Kysymyksiä&Vastauksia (Pieniä kysymyksiä aiheesta kuin aiheesta)

Viestiketju alueella 'Yleistä keskustelua' , aloittaja Mika!, 16.10.2016.

 1. millap

  millap

  Viestejä:
  33
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Siis oikeasti 5h/vko? Vai 5h/päivä? Kun eihän tuo 5h/vko edes tee 35 h kuukaudessa.
   
 2. Greenlandi

  Greenlandi

  Viestejä:
  34
  Rekisteröitynyt:
  24.07.2017
  Oikeasti 5h/vko, mutta se oli minimi ja tarvittaessa töitä oli enemmänkin, ja nähtävästi tarvetta olikin, koska joka ikinen kuukausi tuo 35h ylittyi, paitsi kesäkuussa mikäli lomia ei lasketa mukaan.
   
 3. voffer

  voffer

  Viestejä:
  378
  Rekisteröitynyt:
  08.11.2016
  Kyllä se taitaa valitettavasti olla niin, että loma-aika katsotaan tuon sopimuksen mukaan meneväksi, eli aina viitä/kuutta lomapäivää (=viikko) kohden kertyy tuo 5h "työtunteja". Toki käsittääkseni sopimuksen pitäisi myöskin vastata toteutuneita työtunteja mahdollisimman hyvin, eli sopimusta olisi pitänyt rukata isommaksi, jos toteutuneet tunnit jatkuvasti olivat sen yli. Riippunee kyllä TESistä sekin.

  Itsekin joskus olin 10h/viikko sopimuksella kaupassa duunissa, vaikka todellisuus oli lähempänä 20h/v, ja tällöin aina sain arkipyhistä vain 2h palkan 4h sijaan, koska se meni sopimuksen tuntien mukaan. Nykyäänhän noita arkipyhiä ei kaupan alalla enää korvata samalla tavalla, vaan toteutuneista työtunneista kertyy "tasoitusvapaita" tietyin väliajoin.
   
 4. Greenlandi

  Greenlandi

  Viestejä:
  34
  Rekisteröitynyt:
  24.07.2017
  Ja loma-ajan palkkahan lasketaan jotenkin keskiarvona edellisten kuukausien palkkojen mukaan? Koska niistä lomista kuitenkin tuli palkkaa yli 700e, joka on tosi paljon mikäli olisi menty laskennallisten "työtuntien" mukaan. Ainakin nykyään työvuorokalenterissa lomapäivät merkataan 7h pituisiksi, viime vuoden lukemia ei enää näe mistään.
   
 5. voffer

  voffer

  Viestejä:
  378
  Rekisteröitynyt:
  08.11.2016
  Joo. Jos on tuntipalkkainen, niin loma-ajan palkka on prosenttiosuus lomanmääräytymisajan palkasta, eikä sillä ole mitään yhteyttä lomapäivien määrään.

  Muistaakseni silloin kun itse olin kaupassa duunissa, lomapäivän tunnit oli merkitty tuon sopimustuntien mukaisessa suhteessa (eli esim 10h/vko sopparilla oli 2h/pv). En tosin ihan varma ole.
   
 6. Kasi

  Kasi

  Viestejä:
  219
  Rekisteröitynyt:
  01.01.2019
  Onko jollain tuollaista Sandiskin ultra dual usb muistitikkua?

  Tosi kätevä kyllä, mutta onko tuossa pakko asentaa puhelimeen tuo tikulla valmiiksi oleva asennusohjelma? Nyt on muutaman kerran kännyllä otettu kuva, siirto vaiheessa tikkuun, korruptoitunut niin pahasti, että sitä ei ole enää saanut auki. Tiedoston koko 0 tavua. Mietin johtuuko tuosta.
   
 7. adhocz

  adhocz

  Viestejä:
  271
  Rekisteröitynyt:
  03.11.2016
  Onko kellään vinkkejä? Meillä murtauduttiin kellarivarastoon vastikään. Poliisit kävivät paikalla toteamassa murron. Alkuun oli epäilys ettei mitään ollut viety, mutta nyt viikonloppuna appivanhemmat kävivät kaiken tavaran läpi (siellä noin kuukauden ollut heidän tavaransa odottamassa muuttoa uuteen asuntoon, kyseessä ei mikään häkkivarasto vaan isompi koppi). Kadonneena on sittenkin 2 Burberryn villakangastakkia sekä arvokkaimmat eli 2 viulua. Halvempi on noin tonnin perusvielu, mutta kalliimpi on 1800-luvulta käsintehty ja ostettu joskus 90-luvulla aktiivikäyttöön. Vaimon mukaan arvo nykyään ehkä 7000 eur, mutta mitään papereita tuollaisista ei ole olemassa, kun joku artesaani joskus itse välineen väsännyt. Onko nyt jotain mitä tehdä tämän kalliin viulun suhteen? Koitetaan toki jostain etsiä ne alkuperäiset hankintapaperit 90-luvulta, mutta vaikeaa on eikä näillä 1800-luvun käsityötekeleillä ole mitään nimiä tai kuvauksia tms. Onko jotain sudenkuoppia/sanamuotoja, joita pitää välttää? Hintaa on toki vaikea perustella vakuutusyhtiölle millään ja olisi helpompi, jos olisi varastettu joku vaikka kymppitonnin laukku näiden sijasta....
   
 8. Centteri

  Centteri

  Viestejä:
  1 387
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Arvoesineet kannattaa aina valokuvata. Jos ei ole mitään todisteita sen arvokkaan viulun olemassaolosta niin heikot mahdollisuudet saada korvauksia.
  Kannattaa myös seurata viulujen myynti-ilmoituksia netissä.
   
 9. KoessiKenguru

  KoessiKenguru

  Viestejä:
  715
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Työskentelen avokonttorissa ja vaikka kuinka yrittäisi keskittyä töihin on avokonttori joillekin sellainen käsite, että olet silloin jatkuvasti tavoitettavissa. Vaikka olisi vastameluluurit korvilla, niin tullaan heiluttelemaan kättä naaman eteen ja keskeyttämään työt. Nyt meinasinkin puoliksi huumorilla hommata työpisteen sermin nurkalle jonkinlaisen "VARATTU"-valon, johon saisi aina punaisen valon palamaan kun ei toivo ajatustyötä keskeytettävän. En kuitenkaan löytänyt mitään helppoja kauko-ohjattavia kiinavirityksiä nopealla googlailulla. Yksinkertaisimmillaan tuo varmaan menisi jollain Raspberry Pi -setilläkin, mutta liekö tuollaisia helposti kiinnitettäviä värkkejä etäohjauksella jo valmiiksi olemassa? Valokatkaisimiin liitettävät setit ei nyt tähän tarkoitukseen toimi.

  Sitten taas tietysti yksinkertaisimmillaan toimisi kun printtaisi vaan lapun että "älä häiritse"... :think:
   
  SweeneyTodd ja Trotor tykkäävät tästä.
 10. TheMeII

  TheMeII Übertaktungspotenzial Tukijäsen

  Viestejä:
  4 518
  Rekisteröitynyt:
  13.11.2016
  Oikeasti kiireellisiin tapauksiin kannattaa sitten hommata tämä[​IMG]
   
  KoessiKenguru tykkää tästä.
 11. perato

  perato

  Viestejä:
  3 488
  Rekisteröitynyt:
  28.10.2016
  Mihin tämä 7000€ arvio perustuu, kait siitä jokin lappu on jäänyt, jos se arvio on tehty ammattilaisen toimesta, eikä mitään mututuntuma-arviota.
   
 12. Murhh

  Murhh

  Viestejä:
  238
  Rekisteröitynyt:
  10.01.2017
  Painovoimainen ilmanvaihto.

  Ilma rappukäytävästä alhaalta -> ylös asuntoihin -> pois asuntojen ilmanvaihtohormeista

  Menikö oikein vai toimiiko toi eri tavalla?
   
 13. Josef

  Josef Це політично коректна назва.

  Viestejä:
  427
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  No ei se ny ihan menny oikein, ei sen korvausilman rappukäytävästä ole tarkoitus tulla. Noin periaatteessa ainakin makuu- ja olohuoneessa pitäisi olla venttiilit josta ilma tulee sisään, poistoventtiilit sit keittiössä, kylppärissä ja vessassa.
   
 14. Murhh

  Murhh

  Viestejä:
  238
  Rekisteröitynyt:
  10.01.2017
  Kämpässä vain 2 venttiiliä, keittiössä ja vessassa. Molemmista virtaa ulospäin(pois asunnosta) ilmaa ja korvausilma tuntuu tulevan rappukäytävästä. Mietin vaan että toimiiko toi nyt oikein.
   
 15. TheMeII

  TheMeII Übertaktungspotenzial Tukijäsen

  Viestejä:
  4 518
  Rekisteröitynyt:
  13.11.2016
  Jos vanhat ikkunat niin korvausilma pitäis tulla ku ne vuotaa sopivasti ja jos uudet niin pitäis olla asennettu tuuletustritilät rakoventtiilit ikkunoihin tai jotku muut räppänät niiden lähelle.
   
 16. Josef

  Josef Це політично коректна назва.

  Viestejä:
  427
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  No keittiö ja vessa on kyl oikeita paikkoja poistohormille, mut niinkuin sanoin, ei sen korvausilman kyllä kuulu käytävästä tulla. Tosin vuosien varrella on voiinut joku ranettaa itse tai tietämättömät remontoijat tukkia/piilottaa/hävittää k.o venttiilit, kyllä sellaiset varmaankin on ainakin alunperin olleet huoneistoissa.

  70-luvulla, ehkä jopa viel 80-luvullakin tosin rakennettiin niitä pullotaloja joista jätettiin venttiilit pois tarkoituksella mutta kaipa ne on jo kaikki korjailtu vuosien aikana.
   
 17. Jorsetti

  Jorsetti

  Viestejä:
  403
  Rekisteröitynyt:
  07.01.2017
  Tuntematon jonneikäinen täyskaima yrittää todennäköisesti rekisteröidä etunimi sukunimi gmailiani ties mihin palveluihin, onko mitään keinoja estää tätä? Kilkkailla vain tyynesti "en se minä ollut", kun on tarve? Hiukan ottaa pattiin, viimeisenä oli johonkin sihteeriopiston tapaiseen portaaliin tehnyt tunnukset. Turreen vai Viherahoon konsulttiyhteys?
   
 18. svk

  svk Apua, avatarini on sormi!

  Viestejä:
  2 758
  Rekisteröitynyt:
  14.12.2016
  En tiedä, mutta jos tarpeeksi vittumainen olet, niin sullahan on todennäköisesti mahdollisuus muuttaa palveluitten salasanat sellaisiksi, että ei enää pääse kirjautumaan niihin palveluihin.

  e. Lisätääs vielä tähän, että sähköpostivahvistus onn oikeasti kiva asia verkkopalveluissa, ellei jonnella satu olemaan salasanaa sähköpostiisi
   
 19. Kasi

  Kasi

  Viestejä:
  219
  Rekisteröitynyt:
  01.01.2019
  Mitä viivakoodijärjestelmää posti käyttää paketeissaan? millaista tietoa viivakoodista saa lukijalla?
   
 20. Fiiu

  Fiiu

  Viestejä:
  66
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Eiköhän se ole ihan pelkkä identifiointikoodi, eli seurantakoodi antaa Postin kannasta lisätietoa joka siihen pakettiin on liitetty. Julkisena on paketin liikkeet, Postille näkyy sitten lähettäjä ja vastaanottaja yhteystietoineen mutta tällähän ei ole viivakoodin kannalta mitään tekemistä.
   
  Kasi tykkää tästä.
 21. juhaa

  juhaa

  Viestejä:
  701
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Olisko ollut Code128 ja koodista selviää se JJFI alkuinen koodi.
   
  Kasi tykkää tästä.
 22. perato

  perato

  Viestejä:
  3 488
  Rekisteröitynyt:
  28.10.2016
  En kyllä ihan oivaltanut näistäkään, jotenki näitä siis pystyy silleen raakasti laskemaan, mut ei oo ilmeisesti mitään helppoa keinoa tehä näitä jotenki visuaaliseksi. Aivan sama sillä loppupeleissä onko se matemaattisena lukuna vai onko joku visuaalinen keino(vaikka 68 punaista palloa tasaisesti 228 sinisten pallojen väliin tms.)

  Nyt olis siis tilanne, että 228 silmukkaan pitäs lisätä 68 uutta silmukkaa tasavälein, että riville tulee 296 silmukkaa.
   
 23. TheMeII

  TheMeII Übertaktungspotenzial Tukijäsen

  Viestejä:
  4 518
  Rekisteröitynyt:
  13.11.2016
  ite laitoin exceliin 296/68 ja sain vajaa 4.4 laitetaan tämä vaikka B1
  A1 laitoin =B1
  ja A2 =A1+$B$1

  vedin tämän 68 ruutua alas päin, muotoilin desimaalit piiloon (excel pyöristää silloin) ja sain listan (laitan spoileriin ku on pitkä)
  4
  9
  13
  17
  22
  26
  30
  35
  39
  44
  48
  52
  57
  61
  65
  70
  74
  78
  83
  87
  91
  96
  100
  104
  109
  113
  118
  122
  126
  131
  135
  139
  144
  148
  152
  157
  161
  165
  170
  174
  178
  183
  187
  192
  196
  200
  205
  209
  213
  218
  222
  226
  231
  235
  239
  244
  248
  252
  257
  261
  266
  270
  274
  279
  283
  287
  292
  296

  Tuo tarkoittaa että neljäs on uusi, yhdeksäs on uusi, ... ja 296. on uusi.
   
  perato tykkää tästä.
 24. Monologi

  Monologi

  Viestejä:
  3 232
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Hakkeri paljastaa: tämä on kaikkein pahin virhe jonka voit tehdä

  Mitä ihmettä tarkoittaa kohdennettu hyökkäys?
  Sillä tavalla 34% pääsisi läpi, vaikka olisi kaksivaiheinen tunnistautuminen käytössä Googlessa.

  Tuli laitettua tuo kaksivaiheinen tunnistautuminen käyttöön. Näköjään tietyt omat laitteet käy siihen ja löytyi vielä kertakäyttöisiä numerokoodejakin.
   
 25. mikkelson

  mikkelson

  Viestejä:
  1 557
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Se kohdennettu hyökkäys tarkoittaa sitä, että on esim. tiettyä henkilöä, henkilöryhmää tai yritystä varten räätälöity hyökkäys tai kalasteluyritys.
   
  Monologi tykkää tästä.
 26. Monologi

  Monologi

  Viestejä:
  3 232
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Niin, että jos hyökkääjä tietää henkilön ennestään niin sillä on parempia mahdollisuuksia onnistua. Sitä just mietin, että kuinka ihmeessä, vaikka tietäisi nimen, kuvan sekä muuta nippelitietoa niin ei aukea tuo miten se salasana selviää paremmin, vaikka olisiko se henkilö niin mäntti, että laittaisi vaikka nimestään jotain viitteitä salasanaan?
  Toki niissä tarkastuskysymyksissä voisi onnistuakin, jos tietää taustat tai näitä oli ennen ainakin Googlella.

  Pitäisi ryöstää henkilön puhelin niin sitten voisi päästä helposti sisään. Netitse tuntuu hankalalta ehkä.
   
  Viimeksi muokattu: 24.09.2019
 27. TheMeII

  TheMeII Übertaktungspotenzial Tukijäsen

  Viestejä:
  4 518
  Rekisteröitynyt:
  13.11.2016
  Näissä on ihan sosiaalista engineerausta mukana eli soitetaan jonku operaattorin edustajana ja pyydetään vaarantamaan itsensä.
   
  Monologi tykkää tästä.
 28. Maniguch

  Maniguch

  Viestejä:
  21
  Rekisteröitynyt:
  17.11.2016
  Tässä Team Whackin esimerkki kuinka tuo voidaan tehdä: Docstop: Team Whack - kaikki on hakkeroitavissa | Jakso 2: Team Whack varastaa identiteettisi
  Eli tehdään mm. valetilejä ja kalastelusivuja kohdennettua henkilöä varten, jotta kyseinen henkilö paljastaa salasanansa hyökkääjälle.
   
  Monologi tykkää tästä.
 29. dot1q

  dot1q

  Viestejä:
  881
  Rekisteröitynyt:
  03.05.2018
  Mä kärsin itse pihan alivalaistuksesta pitkään. Kunnes markkinoille tuli juurikin matalat led valonheittimet, vrt vanhat halogen työvalot. Tutkittuani valojen keiloja, kulmaa, tehoa jne, totesin että ripottelen 800lumenin valoja räystään alle osoitamaan alaspäin, 3-4 metrin välein.
  Sekä talon että tallin räystäälle. Tuli muuten sellanen että näkee eteensä ja aiemmat katveet, mitkä johtui vanhojen valojen sijoittelusta ja pysäköityjen varjoista, saatiin minimoitua. Aiemmin kuulit että johonkin ne avaimet tipahti, nyt näet missä ne ovat.
  Ennen oli 3 valoa tossa pihalla. Nyt on 14 kpl. Vain neljä palaa jatkuvasti, muut liiketunnistimella.

  Eli suosittelen vähän katsomaan kuinka tiheästi valoja oikeasti tarvitset, mikä on valojen valokeilan leveys ja sitten suhteuttaa lumen määrän kokonaisuuteen.
   
  Toipis tykkää tästä.
 30. Kermeli

  Kermeli

  Viestejä:
  454
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  millä saisi kissankusen hajun poies mokkanahkakengistä?
   
 31. mikkelson

  mikkelson

  Viestejä:
  1 557
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Esim. Mustissa ja Mirrissä myydään siivousaineita, jotka poistaa sen kissanpissan hajun tehokkaasti mistä vaan, mutta niissäkin ongelmana on että sen kissanpissan hajun tilalle tulee sen puhdistusaineen haju. Se ei tietenkään ole yhtä ärsyttävä tuoksu, muttei sitäkään haluaisi liikaa haistella.

  Täällä on noita eri puhdistusaineita, vinkkejä on aina hyvä kysyä suoraan myös liikkeessä myyjältä kun niillä yleensä on aina jotain kokemusta näistä.
  Siivous ja hajunpoisto - Lemmikkikodin täsmätarvikkeet siivoukseen Mustilta ja M | Musti ja Mirri
   
 32. Kermeli

  Kermeli

  Viestejä:
  454
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  thänks :tup:
   
 33. Josef

  Josef Це політично коректна назва.

  Viestejä:
  427
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Mokkanahka on kyl hankalin vaihtoehto mut tokihan kannattanee kokeilla. Vinkkinä, että jotkut noista aineista voi sit sotkee myös värit.

  Että mistäkö.. :vihellys:
   
  Kermeli tykkää tästä.
 34. TheMeII

  TheMeII Übertaktungspotenzial Tukijäsen

  Viestejä:
  4 518
  Rekisteröitynyt:
  13.11.2016
  Tämän vuoksi jokaisessa paketissa lukee "kokeile ensin pienelle alueelle huomaamattomaan kohtaan"
   
  Kermeli tykkää tästä.
 35. Josef

  Josef Це політично коректна назва.

  Viestejä:
  427
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Jåå, ihan vaan muistutuksena mainitsin asiasta, se paketti on kyllä usein jo roskiksessa siinä vaiheessa kun sitä ainetta käytellään ainakin itsellä, samassa paikassa on myös ne kengätkin nykyään. Ja kissasta ei tullut rukkasia, se härnää koiraa juuri keittiössä.
   
 36. Merkava

  Merkava מרכבה

  Viestejä:
  1 114
  Rekisteröitynyt:
  16.12.2016
  Harrastatko SER tai muu ruuvausta/näpräystä eikä työhuonetta?

  Isotasoinen työpöytä sinne?

  Tietysti jos kovin lähellä keittiötä niin harrastukset kärsii jos hellasärö pystyy kommentoimaan kaiken aikaa...
   
  japiko tykkää tästä.
 37. nook

  nook

  Viestejä:
  236
  Rekisteröitynyt:
  23.11.2016
  En kyl harrasta, huone on yläkerrassa joten aika rauhallinen paikka. Oon miettinyt jotain kuntolaitteen hankkimista yms.

  Jotain tällaista: Painonnostopenkki Alk. 262,11€ | Katso -30% TARJOUS Nyt
   
 38. Arrevu

  Arrevu

  Viestejä:
  14
  Rekisteröitynyt:
  04.12.2017
  Fysiikkaa. Sukulainen esitti idean, että rollaattoreissa pitäisi olla yhtenäinen poikittainen kahva edessä, kuten ostoskärryissä, nykyisten sivulla olevien kahvojen sijaan. Olisi kuulemma vanhuksille helpompaa pitää kiinni poikittaisesta kahvasta kuin sivukahvoista. En osannut pukea selkeää fysiikan tuomaa ongelmaa sanoiksi, joten olin hiljaa.

  Kaipaisin asiantuntevaa selitystä miksi kyseinen poikittainen kahva ei toimisi käytännössä. Kiitos.
   
 39. GuntherPrien

  GuntherPrien

  Viestejä:
  822
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Ei kait siinä mitään muuta syytä ole kuin sellainen poikittainen tanko kahvojen välissä haittaisi rollaattorissa istumista.
   
 40. Arrevu

  Arrevu

  Viestejä:
  14
  Rekisteröitynyt:
  04.12.2017
  Eiköhän siinä ole syynä ennemminkin fysiikan sanelema painopiste jne, mikä määrää asian. Siihen haluaisin hyvän vastauksen.
   
 41. lunkwill

  lunkwill

  Viestejä:
  1 277
  Rekisteröitynyt:
  21.10.2016
  Niin, toisaalta siihen voisi tehdä kääntyvän tangon, joten istumisen voisi mahdollistaa.
  Kuitenkin pääideahan on kävelyssä ja sen tukemisessa.

  Ehkäpä jostain löytyy hyvä ergonominen perustelu kahvoille tangon sijaan.

  Jostain syytä sisärollaatoreissa on poikittainen tanko, esim:
  Let's Go tai Jaquar
   
 42. apek

  apek

  Viestejä:
  1 010
  Rekisteröitynyt:
  02.04.2017
  Poikittainen tanko on siksi parempi, että siitä voi ottaa kiinni mistä kohtaa tahansa ja voi täten olla helpompi käyttää. Sitä en osaa sanoa olisiko se ergonomian kannalta parempi ratkaisu.
   
 43. Arrevu

  Arrevu

  Viestejä:
  14
  Rekisteröitynyt:
  04.12.2017
  Juurikin tuollainen Jaquar, mutta miksi ei ole isompia renkaita? Pienillä renkailla pienetkin epätasaisuudet ulkomaailmassa ovat tuskaa selkäkipuisille ihmisille.

  Tuo ei tosin vastaa mitä hain. Onko tuossa painopiste niin edessä, että ei ole tarkoituksenmukainen ulkomaailmassa? Onko niin, että edessä oleva tanko antaa huonomman tuen kuin kaksi sivuilla olevaa kahvaa? Siihen kysymykseen haen vastausta. Pitäisi olla laskettavissa fysiikan lakien avulla.
   
  Viimeksi muokattu: 25.09.2019
 44. Centteri

  Centteri

  Viestejä:
  1 387
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Vanhukset istuu rollaattorissa siinä kahvojen toisella puolella. Eli poikittainen kahva ei haittaa istumista. Sen sijaan rollo olisi hankalampi saada taitettua kasaan jos siinä on poikittainen tanko.
   
 45. TheMeII

  TheMeII Übertaktungspotenzial Tukijäsen

  Viestejä:
  4 518
  Rekisteröitynyt:
  13.11.2016
  öö, ei? Ne vaan kääntyy 180 astetta ja laskee perseensä. edessä on yleensä joku kori mikä tekis nousemista hankalaa

  [​IMG]

  Tuossa on selkänojallinen malli
   
 46. Monologi

  Monologi

  Viestejä:
  3 232
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Kollin kusi on kyllä paha. Noista Mustin ja Mirrin tuotteista Simple Solution Stain and Odour Remover on parhaimpia tuoksun poistoon, mutta rajansa silläkin, että esim. juuri tuo kollin kusi ei lähde, vaikka kävisi pesukoneessa tuon ihme aineen kanssa. Kahvinpavuilla tullut kokeiltua ja hajun poistoa tiiviissä pussissa kuukausia niin ei auttanut.
  Tuossa ihme aineessa on ok tuoksu ja häviää.
   
  Trotor tykkää tästä.
 47. ?..

  ?..

  Viestejä:
  1 107
  Rekisteröitynyt:
  06.04.2018
  Kloriitilla lähtee haju.
   
 48. drealz

  drealz

  Viestejä:
  149
  Rekisteröitynyt:
  16.03.2017
  Hyvä ilmainen dvd:n poltto-ohjelma?
   
 49. juhaa

  juhaa

  Viestejä:
  701
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Tietenkin vähän riippuu, että mitä sinne DVD:lle pitää polttaa.
  The Official ImgBurn Website
   
 50. dot1q

  dot1q

  Viestejä:
  881
  Rekisteröitynyt:
  03.05.2018
  Yllä olikin jo tähän hyviä täydennyksiä. Tässä vielä muutama lisää. Käytettävyystulokulma edellä noita mietitään, ei fyysikkotulokulmalla. Harva rollaattorin käyttäjä on riuskakuntoinen nuori.

  - katso miten ihmisen kädet sijaitsevat kävellessä. Edessä poikittain vai sivulla pitkittäin.. Pitkittäinen kahva tukee luontaista asentoa. Teetkö dippiejä kädet edessä poikittain rekkitangossa, vai kädet sivuilla rekkitangoissa?

  - jarrujen käyttö, yllä kuvatun käden normaaliasennon mukainen kahvan ja jarrukahvan sijoittelu tekee parkkijarrun käytön mahd.kevyeksi ja motorisena suoritteena helpoksi.

  - 180 asteen käännös ja istuminen (jo mainittu), jossa jalkojen tarvitsema "tila" on sama kuin kävellessä. Poikittaisrauta estäisi tämän lepotoiminnallisuuden.

  - ostoskoritilan vapaa käyttö. Jos poikkituki tehtäisiin laitteen eteen "U-muotoiseksi" tarttumatueksi, kassin nosto hartiavoimin korin kyytiin estyisi.

  - rollaattorin on siis lähtökohtaisesti oltava syvyyssuunnassa mahdollisimman esteettömästi käytettävissä.