Lidl:n ruuat

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja -KH-
  • Aloitettu Aloitettu
Ne kopiot oli kuitenkin parempia. Ennen. Joka tapauksessa, noi aidot oli tammikuussa nettikaupassa 6.90€/2.2kg.

Kenelläkään kokemuksia Ernesto paistinpannuista? Maanantaina näyttäisi tulevan myyntiin ja olisi tarve...
Sanotaanko, että hintaisekseen ihan ok pannu. Melko painava ja paksupohjainen mutta pinnan kestävyys ei ole paljoa parempi kuin parin kympin markettipannulla. Yksi Ernesto on vielä kaapissa varapannuna ja se on ollut vuoden verran kovemmassa käytössä. Pinnoite on kulunut ja tarttuu.
 
Joskus ostin keramisen pannun(taisi olla ensimmäisen kerran, kun keraamista siellä myynnissä) ja se taisi kestää useamman vuoden todella runsaalla käytöllä. Jälkimmäiset keraamiset pannut oli täyttä kuraa, eikä kestäneet kuin 6kk-12kk.
 
Joskus ostin keramisen pannun(taisi olla ensimmäisen kerran, kun keraamista siellä myynnissä) ja se taisi kestää useamman vuoden todella runsaalla käytöllä. Jälkimmäiset keraamiset pannut oli täyttä kuraa, eikä kestäneet kuin 6kk-12kk.
Kolme pannua olen Lidlestä ostanut ja ei niistä mikään ole kestänyt kuin max. 1,5v. Voihan niissä olla isojakin laatuvaihteluja jos sinulla on ollut toisenlaisia kokemuksia vanhemmista pannuista.
Kunnolliset Tefalin pannut on melkein ikuisia niihin verrattuna mutta onhan ne paljon kalliimpiakin. Lidlen pannut ovat kuitenkin ruoan laitossa hyviä. Ei mitään mutkille taipuvia räppänöitä. Tuo kaapissa lojuva näyttää olevan samoja valkopohjaisia kuin Lidlen tarjouspannut.
 
Kolme pannua olen Lidlestä ostanut ja ei niistä mikään ole kestänyt kuin max. 1,5v. Voihan niissä olla isojakin laatuvaihteluja jos sinulla on ollut toisenlaisia kokemuksia vanhemmista pannuista.
Kunnolliset Tefalin pannut on melkein ikuisia niihin verrattuna mutta onhan ne paljon kalliimpiakin. Lidlen pannut ovat kuitenkin ruoan laitossa hyviä. Ei mitään mutkille taipuvia räppänöitä. Tuo kaapissa lojuva näyttää olevan samoja valkopohjaisia kuin Lidlen tarjouspannut.
Mulla on ollut huonoja kokemuksia merkistä riippumatta viimeiset vuodet. Varmaan pitäisi panostaa kalliimpaan pannuun, mutta ei sokkona kehtaa investoida.
 
Kannattaa hankkia jokin kunnon teräspannu ilman pinnoitteita, niin perikunnan perikuntakin voi vielä käyttää.
 
Joskus ostin ihan vian testiin Lidlin keraamisen paistinpannun. Kesti ehkä kuukaudeen ja sitten alkoi tarttumaan ruoka kiinni ja sen jälkeen meni pannukin roskiin. Eipä tarvitse toista kertaa ostaa.

Vertailuna 7 vuotta vanhaan Tefaliin ei tartu mitään kiinni.
 
Sitähä tässä arvuutellaan sitä kunnollista :rolleyes:

Menee offtopic, mutta: Sehän riippuu ihan siitä minkä muotoisen ja kokoisen haluat. Semmoisen ostat. Merkillä ei niin valtaisaa merkitystä ole, se on terästä ilman pinnoitetta :D Jos ihan perinteinen teräksen värinen kelpaa (joka muuttuu semmoiseksi likaisen näköiseksi kun ottaa rasvapolttoa pintaan) niin DeBuyer, Lacor esimerkiksi. Jos haluaa mustan niin esim. OpaMuurikan HeavyMetal.

Joskus ostin keramisen pannun(taisi olla ensimmäisen kerran, kun keraamista siellä myynnissä) ja se taisi kestää useamman vuoden todella runsaalla käytöllä. Jälkimmäiset keraamiset pannut oli täyttä kuraa, eikä kestäneet kuin 6kk-12kk.

Keraamisista pannuista on aina hankala sanoa mikä on tuotantolaadun vaikutus kestoon kun aina todennäköisin vaihtoehto on se käyttövirhe. Keraamisen pannun on pinnoite on kerrasta pilalla jos se kuumenee liikaa :tdown:
 
Erilaisten ruokien valmistukseen olisi hyvä olla sopivat paistinpannut. Esim. pihvin paistoon kunnollinen paksupohjainen pannu joka kestää kovia kuumuuksia.

Palatakseen takaisin ruoka-aiheisiin niin ostin Lidlestä jotain minisalami paloja. Kaksoispakattu pienissä rasioissa. Ei kyllä maistuneet lainkaan siltä miltä piti ja yöllä närästi kiitettävästi.
 
Viimeksi muokattu:
Tuli ostettua Lidlistä kebab-lastuja. Avasin paketin ja olin ihan suu pyöreänä. Sellaisia puolen sentin paksuisia neliön muotoisia palasia löytyi paketista. Ei kyllä oikein vastannut omaa käsitystä kebabista. Ihan syömäkelpoista ruokaa siitä tuli, mutta ei se kyllä kebabia ollut. Ei tartu uudelleen mukaan.
 
lettupannu (snadeille letuille), ohutpohjanen paistinpannu, paksupohjanen paistinpannu, valurautapannu pieni, valurautapannu iso, wokkipannu ja parilapannu.
nämä pitää kaikilla olla! :smoke:

linkit:
lettu/blini
Osta Klassinen Ohukaispannu KitchenTime verkkokaupasta

ohutpaistpan
Fiskars paistinpannu 28 cm, induktioliesi - Paistinpannut.com

paksfattypaistpan
Tefal Talent-paistinpannu, 28 cm

valurautpien
Valurauta paistinpannu 25cm

valurautiso
Lodge L10SK3 -paistinpannu, valurauta 30 cm 39,90 €

wokkipannu
Osta All Steel wokkipannu 28 cm/4,5 L KitchenTime verkkokaupasta

parilapan
Le Creuset parilapannut

sitten kasa kattiloita. siinähän se. ;)

ja se miten tämä viesti liittyy LIDL-kauppaan on se, että useat pannut sieltä ostaneena. 1-3v käyttöikä. ellei valu. harvemmin näkyny.
 
Tuollaisiahan kaikki kaupan kebab lastut ovat?
Vai odotitko saavasi karvakäsien oikeaa kebabia?
Mainitut Korv Göranit muistuttaa jo kovasti kebabia ja niitä syö oikein mielellään. Lisäksi k-kaupoista, ainakin isommista sai jotain muun merkkistä pussukaa, jonka sisältö oli riittävän lähellä kebabia. S-ryhmän kotimaista lastutkin on selvästi parempi esitys kuin nuo Lidlin "kuutiot", mutta hyllyyn nekin jää. Pirkoista en tiedä. Ei ole tullut ostettua.
 
Tuo mainittu Pirkka on myös Gorv Göransin valmistama ja saa vähän halvemmalla verrattuna alkuperäiseen.
 
Tuli ostettua Lidlistä kebab-lastuja. Avasin paketin ja olin ihan suu pyöreänä. Sellaisia puolen sentin paksuisia neliön muotoisia palasia löytyi paketista. Ei kyllä oikein vastannut omaa käsitystä kebabista. Ihan syömäkelpoista ruokaa siitä tuli, mutta ei se kyllä kebabia ollut. Ei tartu uudelleen mukaan.
Poistin samoja, en ole vielä avannut. Hintaa oli alle 10 €/kg ja lihan alkuperämaa (nauta) Saksa, lihapitoisuus 93 %. Nyt taasen tarjoukseen tulossa olevat Korv-Göranssin lastut ovat vain noin 80 % lihapitoisuudella ja liha itsessään saattaa olla Suomesta, Liettuasta, Puolasta tai Saksasta.

Saman valmistajan Premium kebablastut ovat 90 % lihaa, tosin hintaakin on vajaa 15 €/kg Citymarketista ostettuna (harvakseltaan saa, ellei pyydä tilaamaan). Nauta Suomesta, lammas Uudesta-Seelannista. Hyvää, mutta kallista.

Protip: Pirkan kebabkastike on samaa kuin Korv-Görans siinä vieressä, hiukan halvempaa tosin.

Göransin normilastut ovat 73 % lihaa, näitä en osta samasta syystä kuin jauhomakkaroitakaan.
 
Valikoimaan on näemmä tullut uusia kotimaisia kebabtuotteita, ainakin Chef Select lihamuki (230g) ja Select&Go kebabrulla (220g).
Samaa sarjaa löytyi myös kanarulla (220g).
Valmistajana Evertaste Oy, Vantaa.

Makupuoli on lihaversioissa ihan kunnossa, kebabkastike on kyllä aika tomaattinen.
Kanarulla sensijaan oli ihan mauton.

Nälkä ei yhdellä lähde, rullissakin täytettä lähinnä keskellä eli kyseessä on leipä- eikä lihavalmiste.
 
Valikoimaan on näemmä tullut uusia kotimaisia kebabtuotteita, ainakin Chef Select lihamuki (230g) ja Select&Go kebabrulla (220g).
Samaa sarjaa löytyi myös kanarulla (220g).
Valmistajana Evertaste Oy, Vantaa.

Makupuoli on lihaversioissa ihan kunnossa, kebabkastike on kyllä aika tomaattinen.
Kanarulla sensijaan oli ihan mauton.

Nälkä ei yhdellä lähde, rullissakin täytettä lähinnä keskellä eli kyseessä on leipä- eikä lihavalmiste.
Ja on kyllä törkyhintaisia. Vitonen pikkupurkista geneeristä tehdaskepua on jo vähän liikaa.
 
Pakko laittaa varoitus helvetin pahasta alppiviikko-tuotteesta. Erehdyin ostamaan näitä useamman kun päätin kokkailla neidolle kotain vähän erikoisempaa ja se tykkää pinaatista... eikä voi sietää niitä harmaita valmislihapullia. Heti paketin avattuani tajusin että nyt ei tule hyvä. Sama valmislihapullan löyhä leijaili vakuumista eikä makukaan paljon niistä poikennut. Eli käytännössä pastalla päällystettyjä valmislihapullia. Pinaattia oli ehkä sen verran että jotenkin legitimoi maininnan mainoksessa. Ei jatkoon.
Capture.JPG
 
Begmann jauhelihassa taas salmonella epäilyä. Lidlin kuulemma havainnut oma-alotteisilla tutkimuksella. Näyte valmistunut vasta viimeisen käyttöpäivän jälkeen.

Lidl vetää taas naudan jauhelihaa myynnistä salmonellaepäilyn takia

"Yhteistyön keskeyttämisen johdosta Lidl on poistanut valikoimastaan toistaiseksi neljä Skare-konsernin sille toimittamaa tuotetta: Bergmann naudan jauheliha 5%, Bergmann naudan jauheliha 10 %, Bergmann naudan ulkofileepihvi ja Bergmann naudan pippuripihvi."
Joskus ostanut Bergmann wienerleikettä. Eipä tule toiste ostettua enää. :wtf:
Noh, Lidli kuulemma purkaa sopimuksensa tuon tanskalaisen lihatalon kanssa. Kyseessä on kolmas kerta jo lyhyen ajan sisällä ja se oli vika tikki. Jauheliha valmistettu kuulemma Saksassa, mutta marinoidun kotimaisen broilerin ostajat tietävät, että alkuperäinen maa saattaa olla aivan toinen.

********
Onneksi tuo salmonella bakteerikin tuhoutuu herkästi, runsaassa 70 asteessa. Lähinnä käsittely ja herkkä tarttuminen esim. kasviksiin ja huono käsihygienia tekevät vaarasta toden. Sitten jos sen tartunnan menee saamaan, niin voi tarttu useita viikkoja.
 
Göranin kebabbi oli hyvää ja saman puulaakin kebab-kastike myös(tosin sittarista piti kastike näpätä).
 
Göranin kebabbi oli hyvää ja saman puulaakin kebab-kastike myös(tosin sittarista piti kastike näpätä).

Jos sitä kilon pussia tarkoitat, niin itsellä oli ihan päivänvastaiset ajatukset... Jotenki tuli kebabista mieleen mausteinen lauantaimakkara:wtf: Huomattavasti parempaa odotin.
 
Jos sitä kilon pussia tarkoitat, niin itsellä oli ihan päivänvastaiset ajatukset... Jotenki tuli kebabista mieleen mausteinen lauantaimakkara:wtf: Huomattavasti parempaa odotin.
No pientä tuunaamista, mutta aivan työstettävissä vrt. Perus lötköt... Tuo sentään muistutti kebabia
 
Viimeksi muokattu:
Italia-viikko näytti alkaneen tänään. Pinaatti-pastaa ja juusto-gnocchea tms. tarttui mukaan... ja Ernesto perheeni kasvoi 5.5l kattilalla Kyllä nyt kelpaa. Perkele :lol: Saksisetti unohtui kiireessä, mutta kerkeäähän sen vielä.
 
Kyllä siellä pitäisi olla samaa hyvää muussijauhetta kuin ennenkin ,paketti on vaan muuttunut keltaiseksi.
 
DSCF4763.jpg


Nuo on hyviä omaan makuun. 2,69€ hyvästä pakastelätystä ei ole koskaan liikaa. Salami-paprika-punasipuli hieman tulisella soossilla toimii. :tup:
Ostin myös tuon Prosciottu e Mozzarellan, tuo testiin myöhemmin.
Ilmakuivattu kinkkuhan on suurta herkkua, kokeillaan nyt myös pizzan kanssa...

Quattro Formaggi on myös loistava, jos vain tykkää juustosta pizzassa.
Ja tuo on helposti tuunattavissa omaan makuun vain lisäämällä haluttu täyte, omalla kohdalla todennäköisesti pepperonimakkara. Laiskan ja kiireisen ihmisen ykkösvalinta.
 
Pikkuhiljaa näemmä liiteri siirtymässä kokonaan pois kotimaisesta lihasta ja ryhtyneet käyttämään EU lihaa. Harmi sinällään koska itse käytän lähes aina kotimaista lihaa poikkeuksena tuotteet joita ei suomalaisesta lihasta saa, kuten chorizo jne.
Toki kaikissa on klassinen "Valmistettu Suomessa"-lätkä, mutta ei suomalaisesta lihasta.
 
Pikkuhiljaa näemmä liiteri siirtymässä kokonaan pois kotimaisesta lihasta ja ryhtyneet käyttämään EU lihaa. Harmi sinällään koska itse käytän lähes aina kotimaista lihaa poikkeuksena tuotteet joita ei suomalaisesta lihasta saa, kuten chorizo jne.
Toki kaikissa on klassinen "Valmistettu Suomessa"-lätkä, mutta ei suomalaisesta lihasta.

Edelleenhän siellä on liha-altaat täynnä suomalaista lihaa. Eineksissä toki halvempaa käyttää puolalaista tai muuta epäillyttävää alkuperää olevaa, mutta Lidlistä saat sitä mistä maksat.
 
Edelleenhän siellä on liha-altaat täynnä suomalaista lihaa. Eineksissä toki halvempaa käyttää puolalaista tai muuta epäillyttävää alkuperää olevaa, mutta Lidlistä saat sitä mistä maksat.
Kyllä mun mielestä iso-osa liha-altaiden lihasta on ulkomaista, poikkeuksena kana ja jauheliha. Sanoisinko että 2/3 on ulkolaista ja loppu kotimaista. Näin karkeesti.
 
Kyllä mun mielestä iso-osa liha-altaiden lihasta on ulkomaista, poikkeuksena kana ja jauheliha. Sanoisinko että 2/3 on ulkolaista ja loppu kotimaista. Näin karkeesti.

Lasket siis liha-altaiksi myös valmistuotteiden ja -pakasteiden altaat? Kun tosiaan Reilua ja Kanamestaria minä olen aina Lidlistä löytänyt ja ne on kotimaista. Samoin Isokari-kalaa löytyy myös kotimaisena.
 
Lasket siis liha-altaiksi myös valmistuotteiden ja -pakasteiden altaat? Kun tosiaan Reilua ja Kanamestaria minä olen aina Lidlistä löytänyt ja ne on kotimaista. Samoin Isokari-kalaa löytyy myös kotimaisena.
En mielestäni? Mun muistaakseni liiterissä ei viimeksikään ku kävin ollu kotimaista lihaa muutakuin Atrian paahtopaistia, kaikki muut täyslihat oli ulkomaisia. Voin tosin muistaa väärin, mutta semmoinen muistikuva olis.

Ja toki leikkele ja makkarapuolella ulkomaista lihaa on nykyään melkein kaikki. Ei oo kauaa kun meetvursteja ja suolalihaa ja muita leikkeitä sai Kartano-merkillä suomilihalla, mutta nykyään taitaa olla kaikki EU lihaa. Ainoastaan merkkituotteiden, kuten Atria, HK, Snelmann jne on kotimaista lihaa. Kaikki liiterin omat taitaa olla ulkomaista lihaa. Kai.
 
Lidlin Prosciottu e Mozzarella-pizza testattu, hyvältä maistui kinkku ja mozzarella.
Jos jotain Liiteristä kannattaa varastoida pakkaseen niin näitä Italiamo-pizzoja.
Ne Amerikka-viikon pannupizzat on ihan hirveitä.

Tuohon Lidlin lihakeskusteluun. Kanat taitaa olla kaikki kotimaista, samoin kuin jauhelihat. Päihittää muuten hinnassa useimmat kaupat, joskin Prisma on aika lailla samoilla linjoilla. Possunsuikaleet ja kyljykset sekä naudanfileeet taitaa olla ulkomaisia, onko tuo nyt sitten automaattisesti huono asia?
Lidlin omat eineksethän on valmistettu Saksassa, noissa käytettyjen lihojen alkuperää ei kai voi selvittää.

Mutta ihme taikausko istuu syvässä monissa suomalaisissa jotka uskoo että vain ja ainoastaan suomalainen liha voi olla laadukasta, puhdasta ja syötävää. En mitenkään mollaa suomalaista tuotantoa, suomalainen lihahan on (kai) kaikkien tutkimuksien mukaan aika priimaa.
Mutta löytyy sitä priimaa muualtakin päin tätä palloa.
 
Tuo saksalainen jauheliha on muutenkin surkeaa rakenteeltaan ja laadultaan.
 
Lidlin kanan jauheliha on myös kauheeta moskaa, ei irtoa näitisti paistaessa millään vaan sulaa kokkareiksi jotka saa sitten murjoa rikki. Tuloksena etäisesti lihaa muistuttavaa harmaata raetta. Lihan alkuperää en muista.
 
Lidlin kanan jauheliha on myös kauheeta moskaa, ei irtoa näitisti paistaessa millään vaan sulaa kokkareiksi jotka saa sitten murjoa rikki. Tuloksena etäisesti lihaa muistuttavaa harmaata raetta. Lihan alkuperää en muista.

Tällaistahan se on kaikki teollisuusjauheliha mitä löytyy myös S/K kaupasta riippumatta lähtöelukasta?
 
Lidlin kanan jauheliha on myös kauheeta moskaa, ei irtoa näitisti paistaessa millään vaan sulaa kokkareiksi jotka saa sitten murjoa rikki. Tuloksena etäisesti lihaa muistuttavaa harmaata raetta. Lihan alkuperää en muista.

Kerran oon ostanut ja toista kertaa ei tule.
 
Lidlin saksalainen salmonella-jauheliha löytyi Oulussa, havaittiin terveystarkastajan rutiinitestissä

En jaksa alkaa väittelemään ihmisen kanssa joka ei tiedä selvästikään mistä puhuu :facepalm:

Myönnän erehtyneeni, en muistanut että Lidlissä on myös noita Bergmann-merkkisiä jauhelihoja. Olin niissä muistikuvissa että vain possun- ja naudansuikaleet sekä jotkut porsaanfileet ovat Bergmannia.
Itselle jäänyt mieleen vain ne Reilu-merkkiset jauhelihat joita tulee ostettua, nuohan ovat kotimaisia.
 
Tällaistahan se on kaikki teollisuusjauheliha mitä löytyy myös S/K kaupasta riippumatta lähtöelukasta?

Höpö höpö, mistä tahansa muusta kaupasta saatava Karinniemen, Atrian, ym. tunnettujen merkkien lihat on ihan toista maata ja käyttäytyy täysin päinvastoin kuin kuvailemani Lidlin jauheliha.
 
Höpö höpö, mistä tahansa muusta kaupasta saatava Karinniemen, Atrian, ym. tunnettujen merkkien lihat on ihan toista maata ja käyttäytyy täysin päinvastoin kuin kuvailemani Lidlin jauheliha.

Aha? Meinaat että kun nämä tunnetut merkit toimittavat Lidlille lihapursotettaan se tehdään jotenkin vielä huonommin?
Ei siinä, enhän tiedä mitä olet ostanut. Ainakin joskus Lidlistä ostamani sikajauheliha oli juuri samanlaista paskaa kuin Prisman myymä "tunnetun merkin" lihapursekin. Ts. sitä reikälevyn läpi puristamalla valmistettua lihamatoa.
 
^ tämä. Maailmalla kun matkaa, niin harvoin tulee suomalaista lihaa mitenkään ikävä.

Euroopassa on tehty jo laadukkaita lihatuotteita kun täällä on syöty särkeä. Lähes jokaisesta Keski-Euroopan maasta löytyy hyvät lihatuotteet.

Naudanlihaa harvoin edes suostun ostamaan kotimaisen osalta, pl. joku jauheliha. Tämä korostuu vain kun lihan laadukkuus tulee tärkeämmäksi, eli esim. naudan ulko- ja sisäfilee. Sitä kalan makuista kalarehulla syötettyä nautaa en halua. :tdown:
 
^ tämä. Maailmalla kun matkaa, niin harvoin tulee suomalaista lihaa mitenkään ikävä.

Euroopassa on tehty jo laadukkaita lihatuotteita kun täällä on syöty särkeä. Lähes jokaisesta Keski-Euroopan maasta löytyy hyvät lihatuotteet.

Naudanlihaa harvoin edes suostun ostamaan kotimaisen osalta, pl. joku jauheliha. Tämä korostuu vain kun lihan laadukkuus tulee tärkeämmäksi, eli esim. naudan ulko- ja sisäfilee. Sitä kalan makuista kalarehulla syötettyä nautaa en halua. :tdown:
Mulla taas päinvastoin. Mä oon maistanu kaikkia niitä Bergman-tuotemerkillä olevia tuotteita ja kaikki on jotenkin oudon makuisia. Jokku wienerleikkeetkin maistu joltain ilme sellofaanilta tai muovilta. Samoin nassen ulkofilepihvit varsinkin ne mitä kesällä myydään Grillimaiterimerkillä. Hyi helvetti.
Toki ei muutenkaan kyllä hirveesti tee mieli syödä antibiootti ja hormonilihaa, mutta suurin syy on kyllä maku.

Pakastepuolella ei ole niin suuria makuongelmia. XXL wienerleikkeet on parhaita mitä kaupasta saa.
 
^ En puhunut vain Lidlin lihoista ns. heidän tuotemerkkiensä osalta. Naudan jauheliha on kyllä ihan samaa ja geneeristä jauhelihaa mitä miltä hyvänsä ns. oikealta merkiltä tyyliin HK, Atria jne. Lidlissä oli juuri brassisisäfilettä ja entrecotea myynnissä, eipä juuri paremmasta väliä, ei toki heidän merkillään vaan sitä perussamaa mitä saa muistakin kaupoista, yleensä vain kalliimmalla. Porsasta en hommaa lihana kuin sisäfileenä, en osaa sanoa ulkofilepihveistä.
 
Hyi helvetti!. Menin toissapäivänä ostamaan Chef Select lihamukin, niin eikö sieltä parin kipristyneen jalopenon alta paljastunut kumisia ja mauttomia eineskebab lastuja ja aivan saatanan pahaa chipotle kastiketta.
Voin suositella tätä tuotetta vain masokisteille.
 
Porukat ostivat tollasen jääkaapissa säilytettävän chef select pitsan niin... Tuohan on yllättävän syötävää? Pohja ainakin on 100 kertaa parempi kun paskaste pitsojen.
 

Statistiikka

Viestiketjuista
259 593
Viestejä
4 512 503
Jäsenet
74 419
Uusin jäsen
artumarienpeerg

Hinta.fi

Back
Ylös Bottom