Laadukkaat kuulokkeet?

Liittynyt
18.12.2020
Viestejä
85
Sennheiser Momentum 4 kuulokkeista alkanut tänään tippumaan arvosteluita. Ulkonäössä menty geneerisen näköiseen, näyttää enemmänkin Sennheiserin halvemman pään kuulokkeilta. Äänenlaatu kuitenkin taitaa olla tallessa. Hinta laskenut myös edellisen mallin julkaisuhinnasta. 349€.


 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
04.01.2018
Viestejä
608
Sennheiser Momentum 4 kuulokkeista alkanut tänään tippumaan arvosteluita. Ulkonäössä menty geneerisen näköiseen, näyttää enemmänkin Sennheiserin halvemman pään kuulokkeilta. Äänenlaatu kuitenkin taitaa olla tallessa. Hinta laskenut myös edellisen mallin julkaisuhinnasta. 349€.


Napit poistettu näistä uusista, hankaloittaa talvella käyttöä
 
Liittynyt
13.12.2016
Viestejä
1 465
Kylläpä Momentum 4 vaikuttaa harmillisesti siltä, ettei tarjoa juurikaan muuta kuin pienen ANC-parannuksen ja huomattavasti pidemmän akunkeston edeltävään Momentum 3:een verrattuna. :hmm: Oletusääntä on kuvailtu edelleen V-tyyliseksi ja bassovoittoiseksi, mutta EQ:lla tasoittunee vastaavasti kuin M3. Varmaan kuitenkin ihan perushyvät kuulokkeet, vaikkei herätäkään toistaiseksi testihaluja.
 
Liittynyt
01.01.2017
Viestejä
1 442
Mullakin tuo dynamiikka ja mukaansatempaavuus on ollut se ykkösjuttu. HE4xx ja Sundarat oli tuossa suhteessa myös erinomaisen innostavia kuunneltavia. Sähkökitaroissa on eloa ja dynamiikka ei latistu haastavallakkaan materiaalilla.

Mites Clearit vertaantuu dynaamisuudeltaan esim. Sundaraan?

Onko kukaan päässyt testaamaan vielä Edition XS? Arvioiden perusteella erinomaiset hintaluokassaan ja päivitys Sundaroille.
 
Liittynyt
28.01.2020
Viestejä
190
Sony XM4 houkuttelisi, mutta ihan mielenkiinnosta kyselen josko täältä irtoaisi muitakin ideoita.
..
- Vastamelutoiminnosta iso plussa, laadukas ääni ajaa kuitenkin edelle
- Käyttö pääasiallisesti musan kuuntelu / leffat
Laadukas ääni ja Sonyn tasoiset, siitä voi olla montaa mieltä. Ei ne toki huonot ole, ja pärjää niillä jos ei hyviä kuulokkeita ole koskaan kuullut.
 
Liittynyt
28.01.2020
Viestejä
190
Älä vaan suotta mitään vaihtoehtoja kerro, kun niitähän tuossa kysyttiin.
Tuossa hintaluokassa ei ole ;) (sellaisia mitä tietäisin). Hyvä vaihtoehto tuossa vähän ylempänä, H95. Taino, Apple Airpds Maxit saa 400€, ääni on ok mutta on muita huonoja puolia, kuten paino, koko, kotelo, Apple-ekosysteemi jos siinä ei ole.
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
13.12.2016
Viestejä
1 465
Nykyisistä kuulokkeista alkaa aika jättää ja hakusessa uudet. Sony XM4 houkuttelisi, mutta ihan mielenkiinnosta kyselen josko täältä irtoaisi muitakin ideoita.

- Budjetti 0-400€
- Langattomat
- Vastamelutoiminnosta iso plussa, laadukas ääni ajaa kuitenkin edelle
- Käyttö pääasiallisesti musan kuuntelu / leffat
DALI:n IO-6 on äänenlaadullisesti mielestäni parempi kuin Sennheiser Momentum 3, joka on puolestaan mielestäni selvästi parempi kuin Sony XM4 tai XM5. DALI:n kohdalla kannattaa kuitenkin huomioida mahdollinen voimakas kohina vasemmalla puolella ja varsin heikko vastamelutoiminto. Kuulokkeet on tarkoitettu ensisijaisesti langattomiksi kuulokkeiksi ja toisisijaisesti vastamelukuulokkeiksi. Jos kaikissa yksilöissä ei ole yhtä pahaa kohinaa kuin omassa testikappaleessani, noin 300 euron alennushintaan DALI olisi hyvä vaihtoehto vähemmän kuluttajatyyppistä (lue: ei ylikorostuvaa keskibassoa, vaan selkeät keskitaajuudet) ääntä haluavalle. Toisaalta uusi Momentum 4 saattaa olla taajuuskorjattuna varsin hyvä vaihtoehto etenkin, kun akunkesto on pitkä.
 
Liittynyt
31.07.2017
Viestejä
1 531
Olisi BeoPlay H95 651€ hintaan rde.fi:ssä, valitettavasti vain jäänvalkoisena, olisin halunnut kultaisena (gold is best! ;)). Harvemmin tuohon hintaan lähtee joten tilasin itselleni.

Olen noita sen verran testannut kaupassa ja toimistopöytänaapurilla, että pesee kyllä jotkut ~300€ BT ANC luurit isommalla kertoimella kuin hintaero. Selvän kuulumisen lisäksi (erityisesti basson erottelu on ihan eri luokkaa kuin vaikka jossain suttuisessa Sony WH-1000XM*) laatu myös tuntuu heti koskettaessa.
Teit äärimmäisen hyvän valinnan, hintaahan noilla on enemmän kuin boseilla ja muilla kuulokkeilla, mutta rakenne ja äänenlaatu on sitten ihan eri luokkaa. Ei ärsyttävää bassokorostusta tai suttuista diskanttia, joka vastamelukuulokkeiden helmasyntinä yleensä. Itse hommasin nuo 2020 ja en ole pettynyt.
 

jos

Liittynyt
21.10.2016
Viestejä
560
Mites Clearit vertaantuu dynaamisuudeltaan esim. Sundaraan?
Olen kuunnellut Sundaroita vain liikkeessä, mutta Focalit (ainakin Elear ja Clear) on juurikin tunnettu erittäin dynaamisina kuulokkeina. Kyllä jalka vipattaa Clearia kuunnellessa.
 
Liittynyt
28.01.2020
Viestejä
190
Olisiko suositusta maksimaalisen ANC:n tarjoavista kuulokkeista, jotka nyt ei ihan BT-Peltorit olisi? Perheessä on Sony WH-1000XM3, Bose QC 35 (1), Ultrasone Isar. AirPods Maxit oli mutta palautin. Noita enemmän pitäisi olla.

Liekö esim. XM5 tai Momentum 4 sitten tehokkaampi ANC? Marginaalisesti vai enemmän?
 
Liittynyt
13.12.2016
Viestejä
1 465
Sonyn XM4 ei ollut juurikaan huonompi kuin XM5, joten hinta on ainakin sen puolella. XM5:ssä ääniä tulee ärsyttävästi läpi etenkin, jos muuta tasaisempaa ympäristömelua on vain vähän. Eli niistä ei saada ulos tasaisen varmasti maksimaalista ANC:tä, ellei Sony päivitä algoritmejaan.
 

Atamon

Make ATK Great Again
Liittynyt
23.05.2018
Viestejä
2 417
AKG K702 kuulostaa yhtä ristiriitaisen paskalta kuin vähän oletinkin. Musiikin kuunteluun en näitä ota enää ikinä. Jopa Topping L30:n kanssa oli kuin olisin taluttanut vanhusparia suojatien yli kohti hautaa :cautious:.

Vaan kun nämä naitti Creative G6:n kanssa tietokone käyttöön niin ei löydy vikaa mistään :hmm:. Jostain muistelin, että nämä AKG:n härvelit olisivat hyviä pelailuun, just se tarkkuus ja napakkuus?
 

Bladekill

BANNATTU
BANNED
Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
4 708
Eilen saapui HiFiMan Arya Stealth ja tässä hiukan tunnelmia ensimmäisen päivän kokeilun perusteella.

Presentaatio ja paketin avaaminen
Aryan tuotepaketti on ehkä heikoin suoritus mitä tulee mieleen juuri minkään kuluttatuotteen kohdalla. Arya:t tulee vaatimattomassa laatikossa jonka sisällä on käytännössä aivan bare minimum eli kuulokkeet, lyhyt kaapeli ja sen pituinen se. Ei ohjekirjaa, ei adaptereita, ei balance kaapelia, ei koteloa yms. Toisaalta olen aina ekologisuuden puolella ja turhan paskan mukaanpakkaamista vastaan, mutta koska kyseessä on kiinalainen firma niin en usko että ensisijainen motivaatio oli ympäristö vaan säästäminen. Tässä hintaluokassa pitäisin oletuksena että paketointi ja mukana tulevat varusteet on täyttä luxusta alusta loppuun joten HiFiMan olisi edes ihan minimissään voinut heittää mukaan jonkin geneerisen 6.35 to 3.5mm adapterin ja kotelon jotka eivät varsinaisesti maksa yhtään mitään valmistajalle.

Kuulokkeet itsessään tuntuvat suhteellisen hyvälaatuisilta ja jämäkiltä. Ei niistä mitään OMG WOW -fiilistä tule, mutta mitään valittamista ei ole. Aryat kuten monet muutkin HiFiManin kuulokkeet ovat hiukan oudon näköisiä, mutta sen nyt tietää jokainen joka nämä ostaa jo etukäteen.

Käyttömukavuus
Kun aloitin kuulokkeiden käytön niin ne tuntuvat ihan ok:lta. Monissa arvosteluissa hehkutettiin että mukavimmalta tuntuvat kuulokkeet ikinä ja ei meinaa edes huomata että nämä on päässä. En kyllä voi allekirjoittaa tuota missään määrin, mutta eivät ne tunnu myöskään erityisen pahalta...paitsi kun kuulokkeita käyttää pidemmän aikaa. n. 2-3h käytön jälkeen huomasin että kuulokkeiden puristusvoima on aika kova ja aiheuttaa ihan selvää kipua leuassa. Googlettelin aiheesta ja redditin puolella oli myös monella muulla samanlaisia fiiliksiä, mutta tuntui siltä että suurinta osaa tämä ei vaivaa. Oma teoriani on että leveän leuan tai ns. "maskuliinisen" leuan omaaville tämä saattaa aiheuttaa kipua kun taas kapea kasvoiset eivät välttämättä huomaa mitään.

Ratkaisuksi ongelmaan ehdotettiin vähän kaikenlaisia kotikonsteja ja joku mainitsi että Dekoni Audion Elite Hybrid memory foam korvapehmusteet poistivat ongelman joten laitoin sellaiset tilaukseen:
Muutenkin kun nyt aiheessa vielä ollaan niin omasta mielestäni nämä Aryan mukana tulevat vakio korvapehmusteet ovat aika low effort kamaa. Edelleenkin tässä hintaluokassa olisi voinut hiukan panostaa enemmän.

Ääni
Noniin, nyt sitten tärkeimpään osa-alueeseen. Oma historiani kuulokkeiden suhteen on se että olen historiassa ostellut paljon n. 150-350e kuulokkeita (Sennheiser HD595 vuonna pottu ja nakki, Sony XM3, Apple AirPods Max jne.) ja viime vuonna sitten nostin tasoa ja laitoin vahvistimen ja ostin DT 1990 Pro:t jotka ovat erinomaiset kuulokkeet.

Kun alan kuuntelemaan Aryalla pitkän DT1990 Pro käytön jälkeen niin ensimmäinen fiilis on "oho". Äänenlaatu on äärimmäisen hyvä, erottelukyky ja soundstage on selvästi paremmat kuin DT 1990 Pro:ssa. Basso on huomattavasti parempi ja samoin myös äänen keskialueet ja diskantti. Arya on selvästi parempi äänenlaadullisesti aivan kaikilla rintamilla ja kuulostaa aivan helvetin hyvältä. Aryalla kuunnellessa ei varsinaisesti tule sellainen fiilis että edes kuuntelisi kuulokkeilla vaan enemmän sellainen kuin olisi jossain hifistudiossa keskellä äärimmäisen laadukkaita kajareita. Voin nähdä että Aryan tasosta voisi vielä parantaa 10-20%, mutta rima on kyllä erittäin korkealla.

Palaan takaisin DT 1990 Pro muutaman tunnin kuuntelun jälkeen ja ensimmäinen fiilis on että oho mitäs helvettiä. Viimeisen vuoden daily driverini kuulostaa kumman tunkkaiselta ja erottelukyky on heikko. Tulee jopa mieleen hiukan kuin XM3:lla kuuntelisi. Mitä? Vertasinko juuri DT 1990 Pro XM3? Kaivan laatikosta XM3, laitan lataukseen ja kuuntelen niillä hetken. Hyhyh...meinaa tulla ruoka kurkkuun kun tuolla kuuntelee.

On tämä harrastus kyllä välillä vähän kyseenalainen kun entiset aivan hyvät kuulokkeet alkavat kuulostaa kaatopaikkatavaralta ja uudet huippukuulokkeet muuttuvat oletustasoksi. :rofl2:

Loppuajatukset ja hinta
Kuulokkeista jää sellainen fiilis että HiFiMan on raa'asti päättänyt että kaikki raha ja resurssit upotetaan vain ja ainoastaan äänenlaatuun ja kuulokkeiden tekniseen suorituskykyyn ja kaikki muu on sivuajatus jos edes sitä. Tämä voi olla hyvä tai huono asia riippuen henkilöstä. Itse laitan aina äänenlaadun kaiken muun edelle, mutta pari pikkuvikaa olisi kokonaisuudesta voinut helposti korjata laittamalla pidemmän kaapelin, adapterin ja suojalaukun mukaan ja vaihtamalla nuo heikot korvapehmusteet sellaisiin jotka tämän tason kuulokkeet ansaitsee.

Asun itse Kiinassa ja tilasin kuulokkeet suoraan HiFiManilta jotka myyvät niitä täällä nyt elokuun alennuksessa n. 1000e hinnalla. Siihen nähden pidän tätä erittäin hyvänä hankintana ja aivan kiistatta hintansa arvoisena. Jos kuitenkin joutuisin maksamaan tästä Suomen OVH eli 1800-1900 EUR niin voi olla että jäisi kuulokkeet kauppaan. USA:n Amazonissa nuo näyttävät olevan tarjouksessa 1299 USD joka on sama kuin 1299 EUR nykyisin. Tuohon päälle tippuisi 50 USD toimitusmaksut ja Suomeen saapuessa oletettavasti jokin yht. n. 25% ALV ja tulli? Eli 1673 EUR. Tuossakin hintaluokassa tekisi kyllä tiukkaa ja toisaalta taas Suomesta tai Euroopasta ostamalla saa EU:n kuluttajasuojan. Tämä on siis vain omaa analyysiäni. Jokaisen täytyy tässä harrastuksessa itse päättää mikä on minkäkin arvoinen.

Kokonaisuutena kuitenkin sanottava että kyseessä on aivan helvetin hyvät kuulokkeet pikkuvioistaan huolimatta. Jos ne tai hinta eivät ole ongelma niin suosittelen vahvasti. :tup:

Edit:
Postista saapui juuri 6.35mm to 3.5mm adapteri. Tuon kytkin iPhoneen Applen omalla 3.5mm to Lightning kaapelilla ja kuulokkeet toimivat loistavasti ilman erillistä "kunnon" vahvari/DAC komboa ja ääntä saa nostettua enemmän kuin tarvitsee eli ainakin nämä viimeisimmät stealth Arya:t ovat erittäin tehokkaat kuulokkeet. Kyllä tuo silti kuulostaa paremmalta erillisellä DAC/AMP setillä.
 
Viimeksi muokattu:

Atamon

Make ATK Great Again
Liittynyt
23.05.2018
Viestejä
2 417
Huhhuh, What a Wall of Text. Pitää Lukea oikein ajatuksella myöhemmin.

Nopeasri luettuna Hifiman Arya on OK, laatuhan näissä HIHImiehissä on kyllä :thumbsdown:, pitää vaan pitää kuin kukka kämmenellä ja pelätä perhosia.
 

Bladekill

BANNATTU
BANNED
Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
4 708
Huhhuh, What a Wall of Text. Pitää Lukea oikein ajatuksella myöhemmin.

Nopeasri luettuna Hifiman Arya on OK, laatuhan näissä HIHImiehissä on kyllä :thumbsdown:, pitää vaan pitää kuin kukka kämmenellä ja pelätä perhosia.
Jos pitäisi lyhyesti kuvailla niin sanoisin että nuo on aivan helvetin hyvät kuulokket, mutta siinä on muutamia pikkuvikoja ja hintalaatusuhde on suhteellinen käsite tässä harrastuksessa joten jokaisen tulee itse päättää onko Arya hintansa arvoinen vai ei. Itse vaihdan nuo korvapehmusteet ja sen jälkeen tämä on oletettavasti oma lopullinen endgameni ellei tulevaisuudessa saada jollain uudella tekniikalla selvästi parempia kuulokkeita samassa hintaluokassa. En tule koskaan edes harkitsemaan noita useiden tonnien ja ylöspäin hintaisia kuulokkeita ellen satu rikastuman ja jos niin käy niin silloin käyn suoraan hakemassa HE1. :cigar2:
 

Atamon

Make ATK Great Again
Liittynyt
23.05.2018
Viestejä
2 417
Jos pitäisi lyhyesti kuvailla niin sanoisin että nuo on aivan helvetin hyvät kuulokket, mutta siinä on muutamia pikkuvikoja ja hintalaatusuhde on suhteellinen käsite tässä harrastuksessa joten jokaisen tulee itse päättää onko Arya hintansa arvoinen vai ei. Itse vaihdan nuo korvapehmusteet ja sen jälkeen tämä on oletettavasti oma lopullinen endgameni ellei tulevaisuudessa saada jollain uudella tekniikalla selvästi parempia kuulokkeita samassa hintaluokassa. En tule koskaan edes harkitsemaan noita useiden tonnien ja ylöspäin hintaisia kuulokkeita ellen satu rikastuman ja jos niin käy niin silloin käyn suoraan hakemassa HE1. :cigar2:
Hinta/Laatusuhde on todellakin suhteellinen käsite tässä harrastuksessa. Vaan kun koittaa itse saada 3 eri Audiorataa edes säälliseen kuntoon (En tykkää vaihdella romuja ympäri kämppää jollei ole pakko.), niin pitää tehdä Kompromissejä, joten Satasen laitteet ja parin kympin välipiuhat piisaavat. Siis tällä hetkellä :rolleyes:

Mutta hyvä vaan jos löysit itsellesi maistuvat laitteet :thumbsup:, enemmän musiikkia, vähemmän Teknologia ihottumaa.
 
Liittynyt
14.11.2016
Viestejä
1 307
Jos pitäisi lyhyesti kuvailla niin sanoisin että nuo on aivan helvetin hyvät kuulokket, mutta siinä on muutamia pikkuvikoja ja hintalaatusuhde on suhteellinen käsite tässä harrastuksessa joten jokaisen tulee itse päättää onko Arya hintansa arvoinen vai ei. Itse vaihdan nuo korvapehmusteet ja sen jälkeen tämä on oletettavasti oma lopullinen endgameni ellei tulevaisuudessa saada jollain uudella tekniikalla selvästi parempia kuulokkeita samassa hintaluokassa. En tule koskaan edes harkitsemaan noita useiden tonnien ja ylöspäin hintaisia kuulokkeita ellen satu rikastuman ja jos niin käy niin silloin käyn suoraan hakemassa HE1. :cigar2:
Jos käyttelet kuulokkeita ahkeraan niin puristusvoima toivonmukaan laskee, Dekoni padit voivat lisätä käyttämukavuutta mutta joissain tapauksissa muuttavat ääntä huonommaksi kuin vakiopehmusteet.

Jonkun verran Aryat painaa omaankin leukaan vaikkei se mikään Ridge Forrester kokoinen ole, niin pitkät nuo kupit.
 
Liittynyt
13.12.2016
Viestejä
1 465
Crinacle on näköjään käynyt laitteidensa kanssa jossakin mittaamassa Sennheiserin uuden Momentum 4:n. Bassoa lukuun ottamatta itselleni tuli taajuusvasteesta mieleen välittömästi Hifiman Sundara, mikä pitikin näköjään vertailemalla jotakuinkin paikkansa. Jos massiivisen ylikorostunut basso on mahdollista saada Sennheiserin sovelluksella kuriin, Momentum 4 kuulostanee varsin hyvältä.

Mulla on tilauksessa GRAS-klooni, jolla saan tehtyä jatkossa pienen virittelyn ja kompensoinnin jälkeen erittäin vertailukelpoisia taajuusvastemittauksia virallisiin laitteisiin nähden. Jos saan kaiken toimimaan oikein, laitteen virhe/ero esimerkiksi Crinaclen mittauksiin verrattuna tulee olemaan enintään sama kuin kahden eri kuulokeyksilön ero toisiinsa nähden (eroa syntyy toki mittaustilanteesta, koska kuulokkeita on mahdotonta asettaa identtisesti mittauslaitteen korville). Mittaukseni tulevat olemaan myös suoraan verrattavissa Harmanin tavoitekäyrään, joten nykyiseen MiniDSP EARS:iin verrattuna tulee joka tapauksessa huikea parannus. ...tai sitten kaikki menee vaan pieleen, enkä mainitse asiasta enää toiste. :lol:

Edit. Tarkennan vielä tuota virhettä/eroa sen verran, että puhun 100-10 000 Hz:n välistä. Perus GRAS-laite tai siitä tehty klooni (IEC711 coupler) ei edusta tarkasti ihmisen kuuloaistia 10 kHz:sta ylöspäin (eikä myöskään 100 Hz:n alapuolisilla taajuuksilla), vaan korkeimpien taajuuksien mittaustarkkuudesta joutuu käsittääkseni maksamaan lähemmäs 10 000 euroa, kuten Crinacle on tehnyt ostaessaan 43AG:n 7-version. Harman Target pohjautuu ilmeisesti myös max 10 kHz:iin saakka tarkaksi luvattuun laitteistoon (saatte korjata, jos olen ihan hakoteillä), mikä näkyy siinä, että käyrä laskee "varmuuden vuoksi" voimakkaasti alaspäin 10 kHz:n jälkeen. Laitteeni tulee silti mittaamaan kyseiset taajuudet, jolloin eri kuulokkeiden vertailu on mahdollista. Over-ear-kuulokkeiden mittaaminen on ylipäätään parhaimmillaankin varsin epätarkkaa, koska hommaan liittyy niin monta muuttujaa ja virheen mahdollisuutta.

1660642732203.png
 
Viimeksi muokattu:

Bladekill

BANNATTU
BANNED
Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
4 708
Jos käyttelet kuulokkeita ahkeraan niin puristusvoima toivonmukaan laskee, Dekoni padit voivat lisätä käyttämukavuutta mutta joissain tapauksissa muuttavat ääntä huonommaksi kuin vakiopehmusteet.

Jonkun verran Aryat painaa omaankin leukaan vaikkei se mikään Ridge Forrester kokoinen ole, niin pitkät nuo kupit.
Laitoin laatikon kuulokkeiden väliin ja annoin olla siinä venyttämässä n. 4h ja nyt olen pari päivää käyttänyt ilman mitään kipua. :tup:

Jengi tuntui kovasti kehuvan että nuo Dekonit tekevät saundista paremman, mutta se lienee kuuntelijasta kiinni. Kohta se selviää ja jos nämä vakioläpyskät ovat paremmat ja kipua ei enää tule niin näillä sitten mennään jatkossa. Tuleepahan kokeiltua.
 

Atamon

Make ATK Great Again
Liittynyt
23.05.2018
Viestejä
2 417
Yes, vihdoin Sundaran "Vuohen Juusto nahkaiset" Muffit ovat Brainwavz:stä saapuneet, kun taas jaksoi Etä-Tullin kanssa kinastella.
Joopa joo, "Sheep Skin" lukee paketissa, :rolleyes: mitähän sitten ovatkaan. Vaan jos ovat edes Sian nahkaa niin olen tyytyväinen.

Nyt liimauksessa. Katotaan Viikonloppuna mikä on tulos.

Ja olempa kyllä vetänyt kelpo Känni Lipat Kesäloman alussa, Toinen Muffi Paskana, toinen puoli kääntyy etelään ja toinen pohjoiseen ja ensimmäinen mitä tein niin testasin elementit. Niistä kuuluu ääntä, WTF??? Kyllä tämä väännetään ja käännetään kasaan, koska Metaalisanka, mutta :facepalm:

Ps. Kun tilasin, niin postikulut ilmaiset x €:n jälkeen, joten jos homma toimii, niin tavalliset Hybrid Muffit jää käyttämättä.
 
Liittynyt
18.12.2020
Viestejä
85
Vedätystä oli rde.fi:n hinta. ”Varasto loppu” ja ei-virheettömät olisi tarjolla. Ebayssä joku möisi 680€, mutta taustaselvityksen perusteella ei kannata.
Saksan Amazonista sai mustat jokunen päivä sitten 592€ hintaan, mutta oli loppu varastosta. Kerkesin tilauksen tehdä kuitenkin, mutta saa nähdä saavatko varastoon jossain vaiheessa.

Edit: 647 tällä hetkellä. https://www.amazon.de/-/en/gp/aw/d/B0916JNV9T?ref=ppx_pt2_mob_b_prod_image

Tällä hetkellä ainoat langattomat kuulokkeet ovat Momentum 3 ja tekisi mieli johonkin päivittää. En tiedä tuoko Momentum 4 tuohon juurikaan eroa. Bowers & Wilkins julkaisee tässä syksymmällä PX8 mallin myös. PX7 Carbon malli ainakin oli todella huonon kuuloinen omaan makuun. PX7 S2 mallia paljon kehuttu, mutta ei kyllä sokkona enää uskalla ostaa.
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
21.10.2020
Viestejä
144
Saksan Amazonista sai mustat jokunen päivä sitten 592€ hintaan, mutta oli loppu varastosta. Kerkesin tilauksen tehdä kuitenkin, mutta saa nähdä saavatko varastoon jossain vaiheessa.

Edit: 647 tällä hetkellä. https://www.amazon.de/-/en/gp/aw/d/B0916JNV9T?ref=ppx_pt2_mob_b_prod_image

Tällä hetkellä ainoat langattomat kuulokkeet ovat Momentum 3 ja tekisi mieli johonkin päivittää. En tiedä tuoko Momentum 4 tuohon juurikaan eroa. Bowers & Wilkins julkaisee tässä syksymmällä PX8 mallin myös. PX7 Carbon malli ainakin oli todella huonon kuuloinen omaan makuun. PX7 S2 mallia paljon kehuttu, mutta ei kyllä sokkona enää uskalla ostaa.
B&O myy omassa verkkokaupassaan H95 mallia pari kertaa vuodessaa Grey Mist värissä uutiskirjeen tilaajille 539Eur. Viimeksi keväällä, seuraava kerta lienee BF:n tienoilla.
Itseltäni löytyy myös nämä. Hieman on liikaa jermua alarekisterissä ja briljanssialue saattaa käydä herkkäkorvaiselle kivuliaaksi. Equtettuna mainiot luurit. Mekaaninen laatu erittäin hyvä.
 

Atamon

Make ATK Great Again
Liittynyt
23.05.2018
Viestejä
2 417
Yes, vihdoin Sundaran "Vuohen Juusto nahkaiset" Muffit ovat Brainwavz:stä saapuneet, kun taas jaksoi Etä-Tullin kanssa kinastella.
Joopa joo, "Sheep Skin" lukee paketissa, :rolleyes: mitähän sitten ovatkaan. Vaan jos ovat edes Sian nahkaa niin olen tyytyväinen.

Nyt liimauksessa. Katotaan Viikonloppuna mikä on tulos.

Ja olempa kyllä vetänyt kelpo Känni Lipat Kesäloman alussa, Toinen Muffi Paskana, toinen puoli kääntyy etelään ja toinen pohjoiseen ja ensimmäinen mitä tein niin testasin elementit. Niistä kuuluu ääntä, WTF??? Kyllä tämä väännetään ja käännetään kasaan, koska Metaalisanka, mutta :facepalm:

Ps. Kun tilasin, niin postikulut ilmaiset x €:n jälkeen, joten jos homma toimii, niin tavalliset Hybrid Muffit jää käyttämättä.
Sitkee Sissi tämä on, eilen sikailtiin superliiman kanssa :thumbsup: ja väännettiin Runkoa kuin Gorilla Rautakankea, mutta nyt on "Vuohta" Sundaran reunoilla, ei nyt Materiaalina ehkä ihan paras ratkaisu näillä helteillä, mutta homma toimii. Ja kun jossain moitin Hifimanin laatua, niin Shame on Me :facepalm:

No.... HE400SE näki lattialle laskettaessa maton ja juoksi takuukorjaukseen.
 
Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
556
jostain luin että olisi jo olemassa langattomia (BT) luureja jotka toimii hyvin myös silloin kun mikrofoni on valmiustilassa, mutten meinaa löytää tietoa mistään, olenkohan nähnyt unta vai onko moisia olemassa? ongelmana siis että haluaisin kohtuullisen hyvät (hinta saisi olla noin max muutaman satosen) musiikkiluurit mikrofonilla mallia around ear, jotka olisi hengittävät, tai ainakaan ei varsinaisesti hiostavat ja musiikin laatu ei romahtaisi paskahuusitasolle samantien kun käynnistää minkä tahansa sofatn joka joskus saattaisi käyttää mikrofonia... Tykkäsin Valcon soundista isosti, mutta se hiostavuus sitten oli norona 24/7 ja musiikin laatu romahti aivan järkyttäväksi kun laittoi esimerkiksi teamspeakin päälle.
 
Liittynyt
28.01.2020
Viestejä
190
^eikös ns. pelikuulokkeet ole tuollaisia, tosin monissa sellaisissa ei ole BT vaan joku oma langaton siirtotie omalla donglella. Ei ole kokemusta niistä, mitä nyt jälkikasvulla on ja käsittääkseni tuollaisia ongelmia niissä ei ole.
 

Mstk

Aina pitää säätää...
Tukijäsen
S Y N T H W A V E
Liittynyt
19.10.2016
Viestejä
779
^eikös ns. pelikuulokkeet ole tuollaisia, tosin monissa sellaisissa ei ole BT vaan joku oma langaton siirtotie omalla donglella. Ei ole kokemusta niistä, mitä nyt jälkikasvulla on ja käsittääkseni tuollaisia ongelmia niissä ei ole.
Kyllä. Kahdensuuntainen audionsiirto hyvällä laadulla Bluetoothilla ei vain taida olla mahdollista. 2.4GHz taas moinen onnistuu.
 
Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
556
Kyllä. Kahdensuuntainen audionsiirto hyvällä laadulla Bluetoothilla ei vain taida olla mahdollista. 2.4GHz taas moinen onnistuu.
niin, no varmasti olisi mahdollista, jos vain tekisivät... Mutta kaippa noidenkin pitää noudattaa standardeja sitten, luulisi meinaan että ammo 2022 olisi jo jkoka ainoat lärpäkkeet sellaiset ettei korvat vuoda verta kun kliksauttaa mikrofonia kuuntelevan softan päälle...
 
Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
1 234
Onko antaa vinkkejä kevyistä ja langattomista on ear-kuulokkeista? Ei Kosseja.

Aiemmat 7v (!) ajan palvelleet oli Sony SBH60 jotka oli yksi parhaimmista <30€ ostoksista ikinä.

Tarvitsisi olla:
  • Langattomat
  • On-ear
  • Kuulokkeissa äänen voimakkuuden säädöt, +/-ja tauko/toisto
  • Tässä millaiset Sonyt oli:

1661064566408.png


Hakusessa olisi muut kuin tuollaiset kupit:

1661064721363.png
 

Hessu

Tukijäsen
Liittynyt
29.10.2016
Viestejä
4 420
Onko antaa vinkkejä kevyistä ja langattomista on ear-kuulokkeista? Ei Kosseja.

Aiemmat 7v (!) ajan palvelleet oli Sony SBH60 jotka oli yksi parhaimmista <30€ ostoksista ikinä.

Tarvitsisi olla:
  • Langattomat
  • On-ear
  • Kuulokkeissa äänen voimakkuuden säädöt, +/-ja tauko/toisto
  • Tässä millaiset Sonyt oli:



Hakusessa olisi muut kuin tuollaiset kupit:

Jos halvat on hakusessa niin itse koppasin viime keväänä Amazonin tarjouksesta Sennheiserin HD250BT:t salikuulokkeiksi. Nuo ovat muoviset ja vaikuttaa äkkiseltään aika rimpuloilta, mutta ovat kyllä kevyet ja kohtuu topakat kuitenkin päässä. Pääpannassa ei ole pehmusteita, joten jonkun kalloa saattavat painaa, mutta omassa kaalissa ei ole ongelmia ollut. Soundit ei nyt luonnollisesti ole mitään top tier -luokkaa, mutta mielestäni ihan miellyttävä äänimaailma, eikä basso korostu liikaa. Kupin reunaosa ei ole samanlainen mitä linkkaamissasi, mutta tuo kapea kuppi on mielestäni parempi kuin entisissä AKG Y50BT:ssä, jotka hiostivat paljon enemmän.
 
Liittynyt
22.10.2016
Viestejä
2 448
Onko antaa vinkkejä kevyistä ja langattomista on ear-kuulokkeista? Ei Kosseja.

Aiemmat 7v (!) ajan palvelleet oli Sony SBH60 jotka oli yksi parhaimmista <30€ ostoksista ikinä.

Tarvitsisi olla:
  • Langattomat
  • On-ear
  • Kuulokkeissa äänen voimakkuuden säädöt, +/-ja tauko/toisto
  • Tässä millaiset Sonyt oli:



Hakusessa olisi muut kuin tuollaiset kupit:

Sony SBH60 – DataStoppi

hintaa on enemmän ja kaupasta ei hajua, mutta näkyy olevan varastossa.

Sennheiserit.

..
 

PCB

Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
1 780
niin, no varmasti olisi mahdollista, jos vain tekisivät... Mutta kaippa noidenkin pitää noudattaa standardeja sitten, luulisi meinaan että ammo 2022 olisi jo jkoka ainoat lärpäkkeet sellaiset ettei korvat vuoda verta kun kliksauttaa mikrofonia kuuntelevan softan päälle...
Kyllä mun kuulokkeissa (Steelseries Arctis Pro Wireless) on peli-/chattiäänet langattomasti ja sitten BT-yhteys erikseen ja toimivat yhtäaikaa. Eri asia on sitten , että onko se musankuuntelulaatu riittävä? Itse kun olen kuunnellut lähinnä podcasteja/äänikirjoja pelailun lomassa. Kyllä tuolla BT:llä musaakin kuuntelee, mutta ei ne nyt ole tietenkään lähelläkään kunnon hifiluureja jotka maksaa vaikkapa sen 500 eur.

Olisi kyllä mukava, jos tulisi markkinoille oikeat hifiluurit jossa on mikki, langaton yhteys peleille ja vielä BT.
 

Hessu

Tukijäsen
Liittynyt
29.10.2016
Viestejä
4 420
Kyllä mun kuulokkeissa (Steelseries Arctis Pro Wireless) on peli-/chattiäänet langattomasti ja sitten BT-yhteys erikseen ja toimivat yhtäaikaa. Eri asia on sitten , että onko se musankuuntelulaatu riittävä? Itse kun olen kuunnellut lähinnä podcasteja/äänikirjoja pelailun lomassa. Kyllä tuolla BT:llä musaakin kuuntelee, mutta ei ne nyt ole tietenkään lähelläkään kunnon hifiluureja jotka maksaa vaikkapa sen 500 eur.

Olisi kyllä mukava, jos tulisi markkinoille oikeat hifiluurit jossa on mikki, langaton yhteys peleille ja vielä BT.
Enemmän toivoisin pelkästään langattomia hifiluureja, joissa olisi mahdollisimman matala viive. Mikrofoniksi voi ostaa tuollaisien kylkeen esim. modmic wirelessin tai sitten käyttää pöytämikkiä. Kaippa tuo aptx low latency jo riittäisi, mutta yhdetkään edes näistä mainstream -luureistakaan ei tuota tue.
 

PCB

Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
1 780
Enemmän toivoisin pelkästään langattomia hifiluureja, joissa olisi mahdollisimman matala viive. Mikrofoniksi voi ostaa tuollaisien kylkeen esim. modmic wirelessin tai sitten käyttää pöytämikkiä. Kaippa tuo aptx low latency jo riittäisi, mutta yhdetkään edes näistä mainstream -luureistakaan ei tuota tue.
No varmasti ottaisin itsekin tuollaiset ensin. Mutta onko BT:n kautta mahdollista sellaisia tehdä? Ihan mielenkiinnosta, millaista bittivirtaa ja latenssia tuollainen aptx low latency tuottaa?
 

Hessu

Tukijäsen
Liittynyt
29.10.2016
Viestejä
4 420
No varmasti ottaisin itsekin tuollaiset ensin. Mutta onko BT:n kautta mahdollista sellaisia tehdä? Ihan mielenkiinnosta, millaista bittivirtaa ja latenssia tuollainen aptx low latency tuottaa?
Ei taida BT taipua suoraan matalaan viiveeseen + samaan aikaan tasokkaaseen äänenlaatuun. Varmaan menisi johonkin 2.4/5ghz lähettimiin tuon virittelyt. Jos saisi tuota BT modea vaihdettua aptx ll ja jonkun laadukkaan codecin välillä niin sekin olisi eteenpäin.
 
Liittynyt
03.09.2018
Viestejä
2 095
Onko antaa vinkkejä kevyistä ja langattomista on ear-kuulokkeista? Ei Kosseja.

Aiemmat 7v (!) ajan palvelleet oli Sony SBH60 jotka oli yksi parhaimmista <30€ ostoksista ikinä.

Tarvitsisi olla:
  • Langattomat
  • On-ear
  • Kuulokkeissa äänen voimakkuuden säädöt, +/-ja tauko/toisto
  • Tässä millaiset Sonyt oli:



Hakusessa olisi muut kuin tuollaiset kupit:

AKG Y400 https://www.amazon.com/SAMSUNG-Foldable-Wireless-Bluetooth-Headphones/dp/B08GKVVBRC tai aiempi Y500 hieman halvemmalla https://www.amazon.com/Y500-Foldable-Wireless-Bluetooth-Headphones/dp/B07G98GG51
Alle kolmen kympin ei kyllä noillakaan pääse..
 

Atamon

Make ATK Great Again
Liittynyt
23.05.2018
Viestejä
2 417
Hmm, Sundaran Muffit vaihtui normaalista Lampaan Persnahkaan ja nyt piti vetää IFI:n X-Can:sta Basso boosti pois, Rupesi Raastapaan se ylimääräinen kumina ja jyminä.

Vaan kylläpäs tulikin Tasapainosemman kaverit :D
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
1 234
Kiitokset vastaajille koskien Sony SBH60 korvaajaa. Pääasiallinen käyttö on aika satunnaista, loppujen lopuksi tilasin Sound Blaster Jam V2: Sound Blaster JAM V2

Eivät siis mitkään hifi-ihmeet mutta kaikki mitä tarvitsin (kevyt, on-ear, langattomat, fyysiset säätimet), tässä vielä Bluetooth v5.0, aptX HD, aptX LL joten soveltunee pelaamiseen jos sellaiseen innostuu. Alle 40€.
 

Bladekill

BANNATTU
BANNED
Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
4 708
Dekonin earpadit Aryalle saapuivat eilen. Valitsin Elite Hybrid mallin.
1661156043336.png


Kun sain nuo läpyskät asennettua niin heti ensifiiliksiltä huomasin että aivan helvetin hyvän tuntuiset verrattuna stock hiekkapapereihin. Elite Hybrid malli on lähimpänä Aryan mukana tulevia vakio pehmusteita joten siksi tilasin ne ja kun äänenlaatua arvioi niin en huomannut kauheasti eroa. Kuulostaa ehkä hiukan "pehmeämmältä" kuin aikaisemmin tai sitten placebo.

Joku oli Head-fi:ssa mitannut nuo ja verrannut niitä stock pehmusteisiin:

Stock:
1661156257297.png


Elite Hybrid:
1661156271506.png


Eli varmaan arvioni "pehmeydestä" oli sinänsä aika osuva. Muuten hyvin samanlainen FR, mutta diskanttipiikkejä on hiukan leikattu.

Kallit on mutta tuntuu ja kuulostaa hyvälle joten täytyy antaa oma suositus. :tup:
 
Liittynyt
13.12.2016
Viestejä
1 465
^ Onhan noiden taajuusvaste selvästi kauttaaltaan vähemmän kirkas, joten vaikuttaisi olevan pelkkiä positiivisia muutoksia, jos minulta kysyttäisiin. Ilmankos saattaa vähemmän terävältä ja rennommalta kuulostaakin. :)
 
Liittynyt
06.01.2020
Viestejä
172
Koekuuntelujen ja odottelujen jälkeen on omat Focal Clear mg:t viimein
focal.jpg
pöydällä. Kaupalle täytyy antaa kiitoksia, että antoivat omat kuulokkeensa lainaan melkein kahdeksi kuukaudeksi. Tyytyväinen saa olla, vaikka koekuunteluissa tuli ihastuttua Mezen Empyryrean ja Liric sankoihin.
 
Liittynyt
31.07.2017
Viestejä
1 531
Koekuuntelujen ja odottelujen jälkeen on omat Focal Clear mg:t viimein pöydällä. Kaupalle täytyy antaa kiitoksia, että antoivat omat kuulokkeensa lainaan melkein kahdeksi kuukaudeksi. Tyytyväinen saa olla, vaikka koekuunteluissa tuli ihastuttua Mezen Empyryrean ja Liric sankoihin.
Pystytkö kuvailemaan empyreanin soundia, itseltäni empyrean sekä empyrean elite vielä koekuuntelematta.
 
Liittynyt
13.12.2016
Viestejä
1 465
Anker julkaisi näköjään pari päivää sitten uudet Q45-vastamelukuulokkeet, jotka on hinnoiteltu 150 euroon. Tulivat sattumalta vastaan Amazonissa muita asioita tilatessa, joten ostin samalla testattavaksi.


Taidanpa lähteä kohta Joensuun High End -messuille, joten mut saattaa tavoittaa sieltä kuulokehuoneesta. Esillä on tosin kuulemma vain Focalin ja Denonin kuulokkeita Naim:in Unity Atom -vahvistimella kuunneltuna. Onneksi noistakin on vielä valtaosa kuulematta, mutta täytynee käväistä parin viikon päästä myös Helsingin Hifimessuilla.

Edit.
Focalilta on kuunneltavissa Joensuun messuilla Elegia, Celestee, Radiance ja Stellia. Löytyi myös Denonin D5200 ja D9200 sekä Mezen Empyrean Elite.

Meze kuulosti kyllä hurjan hyvältä, eikä ollut helppoa keksiä mitään valitettavaa hinnan lisäksi. Focalin Radiance erottui myös edukseen, koska oli rauhallisempi ja luonnollisempi kuin muut mallit. Bassokin oli mukavan muhkeaa. Denon D9200 on melko saman tyylinen, mutta löysemmän ja mideistään epätasapainoisemman kuuloinen. Siinä oli hieman sibilanssiakin, vaikka ilmava diskantti olikin samalla myös vahvuus Radianceen verrattuna.
 
Viimeksi muokattu:

RTR

Liittynyt
09.04.2021
Viestejä
595
Digikeyllä on ensimmäistä kertaa yli puoleen vuoteen varastossa erittäin hyväksi todettuja ja edullisia Peerless HPD-50N25PR00-32 elemettejä. Tarkoituksena rakentaa avoimet kuulokkeet näistä, saa nähdä tuleeko mitään :D
Alle 50€ tilauksilla postikulut 18€ joten laitoin itse kaksi paria tilaukseen. Jos joku haluaa tuon toisen parin niin voi laittaa minulle YV:tä, hinta 20€.

 
Liittynyt
27.06.2018
Viestejä
563
Tuli nyt sitten ostettua Audezen LCD-GX:ät pelaamista varten. Katsotaan onko parempi kuin normi hifikuuloke :D Verrataan STAX:iin ja Kennerton VALI:n joita käytän nyt pelailuun.
 
Liittynyt
13.12.2016
Viestejä
1 465
Tuli nyt sitten ostettua Audezen LCD-GX:ät pelaamista varten. Katsotaan onko parempi kuin normi hifikuuloke :D Verrataan STAX:iin ja Kennerton VALI:n joita käytän nyt pelailuun.
Ennen LCD-5:n ja MM-500:n julkaisua GX-malli taisi olla parhaiten tuunattu LCD-sarjalainen (ellei vuoden 2021 uudistukset olleet siihen nähden pieniä parannuksia), joten ei sillä pahasti pitäisi mennä metsään musiikkiakaan kuunnellessa. :)
 
Liittynyt
27.06.2018
Viestejä
563
Ennen LCD-5:n ja MM-500:n julkaisua GX-malli taisi olla parhaiten tuunattu LCD-sarjalainen (ellei vuoden 2021 uudistukset olleet siihen nähden pieniä parannuksia), joten ei sillä pahasti pitäisi mennä metsään musiikkiakaan kuunnellessa. :)
Jep se näissä viehätti vaikka ei tuo LCD-X 2021 mallikaan huono ollut.
 

Atamon

Make ATK Great Again
Liittynyt
23.05.2018
Viestejä
2 417
4 Metriä ei ole pitkä matka. HM400se + L30 --> Ifi X-Can + Sundara, mutta Äänenladullisesti Harppaus on Valtava..
 
Toggle Sidebar

Statistiikka

Viestiketjut
237 410
Viestejä
4 160 102
Jäsenet
70 408
Uusin jäsen
allun90

Hinta.fi

Ylös Bottom