Kuinka SER-jäte prossuilla pärjää nykyään ?

Viestiketju alueella 'Käyttäjien omat tuotetestit' , aloittaja Zetteri, 12.01.2018.

 1. Zetteri

  Zetteri

  Viestejä:
  996
  Rekisteröitynyt:
  06.11.2016
  No niin nyt olisi ajettu benchmarkit niillä uusilla peleillä ja tässä sitten tulokset. Ja pitää sanoa että hyvin ovat nuo pelit optimoitu kun jopa FX-8370 kerkeää ruokkimaan GTX 980 Ti:ta. Eikä Phenom 2 X6 1090T tai edes Xeon X5460 ole niin kauhean kaukana tuloksissa.
  Tästä varmaan saadaan kiittää konsoleilla olevia AMD prossuja.

  EDIT: Testi asetukseni: https://1drv.ms/w/s!AlwEC1tWdi2mtkoVUXyaEt8q5Hvc


  uudet_pelit1.jpg uudet_pelit2.jpg uudet_pelit3.jpg uudet_pelit4.jpg uudet_pelit5.jpg
   
  Viimeksi muokattu: 15.11.2018
  teemz tykkää tästä.
 2. Dudem

  Dudem

  Viestejä:
  773
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  On kyllä vaikea saada noista palkeista mitään irti, kun ei ole mitään hajua millä asetuksilla/resoluutiolla nuo on testattu. Eikä tietenkään yhtään tulosta ilman kellotuksia, varsinkin kun jokainen prosessori on yksilö, eivätkä kaikki veny noihin samoihin kelloihin. Tai pystyykö kaikki SER osilla puljaavat edes laittamaan niin paljon rahaa kiinni esim. jäähdytykseen ja virtalähteeseen, että tuollaisia kelloja edes on mahdollista saada.

  Tästä hyvä esimerkki Sampsan Deus Ex testeistä RTX 2080 Ti:lllä (näistä selviää myös helposti ne asetukset ja resoluutio):
  [​IMG]

  Jos tuijottaa Sampsan tuloksia ja näitä Zetterin, niin sehän näyttää ihan siltä, että RTX 2080 Ti on hitaampi kuin GTX 980 Ti.

  Tässä olisi hieman rakentavaa kritiikkiä testejä kohtaan.
   
 3. Focus0

  Focus0 Technical Specialist Make ATK Great Again Tukijäsen Köyhä

  Viestejä:
  1 481
  Rekisteröitynyt:
  01.12.2016
  Mites Sampsan käyttämät prosessorit ei olis yhtään sen enempää yksilöitä?
  Ei niitä Sampsan testejä voi lukea sen enempää raamattuna kuin näitä Zetterin tekemiäkään testejä.

  Ja kun olisi vaivautunut lukemaan narua taaksepäin olisi nämä käytetyt asetukset löytynyt..

  Single Core ei vaan riitä mihinkään joten taidan jättää väliin. Mutta ajattelin kyllä jotain prossua rääkätä vielä huolella. En ole vaan keksinyt mikä se voisi olla. Tai no Core 2 Duo E8500 kävi mielessä että saisko siitä mitenkään 5GHz irti. Mutta se on niille hetkille kun pitää jotain testiä kanavalle keksiä kun jotain isompaa projektia varten osia odottaa.

  Sitten yks kysymys mitä olette mieltä suunnitellusta benchmark peli listastani näytönohjain testejä varten (ja mitä muutoksia teen nykyisten kanssa):

  8-bit Armies -> pois
  Arma 3 -> pois
  Assetto Corsa
  Battlefield 3
  Battlefield 4
  CS:GO
  Crysis
  Crysis 3
  Desync
  Dirt Rally
  Doom
  Dota 2
  Euro Truck Simulator 2 (ehkä kun en muista onko pelissä mitään frame litimittä)
  Everspace
  GTA V
  Grey Goo
  Homeworld Remasted (ehkä kun en muista onko pelissä mitään frame litimittä)
  Overwatch
  Project Cars
  Quake Champions (ehkä riippuen paljon nykyään pelaajia)
  Redout
  Rise of the Triad -> pois
  Rocket League
  Team Fortress 2
  Serious Sam 3
  Starcraft 2
  Sublevel Zero
  Wolfenstein 2

  Ideani saada mahdollisimman paljon erityyppisiä pelejä listalle. Mutta sen kanssa ongelma miten vertaan eri kortteja toisiinsa. Kun samoilla asetuksilla pelejä ei nillä voi pelata.

  Joten ainoa mikä keino itselläni on nyt mielessäni että ei excel taulukoita, vaan ainoastaan vähän peli kuvaa ja siihen sitten min fps, avg fps ja max fps lukemat ja millä asetuksilla.
  Sitten videon alkuun vähän historiaa ym. teknillisiä tietoja, sitten taas loppuun pieni yhteenveto.
  Eli suoraa korttejen vertaamista ei tulisi ollenkaan.

  EDIT: Naamakirjan puolella oli tästä rakentavaa keskustelua niin järkevin ja simppelein toteutus keino taitaa mennä linjalle kaikissa peleissä detailit minimiin ja reso 1920x1080. Näin kaikki samalla viivalla ja saadaa hieno taulukko tehtyä.
  Tosin SLI ja Crossfire testit tehdään aivan erillään.
   
  Calderone tykkää tästä.
 4. ratkakapu

  ratkakapu

  Viestejä:
  1 604
  Rekisteröitynyt:
  12.12.2016
  Sampsa vertaa ensisijaisesti prosessoreita ja näytönohjaimia vakiokellontaajuuksilla ja kellotustestit ovat vain lisä ja niiden yhteydessä tuodaan aina selkeästi ilmi, että ne eivät vastaa välttämättä sitä suorituskykyä, mitä kaupasta kotiin kannettu tuote sen osalta tarjoaa.
   
  FlyingAntero, JuhoN ja Dudem tykkäävät tästä.
 5. Dudem

  Dudem

  Viestejä:
  773
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Ratkakapu kerkesikin jo tuosta mainita.

  Sampsan testi oli otettu esimerkiksi, kuten sanoin. Ja mitenkäs se nyt auttaa, että "kyllä ne asetukset täältä jostain löytyy" kun ne voisi selkeästi merkitä esim. noihin kuviin.

  Mikäs järki siinä minimi asetuksissa nyt sitten on? Itse näkisin järkeä enemmän asetuksissa joissa se peli on pelattava, tätä esim. Sampsa käyttää. Tai sitten käytetään vakioita, high/medium/ym.
   
 6. Zetteri

  Zetteri

  Viestejä:
  996
  Rekisteröitynyt:
  06.11.2016
  Siinä ois linkki käyttämääni asetuksiin: https://1drv.ms/w/s!AlwEC1tWdi2mtkoVUXyaEt8q5Hvc
  Enkä todellakaan ala ajamaan vakiona noita testejä kuten alussa tein. Nämä ovat tälleenkin aivan tarpeeksi aikaa syövää hommaa.
  Ja minulla on ISO kirjo pelejä mukana eikä vain muutama hassu mitä suurin osa testaajista käyttää kuten esim. Sampsa.
  Kun haluan nähdä miten ne suoriutuu mistäkin mahdollisimman laajalla otannalla.

  Deus Ex: Mankind Dividedissä muutenkin en aja pelin omaa benchmarkkia vaan pelaan yhtä määrättyä tehtävää jonkun matkaa. Kun minä en luota noihin pelejen omiin benchmark toimintoihin.
  Project Cars 2:ssa ajan kaksi kierrosta Spa:ta 19 vastustajalla
  BulletStormissa taas yksi echo desert level läpi
  Rise of the Tomd Raiderissä ekaa tehtävää jonkun matkaa (siihen saakka kun lumivyöry meinaa tiputtaa Laran)
  Overloadissa eka tehtävä läpi

  Tuossa vielä youtube-kanavaltani uutis pätkä jossa näytän nuo uudet pelit X5650:lla:

   
 7. Zetteri

  Zetteri

  Viestejä:
  996
  Rekisteröitynyt:
  06.11.2016
  Ne kuvat eivät ole tarkoitettu nettisivuille katsottavaksi vaan videoitani varten. Ja sen takia en niihin asetuksia kirjoita vaan ne ovat aina isossa Word asiakirjassa yksityis kohtaisesti.

  Ja graffa asetukset eivät ole minimissä vaan enemmänkin maksimissa.

  EDIT: Ja tuo yllä ollut vanha kommentti liitty näytönohjain testeihin ja nekin muuttu siihen että GTX 480:llä etsein sopivat testi asetukset. Mutta nyt nekin ovat menossa uuteen uskoon eli Very High / Ultra asetuksille ollaan menossa että saadaan korteille eroja.
   
 8. Dudem

  Dudem

  Viestejä:
  773
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Tuskin niitä kaikkia tarvitsee vakiona ajaa, esim. kiinnostavimmat prosessorit tai edes yksi, josta voi verrata paljon vaikuttaa edes sen mallin kellotukset. Jonkinlaista vertailupohjaa.

  Tekeepä nuo muutkin sitä, etteivät pelkkiä benchmarkkeja ajele.

  En näe ongelmaa niistä laittaa tiivistettyä versiota videolle, sen kun pystyy pysäyttämään jos haluaa vilkaista asetuksia. Esimerkiksi pelin nimen alla näyttää olevan kasa tilaa kuvissasi.
   
 9. Zetteri

  Zetteri

  Viestejä:
  996
  Rekisteröitynyt:
  06.11.2016
  Tilaa ja tilaa. Sitä juuri ei ole. Jos tohon alan jotain kirjoittamaan niin taulukon korkeus laskee.
  Ja tuohon on tulossa ainakin 20 prossua lisää seuraavan puolenvuoden aikana, joten se muuttuu todella sekavaksi todella äkkiä.
  Siksi nykyään aina punaisella korostan juuri testissä olevaa prossua/näytönohjainta.

  Tämä on tätä kompromissejen tekemistä. Eli pitää jättää kaikki "ylimääräinen" pois että itse tulokset näkyvät mahdollisimman selvästi.
  Siksi yritän videoissa aina kertoa että testi asetukset löytyvät videon tiedoista.

  Nytkin kun noita kattelen niin joudun fontti kokoja jossain kohtaa tiputtamaan että saan tohon kaikki tulokset tungettua jotenkin järkevästi.

  Ja jos tohon jotain stock lukuja alan vielä laittelemaan niin soppa on aika valmis.

  Että toivottavasti ymmärrät miksi olet tämmöseen ratkaisuun päätynyt.
   
  Viimeksi muokattu: 12.10.2018
 10. Dudem

  Dudem

  Viestejä:
  773
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Joo ymmärrän osittain ja osittain en ymmärrä. Se on ihan selkeätä, että harrastuspohjalta tehdään, eikä silloin ole aikaa ym liikaa kikkailla. Mutta samalla sitten taas eikö silloin olisi järkevämpää tiputtaa isompi osa raudasta (esim. kaikki 775/AM2(+) alustat tai ne joita on vaikea saada hankittua, kun katsoo esim. foorumi/huuto.net/Ebay tarjontaa) pois ja keskittyä pienempään määrään tai jakaa niitä eri video ideoille? Esimerkiksi, jos keskitytään vaikkapa 1155/56 alustoihin, niin ei kai sinne kannata sitten vielä tunkea sekaan kaikkia mahdollisia muitakin alustoja?

  Nopeasti väännetty esimerkki testi:
  2600K
  2500K
  860
  750
  jne..
  Lisäksi vertailuun yksi 1366 alusta, esim. sillä prosessorilla jota on helposti saatavilla. Ja tähän sitten tietenkin erilaisia pelejä (max 10-20 kpl, niin kuitenkin ettei videosta tule liian pitkä), muutama tosi raskas, niin kuin tuo Deus Ex on esimerkiksi.

  Onko järkevää tehdä sellaista täyteen pakattua kuvaa edes videolle? Sellaisen tuijottaminen, varsinkin jos helposti silmä pääsee harhailemaan riveillä, niin saa kunnolla selvää muutenkaan.

  Niin loppupeleissä teet ihan niin kuin teet. Tämä on vain oma näkemykseni, kritiikkini näistä testeistä. Ja se on hyvä, että moni näitä tekee, että ihmisillä on hajua siitäkin ettei tarvitse ostaa aina sitä uusinta, jos ei ole rahaa. Mutta samalla taas ole järkeä yrittää hankkia alustoja, joissa emolevyjen hinta alkaa olla sitä luokkaa, että saa jo uuttakin (toki prosessori/muistit kalliimpia, mutta varmaan se pointti on selkeä?) rautaa siihen hintaan tai että niitä on joskus myynnissä.
   
 11. Zetteri

  Zetteri

  Viestejä:
  996
  Rekisteröitynyt:
  06.11.2016
  Minä tein tolleen vielä alkuvuodesta että esim AM3 testit oli omanaan ja taulukoissa oli vertailu kohtana pari muuta aikaisemmin testattua. Mutta sitten alko ne kysymykset että miten vertautuu siihen ja siihen. Ja valitettu kun ei ole helppo vertailla niitä tolleen keskenään. Tää on just tätä :)
  Ja nyt esim LGA 1155 alustalle ei ole oikein prossuja mitä testata joten en halua turhaan alkaa jakamaan taulukoita erilleen parin prossun takia.
  Siksi myös ympyröin punaisella laatikolla kyseisen prossun tulokset ettei niitä tarvi sieltä muitten tulosten seasta metsästää, vaan löytyvät nopeasti.

  Sitten noita harvinaisuuksista että ei mulla mitään harvinaisuuksia vielä testeissäni ole ollut, vaan kaikki on ollut sitä tavaraa mitä saa ostettu mielenmäärin mistä haluaa. Esim Xeonit aliexpressistä.
  Ainoa harvinaisuus mitä multa löytyy mitä en ole vielä edes testannut on Pentium D 965 Extreme Edition, jota sai metsästää aika kauvan. Ja myös kunnon DDR3 LGA 775 emoa sai metsästää jonkin aikaa (itse asiassa pitempään kuin LGA 1366 emoa).

  Siitä että missä alustassa ei nykyään ole järkeä on LGA 1155, koska emot ja prossut (i7 mallit) maksavat niin paljon että järkevämpää ostaa uus coffee lake core i3 tai Ryzen 3/5:n.
  LGA 1366:ssakin pelkkä emo maksaa n.100€ paikkeilla, mutta se prossu ei sitten maksa juuri mitään. Mutta edelleen jos halvalla haluaa niin LGA 1156 tai AM3 ovat ne järkevät vaihtoehdot. Tosin AM3:ssa pitää taas olla tarkkana minkä emolevyn hommaa.

  Ja tulen testeistäni nyt tiputtamaan joitain pelejä pois. Yksi niistä tulee olemaan TF2:n koska se käyttäytyy eri raudalla ihan miten sattuu.
   
  Dudem tykkää tästä.
 12. dragon age

  dragon age

  Viestejä:
  588
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Aina silloin tällöin tulee testailtua vanhoja prossuja, ja nyt käytössä oli Sempron 140, ja ihmeen hyvin
  Win 10 asentui hdd:lle. Ei mennyt kovinkaan montaa tuntia :lol:
  Selaimen käytön sai heti alkuun unohtaa, vaikka olisi kyllä pystynyt selailemaan jos Windows ei olisi asentanut päivityksiä.
   
 13. Jonttutonttu

  Jonttutonttu

  Viestejä:
  45
  Rekisteröitynyt:
  02.10.2017
  Tuo sempron 140 on kait mahdollista avata tuplaydin athloniksi. Sillä ja kellotuksella voisi saada tuosta vielä mukavasti tehoa lisää.
   
 14. dragon age

  dragon age

  Viestejä:
  588
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  No en olisi arvannutkaan tuota.:)
  Täytyykin heti alkaa kokeilemaan eri emolla, koska HP Violet 3 emo ei taida tukea toisen coren unlockausta.
   
 15. Zetteri

  Zetteri

  Viestejä:
  996
  Rekisteröitynyt:
  06.11.2016
  Ja tarvit vieläpä AM3 emon etkä AM3+ emoa.
  Kun AM3+ emoista se jätettiin pois jostain syystä.
  Tai vissiin Asuksen Crosshair V emo on ainoita AM3+ emoja mistä se löytyy.
   
 16. dragon age

  dragon age

  Viestejä:
  588
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Testasin AM3+ emolla (Asus M5A78L-LE) ja melkeinpä uskomaton suorituskyky verrattuna yhteen ytimeen.
  Jopa Crysis toimi vallan hyvin kun kokeilin :lol:
  Muistuikin tästä mieleen se kuinka hyvin huomasi eron silloin kun siirtyi Pentium 4 -> Core 2 ja -> Core Quad.
   
  Ryynäsen Esko tykkää tästä.
 17. Zetteri

  Zetteri

  Viestejä:
  996
  Rekisteröitynyt:
  06.11.2016
  Tuossa pääsin "uutta" socket 939 emoani testaamaan pikaisesti, joka on siis Asus A8N-SLI.
  No Athlon 64 X2:n eikä 4GB muistia tominut siinä aluksi ollenkaan.
  Mutta asuksen sivuilta uusin Beta Bios sisään ja nyt toimii kummatkin.

  Ideani on tehdä vähän retro testejä, että kumpi olikaan parempi ratkaisu vuonna 2005: LGA 775 Pena 4:t vaiko socket 939 Athlon 64:t. Itse päädyin silloin Athlon 64 3700+:n.
  Vastakkain olisi idea laittaa:
  Intel Celeron vs AMD Sempron (en muista ulkoa noitten malli numeroita)
  Intel Pentium 4 670 3.8GHz vs Athlon 64 3700+
  Intel Pentium D 965 Extreme Edition
  vs Athlon 64 X2 4400+

  Näytönohjaimena varmaan Nvidia Quatro FX 3450 (=Geforce 6800 Ultra), tai sitten otan uudempaa eli: Geforce GTX 280, Radeon HD 4870 (kuvassa näkyy tämä) tai Radeon HD 4870 X2:n.
  Käyttikseksi kaikkien lemppäri eli 64bit Windows Vista.

  Itse testi ohjelmat ja pelit ovat täysin auki. Varmaan pitää jostain katsoa mitkä olivatkaan tuolloin ne uudet huippu nimikkeet. Kun hyllyssä (ja GoG kirjastosta) kyllä löytyy paljon pelejä noilta vuosilta.
  Joku voisi kysyä onko tässä mitään järkeä näin 2018. No eipä ole.
  Mutta aina olen halunnut nähdä/tietää että oisko sittenkin kannattanut ostaa Athlon 64 X2 prossu vai peräti Pena 4:n mielummin kuin se Athlon 64 3700+.

  Aijon myös kokeilla nuo Pena D 965:n ja Athlon 64 X2 4400+:n Windows 10:llä ja ajaa niillä tuo testi settini läpi. Varmaan aika diashow se testi :D

  _MG_9107.jpg
  _MG_9108.jpg

  Hyvä jos onnistu.
  Tuossa tullut testattua kahden Athlon 2 X3 prossujen unlockkaus niin ekasta sai Phenom 2 X3:n (eli L3 cache toimi mutta neljäs ydin ei) mutta toisesta yksilöstä ei saanut mitään avattua.
   
  Viimeksi muokattu: 15.11.2018
  dragon age tykkää tästä.
 18. Zetteri

  Zetteri

  Viestejä:
  996
  Rekisteröitynyt:
  06.11.2016
  Sain tuossa mukavasti lahjoituksena hyvän FM2 emon Focus0:lta ja kiitos sille siitä.
  Kun viimevuonna FM2 roinia testailin niin keskityin aika paljolti FM2+ kamoihin ja testi emoinakin oli tyypilliset FM2 emot... Eli halvat romut.

  Että nyt olisi sitten todella paljon parempi emo testejä aatellen. Toki tuo ei tue FM2+ prossuja ollenkaan eli ei Kavereita pääsee uudestaan testaamaan.
  Pitääkin tästä alkaa kyttäämään FM2 prossuista ainakin ne "huiput" elikkä A10-5800K ja A10-6800K.

  Hyllyssäni olisi vielä viimevuodelta 2-ydin romut eli A4 5300 ja A6-5400K. Joten ajattelin jos alkuviikosta live striimin merkeissä testailis emoa tuolla A6-5400K:lla ja katsois saisko siitä enemmän irti kuin 4.8GHz. Mitä siitä irtosi niillä halppis emoilla.

  IMG_20181019_150407.jpg

  Sitten prossu testeistä semmoisia kuulumisia että Core i5-2500K olisi nyt testattu. Sitten taas i7-2600K olisi jo kellotettu ja muutamat testitkin ajettu.

  CPU-Z OC.png

  Ei mennyt 5GHz rikki 2500K:lla ja voltteja ei voinut oikein enää nostaa kun emo alko valittamaan liian korkeista volteista. Tai olisin voinut kytkeä Extreme OC toiminnon päälle, mutta se ei kuvasta sitten yhtään suurinta osaa käyttäjä kuntaa ja enkä halua tuota kuitenkaan rikkoa.
  Volteista huolimatta kävi Prime95 small fft kuormalla yllättävän viileänä eli 83C kuumin ydin.
  Toisin kuin i7-2600K:n kellotukset jäivät 4,85GHz:n ja prime95 kuormalla lämmöt 90C.

  Nuo benchmark tulokset ovat aika mielenkiintoiset kun verrataan Core i5-3570K ja tätä Core i5-2500K:ta.
  Eli sandy tarvitsee extra 200MHz että on yhtä nopea kuin ivy bridge. Tai jossain peleissä ja video renderöinnissä Ivy veti kyllä isoa kaulaa sandyyn nähden.
  Myöskin virran kulutuksessa n.60W ero (sama ero muuten Lynnfieldin vs Sandyn välillä)
   
  Viimeksi muokattu: 19.10.2018
  Focus0 tykkää tästä.
 19. BlackWolf

  BlackWolf Tyamiahen kossu

  Viestejä:
  513
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Nyt kun tuosta tuli ulinaa (ihan turhasta), niin kuinka paljon sinä @Zetteri käytät aikaa noiden kivien kellottamiseen? Siis viilaatko ja väännätkö jokaisen kanssa etsien maksimeita, vai onko noi sellaiset ehkä vähän volttia ja katsoo millon ei kaadu tyyliset kellotukset? Tosin taitaa aika monissa näistä vanhemmista tulla lämmöt vastaan ennen kuin menohalut loppuu.
   
 20. Zetteri

  Zetteri

  Viestejä:
  996
  Rekisteröitynyt:
  06.11.2016
  Riippuu ihan alustasta paljon on säädettävää. Nyt Core i5-2500K:n ja i7-2600K:n kanssa kumpaisenkin max kelloihin metsästämiseen riitti vakaustesteineen semmoiset n.1h 30min.
  Kun ei pahemmin ole mitään säädettävää, joten kerrointa ylöspäin ja voltteja kun on tarvista. Sitten lopuksi väylää 1-2MHz ylöspäin jos vaikka prossu kestäis vielä sen. Lopetan aina siihen kun lämmöt ottavat vastaan tai voltteja en uskalla enää nostaa.
  Välillä taas kulku kirjaimellisesti loppuu volttejen nostoista huolimatta ja sitten lähden pakittelemaan volttejen suhteen että mitkä ovat ne minimit jolla prossu toimii kyseisellä kellotaajuudella.

  Eniten aikaa kuluu aina AM3 ja LGA 1366 kamojen kanssa, kun säädettävää riittää niin pirusti.
  Esim LGA 1366 prossut kellotan tälleen:
  Etsin maksimi kellot silleen että muistien, uncoren ja QPI linkin kellot ovat minimissään.
  Ne kun ovat löytyneet sitten kerrointa alaspäin ja väylää ylöspäin niin paljon kuin mahdollista. Samalla katsoen mikä väylä ois muisti kerrointen kanssa paras, kun muistit 1600Mhz:t ja kulkevat max 1680MHz CL9:ssä. Joten saada muistit tuohon haarukkkaan jos vaan mahdollista.
  Lopuksi maksimi Uncore kellojen metsästys (vakaus testeihin menee älyttömästi aikaa)

  Mutta AM3 ja LGA 1366 prossujen kellottamiseen menee se 3-8h.

  Eli kyllä viilaan säätöjä ja etsin viimeisenkin tehohippusen. Osa syy miksi en Sandyistä ja siitä eteenpäin olevista Inteleistä tykkää kun Intel vei kaiken säädettävän pois. Nykyään se on niin hemmetin simppeliä ja tylsää. AMD teki AM4 alustan kanssa Intelit eli eipä siellä AMD leirissäkään ole enää mitään kivaa. Sitten vielä kun niitä Ryzen prossuja ei pahemmin kellotella.
  Eniten tosin ärsyttää kun mistään halvasta romusta ei pysty loihtimaan enää kovaa menijää kun vielä LGA 1156/LGA 1366 aikana pystyi.
  Jopa AMD lähtenyt tuohon leikkiin kun eka innostuin siitä 60€:n Zen Athlonista ja sitten selvisi että se on lukittu... joten se siitä sitten.
   
  hsalonen, Focus0 ja BlackWolf tykkäävät tästä.
 21. Chloe

  Chloe AMD fanboy Tukijäsen

  Viestejä:
  7 756
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Eikös melko pitkälle mennyt jatkossakin arkkitehtuurien välillä noin. Eli seuraava on edellisen sukupolven tasolla vaikka on 200MHz alemmilla kelloilla.
   
 22. Taneli-

  Taneli- ☤ Virallinen ⚔ testaaja ☣ Premium-jäsen

  Viestejä:
  2 327
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Sitähän todettiin että jos muistit jne. olisivat samat niin 5GHz 2600K (i7) vastaisi 4GHz 7700K (i7) prosessoria pelitehoissaan = molemmat 4-ydin/8-säie prosessoreja.

  Joku joka muistaa / tarkemmin seurasi noita voi laskea montako sukupolvea / uutta prosessori mallistoa on välissä ehtinyt kulua ja onko nykyisin enää 7700K vastaavaa mallia myynnissä (4-ydin/8-säie) ja miten se toimii samalla GHz kulkevaa 7700K vastaan = miten hyvin se pärjää 2600K prosessoria vastaan.
   
 23. Zetteri

  Zetteri

  Viestejä:
  996
  Rekisteröitynyt:
  06.11.2016
  Hhhmmm aika mielenkiintoista ja samalla outoa. Tässä kun nyt olen i7-2600K testannut kellotettuna 4.85GHz:n niin tämähän ottaa suurimmassa osassa peleistä turpaan i5-2500K:tä joka siis 4,95GHz kelloilla.
  Siis jopa niissä mitkä osaavat käyttää enemmän kuin 4 säiettä hyödykseen. Jossain peleissa erot ovat todella suuret i5:n eduksi. Toki jossain peleissä myös i7 voittaa mutta kauhean harvassa.
  Eli jotenkin olen enemmän tai vähemmän pettynyt tähän kaikkien aina hehkuttamaan jumal prossuun. Kun jotenkin vaikuttais että pelit eivät oikein tykkää Sandy Bridge prossujen HT toteutuksesta.
  Mutta nyt vasta 16 peliä testattu 28:sta testi pelistä että saa nähdä miten tuo noissa muissa reakoi.

  Ja toki video renderöinnissä ja cinebenchissä i7 voitti tuon i5:n helposti, mutta nämä pelit käyttäytyvät aika erikoisesti.

  cpu-z oc.png cpu-z oc ram.png
   
 24. JuhoN

  JuhoN

  Viestejä:
  492
  Rekisteröitynyt:
  01.12.2017
  Tuon pystyy testaamaan. On olemassa b150/z170 emolevyjä jotka käyttävät DDR3L/DDR3-muisteja.

  Käykö cinebench single/multicore testi vertailuksi?
  Voin ajaa 4ghz 7700k cinebench tulokset

  Tässä olisi 4,5ghz (1core 4,5 +3core 4,4ghz?) vakio kelloilla ajettu 7700k / 1866 MHz DDR3 (10-11-11-30)

  cinebench.png
   
 25. Focus0

  Focus0 Technical Specialist Make ATK Great Again Tukijäsen Köyhä

  Viestejä:
  1 481
  Rekisteröitynyt:
  01.12.2016
  Korjaus.

  Ei tuo varmaan ihan 1:1 vastaa mutta suuntaa voisi kertoa.
   
 26. JuhoN

  JuhoN

  Viestejä:
  492
  Rekisteröitynyt:
  01.12.2017
  Samat ddr3 muistit käy molempiin (jos löytyy tuo LGA1151 DDR3 malli)

  Testitulos 2600k 5ghz LGA 1151 emolevylla ja 4GHZ 7700k LGA1151 emolla.
   
 27. Taneli-

  Taneli- ☤ Virallinen ⚔ testaaja ☣ Premium-jäsen

  Viestejä:
  2 327
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Teoriassa, ongelmanahan on se että moni käyttäjä vetää esille esim. USB ja muut väylät jotka ovat nopeutuneet, samaten PCI-E väylien nopeudet, SATA-väylien nopeudet jne jne. Eli "yleishärpäkkeitä" on tullut lisää joten jos jollain on "uusi" 7700K missä noin 500€ emolevy ja syystä X kellotettu tasan 4GHz ja erittäin hitailla DDR4 muistella (esim. se 8Gb 2133 muisteja, koska hinta tms) hän voi silti todeta että uusin SSD levy tai ulkoinen USB levyn siirto jne. on parempaa uudella teknologialla vs. 2600K julkaisun aikainen teknologia + 5GHz kellotus ja 8Gb 1600 DDR3 muistilla.

  Mutta tuo väite koski oikeasti vain pelaamista ja lähinnä tietysti pelejä jotka tukevat enintään 4-ydintä/8säiettä (jos vähempi niin vähemmän ytimiä omaava prosessori voi olla parempi jos kellottuu enempi).

  Edit:
  Jos saat esim. Witcher 3 ja muutamia muita ns. "yleisiä testattavia pelejä" ja pelaat niillä (mieluusti itse, ei valmisdemoa) tietyt tehtävät tai kohdat lävitse ja katsot miten paljon peli hidastuu tietyissä kohdissa siitä pystyy helposti katsomaan erot.

  Muistelisin että täällä on esim. aika hyvin tehty testiä noiden eroista:

  (kestää hetken katsoa, suosittelen silti, noin 15:45 kohdassa päästään kaavioihin joten jos ei muuten jaksa katsoa kannattaa hypätä suoraan niihin)
   
  Viimeksi muokattu: 26.10.2018
 28. JuhoN

  JuhoN

  Viestejä:
  492
  Rekisteröitynyt:
  01.12.2017
  Löysin cinebech ketjusta vertailutuloksen.
  Cinebench R15-testituloksia V2.0

  5,45ghz 2600k on yhtä nopea cinebenchissä kun 7700k 4,5ghz. 7700K on oma ajo.

  953 pistettä: 2600K / 5,45ghz /2197 ddr3
  937 pistettä: 7700k / 4,5ghz / 1866 ddr3

  Jos olisi samat 1866 ddr3 muistit molemmissa kokoonpanoissa niin 5,5ghz 2600k olisi varmasti yhtä nopea kuin 4,5ghz 7700k.
   
 29. Focus0

  Focus0 Technical Specialist Make ATK Great Again Tukijäsen Köyhä

  Viestejä:
  1 481
  Rekisteröitynyt:
  01.12.2016
  Ei tuo nyt kovin vertailukelpoinen testaus ole.
  Eikä tuollaisiin ylikellotus lukemiin taida päästä 2xxx sarjalaisella kovin helposti.
   
 30. JuhoN

  JuhoN

  Viestejä:
  492
  Rekisteröitynyt:
  01.12.2017
  Millä perusteella?
   
 31. Focus0

  Focus0 Technical Specialist Make ATK Great Again Tukijäsen Köyhä

  Viestejä:
  1 481
  Rekisteröitynyt:
  01.12.2016
  Toista on ajettu vakiona ja toista maksimiin viritettynä. Todellisuutta tuo ei kerro kun yksilö kyseessä ja harvalla on varmaan 2600K missä 5,45ghz kelloja.
   
 32. Taneli-

  Taneli- ☤ Virallinen ⚔ testaaja ☣ Premium-jäsen

  Viestejä:
  2 327
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Siis lähinnä tuo vain kertoo / vahvistaa sen että 7700K on noin tuon 10% tehokkaampi kuin 2600K mikäli ollaan samoilla kelloilla (eli 5GHz kellotettuina kumpikin prosessori => 7700K olisi sen noin 10% "parempi" peleissä).
   
  JuhoN ja Focus0 tykkäävät tästä.
 33. KognaK

  KognaK

  Viestejä:
  387
  Rekisteröitynyt:
  21.10.2016
  Tuo kyseinen testi on mielestäni lähtökohdiltaan huono koska pelialueeksi on valittu prossulle kevyt osio. Tuo paikka pyörii varsin hyvin vaikkapa dualcorella, yhden ytimen nopeus käytännössä määrää fps:t. Vaan kun mennään isoon NPC:eiden täyttämään kaupunkiin, alkaa jyvät erottumaan akanoista ja neljänsäikeen prossut tippuu kyydistä.
   
  Taneli- tykkää tästä.
 34. dragon age

  dragon age

  Viestejä:
  588
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  I7 7700K ja Ryzen ser-jäte keskustelua :lol: Ehkä muutamien vuosien päästä saa jonkun noin hyvän prossun jos on hyvä tuuri :)

  Pitäisiköhän yleensä testeissä pelialue peleissä valita aina niin, ettei se ole prossulle kevyt osio?
   
 35. MrAatu

  MrAatu

  Viestejä:
  355
  Rekisteröitynyt:
  06.09.2018
  Vähän kanssa kritisoisin et ne ser-prossut löytyy aikalailla niistä firmojen poistokoneista jotka tällä hetkellä core2 775 kannalla kaksi tai neliytimellisenä. Siellä on HP elitet aika vahvana ja niihin menee se 16 gigaa ddr3 1333MHz muistia 4gigan kampoina. Pienempien kotelomallien emot ei sovi muihin koneisiin eikä niihin ilman virittelyä saa täyskorkeaa näytönohjainta, mutta korkeaan malliin saa. Nois eliteis ei pahimmin biossäätöjä ole, mutta jos vakio Q9550S kyyti piisaa ssd heitettynä sisään niin menee vakiojäähylläkin suoraan ilman kikkailuja. Samalla Windows noihin menee suoraan koneen kyljen windows 7 pro oem tarrasta Windows 10 proksi. Eli puhutaan todellisista budjetti ser-koneesta vaikka muutaman kympin prossusta joutuukin halvimpia enemmän makseleen. Vähän kikkailemalla ja ostamalla ebeys huijaus näytönohjaimen ja paljastaen huijauksen saaden rahat takaisin saa todella halvan kokoonpanon heikommalla näytönohjaimella.

  Valitettavasti monen emon ongelma on 775 kannalla oli prossan tehonkulutus kun tuplaytimet jäi 65W TDP. Ja syy miksi ei saanut tehokkaampaa. Tuohon vissiin ainut poikkeus on Q9550S, Q9505S, Q9400S ja Q8200S jotka 65W TDP sopien usein vaikkei virallisesti tueta. Noista tehokkaimmassa aika kivasti kellottuvia ollut kun käy valmiiks viileänä. Noit on vaan hankala löytää edullisesti vaikka välil näkyykin. Tavallinen Q9550 (saman nopeuksinen joka tavalla) kun on taas 95W kiuas kuten Q9560 ja emolevy sopivuus tuon TDP arvon takia huonompi.

  Edit..
  Kävin kurkkaan Ebayta. Näyttää Youtubessa olleen suosiossa noi ser koneista pelikoneiks 775 kannalla ja sitä myötä noussut Q9550S hinta vaikkei olekaan nois Youtuben videoissa suoraan mainittu. Ennen kun sitä sai 30-40€ niin nyt näyttää nousseen 58-70€ hintaan. Joten sen suhteen alkaa vissiin oleen kipuraja ylitetty hinnas. Q9400S myös 41€ luokkaa lukuun ottamatta yhtä 14€ kappaletta jonka postikulut pitäis kysellä. Q9505S on melkein samoissa hinnois mitä Q9550S missä tuplat L2 eli 12 megaa. Eli sitä ei kannata edes ajatella. Toisalta vaikka noista S mallin prossasta joutuu nykyisin 3x hinnan tavalliseen malliin niin se ei tarvi niin isoa jäähyä, emon valinta helpompaa ja poweriksikin kelpaa hiukan pienempi. Kellotettavuus voi olla myös helpompaa kun valmiiks viileämpi prossa samalla kokoonpanolla. Et mikä sit on oikea kipuraja noille.

  Mitä retroiluun tulee niin kannattaa varmaan vilkaista tämä jos dos pelit toimii liian nopeasti.


  Ebay huijausnäytönohjaimista..
  [ Vain rekisteröityneet käyttäjät näkevät Spoiler-tagin sisällön. Rekisteröidy foorumille... ]

  Ja jottei aivan tyhjän löpinäksi niin tuollaisen pienikoteloisen työpöytä käytössä olevan HP Elite 8000 SFF ser-koneen passmarkit vakiokelloisella Q9550S. Quadro 600 ei paljon tuloksia anna ja korkeampia kortteja turha haaveilla eikä ole tarvinnut 3Dtulostimen koneena. Prossan S-version olemassa oloa ei näe ohjelmilla ja siksi se ei näy testeissä sellaisena.
  PassMark Software - Display Baseline ID# 1100418
  Ja Cinebench R15

  [​IMG][​IMG]
   
  Viimeksi muokattu: 31.10.2018
 36. Zetteri

  Zetteri

  Viestejä:
  996
  Rekisteröitynyt:
  06.11.2016
  Noista "oikeista" SEReistä että tuli tuossa tehtyä vanhoista LGA 775 kamoista ihan pätevä pelikone. Huomenna olisi uus omistajakin tulossa sitä noutamaan.  Asiasta toiseen...
  Tuossa aloittelin nyt kaikkien aikojen haukutuimman prossun testaamisen eli AMD Bulldozer arkkitehtuuriin perustuva FX-8120. Kiinnostanut aina tietää kuinka paska se oikeasti on. Vai onko tätäkin internetti vaan paisutellut aivan liikaa.

  Ekana tuossa kiinnitti huomiota korkeat vakio voltit eli 1.39V kellojen ollessa 3.1GHz, joka ei kuulostanut kauhean lupaavalta kun Piledrivereilla noilla volteilla revitään jo irti n.4.5GHz.
  No eilen sitten sain kellotukset suoritettu ja päädyin 201MHz väylälle ja kertoimelle 22.5x eli 4.52GHz volttejen ollessa 1.5V. Yritin 1.55V 4.6GHz mutta ei vaan mene.

  CPU-Z OC.png CPU-Z OC RAM.png

  Myöskin tämän kanssa törmäsin samaan ilmiöön/ongelmaan kuin aikoinaan FX-8320:n kanssa eli jostain syystä muistit antavat erroria jos yritän niitä ajaa 1600 tai 1866Mhz mutta noilla 2140MHz kelloilla ei ongelmia :confused:
  HT link nopeuden nostoa tuo ei kestänyt ei niin yhtään, vaikka voltteja yritin nostaa mutta ei niin ei.

  Jos jotain kiinnostaa tuon virrankulutus niin IDLE:ssä 76W ja Cinebenchissä 305W ja nämä siis kellotettuna.

  Tuossa olen nyt 19 peliä jo testannut, eikä minusta tää niin paska ole mitä olen internetin jutuista aina ymmärtänyt. Odotin paljon surkeampia tuloksia ja näyttäis että mitä tuoreempi peli sitä hienommin peli rullaa.
   
  caustic, tsönäri ja Focus0 tykkäävät tästä.
 37. Zetteri

  Zetteri

  Viestejä:
  996
  Rekisteröitynyt:
  06.11.2016
  Jos jotakuta ei kiinnosta katsoa videoita tai ei jaksa odottaa niitä. Niin taitan tähän ja aloitus postaukseen excel taulukkoni jota käytän videoissani. Joka siis päivittyy sitä mukaan kun saan prossuja testattua. Ja siitä voitte katsoa helposti miten mikäkin prossu suoriutuu ja parhaimmillaan n. 1kk etukäteen ennen videon ulos tuloa.
  Taulukko ei ole ihan selvimmästä päästä, mutta olen sitä pikkuhiljaa tehnyt selvemmäksi ja jatkan parantelua hiljakseen.

  Nyt juuri lisätty siis sinne FX-8120:n tulokset.

  https://1drv.ms/x/s!AlwEC1tWdi2mti6Rqfa9dnX90rbC

  Ja ne grafiikka asetukseni: CPU Tests from June 2018 onwards - Games Graphics Settings.docx - Microsoft Word Online
   
  Focus0 tykkää tästä.
 38. ratkakapu

  ratkakapu

  Viestejä:
  1 604
  Rekisteröitynyt:
  12.12.2016
  Juu nuo FX-prossut ovat siitä vekkuleita, että ne olivat julkaisun aikaan selkeästi Inteliä perässä ja hävisivät aina jopa nopeimmille i3 prossuille peleissä, mutta nyky(verkko)peleissä voittavat 4c4t i5 prossut. Battlefield sarjan peleissä kehityksen näkee varmaan parhaiten, että BC2 ja BF3 i3 pätkii huolella turpaan i5 puhumattakaan, mutta BF1 ja BFV kuulee paljonkin valitusta sutteroinnista ja alhaisesta FPS:stä vanhemmilla i5 prossuilla
   
 39. Zetteri

  Zetteri

  Viestejä:
  996
  Rekisteröitynyt:
  06.11.2016
  Ainakin tuo väite BF1:stä on ihan paska puhetta. Tai sitten porukat ajaa vakio kelloilla. Kun nimittäin jo vanha kunnon kellotettu LGA 775 Core 2 Quadi (tai no LGA 771 Xeoni) jaksaa pyörittää yli avg 60fps ja min fps lukematkin n.45fps.
  Muutenkin BF1 vaatii prossulta paljon vähemmän kuin esim Battlefield 4 ja taas Battlefron 2 osaa käyttää useampaa säiettä kuin Battlefield 1. Ja nämä ovatkin outoa juttuja koska kaikki nuo käyttävät samaa Frostbite moottoria.

  Mitä siis itse tullut huomattua että BF4 huutaa useampaa säiettä prossulta kuin 4 ja taas battlefront 2 ja BF1:lle kelpaa 4 oikein hienosti. Näkyyhän se noista ajamistani tuloksistakin oikein hyvin.
  Minun piti ottaakkin BF1 mukaan prossu testeihin, mutta sen DRM suojaus otti niin paljon pannuun joten jätin ottamatta. Näytönohjain testeihin sen otan koska siihen se soveltuu paljon paremmin.
   
  Focus0 tykkää tästä.
 40. ratkakapu

  ratkakapu

  Viestejä:
  1 604
  Rekisteröitynyt:
  12.12.2016
  Nimeomaan vakiokelloisista laitteista puhun
   
 41. Zetteri

  Zetteri

  Viestejä:
  996
  Rekisteröitynyt:
  06.11.2016
  No niin tulipa päivän/vapaitten päätteeksi laitettua testi penkkiin se kuuluisa kiuas. Eli mikäs muukaan kuin AMD FX-9590.
  Homma alko heti hemmetin lupaavasti kun vakiosäädöillä prime95 small fft:llä pyörimään ja lämmöt heti 80C ja pari sekunttia myöhemmin kone kaatuu.
  No tiputin voltteja 0.037v:lla ja sitten lämmöt vain 69C, eikä kaadu.
  Sain vieläpä puristettua 100MHz extraa tuosta irti mutta eipä sitä enempää sitten irronnutkaan.

  Mutta onneksi tämä kesti nostaa HT linkin 2600MHz, NB:n 2400MHz ja muistiohjainkin kesti sen että muisteja sai ajettua täydellä 2400MHz:llä.

  Ajattelin kun tämä on kuuluisa että vie sikana virtaa, niin tottakai Core i7-920:n enkat tällä rikotaan. Mutta ei :shifty:
  i7-920:n saa kuin saakin pitää vielä ykköspaikkaansa tai häntäpaikkaansa kummin sen katsookaan.

  i7-920: 387W ja FX-9590: 368W

  Mutta nyt kellot ovat löytyneet niin itse testaamiset saavat jäädä ens viikon loppupuolelle kun oikeat työt haittaavat tätä harrastusta :D

  CPU-Z OC.png CPU-Z OC RAM.png
   
  Viimeksi muokattu: 03.11.2018
  Espoorican, 459 ja Focus0 tykkäävät tästä.
 42. Espoorican

  Espoorican

  Viestejä:
  4
  Rekisteröitynyt:
  29.10.2016
  Joko olet ehtinyt testailla?
  Varsinkin tulokset uusilla peleillä 1080p resolla kiinnostaisi!

  Kyllä teet hienoa työtä ja näitä on ilo lukea.
   
 43. Zetteri

  Zetteri

  Viestejä:
  996
  Rekisteröitynyt:
  06.11.2016
  Tuossa kun sain sen LGA 775 pelikoneen myytyä niin tullut laitettu ne rahat hyvään käyttöön. Elikkä FM2 kannalle tuossa nyt löytyis testattavaksi Athlon X4 760K ja hommasin myös FM1 kantaisen A8 3870K:n, sekä sille Asuksen F1A75-M emon.

  Näistä tämä FM1 kuulostaa houkuttelevalta kun se on todella halpa alusta nykyään hommata (emo 32€ + prossu 26€), mutta kuitenkin tarjoaa SATA3:n ja USB3.1 tuen joka ei ole niin itsestään selvyys budjetti luokassa.
  Sitten vielä ainakin teoriassa saa mukaan kohtuullisen näytönohjaimenkin.

  Tuo Athlon X4 760K perustuu FX-sarjasta tuttuun Piledriveriin ilman L3 cachea ja FM1 kantainen A8-3870K on taas K10 prossu. Eli samaa arkkitehtuuria käyttää kuin Phenom 2:t. Mutta jälleen L3 cache on poistettu = samoja kuin AM3 kannan Athlon 2 prossut mutta iGPU:lla varustettuna.

  IMG_20181109_120429_HDR.jpg

  Sitten tuossa kun ois tehtynä toinen projekti kone myyntiin (video linkki alempana) niin siihenhän asentelin pinni vikaisen Asuksen Rampage III Extreme emon. Kun sen sain aikaisemmin toimimaan ja se oli kotiserverissänikin pari kk käytössä (ennen kuin huomasin paljon se syö virtaa IDLE:ssä). Mutta nyt se herjaa että prossu ei ole asennettu ja olen käännellyt lisää niitä pinnejä mutta ei lähde toimimaan ei.

  Mutta sitten löysin huuto.netistä Gigabyten X58 emon + i7-920 + Noctua coolerin 50€:lla (LGA 1366 kamat muka sika kalliita ;)) joten nappasin sen heti. Eli ne pääsevät sitten tuohon buildiin ja samalla L5640 Xeoni vaihtuu X5650:n mikä vapautu näytönohjain testikoneesta. Eli sitä ois idea alkaa ihmettelemään noin viikon päästä.

  Myöskin olisi idea tehdä uudestaan yksi ensimmäisistä videoistani, jossa asensin socket 754 läppäriin pöytä prossun eli Athlon 64 3200+:n. Mutta se itse video on täys paska. Joten nyt olisi hommattuna socket 478 emollinen läppäri. Sillä olisi idea sitten testailla mobiili ja desktop prossuja (nämä tulen aluksi testaamaan Twitch striimin merkeissä). Myöskin socket 754 läppäri on vielä hakusessa että sais vähän kattavamman testin tästä aikaiseksi.

  On noita tullut jo n.10 peliä testattua ja noi hyötyohjelma nopeudet. Video renderöinnissä mennään i5-3570K:n ja i7-2600K:n väliin.
  Peleissä taas suorituskykyä FX-8370@4.4GHz:n verrattuna tulee lisää pelistä riippuen 1-20fps. Mutta normaalisti siellä 1-5fps mikä on todella pieni lisä ottaen huomioon että virrankulutus hyppää 60W.
  Intelin leluihin nähden ollaan siellä X3440 ja i7-920:n tuntumassa.


   
  Viimeksi muokattu: 10.11.2018
 44. Zetteri

  Zetteri

  Viestejä:
  996
  Rekisteröitynyt:
  06.11.2016
  Menee taas yksinpuheluksi mutta nyt FX-9590 testit ajettu ja tulokset lisätty excel taulukkoon. Joten sieltä voi hätäisimmät ne vilkaista.

  Tuli sitten purettua AM3 kamat pois ja tilalle kasailtua vaihteeksi LGA 775 roinat. Kun olisi idea tuossa alkaa testaamaan Intelin Extreme Edition prossuja.

  _MG_9188.jpg _MG_9195.jpg

  Eli aloittelen Core 2 Extreme QX6700:n kanssa, joka on siis Kentsfield prossu = samaa sukua kuin legendaarinen Q6600, mutta isommilla kelloilla ja kerroinlukoton.

  cpu-z.png

  Seuraavana olisi sitten Core 2 Extreme X6800 joka on taas Conroe prossu.
  Halusin jo aikaisemmin Conroe ja Kentsfield prossujen pariin palata, mutta ei kiinnostanut samoja prossuja testata uudestaan kuin aikaisemmin (esim Q6600). Joten nämä Extreme mallit ovat jotain joitten kanssa en ole koskaan aikaisemmin tullut leikkinyä.

  Mutta kaiken tämän ruunaa kolmantena tuleva Pentium D 965 Extreme Edition joka siis on 2c/4t prossu ja älyttömän harvinainen. Ja on muuten prossu kokoelmani kaikista arvokkain prossu :D

  Näillä näkymin torstai aamupäivällä (15.11) olisi idea yhtä (tai useampaa) noista kellottaa Twitch striimissä.
   
  Viimeksi muokattu: 14.11.2018
 45. MrAatu

  MrAatu

  Viestejä:
  355
  Rekisteröitynyt:
  06.09.2018
  Jännä toi legendaarisen Q6600 ylistäminen. Kuitenkin se Passmarkeissa jää alle 3000. Tietenkin aikanaan oli, mutta sen jälkeen tullut liuta Core 2 prossia jotka pesee sen menen tullen. Extreme versiot on kanssa vähän se että nostaa hiukan turhaan käytetyn prossan hintaa saattaen saada vakiomman nopeamman jo samalla mitä kellotettuna Extreme. Tietenkin leikkies mielenkiinnosta noita on mukava katsella.

  Aja nyt vähän jotain nopeustestiä kun tuon CPU-Z tiedot näkee ark.intel.com sivuiltakin eikä se paljonko kelloja olet saanut vakiota enemmän kerro vielä kulusta mitään.

  Aikasemmin oli nopeustestit tästä saaden CPU passmarkkia 3880 ja Cinebench R15 295cb niin pistetään nyt toi CPU-Z samasta.
  [​IMG]

  Aikalailla vastaava tieto löytyy tästä linkistä. Varsinkin jos katsoo datalehden sieltä.
  Intel® Core™2 Quad Processor Q9550S (12M Cache, 2.83 GHz, 1333 MHz FSB) Product Specifications

  CPU-Z on oma testi niin pistä nyt edes sitä näkyviin.
  [​IMG]
  Tuolta kun lykkää Submit and Compare niin pääsee kanssa vähän vertaileen
  CPU-Z Benchmark for Intel Core 2 Quad Q9550 (4T) - CPU-Z VALIDATOR
  Listalla on 8 ytimisiäkin jotka häviää tuolle multicore tuloksissa.
  Varsinainen omien tuloksien sivuksi antoi alla olevan.
  Intel Core 2 Quad Q9550S @ 2825.98 MHz - CPU-Z VALIDATOR

  Eli jos tuota toimintoa käytät tulee infoa paljon enemmän kuin se minkä voisi jo lukea prossan spekseistä.

  BTW.. Aika rajuja kelloja vedelleet halvemmalla 95W versiolla Q9550 jos CPU-Z tulokset paikkaansa pitää. TOP15 kellot kun oli 5189,48 .. 4713,62 MHz välillä 610,53 .. 554,54 MHz Bus Speedillä. Jäähdytys lienee aivan muuta kuin että otetaan pieni yrityskone vakio Core 2 prossien 65W kuormalle tarkoitetulla jäähyllä ja ajellaan Q9550S versiota vakiokelloilla 45 asteisena puhaltimien ollen hiljaisena. :think:
   
  Viimeksi muokattu: 14.11.2018
 46. Zetteri

  Zetteri

  Viestejä:
  996
  Rekisteröitynyt:
  06.11.2016
  Legendaarinen ei tarkoita että se nykyään olisi hyvä. Vaan aikoinaan se sitä oli.
  Joten odotukset noista Extreme prossuista ovat tasoa että menevät vuoronperään suorituskyky taulukkoni hännille.
  Tai tuo QX6700 nyt teoriassa voi pärjätä jos se ottaa kelloja tarpeeksi.
  Mutta aikaisempien Kentsfield kokemuksien takia odotukseni ovat siinä 3.5GHz tuntumassa.
  Mutta kulkeehan noi osa kuulemma reilusti yli 4GHz, mutta pitää pitää odotukset matalalla.

  Mutta tuon kanssa huomenna aamulla pitäis live striimi aloitella, että sitten nähdään mitä tuosta irti lähtee.

  Sitten noista yorkfieldeistä että kyllä noitten max kellot ilmalla menee siinä 4-4.2GHz:ssä.
  Muutenkin tommosiin älyttömiin väylänopeuksiin mitä tuossa luettelit tarvii syöttää NB:lle älyttömästi voltteja = tarvitsee järeää jäähyä NB:lle.
  Mitä muutamia LGA 775 emoja testanneena niin Intelin oma P45 piirisarja kestää väylää 469MHz saakka, mutta käy todella kuumana niillä kelloilla.
  P35 ei kestä niin paljoa (muistaakseni 435MHz) ja tarvitsee voltteja paljon enemmän.

  Eli kannattaa nuo CPU-Z tulokset suoraan unohtaa.
   
 47. MrAatu

  MrAatu

  Viestejä:
  355
  Rekisteröitynyt:
  06.09.2018
  Niin.. pointti oli että pelkkä prosessorin kuva ja CPU-Z avulla speksien näyttäminen ei kerro juuri mitään. Ei kyllä pelkkä CPU tuloskaan, mutta saa siitä vähän paremmin mieltä miten saattaa peliäkin pyörittää kun lätkästään mieleinen näytönohjain. Sulla jo on se CPU-Z auki jo niin käyt sen testintsuorittamas niin saa arvot samalla kertaa. Kukaan ei todellakaan ulkoa muista Intelin prossien suorituskykyä vuosikymmenen takaa toisiinsa verrattuna ja jos sen joutuu hakemaan muualta niin se CPU-Z kuva oli jo täysin hyödytön laittaa. Intel kun toiminnallaan yrittää mielikuvia myydä kadottaen vertaitavuuden omienkin mallien väliltä. Excel-taulukko taas tuskasta alkaa etsimään viestien edetessä ja turhan raskas erikseen avattava verrattuna etteikö menis spoilerissa taulukkona. Ja siihen lisäksi kuitenkin joutuu vielä hakeen sen prossan oman suorituskyvyn jos meinaa edes johonkin verrata. Tarkoitus oli vähän helpommin informatiiviseksi ja vertaitavammaksi tuota nykyistä. Nyt sulla joko on tai ei just saman kokoonpano. Mut se siitä

  Youtubeen enemmän viittasin sillä legendaarisen tai extreme editionien vouhottamisella. Toki siinäkin vouhutukses on oma pointtinsa jos tehdään sitä entisajan unelmakonetta uudelleen.
   
  Viimeksi muokattu: 14.11.2018
 48. Taneli-

  Taneli- ☤ Virallinen ⚔ testaaja ☣ Premium-jäsen

  Viestejä:
  2 327
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  En väitä olevani tavallinen tallaaja mutta syitä miksi itse "ylistelen" tai edes muistan prosessoreita on se että niistä huomaan selkeän suorituskyky eron entiseen. (Tai se että se on ollut itselleni ensimmäinen, esim. 90 pentium => 300 Celeron joka kellottui 450MHz ja oli ensimmäinen jota oikeasti kellotinkin muutenkin kuin painamalla "turbo" nappia tms.)

  Eli jos esim. itselläni oli käytössä joku 3200+ (vai olikohan 3700+ ei muista) tms AMD:n 1-ydin prosessori missä 2Gb DDR1 400 muistia => seuraava prosessori noin 3.25GHz kellottuva Q6600 4-ydin prosessori missä 4Gb DDR2 800 (loppua kohden 6Gb) => seuraava 2600K 5GHz+ kellottuva 4.8GHz 24/7 kellot 4-ydin/8-säie missä 8Gb DDR3 1600 muistia (16 jossain vaiheessa, myin erikseen pois toisen muistikitin) => nyt 1700X 8-ydin/16-säie prosessori 4+GHz kellottuva 3.975GHz 24/7 kellot (max) missä 32Gb DDR4 3200 muistia.

  Uskoisin siis "legendaarisen" maineen syntyvän siitä että katsotaan juuri silloin myynnissä olleita kilpailevia tuotteita (esim. muut Core 2 tuotteet missä vain 2 ydintä, tai 2500K ja AMD:n vastineet samoihin aikoihin) ja miten pitkään niillä olisi pärjännyt vs se "legendaarinen" tuote joka toivottavasti myös hintansa puolesta tarjosi jotain uutta kuluttajalle.
   
  MrAatu tykkää tästä.
 49. Zetteri

  Zetteri

  Viestejä:
  996
  Rekisteröitynyt:
  06.11.2016
  Mun pointti oli tai no sitä ei edes ollut sen paremmin, mutta kerroin vain että että FX-9590:n tulokset ovat siihen taulukkooni liitetty jos jotain kiinnostaa. Kun video tulee sitten myöhemmin.

  Ja noista LGA 775 kamppeista ilmoittelin vain mitä nyt seuraavaksi alan testailemaan.
  Kuten mainitsin siinä että huomenna torstaina (kirjoitin eka väärän päivämäärän) live striimin merkeissä testaillaan mitä noista irti lähtee ja paljon tulee lisää potkua.
  Että itse testi tuloksia alan ajamaan myöhemmin.

  Niin ja excel-taulukko löytyy ihan aloitus postauksesta ;)
   
  MrAatu tykkää tästä.
 50. Zetteri

  Zetteri

  Viestejä:
  996
  Rekisteröitynyt:
  06.11.2016
  Live striimi meni sitten vähän mönkään kun OBS oli jossain vaiheessa kaatunut, mitä alkanut tekemään 22 versio päivityksen jälkeen. Eli muka lähettää ja tallentaa mutta kuitenkaan ei tee kumpaakaan.

  Mutta QX6700 tuli kellotettua ja meni siihen mihin arvelinkin eli 3.5GHz tuntumaan.

  CPU-Z OC.png CPU-Z OC RAM.png

  Striimissä kokeilin (paitsi että striimi oli silloin jo kaatunut) suorituskykyä pikaisesti Unreal Tournamentilla (sillä uudella) ja Rise of the Tomb Raiderilla.

  Unreal Tournament
  Average framerate : 67.1 FPS
  Minimum framerate : 42.6 FPS
  Maximum framerate : 112.9 FPS

  Rise of the Tomb Raider
  Average framerate : 78.1 FPS
  Minimum framerate : 39.8 FPS
  Maximum framerate : 104.4 FPS

  Että eihän nuo näytä yhtään hullummilta tuloksilta. Cinebench pisteet olivat 346.

  Tuossa ylempänä kirjoittelin mihin P35 ja P45 piirisarjat pystyvät niin muistin lukemat väärin.
  Joten tässä olisi oikeat:
  P35: 468MHz
  P45: 485MHz

  Lopuksi vielä eilen julkaistu i5-2500K videoni.

   
  MrAatu tykkää tästä.