Markettien omat tuotemerkit

Kuluttajan näkökulmasta ei pidäkkään. Mutta jos kantaa huolta myös suomalaisesta ruuantuotannosta ja haluaa että viljelijäkin saisi vähän enemmän käteen niin siitä näkökulmasta kyllä.
Taitaa olla noin jos on laittaa rahaa. Mutta taitaa myös toi ruoantuotanto olla niin tuettua eu:n ja valtion tasolla että ilman niitä ei muutenkaan sitä tuotantoa olisi ollenkaan. Verojen siirtoa suuntaan ja toiseen.
 
Xtra mozzarella oli ihan jäätävän hyvää kamaa 10v sitten. Jostain syystä jäänyt ostamatta kun ei hirveästi mozzarellaa ole tullut muutenkaan syötyä.

Jos on ostamassa ko. tuotetta niin kannattaa testata.
 
Kotimaista kanan fileesuikaleet marinadissa. Ei minkäänlaista makua tuotteessa. Kana on kuin kumia. Joka kerta meinaa oksettaa, kun tota syö.


Ostin tämän parisen kertaa, hirveetä. Siis aivan hirveetä, ei pysty edes syömään, vaikka päiväystä on. Pakastettuna on vielä kehnompaa ja menee helposti pilalle pakasteessa. En osta enää ikinä tuota Kotimaista tuotemerkkiä ja sanoin siitä kassallekin, miten tällaista voi myydä? Samaan hintaan saa kunnon Atrian kanasuikaletta, joka maistuukin joltain, eli ylihinnoiteltua kuraa. Taitaa HK olla valitettavasti vastaus tossa.
 
Kotimaista kanan fileesuikaleet marinadissa. Ei minkäänlaista makua tuotteessa. Kana on kuin kumia. Joka kerta meinaa oksettaa, kun tota syö.


Ostin tämän parisen kertaa, hirveetä. Siis aivan hirveetä, ei pysty edes syömään, vaikka päiväystä on. Pakastettuna on vielä kehnompaa ja menee helposti pilalle pakasteessa. En osta enää ikinä tuota Kotimaista tuotemerkkiä ja sanoin siitä kassallekin, miten tällaista voi myydä? Samaan hintaan saa kunnon Atrian kanasuikaletta, joka maistuukin joltain, eli ylihinnoiteltua kuraa. Taitaa HK olla valitettavasti vastaus tossa.
En nyt koko brändiä yksittäisen tuotteen takia dissaisi. Ongelma onnemminkin siinä, että miksi ostaa valmiiksi marinoitua paskaa? Tommoset suikaleet tulee aina ostaa naturell ja maustaa/marinoida itse. Muutenkaan ei kannata lähteä noiden kanssa kitsastelemaan muutaman euron takia. Kanan sisäfileet.on hitosti parempia kuin nuo suikaleet.
 
En nyt koko brändiä yksittäisen tuotteen takia dissaisi. Ongelma onnemminkin siinä, että miksi ostaa valmiiksi marinoitua paskaa? Tommoset suikaleet tulee aina ostaa naturell ja maustaa/marinoida itse. Muutenkaan ei kannata lähteä noiden kanssa kitsastelemaan muutaman euron takia. Kanan sisäfileet.on hitosti parempia kuin nuo suikaleet.
Junttihunaja on ihan hyvää jos se on tehty kunnolla.

Lisäksi on syytä huomata, että naturelleissakin sovelletaan laimennuskusetusta. Niitä on kahta lajia, siis ensinnä sellaista boksia jossa on tipuvainaan riekaleita ja toiseksi sellaista jossa on maustamaton mutta jatkettu tuote jossa on vettä, suolaa ja sokeria lihan ohessa. Nämä tunnistaa siitä, onko ainesosaluetteloa. Ei sillä että eineksissä mitään vikaa olisi, mutta kilohinnassa huijataan koska ihmiset eivät tunne eroa.
 
Junttihunaja on ihan hyvää jos se on tehty kunnolla.

Lisäksi on syytä huomata, että naturelleissakin sovelletaan laimennuskusetusta. Niitä on kahta lajia, siis ensinnä sellaista boksia jossa on tipuvainaan riekaleita ja toiseksi sellaista jossa on maustamaton mutta jatkettu tuote jossa on vettä, suolaa ja sokeria lihan ohessa. Nämä tunnistaa siitä, onko ainesosaluetteloa. Ei sillä että eineksissä mitään vikaa olisi, mutta kilohinnassa huijataan koska ihmiset eivät tunne eroa.
Naturel on aina naturel, niihin ei saa saa lisätä mitään. Se toinen on "miedosti suolattu" joka näyttää naturelilta mutta pumpattu suolavedellä. Mutta sitä ei saa enää kutsa natureliksi.
 
Kotimaista kanan fileesuikaleet marinadissa. Ei minkäänlaista makua tuotteessa. Kana on kuin kumia. Joka kerta meinaa oksettaa, kun tota syö.


Ostin tämän parisen kertaa, hirveetä. Siis aivan hirveetä, ei pysty edes syömään, vaikka päiväystä on. Pakastettuna on vielä kehnompaa ja menee helposti pilalle pakasteessa. En osta enää ikinä tuota Kotimaista tuotemerkkiä ja sanoin siitä kassallekin, miten tällaista voi myydä? Samaan hintaan saa kunnon Atrian kanasuikaletta, joka maistuukin joltain, eli ylihinnoiteltua kuraa. Taitaa HK olla valitettavasti vastaus tossa.
Eipä noilta kannatta ihmeitä odottaa kun tuossakin 27% on kaikkea muuta kuin kanaa, ja Atriassa 30%. Ei ihme että ei ole juuri makua.

Kuten tuossa aiemmin sanottu niin halvemmalla ja paremmin pääsee kun ostaa marinoimatonta halvinta kanaa mitä on ja maustaa itse. Noi marinadissa olevat oli joskus ihan kelpo kamaa, mutta veden määrä on nykyään noissa niin suuri että menee mauttomak eikä auta että muissakin marinadin aineissa, kuten mausteissa, nykyään pihistellään. Ei noissa halpis hunajamarinoiduissa taida juuri olla muuta kuin vettä ja väriaineita.
 
Jossain vaiheessa jäi tunne, että nuo miedosti suolatut ja marinadimössöissä olevat olisi joskus erittäin tai osittain olleet pakastetavarasta rasioihin tehtyä.
 
Ostan markettienkin omia merkkejä sen mukaan mikä on tarjouksessa 60 %. Enää en tosin osta tuota Kotimaista marinoitua suikaletta. Atria maistuu ihan hyvältä, tosin Chili-kastiketta saa ladata myös kunnolla. Ruoanlaiton suhteen olen laiska, en jaksa tehdä mitään itse ja mitä valmiimpi ruoka, sen parempi. Siksi olenkin ostanut pääasiassa vain marinoituja kaupan omiakin tuotemerkkejä.

Tähän asti Atrian guajillo-chili suikale on ollut maultaan parasta, myös pakastimesta tulleena pannulle sulatuksen jälkeen (alle 3 kk pakasteessa).
 
Naturel on aina naturel, niihin ei saa saa lisätä mitään. Se toinen on "miedosti suolattu" joka näyttää naturelilta mutta pumpattu suolavedellä. Mutta sitä ei saa enää kutsa natureliksi.
Jaa-a, liekö juuri tuon termin käytöstä olemassa mitään linjausta. Jos on, tutustun mielelläni lähteeseen. Naturel ei ole suomea eikä mitään Suomessa yleisesti käytettyä kieltä, ja tarkka merkitys riippuu siitä, mitä kieltä se kulloinkin on olevinaan ja minkä alan fakki-idiootilta kysytään.

Ainakin Atrian tuotenimissä sana on käytössä, mutta ei suinkaan kaikissa kananriekalemerkeissä. Jossain merkissähän sanotaan ihan suomeksi "maustamaton", minkä soisi olevan yleinen käytäntö.

Se tosiaan selviää pakkauksen teksteistä, onko jatkettu. Jos siinä ilmoitetaan valmistusaineet, on kyseessä valmiste ja tällöin myös lihapitoisuus ilmoitetaan. Jos pakkaus sisältää vain lihaa, siinä ei näitä tietoja ole. Tässä ei ole tulkinnanvaraa.

Vaikka homma onkin olevinaan selkeä, väärän tuotteen ostaminen vahingossa on helppoa. Ihmiset eivät ole keskimäärin kovinkaan tarkkaavaisia eikä elintarviketeollisuus rehti. Usein kaupasta otetaan oranssi pakkaus tai sininen pakkaus, ja tätä esimerkiksi Kotimaista hyödyntää härskisti. Niillä mulkuilla on ihan saman näköisissä paketeissa saman värisillä etiketeillä puhtaita kanan riekaleita ja vedellä jatkettuja riekaleita. Varsinaiset marinoidut ovat toki eri värisellä etiketillä, mikä todistaa hämäyksen tahallisuuden. Toki tarkkasilmäinen huomaa lukemattakin, että etiketit ovat eri kokoiset ja vain toisessa on pitkästi tekstiä, mutta tavallinen tuuhio ei.
 
Jaa-a, liekö juuri tuon termin käytöstä olemassa mitään linjausta. Jos on, tutustun mielelläni lähteeseen. Naturel ei ole suomea eikä mitään Suomessa yleisesti käytettyä kieltä, ja tarkka merkitys riippuu siitä, mitä kieltä se kulloinkin on olevinaan ja minkä alan fakki-idiootilta kysytään.

Ainakin Atrian tuotenimissä sana on käytössä, mutta ei suinkaan kaikissa kananriekalemerkeissä. Jossain merkissähän sanotaan ihan suomeksi "maustamaton", minkä soisi olevan yleinen käytäntö.

Se tosiaan selviää pakkauksen teksteistä, onko jatkettu. Jos siinä ilmoitetaan valmistusaineet, on kyseessä valmiste ja tällöin myös lihapitoisuus ilmoitetaan. Jos pakkaus sisältää vain lihaa, siinä ei näitä tietoja ole. Tässä ei ole tulkinnanvaraa.

Vaikka homma onkin olevinaan selkeä, väärän tuotteen ostaminen vahingossa on helppoa. Ihmiset eivät ole keskimäärin kovinkaan tarkkaavaisia eikä elintarviketeollisuus rehti. Usein kaupasta otetaan oranssi pakkaus tai sininen pakkaus, ja tätä esimerkiksi Kotimaista hyödyntää härskisti. Niillä mulkuilla on ihan saman näköisissä paketeissa saman värisillä etiketeillä puhtaita kanan riekaleita ja vedellä jatkettuja riekaleita. Varsinaiset marinoidut ovat toki eri värisellä etiketillä, mikä todistaa hämäyksen tahallisuuden. Toki tarkkasilmäinen huomaa lukemattakin, että etiketit ovat eri kokoiset ja vain toisessa on pitkästi tekstiä, mutta tavallinen tuuhio ei.
No ei mulla nyt tähän ole mitään sen suurimpia lähteitä, mutta luulis että naturel ja maustamattomat olis niitä mihin ei ole mitään lisätty. Milä muuten kuluttaja tunnistaa mikä on "pelkkää" lihaa?

Joo Kotimaista on oltava tarkkana. Samanlaiset pakkaukset ja pieni lätkä kulmassa missä lukee "miedosti suolattu". Monilla on eriväriset pakkaukset.
 
Eli meinaat että ainostaan valmiste-etikettiä lukemalla selviää? Haluan kyllä olla eri mieltä. Onhan se nyt perkele jos ei kuluttaja näe pelkästä päälietiketistä mitä ostaa.
Tavallisimmin se kaikki tieto on siinä samassa lapussa päällyskalvoon liimattuna. Jos vähän vilkaisee muutakin kuin etiketin väriä ja hyllyn hintalappua, näkee onko paketissa lihapaketin vai sörsselin printit.

Toki voidaan listata erilaisia avainsanoja tunnusmerkeiksi, mutta se ei ole helpompaa. Siinä paljaassa kanassa ei aina lue tiettyä taikasanaa vaan se voi olla "maustamaton" tai "naturel" tai vaikka "naturelli". Voitko myös olla vain "kanan suikale" ilman suurempia attribuutteja. Sörsselissä taas on pienellä jotain sen suuntaista kuin "marinoitu" tai "kevyesti suolattu", jälkimmäisen tapauksessa suolan funktio on vain toimia apuaineena ja tekosyynä tuotteen vedellä jatkamiselle.

Kuitenkin elintarviketeollisuus voi koko ajan kehitellä uusia sanankäänteitä, joten täydellinen lista ei ole edes pysyvä ratkaisu. Sen sijaan sörsseliä ne mulkut eivät voi myydä kokolihana tai on pallit alasimella. Tästä johtuen varma tuntomerkki on, löytyykö ainesosat ja lihapitoisuus.
 
Tavallisimmin se kaikki tieto on siinä samassa lapussa päällyskalvoon liimattuna. Jos vähän vilkaisee muutakin kuin etiketin väriä ja hyllyn hintalappua, näkee onko paketissa lihapaketin vai sörsselin printit.

Toki voidaan listata erilaisia avainsanoja tunnusmerkeiksi, mutta se ei ole helpompaa. Siinä paljaassa kanassa ei aina lue tiettyä taikasanaa vaan se voi olla "maustamaton" tai "naturel" tai vaikka "naturelli". Voitko myös olla vain "kanan suikale" ilman suurempia attribuutteja. Sörsselissä taas on pienellä jotain sen suuntaista kuin "marinoitu" tai "kevyesti suolattu", jälkimmäisen tapauksessa suolan funktio on vain toimia apuaineena ja tekosyynä tuotteen vedellä jatkamiselle.

Kuitenkin elintarviketeollisuus voi koko ajan kehitellä uusia sanankäänteitä, joten täydellinen lista ei ole edes pysyvä ratkaisu. Sen sijaan sörsseliä ne mulkut eivät voi myydä kokolihana tai on pallit alasimella. Tästä johtuen varma tuntomerkki on, löytyykö ainesosat ja lihapitoisuus.
No juu siis epäselvyyttähän noissa on. Itse olen kyllä aina luottanut siihen että jos on naturel, naturelli tai maustamaton niin ne on pelkkää lihaa. Jos on epävarmuutta niin sitten olen katsonut valmistusainepuolen.
 
No juu siis epäselvyyttähän noissa on. Itse olen kyllä aina luottanut siihen että jos on naturel, naturelli tai maustamaton niin ne on pelkkää lihaa. Jos on epävarmuutta niin sitten olen katsonut valmistusainepuolen.
Ja sehän tuossa vielä sotkee kun noissa "maustamaton" -tuotteissa saattaa silti olla pumpattuna puolet painosta vettä mutta "naturel" -tuotteissa ei ainakaan pitäisi olla lisättyä (suola)vettä. En vastustaisi jos joku keksisi jonkun "Ei lisättyä mitään" -merkin paketteihin.

Aikanaan tuli monesti haksahdettua "ei lisättyä sokeria" -tuotteisiin mutta niihinhän oli monesti lyöty sitten kilokaupalla jotain keinomakeutusainetta joten se sokeroitu olisi jopa ollut parempi vaihtoehto. Nykyään kyllä tulee aika tarkkaan tutkailtua tuotepakkauksia jos ei ole entuudestaan tuttu ja hyväksi havaittu tuote, sen verran monta kertaa on tullut noihin "ei lisätty sitäsuntätä" -huijauksiin aikanaan mentyä.
 

Statistiikka

Viestiketjuista
267 205
Viestejä
4 621 681
Jäsenet
75 999
Uusin jäsen
Leo Metsäjoki

Hinta.fi

Back
Ylös Bottom