Viitsisitkö selventää ja opastaa kun en itse ole 100% varma tuosta adaptive voltagesta.Etkä ole ainoa, itsekin joutunut useaan otteeseen selventämään ja opastamaan miten tuon kanssa tulisi toimia.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Huomio: This feature may not be available in some browsers.
Viitsisitkö selventää ja opastaa kun en itse ole 100% varma tuosta adaptive voltagesta.Etkä ole ainoa, itsekin joutunut useaan otteeseen selventämään ja opastamaan miten tuon kanssa tulisi toimia.
Kyllä sattu surkee kivi, tai sitten en vaan osaa
6800K menee 4.1Ghz 1.3V, 4.2ghz ei ole vakaa edes 1.45v, markki menee läpi mutta bf1 kaatuu jo ladatessa. Ihan sama meneekö fullmanuaalilla vai XMP profiililla.
Toki jo 4.0ghz tuntuu olevan tehoa paremmin kuin 4.4Ghz Ivyssä, Dirt rally esim toimii smootimmin kokoajan, ei tule sellasia pieniä nytkähdyksiä ollenkaan.
Kyllä sattu surkee kivi, tai sitten en vaan osaa
6800K menee 4.1Ghz 1.3V, 4.2ghz ei ole vakaa edes 1.45v, markki menee läpi mutta bf1 kaatuu jo ladatessa. Ihan sama meneekö fullmanuaalilla vai XMP profiililla.
Toki jo 4.0ghz tuntuu olevan tehoa paremmin kuin 4.4Ghz Ivyssä, Dirt rally esim toimii smootimmin kokoajan, ei tule sellasia pieniä nytkähdyksiä ollenkaan.
Itellä tuo 6800K kulkee X99-A II:llä 4.1 GHz vakaasti. 4.2 GHz jos haluaisi (tai enemmän) niin pitäisi kaivaa vedet esille. Tulee NH-D15 rajat vastaan.
Uncorea nostamalla taas tulee epävakaus heti vastaan. Todennäköisesti siksi etten uskalla juuri voltteja siihen tuupata, kun ei meinaa oikein löytyä rajoja minkä sisällä kannattaa pysyä.
Tyätynee tätä rajaa käyttämällä katsoa kuinka pitkälle pääseeItse olen uncoren kellotuksessa käyttänyt 1.35v rajana, mitä lukenut eri sivustoilta niin 1.3 - 1.35v ei pitäisi olla vielä haittaa.
Tyätynee tätä rajaa käyttämällä katsoa kuinka pitkälle pääsee
Tattista.
Monesti tuo pelkkä coren nosto vaatii jo hieman cache ja systemagentvoltagen (vccsa) nostoa. ja systemagentvoltagea joutuu aina säätää jos muistit yli 2800mhz. Noin karkeasti sanottuna.
Onko näissä samat purkat heat spreaderin alla kuin "consumer" -prosessoreissa? Lämmöntuottoa ainakin pitäisi olla enemmän.
Broadwell ES prosessorien pitäisi kyllä toimia useimmilla ASUS:n emolevyillä, steppingistä ja variantista (LCC, MCC, HCC) riippumatta. Mikrokoodit löytyy biosista A0 (0x000046F0, ESx) prosessoreille sekä luonnollisesti B0, M0, R0 (0x000046F1, QS/PR) prosessoreille. Mikrokoodin puuttuminen kokonaankaan ei estä ASUS:n emolevyjä käynnistymästä. Todennäköisesti tuo ES prossujen toimimattomuus johtuu siitä, että ne on sisäiseen testikäyttöön tarkoitettuja ES0 tai ES1 prosessoreja. Teknisesti ne on samoja kuin lopullinen ES2 versio, mutta aikaisemmissa versioissa ei ole kaikkia rekistereitä / arvoja (fuse) ohjelmoitu valmistuksen yhteydessä jolloin toimivuus saattaa olla lopullisella ME versiolla vähän olematonta.
Noiden ES prosessorien hinnat on tietysti houkuttelevia, mutta itse pysyisin kaukana muista kuin lopullista steppingiä edustavista QS prosessoreista. Jos joku tekee ES prosessorista tarjouksen, josta ei voi kieltäytyä niin kannattaa sitten ainakin katsoa että se prosessori on uusinta ES2 versiota eikä esim ES0/ES1. HWInfo osaa näyttää tuotantostatuksen lähes kaikille uusille Inteleille. Mutta kuten sanottua, ES prossujen kanssa leikkiminen on aina arpapeliä eikä tässäkään suhteessa ilmaista lounasta ole olemassa.
ASUS:n ja todennäköisesti myös muiden valmistajien "OC Socket" kyllä täyttää Intelin päävaatimukset 2011-3 kannalle. OC Socket sisältää muutaman ylimääräisen VCCIN ja GND pinnin, jotka Intel on jättänyt prosessorikannan lopullisesta versiota pois ilmeisesti kustannussyistä. Suurempi määrä VCCIN ja GND pinnejä vähentää jännitehäviöitä isolla kuormalla ja sen seurauksena prosessorin FIVR:lle sisääntuleva jännite pysyy lähempänä sitä mitä se on emolevyn virransyötöltä lähtiessään. Itsellä on käytössä isoin Haswell-EP variantti (HCC) ASUS:n OC Socketin omaavalla emolevyllä, eikä mitään ongelmia vähemmän yllättäen ole ilmennyt.
Sama prossu löytyy itseltä ja tuo 3 core käy pahimillaan noin 8-10 astetta korkeammalla kuin muut. Itsekin aikoinaan tuota ihmettelin, mutta tuntuu olevan normaalia.Kuinkas normaalia on tämä kun corejen lämpötilat eroaa stressitestissä toisistaan huomattavasti?
i7 5820k:ta siis ajelen miedolla 4.2GHz kellolla ja testeistä nyt ainaki Aida64 sekä IBT lämmittää corea 3 n. 10 astetta ylemmäs kuin muita. Myös core 5 spurttaa hieman ylemmäs kun taas loput 4 pysyvät 3-4 asteen sisällä toisistaan. Ei sillä, että edes ylim lämpö olisi liikaa, mutta ero mietityttää.
Onko mulla jäähyn kontakti tai tahna välissä päässyt heikkenemään? Vai kuinkako?
Vesijäähyllä (5820k) 4.5Ghz 1.325V 5 ja 6 coren ero 10c nopeella testillä ibt, eli veikkaan normaalia toimintaa, prossun ja blokin välissä mulla on indium lämpöjousi.
Sama prossu löytyy itseltä ja tuo 3 core käy pahimillaan noin 8-10 astetta korkeammalla kuin muut. Itsekin aikoinaan tuota ihmettelin, mutta tuntuu olevan normaalia.
Hieman lisää nyt prossua tässä kokeilleena alkaa jo ihmetyttämään. Onko mulla oikeasti hyvä yksilö vai onko mun testimetodeissa vikaa?
Olen siis etsinyt core voltagen alapäätä 4.3GHz:lla ja so far saanut 55 kierrosta (käytännössä joku n. 9h) maximum IBT:tä virheittä läpi core voltagen ollessa 1.13 (HWinfo lukee 1.1312). Pitemmältikin varmaan olisi mennyt, mutta ei aika anna myöten pyörittää pitempään. Ennen seuraavaa volttien laskua ajattelin koettaa OCCTn Linpack 90% muistin käytöllä, Realbenchiä sekä mahdollisesti Aida64:sta ja Prime95:sta. Näistä ainakin OCCT on joskus kaatanut koneen vaikka IBT ei.
Kone siis speksien mukainen tuossa ja ainut säädetty on CPUn taajuus ja voltit.
@Leitson
Mukavan matalat jänöt sulla. Toi IBT ei nyt välttämättä oo se paras testi, itsellä on vakaa 4.5GHz @ 1.21v x264:ssä, mutta sitten IBT taas kaatuu jonkun parin tunnin jälkeen jopa 1.25 voltilla.
Prime kaato mulla helpommin. Hyvältä kuitenkin vaikuttaa, myin omani pois ja tein kaverille 4ghz profiilin 1.2v adaptivella.
Ymmärtääkseni isolla muistin määrällä ja kellotaajuudella VCCIO CPU -jännitettä tarvitsee joskus nostaa.
Adapterilla USB 3.0 liittimeen? Elikkä siis vaikkapa DeLock Sisäinen kaapeli, USB 3.0 - USB 2.0, IDC20 naaras - IDC10 uros, 0,3m, musta - 8,00€Kyselisin että kun Asus x99 deluxe ii:ssä on vissiin vain 1kpl usb 2.0 liitin ja kun on käytössä ja Tarkoituksena on kytkeä nzxt hue+ missä on se micro usb johto mikä tulee suoraan emolevyn usb 2.0 liittimeen.
Mistä/mihin muualle sen voisi kytkeä?
Adapterilla USB 3.0 liittimeen? Elikkä siis vaikkapa DeLock Sisäinen kaapeli, USB 3.0 - USB 2.0, IDC20 naaras - IDC10 uros, 0,3m, musta - 8,00€
Onhan noita:Entäs jos kaikki usb 3.0 liittimet on myös käytössä, niitä on vain 2kpl. Onko jotain haaroitus adaptereita olemassa.
5960x @ 4.5 GHz ja Rampage V toimii muuten oikein vakaasti, mutta ehkä n. joka 5-10 herätys sleep-modesta kyykkää koneen, eikä VCCSA:n ronkkiminen tuonut ratkaisua.
VCCSA on edelleen samoissa lukemissa, mutta nyt laitoin UEFI-asetuksiin:
CPU Power Phase Control: Standard -> Optimized
CPU current capability: 100% -> 120% (muistaakseni)
Ja nyt konetta on torkuteltu lyhyesti ja pidemmästi monen monta kertaa ilman yhtään kyykkäystä, eikä edes mikään lämpö- tai jännitelukema särähdä silmään.
Jokohan uskaltaa nuolaista?
CPU Power Phase Control - This setting will impact power draw at idle and mid load states. ASUS phase switching implementation by default will initialize and load all phases automatically when under high/100% load. Values such as Standard, Optimize or Extreme will providing superior power delivery (while producing more heat) when light to moderate loading is present. This is important to consider when defaulting to a consistently higher frequency and not using PerCore overclocking or using a multiplier above 47x.
Standard - Will default to normal Intel phase switching policy 1 to 4 phases. (advised for up to 4.3 GHz)
Optimized - Will offer phase switching in fine increments relative to phase count (1, 2 , 4, 6 , 8 , 10 , 12 etc) This setting is advised up to 4.8GHz and matches well when speedstep and other active c states are enabled.
Extreme - Will offer the maximum performance and power delivery but will yield the most heat. Extreme is only advised when high multipliers are at fixed values without speedstep or c state options enabled.
Ihan näin maalaisjärjellä ajatellen, voisin kuvitella että virransyöttöongelma on tuossa lepotilasta heräämisessä kyseessä. Kun koneeni pyöri manuaalivolteilla, lepotilasta heräämisessä ei ollut koskaan ongelmaa. Ongelma ilmeni vasta adaptiivisiin jännitteisiin siirryttäessä.
Edit. Tällainen selitys löytyi:
Minä sain tällasta aikaseks:
Onkohan tuossa kaikki ihan kohillaan? Taitaa olla tämän prossun rajat aikalailla tuossa. Ainakin tuo IBT kaataa koneen 4,6ghz melkein välittömästi, vaikka antas 1.31 corelle. VRIN on 1.85. Kokeilin myös 1.95, mutta ei tunnu vaikutusta olevan muuten kuin lämpöjen nousussa.
Tosiaan 100 strapilla vasta testailin. Pitääkin kokeilla vielä noilla muilla, kunhan ehtii! Kiitokset vinkeistä! Millä volteilla sulla onnistuu tuo 4.63? Tässä tuntuu lämmötki nousevan melko rajusti jo tuolla 1.31v millä testasin.Onko millä strapilla testailtu? Mulla 5820K 100 strapilla kellottuu vakaaksi 4.5GHz ja 120 strap nostamalla saa irti +4.6GHz. BCLK hieman nostamalla vakaaksi saa 4.63GHz. Sen jälkeen tulee raja vastaan aika lailla ja vaatii yli 1.35V.
Minä sain tällasta aikaseks:
Onkohan tuossa kaikki ihan kohillaan? Taitaa olla tämän prossun rajat aikalailla tuossa. Ainakin tuo IBT kaataa koneen 4,6ghz melkein välittömästi, vaikka antas 1.31 corelle. VRIN on 1.85. Kokeilin myös 1.95, mutta ei tunnu vaikutusta olevan muuten kuin lämpöjen nousussa.
no ei ollu! Aika äkkiä (~10 min) kippas noilla volteilla.. Pitääpä hangata vissiin vielä lisää! Eipä tuo "peruskäytössä" oo kaatunu eikä pelatessa.Koitas prime95 onko vakaa?
Tosiaan 100 strapilla vasta testailin. Pitääkin kokeilla vielä noilla muilla, kunhan ehtii! Kiitokset vinkeistä! Millä volteilla sulla onnistuu tuo 4.63? Tässä tuntuu lämmötki nousevan melko rajusti jo tuolla 1.31v millä testasin.
Ei uskalla. Pari kertaa kone kipannut sleep-modesta heräämisen yhteydessä. Jo on markkinat.5960x @ 4.5 GHz ja Rampage V toimii muuten oikein vakaasti, mutta ehkä n. joka 5-10 herätys sleep-modesta kyykkää koneen, eikä VCCSA:n ronkkiminen tuonut ratkaisua.
VCCSA on edelleen samoissa lukemissa, mutta nyt laitoin UEFI-asetuksiin:
CPU Power Phase Control: Standard -> Optimized
CPU current capability: 100% -> 120% (muistaakseni)
Ja nyt konetta on torkuteltu lyhyesti ja pidemmästi monen monta kertaa ilman yhtään kyykkäystä, eikä edes mikään lämpö- tai jännitelukema särähdä silmään.
Jokohan uskaltaa nuolaista?
Ei uskalla. Pari kertaa kone kipannut sleep-modesta heräämisen yhteydessä. Jo on markkinat.
Jep, minulla on joka kerta koodi BF, kun kone ei suostu heräämään.