Lihavuusepidemia

Edelleen, ketjun aihe on "lihavuusepidemia" joka siis liittyy massojen lihavuuteen. Sillä ei ole mitään hevon kilin väliä jos sinä tai joku muu "guru" sanoo että pitäisi syödä sellaista ruokaa mikä ei aiheuta verensokerin suuria piikkejä ja tason jäämistä korkealle sitä pidemmäksi aikaa mitä suurempi insuliiniresistenssi henkilöllä on. Massat syövät ja tulevat aina syömään varsinkin Suomessa niin että niitä piikkejä tulee ja verensokeri jää korkealle pitkäksi aikaa lihavilla (insuliiniresistenteillä), sanoi kuka mitä tahansa, jos ei itse ruosta niin sitten jälkiruoasta. Lihavuus, insuliiniresistenssin nousu johtaa sitten pidemmällä aikavälillä lähes väistämättä vähintään esi- jos ei varsinaiseen diabetekseen ja lääkitykseen.
Siksi olisi paljon järkevämpää että painotettaisiin kuidun tärkeyttä aterioilla, koska se tasaa paitsi verensokeria niin todennäköisesti vähentää myös muun napostelun määrää suuressa kuvassa.
Ei se kuidun painotus tietenkään mitään hokkus pokkus ratkaise eikä automaattisesti laihduta, mutta voisi ainakin hillitä väestötason ongelmia.
Kuidussa on vain yksi perustavanlaatuinen ongelma, se että Ihminen ei saa kuiduista suoraan energiaa, ravinteita, vitamiineja tai kivennäisaineita, koska ihmisen ruoansulatusjärjestelmä ei pysty pilkkomaan kuituja yksinkertaisiksi sokereiksi tai muiksi imeytyviksi ravintoaineiksi. Ravintoarvo näillä on käytännössä nolla.

Fakta on kuitenkin se, että ihminen tarvitsee ravinnosta ne tarpeelliset ravintoaineet. Kuitu ei tuo tuohon ns. yhtään mitään. Puolestaan esim. rasvat pitävät pidempään nälän tunnetta poissa kuin kuidut ja tarjoavat energian lisäksi mm. rasvahappoja, rasvaliukoisia vitamiineja ja muita ravintoaineita. Miksi ihmeessä kukaan söisi kuitua?
 
Kuitu on periaatteessa ruokaa suoliston mikrobeille, mitkä sitten tuottavat siinä sivussa erinäisiä terveydelle hyödyllisiä ravinteita ja rasvahappoja. Näillä tiedetään olevan mm. tulehdusta hillitsevää vaikutusta.
Pelkkä kuidun lisääminen itsessään ei Stanfordin tutkimuksen mukaan vaikuta suolistobakteereiden monimuotoisuuteen.
Mutta kun lisää fermentoitua ruokaa, hyvien suolistobakteerien terveysvaikutukset tulevat todella esille.
Hyviä fermentoituja ruokia on esim. hapankaali, kimchi, fermentoidut suolakurkut (ei etikka sokeri litkut).

 
Kuidussa on vain yksi perustavanlaatuinen ongelma, se että Ihminen ei saa kuiduista suoraan energiaa, ravinteita, vitamiineja tai kivennäisaineita, koska ihmisen ruoansulatusjärjestelmä ei pysty pilkkomaan kuituja yksinkertaisiksi sokereiksi tai muiksi imeytyviksi ravintoaineiksi. Ravintoarvo näillä on käytännössä nolla.

Fakta on kuitenkin se, että ihminen tarvitsee ravinnosta ne tarpeelliset ravintoaineet. Kuitu ei tuo tuohon ns. yhtään mitään. Puolestaan esim. rasvat pitävät pidempään nälän tunnetta poissa kuin kuidut ja tarjoavat energian lisäksi mm. rasvahappoja, rasvaliukoisia vitamiineja ja muita ravintoaineita. Miksi ihmeessä kukaan söisi kuitua?
Liian suuri energian saanti on nimenomaan se ongelma, haloo. Kuidussa ei ole käytännössä energiaa ja se on täyttävää. Suomessa vähemmän ongelma on nuo muiden ravinteiden ja vitamiinien puute.
Edelleen, massat eivät ala syömään pelkkää proteiinia ja rasvaa vaikka miten paljon joku "guru" suosittelisi tai ihmettelisi.
 
Liian suuri energian saanti on nimenomaan se ongelma, haloo. Suomessa vähemmän nuo muiden ravinteiden ja vitamiinien puute.
Edelleen, massat eivät ala syömään pelkkää proteiinia ja rasvaa vaikka miten paljon joku "guru" suosittelisi tai ihmettelisi.
No aivan sama pätee kuituun. Ei suuri yleisö ala pelkkiä kasviksia tai juureksia syömään, vaikka kuinka professorit ja gurut sitä suosittelisi tai ihmettelisi.
 
No aivan sama pätee kuituun. Ei suuri yleisö ala pelkkiä kasviksia tai juureksia syömään, vaikka kuinka professorit ja gurut sitä suosittelisi tai ihmettelisi.
On paljon helpompaa kuitenkin lisätä kuitupitoisuutta ruoassa varsinkin jos elintarveteollisuus kiinnittäisi tähän entistä enemmän huomiota esim. valmisruoissa, kuin vaatia massoja alkaa syömään pelkkää proteiinia ja rasvaa. On myös olemassa henkilöitä joille ketogeeninen ruokavalio ei kertakaikkiaan fysiologisista syistä käy.
 
Näin on, mutta kommentillani otin vain kantaa tuohon kylähKansanparantajan väitteeseen että kuitu ei vaikuta laihtumiseen.
Kuituja on monenlaista, eli näiden suhteen on oikeastaan väärin puhua kuiduista yhtenäisenä asiana. Nähtävästi alustavien tutkimusten mukaan kauran ja ohran sisältämä betaglukaani on yhtä tehokasta painonpudotuksessa kuin laihdutuslääkkeenä käytetty Ozempic.


Tutkimuksessa keskityttiin tutkimaan nimenomaisesti sitä minkälainen kuitu on hyödyllisintä painonpudotuksessa ja glukoositasapainon parantamisessa. Tätä varmasti tullaan tutkimaan paljonkin lisää.
 
Kuituja on monenlaista, eli näiden suhteen on oikeastaan väärin puhua kuiduista yhtenäisenä asiana. Nähtävästi alustavien tutkimusten mukaan kauran ja ohran sisältämä betaglukaani on yhtä tehokasta painonpudotuksessa kuin laihdutuslääkkeenä käytetty Ozempic.


Tutkimuksessa keskityttiin tutkimaan nimenomaisesti sitä minkälainen kuitu on hyödyllisintä painonpudotuksessa ja glukoositasapainon parantamisessa. Tätä varmasti tullaan tutkimaan paljonkin lisää.
”A recent study on mice, however, suggests not all fiber supplements are equally beneficial.”

Kannattaa ehkä lukea muutakin kuin se otsikko. Kyseessä on taas yksi hiirikoe
 
On paljon helpompaa kuitenkin lisätä kuitupitoisuutta ruoassa varsinkin jos elintarveteollisuus kiinnittäisi tähän entistä enemmän huomiota esim. valmisruoissa, kuin vaatia massoja alkaa syömään pelkkää proteiinia ja rasvaa. On myös olemassa henkilöitä joille ketogeeninen ruokavalio ei kertakaikkiaan fysiologisista syistä käy.

No se pelkkä kuitu ei edelleenkään tee ketään onnelliseksi. Ei elintarviketeollisuutta kiinnosta kenenkään terveys vaan voittojen maksimointi. Ei ketään voi vaatia syömään yhtään mitään, ei kuitua eikä proteiiniä ja rasvaa.

Familiaarinen hyperkolesterolemia on geneettinen tauti, josta kärsii noin 0,5% maailman väestöstä. Tuo jamppa puhuu tossa aivan sontaa, sillä yli puolet FH:ta sairastavista ei koskaan tule saamaan valtimonkovettumatautia. Pelkkä LDL ei sitä yksin saa aikaiseksi. FH:sta kärsivillä, kuten kaikilla muillakin ne muut elintavat käynnistävät sen plakkiintumisen.
 
No se pelkkä kuitu ei edelleenkään tee ketään onnelliseksi. Ei elintarviketeollisuutta kiinnosta kenenkään terveys vaan voittojen maksimointi. Ei ketään voi vaatia syömään yhtään mitään, ei kuitua eikä proteiiniä ja rasvaa.

Familiaarinen hyperkolesterolemia on geneettinen tauti, josta kärsii noin 0,5% maailman väestöstä. Tuo jamppa puhuu tossa aivan sontaa, sillä yli puolet FH:ta sairastavista ei koskaan tule saamaan valtimonkovettumatautia. Pelkkä LDL ei sitä yksin saa aikaiseksi. FH:sta kärsivillä, kuten kaikilla muillakin ne muut elintavat käynnistävät sen plakkiintumisen.
Tietenkään ketään ei voi vaatia, mutta pitäisi suunnata huomio siihen mikä olisi helpoin muutos massoille joka parantaisi terveyttä, ja se olisi kuidun lisääminen ruokavaliossa.
Itsellekin on ketogeeninen ja vähähiilihydraattinen tuttu, mutta ei sitä jaksa kuin ehkä pari kuukautta. Veikkaisin että suurin osa ihmisistä jaksaisi muutaman päivän tai viikon, mutta siinä se, eli se on täysin merkityksetön idea lihavuusepidemian kannalta.
 
No aivan sama pätee kuituun. Ei suuri yleisö ala pelkkiä kasviksia tai juureksia syömään, vaikka kuinka professorit ja gurut sitä suosittelisi tai ihmettelisi.
Alkaa olla jo melko heikoilla kantimilla nämä jutut? Ketjun aihe liittyy liikalihavuuteen.
Uskallan väittää, että pelkästään kasviksia ja juureksia syömällä on melko haastavaa "hankkia" ylipainoa?
Jokainen saa onneksi syödä mitä haluaa, myös pelkkää lihaa ja rasvaa, mutta jopa ilman professorin papereita väitän että jälkimmäinen yksilö sopii todennäköisemmin ketjun aiheeseen?
Näistä terveyshommista olet jo mielipiteesi kertonut, nyt puhutaan kuitenkin ylipainoisesta ja lihovasta kansasta, siinä ei mikään pelkkä lihan syönti paljoa auta...
 
Toki yksilöllisetkin jutut ovat ihan mielenkiintoisia, enkä ollenkaan väheksy vähähiilihydraattisen/ketogeenisen merkitystä painon pudotuksessa, koska se toimii minulle parhaiten yksilönä.
Ketjun varsinainen aihe "lihavuusepidemia" onkin sitten aivan toinen juttu eikä näillä spesiaaliruokavalioilla ja "guruilla" jotka niitä suosittelee ole mitään tekemistä lihavuusepidemian hillitsemisen kanssa.
 
esim. rasvat pitävät pidempään nälän tunnetta poissa kuin kuidut

Onko sinulla antaa jokin tutkimustulos tuolle väitteelle?
Ja mitä oikeastaan edes tarkoitat tuolla? Rasva kun pitää aika helvetin huonosti nälkää kalorimääräänsä nähden. Ja lihavaksi itsensä syöneet ovat syöneet liikaa kaloreita.

Edelleen, keitettyä perunaa pidetään ihan tutkimusten perusteella eniten kylläisyyden tunnetta aiheuttavana ruoka-aineena kalorimääräänsä nähden. Ja vaikka nuo tutkimukset eivät sinulle kelvanneet, niin jokainen voi ihan itse kokeilla, että kumpi pitää paremmin nälkää ja kummasta tulee kylläisempi tunne, kilosta keitettyä perunaa, vai 88 grammasta voita. Molemmissa on 640 kcal.
 

Statistiikka

Viestiketjuista
283 949
Viestejä
4 877 871
Jäsenet
78 720
Uusin jäsen
Nuubunaattori

Hinta.fi

Back
Ylös Bottom