Luottokortit

Liittynyt
16.12.2016
Viestejä
1 160
Kun näköjään on paljon noita Amex-kutsuja jaossa, niin kiinnostaisi tietää ihan, miten ihmiset hyödyntävät tuota Amex Platinumia/Goldia? Hyödynnetkö hirveästi noita hotellietuja (noita Hotel Collection tai Fine Hotels & Resorts)? En tiedä, ovatko tuolla puolella hotelliyöt halvempia kuin esim. Bookingissa tai suoraan hotellien nettisvuilta? Tosin Amexilla taisi saada 100 euroa palveluiden käyttöön hotelleissa, mikä on ehkä ihan hyvä. Tai oletteko hirveästi hyötyneet noista hotellien bonusohjelmista? Jos ymmärsin oikein, niin esim. Hiltonin puolella olet Gold-tasolla. Tosin en tiedä tippuuko tuo Gold-taso, jos esim. ensimmäisen vuoden jälkeen ei oliskaan niin paljon yöpymisiä, tai uusiutuuko tuo Gold-taso aina joka vuosi?
Kaikkia etuja hyödyntämällä X-määrää ja kerryttämällä pisteitä ostoksista.

Sitä nyt en tosin tiedä onko kovan kysynnän takana jokin toivo napata tervetuliais pisteet pois ja sulkea jäsennyys, mutta tuohan ei toimi ja pelkillä pisteillä vuosimaksun kuittaus vaatisi noin 225k€ kulutuksen kortille, jos käytetään suoraan tarjouksen arvostusta.

Se hotellien Gold-taso kyllä pitäisi uusiutua ilman yöpymisiäkin, tai on tähän mennessä toiminut näin, mutta kaikki on aina mahdollista, vaikka hotelliketjun poistuminen edusta tms. Tason hyöty taas on sitten varmaan vähän makuasioita, eduthan näistä näkee hotellien sivulta, mutta vähän kuten kaikki vastaavat, eipä näistä kauheasti iloa ole, ellei kyseistä ketjua käytä usein.

Mitä taas tulee noihin kahteen toiseen hotelliohjelmaan, lähtökohtaisestihan nuo ovat saman hintaisia kuin hotellien sivuilta varattuna, koska varaus tehdään Platinan matkapalveluiden kautta, mutta saatan tässä olla toki väärässä koska en ole tuolta itse vielä matkaa varannut.
Mitä taas tulee Bookingiin vertailuun, niin en ihan ehkä saa kiinni mitä tuolla tarkoitat, mutta toinen on varaussivusto ja toisessa joku muu tekee varaukset puolestasi, jos taas kyse oli pelkästä hinnasta, niin epäilen, että jos yleensä varailee bookingin kautta, niin ohjelman hotellit eivät ehkä ole ne, mitä olisi varaamassa, vaan ovat nimensä mukaisesti niitä korkeatasoisempia ja myös hinnat ovat sen mukaiset.
 
Liittynyt
26.12.2016
Viestejä
40
Itselleni hyötyä ovat tuoneen:
korkeammat jäsenyystasot autonvuokrauksessa, ilmainen upgrade tai pari
platinan matkavakuutus kattaen vuokra-auton
Helsingissä lentokentän lounge-on-the-go
Hotellien tasot. -> ilmaista aamupalaa, upgradea yms pikkukivaa
Dining by Amexin ravintolaillalliset
asiakapalvelu kun kortille on ilmaantunut kutsumaton veloitus

nuo ainakin tulevat mieleen. Niin kauan kun perheessämme matkustetaan aika paljon niin töissä kuin vapaa-ajalla koen saavani kortista enemmän hyötyjä kuin siitä maksan.
 
Liittynyt
22.08.2024
Viestejä
3
Piti luoda profiili tänne jotta saan kommentoitua omia kokemuksiani Amexista :D

Omasta kokemuksestani voin sanoa, että tuo Amex Platinum ei todellakaan ole enää yhtä hyvä kuin ennen koronaa. Sitä on huononnettu tässä vuosien saatossa jatkuvasti ja joka kerta, kun sitä on huononnettu, tilalle ei ole tullut mitään uutta tai sitten on tullut joku entistä huonompi etu. Se on monesti jättänyt aukon.

Nuo Hotel Collection ja Fine Hotels & Resorts hotellit ovat kaikki 4-5 tähden hotelleja. Omasta kokemuksestani sanon, että Amexin kautta, kun olet varannut hotellin noista ylläolevista hotelliohjelmista, hotellit ovat olleet paljon kalliimpia kuin suoraan hotellin omilta nettisivuilta varattuna. Tämä monesti johtuu siitä, että hotellien omilla nettisivuilla saattaa olla jokin kampanja käynnissä, esim kevät-/syyskampanja, jolloin saattaa saada esim -25 % alennusta. Amex ei hyödynnä näitä hotellien omia tarjouksia omissa hinnoissaan ollenkaan vaan tarjoavat vain sitä perushintaa. Myös perushinnat näiden hotellien nettisivuilla ovat monesti halvempia, kuin Amexin kautta. Esim. katsoin hotelleja Wienistä, niin tämän 5 tähden hotellin omilla sivuilla huone maksaa 310€ per yö, mutta Amexin kautta varatessa 370€ per yö samoille päiville samaan huoneeseen. Loppuhinta olikin sitten muutama satanen kalliimpi kuin hotellin omilla sivuilla. Toki saat ne upgreidit, early checkin ja late checoutin, aamiaiset kahdelle ja 100€ creditin, mutta maksat kalliimman hinnan majoituksesta Amexin kautta varatessa. Ei ole todellisuudessa mikään hyvä diili, etkä ainakaan säästä tuossa mitään.

Amexiin kuuluu se Hiltonin Gold, joka uusiutuu joka vuosi, vaikka et yöpyisikään tarvittavia öitä. Niin kauan, kun pidät tuota Amex Platinumia, niin se Hilton Gold pysyy sulla. Noi Hiltonitkin on ihan hyviä hotelleja monesti, vaikka voivatkin olla ylihintaisia muihin vastaavanlaisiin hotelleihin verrattuna. Tuolla Goldilla saa kans upgreidin ja ilmaiset aamiaiset joka aamulle. Tai niin ne mainostaa. Hilton on nykyään hyvin niukka noiden upgreidien kanssa. Niitä ei jaeta avokätisesti ja vaikka kysyisitkin respassa, niin niitä annetaan nihkeästi. Olen monesti yöpynyt Hiltoneissa, joissa en ole saanut ugpgreidia ollenkaan, vaikka on kuinka Gold-asiakas. Toki saat jokaiselle aamulle ilmaisen aamiaisen ihan takuuvarmasti. Se onkin varmasti ainoa etu, jonka saa takuuvarmasti. Se aamiainenkaan ei todellisuudessa ole ilmainen, koska maksat kuitenkin amexista 780€ vuodessa. Aika monta kertaa saat yöpyä ja syödä aamiaista Hiltoneissa, että toi 780€ tulee täyteen :D

Sitten Amexilla on näitä ravintolaetuja eli illallinen kahdelle. Sekään ei omasta mielestäni ole mikään merkittävä etu, koska ne ravintolalaskut voi maksaa ihan puhtaasti sillä Amexin kalliilla vuosimaksulla. Joka kerta, kun menet ravintolaan, niin saat vaan omaa rahaa takas, minkä olet maksanut Amexille vuosimaksun muodossa.

Sitten noi Priority Pass loungetkin on huonontunu tässä vuosien varrella. Niinku tässäkin keskutelussa on kerrottu, niin ne lounget on kolmannen osapuolen loungeja ja harvemmin ne on mitään hyviä. Niissä on viinatarjoilua ja mietoja juomia ja sit ruokana vaan pelkkää leipää ja juustoa. Nämä lentoyhtiöiden omat lounget ovat moninkertaisesti parempia tarjoiluiden suhteen, mutta niihin päästäkseen pitää olla lentoyhtiön priority-matkustaja. Toki niihinkin nykyään pääsee sisään maksamalla rahaa loungen sisäänkäynnillä.

Olipa tässä pitkä kirjoitus, mutta nämä ovat omat kokemukseni Amexista. Matkustan aika paljon ja olen jatkuvasti tien päällä, joten koen, että minulla on ihan tarvittavan laaja kokemus Amexin käytöstä, kun olen käyttänyt sitä nyt 9 vuoden aikana tarpeeksi.

Laitoin Amexin poikki kuukausi sitten juurikin näistä ylläolevista syistä, koska mielestäni siinä on hirveän haastavaa saada vastinetta vuosimaksulle näillä eduilla, vaikka matkustan paljon. Se on vain ylikallis kortti.
 
Liittynyt
13.11.2019
Viestejä
50
Niin kauan, kun pidät tuota Amex Platinumia, niin se Hilton Gold pysyy sulla.
Tähän vielä sellainen datapiste, että ainakin itsellä on 2018 lopetetun platinan kylkiäisenä saadut Hiltonin, Marriotin jne kultatasot uusiutuneet ja toimineet kiltisti tähän päivään asti... toki lopetusprosessi on voinut parantua tuosta ;)
 
Liittynyt
22.08.2024
Viestejä
3
Tähän vielä sellainen datapiste, että ainakin itsellä on 2018 lopetetun platinan kylkiäisenä saadut Hiltonin, Marriotin jne kultatasot uusiutuneet ja toimineet kiltisti tähän päivään asti... toki lopetusprosessi on voinut parantua tuosta ;)
Itsellä on kans pysyi marriott, vaikka olivat lopettaneet sen edun. Shangri-la tosin putosi perustasolle.
 
Liittynyt
22.08.2024
Viestejä
3
Ja haluan vielä heittää bensaa liekkeihin, kun pääsin vauhtiin :D Tässä on muutama miete, jota on ihan järkevää ajatella:

Amexihan ei todellisuudessa ole mikään taikakortti. Maksat kallista vuosimaksua kortista ja, kun ajattelee, niin se aika pitkälti määrittelee sun matkustustavan ja valinnat. Jotta saat Amexista kaiken irti, niin sun on matkoilla mentävä lähes aina näihin hotelleihin, joihin sulla on Amexin kautta joku kultataso esim. Hilton. Tilanne voi olla se, että voisit saada oikeasti paremman diilin vähän paremmasta yksityisestä hotellista, kun menet johonkin ihan muuhun hotelliin kuin siihen Amexin yhteistyöketjuun. Mutta, kun sulla on se Amex, niin se on mentävä siihen tiettyyn hotelliketjuun, jotta Amex ei mene hukkaan.

Samoin noi Hertzin, Sixtin ja Aviksen vuokra-autot on omien vertailujeni mukaan hintavampia kuin paikalliset vuokrafirmat. Tämä varsinkin noissa etelänmaissa, kuten Espanjassa ja Kreikassa. Toki niissä saa sen upgreidin, mutta maksat silti kalliimpaa hintaa. Tässäkin tapauksessa se on valittava se Hertz, jotta saat tienattua tätä Amexin vuosimaksua takaisin upgreidien muodossa.

Vertailin kuukausi sitten, ennen kortin katkaisua, omaa matkavakuutustani ja tätä Amexin matkavakuutusta. Laitoin molempien vakuutusten ehdot vierekkäin ja vertailin. Se Amexin matkavakuutus todellakin on vain täydentävä, kuten mainostetaan. Sen rinnalla on pakko olla toinen matkavakuutus paremmilla ehdoilla, koska tämän Amexin matkavakuutuksen varaan ei voi kaikkea laskea. Jos kuolet ulkomailla, niin Amex korvaa vaan 2500 € ruumiinkuljetuskustannuksia tai hautajaiskustannuksia. Lähitapiola ja nää muut Suomessa toimivat vakuutusyhtiöt korvaa taas koko hinnan, mitä se maksaakaan. Samoin, jos et pääse matkalle sairastumisen vuoksi, niin Amex korvaa tietenkin matkan hinnan plus vain etukäteen maksetut talviurheiluvälineiden vuokrat, hissiliput ja opetuskurssit 750 euroon asti. Oma suomalainen matkavakuutukseni korvaa näissä tilanteissa yhtälailla sen maksetun matkan plus kaikki etukäteen maksetut talviurheiluvälineiden vuokrat, sekä sen lisäksi osallistumis-/tapahtumaliput ja kulkuneuvojen vuokrat 2000 euroon asti. Se on siis parempi kuin Amex.

Näitä asioita kannattaa punnita omalta osalta. Toi Amex voi olla lähes täydellinen kortti jollekin lapsiperheelle, mutta ei todellakaan kaikille.
 
Toggle Sidebar

Statistiikka

Viestiketjut
250 573
Viestejä
4 364 067
Jäsenet
72 655
Uusin jäsen
Mikael W

Hinta.fi

Ylös Bottom