Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Huomio: This feature may not be available in some browsers.
Veikkaan että osasyynä/suurimpana syynä on tietämättömät conffausvirheet esim. tupla-nat tai ip-ristiriidat. Esimerkiksi mokkuloita moni "siltaa" mutta todellisuudessa siltaus onkin ip-passtrough. Jos mokkulan ip on enen siltausta 192.168.1.1 ja reitittimessä sama näin esimerkkinä niin alkavat tappelemaan tuosta keskenään ja aivan varmana pätkii. Tämä on yksi yleisimpiä ongelmia mikä on tullut vastaan. Ei tästä ole kovin kauaa kun tämän itsekkin älysin (vuosissa lasketaan muttei monta) sen jälkeen kun muiden ongelmia tutkinut joita en ole itse conffannut niin törmännyt monessa tapauksessa samaan ongelmaan että sokkona luultu ip passtrough moodia oikeaksi siltaukseksi.Onko TP-Link Decot kuinka kuumakalleja? Lukenut tuotearvosteluja. Onko näissä perää?
E4 on hidas ja lämpöinen.
M4 katkoo yhteyttä.
M5 kuumenee, että sammuu.
P9 Hybrid pitää buutata usein.
X20 Maristaan kaikesta.
Tuo M4 olisi aika edullinen, mutta näitä ei kaiketi voi ristiin helposti kytkeä.
Millaiset rakennemateriaalit rakennuksissa? onko verkko vain kameroille vai myös muuhun käyttöön?Noh. Jos yritystason laitteet hommaisi. Onko sellaisia olemassa, että jokainen rakennus olisi verkossa? 5 rakennusta sähköistetty ja näiden etäisyys 300m x 100m. Kamerat löytyy ja 3 liittymää.
Anyway. Olen miettinyt Deco 5 tai Deco 9.
Millaiset rakennemateriaalit rakennuksissa? onko verkko vain kameroille vai myös muuhun käyttöön?
Ubiquitia näillä spekseillä välttäisin kuin ruttoa. Sisäisen kehittäjän aiheuttaman tietomurto ei olisi ollut paha, mutta asian peittely riittää kertomaan ettei yhtiön tuotteisiin kannata koskea pitkällä tikullakaan.Yritystason verkko on hyvin monessa tapauksessa se ainut oikea valinta, jos ja kun halutaan suorituskykyistä, luotettavaa ja tietoturvallista verkkoa vuosiksi. Tälläisen toteutuksen saa jo noin 150€:lla. Jokainen voi itse päättää kuinka kallista, tai halpaa tämä on ja mikä ratkaisu on itselle paras.
Rakennus 1
Puurakenteinen.
3 Kameraa, netti, yms viihde käyttö.
Rakennus 1A
Baroc elementti
2 kameraa
Rakennus 1 Sähköjärjestelmässä
Rakennus 2 (300m)
Kamera 2
Puurakenne
Oma netti ja Wi-Fi. Työkäyttö ja vapaa-aika.
Rakennus 2A (100m rakennus 2)
Puurakenne talli
Kamera 2
Rakennus 2 sähköjärjestelmässä
Rakennus 3 (100m Rakennus 2A)
Rintamamiestalo (toimii varastona)
Kamera 2
Oma sähkökeskus
Kyseessä ei kuitenkaan ole ollut tietomurto. Asioiden peitely on kyllä ärsyttävää, mutta ei mitenkään harvinnaista tai erityisen poikkeavaa pörssiyhtiöltä.Ubiquitia näillä spekseillä välttäisin kuin ruttoa. Sisäisen kehittäjän aiheuttaman tietomurto ei olisi ollut paha, mutta asian peittely riittää kertomaan ettei yhtiön tuotteisiin kannata koskea pitkällä tikullakaan.
.
Onko Uniquitin tukarit muuten vieläkään 802.3af PoE standardin mukaisia eli 48V?
Ubiquitia näillä spekseillä välttäisin kuin ruttoa. Sisäisen kehittäjän aiheuttaman tietomurto ei olisi ollut paha, mutta asian peittely riittää kertomaan ettei yhtiön tuotteisiin kannata koskea pitkällä tikullakaan.
Kyseessä ei kuitenkaan ole ollut tietomurto. Asioiden peitely on kyllä ärsyttävää, mutta ei mitenkään harvinnaista tai erityisen poikkeavaa pörssiyhtiöltä.
Ihan uteliaisuudesta, mitä merkkiä itse suosittelisit?
Niin oisko jotain suositus? Vai laittaako vaan tommoisen samanlaisen sisäpurkin ulos katokseen. Kestää se siellä useamman vuoden...uskoisinKotona tplink deco4 mesh purkit. mikä kannattaisi laittaa talon ulkopuolelle katokseen jotta kenttää saisi laajennettua sinne?
Itsellä on ollut pari vuotta Decon M4 purkit Biltemasta ostetuissa koteloissa kylmissä varastorakennuksissa verkkoa laajentamassa. Perässä on valvontakameraa ja wifi pistorasioita.Niin oisko jotain suositus? Vai laittaako vaan tommoisen samanlaisen sisäpurkin ulos katokseen. Kestää se siellä useamman vuoden...uskoisin
Tämä Docker-image on helppo ottaa käyttöön ja päivittää: Docker HubVähän miinusta kun controlleri softa vaatii Javan ja muita outoja paketteja/versioita ja asennus Debian 11:een ainaki vähän hankalaa
Minkälainen yhteys sinne pitäisi saada? Autotalliin youtube pyörimään, valvontakamera(t), vai wifi ohjattava pistorasia auton lämmitykseen?Minulla on Archer C7 v2 reititin. Tämä ei ilmeisesti mesh ominaisuutta tue milläänlailla?
Tilanne on se, että autokatokseen pitäisi saada wifi kantamaan.
Miten tässä kannattaisi edetä, että saataisiin wifiin vähän lisää kantamaa?
Hyvä huomio. Lähinnä auton päivityksiä varten, mutta olisihan se ihan jees, että valvontakamerat toimisi myös (max 2kpl aikomus laittaa).Minkälainen yhteys sinne pitäisi saada? Autotalliin youtube pyörimään, valvontakamera(t), vai wifi ohjattava pistorasia auton lämmitykseen?
Lähtökohtaisesti joudut joko ostamaan uudet mesh purkit (suositus) tai sitten range extenter tjsp kikkailulla laajentamaan verkon sinne autokatokseen. Tuo C7 v2 ei ole enää ihan uusinta uutta ja sen päivityksetkin taitavat olla jo päättyneet?
Budjetti olisi myös hyvä kertoa hommalle.
Pulma Asus XT8 kanssa. Kaksi purkkia ei jostain syystä välitä sisäverkon liikennettä kuin 20-30MB/s vauhdilla vaikka rojut gigan verkon takana. Homma pelaa jos kytken sisäverkon laitteet suoraan kuidun päätelaitteeseen. Homma toimii myös jos liitän koneet kaapelilla samaan MESH purkkiin. Mutta kun laitteiden pitäisi toimia ja jutella myös langattomasti vähintäänkin yhtä liukkaasti. Tässä nyt on testattu yhtä jos toista, pingattu koneita ja siirretty tavaraa kaikin mahdollisin tavoin, mutta kun ei. Purkit on default tilassa (Wireless router mode / AiMesh Router mode), ja backhaul on kiinteästi. Ihan sama mitä yritän tai kokeilen niin siirrettävä liikenne on alta 30MB/s. Langattomasti tai kaapelilla tulos on sama, ja Speedtest antaa purkin sisältä testattuna kuitenkin 1GB symmetrisen nopeuden. Päivitin kokeeksi uusimmat firmikset, mutta ei auta. Hämmentävintä asiasta tekee sen, että jokunen päivä sitten liikenne toimi normaalisti noin 80-100MB/s vauhdilla ja nyt en ymmärrä mikä mättää? Olisko kenelläkään asiasta ajatusta?
Tuolla ketjussa omia kokemuksia. ASUS reitittimet, modeemit yms. verkkolaitteet
Onko sulla eroteltuna 2.4Ghz ja 5Ghz verkot? Mitä kaistanleveyttä käytössä?
Keväällä on Merlin softa myös julkaistu. (Firmware Version: 386.5_2) Asentelin joku tovi sitten tuon, eikä ole ongelmia ollut. 200M liittymästä saa kaiken irti riippumatta siitä, onko routerin, vai AP:n perässä langattomasti kiinni. Itsellä käytössä wireless backhaul.
Tuolla ketjussa omia kokemuksia. ASUS reitittimet, modeemit yms. verkkolaitteet
Onko sulla eroteltuna 2.4Ghz ja 5Ghz verkot? Mitä kaistanleveyttä käytössä?
Keväällä on Merlin softa myös julkaistu. (Firmware Version: 386.5_2) Asentelin joku tovi sitten tuon, eikä ole ongelmia ollut. 200M liittymästä saa kaiken irti riippumatta siitä, onko routerin, vai AP:n perässä langattomasti kiinni. Itsellä käytössä wireless backhaul.
Mikäs tuolla on oikea filu tolle Merlinille? Release Stable: 386.5_2-gnuton0 · gnuton/asuswrt-merlin.ng
Tämä? RT-AX95Q_386.5_2-gnuton0_cferom_puresqubi.w
Asensin ja ei muutosta. Mitähän seuraavaksi kokeilla?Joo juurikin tuo.
- Onko sulla siltaavana (bridge modessa) se kuitupurkki?Asensin ja ei muutosta. Mitähän seuraavaksi kokeilla?
Minulla on Archer C7 v2 reititin. Tämä ei ilmeisesti mesh ominaisuutta tue milläänlailla?
Tilanne on se, että autokatokseen pitäisi saada wifi kantamaan.
Miten tässä kannattaisi edetä, että saataisiin wifiin vähän lisää kantamaa?
Moi. Huono näiden kanssa ja tuli mesh järjestelmä hommattua. D-linkin covr-x1860. Nyt yritän liittää tähän valvontakameraa (reolink) sekä muutamaa wifi katkaisijaa, mutta en saa niitä yhdistettyä wifiin. Mistä lähtisin etenemään?
Sepä tässä ihmetyttääkin, kun en yhtään tiedä, että miksi ei. Verkko löytyy. Toimii siis wifi täysin puhelimissa ym. Vastaavissa. Mutta tuota reolinkkiä ja muutama wifi pistorasiaa en saa yhdistymään.Miksi laitteet eivät yhdistä wifiin? Löytyykö verkko? Eikö salasana kelpaa?
Ekana tulee mieleen se että jos on pelkästään WPA3 päällä tukarissa niin se voipi olla yksi syy. Pistää WPA2/WPA3 päälle tai jos ei pysty laittaa molempia yhtäaikaa käyttöön niin sitten WPA2.Moi. Huono näiden kanssa ja tuli mesh järjestelmä hommattua. D-linkin covr-x1860. Nyt yritän liittää tähän valvontakameraa (reolink) sekä muutamaa wifi katkaisijaa, mutta en saa niitä yhdistettyä wifiin. Mistä lähtisin etenemään?
En tiedä kameroistasi tai verkostasi, mutta nuo ReoLinkin akkutoimiset kamerat muistaakseni toimivat vain 2.4 GHz langattomassa verkossa.Moi. Huono näiden kanssa ja tuli mesh järjestelmä hommattua. D-linkin covr-x1860. Nyt yritän liittää tähän valvontakameraa (reolink) sekä muutamaa wifi katkaisijaa, mutta en saa niitä yhdistettyä wifiin. Mistä lähtisin etenemään?
Tuo Argus 3pro toimii myös 5 GHz verkossa.En tiedä kameroistasi tai verkostasi, mutta nuo ReoLinkin akkutoimiset kamerat muistaakseni toimivat vain 2.4 GHz langattomassa verkossa.
Sepä tässä ihmetyttääkin, kun en yhtään tiedä, että miksi ei. Verkko löytyy. Toimii siis wifi täysin puhelimissa ym. Vastaavissa. Mutta tuota reolinkkiä ja muutama wifi pistorasiaa en saa yhdistymään.
Tuo Argus 3pro toimii myös 5 GHz verkossa.
Kyllä tämä testattu. Ei auttanut.Varmistithan, että on verkossa WPA2 tarjolla, kun tuo ei WPA3:sta taida tukea?
Voisit vieläkin hieman avata tuota ongelmaa auki ja selittää lisää. Eli valitset verkon, laitat salasanan ja sitten ne eivät vaan yhdistä? Tuleeko jotain virheilmoituksia tai vastaavaa?
Kyllä tämä testattu. Ei auttanut.
Eli Alan tuota reolinkkiä yhdistämään ja se kysyy wifin mihin yhdistää ja salasana. Nämä laitan. Sitten tuo kamera vain ilmoittaa että "connection to router failed"
Minulla on zyxelin modeemi tuossa välissä josta sitten mesh tehty. Sotkeekohan se tätä asiaa. Kannattaisiko se ottaa välistä pois? Anteeksi tyhmät kysymykset. Ihan tietämätön näiden suhteen.
Nyt sain tuon liitettyä, mutta ei kyllä ole tuossa mesh verkossa. Kiinni 2.4 GHz verkossa pelkän tuon zyxelin verkossa. Ei tuon kantama riitä pitämään valvontakameran kuvaa..
Joo kannattaa nyt lähteä siitä että sulla on hyvin ja oikein rakennettu verkko toiminnassa.
Eli ensimmäisenä on zyxelin modeemireititin? Tuleeko yhteys ADSL/VDSL/4G/5G, eli onko se pakollinen? Jos yhteys tulee suoraan ethernetinä kuitupätteestä tai huoneistonoususta niin modeemia ei tarvita.
Jos modeemi tarvitaan niin aseta se siltaavaksi ja WLAN siitä pois. Antaa mesh-purkkien hoitaa reitittäminen ja wlan-verkko.
Joo kannattaa nyt lähteä siitä että sulla on hyvin ja oikein rakennettu verkko toiminnassa.
Eli ensimmäisenä on zyxelin modeemireititin? Tuleeko yhteys ADSL/VDSL/4G/5G, eli onko se pakollinen? Jos yhteys tulee suoraan ethernetinä kuitupätteestä tai huoneistonoususta niin modeemia ei tarvita.
Jos modeemi tarvitaan niin aseta se siltaavaksi ja WLAN siitä pois. Antaa mesh-purkkien hoitaa reitittäminen ja wlan-verkko.
Onko Argus päivitetty ja resetoitu sen jälkeen?Moro. Otin nyt välistä tuon zyxelin kokonaan pois. Kuitupäätteestä tulee. Nollasin d-linkin meshin ja asensin uusiksi. Ei edelleenkään mene läpi kamera. Otin asetuksista 5 GHz pois päältä, mutta ei siitäkään apua.
Taitaa tämä ongelma olla vähän offtopic tähän ketjuun, mutta jos joku osaisi tässä auttaa. Mystinen juttu.
Miten lie tuon päivittää, kun ei pääse kameraa edes liittämään tuohon appiin?Onko Argus päivitetty ja resetoitu sen jälkeen?
Miten lie tuon päivittää, kun ei pääse kameraa edes liittämään tuohon appiin?
Oletko kokeillut yhdistää sitä vaikka puhelimen tukiasemaan tai johonkin muuhun tukariin? Sitä kautta voisi päivittää ja katsoa että onnistuuko yhdistäminen d-linkiin.
Jos ei se auta niin kannattaa ruveta tutkimaan että saako tukarin conffista viritettyä niin että se toimii: (en tiedä mitä asetuksia sieltä löytyy)
- Käytettävät kanavat sellaisiksi että löytyvät yleisimmiltä regulaatioalueilta ja eivät ole DFS kanavia
- 802.11b/a compatibility moodi päälle
- long preamble päälle
- MIMO pois päältä
- fast roaming pois päältä
Kyllä tämä testattu. Ei auttanut.
- Onko sulla siltaavana (bridge modessa) se kuitupurkki?
-> Eli ASUS saa julkisen IP:n, tekee NATin, jakaa IP:t ja reitittää liikenteen?
- Oletko testannut, että käyttäisit vain yhtä 5GHz ssid:tä laitteille?
- Eihän mikään laite ole 2,4GHz ssid:ssä kiinni tai 5GHz puolella 802.11n tai vanhempaa standardia käytä?
En nyt ole ihan varma saanko kaikki skenaariot irti lähtötiedoilla.
Ettei siis päätelaitteissa nyt kairaa mikään vastaan?
Kaikki speedtestit ei kirjoita kovalevylle, eli jos sulla kovalevyn luku/kirjoitus voisi ottaa vastaan siellä jollain laitteella? Kun mainitset siis, että päätelaitteiden väliset nopeudet ei ole tarpeeksi kovat. Toimiiko näiltä päätelaitteilta netin suuntaan / netistä liikenne nopsaa?
e. Ja oletko testannut kaapelilla kiinni jonkun päätelaitteen, molemmista rasioista, joissa nuo router ja mesh ap on kiinni?
-> Suljetaan siis pois mahdollisuutta, että Router-Mesh AP välinen kaapelointi olisi vikana.
Noniin. Olin reolinkin tukeen yhteyksissä ja he puskivat sieltä firmware päivityksen laitteeseen ja nyt toimii. Eli eipä liittynyt itse meshiin ollenkaan. Pahoittelut offtopicista ja kiitos kaikille avusta. Opin kuitenkin paljon ja itse mesh on nyt fiksummin kytketty.Onko Argus päivitetty ja resetoitu sen jälkeen?
Lomalaisen ruuhka ja en ole kerinnyt linjoille. Tosiaan kuitupääte on normaalissa reititin tilassa ja Asus on sen perässä default tilassa. Kokeilin myös Asusta AP tilassa ilman muutosta. Kaapelit on testattu moneen kertaan ja pingattu koneiden välinen liikenne. Mulla on myös kaapelitesteri joka antaa kaikille 8 säikeelle linkin. Onhan se toki mahdollista ettei kaapeli toimisi normaalisti, mutta kun kone kättelee symmetristä gigan yhteyttä ulospäin, niin vaikea kuvitella kaapelista johtuvan. Kokeilin myös langatonta smart tilassa joka on silloin yhden ID:n perässä. 2,4GHz verkossa ei ole mikään laite, ja langattomasti ei tällä hetkellä ole muita kuin pääkone. Olohuone jossa node, on kytkin jossa kaikki laitteet kaapelin perässä.