaa ja herjaa ihan heti jos on ihan mikä tahansa softa vain taustalla auki (muu kuin normaalit prosessit) ja rupeat sammuttelemaan.
   
  Viimeksi muokattu: 25.07.2017
 24. IcePen

  IcePen Typo Generaatroti ;-)

  Viestejä:
  5 323
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Juu mulla tahtoo olla riesana se että jos ei ole työpöydällä ja käytä säännöllisin välein näppäimistöä tai hiirtä sillä työpöydällä Win10 päättääkin olevansa idle tilassa ja alkaa puuhaamaan omiaan (vaikka olen pelaamassa esim jotien vanhempaa peliä joka voi toimai DOS emun kautta).

  Tuohon kastankäyttöön auttaa niiden PtoP ominaisuuksiena käyttö järkevästä (jos taloudessa on useampi Win10 kone) tai sen kytkeminen pois päältä.

  Mitä tulee normaaliin Windwos 10 päivitysten lataukseen ilman PtoP ominaisuutta niin kyllä minulla siinä on ongelmana pidemminkin se että se päivitys käyttää kaistaa erittäin tehototmasti joten se kestää paljon pisempään kuin tarvisi.

  Se minkä käyttiksen päivitys vie pahasti jumiin joksikinaika on se että se varaa prosessorin kaikki ytimet täysin 100% kuormalla aika pitkäksi ajaksi siinävaiheessa kun se ihmettelee että mitähän tässä pitäisi ruveta päivitämään ja samassa yhteydessä se tuntuu lukevan koko kiintolevyn läpi.
   
 25. L2K2

  L2K2

  Viestejä:
  810
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Vinkki: Ei herjaa. Riippuu softasta. (Periaatteessa tuo on toki sen softan kirjoittajan vika, että ei reagoi tuohon käyttikseltä tulevaan ”keskeytykseen” (siis tavallaan viestiin sille softalle, että nyt mennään, tuletko mukana).
   
 26. fly

  fly

  Viestejä:
  677
  Rekisteröitynyt:
  21.07.2017
  peer to peer nimenomaan tukehduttaa asynchronous dsl.n koska tulee turhaa ulospäin liikennettä :facepalm:
   
  hkultala tykkää tästä.
 27. Griffin

  Griffin

  Viestejä:
  4 081
  Rekisteröitynyt:
  16.10.2016
  On vain melko riskialtistatuon päivittäminen, sillä osaan koneista se ei tule, koska se ei toimi.. Ainankin itse sen totesin yhden lenovon kohdalla..
   
 28. TheMeII

  TheMeII Übertaktungspotenzial Tukijäsen

  Viestejä:
  3 984
  Rekisteröitynyt:
  13.11.2016
  saako tätä avattuna? installeri sanoo että "ei toimi en lataa." ei kuulosta riskialttiilta. yrittää asentaa, failaa, palauttaa. Ei myöskään kuulosta vaaralliselta. Jälkimmäisen monesti saa korjattua. Oma kone kuului tuohon sarjaan.
   
 29. L2K2

  L2K2

  Viestejä:
  810
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Kuulostaa riskialttiilta, oletat nyt huomaamattasi tuon tunnistamisen toimivan täydellisesti. Siihen on varmasti syynsä miksi se automatikka ei sitä vielä tyrkytä.

  Yrittää asentaa, failaa, ja (yrittää palauttaa) kuulostaa siltä, että riski toteutui (ja seuraukset riippuu sitten tuurista). Toki kotikoneessa tämä ei nyt ole niin iso riski, mutta ei huvita sitäkään kokeilla, jos automatiikka ei itse vielä ole valmis sitä omalla raudalla ottamaan. (Se kyllä sanoo, että voit kokeilla asentaa ”ensimmäisten joukossa” (edelleen tuo muoto, vaikka lienee jo ehkä kohtalainen päivityskattavuus), mutta että sitä ei suositella, vaan suositellaan odottamaan omaa vuoroaan... ;-)

  Siihen on myös syynsä miksi tuo ei-Creators -versio on saanut tänä aikana ne kuukausittaiset (väkisin uudelleenkäynnistävät) tietoturvapäivityksensä. Siis sen sijaan, että se vain olisi tunkenut tuon Creators-päivityksen sisään. Jokainen päivitys on myös tuonut ensin sen päivityksen, joka tarkistaa, että laitetaanko Creators vai että päivitetäänkö tuota ei-Creators -versiota, vielä kerran. (Näitä on ilmeisesti tulossa enimmillään vuoteen 2023 asti, ja oma rauta ei edes ole tuo tukematon Atom, vaan ihan Kaby Lake (M).)
   
 30. TheMeII

  TheMeII Übertaktungspotenzial Tukijäsen

  Viestejä:
  3 984
  Rekisteröitynyt:
  13.11.2016
  Itsellähän tämä winkkari on alunperin ollut Phenom2 alustalla oleva seiska (olikohan jo asennettuna viimisin SP) jonka päivitin kasiin seuraavaksi. Sitten vaihtui rauta Haswelliin ja päivitykset 8.1-10. jostain syystä AE:ta ei koskaan saanut asentumaan, mutta sen jälkeen kun siirsin d: asemalta sovellukset joilla oli palveluita c:lle (steam ja origin) on myöhemmät asentuneet hyvin.
   
 31. compvter

  compvter

  Viestejä:
  58
  Rekisteröitynyt:
  28.10.2016
  OK tätä en tiennyt, kiitos vinkistä. Täytyy katsella miten tuon käytännössä toteuttaa. Microsoft kuitenkin mielestäni tähän syyllinen, koska jos käy katsomassa mitä eroa on home ja pro versioilla niin ei siellä ainakaan "ilmaisen" päivitysjakson aikana ollut sanaakaan että pystyisi päivityksiä kontrolloimaan paremmin toisessa versiossa. Olen aika varma että moni olisi hankkinut pro version homen sijaan jos olisi tästä ollut tietoinen (itselläni toki pro versio koska tulkitsin uutisista että päivitykset valuu w10 siten että eka ne menee "beta testaajille" (insider tms), sitten home käyttäjille, tämän jälkeen vielä testataan pro käyttäjillä ja sitten valutetaan yrityskäyttäjille).

  Itselläni w10 on usean kerran sammuttanut itsensä kun olen varmuuskopion imagea pakannut 7zipillä, jota nykyisellä tuhnu koneellani pyöritellään oikeasti useita päiviä. Teran imagea pakkaili muistaakseni koko viikon max asetuksilla.
   
  Threadripper tykkää tästä.
 32. Threadripper

  Threadripper BANNATTU BANNED

  Viestejä:
  3 845
  Rekisteröitynyt:
  12.12.2016
  Sammuttaa ja käynnistää uudelleen ovat eri asioita. Myös eri asioita sammutus itse ja uudelleenkäynnistys koska Windowsin päivitykset.
   
 33. Griffin

  Griffin

  Viestejä:
  4 081
  Rekisteröitynyt:
  16.10.2016
  Uudestaanasentamiseen meni sitten aikaa turhanpaljon. Ei käynnistynyt työpöydälle missään tilassa, eikä mikään korjaus tepsinyt.
   
 34. JiiPee

  JiiPee

  Viestejä:
  2 944
  Rekisteröitynyt:
  21.06.2017
  Kannattaa ajaa windowsin omalla backup ohjelmalla koko C asemasta backup ennen tuollaisen kokeilun tekemistä. Jos ei toimi niin backupista palauttamalla kone on varsin pian takaisin siinä tilassa mihin jäätiin.
   
 35. L2K2

  L2K2

  Viestejä:
  810
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Tai tosiaan jättää se kokeilu tekemättä, jos se ohje myös kertoo niin. Varmuuskopiot kaikesta oleellisesta nyt kannataa olla muutenkin.

  Isoin ongelma ei liene tuollainen kokonaan toimimaton järjestelmä, vaan esimerkiksi läppärin kanssa se, että virransäästöasetukset sekoaa tai joku lisälaite lakkaa toimimasta – näitä ei välttämättä edes huomaa heti. Siinä sitten viikkoa paria myöhemmin palautellessa ”toimivaa mutta toimimatonta” konetta voi pohtia, että menikö kaikki niin kuin Strömsössä.
   
 36. Griffin

  Griffin

  Viestejä:
  4 081
  Rekisteröitynyt:
  16.10.2016
  Jos päivitys ei ole tunkemassa koneelle ja lopputulos on senverran epävarma, että pitää miettiä imagen tekoa, niin kyllä silloin kannattaa vain jättää se päivitys asentamatta, jos se ei ole erittäin tarpeellinen, niinkuin tuo ei ollut mitenkään välttämätön... Tietoturhapäivitykset tulivat kyllä vanhaan versioon..
   
 37. HEDT

  HEDT

  Viestejä:
  851
  Rekisteröitynyt:
  16.12.2016
  No, mulla sitten vain hyviä softia käytössä, sis. myös Winnukan apuohjelmat.
  Kyllä se vaan niin on että kone on joskus vaan sammutettava, syystä tai toisesta.:)
  (hyvä vain että MS ajattelee koneiden tietoturvaa noviisin puolestakin vaikuttaen samalla koko webin haitakkeiden määrän :tup:).
   
 38. Sire

  Sire

  Viestejä:
  260
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Saahan sieltä Windows Updaten asetuksista laitettua tuon peer to peerin niin, että se toimii vain lähiverkon koneiden välillä. Ei vaikuta nettiyhteyteen silloin.
   
 39. Threadripper

  Threadripper BANNATTU BANNED

  Viestejä:
  3 845
  Rekisteröitynyt:
  12.12.2016
  Haluan sammuttaa koneen silloin kun haluan, en silloin kun Wintoosa niin päättää.
   
  Ryydike ja JiiPee tykkäävät tästä.
 40. IcePen

  IcePen Typo Generaatroti ;-)

  Viestejä:
  5 323
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Niinhän minä sanoin että mitä läpsit.


  Sitäpaitsi voisiko lukea ajatuksella tuon (typo korjattu)

  "
  Tuohon kastankäyttöön auttaa niiden PtoP ominaisuuksien käyttö järkevästi (jos taloudessa on useampi Win10 kone) tai sen kytkeminen pois päältä.
  "


  Pointi on se että jos taloudessa on useita Windows 10 koneita sen PtoP ominaisuuden asetukset voi laitttaa niin että ne talouden sisällä olevat koneet jakaa sen yhden talouden ulkopuolelta ladatun päivityksen keskenäään eikä mitään PtoP liikennettä mene talouden ulkopuolelle.


  En tajua miksi tämän ymmärtäminen on läpsijöille niin hankalaa (erityisesti yllätti että yksi tykkääjä ei tätä tajunut).


  Juu minulta Anniversary update oli kadottanut läppäristä mikrofonin kokonaan (edes laitetta ei löytynyt) ja huomasin sen tietenkin vasta viikkoja jälkikäteen kun tuli eteen tilanne että sitä mikrofonia olisi välttämättä tarvinut (ulkoisetkaan mikit ei toimi kun sitä laitetta ei ole).

  Anniversary update kertoi avuliaasti että se disabloi koneen sisäisen 3G mokkulan mutta ei sanonut yhtään mitään siitä että se hukkasi mikrofonin kokonaan.

  Tuo mikin ja siihen liityvän laitteen katoamien on pähkähullu tilanne kun se äänipiiri joka toteuttaa sekä mikin ja kaiuttimen löytyy ja sen kautta toimii kaiuttimet mutta käyttis väitää että se piiri ei olisi ikinä tukenut mikrofonia vaikka mikki todistettavasti toimi ennen Anniversaty updatea.
   
  Viimeksi muokattu: 25.07.2017
 41. IcePen

  IcePen Typo Generaatroti ;-)

  Viestejä:
  5 323
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Onko puhtaalta pöydältä asennetussa Windows 10 käyttiksessä sellaista backup ohjelmaa kun kaikki Microsoftin antama tieto viittaa siihen että se on koneessa vain silloin kun kone on päivitetty Windows 7 versiosta kympiksi ja sillionkin kyseessä on Windows 7 backup.

  MS väittää että Windows 10:ssä ei ole koko asennus aseman backup ohjelmaa onko tämä MS:n väite valhe?
   
 42. Sire

  Sire

  Viestejä:
  260
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Kympissä on edelleen toiminto System Image Backup / Järjestelmän näköistiedosto, löytyy ohjauspaneelista tiedostohistorian alta. Löytyy sekä vanhan päälle tehdyistä päivitysasennuksista että puhtaista asennuksista.
   
 43. IcePen

  IcePen Typo Generaatroti ;-)

  Viestejä:
  5 323
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Win10 haku väitää että kummallakaan nimellä "System Image Backup" tai "Järjestelmän näköistiedosto" ei löydy yhtään mitään.
   
 44. akselic

  akselic

  Viestejä:
  2 251
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  Se löytyy sen vanhemman ohjauspaneelin valikoista. Ja kyllä tuo toiminto on itselläkin ihan säännöllisessä käytössä.

  Kuva:
  [ Vain rekisteröityneet käyttäjät näkevät Spoiler-tagin sisällön. Rekisteröidy foorumille... ]
   
 45. JiiPee

  JiiPee

  Viestejä:
  2 944
  Rekisteröitynyt:
  21.06.2017
  Jaa sitäpä en tosiaan tiedä. Itselläni on päivitetty käyttis, mutta en nyt jaksa muistaa että mistä. Saattoi olla tosiaan 7 päiviteety, koska tässä ei bluetooth toimi ollenkaan. Tai toimii mutta mitään bluetooth palveluja ei saa käyttöön. Laitteet saa linkitettyä mutta siihen se toiminta sitten jää. Ja tämä taisi olla nimemomaan ongelma win7 to win8 päivitetyissä koneissa.
  Empä tuota ominaisuutta ole juurikaan kaivannut, joten sen takia ei ole tullut puhdasta asennusta tehtyä.
   
 46. fly

  fly

  Viestejä:
  677
  Rekisteröitynyt:
  21.07.2017
  tottakai se vaikuttaa nettiyhteyteen ei tosin niin paljon mutta vaikuttaa kuitenkin

  ja heikommalla koneella tuo kovon raksutus hidastaa muuten vaan

  yritätte nyt tässä puolustella automaattisia päivityksiä mikä ei ole ikinä toiminut oikein ja tuskin tuleekaan toimimaan oikein, koska ei ole ikinä pystynyt tunnistamaan koneen käyttöä oikein ja tuskin tuleekaan tunnistamaan ja aina kannattaa kuitenkin itse valita mitä päivitetään(ja milloin) ettei ms pääse rikkomaan konettasi
   
 47. fly

  fly

  Viestejä:
  677
  Rekisteröitynyt:
  21.07.2017
  täytyy myöntää etten ajatuksella lukenut tarkkaa vastaustasi laajakaistan käyttöön
   
 48. IcePen

  IcePen Typo Generaatroti ;-)

  Viestejä:
  5 323
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016

  En yritä puolustaa, annoinpahan vain esimerkin miten sen saattaa saada olemaan vähemmän huono, en väittänyt että se sillätavalla muuttuisi taikaiskusta hyväksi.

  Koko Windows Updaten historian aikana se ei ole koskaan ollut mitään hyvän lähelläkään joka on varsin ärsyttävää kun Microsoftillaon ollut runsaasti toimivia esimerkkejä siitä miten päivtys hoidetaan hyvin joten se että sitä ei olla laitettu kuntoon n. 20 vuodessa kertoo että MS haistaa huilut sen suhteen.
   
 49. IcePen

  IcePen Typo Generaatroti ;-)

  Viestejä:
  5 323
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Katso omaa kuvaasisi siinä lukee

  "Backup and restore (Windows 7)"

  eli sinulla on Windows 7:stä päivitety Windwos 10 ei puhdas asennus joten puhut läpiä päähäsi.

  Kun minä kysyin nimenomana että onko Puhataassa Windows 10:ssä olenkaan tällaista koko asennus aseman backup mahdolisuutta kun Microsoft väitää että siinä ei sitä ole.
   
 50. akselic

  akselic

  Viestejä:
  2 251
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  Älä höpötä puuta heinää. Tuo on nimenomaan puhdas W10 asennus. Tuo toiminto on vanhoja peruja W7:sta mutta on ihan kuule suoraan W10:ssa. Ota nyt hyvä jääräpää jo silmä käteen ja etsi se itse, ei ole niin vaikeaa.

  Avaa ohjauspaneeli. Ei sitä W10 asetusvalikkoa vaan OHJAUSPANEELI. Sieltä tuo löytyy ihan omalta tutulta paikaltaan. Polku on englanniksi:
  Control Panel -> System and Security -> Back up and Restore (Windows 7)
   
  Viimeksi muokattu: 26.07.2017