Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Huomio: This feature may not be available in some browsers.
Minkänäköistä työkalua ihmiset suosittelee näppäinhattujen irroitukseen? Näppäimistönä G710+, eli ruskeat Cherryt valkoisilla valoilla mikäli väliä.
Eipä siinä mitään isompaa tainnut olla. Mikäli en ihan väärin muista niin saattoi olla, että ei ollut usb porttia eikä liitintä luureille. Ja tosiaan jos makrot on tärkeä asia niin sehän jo itsessään kallistaa sitten valinnan muualle kuin tuohon X malliin.Huomasin, että normi-Blackwidow Chroma on koodilla 119,25€. Siinä on makrot, joita itse tykkään käyttää kun taas X:ssa ei ole. Onko muita merkittäviä eroja?
Myykö mikään liike enää kokonaisia näppäinhattusettejä Suomessa? Eilen saapui amazonista magicforce 68 ansi layoutilla, johon olisi tarkoitus hommata uudet monivärilliset hatut tilalle.
http://www.ebay.com/itm/Steel-Wire-...867841?hash=item543a824181:g:RTgAAOSwCGVX9SAE Tuommosta vaan, täällä g710 cherryn sinisillä ja hyvin lähti tuon avulla kaikki näppäimet kun irrottelin, entterit, välilyönnit yms sormilla paras ottaa mutta tämä hoitaa hommansaMinkänäköistä työkalua ihmiset suosittelee näppäinhattujen irroitukseen? Näppäimistönä G710+, eli ruskeat Cherryt valkoisilla valoilla mikäli väliä.
Näppäimiä vaihdellessa tuli kiinnitettyä huomiota, että nuo Razerin vihreät kytkimet ovat kyllä paljon epävakaammat kuin Cherryt. Poikittaista heiluntaa oli paljon enemmän ja isot näppäimet joissa ei ole stabilaattoreita kuten tab ja caplock tuntuivat melko epävakailta. Käytössä ei varmaan kuitenkaan pahemmin huomaa.
Lisäksi stabilaattorit olivat heikkolaatuisimmat mitä olen nähnyt tähän mennessä. Vaihdoin samalla näppäimiin kiinnitettävät stabilaattoreiden muoviosat parempiin mitä oli jäänyt kiinni jostain toisesta projektista, kun tuntuivat olevan heikon lenkki.
Suositelkaas mekaanista näppäimistöä. Nykyinen Qpad MK-50 alkaa olla sen verran heikossa hapessa, että uudelle olisi tarve.
Vaatimuksina uudelle näppikselle olisi seuraavaa:
Ruskeat kytkimet
Täyskokoinen
Nordic layout
RGB taustavalaistu
Makroja ja multimedianäppäimiä ei ole pakko olla mutta saa toki olla.
Ei tässä budjetti edellä mennä. Hyvästä olen kyllä valmis maksamaan. Täytyy vaan kartoittaa ensin ominaisuuksiltaan itselle sopivia vaihtoehtoja ja valita niistä sitten paras. Varmaan esim. alle 200 euron mahtuu jo monenlaista vaihtoehtoa?
Minulla on ollut tämä sama mekaaninen KeyTronic PS/2 -näppäimistö vuodesta 1992 lähtien. Sain sen kaupan päälle, kun ostin ensimmäisen PC:ni.
Nykyinen hinnoittelu mekaanisten kanssa on kyllä täyttä vedätystä. Olkoot vaikka kuinka värivaloja, ohjelmoitavuutta ja niin edelleen. Jos vuonna 1992 olisi joku sanonut, että näppäimistöt (silloin ei muistaakseni ollut muita kuin näitä mekaanisia IBM Model M -kopioita) maksavat 24:n vuoden päästä 500-1000 markkaa niin olisin pitänyt häntä täysin hulluna.
Suositelkaas mekaanista näppäimistöä. Nykyinen Qpad MK-50 alkaa olla sen verran heikossa hapessa, että uudelle olisi tarve.
Vaatimuksina uudelle näppikselle olisi seuraavaa:
Ruskeat kytkimet
Täyskokoinen
Nordic layout
RGB taustavalaistu
Makroja ja multimedianäppäimiä ei ole pakko olla mutta saa toki olla.
Tuo listaus olisi kiva saada johonkin alkuviestiin tai tuommoiseen kiinnitettyä niin ei tarvitsisi sitten aina postailla koko listausta uudelleen
Summataas hieman kun tuntuu että näitä näppäimiä ISO / FI layoutin nappuloita kysellään. Eli siis ISO (FI/SE ja Nordic) layoutteja löytyy yleensä:
https://mykeyboard.eu/
https://mekanisk.co/
https://www.coruskb.com/
http://www.wasdkeyboards.com/
http://www.maxkeyboard.com/
http://www.keyboardco.com/
https://www.jimms.fi/
http://www.maxgaming.fi/
Filcon näppiksiin itellä nimenomaan tulis. Onko noi PBT vai ABS?Jos Nordic setit ei kiinnosta, niin sitten melkeen menee tilaushommiksi, ellei sitten Max Gaming tosiaan tuo ihan FI/SE settejä valikoimiin jossain vaiheessa. Kuitenkin vastaavat napit kuin mitä Max Gaming tulee tilattavaksi (ehkä) jossain vaiheessa, niin saa tällä hetkellä suoraan tilattua Max Keyboardilta taikka WASD Keyboardilta jos ei jaksa odottaa. Samalla pääsee myös customoimaan ne haluamikseen värien ja painatuksien suhteen.
Yllä olevasta listasta unohdin mainita The Keyboard Companyn, josta saa Filcon DS settejä, jotka kyllä sopivat myös muihin näppäimistöihin joissa on Costar stabilaattorit (https://deskthority.net/wiki/Stabiliser). Näistä löytyy FI/SE myös suoraan. Sopii toki myös muihin jos insertit poistaa liimauksista esim. lämmittämällä ja vetämällä, mutta en ole tätä itse kokeillut. Tässäpä suora linkki: http://www.keyboardco.com/product/double-shot-filco-105-key-swedish-finnish-keyset.asp
Filcon seteillä näppäimien profiili on SA, mutta row asettelu hieman vakiosta poikkeava. Varsin mukava kuitenkin, itselläni on yhdessä laudassa nuo Filcon näppäimet yhdistettynä Deskthorityn Round 5 SA settiin.
Lisäsin tuon listaan myös ylle.
Filcon näppiksiin itellä nimenomaan tulis. Onko noi PBT vai ABS?
Olikos meillä jossain ELI5 siitä että mitä toi SA käytännössä tarkoittaa?Eipä taida olla SA-profiilin hattuja PBT:nä, paitsi tässä syksyn aikana tulleet Ice Cap ja Industrial. Eli ABS ovat.
Kyse on näppäinhattujen muodosta ja profiilista.Olikos meillä jossain ELI5 siitä että mitä toi SA käytännössä tarkoittaa?
Filcon näppiksiin itellä nimenomaan tulis. Onko noi PBT vai ABS?
Tuohon voisi myös lisätä tuon aikaisemmin sanomani UKKeycapsin. Setit siellä on ilmeisesti sekä ANSI- että ISO-yhteensopivia. Omassa blankkisetissä ainakin tuli ISO-napit mukana, ja muissakin setteissä näyttäisi olevan mainintoja. [/SPOILER]
ABS. Lisää tietoa näistä näppäimistä löytyy Keypullerista: http://keypuller.com/high-profile-double-shot-by-filco/
Itse näistä olen tykännyt kovasti. Hieman korkeat toki jos on OEM hattuihin tottunut. Rannetuen kanssa kuitenkin oikein sopivalla korkeudella ja muuttaa näppäimistön luonnetta melkoisesti, toki kirjoittajasta kiinni onko se muutos hyvään vaiko huonoon suuntaan.
Voin ottaa kuvan huomenissa kun vain muistan, on toimistolla käytössä tuo näppäimistö niin ei ole juuri tässä lähettyvillä. Näppäimistöissä jos haluaa kunnon hatut niin yleensä niihin menee saman verran kuin itse näppäimistöön.
FI/SE ja Nordic settejä on todella hankala löytää kuten todettu. Melkein olen itse luovuttanut ja tekisi mieli alkaa käyttämään vakio ANSI layouttia kun se antaisi niin paljon enemmän vaihtoehtoja. Itselläni kaikissa käytössä olevissa ja keräillyissä näppäimistöissä kuitenkin on FI/SE tai Nordic näppäimet, joten en ole raaskinut tuosta periaatteesta päästää irti. Tottunut kirjoittamaan tällä layoutilla niin en ole jaksanut alkaa opiskelemaan uutta. Vaikka siinä ei niin kauaa välttämättä menisikään, niin sitten olisi kuitenkin läjä näppäimistöjä joissa olisi eri layout ja sekaisinhan siinä menisi. Ihan sama kuin vaihtaisi kokoajan läppäristä toiseen, joissa yleensä on layout eroavaisuuksia jossakin määrin (esim. HP vs Lenovo).
POK3R RGB ei taida saada valkoisena mitenkään suomi-näppäimistöllä?
Kiitos, pitää seurailla koska on tilattavissa kun nyt loppu. Onhan tuossa Ä ja Ö eikä niitä muita erimerkkejä?