Deluxe Ilmakuivattu kinkkupala 1 kg
Nettikaupasta kotiutin pari palaa vuodenvaihteeksi. 5€/Kg, ei paha.
Mites tuota säilytellään, kun avattu? Huoneenlämmössä?
E: löytyikin ohje ilmakuivatulle
Miten säilytän kinkun? Jos haluat säilyttää kinkkua vain lyhyen ajan (noin viikon), se onnistuu hyvin kinkun alkuperäispakkauksessa. Kinkku säilyy alkuperäisessä laatikossaan erityiseen puuvillakankaaseen ja voipaperiin käärittynä. Säilytys varjossa.
Jos haluat säilyttää kinkkua pidemmän aikaa, on parempi poistaa kinkku laatikosta ja ripustaa se roikkumaan. Kinkun voi ripustaa keittiöön, tai jos mahdollista, viileään tilaan, jossa kinkku säilyy kolme kuukautta.
Kun kinkkua on aloitettu leikkaamaan, on paras säilytystapa kinkkutelineessä, kinkku suojattuna kankaalla.
Kauanko kinkku säilyy? Voit säilyttää kinkkua leikkaamatta helpostikin kolme kuukautta ripustamalla sen roikkumaan keittiöön tai viileään ja varjoisaan tilaan. Kun kinkkua aletaan leikkaamaan, se säilyy sen jälkeen vielä noin kuusi viikkoa (lapa noin viisi viikkoa). Jotta kinkku ei kuivu, sitä on hyvä leikata säännöllisesti. Hyvä keino estää kinkkua kuivumasta leikkaamisen jälkeen, on säästää ensimmäinen iso rasvapala ja sillä peittää leikattu pinta aina leikkaamisen jälkeen.
Onko kinkku syytä säilyttää jääkaapissa? Kokonaiset (jamon) - ja olkapääkinkut (paleta) eivät tarvitse jääkaappisäilytystä.
Luuttomat ja viipaloidut kinkut on parasta säilyttää jääkaapissa.