Lautapelit

Viestiketju alueella 'Pelit, PC-pelaaminen ja pelikonsolit' , aloittaja Purple, 17.10.2016.

 1. perato

  perato

  Viestejä:
  3 353
  Rekisteröitynyt:
  28.10.2016
  Eniten jäi mietityttään tuo lauta. Verrattuna vaikka tuohon Memoir 44 peliin, ei tuo lauta ihan hirveesti sit vaihtelua tarjoa kun kaikki on siinä valmiina.
   
 2. perato

  perato

  Viestejä:
  3 353
  Rekisteröitynyt:
  28.10.2016
  Kaikennäköstä laidasta laitaan taas tullut pelailtua.

  Commands & Colors: - Napoleonics
  Commands & Colors: Napoleonics
  Memoir44 hengessä Napoleonin sotia, vähän vaativampaa oli taas sääntöjen suhteen miettiä aina eri variaatioita ja ymmärtää et kuka pistää ja ketä ja millä voimalla. Häviää siinä suhteessa kevyemmälleen. Taktista sotimista ja noppatuuria.

  Veli veljeä vastaan
  1918: Brother Against Brother
  Kotimainen sotapeli kahdelle. Melko huonot säännöt, jäi kysymysmerkkejä ilmaan joita jouduttiin alkuvaiheessa ettimään netistä ja sit vaan päättämään et mitäs nyt tehdään. Strategisempi sotapeli, joskin silti hyvin kevyehkö, mahdollista varmasti pelata muutamassa tunnissa kunhan säännöt on selvät. Plussaa kaikesta lisätiedosta mitä pelissä annettiin sisällissotaan liittyen. Esimerkiksi toimintakortit liittyivät oikeisiin henkilöihin ja tapahtumiin ja taustat selitettiin lyhyesti kortissa. Peli jäi valitettavasti kesken kun tuon sääntösompailun takia ei saatu peliä joutuisasti käyntiin. Noppatuuri tuntui vielä väkevämmin ku em. peleissä kun niin hyökkääjä ja puolustaja otti vahinkoa. Hirveällä ylivoimalla tehty hyökkäys saattoi tyrehtyä huonoon noppaheittoon ja siinä rytäkässä myös kaikki hyökkääjät kuolla.

  Mechs and Minions
  Mechs vs. Minions
  Muutama kuori auottiin ja pelattiin, ei oikeen kukaa peliporukasta lopulta lämmennyt muuta kuin toteutukselle. Muuten hyvin simppeli yhteistyöpeli, missä oli turhaan esimerkiksi tiimalasin aiheuttamaa kiirehdintää yms. mikä ei vaikeuttanut peliä hirveesti, mutta teki siitä tympeämmän pelattavan. Kaikki skenaariot mitä pelattiin meni läpi heittämällä, joten haastetta ei ainakaan alkupäässä ollut oikeastaan yhtään. Plussaa kyl ehottomasti pelin laadusta, kaikkineen metallisine osineen ja figuureineen.

  The Quacks of Quedlinburg
  The Quacks of Quedlinburg
  Tämän porukan ainoa peli jota voin suositella aika varauksetta. Hauskaa, osittain satunnaista, osittain suunnitelmallisuutta vaativa peli, jossa rakennetaan omaa keitosta nostamalla eriarvoisia "aineksia" pussista. Vaatii ehkä jotain alakoulun 5-6luoka ymmärrystä, että peli on pelattava, mutta muuten varmasti kokoperheen peli jos haluaa yhtään Carcassonnen tasoista peliä. Lautapeliperheeseen ja kevyempiäkin pelejä pelaavaan porukkaan kyl suositus täältä. Miinus siitä, että nämä "ainesosat" on pieniä pahvipyörylöitä ja pussit on pieniä kangaspusseja, joten näiden pyörylöiden nostaminen pussista on vähän "haastavaa" eikä ne sekoitu siellä oikein kunnolla. Lisäämällä pahvipyörylöiden ympärille muovit teki pelistä paljon mukavamman pelata.
  [ Vain rekisteröityneet käyttäjät näkevät Spoiler-tagin sisällön. Rekisteröidy foorumille... ]
   
 3. litiumtomu

  litiumtomu

  Viestejä:
  232
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Vähän selaillen tuli ketju vielä tarkastettua, mutta mielestäni ei vielä osunut vastaan pelit Samurai ja Catan. Tutustumisen arvoisia kevyehköjä pelejä molemmat. Ensin mainittua on pelattu porukassamme monestikin, mutta Catan tuli itselleni vastaan uutena tuttavuutena edellisessä pelisessiossa. Itse pidin kovasti ja yllättäen tässä pelaajien keskinäinen treidaaminen toimi myös käytännössä - tämän voisi lukea pieneksi ihmeeksi peliporukassamme.

  Tuli myös hankittua Through the Ages: A New Story of Civilization raskaampia pelihetkiä ajatellen. Vielä ei tosin ole ehditty kokeilemaan miltä meno maistuu.
   
 4. perato

  perato

  Viestejä:
  3 353
  Rekisteröitynyt:
  28.10.2016
  Samurai löytyy hyllystä, ei vaan siitä oikee mitää ihmeempää sanottavaa. Onhan se ihan jees abstrakti taktinen peli, mutta jostain syystä sen rujo ulkoasu jättää sen lähes aina hyllyyn ku peliä valitaan.

  Through the agesia tuli pelailtua pari ajanjaksoa(vai mitä ovatkaan, ei päästy moderniin aikaan kuitenkaan). Tykkäsin kyl, mutta oli tosiaankin kohtalaisen raskas soutuinen, tuohonkin pariin jaksoon meillä tais mennä joku 4-5h. Civilization-fibathan tästä tulee vahvasti.
   
  litiumtomu tykkää tästä.
 5. litiumtomu

  litiumtomu

  Viestejä:
  232
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  TtA tuli ostettua pelaajamäärää ajatellen, sillä toimii 2-4 pelaajalla. Aiemmin meillä monsteripelinä (yksi peli 5-7h) toiminut History of the World kun vaatii 5-6 pelaajaa ollakseen parhaimmillaan (ja pahimmillaan) ja harvemmin nykyään saadaan sellaista porukkaa pöydän ääreen samaan aikaan.
   
 6. pulssi

  pulssi

  Viestejä:
  182
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  TtA on kyllä maukas, vaikkakin pitkä. Nations on aika saman kaltainen.
   
 7. Fleimi

  Fleimi

  Viestejä:
  43
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  Eilen tuli pelailtua pitkästä aikaa Dale of Merchantsia. Kyseessä on kotimainen, aavistuksen Dominionia muistuttava pakanrakennuspeli. Aiemmin olemme pelanneet peliä lähinnä kahdestaan avovaimon kanssa, mutta eilen saimme pelipöytään myös kolmannen pelaajan. Kolmella pelaajalla peli tuntuikin toimivan paljon kaksinpeliä paremmin, ja illan jälkeen pelistä jäi sen verran hyvä tunnelma, että DoM täytyy ottaa pöydälle pian uudestaan.

  Dominionin tapaan pelissä valitaan mukaan aluksi tietyt pakat lukuisten pakkojen joukosta. Koska meillä on Dale of Merchants 1, 2 ja Collection, eläinpakkoja on yhteensä parikymmentä erilaista. Pakkoja peliin valitaan mukaan pelaajien määrä +1. Erilaisia pakkayhdistelmiä on siis runsaasti. Pelin kestoon vaikuttaa näemmä huomattavasti se, mitkä eläinpakat otetaan mukaan. Ensimmäinen pelimme kesti noin 40 minuuttia, kun mukana olivat peliä kiihdyttävät liito-oravat. Toiseen peliin menikin sitten yli kaksi tuntia, kun otimme mukaan kanssapelaajia kiusaavat krokotiilit sekä kameleontit, jotka kopioivat muiden kortteja ja joiden pelaaminen vaatikin sitten jonkin verran pohtimista.

  Lämpimät suositukset siis meidän peliporukaltamme Dale of Merchantsille!

  Dale of Merchants -pelisarja | Snowdale Design
   
 8. odio

  odio

  Viestejä:
  10
  Rekisteröitynyt:
  20.10.2016
  DoM on kyllä huippu, pesee omissa kirjoissa genressään Dominionin ihan mennen tullen. Hämmästyttävän duunin Sami Laakso on tuon pelin kanssa tehnyt, enemmän tai vähemmän yksin duunannut taiteesta lähtien kaiken ja aivohan tuossa nyrjähtää kun yrittää pohtia miten nuo kaikki eläinrodut on mekaniikkoineen nivottu yhteen.
   
 9. Fleimi

  Fleimi

  Viestejä:
  43
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  Pelin kuvitus ansaitsee kyllä erityismaininnan. Laakso on tehnyt tyylikästä jälkeä korttien ja toki muunkin kuvituksen kanssa.

  Melkoinen miettiminen on varmasti ollut pelimekaniikkojen yhteensovittamisessa. Collection-paketin myötähän jokunen vanha kortti on jouduttu uusimaan, koska ne eivät välttämättä toimi uusien korttien kanssa. Snowdale Design on onneksi hoitanut homman tyylikkäästi, ja päivityspaketin voi tilata pelkän postimaksun hinnalla, joka oli kotimaan toimituksissa 2,50 €.
   
 10. odio

  odio

  Viestejä:
  10
  Rekisteröitynyt:
  20.10.2016
  Tähän muuten itse itselleni vastaten, Hellapagos osui napakymppiin kun sen jostain keskustelusta bongasin ja Lautapelit.fi:n hyllystä koppasin mukaan. Puolet pelistä menee mukavasti yhteisiä askareita tehdessä mutta lopun lähetessä homma degeneroituu armottomaksi eloonjäämistaisteluksi josta ei älyttömiä käänteitä puutu. Vaatii porukan jossa ei pöydän tapahtumat helposti mene tunteisiin, puukkoa paukkuu selkään siihen tahtiin että voi herkempiä alkaa oikeasti korpeamaan.
   
 11. Juhukka

  Juhukka

  Viestejä:
  135
  Rekisteröitynyt:
  28.08.2018
  Mites Terraforming mars on maistunut onko siitä hyviä kokemuksia? meniskö se issekseen vain muki seurana?
   
 12. Juhukka

  Juhukka

  Viestejä:
  135
  Rekisteröitynyt:
  28.08.2018
  tuli eka peli pelattua terraforming mars yllättävän pitkäksi veny eka tutustumiskierros. n
  4-5h taisi manuaalin kanssa mennä.
  sanoisin että aika samanlainen resurssien keräämisen suhteen kun Agricola.
  huippu peli.

  Espoon leppävaaran alueella jos peliseuraa, voisin olla kiinnostunut vkl peleistä kirjaston tiloissa.

  Juhukka 32v
  terraforming mars (aloittelija)
  agricola family edition (veteraani)
  carassonne big box (perustaidot, ei tajua lisäreistä)
   
  Viimeksi muokattu: 14.10.2019
  Puyi tykkää tästä.
 13. Zathraz

  Zathraz

  Viestejä:
  11
  Rekisteröitynyt:
  10.10.2018
  Pääkaupunkiseudulla on todella hyvä tarjonta kirjastolla. On ruennut leviämään jo muuallekin päin Suomea. Kannattaa ehdottaa pelejä kirjastoille, koska siellä saattaa olla oma budjetti lautapeleille, mutta peleistä ei ole tietoa mitä hommataan. Joensuussakin on mennyt hyviä ehdotuksia läpi. Ei välttämättä tarvitse omistaa näitä perussuosittuja julkaisuja.
   
  Huittinen tykkää tästä.
 14. perato

  perato

  Viestejä:
  3 353
  Rekisteröitynyt:
  28.10.2016
  Oulussakin tosiaan lisääntynyt huomattavasti. Ongelma ehkä on just siinä, että oot jonossa ja sit ku saat sen, nii pitäs onnistua äkkiä kasaamaan porukka tms. mikä alkaa olla pienellä varoajalla nykyelämässä vähän hankalaa. Kuitenki pari kaksinpeliä on sieltä ehitty testaamaan.
   
 15. Zathraz

  Zathraz

  Viestejä:
  11
  Rekisteröitynyt:
  10.10.2018
  Jos löytyy aikaa osallistua viikottaisiin kerhoihin tai peli-iltoihin, siellä saa aina porukan kasaan. Oulustakin jotain viikottaista toimintaa voisi löytyä kaupungin koon puolesta.
   
 16. perato

  perato

  Viestejä:
  3 353
  Rekisteröitynyt:
  28.10.2016
  Onhan noita, mutta ei kyl jaksa napostella uppo-outojen kanssa enää. Sen vähän mitä noissa pyörähtäny on se porukkakin vähän semmosta, ettei oikee persoonat nappaa yhteen.
   
 17. FinMaky

  FinMaky Tekee sitä ATK:ta

  Viestejä:
  245
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  Terraforming on mukava peli. Itse tykkään. Huonona puolena pikkasen pitkä, viimeksi pelattiin 5 pelaajalla ja meni 4h. Prelude lisäri, Hellaksen kartta ja corporate era kortit pois pakasta, jotta lyhenisi, mutta silti kesti melko pitkään. Viimeisin lisäri on Liedossa matkalla. Kickstarttasin Turmoilin.

  Juhukka: Pääkaupunkiseudulla on useita lautapeliseuran virallisia kerhoja ja muutama avoin facebookissa kokoontuva ryhmä. Itse vedän tiistaisin KG-baarissa Kilossa kerhoa. Torstain Sellon kirjaston tapahtuma on aktiivisin, joskus käyn itsekkin siellä, nämä siis Espoon suunnan tapahtumista. Näissä on aina peliseuraa tarjolla ja jokaisen pelin aluksi kerrataan säännöt, koska kaikki ei kuitenkaan muista tai ole koskaan pelannut. Lautapeliseuran tapahtumat on aina ilmasia ja ei vaadi mitään jäsenyyksiä. Pelikerhot « Suomen lautapeliseura
   
  Viimeksi muokattu: 16.10.2019
  Juhukka tykkää tästä.
 18. Eepi

  Eepi

  Viestejä:
  281
  Rekisteröitynyt:
  29.10.2016
  Itsellä pari harvinaisempaa lautapeliä, joita välillä tulee pelailtua
  20191025_212314.jpg

  Löytyiskö muita shakki/tammi/go tyyppisiä lautapelejä?
   
 19. perato

  perato

  Viestejä:
  3 353
  Rekisteröitynyt:
  28.10.2016
  Othello/Reversi nyt ainakin tulee mieleen.
   
 20. Zathraz

  Zathraz

  Viestejä:
  11
  Rekisteröitynyt:
  10.10.2018
  Shakki/tammi/go -tyyppisistä peleistä tulee mieleen YINSH ja GIPF.

  Tässä vielä BGG-linkit.

  YINSH

  GIPF
   
 21. Henkka77

  Henkka77

  Viestejä:
  3 643
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Laitetaas ny vielä tännekin jos jotakuta sattuisi kiinnostamaan, eli tämän vuosikymmenen paras rope eli Divinity: Original Sin kääntyy myös lautapeliksi. Kickstarterin 160k dollarin tavoite on kohta kasassa, alle vuorokaudessa.

  Divinity Original Sin the Board Game
   
 22. samiaa

  samiaa

  Viestejä:
  243
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  190k jo nyt, itsekkin tuon 220$ version otin.
   
 23. Henkka77

  Henkka77

  Viestejä:
  3 643
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Tosiaan, 4 tunnissa saavutti tavoitteensa ja nyt on kasassa jo 330k ja uusia stretch goaleja lisätty. :eek:

  Itse vielä vähän emmin, tuleeko tuota sitten kuitenkaan pelattua kun ei näitä samanhenkisiä ja samasta pelistä kiinnostuneita ole lähipiirissä niin montaa, eikä tässä perheellisenä ihan noin vaan sännätä juomaan kaliaa ja pelaamaan lautapelejä kavereiden kanssa.. :(
  Mutta onhan tässä kuukausi aikaa pohtia..

  On toi kuitenkin vaan niin komea paketti miniatyyreineen että himottas kyllä kovasti, varsinkin tollanen bone widow olis komea pöydällä.. :drool:
   
 24. Datamooses

  Datamooses

  Viestejä:
  90
  Rekisteröitynyt:
  19.11.2016
  Vähän kyllä himottaisi tämä myös DOS1 ja DOS2 useamman kertaan läpipelanneena. Pitää ehkä hetki katsoa, mitä kaikkea noihin paketteihin ilmestyy. Ilmeisesti kommenttien perusteella monella on hieman epäilyksiä tuon kehittäjän Lynnvander Studiosin suhteen. Larianiin kyllä itsellä suuri luotto.
   
  Henkka77 tykkää tästä.
 25. Henkka77

  Henkka77

  Viestejä:
  3 643
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Huh, kohta 550k dollaria kasassa. Kaikkien aikojen joukkorahoitetuin lautapeli? :D
  Kertoo kyllä aika paljon Divinity-sarjan pelien suosiostakin, enkä ihmettele. Itelläkin kakkosessa 360 tuntia pelattuna enkä ole päässy peliä vielä edes läpi kertaakaan. :vihellys:

  Divinity Original Sin the Board Game
   
 26. Datamooses

  Datamooses

  Viestejä:
  90
  Rekisteröitynyt:
  19.11.2016
  Jotenkin olisin toi toivonut peliin vähän isompaa "pelilautaa" esim. palasista rakennettavaa karttaa (figuureista olisi enemmän iloa). Muuten näyttää kyllä hyvältä. Hinta on kyllä hilattu aika korkeaksi.
   
 27. VuohiKauhu

  VuohiKauhu

  Viestejä:
  1 151
  Rekisteröitynyt:
  06.11.2016
  Oon jo hetken aikaa ajatellut että olisi kiva kokeilla jotain lautapeliä vaimokkeen kanssa. Lainasin kirjastosta Power Gridin, mutta se osoittautui kyllä aivan liian raskaaksi etenkin pelikumppanille. Miten raskaita esimerkiksi Eclipse, Civilization, X-wing, tai Xcom ovat tuohon Power Gridiin verrattuna?
   
 28. perato

  perato

  Viestejä:
  3 353
  Rekisteröitynyt:
  28.10.2016
  3/4 raskaampia ku tuo Power Grid(xwingistä en tiedä). Miksi lähteä noihin monimutkaisimpiin hc-harrastajille suunnattuihin peleihin ensin? Lähtökohtaisesti kattoisin ensinnäkin, että on hyvä pelata kaksinpelinä(BGG listaa aika hyvin näitä, et millä pelaajamäärillä on hyvä, vaikka ite lautapeli lupailiskin 2-99 pelaajaa). Mitä sieltä teidän kirjastosta löytyy nii voidaan suositella jotain vähän järkevämpää alotuspeliä nii ehkä se emäntäki joskus innostuu.
   
  Viimeksi muokattu: 22.11.2019
  VuohiKauhu tykkää tästä.
 29. Purple

  Purple

  Viestejä:
  639
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Kaksinpeliksi suosittelisin Carcassonnea. On monelle se ensipeli "parempien" pelien maailmaan. Saa ainakin Prismoista joten saatavuus on hyvä.
   
 30. perato

  perato

  Viestejä:
  3 353
  Rekisteröitynyt:
  28.10.2016
  Omasta mielestä Carcassonnen huono(ja hyvä) puoli on se, että siinä on voimakas vastakkainasettelu. Eli yhtään "kiltimpi" ja "passiivisempi" voi kokea pelin epämiellyttäväksi, kun toinen häiritsee suunnitelmia ja peliä koko ajan.
   
 31. FinMaky

  FinMaky Tekee sitä ATK:ta

  Viestejä:
  245
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  Jostain näistä lähtisin sen mukaan mikä teema yhtään osuisi emännän pirtaan. On paljon muitakin hyviä, mutta näissä on oman kokemuksen mukaan helpot säännöt. Tästä puuttuu vielä kaikki yhteistyöpelit, joissa niissäkin on kivoja vaihtoehtoja.
  Patchwork -lautapelin arvostelu > Lautapeliopas
  Century: Spice Road -lautapelin arvostelu > Lautapeliopas
  Splendor -lautapelin arvostelu > Lautapeliopas
  Menolippu -lautapelin arvostelu > Lautapeliopas
  Kadonneet kaupungit -korttipelin arvostelu > Lautapeliopas
   
  VuohiKauhu ja perato tykkäävät tästä.
 32. teppo mörkö

  teppo mörkö

  Viestejä:
  710
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  krääsän määrällä tätä ilmeisesti myydään. näyttää toimivan.
   
 33. teppo mörkö

  teppo mörkö

  Viestejä:
  710
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Yhteistyöpeleistä Robinson Crusoe on todella hyvä, ja teemaankin on kaikkien helppo samaistua. Toki vaatii pari pelikertaa että säännöt tulee tutuksi. BGGn weight-mittari kertoo kuinka vaikea/monimutkainen pelin säännöt ja mekaniikka on, eli jos Power Grid oli liikaa niin ei kannata tähän vielä siirtyä.

  Robinson Crusoe: Adventures on the Cursed Island
   
 34. perato

  perato

  Viestejä:
  3 353
  Rekisteröitynyt:
  28.10.2016
  Yhteistyöpeleistä suosittelen ennemmin Pandemiaa ja erityisesti Pandemic Iberiaa. Crusoe ei meillä iskenyt, muutama peli pelattiin, ihan ok, mutta pitkä ja työläs ja samat fiilikset saatiin Pandemicista. Jopa Ghost Stories ja Red November näissä vähän vaikeammissa peleissä meni ohi.

  Jos taas jotain kevyempää ja hauskempaa yhteistyötä nii ehottomasti Escape(kuudella pelaajalla varsinkin), ja sit vähän laimeampi Magic Maze. Toki Space Alert tähän kävis myös, mutta vaatii vähän tietynlaisen porukan.


  Tarkoitin kuitenkin sitä, että on olemassa lautapelejä, joita pelataan enemmän tai vähemmän "yksin". Eli omalla vuorolla otetaan korkeintaan joku palikka minkä toinen olis ehkä halunnut, kun taas Carcassonne on puhtaasti sitä, että laitetaan toiselle haitoiksi laattoja ja vallataan toiselta sen alottamia linnoja ja katkotaan reittejä.
   
 35. arcane

  arcane

  Viestejä:
  828
  Rekisteröitynyt:
  23.10.2016
  Heh, itse toteaisin juuri toisinpäin: Magic Maze innosti enemmän kuin Escape, Escape muuttuu melko helposti sellaiseksi kohellukseksi ja vaikea pysyä perässä, kuinka moni tekee kaikenlaisia virheitä. Tosin Magic mazen lisäosa oli vähän tympeästi implementoitu mukaan.

  Kaksinpeleistä Patchwork on :love: Targi on myös erinomainen, jos sitä vielä jostain saa, ja Summoner Wars oli varsin hauska mutta vaatii vähintään Master Setin ja mahdollisesti lisäpakkojen investointia.

  ---

  Noita krääsäpelejä kuten Divinity en tule koskaan ymmärtämään. Ihan hirveää sontaa käyttää puolet peliajasta joidenki tokenien ja hippuloiden siirtelyyn. Muutenkin näitä samantapaisia figuuriroolipelejä on maailman tappiin asti. Divinitykin on jo olemassa käytännössä sillä, että tussaa Gloomhavenin kannesta nimen pois ja kirjoittaa tilalle Divinity, ja vaihtaa mercenaryt sourcereiksi tai source huntereiksi...

  Oma kokemukseni näistä on KS-figuurihelveteistä on se, että hirveä hehkutus ja 600k€, jonka jälkeen fanit hamuavat ne hyllyyn ja en kuule peleistä enää koskaan enkä näe että missään tapahtumissa tai kerhoissa niitä kukaan pelaisi tai peliseuraa etsisi. Onhan nämä lautapelikikstarterit toki paremmin toimivia kuin videopelien vastaavat, mutta en vaan ymmärrä miten nämä ainaiset figupelit kahmivat ne ihmisten rahat. Tai joku Exploding kittens, jonka ainoa vetävä voima oli Oatmealin hih-hih-hauska kuvitus, koska ilman sitä se vaan homehtuisi kauppojen hyllyille...
   
 36. Henkka77

  Henkka77

  Viestejä:
  3 643
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Ei kyllä tätä myydään ihan sen takia että DoS-pelit on vaan ihan helvetin hyviä ja epäilemättä tuo lautapeli on myös todella hyvä, ainakin videoiden perusteella.
   
 37. perato

  perato

  Viestejä:
  3 353
  Rekisteröitynyt:
  28.10.2016
  Escape oli meille semmonen "partypeli" jossain määrin, isolla porukalla pelatessa just se kohellus oli se hauska juttu, ei silti liian vaikea kuten Space Alert missä kohellus tarkoitti sitä, että koko paketti räjähti käsiin ja syyllinen nähtiin heti. Lisäreiden kanssa tekemistäkin oli sopivasti. Magic Mazea pelattiin kaks kertaa ja todettiin, et eiköhän tää nähty jo.

  Paljon kehuttu Mechs & Minions meni meilläkin aika nopeaa lopulta vaihtoon. Olihan se hienoa hypistellä niitä nappuloita, mutta muutaman skenaarion jälkeen oli peliporukassa vähän "plääh" fiilikset. Paljon "työtä" verrattuna huvin määrään.
   
 38. Excessus

  Excessus

  Viestejä:
  281
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Ehdottomasti vuoden pelatuin peli on ollut Space Base (itellä joku pari sataa modernia peliä), sellainen keskikevyt noppien nakkelu missä pelaajat eivät kerkeä zonettamaan. Eli pelaajat rakentavat omaa avaruuslaivastoaan, tai siis piste/resurssi rysää johonka heitetyt nopat aina sitten osuvat antaen palkintoja. Palkintoja saa muidenkin vuorolla ja peli on melko nopeatempoinen. Peruspeli menee viidellä ihan kivasti puoleentoista tuntiin. Lisäreillä ja 7 pelaajalla peli kyllä pikkaisen venyy mutta ei tarvitse ketään jättää ulos. Ei tämä mikään hirmu syvällinen peli ole mutta kasinohengessä riskinottoa palkitaan.

  Niin ja peli on ollut about kaikkien kokeillleiden mieleen, kokemustasosta riippumatta.
   
 39. menetoihin

  menetoihin

  Viestejä:
  16
  Rekisteröitynyt:
  05.03.2018
  Onkos kaupoissa näkynyt Monopoly: game of thrones versiota? taitaa olla vain ulkomaalaisissa kaupoissa ja nyt postin lakon takia ei taida toimittaa ollenkaan, joten käyn kivijalasta etsimässä. Game of thrones oli kyllä hyvä sarja, varsinkin lohikäärmeet oli hyvin tehty, tämän takia tekisi mieli pelata jotain game of thrones -teemaista lautapeliä...
   
 40. Excessus

  Excessus

  Viestejä:
  281
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Osta joku kunnon peli äläkä haaskaa rahoja Monopoliin. Vaikka tämä A Game of Thrones: The Board Game (Second Edition)
   
  Purple tykkää tästä.
 41. Puyi

  Puyi

  Viestejä:
  51
  Rekisteröitynyt:
  23.11.2018
  Olen muutaman kerran pelannut ja siitä on aikaa. Olikos tässä niin, että oli melkein pakko olla se maksimi määrä tai yhtä vajaa eli 5? Jotta tätä pystyi järkevästi pelata, muuten joku sai aina kauhean edun kun ei ollut naapureita lähellä?
   
 42. Excessus

  Excessus

  Viestejä:
  281
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  BGGn statistiikka väittää että paras 6:lla ja suositellaan vähintään 4 pelaajaa. Suurin osa ei suosittele alle neljää pelaajaa, joten kai tuo 4 nyt on se käytännön minimi sitten. Itse olen varmaan pelannut tätä joskus kuudella kauan sitten joten en kyllä osaa sanoa tasapainoon neljällä sen kummempia.

  Jos joku pienemmän pelaajamäärän Game of Thrones teemainen peli pitää olla niin A Game of Thrones: The Card Game (Second Edition) on listattu parhaaksi kahdella mutta venyy neljällekkin hyvin.
   
 43. Mengele Arkel

  Mengele Arkel

  Viestejä:
  472
  Rekisteröitynyt:
  02.11.2016
  Kaippa tämä menee tän otsakkeen alle eli
  Escape Room -pakohuonepeli
  Escape Room -pakohuonepeli 32,90

  Onko kukaan kokeillut? Oisko tästä illanvietoksi? partypeliks aikuisille.
   
 44. perato

  perato

  Viestejä:
  3 353
  Rekisteröitynyt:
  28.10.2016
  UNLOCK! pelejä tullut pelattua, ei ne nyt ehkä ihan partypelistä mene kun olivat sen verran intensiivisiä. Kannattanee kattoa onko nuo sellaisia pelejä, että saako niitä myytyä vai onko ne ns. kertakäyttöisiä. Ainakin EXIT pelit ovat sellaisia, jossa revitään ja taitellaan osia jolloin peli on kerran jälkeen käyttökelvoton. Toki jälleenpeluuarvohan noilla on 0, mutta jälleenmyyntiarvoa UNLOCK-peleille jäi koska niissä ei mitään kulutettu tai tuhottu. Mutta joo, ainakin UNLOCK pelit oli tosiaan sen verran intensiivisiä, että sen tunnin jälkeen ei paljoa huvittanut toista aloittaa.

  Tuolta varmasti lisempää.
  Escape Room: The Game
   
  Mengele Arkel tykkää tästä.
 45. Excessus

  Excessus

  Viestejä:
  281
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Juuri tuota kyseistä en ole pelannut, mutta n tusinaa muuta (Exit, unlock sarjaa) ja onhan nuo ihan hauskaa ajanvietettä. Mutta pelit tuppaa olemaan vain kerran pelattavia. Jotkut jopa tuhoutuu pelatessa, eikä niitä voi edes antaa eteenpäin. Hieman ehkä kalliihko, ite ostellu enkunkielisiä n. kympin hintaan per peli.
  Edit:
  Eiku onha tossa 4 eri skenua, iha passeli hinta. Taidan itekki tilata :D
   
  Viimeksi muokattu: 29.11.2019
  Mengele Arkel tykkää tästä.
 46. Uhanalainen

  Uhanalainen

  Viestejä:
  119
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Those are rookie numbers...

  Tuosta vaikka top-5, vielä on "jonkin verran" matkaa.

  • Kingdom Death: Monster 1.5. $12,393,139.
  • Exploding Kittens. $8,782,571.
  • Dark Souls - The Board Game. $4,624,505.
  • Rising Sun. $4,228,060.
  • Zombicide: Black Plague. $4,079,204.
   
 47. Excessus

  Excessus

  Viestejä:
  281
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Tuosta puuttuu ainakin 7th Continentin 2. painos 7Musd, Tainted Grail 6Musd :D
   
 48. Surfrider

  Surfrider

  Viestejä:
  111
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Suositelkaas jotain lauta tai seurapeliä,joka tulisi nyt joulun ajanvietteeksi 4 hengelle.
  Koska pari pelaajaa on yli 70v,saisi olla suomenkielinen. Trivial pursuit on heille liian vaikea,voisi olla jonkinlainen tietokilpailu kyllä mutta mikä ? Sanaselityspeli ,mitä niitä on ?
   
 49. Puyi

  Puyi

  Viestejä:
  51
  Rekisteröitynyt:
  23.11.2018
  Jos trivial pursuit on liian vaikea niin hankalaa keksiä helpompia pelejä ellei mene ihan lasten peleihin. Ehkä alias tai pictonary (vai miten onkaan kirjoitettu) menisi sitten näistä peleistä. Tietysti vähän henkilöistä riippuen voi ostaa tälläisen pienen esim Suomi 100 pelin jossa on paljon historian kysymyksiä tai jopa kirpputorilta erittäin vanhan tietovisan, esimerkiksi porukoilla on joku "Suomi voittaa" peli jossa aina häviän.

  Asiasta toiseen, sain tänään sukulaiset taas vähän enemmän pelien maailmaan kun pakotin 4 ihmistä itseni lisäksi pelaamaan oregonia, bangia sekä helpointa carcassonea. Toivoin että tänään olisin päässyt jopa opettamaan terraforming marsia muttei onnistunut.

  Pahoittelen kirjoitus virheistä sekä sekavuudesta. Tässä muutaman lasin viiniä juoneena sekä todettuna ettei vieraissa saa nukuttua. Saattaa ilmetä ongelmia puhelimella kirjoitettuna.
   
 50. omenanraato

  omenanraato

  Viestejä:
  1 735
  Rekisteröitynyt:
  22.10.2017
  Terra. Maantietopeli jossa pärjää kyllä peesaamallakin. Todella hyvä peli. Eläimistä sama versio on Fauna nimeltään.
  Tosin nyt kun aloin googlaamaan, niin enpä löytänyt edes käytettynä mistään.