- Liittynyt
- 17.10.2016
- Viestejä
- 1 164
Kuidussa on vain yksi perustavanlaatuinen ongelma, se että Ihminen ei saa kuiduista suoraan energiaa, ravinteita, vitamiineja tai kivennäisaineita, koska ihmisen ruoansulatusjärjestelmä ei pysty pilkkomaan kuituja yksinkertaisiksi sokereiksi tai muiksi imeytyviksi ravintoaineiksi. Ravintoarvo näillä on käytännössä nolla.Edelleen, ketjun aihe on "lihavuusepidemia" joka siis liittyy massojen lihavuuteen. Sillä ei ole mitään hevon kilin väliä jos sinä tai joku muu "guru" sanoo että pitäisi syödä sellaista ruokaa mikä ei aiheuta verensokerin suuria piikkejä ja tason jäämistä korkealle sitä pidemmäksi aikaa mitä suurempi insuliiniresistenssi henkilöllä on. Massat syövät ja tulevat aina syömään varsinkin Suomessa niin että niitä piikkejä tulee ja verensokeri jää korkealle pitkäksi aikaa lihavilla (insuliiniresistenteillä), sanoi kuka mitä tahansa, jos ei itse ruosta niin sitten jälkiruoasta. Lihavuus, insuliiniresistenssin nousu johtaa sitten pidemmällä aikavälillä lähes väistämättä vähintään esi- jos ei varsinaiseen diabetekseen ja lääkitykseen.
Siksi olisi paljon järkevämpää että painotettaisiin kuidun tärkeyttä aterioilla, koska se tasaa paitsi verensokeria niin todennäköisesti vähentää myös muun napostelun määrää suuressa kuvassa.
Ei se kuidun painotus tietenkään mitään hokkus pokkus ratkaise eikä automaattisesti laihduta, mutta voisi ainakin hillitä väestötason ongelmia.
Fakta on kuitenkin se, että ihminen tarvitsee ravinnosta ne tarpeelliset ravintoaineet. Kuitu ei tuo tuohon ns. yhtään mitään. Puolestaan esim. rasvat pitävät pidempään nälän tunnetta poissa kuin kuidut ja tarjoavat energian lisäksi mm. rasvahappoja, rasvaliukoisia vitamiineja ja muita ravintoaineita. Miksi ihmeessä kukaan söisi kuitua?