- Liittynyt
- 17.10.2016
- Viestejä
- 3 003
Mikä tällainen pisteytys on?senkin osalta. Carcassonnen pilaa (ja ratkaisee) maajussit, sitten kun otti board game geekin pisteytyksen käyttöön niin peliin tuli järkeä, mutta
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Huomio: This feature may not be available in some browsers.
Mikä tällainen pisteytys on?senkin osalta. Carcassonnen pilaa (ja ratkaisee) maajussit, sitten kun otti board game geekin pisteytyksen käyttöön niin peliin tuli järkeä, mutta
Taitaa olla viralliselta nimeltään edition 3.0 säännöt. Aiemmin niistä sai 4 pistettä per kaupunki ja uudessa "vaan" 3, anyways tuo ero oli iso. 4 pisteen laskennalla ei juuri muuta kannata tehdäkään kuin pistää maajusseja pellolle ja sitten yrittää yhdistellä tilkkuja nippuun, peli meni aina siihen että 4-6 maajussilla sai "koko kylän ison pellon" ja sitten kaupungit*4 räjäytti pajatson ja ylivoimainen voitto yhdelle onnekkaalle... Tuon kaveriksi kun lisäksi muutettiin se että rakentamalla 2 kokoisen linnan saa samat 4 pojoa eikä vaan 2 niin niitä pisteitä saa paljon helpommin peruspelin aikana kuin maajusseilemalla niin ei kannata sitoa maajusseja pelloille alkupelissä.Mikä tällainen pisteytys on?
Noista 4:stä jonkun voisi ottaa, el dorado näyttää olevan selkeästi heikoimmaksi rankattu ja wingspan puolestaan selkeästi monimutkaisin. Melkein ehkä tiputtaisin siis el doradon pois (tämän tosin saisi haettua pristamasta, muut joutuu tilaamaan ja toivomaan parasta), jolloin jäljelle jää 3.Quest for El Dorado
Rääverin rohtotohtorit
Wingspan
7 Wonders
Azul
Cascadia
Flamme Rouge
Noista 4:stä jonkun voisi ottaa, el dorado näyttää olevan selkeästi heikoimmaksi rankattu ja wingspan puolestaan selkeästi monimutkaisin. Melkein ehkä tiputtaisin siis el doradon pois (tämän tosin saisi haettua pristamasta, muut joutuu tilaamaan ja toivomaan parasta), jolloin jäljelle jää 3.
Onko pelannut noita kaikkia tai edes kahta? Miten nuo vertautuu keskenään?
Mulla on nuo kaikki.Noista 4:stä jonkun voisi ottaa, el dorado näyttää olevan selkeästi heikoimmaksi rankattu ja wingspan puolestaan selkeästi monimutkaisin. Melkein ehkä tiputtaisin siis el doradon pois (tämän tosin saisi haettua pristamasta, muut joutuu tilaamaan ja toivomaan parasta), jolloin jäljelle jää 3.
Onko pelannut noita kaikkia tai edes kahta? Miten nuo vertautuu keskenään?
Tätä itsekin vähän pelkäsin, eli hauskaa pelata muutama kerta mutta ei kestä pelata muutamia iltoja useampia vuosiaRäävelin rohtotohtorit alkoi minulle vähän jo tökkimään ~9 pelin jälkeen, mutta nopea tuo on. Strategiaa ei ehkä hirveästi, sehän on pitkälti vaan semmosta että pistät hippuja pussiin, vetelet hippuja pussista kunnes soppa räjähtää tai päätät lopettaa.
Juu, ei sinänsä haittaa vaikka eka peli olisi pitkä kunhan se nopeutuu (merkittävästi) seuraavilla kerroilla. Puerto ricossa menee meillä yleensä alle 2h, mutta ekat pelit oli varmaan 4h, kunnes itse yksinään opettelin pelin siten että sen pystyi muillekin selittämään - ja tuntuu että ei tätä vieläkään osata pelata tai tehdä oikeaa countteria jonkun siirtoon kun voittaja tulee yleensä enemmän tai vähemmän yllätyksenä - välillä kyllä huomaa että peli on täysin menetetty jo ½ välissä .Quest for El Dorado on imho erinomainen, mutta toisaalta en ole testannut miten se kestää monia pelejä perätysten. Voi myös varautua, että ensimmäinen pelikerta on ehkä ~2h, sen jälkeen 1-1,5h kuulostaa aika oikeansuuntaiselta.
Ehkä just kiinnostaa tuo muiden vaikutus ja heidän etenemisensä "pienimuotoinen" suolaus. Toki 4:llä ei yleensä kannata yhden alkaa toista täysin suolaamaan sillä 2 muuta saa siitä vain etua, mutta siis olemme tykänneet menolipun ja puerto ricon pelimekaniikoista. Menolipussa voi joskus vähän kiertää tai tehdä reitin pikkusen epäoptimaalisesti esim 4 junan veto vs 3 junan veto jos olet 95% varma että tuo 4 junan veto kusee toisen muroihin. Puerto ricossa taas voi vähän katsoa että jos tori ruudussa on 1 tyhjä paikka ja seuraavalla kahvi kädessä niin ehkä se kauppias kannattaa ottaa itse ja työntää vaikka indigo sinne yms jos näyttää siltä että kahvi laivataan ulos samalla rundilla.Ei noissa peleissä ole juurikaan samaa keskenään. Jos kaipaatte peleihin jotain miten vastustajan peliin voi vaikuttaa tai että vastustajan pelillä on ylipäätään väliä, niin sekä Wingspan että Räävelin Rohtotohtorit ovat siihen huonoja, koska molemmissa pelaajat pelaavat käytännössä omaa pasianssipeliään. Cascadiasta ei ole kokemusta.
Meillä on DUEL versio tuosta 7 wondersista, ihan siksi heitin sen ulos että en näe järkeä ostaa "samaa peliä" uudelleen vaikka olisi kuinka hyvä - olisin tietysti voinut asian mainita. Azulin pelimaailma ei miellyttänyt, rättipäät pitäkööt mosaiikkinsa ja flamme rogue menee spandex pyöräily kategoriaan, jotain on pakko rankata ulos niin nämä lähti näillä (ehkä vähän heikoilla) perusteilla.En osaa sanoa millä perusteella 7 Wonders, Azul ja Flamme Rouge on karsittu pois. Itse suosittelisin 7 Wondersia ihan ehdottomasti, sitä tuli itse joskus hakattua lähes ainoana lautapelinä aika monta peliä putkeen kun ei edes ollut juuri muita tarjolla. Se ainakin joskus kesti helposti monta peräkkäistä pelausta.
Juu en katsonutkaan "totalia" vaan just tuota familyä. Ehkä sit kuitenkin käyn/joudun hakemaan tuon el doradon sillä jos ei tänään asiaa saa päätettyä niin maanantaina on turha alkaa tilailemaan jos peli tarttis torstaina olla 100% varmasti kädessä. Ja jos tuo kerran oikeasti on hyvä peli niin samahan se on mitä sitä hakkaa.Mulla on nuo kaikki.
Sinuna en katsoisi BGG:n ranking-listaa kriteeriesi perusteella vaan family-listausta.
Ostaisin ehdottomasti El doradon ja Cascadian. Jos hieman hevimpi menisi kuitenkin, niin wingspan.
Meillä on DUEL versio tuosta 7 wondersista, ihan siksi heitin sen ulos että en näe järkeä ostaa "samaa peliä" uudelleen vaikka olisi kuinka hyvä - olisin tietysti voinut asian mainita.
Sinuna en katsoisi BGG:n ranking-listaa kriteeriesi perusteella vaan family-listausta.
Mä myös myin Gloomhavenin lautapelinä pois ja ostin tietokoneversiona. Se toimii hyvin. On välillä ollut jopa ilmaisjaossa.BGG:n rankingiä ei tosiaan kannata ottaa kuin suuntaa-antavana inspiraationa. Ensinnäkin se normiranking suosii suosittuja pelejä. Eli moni helmi ei listalla näy jos sitä ei ole pelattu tarpeeksi. Saattaa olla paljon muitakin asioita joita se ottaa huomioon konepellin alla. Toiseksi, ihmisillä on niin kovin erilaiset preferenssit. Itse tympäännyin Gloomhaveniin täydellisesti noin 10-15 kerran jälkeen. Tuli fiilis, että pelaan tietokonepeliä, joka on yritetty ympätä lautapeliksi. Silti on yksi BGG:n menestyneimpiä pelejä ja yhä kolmantena.
Ainoa vähän epäselvä asia oli esteen poisto eli voiko sen poistaa vaikka ei menisi yli BBG näytti olevan sitä mieltä että voi.
BGG:n rankingiä ei tosiaan kannata ottaa kuin suuntaa-antavana inspiraationa. Ensinnäkin se normiranking suosii suosittuja pelejä. Eli moni helmi ei listalla näy jos sitä ei ole pelattu tarpeeksi. Saattaa olla paljon muitakin asioita joita se ottaa huomioon konepellin alla. Toiseksi, ihmisillä on niin kovin erilaiset preferenssit. Itse tympäännyin Gloomhaveniin täydellisesti noin 10-15 kerran jälkeen. Tuli fiilis, että pelaan tietokonepeliä, joka on yritetty ympätä lautapeliksi. Silti on yksi BGG:n menestyneimpiä pelejä ja yhä kolmantena.
Joo, JOL kuulostaa kyllä originaalia järkevämmältä ja vähemmän työläältä laittaa pelikuntoon. Mutta tuollainen dungeon crawler ei vain ole meikäläistä varten. Pelaan tuollaiset mieluummin tietokoneella Gloomhaven-kokemuksen jälkeen.Suosittelen Gloomhaven Jaws of the lion lautapeliä, samat säännöt, 4 hahmoa, 25 tehtävää, ilman karttalaattoja ja rakentelua. Kaikki tehtävät on pelattavissa lehden aukeamilla. lisäksi on toinen lehti jota välillä käytetään laajentamaan kenttää.
Tuo lehti jossa tehtävät sijaitsee on niin käytännöllinen että en voisi kuvitella pelaavan ilman sitä.
Meinaavat julkaista saman tyyppiset lehdet Gloomhaven ja Frosthavenille.
Suuremmista kaupungeista kannattaa kyl tarkistaa kirjastojen tarjonta, pääsee vähemmällä omistamisella jos haluaa pelata paljon uusia pelejä mutta oikeasti ehtii pelata niitä vain pari kertaa ennen ku seuraava vie mennessään.
Muutama lause omasta lautapelailustani. Lautapelit ovat olleet omalla kohdallani kavala harrastus. Tuntuu, ettei mikään määrä lautapelejä ole tarpeeksi. Ostetuista lautapeleistä puolet pelaamatta, ja silti ostoslistalla kymmeniä pelejä, jotka olisi kiva omistaa. Mennyt siis täysin keräilyn ja hamstraamisen puolelle. Monet kerrat miettinyt touhun järkevyyttä. Vievät älyttömän määrän tilaa ja kalliitakin ovat. Jossain vaiheessa harkitsin osallistumista lautapelikerhojen peli-iltoihin, mutta en saanut vietyä asiaa ajatusta pidemmälle. Pelikavereita ei lähipiirissäni kauheasti ole, joten lautapelikerhot olisivat oiva tapa löytää peliseuraa. Kaikkia maailman lautapelejäkään ei tarvitsisi omistaa itse, kun jollain muullakin niitä olisi. Ehkä vielä jonakin päivänä...
Itse teurastin huonoimmat + vähän pelatut kevyet pelit pois jokin aikaa sitten. Jos ei kevyttä peliä pelata edes 2-4 kertaa vuoteen, joutaa se armotta kiertoon. Ei ole riittävän hyvä, kun ei matala ajallinen kynnys ei riitä pelaamiseen. Raskaammille peleille sallin vähiäkin pelikertoja, kunhan peli on hyvä. Loppui se jatkuva pelien haaliminen.Heh, lähes identtinen tilanne päälle itsellä.
Kysymyksessä kuitenkin ”korttipeli” ja kortit eivät kestä sekoittamista, jos pelikortit olisi näin paskoja niin niillä ei pelaisi kukaan. On kyllä nyt euro säästetty aivan väärässä paikassa, kunnon korteilla peli olisi ikuinen mutta tämä lienee 100 pelin jälkeen enemmän liimaa kuin pahvia/paperia . Itse pelilauta kuitenkin on laadukas.
On kyllä hyvää analyysia ja hyviä pelejä!Ehti näköjään tulla yksi kommentti väliin, mutta tässä tämä kuitenkin:
...
Omalla kokemuksella Quacks on ollut yks niistä pitkäikäisimmistä peleistä. Kaveri kehu kovasti sitä lasten versiota, pitäs päästä sekin testaamaan suvun lasten kanssa.Onnenkoetuspeleistä minulla on vain The Quacks of Quedlingburg, jonka pitkäikäisyys hiukan arveluttaa. Cubitoa olen harkinnut
"Just one" tulee ensimmäisenä mieleen.Joulu lähestyy, niin oisko vinkkejä viimeisen 2:n vuoden aikana tulleita helppoja party pelejä aikauisille?
Ollaan tykätty mm. seuraavista: Menolippu, Dixit, Trivial pursuit, Piirrä ja arvaa.
Drop It on ollut pikkujouluissa ja muissa iltamissa tykätty. Pelissä tiputellaan palikoita ja jännätään mihin ne päätyy että saisi pisteitä. Yksi peli ei kestä pitkään, ehkä max 30min. Ainoa miinus että peliin mahtuu vain 4.Joulu lähestyy, niin oisko vinkkejä viimeisen 2:n vuoden aikana tulleita helppoja party pelejä aikauisille?
Ollaan tykätty mm. seuraavista: Menolippu, Dixit, Trivial pursuit, Piirrä ja arvaa.
Lienevät ikivanhoja painoksia, joten käytettynä voi löytyä. Lautapelikirppiksellä Facebookissa noita voi liikkua. Kaippa ne on ihan hyviä pelejä, jos dompasta tykkää.Onko tuo lautapeli Dominion Kaukaiset Rannat ja Alkemia hyvä ja miksi niitä ei saa mistään? Kukaan voiko auttaa?
Kaukaiset rannat on omasta mielestä todella hyvä, mukavia kortteja jotka tuo vähän vaihtelua pelin rytmiin. Ns. oranssit kortit on kortteja jotka jää pöytään ja antaa tällä sekä seuraavalla vuorolla jotain etuja. Taktikko on yks oma lempparikortti vaikka vähän yksinkertainen. Toisaalta tätä lisäriä on kyl myös kritisoitu varsinkin jälkikäteen, että ei oo ehkä ihan paras näistä.Onko tuo lautapeli Dominion Kaukaiset Rannat ja Alkemia hyvä ja miksi niitä ei saa mistään? Kukaan voiko auttaa?
Onko mitään hajua onko tuo tarjous voimassa vielä tänään tai muissakin Citymarketeissa? Tai oliko vain Plussa-kortillisille tms.Eilen tuli ostettua ihan heräteostoksena Ticket to ride eurooppa 15th anniversary, kun käveli vastaan Citymarketissa hintaan 39.90€.
Joskus 10v sitten kokeillut sitä alkuperäistä ja hieman heikot muistikuvat oli siitä.
Kaksi peliä pelailtiin vaimon kanssa ja kyllähän tuo hauskaa oli ja aika helposti ymmärrettävät säännötkin. Varmasti tulee pelattua useamminkin.
Set! onko tämä?Kaipailisin apua, en millään muista erään lautapelin nimeä ja haluaisin hankkia sen. Hieman kuvausta:
Neliön malliset kortit joissa neljä symbolia (hertta, ruutu, pata ja risti) esimerkiksi kaksi pataa, ruutu, hertta tai kolme ristiä ja pata. Näistä piti muodostaa pelilaudalla kuvioita joissa 4+ samaa symbolia. Yksi kädessä ollut kortti/vuoro. Muistuuko kellekään mieleen mikä peli kyseessä?
Ei ole tuo peli, kiitos kuitenkin vastauksesta!Set! onko tämä?