Lidl:n ruuat

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja -KH-
  • Aloitettu Aloitettu
Minun kokemuksen mukaan nuo saksan possut kannattaa jättää ostamatta,pois lukien savustetut ja muut valmiiksi kypsät,sillä varauksella että yleensä nekin ovat aika suolaisia.
Mistä niihin tulee suolaa jos ne ovat ainoastaan sianniskasta leikattuja paloja?

Savustetuista ja kypsistä en tiedä, mutta en usko, että naturelleissa on erikseen lisättyä suolaa, jollei tuoteselosteessa lue siitä erikseen :hmm:

Itselläni on huomenna ollut 1,2 kg kasslerpala 3 päivää 10% suolaliuoksessa mausteiden kanssa lillumassa ja meinasin laittaa huomenna paistumaan airfryeriin.
 
Mistä niihin tulee suolaa jos ne ovat ainoastaan sianniskasta leikattuja paloja?

Savustetuista ja kypsistä en tiedä, mutta en usko, että naturelleissa on erikseen lisättyä suolaa, jollei tuoteselosteessa lue siitä erikseen :hmm:

Itselläni on huomenna ollut 1,2 kg kasslerpala 3 päivää 10% suolaliuoksessa mausteiden kanssa lillumassa ja meinasin laittaa huomenna paistumaan airfryeriin.
Tarkoitin juuri noita valmiiksi kypsiä suolaisina,aika moni muukin saksalainen lihavalmiste ja leikkele on voimakassuolainen.Enkä kyllä muutenkaan ymmärrä miksi ostaa muuta kuin suomalaista sikaa raakana kun hinta ero on mitätön.
 
Mitens noi "Vitasian" aasialaiset jutut? Ajattelin ainakin jotain niistä pakasteruuista ostaa pakkaseen. Koskaan ole maistanut nutta siinähän se sitten joskus selviäisi.

Entäs ne dimsum yms? tai broileripyörykät?
 
Mitens noi "Vitasian" aasialaiset jutut? Ajattelin ainakin jotain niistä pakasteruuista ostaa pakkaseen. Koskaan ole maistanut nutta siinähän se sitten joskus selviäisi.

Entäs ne dimsum yms? tai broileripyörykät?
Ainakin nuo paneroidut broilerin rintafileet pakaste ja broilerin rintafileet ei pakaste ovat hyviä. Pyöryköistä ei kokemusta, mutta todennäköisesti varmaan ihan syötäviä.
 
Ainakin Kajaanin Lidlissä on Fazer Crunchy patukat tarjouksessa 5 € / 5 kpl (ei dumble tai black). Tarjousprosentti on hyvä verrattuna normaalihintaan ja nää on ehkä parhaita suklaapatukoita. Ainakin silloin kun niissä ei ole voiteluöljyä.

Edit: vain Black & Nougat on hyviä.
 
Viimeksi muokattu:
Onko joku näissä Lidllin tortelloneissa kokeillut sitä tuotteen ohjeessa olevaa mikrossa valmistus- vaihtoehtoa? Miten hyvin onnistuu niin tekemällä, itse aina keitän, kun ei myöskään itsllä ole mitään normi syvästä lautasesta isompaa astiaa jolla voisi mikrossa tehdä.

Eli nämä siis, joita toki useita vaihtoehtoja.
front_fr.16.full.jpg
 
Onko joku näissä Lidllin tortelloneissa kokeillut sitä tuotteen ohjeessa olevaa mikrossa valmistus- vaihtoehtoa? Miten hyvin onnistuu niin tekemällä, itse aina keitän, kun ei myöskään itsllä ole mitään normi syvästä lautasesta isompaa astiaa jolla voisi mikrossa tehdä.

Eli nämä siis, joita toki useita vaihtoehtoja.
front_fr.16.full.jpg
Itse olen vain keittänyt vedenkeittimelllä vettä, heittänyt veden noiden kanssa kulhoon ja n. 5 minuutin päästä heittänyt vedet menemään. Sama kaikkien tuorepastojen kanssa
 
Onko joku näissä Lidllin tortelloneissa kokeillut sitä tuotteen ohjeessa olevaa mikrossa valmistus- vaihtoehtoa? Miten hyvin onnistuu niin tekemällä, itse aina keitän, kun ei myöskään itsllä ole mitään normi syvästä lautasesta isompaa astiaa jolla voisi mikrossa tehdä.
Miksi ihmeessä pitäisi olla mitään sen isompaa astiaa? Laitat sen verran kun syöt.
 
Kaikki tapana tehdä kerralla noissa, tuonhan syö myös kerralla normitilanteessa.
 
No sit kannattanee lähteä lautaskaupoille ja ostaa omaan nälkään suhteutettuja syviä lautasia liian pienien sijaan.
 
Ei se syöminen mutta se valmistus. Totta kyllä että pitäisi jotain kulhoja tms ostaa jotta mikrossakin voisi jotain tiettyjä valmistaa/kypsenää. Ei vaan näytä olevan saatavilla kuin jotain muovisia miniämpäreitä. Suomessa on helvetin huonosti yleensäkin mitään ruoan laittoon liittyvää myynnissä.
 
Ei se syöminen mutta se valmistus. Totta kyllä että pitäisi jotain kulhoja tms ostaa jotta mikrossakin voisi jotain tiettyjä valmistaa/kypsenää. Ei vaan näytä olevan saatavilla kuin jotain muovisia miniämpäreitä. Suomessa on helvetin huonosti yleensäkin mitään ruoan laittoon liittyvää myynnissä.
Ikeassa on hyviä pieniä ja isoja lasikulhoja, joissa voi valmistaa, säilyttää ruokia ja syödäkin niistä.

Eväsrasiat & lounasrasiat - Ruoansäilytysastiat
 
Ei se syöminen mutta se valmistus. Totta kyllä että pitäisi jotain kulhoja tms ostaa jotta mikrossakin voisi jotain tiettyjä valmistaa/kypsenää. Ei vaan näytä olevan saatavilla kuin jotain muovisia miniämpäreitä. Suomessa on helvetin huonosti yleensäkin mitään ruoan laittoon liittyvää myynnissä.
Mitä sä kaipaat ja miks muovinen ei käy?
 
Edellisten Ikean lasisten eväsrasioiden ym. lisäksi Pyrexin lämpöä kestäviä kippoja haluamassaan muodossa ja koossa saa likipitäen jokaisesta tavaratalosta.
 
Rasittavaa kun kampanjatuotteet ovat loppupäässä aina loppu/tai onko niitä koskaan ollutkaan. Eilen kävin myrtsin lidlissä ja ajattelin vielä ostaa jenkkituotteita(pannukakku, chipsit tms) niin hitot siellä mitään ollut, pakasteita olisi vielä ollut, mutta ei oikein niitä voi ostaa kun junalla/dösälle menee puolisen tuntia himaan päin, ehtivät kärsiä liikaa.
 
Lidlissä on kauheasti syömäkelvotonta tavaraa. Erityisesti nuo maakampanja einekset, voi voi, katsopa kilohintaa kannattaako oikeasti jotain ostaa. :eek:

Ja tuo ylempänä mainittu tuorepasta. No eihän siinä ole mitään makua, vaikka yrittäisi voisulalla ja suolalla ja vaikka millä maustaa. Juusto siinä on jotain suurustetta, jossa prosentti juustoa jne. Minulta on varmasti mennyt makuaisti, mutta ei ole nuo Lidlin einekset enää mistään kotoisin.

Muistuu mieleen aika 20 vuotta sitten, jolloin siellä oli esimerkiksi Ravioli Bolognese 1 kg purkki. Oli ihanaa. Hevosenliha- kohun takia vetivät pois markkinoilta. Oli siellä myös kanamedaljonki kermaperunoilla ja metsästäjän pata. Oi niitä aikoja! Kyllä oli saksalaiset einekset jotain premiumia suomalaisiin verrattuna.

Saahan sieltä sitten sitä oikeaa ruokaakin, että ei tarvi tommosia ostella. Paistopiste on myös hyvä. :giggle:
 
Nyt on tullut syötyä Lidlin Cordon Bleu pakasteita ja pidän niistä kyllä lopulta enemmän kuin Prisman omista, joita söin pitkään. Lidlin omissa tuntuu olevan enemmän kanaa.
 
Lidlissä on kauheasti syömäkelvotonta tavaraa. Erityisesti nuo maakampanja einekset, voi voi, katsopa kilohintaa kannattaako oikeasti jotain ostaa. :eek:

Ja tuo ylempänä mainittu tuorepasta. No eihän siinä ole mitään makua, vaikka yrittäisi voisulalla ja suolalla ja vaikka millä maustaa. Juusto siinä on jotain suurustetta, jossa prosentti juustoa jne. Minulta on varmasti mennyt makuaisti, mutta ei ole nuo Lidlin einekset enää mistään kotoisin.

Muistuu mieleen aika 20 vuotta sitten, jolloin siellä oli esimerkiksi Ravioli Bolognese 1 kg purkki. Oli ihanaa. Hevosenliha- kohun takia vetivät pois markkinoilta. Oli siellä myös kanamedaljonki kermaperunoilla ja metsästäjän pata. Oi niitä aikoja! Kyllä oli saksalaiset einekset jotain premiumia suomalaisiin verrattuna.

Saahan sieltä sitten sitä oikeaa ruokaakin, että ei tarvi tommosia ostella. Paistopiste on myös hyvä. :giggle:
Melkein kaikki on kyllä mennyt eineksissä ja leikkeissä huonompaan suuntaan kun saksalaisten tuotteiden tilalle on tuotu suomalaisia halpuutustuotteita.
 
Rasittavaa kun kampanjatuotteet ovat loppupäässä aina loppu/tai onko niitä koskaan ollutkaan. Eilen kävin myrtsin lidlissä ja ajattelin vielä ostaa jenkkituotteita(pannukakku, chipsit tms) niin hitot siellä mitään ollut, pakasteita olisi vielä ollut, mutta ei oikein niitä voi ostaa kun junalla/dösälle menee puolisen tuntia himaan päin, ehtivät kärsiä liikaa.
Kylmälaukut ja -kassit on keksitty. Jälkimmäisiä vieläpä yleensä myydään pakastealtaiden tuntumassa, jos ei ole kotoa ottaa omaa mukaan.
 
Kartanon mikroateriat pääsääntöisesti ihan ok (halpojen mikroruokien konteksissa), mutta tänään kokeilin Kartanon lohikeittoa: Oli kuin tehosekoittimen läpi vedettyä bona-velliä, ei ainakaan omaan makuun rakenne kehuja saa. Toki joku voi tuommoisesta vellistä pitääkin, helppoa juotavaa :D
 
Eilen kävin viimeksi poimimassa Lidlistä paistopistetarjoukset.

4 kpl 2 eurolla.

1708964849884.png


Arvatkaapa ostanko enää ? Söin siis kaikki neljä kappaletta, en ihan heti. Kädet pesty. Juomaksi Lidlin Freeway colaa zero. Aamulla normaalisti leipää ja teetä, siis nuo croissantit klo 17 jälkeen. Kello 20 söin puuroa ja sitten koko ilta ja yö vessassa. Ensin tuli ulos yläkautta noita suklaapalasia, sitten puuro koko loppuöin. Tällainen reissu Lidliin halvan tarjouksen perässä, en osta noita suklaacroissantteja enää ikinä. Aamulla vielä alakautta ulos, nyt on ok olo.

Taustatietona en ole syönyt nyt suklaata juurikaan, alkaako elimistö hylkiä sitä. Koko yön sai juosta vessan ja sängyn välillä.

Nuo olivat vielä valmiiksi pussitettuja, eli ei lentäviä kärpäsiä yllä, kuten lidlin paistopisteellä yleensä.
 
Onko näitä kärpäsiä talvisinkin Lidlin paistopisteissa? Ainakaan kärpäset eivät tietääkseni levitä mitään tauteja. Levittääkö juuri mitkään hyönteiset suomessa.

En oikein helpolla usko että suklaassa olisi mitään hankalaa juuri kenellekään. Varsinkaan noissa ei varmastikaan ole edes kauheasti suklaata. Suklaa on siis pääasiassa sokeria, kovaa rasvaa ja jotain kaakaojohdannaista. Ainoastaan suuremmassa määrässä se rasva voisi aiheuttaa suolistossa liian nopeaa etenemistä.
 
Onko näitä kärpäsiä talvisinkin Lidlin paistopisteissa?
On, ainakin Ratinassa ollut. Reklamoin myymäläpäällikölle niistä joulukuussa, ei ole nyt ollut leivonnaisten päällä.

Sitä edellisenä päivänä join City-kolaa 1,5 l alle 4 tunnissa, onkohan joku yhteisvaikutus jossain, kamalin tauti mitä ikinä ollut Lidlin ruoan jälkeen.
 
On, ainakin Ratinassa ollut. Reklamoin myymäläpäällikölle niistä joulukuussa, ei ole nyt ollut leivonnaisten päällä.

Sitä edellisenä päivänä join City-kolaa 1,5 l alle 4 tunnissa, onkohan joku yhteisvaikutus jossain, kamalin tauti mitä ikinä ollut Lidlin ruoan jälkeen.
No onko ihme jos kittaa makeutusaineella kyllästettyä roskaa jossa on laksatiivisiä vaikutuksia että menee pakki vähän sekasin.
 
Täytyy kyllä myöntää, että se Siti-cola mikä lie on hintaansa nähden edullista, vain 49 snt panttien jälkeen.

Olen juonut kuitenkin esim. vastaavia kolajuomia esim. Pirkka 1.5L päivän aikana ilman ongelmia, illalla vielä Pepsi Max 0.33L kun tulin kotiin. Sitähän me nuoriso tehdään, vettä ei koeta enää janoa sammuttavaksi juomaksi. Täytyy vissiin lakata ostamasta juuri tuota Siti-colaa, joskus ollut aiemminkin tuota.

Ruoan yhteydessä tai sen jälkeen virvoke on kuitenkin ainutlaatuinen kokemus kylmänä, miksi en haluaisi sitä jatkossakaan :)
Jatkossa täytyy varmaan ostaa kilon banaaneja välipalaksi, tuo oli selkeästi huono yhdistelmä.
 
Entä jos sulla sittenki ois ummetusta ja kun otat kunnon hörpyt, ei ne ruuat voi tulla ku yläpään kautta takasin. :eat:
 
Eilen kävin viimeksi poimimassa Lidlistä paistopistetarjoukset.

4 kpl 2 eurolla.



Arvatkaapa ostanko enää ? Söin siis kaikki neljä kappaletta, en ihan heti. Kädet pesty. Juomaksi Lidlin Freeway colaa zero. Aamulla normaalisti leipää ja teetä, siis nuo croissantit klo 17 jälkeen. Kello 20 söin puuroa ja sitten koko ilta ja yö vessassa. Ensin tuli ulos yläkautta noita suklaapalasia, sitten puuro koko loppuöin. Tällainen reissu Lidliin halvan tarjouksen perässä, en osta noita suklaacroissantteja enää ikinä. Aamulla vielä alakautta ulos, nyt on ok olo.

Taustatietona en ole syönyt nyt suklaata juurikaan, alkaako elimistö hylkiä sitä. Koko yön sai juosta vessan ja sängyn välillä.

Nuo olivat vielä valmiiksi pussitettuja, eli ei lentäviä kärpäsiä yllä, kuten lidlin paistopisteellä yleensä.

Tai sit tulit vaan kipeäksi riippumatta nautitusta ravinnosta, norokausi on aika vahvasti nyt läsnä. Jännästi kyllä sitä kehittää aika voimakkaan inhoreaktion vatsatautia edeltävälle ruoalle, itsellä oli varmaan 15 vuotta pannassa paistetut kananmunat, vaikkei niillä ollutkaan mitään tekemistä taudin suhteen.
 
Kuka on vastuussa tuosta maitopurkkien pilaamisesta? Ne on nykyään veteliä P*skoja eikä pysy ryhdissään puristettaessa kyljestä.
Koskee LIDL:n pohjolan meijerin lisäksi myös Pirkan maitopurkkeja.

Lisätty vissiin jotain sokeriruokokuitua ja vähennetty puukuitua. Miksi?
 
Kuka on vastuussa tuosta maitopurkkien pilaamisesta? Ne on nykyään veteliä P*skoja eikä pysy ryhdissään puristettaessa kyljestä.
Koskee LIDL:n pohjolan meijerin lisäksi myös Pirkan maitopurkkeja.

Lisätty vissiin jotain sokeriruokokuitua ja vähennetty puukuitua. Miksi?
Miten me se voitaisiin tietää? Katso pohjasta pakkaaja ja kysy heiltä sähköpostilla tai palautekanavasta.
 
Täytyy kyllä myöntää, että se Siti-cola mikä lie on hintaansa nähden edullista, vain 49 snt panttien jälkeen.

Olen juonut kuitenkin esim. vastaavia kolajuomia esim. Pirkka 1.5L päivän aikana ilman ongelmia, illalla vielä Pepsi Max 0.33L kun tulin kotiin. Sitähän me nuoriso tehdään, vettä ei koeta enää janoa sammuttavaksi juomaksi. Täytyy vissiin lakata ostamasta juuri tuota Siti-colaa, joskus ollut aiemminkin tuota.

Ruoan yhteydessä tai sen jälkeen virvoke on kuitenkin ainutlaatuinen kokemus kylmänä, miksi en haluaisi sitä jatkossakaan :)
Jatkossa täytyy varmaan ostaa kilon banaaneja välipalaksi, tuo oli selkeästi huono yhdistelmä.
Suklaa croissantit, yli 3 litraa keinomakeutettuja limuja, kilo banaania... Tää on joko provo tai sit on nuoren miehen ruokavalio aika keturallaan...
 
Ylläolevan "mainoksen" mukaisesti, ostin kevytmaitoa lidlistä, en s-marketista.(ne on samanhintaisia niin yleensä ostan s-kaupasta koska tällöin voin saada böönysta. Aiemmin en yleensä ole saanut mutta nykyään kun saan puhelinliittymästä hieman böönyskertymää niin mahdollisuudet rikkoa se vaadittu 50e kuukaudessa ovat paremmat kuin ennen)

Toi purkki kyllä vaikuttaa ihan normaalilta ja ennenkaikkea siinä ei lue mitään erityismainintaa. Eilen tai edellispäivänä tuosta katselin eri tyhjiä purkkeja mitä mulla on, taisin viikonloppuna viedä viimeksi noita pois niin ei ollut niin paljon. Yhdessä Valion Eila purkissa oli mainintaa jostain "eko purkista". Siinä oli mainittu että pakkaus on täysin kasvipohjainen. Täytyy myöntää etten ole aikaisemmin hetkeäkään ajatellut mistä eri materiaaleista näitä jonkun sortin kevytpahvisia pakkauksia ylipäätään voidaan tehdä.

Nähdäkseni nuo kaikki kartiomuotoisen huipun omaavat purkit kuitenkin ovat saman Tetra Pak yhtiön eri koneilla valmistettu. Osassa on merkintä Tetra Pak, osassa Tetra Rex. Mainitussa Eilassa tosiaan ainoana on jotain mainintaa materiaalista, mutta kädessä ja tyhjänä nuo kaikki kuitenkin tuntuvat täysin samanlaisilta. Lidlin maidossa on maininta wellfare quality, mutta se viittaa maitoon.

Ei muuten vittu, nyt täytyy tää pistää katki. Sen verran vielä huomasin noista purkeista, mä luulin että nää kaikki lähes samannäköiset ovat saman firman tuotteita. Mutta ilmeisesti onkin Tetra Pak, ja Pure Pak, erikseen. Eri firmat. Lidlin maito näytti olevan tuon Pure Pakin, kun suurin osa muista taisi olla Tetra Pakin. Mä huomasin jotain todella ihmeellisiä kuitteja tuolla s palvelussa että siitä varmaan täytyy tehdä erikseen joku ketju. Tuolla on ainakin yhden kuitin osalta ihan joidenkin muiden ihmisten ostoksia, kuin mun.
 
Oli pitempi tauko, että tuli ostettua Lidlin konditoria juustokakkua. Tämä jäikin viimeiseksi kerraksi. Maku/rakenne muuttunut huonompaan suuntaan.
Tais sattua silmään hyllynreunassa/hintalapussa maininta "sulatettu", tms. Oisko tässä syy, vai onko muutenkin muutettu tuotetta, tai toinen valmistaja.


Vuosien aikana hävinnyt hyvin monta "Lidl"-tuotetta, jonka vuoksi olen ko kaupassa asioinut.
Lisäksi oman Lidl kaupan asiakasprofiili ei miellytä itseä. Parissa vuodessa tullut aikamoinen muutos. Menenkin nykyään mieluummin Prismaan jossa pottunenät bonuksien perässä... Lidl enää vain harvat spessutuotteet tai muuten joku kiinnostava erä.
 
Lisäksi oman Lidl kaupan asiakasprofiili ei miellytä itseä. Parissa vuodessa tullut aikamoinen muutos.

Pakko kysyä mikä on asiakasprofiili tässä yhteydessä? En koskaan ole kiinnittäny huomiota asiakkaisiin kun kaupassa käyn. Ruuat tulee ostettua käytännössä 90% Lidlistä ja täytettä lähikaupasta K-Marketista enkä mie nyt ole nähny eroa asiakkaissa näiden välillä, joskaan en kyllä kiinnitä huomiota muihin jos ei nyt ihan poikkeavaa käytöstä ole.
 
Oli pitempi tauko, että tuli ostettua Lidlin konditoria juustokakkua. Tämä jäikin viimeiseksi kerraksi. Maku/rakenne muuttunut huonompaan suuntaan.
Tais sattua silmään hyllynreunassa/hintalapussa maininta "sulatettu", tms. Oisko tässä syy, vai onko muutenkin muutettu tuotetta, tai toinen valmistaja.
Kaikkien kauppojen kaikki paistopistetuotteet ovat sulatettuja pakasteita, joko uunilla avustettuna tai ilman.
 
6a24a0777c2c140d883493aad6caa5915c24202b.jpg

Tuli muuten mieleeni että kyseinen jauhe parasta mitä törmännyt (pika)muussien suhteen, yllättävän lähelle pääsee "oikeaa" perunamuussia. Hyvä maultaan ja miellyttävä koostumus. En tosin ole kovinkaan montaa merkkiä kokeillut koska harvakseen valmisjauhoja ostelen, ainakin Prisman pakasteen Apetit tuotteeseen verraten, joka myös kalliimmaksi tulee. Teen itsekin perunoista kunnon muussia mutta tuo lidlin jauhe on asiallinen korvike kun laiskottaa.
 
Pakko kysyä mikä on asiakasprofiili tässä yhteydessä? En koskaan ole kiinnittäny huomiota asiakkaisiin kun kaupassa käyn. Ruuat tulee ostettua käytännössä 90% Lidlistä ja täytettä lähikaupasta K-Marketista enkä mie nyt ole nähny eroa asiakkaissa näiden välillä, joskaan en kyllä kiinnitä huomiota muihin jos ei nyt ihan poikkeavaa käytöstä ole.


Menee ohi aiheen. Hieman on vaikea muotoilla, tai olla kieli keskellä suuta mitä kirjoittaa. Jos sanon että tunnelma on kuin basaarikadulla, niin riittänee. Sekä on omaan silmään aiheuttanut "ongelmia" ja poikkeavaa käytöstä. Eikä ole mitään erilaisia ihmisiä tai ihmisryhmiä vastaan, että siitä ei ole kyse.

Kaikkien kauppojen kaikki paistopistetuotteet ovat sulatettuja pakasteita, joko uunilla avustettuna tai ilman.
Juu, varmaan onkin näin, mutta tuo juustokakku on kylmähyllyssä...
 
6a24a0777c2c140d883493aad6caa5915c24202b.jpg

Tuli muuten mieleeni että kyseinen jauhe parasta mitä törmännyt (pika)muussien suhteen, yllättävän lähelle pääsee "oikeaa" perunamuussia. Hyvä maultaan ja miellyttävä koostumus. En tosin ole kovinkaan montaa merkkiä kokeillut koska harvakseen valmisjauhoja ostelen, ainakin Prisman pakasteen Apetit tuotteeseen verraten, joka myös kalliimmaksi tulee. Teen itsekin perunoista kunnon muussia mutta tuo lidlin jauhe on asiallinen korvike kun laiskottaa.

Jep, tätä itekin käytän kun en jaksa alkaa tekemään perunoista muussia. Mutta tuohon liittyen yksi kysymys: Mikä on oikea tapa tehdä tuosta muusia? Mulla välillä ne hiutaleet ei sula kokonaan vaan tulee semmosta rakeista? Ohjeen mukaan teen, välillä tuo onnistuu ja tulee tasaista, mutta välillä tulee tuommosta rakeista.
 
Itse maustan myös aina tuota pussimuusia ihan simona, valkosipulijauhetta/chilijauhetta sekaan, myöskin jonkin verran oliiviöljyä ja esim worchester saucea. Tavoite siis että jo itsessään maukasta kun syö.

Taas ketutti kausi-tuotteiden suhteen kun kreikasta ei ollut oikein mitään jäljellä kun ei heti ekoina päivinä päässyt ostamaan. Jäi pakaste-gyrokset ja valkosipuli-tsatsikit yms ostamatta. Ei tuossakaan ole mitään järkeä kun ei tuotteet riitä ihmisille.
 
Jep, tätä itekin käytän kun en jaksa alkaa tekemään perunoista muussia. Mutta tuohon liittyen yksi kysymys: Mikä on oikea tapa tehdä tuosta muusia? Mulla välillä ne hiutaleet ei sula kokonaan vaan tulee semmosta rakeista? Ohjeen mukaan teen, välillä tuo onnistuu ja tulee tasaista, mutta välillä tulee tuommosta rakeista.
En tiedä millaset ohjeet tuossa on, kun on unohtunut lukea, mutta ite oon vaan lämmittänyt umami-mausteseoksella ja suolalla maustettua maitoa kattilassa kunnes se alkaa hieman höyrytä, sammutan levyn ja lisään perunamuusijauheen pikku hiljaa pienestä pussin kulmaan leikatusta reiästä kaataen ja koko ajan samalla sekoittaen. Sitten kun se alkaa paksuuntua mutta on vielä koostumukseltaan aika vellimäistä jätän kannen alle turpoamaan rauhassa pariksi minuutiksi ja aina on tullut smoothia tuolla tavalla.
 
En tiedä millaset ohjeet tuossa on, kun on unohtunut lukea, mutta ite oon vaan lämmittänyt umami-mausteseoksella ja suolalla maustettua maitoa kattilassa kunnes se alkaa hieman höyrytä, sammutan levyn ja lisään perunamuusijauheen pikku hiljaa pienestä pussin kulmaan leikatusta reiästä kaataen ja koko ajan samalla sekoittaen. Sitten kun se alkaa paksuuntua mutta on vielä koostumukseltaan aika vellimäistä jätän kannen alle turpoamaan rauhassa pariksi minuutiksi ja aina on tullut smoothia tuolla tavalla.
Eli sä etä käytä vettä ollenkaan niinkuin ohje sanoo? Paljonko oikein laitat sitten maitoa kun ohjeen mukaan sitä lisätään 2,5dl?
 
Itsellä onnistuu pääsääntöisesti aina ok kun sen ohjeen mukaan tekee, eli ensin se veden kiehutus/pois levyltä, sitten maito sekaan ja sitten jauhe ja sekoittelee. Plus maustaa.
 
Eli sä etä käytä vettä ollenkaan niinkuin ohje sanoo? Paljonko oikein laitat sitten maitoa kun ohjeen mukaan sitä lisätään 2,5dl?
En. Vesimuusista ei tule yhtä samettista eikä hyvän makuista. Korkeintaan laitan sen verran mitä tyhjäksi kaadettua maitotölkkiä huuhdellessa tulee, jos sattuu tölkki tyhjenemään samalla. Maitoa laitetaan tietty silmämääräisesti sen verran minkä kokoisen annoksen haluaa milloinkin tehdä ja jauheen sekaan kaataminen ja sekoittaminen lopetetaan siinä vaiheessa, kun viskositeetti on jotain paksuhkon vellin ja löysän puuron välimaastosta. Sitten vaan annetaan vetäytyä hetken rauhassa kannen alla. Tässä kuten monessa muussakin asiassa harjoitus tekee mestarin, että sen koostumuksen saa kohdilleen. Jos tulee liian tönkköä niin maitoa voi lisätä sekaan vielä jälkikäteenkin, jauhetta ei oikein tai ollaan kohta taas sen rakeisuuden äärellä.
 
Minusta ohjeen mukaan tehtynä tulee liian tukevaa tavaraa ja olenkin lisännyt nestettä 1-2 desiä,toki tuo riippuu mitä on lisukkeena esim karjalanpaistin kanssa saa olla jäykempää tavaraa.
 

Statistiikka

Viestiketjuista
258 156
Viestejä
4 485 424
Jäsenet
74 176
Uusin jäsen
Nahkapaska

Hinta.fi

Back
Ylös Bottom