Lautapelit

Viestiketju alueella 'Pelit, PC-pelaaminen ja pelikonsolit' , aloittaja Purple, 17.10.2016.

 1. perato

  perato

  Viestejä:
  3 215
  Rekisteröitynyt:
  28.10.2016
  Eniten jäi mietityttään tuo lauta. Verrattuna vaikka tuohon Memoir 44 peliin, ei tuo lauta ihan hirveesti sit vaihtelua tarjoa kun kaikki on siinä valmiina.
   
 2. perato

  perato

  Viestejä:
  3 215
  Rekisteröitynyt:
  28.10.2016
  Kaikennäköstä laidasta laitaan taas tullut pelailtua.

  Commands & Colors: - Napoleonics
  Commands & Colors: Napoleonics
  Memoir44 hengessä Napoleonin sotia, vähän vaativampaa oli taas sääntöjen suhteen miettiä aina eri variaatioita ja ymmärtää et kuka pistää ja ketä ja millä voimalla. Häviää siinä suhteessa kevyemmälleen. Taktista sotimista ja noppatuuria.

  Veli veljeä vastaan
  1918: Brother Against Brother
  Kotimainen sotapeli kahdelle. Melko huonot säännöt, jäi kysymysmerkkejä ilmaan joita jouduttiin alkuvaiheessa ettimään netistä ja sit vaan päättämään et mitäs nyt tehdään. Strategisempi sotapeli, joskin silti hyvin kevyehkö, mahdollista varmasti pelata muutamassa tunnissa kunhan säännöt on selvät. Plussaa kaikesta lisätiedosta mitä pelissä annettiin sisällissotaan liittyen. Esimerkiksi toimintakortit liittyivät oikeisiin henkilöihin ja tapahtumiin ja taustat selitettiin lyhyesti kortissa. Peli jäi valitettavasti kesken kun tuon sääntösompailun takia ei saatu peliä joutuisasti käyntiin. Noppatuuri tuntui vielä väkevämmin ku em. peleissä kun niin hyökkääjä ja puolustaja otti vahinkoa. Hirveällä ylivoimalla tehty hyökkäys saattoi tyrehtyä huonoon noppaheittoon ja siinä rytäkässä myös kaikki hyökkääjät kuolla.

  Mechs and Minions
  Mechs vs. Minions
  Muutama kuori auottiin ja pelattiin, ei oikeen kukaa peliporukasta lopulta lämmennyt muuta kuin toteutukselle. Muuten hyvin simppeli yhteistyöpeli, missä oli turhaan esimerkiksi tiimalasin aiheuttamaa kiirehdintää yms. mikä ei vaikeuttanut peliä hirveesti, mutta teki siitä tympeämmän pelattavan. Kaikki skenaariot mitä pelattiin meni läpi heittämällä, joten haastetta ei ainakaan alkupäässä ollut oikeastaan yhtään. Plussaa kyl ehottomasti pelin laadusta, kaikkineen metallisine osineen ja figuureineen.

  The Quacks of Quedlinburg
  The Quacks of Quedlinburg
  Tämän porukan ainoa peli jota voin suositella aika varauksetta. Hauskaa, osittain satunnaista, osittain suunnitelmallisuutta vaativa peli, jossa rakennetaan omaa keitosta nostamalla eriarvoisia "aineksia" pussista. Vaatii ehkä jotain alakoulun 5-6luoka ymmärrystä, että peli on pelattava, mutta muuten varmasti kokoperheen peli jos haluaa yhtään Carcassonnen tasoista peliä. Lautapeliperheeseen ja kevyempiäkin pelejä pelaavaan porukkaan kyl suositus täältä. Miinus siitä, että nämä "ainesosat" on pieniä pahvipyörylöitä ja pussit on pieniä kangaspusseja, joten näiden pyörylöiden nostaminen pussista on vähän "haastavaa" eikä ne sekoitu siellä oikein kunnolla. Lisäämällä pahvipyörylöiden ympärille muovit teki pelistä paljon mukavamman pelata.
  [ Vain rekisteröityneet käyttäjät näkevät Spoiler-tagin sisällön. Rekisteröidy foorumille... ]
   
 3. litiumtomu

  litiumtomu

  Viestejä:
  205
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Vähän selaillen tuli ketju vielä tarkastettua, mutta mielestäni ei vielä osunut vastaan pelit Samurai ja Catan. Tutustumisen arvoisia kevyehköjä pelejä molemmat. Ensin mainittua on pelattu porukassamme monestikin, mutta Catan tuli itselleni vastaan uutena tuttavuutena edellisessä pelisessiossa. Itse pidin kovasti ja yllättäen tässä pelaajien keskinäinen treidaaminen toimi myös käytännössä - tämän voisi lukea pieneksi ihmeeksi peliporukassamme.

  Tuli myös hankittua Through the Ages: A New Story of Civilization raskaampia pelihetkiä ajatellen. Vielä ei tosin ole ehditty kokeilemaan miltä meno maistuu.
   
 4. perato

  perato

  Viestejä:
  3 215
  Rekisteröitynyt:
  28.10.2016
  Samurai löytyy hyllystä, ei vaan siitä oikee mitää ihmeempää sanottavaa. Onhan se ihan jees abstrakti taktinen peli, mutta jostain syystä sen rujo ulkoasu jättää sen lähes aina hyllyyn ku peliä valitaan.

  Through the agesia tuli pelailtua pari ajanjaksoa(vai mitä ovatkaan, ei päästy moderniin aikaan kuitenkaan). Tykkäsin kyl, mutta oli tosiaankin kohtalaisen raskas soutuinen, tuohonkin pariin jaksoon meillä tais mennä joku 4-5h. Civilization-fibathan tästä tulee vahvasti.
   
  litiumtomu tykkää tästä.
 5. litiumtomu

  litiumtomu

  Viestejä:
  205
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  TtA tuli ostettua pelaajamäärää ajatellen, sillä toimii 2-4 pelaajalla. Aiemmin meillä monsteripelinä (yksi peli 5-7h) toiminut History of the World kun vaatii 5-6 pelaajaa ollakseen parhaimmillaan (ja pahimmillaan) ja harvemmin nykyään saadaan sellaista porukkaa pöydän ääreen samaan aikaan.
   
 6. pulssi

  pulssi

  Viestejä:
  170
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  TtA on kyllä maukas, vaikkakin pitkä. Nations on aika saman kaltainen.
   
 7. Fleimi

  Fleimi

  Viestejä:
  41
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  Eilen tuli pelailtua pitkästä aikaa Dale of Merchantsia. Kyseessä on kotimainen, aavistuksen Dominionia muistuttava pakanrakennuspeli. Aiemmin olemme pelanneet peliä lähinnä kahdestaan avovaimon kanssa, mutta eilen saimme pelipöytään myös kolmannen pelaajan. Kolmella pelaajalla peli tuntuikin toimivan paljon kaksinpeliä paremmin, ja illan jälkeen pelistä jäi sen verran hyvä tunnelma, että DoM täytyy ottaa pöydälle pian uudestaan.

  Dominionin tapaan pelissä valitaan mukaan aluksi tietyt pakat lukuisten pakkojen joukosta. Koska meillä on Dale of Merchants 1, 2 ja Collection, eläinpakkoja on yhteensä parikymmentä erilaista. Pakkoja peliin valitaan mukaan pelaajien määrä +1. Erilaisia pakkayhdistelmiä on siis runsaasti. Pelin kestoon vaikuttaa näemmä huomattavasti se, mitkä eläinpakat otetaan mukaan. Ensimmäinen pelimme kesti noin 40 minuuttia, kun mukana olivat peliä kiihdyttävät liito-oravat. Toiseen peliin menikin sitten yli kaksi tuntia, kun otimme mukaan kanssapelaajia kiusaavat krokotiilit sekä kameleontit, jotka kopioivat muiden kortteja ja joiden pelaaminen vaatikin sitten jonkin verran pohtimista.

  Lämpimät suositukset siis meidän peliporukaltamme Dale of Merchantsille!

  Dale of Merchants -pelisarja | Snowdale Design
   
 8. odio

  odio

  Viestejä:
  10
  Rekisteröitynyt:
  20.10.2016
  DoM on kyllä huippu, pesee omissa kirjoissa genressään Dominionin ihan mennen tullen. Hämmästyttävän duunin Sami Laakso on tuon pelin kanssa tehnyt, enemmän tai vähemmän yksin duunannut taiteesta lähtien kaiken ja aivohan tuossa nyrjähtää kun yrittää pohtia miten nuo kaikki eläinrodut on mekaniikkoineen nivottu yhteen.
   
 9. Fleimi

  Fleimi

  Viestejä:
  41
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  Pelin kuvitus ansaitsee kyllä erityismaininnan. Laakso on tehnyt tyylikästä jälkeä korttien ja toki muunkin kuvituksen kanssa.

  Melkoinen miettiminen on varmasti ollut pelimekaniikkojen yhteensovittamisessa. Collection-paketin myötähän jokunen vanha kortti on jouduttu uusimaan, koska ne eivät välttämättä toimi uusien korttien kanssa. Snowdale Design on onneksi hoitanut homman tyylikkäästi, ja päivityspaketin voi tilata pelkän postimaksun hinnalla, joka oli kotimaan toimituksissa 2,50 €.
   
 10. odio

  odio

  Viestejä:
  10
  Rekisteröitynyt:
  20.10.2016
  Tähän muuten itse itselleni vastaten, Hellapagos osui napakymppiin kun sen jostain keskustelusta bongasin ja Lautapelit.fi:n hyllystä koppasin mukaan. Puolet pelistä menee mukavasti yhteisiä askareita tehdessä mutta lopun lähetessä homma degeneroituu armottomaksi eloonjäämistaisteluksi josta ei älyttömiä käänteitä puutu. Vaatii porukan jossa ei pöydän tapahtumat helposti mene tunteisiin, puukkoa paukkuu selkään siihen tahtiin että voi herkempiä alkaa oikeasti korpeamaan.
   
 11. Juhukka

  Juhukka

  Viestejä:
  103
  Rekisteröitynyt:
  28.08.2018
  Mites Terraforming mars on maistunut onko siitä hyviä kokemuksia? meniskö se issekseen vain muki seurana?
   
 12. Juhukka

  Juhukka

  Viestejä:
  103
  Rekisteröitynyt:
  28.08.2018
  tuli eka peli pelattua terraforming mars yllättävän pitkäksi veny eka tutustumiskierros. n
  4-5h taisi manuaalin kanssa mennä.
  sanoisin että aika samanlainen resurssien keräämisen suhteen kun Agricola.
  huippu peli.

  Espoon leppävaaran alueella jos peliseuraa, voisin olla kiinnostunut vkl peleistä kirjaston tiloissa.

  Juhukka 32v
  terraforming mars (aloittelija)
  agricola family edition (veteraani)
  carassonne big box (perustaidot, ei tajua lisäreistä)
   
  Viimeksi muokattu: 14.10.2019 klo 18:17
  Puyi tykkää tästä.