LISÄTTY VETTÄ

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja Mikkos
  • Aloitettu Aloitettu
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
14 818
Ei jumaliste sentään.
Yritin tänään ettiä grillattavaa lihaa kaupasta ja kuinka yllättävää että n.90% kaikista lihatuotteista sanoi että LISÄTTY VETTÄ. Enkä nyt tarkoita marinadia, vaan sitä kun lihaan pumpataan vettä että saadaan painoa lisää.

En kovin montaa tuotetta löytänyt jossa ei lukisi että lisätty vettä. Jopa Snellmannin aiemmin laadukkaina pitämäni lihatuotteisiin oli lisätty vettä. Kanoista 90% sisälsi lisättyä vettä.

Miten ihmeessä tämä voi olla sallittua? Keinotekoisesti nostetaan tuotteen hintaa lisäämällä painoa VEDELLÄ. Sitten kun laitaa mehukkaan pihvin grilliin niin parin minsan päästä ei ole kuin sellainen kolmasosan kokoinen klöntti johon ei saa paistopintaa millään, kiitos lisätyn veden.

Lihakauppojakin on nykyään todella vähän ja kun lähes kaikki valmistajat lisäävät tuotteisiinsa vettä niin mistä ihmeeestä saisi kunnon grillattavaa?

Olenko aino jota tämä asia ketuttaa niin ettei veri kierrä?

E: ja otsikko siksi isolla koska niin myös pakkauksissa lukee. Onneksi.
 
Viimeksi muokattu:
Ei auta kuin ostaa lihatiskeiltä tai isojen kauppojen itsepakattuja, niissä ei yleensä ole.
 
Enpä ole kiinnittänyt huomiota, mutta pitää ilmeisesti alkaa tihrustelemaan tuoteselostetta. Olisi ihan mielenkiintoista kuulla selitykset valmistajilta kun jokin lööppilehti tekisi pienen artikkelin/kyselykierroksen :)
 
No onneks vaikka pikkukylässä asun, niin täällä on jopa kaksi lihakauppaa. Eivätkä sieltä ostetut lihat tai lihajalosteet sisällä lisättyä vettä :) Tietty kilohinta on vähän korkeampi...
 
No onneks vaikka pikkukylässä asun, niin täällä on jopa kaksi lihakauppaa. Eivätkä sieltä ostetut lihat tai lihajalosteet sisällä lisättyä vettä :) Tietty kilohinta on vähän korkeampi...
Olisin kyllä valmis maksamaan jopa vähän enemmän jos sais vedetöntä. Mutta kun ei ole lihakauppoja ni ei ole. Lihatiskeihinkään ei oikein voi luottaa.
 
Piti oikein käydä jääkaapilla katsomassa, ei ollut ainankaan broilerin fileepihvissä (naturel) mainintaa. Tuleekin aina otettua "naturel", pari kertaa vahingossa ottanut "miedosti suolattu" niin ei se paistamista ole ollut vaan keittämistä (marinoidut jätän kauppaan koska niissä aina on paprikaa/chiliä)
 
Olisin kyllä valmis maksamaan jopa vähän enemmän jos sais vedetöntä. Mutta kun ei ole lihakauppoja ni ei ole. Lihatiskeihinkään ei oikein voi luottaa.

No valitettavasti taitaa olla kysynnän ja tarjonnan lakeja nää... Eli ala kysymään kaupan lihatiskiltä, mikäli sellainen on, niin lihaa ilman lisättyä vettä.
 
Naturel voi olla kyllä vastaus, mutta niissäkään ei aina ole kovin suurta valikoimaa.
 
No valitettavasti taitaa olla kysynnän ja tarjonnan lakeja nää... Eli ala kysymään kaupan lihatiskiltä, mikäli sellainen on, niin lihaa ilman lisättyä vettä.
Vähän veikkaan että ainakin kauppojen lihatiskien kamat on ihan samaa tavaraa mutta ilman pakettia ja myyjät on ihan suu ymmyrkäisenä jos tommosta kysyy.
 
Juu ne siellä tehtaalla tukkii kaikki suonet lihasta ja injektoivat joka lihapalaan erikseen kaksi desiä vettä. Eiköhän kuitenkin kyse ole siitä että liha sisältää luonnostaan vettä jossain määrin, paitsi joku kuivaliha. Ihan varmaan lisäävät tehtaalla vettä sen takia että saavat kiskottua lisää hintaa.
 
No valitettavasti taitaa olla kysynnän ja tarjonnan lakeja nää... Eli ala kysymään kaupan lihatiskiltä, mikäli sellainen on, niin lihaa ilman lisättyä vettä.
Tulipa mieleen kun kerran kävin erään suuren marketin lihatiskiltä kyselemässä marinoimatonta porsaan ulkofilettä. Tiskillä oli vain valmiiksi marinadissa uivia paloja.

Avulias myyjä tuli esittelemään pakattujen lihojen valikoimaa, että tossois kuule. Kiitin kohteliaasti ja huomautin, että kyseisessä paketissa, joka oli valikoiman ainoa marinoimaton tuote, on 4 kappaletta 80 gramman pihvejä, joihin oli lisätty suolavettä. Paistamisen jälkeen syötävää olisi ollut ruhtinaalliset 50 grammaa per leike, kun hakusessa olisi ollut muutama n. 200 gramman pala.

Eiootajoutui myymään. Ei kuulemma lihatiskiltä osteta sikaa kun pakatuista "löytyy".
 
Juu ne siellä tehtaalla tukkii kaikki suonet lihasta ja injektoivat joka lihapalaan erikseen kaksi desiä vettä. Eiköhän kuitenkin kyse ole siitä että liha sisältää luonnostaan vettä jossain määrin, paitsi joku kuivaliha. Ihan varmaan lisäävät tehtaalla vettä sen takia että saavat kiskottua lisää hintaa.
Sitä tuo "lisätty vettä" tarkoittaa. Sitä paineella lisätään lihaan.
Luonnollista vettä ei ilmoiteta lisättynä.
 
Naturel kanan filesuikaleita ostin Lidlistä. Kaksi pakettia. Siitä syö 4-5 päivää yksin. Kovasti oli suolattuja ja vaikka mitä marinoituja. Mutta kilohinta ei ollut kovinkaan paljoa korkeampi.
 
Naturel kanan filesuikaleita ostin Lidlistä. Kaksi pakettia. Siitä syö 4-5 päivää yksin. Kovasti oli suolattuja ja vaikka mitä marinoituja. Mutta kilohinta ei ollut kovinkaan paljoa korkeampi.

En kyllä ymmärrä miten voi olla Nauturel jos on suolaa ja/tai marinadia?
 
Soita atrialle ja kysy prosessista ja kerro meille tyhmemmille. Luulen kuitenkin että pakkaukseen on lisätty vettä että säilyy mehevämpänä.
 
Nautaa ei vissiin niin taideta vedellä pumpata? Harmi vaan että grillattavia naudan osia ei kovin paljoa ole kun on suht vähärasvaista.
 
Soita atrialle ja kysy prosessista ja kerro meille tyhmemmille. Luulen kuitenkin että pakkaukseen on lisätty vettä että säilyy mehevämpänä.
Toivon että olet oikeassa.

Jännä sinällään että esmes kanan siivet joihin on lisätty vettä ja ne mihin ei ole lisätty on uunissa ihan kuin yö ja päivä.
 
Toivon että olet oikeassa.

Jännä sinällään että esmes kanan siivet joihin on lisätty vettä ja ne mihin ei ole lisätty on uunissa ihan kuin yö ja päivä.

Nuo lihat ajetaan linjan läpi jossa on neula"tyyny" joka paineella lisää vettä lihaan. Trust me.
 
Melko nopeasti oppii muistamaan missä on vettä ja missä ei. Jonkinmoinen nyrkkisääntö on, että mikä tahansa suolattu/maustettu sisältää yleensä vettä ja "naturel"/maustamaton ei. Joskus näillä ei ole edes hintaeroa, esim. Kotimaista broilerin filesuikale on saman hintaista miedosti suolattuna ja maustamattomana, tai ainakin oli vielä muutama kk sitten.
 
Jännä sinällään että esmes kanan siivet joihin on lisätty vettä ja ne mihin ei ole lisätty on uunissa ihan kuin yö ja päivä.

Miten tuo muuten näkyy uunissa? Itse ostan siivet Naturel mutta niistäkin tulee jonkin verran nestettä paistaessa. Pannulla tuo on ollut aika selvä ero.

Itseänikin ärsyttää tuo veden lisääminen. Ärsyttävää yrittää paistaa esimerkiksi kanaa pannulla kun hetken päästä se kana ui siinä vedessä ja sitten jotenkin pitäisi saada se vesi pois.
 
Miten tuo muuten näkyy uunissa? Itse ostan siivet Naturel mutta niistäkin tulee jonkin verran nestettä paistaessa. Pannulla tuo on ollut aika selvä ero.

Itseänikin ärsyttää tuo veden lisääminen. Ärsyttävää yrittää paistaa esimerkiksi kanaa pannulla kun hetken päästä se kana ui siinä vedessä ja sitten jotenkin pitäisi saada se vesi pois.
Siten että uunituksessa vedellä lisätyt ui nesteessä kun ilman lisättyä vettä pysyy "kuivina".
 
Paistinpannulla paistaeassahan tuo ongelma melkein kuin katoaa itsestään. Siinä kun paistelee sen vajaan vartin niin ei ole enää nestettä jäljellä.
Sama grillissä tehtynä.
Uunissa tehtynähän tuo saattaa ilmetä nestemäisenä ongelmana, siellä ne lihat lilluu nesteessä.
Mutta kannataa varmaan enemmän kiinnittää huomiota siihen makuun ja koostumukseen lihassa kuin perkästään tuoteselosteeseen.

Kasleri esim oikein tehtynä grillissä on ihan jepaa syötävää, ettei jopa herkkullista, mutta väärin tehtynä sitkeää purukumia mikä ei maistu millekään.
 
Paistinpannulla paistaeassahan tuo ongelma melkein kuin katoaa itsestään. Siinä kun paistelee sen vajaan vartin niin ei ole enää nestettä jäljellä.
Sama grillissä tehtynä.

Uunissa tehtynähän tuo saattaa ilmetä nestemäisenä ongelmana, siellä ne lihat lilluu nesteessä.
Mutta kannataa varmaan enemmän kiinnittää huomiota siihen makuun ja koostumukseen lihassa kuin perkästään tuoteselosteeseen.

Kasleri esim oikein tehtynä grillissä on ihan jepaa syötävää, ettei jopa herkkullista, mutta väärin tehtynä sitkeää purukumia mikä ei maistu millekään.
Paitti että siinä vaiheessa liha ei ole enää paistettua vaan keitettyä.
 
Miten tuo muuten näkyy uunissa? Itse ostan siivet Naturel mutta niistäkin tulee jonkin verran nestettä paistaessa. Pannulla tuo on ollut aika selvä ero.

Itseänikin ärsyttää tuo veden lisääminen. Ärsyttävää yrittää paistaa esimerkiksi kanaa pannulla kun hetken päästä se kana ui siinä vedessä ja sitten jotenkin pitäisi saada se vesi pois.
Kaada pois, ei tarvi paljoa pannua kallistaa.
 
Enpä ole kiinnittänyt huomiota, mutta pitää ilmeisesti alkaa tihrustelemaan tuoteselostetta. Olisi ihan mielenkiintoista kuulla selitykset valmistajilta kun jokin lööppilehti tekisi pienen artikkelin/kyselykierroksen :)

Kinkkujen pumppaamisesta oli juttua joitakin vuosia sitten. Fosfaattien käyttö liittyi siihen myös.
 
Tää kuulostaa taas näiltä salaliittoteorioilta. Jos välttämättä haluaa vedetöntä lihaa niin menee sinne ketjun alkupäähän ja seuraa prosessin läpi niin eiköhän saa kunnon kampetta. Hintakin saattaa tosin olla joko halvempi tai kalliimpi kuin kaupassa. Eikai sillä niin väliä oo onko siinä vettä vai ei jos hinta on ok suhteessa tuotteeseen.
 
Pihvi kypsennetään "polttamalla" pinnan huokoset kiinni kuumalla. Muista myös kuivata lihan pinta ennen paistoa ja elä ihan jääkaapinkylmänä laita pannulle. Homma on tarkkaa, jotta mehukkuus säilyy. Kehotan opiskelemaan oikea paistotekniikka. Itellä meni myös hermot aikanaan kun kalliit lihat meni vituiks.
 
Ei jumaliste sentään.
Yritin tänään ettiä grillattavaa lihaa kaupasta ja kuinka yllättävää että n.90% kaikista lihatuotteista sanoi että LISÄTTY VETTÄ. Enkä nyt tarkoita marinadia, vaan sitä kun lihaan pumpataan vettä että saadaan painoa lisää.

En kovin montaa tuotetta löytänyt jossa ei lukisi että lisätty vettä. Jopa Snellmannin aiemmin laadukkaina pitämäni lihatuotteisiin oli lisätty vettä. Kanoista 90% sisälsi lisättyä vettä.

Miten ihmeessä tämä voi olla sallittua? Keinotekoisesti nostetaan tuotteen hintaa lisäämällä painoa VEDELLÄ. Sitten kun laitaa mehukkaan pihvin grilliin niin parin minsan päästä ei ole kuin sellainen kolmasosan kokoinen klöntti johon ei saa paistopintaa millään, kiitos lisätyn veden.

Lihakauppojakin on nykyään todella vähän ja kun lähes kaikki valmistajat lisäävät tuotteisiinsa vettä niin mistä ihmeeestä saisi kunnon grillattavaa?

Olenko aino jota tämä asia ketuttaa niin ettei veri kierrä?

E: ja otsikko siksi isolla koska niin myös pakkauksissa lukee. Onneksi.

Kyllä se vesi haihtuu grillissä, en nää mitään ongelmaa. Kuiva liha enempi tökkii ku mehukas.
 
Pintojen kiinnipaistaminen saattaa olla, mutta se ei ole mitään puppua että lihan kannattaa istua huoneenlämmössä vähintään puoli tuntia ennen paistamista. Jääkaapista kun isket suoraan koko 600g lihapaketin normikokoselle pannulle ja sen jälkeen menet nettiin itkemään kun lihat vaan keittyy paistumisen sijaan.

Pihvit ja muut leikkeleet sitten paistamisen jälkeen hetkeksi folion alle vetäytymään. Ei oo vaikeaa.
 
Kyllä se vesi haihtuu grillissä, en nää mitään ongelmaa. Kuiva liha enempi tökkii ku mehukas.
Tietysti haihtuu. Ongelma on vaan se että kuumentuessa vettä alkaa tihkumaan pinnalle jolloin kunnon paistopinnan saaminen grillissä on työn ja tuskan takana ja kun vihdoin vesi on tarpeeksi haihtunut että saa paistopintaa niin liha on jo kuivaa koppuraa. Natureleissa tai sellaisissa mihin vettä ei ole lisätty ei ole tätä ongelmaa.
 
Pintojen kiinnipaistaminen saattaa olla, mutta se ei ole mitään puppua että lihan kannattaa istua huoneenlämmössä vähintään puoli tuntia ennen paistamista. Jääkaapista kun isket suoraan koko 600g lihapaketin normikokoselle pannulle ja sen jälkeen menet nettiin itkemään kun lihat vaan keittyy paistumisen sijaan.

Pihvit ja muut leikkeleet sitten paistamisen jälkeen hetkeksi folion alle vetäytymään. Ei oo vaikeaa.
Muuten joo mutta leikkeitä ei saa koskaan laittaa folioon. Joku rapea Wieninleike menee takuulla pilalle kun pistää sen vettymään folioon.
 
Pintojen kiinnipaistaminen saattaa olla, mutta se ei ole mitään puppua että lihan kannattaa istua huoneenlämmössä vähintään puoli tuntia ennen paistamista. Jääkaapista kun isket suoraan koko 600g lihapaketin normikokoselle pannulle ja sen jälkeen menet nettiin itkemään kun lihat vaan keittyy paistumisen sijaan.

Pihvit ja muut leikkeleet sitten paistamisen jälkeen hetkeksi folion alle vetäytymään. Ei oo vaikeaa.
En ole mikään pihviekspertti, mutta tuo taitaa olla kuitenkin ihan lämpöfysiikkaa. Eli sulla on liian kylmä pannu, jos jääkaappikylmä pihvi keittyy paistamisen sijaan. Olen kyllä myös antanut kertoa itselleni, että pintojen kiinni paistaminen on urbaania legendaa.

E. Googlasin sitten. Löytyy aika helposti materiaalia kumoamaan urbaanin legendan. Nimet artikkelien takana tosin toistuvat. Mutta tässä mielenkiintoisin löytämäni juttu.
 
Viimeksi muokattu:
Pintojen kiinnipaistaminen saattaa olla, mutta se ei ole mitään puppua että lihan kannattaa istua huoneenlämmössä vähintään puoli tuntia ennen paistamista. Jääkaapista kun isket suoraan koko 600g lihapaketin normikokoselle pannulle ja sen jälkeen menet nettiin itkemään kun lihat vaan keittyy paistumisen sijaan.

.


Urbaanilegendaa tuokin. Jos testataan oikeasti, niin tulos voi yllättää.
THINK TWICE – ELI LAITA KUULE SE LIHA VAIN SUORAAN JÄÄKAAPISTA PANNULLE!
 
Hauskinta on se, että siellä kaupan leikkelehyllyssä ne kaikki leikkeleet on sitä samaa possunlihaa mihin on pumpattu suolavettä sisään. Sitten vain erinäköinen paketti ja nimi päälle ja valmistaja keksii jonkun kivan hinnan.

Eikai sentään. Kyllä esim noissa savustettu kinkku leikkeleissä on niin paljon eroa rakenteessa, maussa ja ulkonäössä eri valmistajien välillä että väittäisin että puppua. Nuo halppikset voi tietty ollakkin tollasia, mutta ne on muutenkin ala-arvosta tavaraa. Ei noissa ainakaan paljoa ole vettä rakenteen perusteella.
 
Onhan tuossa erehtynyt noita possun fileitä ostamaan mitkä ollut suolattuja kun poika haluaa leivitettyjä pihvuleita ja täytyy kyllä sanoa ettei noista kyllä saanut hyviä tai maku ongelmia/kumimaisia/muuten viallisia jossain määrin.

Katelin tän ketkun innoittamana Prisman tarjontaa pakatuissa possun ulkofileissä ja aika heikolta näytti. Yks saksalainen viipaleina possu ja pari rainbown hollantilaista kimpaletta oli tarjolla ja loput marinoitua tai kevyesti suolattua (pilattua) lihaa.

Tästä tehnyt onnistuneesti useammankin kerran hyviä pihvuleita. Jonnekin kadonnut Snelmanin ja mitä niitä muita oli..
20190721_170830.jpg
 
Hauskinta on se, että siellä kaupan leikkelehyllyssä ne kaikki leikkeleet on sitä samaa possunlihaa mihin on pumpattu suolavettä sisään. Sitten vain erinäköinen paketti ja nimi päälle ja valmistaja keksii jonkun kivan hinnan.

Huhtahyvän leikkeleet kyllä jääkin hyllylle. Taatusti lisätty runsaasti vettä ehkä liivatettakin, että pysyy kasassa. Huhtahyvät metukka on kyllä ihan ok.
Sääli, kun en muista minkä naturel kanasuikaleita tuli ostettua niin niihin oli takuulla pumpattu nestettä, kun tuli laitettua paistinpannulle niin niistä turposi jonkinlaista mönjää paistumaan.

Boikottiin vaan huijarit. Vettä saa kraanastakin.
 
HK:n possun ulkofileessa huomasi ensimmäisen kerran mitä tämä lisätty vettä tarkoittaa... Se liha oli muuttunut sellaiseksi vähän makkara maiseksi. Ihmettelin vain silloin että miten hemmetissä tämä on tämmöstä.
 
Ei auta kun kasvattaa ja teurastaa lihat itse.

Juu ajattelinkin tossa just lähetellä taloyhtiölle muutos suunnitelmia noiden makuuhuoneiden muuttamiseksi karsinoiksi ja kait toi wc ois sopiva teurastus paikka? Paikallisetkin olisi varmaan mielissään lähellä tuotetusta lihasta.
 
Juu ajattelinkin tossa just lähetellä taloyhtiölle muutos suunnitelmia noiden makuuhuoneiden muuttamiseksi karsinoiksi ja kait toi wc ois sopiva teurastus paikka? Paikallisetkin olisi varmaan mielissään lähellä tuotetusta lihasta.
Halal teurastettuna
 

Statistiikka

Viestiketjuista
258 402
Viestejä
4 489 882
Jäsenet
74 154
Uusin jäsen
Almedin

Hinta.fi

Back
Ylös Bottom