Kotitekoinen margariini?

Liittynyt
26.07.2019
Viestejä
1 001
Kotitekoinen margariini?

Ei huvita ostella > 10e/kg luomuekorasvoja, joten diy?

Eli haetaan helppoa reseptiä tai sitten "ei kannata, osta kaupasta". Jotkin reseptit sanoivat, että pitää vatkata jotenkin jäiden päällä. Onko pakko?
 
Viimeksi muokattu:
Majoneesia voi tehdä kotona alusta asti ja sitä voi maustaa kotona itse. Jälkimmäinen onnistuu vielä ilman mitään välineitä.

Tässä ei välttämättä olla tekemässä itse mitään, kunhan vaan Mieleen tuli taas uutta materiaalia. Eikä tämä ole yleistä ollenkaan, toisin kuin majoneesien maustaminen tai kotona tekeminen. Ja margariinissa voi olla tarpeen käyttää teollisia kovettamisaineita, joita ei helpolla saa (varsinkin, jos käyttää paljon pehmeitä rasvoja).

Tämä olisi paljon pienenä kysymyksenä, kun projektiin taas tuskin panostetaan yhtään ja halutaan vaan ketjuja avata omiin nimiin. Tämäkin on potentiaalinen ongelma, koska GDPR mahdollistaa datan poistamisen , ja se nyt vaan on v*ttuilua tehdä monta, monta ketjua ja poistaa sitten tunnuksensa. Sitten ylläpidolla on hirveä duuni ja todennäköisesti margariiniketju deletoidaan suosiolla muun jätteen mukana.
 
Kotitekoinen margariini?

Ei huvita ostella > 10e/kg luomuekorasvoja, joten diy?

Eli haetaan helppoa reseptiä tai sitten "ei kannata, osta kaupasta". Jotkin reseptit sanoivat, että pitää vatkata jotenkin jäiden päällä. Onko pakko?
Unohda margariini ja tee suosiolla voita.
Eli:
Osta lehmä(sonni ei kelpaa), lypsä se lehmä ja saat maitoa. Kuori kerma sen maidon pinnalta (tai osta kermanerotin) ja vatkaa sitä riittävän kauan että saat voita. Google kertoo lisää.
 
Prismasta Xtra margariini 60% hintaan 0,87 € / kg. Ei paljon kannata itse väsäillä, ellei nyt sitten tekemisen ilosta tuota halua tehdä.
 
Prismasta Xtra margariini 60% hintaan 0,87 € / kg. Ei paljon kannata itse väsäillä, ellei nyt sitten tekemisen ilosta tuota halua tehdä.
Oli muuten jääkaapista otettuna melkein yhtä kovaa kuin voi. K-Menu, sama hinta Citymarketissa, on paljon pehmeämpää.
 
Tiedän että käyttäjiä ei saisi kommentoida, mutta ei liene loukkaavaa sanoa että tykkään suuresti aloittajan hieman erikoisesta näkökulmasta eri aiheisiin.

Kaikkea voi yrittää tehdä itse, mutta elintarvikkeisssa massatuotettu on useimmin halvempaa. Itsetehdessä voi tuunata parempaa, jos tietää mitä tekee ja haluaa, mutta säästöä on vaikea saada raaka-aineissa. Einekset ja valmisateriat on asia erikseen, niissä säästää kun tekee itse.
 
Prismasta Xtra margariini 60% hintaan 0,87 € / kg. Ei paljon kannata itse väsäillä, ellei nyt sitten tekemisen ilosta tuota halua tehdä.
No tarkoitin tietysti, että haluan käyttää luomuainesosia ja tuunata.

Lisäksi, koska noilla erikoisrasvoilla on pienempi menekki, niin volyymietu ei välttämättä päde niihin.

Tässä olisi esimerkiksi tällainen jäätön:


Tosiaan, kannattanee jo siksi, että esim. normaali Flora/Keiju on minusta pahaa.

Tätä reseptiä voisi kritisoida kookosöljyn käytöstä.

Haluan siis halvempaa Naturli Bredbartia

Halvimmat kaupan margariinit sitä paitsi raiskaavat luontoa.

Ehkä Vegan Butter
 
Viimeksi muokattu:
Ei ihan margariiniä mutta lämmittää voita niin että pehmenee ja lisää sekaan extraneitsytoliiviöljyä ja laittaa vaikka pakastusrasiaan ja jääkaappiin. Tämä pysyy pehmeänä myös jääkaapissa, tuo oliiviöljyn makua mukaan eikä ole puhdasta voita koska sisältää kasviöljyä jos sillä on väliä. Lisäksi pysyy edelleen lisäaineettomana.
 

Statistiikka

Viestiketjuista
257 646
Viestejä
4 479 950
Jäsenet
73 963
Uusin jäsen
jej2

Hinta.fi

Back
Ylös Bottom