Lähes uusi SD-kortti ei enää toimi (laite ei havaitse koko korttia)

Liittynyt
30.10.2020
Viestejä
255
Oli tabletissa SD-kortti käytössä muutaman viikon joitain kuukausia sitten ja sitten tablettia ei tullut käytettyä yhtään pariin kuukauteen. Laite ei ollut kosteassa tai lämpötilaltaan huoneen lämpöä kummemmassa paikassa eli ei ole mitään fyysistä vahinkoa tapahtunut käyttämättömyyden aikana.

Nyt kun käytin taas tablettia niin se ei enää havaitse koko SD-korttia eli on vain "no SD card inserted" tms. eli se ilmoitus, kun korttia ei ole laitettukaan.

Testasin toista SD-korttia ja sen se havaitsi ihan ok eli ei ongelmaa SD-lukijassa.

Testasin mahdollisesti rikkinäistä SD-korttia eri laitteessa (puhelin) ja sekään ei havaitse koko korttia.

Mitään fyysistä vauriota ei ole kortissa eikä sitä ole käsitelty mitenkään rajusti.

Pystyykö tätä mitenkään mahdollisesti itse korjaamaan, vaikka tietoja ei saisi talteen? Kortti on muistaakseni vain joitain kuukausia vanha, mutta mieluusti korjaisi itse ensisijaisesti (paperikuitti, en nopeasti löytänyt sitä niin pitäisi käydä papereita läpi, joo oma moka sen puolesta), varsinkin kun kyseessä ~20€ kortti, vaikka ei mikään halpismerkki.
 
Liittynyt
06.05.2018
Viestejä
1 039
Noh jos ei ole jotain lukijaa tietokoneelle jolla voisi varmistaa ja yrittää alustaa (ja mielellään Linux distron kautta, ne osaa handlata aika hyvin pahastikin korruptoituneet mediat), niin todennäköisesti kortti rikki.
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
31.12.2022
Viestejä
254
Noh jos ei ole jotain lukijaa tietokoneelle jolla voisi varmistaa ja yrittää alustaa (ja mielellään Linux distron kautta joka osaa handlata aika hyvin pahastikin korruptoituneet mediat), niin todennäköisesti kortti rikki.
Ja jos sen Linuxin saa kortin datan lukemaan, niin parasta on kopioida heti ensimmäisellä sekunnilla kaikki data sieltä talteen.
 
Toggle Sidebar

Statistiikka

Viestiketjut
246 260
Viestejä
4 304 736
Jäsenet
71 804
Uusin jäsen
Stoutti

Hinta.fi

Ylös Bottom