- Liittynyt
- 06.04.2018
- Viestejä
- 3 124
Kiitos tiedosta. Kaipa tuo on sitten indikaattori kotipakastimien liian lämpimistä olosuhteista. Jos käyttäisi, esim laboratorioissa käytössä olevia, -80'c pakkasta niin silloin ei varmasti tapahtuisi mitään merkittävää metaboliaa. Olennaista on saada kaikki neste jäädytettyä.Kyllä sitä vain tapahtuu. Toki hidastuu, mutta ei lopu. Lopulta marjat menevät piloille, vaikka olisivat jäässä.
Marjojen pakastaminen
Arktiset Aromit ry on luonnontuotealan (luonnonmarjat, -sienet, -yrtit ja erikoisluonnontuotteet) valtakunnallinen toimialajärjestö, joka toiminnallaan edistää luonnontuotteiden talteenottoa, jatkojalostusta ja käyttöä sekä parantaa tuotteiden laatua.www.arktisetaromit.fi![]()
Marjojen pakastus | Martat
Mansikat, mustikat, vadelmat ja muut marjat ovat parhaita tuoreena. Joskus marjoja on kuitenkin niin paljon, ettei kaikkea voi käyttää ennen pilaantumista. Pakastaminen on tällöin hyvä vaihtoehto.www.martat.fi