- Liittynyt
- 17.10.2016
- Viestejä
- 2 767
Laitetaas tännekkin voittajien aamiainen eli kaurapuuroa, voita ja seinäkuivalihasiivuja
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Huomio: This feature may not be available in some browsers.
Ostin sellaisen hienon pistoolinkin
Ootko ehtinny truuttaa kokeilemaan? Mitä nyt sen ohjetta vilkasin, ei noi annetut ohjeet liittyneet kuivalihan tekoon lähinnä vain nimeltä.
Mureketta noilla ohjeilla siitä tulee. Toisaalta ei sekään varmasti hassumpaa ole.
Maistoin kyseisiä Olutsatamassa, tykkäsin kyllä noista molemmista. Ja tietty original ilman sen parempia kikkailuita.Kuvalihakundin Naga on kyllä best.
Jerkku NaGa kuivaliha
Haba myös hyvää jos ei pidä niiiin tulisesta
Jerkku HaBa kuivaliha
Ei hääviä. Aika "kosteaa" tms ei niin kuivalihamaista, ja huonot mausteet ainakin hotissa. Hottia nähnytkään. Tämä siis kun edellisen kerran oli myynnissä. Lidlillä kun noi toimittajat vaihtuu tiuhaan, niin koskaan tiedä.Lidlissä on nyt jerkyä - onko hyvää? Alle 60 €/kg 25 g pakkauksessa.
Ostin tänään regular pussin tekstiksi,varmaan samaa tavaraa kun ennenkin. Kosteaa ja ei maku mikään ihmeellinen. Ei jatkoonEi hääviä. Aika "kosteaa" tms ei niin kuivalihamaista, ja huonot mausteet ainakin hotissa. Hottia nähnytkään. Tämä siis kun edellisen kerran oli myynnissä. Lidlillä kun noi toimittajat vaihtuu tiuhaan, niin koskaan tiedä.
Tossa varmaan auttaa kun sen jauhelihan vaivaa kunnolla. Sitten luulis saavan parempia eikä sellaista höttöä. Samoin kun lihapullien/pihvien ja kebabinkin kanssa tehdään.Joo testasin. 800 grammaa mahdollisimman vähärasvaista nautaa, 10 vai 12% tais olla. Onkohan kokonaan rasvatonta olemassakaan ilman että itse jauhaa? No eniveis. Maustoin ne kuten perinteisen jerkyn, hieman vähemmällä määrällä nestettä tosin, enkä antanut muhia sen kauempaa. Suoraan tykkiin vaan ja kuivuriin.
Ihan testimielessä tuota tekasin, enkä edes yrittänyt sen kummempaa saada. No eihän se mitään kovin kummoista sitten ollutkaan. Koostumus ole sellaista höttöä, kuten jauhelihan saattaa kuvitella olevan kun ei kovin tiivistä kamaa ollut. Ehkä tosta voisi jalostaa jollain tapaa vaikka esim. jauhamalla jauhelihan ihan hienoksi, en tiedä.
Maku oli sen verran ok kuitenkin, että kaikki tuli syötyä. Luulen kuitenkin että jerkyä en ehkä jaksa tuolla tursottimella tehdä. Jotain muuta jauhelihatankoja sillä voisi tekasta joskus ihan pannulle tai uuniin.
Voi toki olla, että en oikein malttanut tarpeeksi paneutua tuohon. Youtubessa kuitenkin (luultavasti) ihan menestyksekkäästi tuota tehty. Löytyy siis nimellä Ground beef jerky.
Tuo on sellaista herkkua että taitaa kaikilla jotka tekevät mennä omaan kulutukseen suoraan. Jossain pohjoisessa olevien toritapahtumien myyntikojuissa voisi kuvitella olevan sesongin aikana myynnissä.Tietääkö joku mistä voi saada lapsuuden suola-/kuivalihaa. Silloin se oli poroa mutta kai se hevosenaki menis. Mausteena on tietääkseni vain suola, paljon ja se kuivataan keväällä pakkasessa ulkona häkissä riiputtamalla. En ole ammattilainen tuossa kuivausmenetelmässä joten en ota vastuuta väärinymmärryksistä.
Esim tuosta.Tietääkö joku mistä voi saada lapsuuden suola-/kuivalihaa. Silloin se oli poroa mutta kai se hevosenaki menis. Mausteena on tietääkseni vain suola, paljon ja se kuivataan keväällä pakkasessa ulkona häkissä riiputtamalla. En ole ammattilainen tuossa kuivausmenetelmässä joten en ota vastuuta väärinymmärryksistä.
Tuossa mukana tuo savu mistä en ite pidä makunaTuossa hieman halvempi vaihtoehto: Poron kuivaliha -tukkupakkaus täynnä parasta poroa! - Kuivaliha.com - Beef Jerky verkkokauppa
Kerrotko vielä mitä ja mitä merkkiä sillä kuivalihaa tekisi mieli!Ostin kotimaista kuivalihaa lähikaupasta. Oli kyllä järkyttävä suolan määrä verrattuna kilpailijan tuotteeseen jonka samalla ostin. 9,5g vs 2g / 100g. Alkoi jo melkein heti mahassa tuntumaan.
Toisaalta tuossa valkosipuli versiossa ei oltu valkosipulissa säästelty, joka on omaan makuun.
Siis kiinnostiko erityisen suolainen, vähäsuolainen vai valkosipulinen? En ymmärrä kysymystäsi. Jos tekee kuivalihaa yleensä mieli, niin sitähän löytyy kaupois tai yllä olevista linkeistä voi tilata.Kerrotko vielä mitä ja mitä merkkiä sillä kuivalihaa tekisi mieli!
Kysytään uudestaan.Siis kiinnostiko erityisen suolainen, vähäsuolainen vai valkosipulinen? En ymmärrä kysymystäsi. Jos tekee kuivalihaa yleensä mieli, niin sitähän löytyy kaupois tai yllä olevista linkeistä voi tilata.
Kuivalihakundi oli merkki joka oli suolainen, 9,5g/100g. Ostin Ostin Haba chili ja Garlic, jotka siis molemmat olivat kuivalihakundin valmistamia, mutta yhtäsuolaisia. Koostumukseltaan molemmat kovia.Kysytään uudestaan.
Mikä merkki oli erityisen suolainen?
Entä mikä mahtoi olla vähäsuolaisen merkki?
Ja mitä merkkiä oli tuo valkosipulinen?
Miten päin ne on leikattu? Itse kuivatessakin saa joko sitkeetä tai mureaa, onko syiden vastaisesti vai mukaan. Esim tuossa blogissa on syiden mukaan leikattu joka sitkeää. Oon huomannut että jossain kaupassa ostetuissa valmisjerkyissä tuo vaihtelee ihan pussista/palasta riippuenKuivalihakundin tuotteet on hemmetin sitkeitä, ainakin ne mitä lähikaupasta joskus kokeeksi ostin, tulee leukaperät kipeiksi kun sitä järsii.
Meni neljän maun kokeilupakkaus tilaukseenKuivalihakundin tuotteet on hemmetin sitkeitä, ainakin ne mitä lähikaupasta joskus kokeeksi ostin, tulee leukaperät kipeiksi kun sitä järsii.
Kotimaisista kuivalihoista Lemin Yön Yli Särä on todella mureaa. Karitsan lihaa käyttävät siinä.
Ei oo paljoa eroa. enemmän täsä huomaa eron siinä ku nyt ekaa kertaa teki niin karkas suolaprosentti napsun verran ylös. Ajattelin että kun kuivasuolaa vaan ripottelemalla päälle merisuolaa ja reilu päivä / vajaa kaks päivää kylmässä tulis vähäsuolasempi mutta tuliki tymäkämpi kuin tarkalla suolaliuksella ja pitkällä suolausajalla.@TheMeII, mites makuero hirven ja poron ilmakuivatun lihan välillä? Tuo kiinnostelisi tietää Ja saisikohan jostain tältä etelästäkin tuollaista hirviversiota ostettua? Joo kaupasta tai ihan joltain tekijämieheltä/-naiselta?
Aikamoinen pettymys tämä Yön yli särä. Todella rasvaista, 15 % rasvaa verrattuna esimerkiksi Jack Link's jerkyn 2,5 %:iin. Ja rasva tosiaankin maistuu, jotenkin härskin makuista koko liha. Yksi pala pussissa oli käytännössä pelkkää valkoista läskiä. Rasvaisuudesta ja pitkästä kypsytyksestä huolimatta (vai johtuen?) kuitenkin kuivaa ja kovaa rakenteeltaan. Normiversion ja chilin maussa ei ole juuri mitään eroa, eikä jälkimmäisessä ole edes pientä lämpöä havaittavissa. Valkosipuli ja yrtti ovat vielä avaamatta, mutta odotukset eivät ole kovin korkealla.Meni neljän maun kokeilupakkaus tilaukseen
Nyt tässä prime tarjousten aikana viimekuussa ja tänään uusiksi tilasin saksasta 29,99€ / kg hinnassa olevaa kuivalihaa:
Tästä versiosta itse pidin enempi kuin perinteisestä (eli pork jerky honey mustard)
Barazzo Pork Jerky Honey Mustard| 1 kg (2x500g Maxibeutel) | 100% Premium Trockenfleisch Regional | Beef Jerky/Biltong : Amazon.de: Grocery
Barazzo Pork Jerky Honey Mustard| 1 kg (2x500g Maxibeutel) | 100% Premium Trockenfleisch Regional | Beef Jerky/Biltong : Amazon.de: Grocerywww.amazon.de
Ostin 2kg, mikä posteineen tuli maksamaan:
Total EUR 66,88 (eli se paketin hinta hieman nousee 4,90€ olisi kait 1kg, 6,90 taitaa olla 2kg paketti)
Oletko mitä noista maistanut? Onkohan tuo bbq mistään kotoisin ? Nyt sen hintaista varmaan pakko tilailla
Oliko tuossa paljonko proteiinia per pakkaus? Samanverran kuten esim JackLinkyn kuivalihassa?Nyt tässä prime tarjousten aikana viimekuussa ja tänään uusiksi tilasin saksasta 29,99€ / kg hinnassa olevaa kuivalihaa:
Tästä versiosta itse pidin enempi kuin perinteisestä (eli pork jerky honey mustard)
Barazzo Pork Jerky Honey Mustard| 1 kg (2x500g Maxibeutel) | 100% Premium Trockenfleisch Regional | Beef Jerky/Biltong : Amazon.de: Grocery
Barazzo Pork Jerky Honey Mustard| 1 kg (2x500g Maxibeutel) | 100% Premium Trockenfleisch Regional | Beef Jerky/Biltong : Amazon.de: Grocerywww.amazon.de
Ostin 2kg, mikä posteineen tuli maksamaan:
Total EUR 66,88 (eli se paketin hinta hieman nousee 4,90€ olisi kait 1kg, 6,90 taitaa olla 2kg paketti)
Kiitos korjauksesta, juuri itsekin tajusinHuomaa että nuo on possua. Eli aika eri kamaa kuin normi "beef" joka on nautaa.
Tuli tehtyä tuota kuivalihhoo. 680g kuivalihaa (Miinus ne mitä jo söin). Mutta mitenköhän nuita levyjä uskaltaa pestä? ProfiCook kuivain ja on kirkasta muovia. Muoveis ei näy merkintöi pesumenetelmästä, joten en ihan tiskikoneeseen uskaltais iskeä. Muilla samaa merkkiä?