Kotilinja.net laajakaistasta kokemuksia?

Viestiketju alueella 'Internet, tietoliikenne ja tietoturva' , aloittaja j.l, 20.04.2019.

 1. j.l

  j.l

  Viestejä:
  100
  Rekisteröitynyt:
  19.11.2016
  KotiLinja-laajakaista kauppaa 100/10M nettiyhteyttä edulliseen 10€/kk hintaan omassa taloyhtiössäni. Tällä hetkellä tulee maksettua Elisalle vastaavasta moninkertainen summa kuussa, joten kiinnostus heräsi.

  Onko tästä omakohtaisia kokemuksia kenelläkään? Googlesta ei tuntunut löytyvän niitä yhtään. Aika pieneltä yritykseltä tämä vaikuttaa sivujen perusteella, mutta en vielä sen perusteella viitsi jättää sikseen. Suomicomilla oli myös joskus vuosia sitten vastaavanlainen tarjous. Taloyhtiöstä on yhteydet runkoverkkoon valokuidulla, joten tässäkin se on todennäköisesti toteutustapana.
   
 2. Ragnarokkr

  Ragnarokkr "Ei mikään turha jätkä"

  Viestejä:
  230
  Rekisteröitynyt:
  21.12.2016
  Aika erikoinen, ensimmäistä kertaa tulee tuollainen vastaan.
  Jos päätät tuolta ottaa yhteyden niin palaa ihmeessä asiaan täällä, kiinnostaisi kuulla mitä tuollainen firma saa aikaiseksi
   
 3. FiveBridges

  FiveBridges

  Viestejä:
  876
  Rekisteröitynyt:
  12.01.2017
  Tuolla taustatietoa.Yksityinen palveluntarjoaja.
  En ole itsekkään tälläiseen törmännyt.
  Tarkista saatavuus / ohjeet.
  Ethernet kaapeloitu kerrostalo vähintään 40 huoneistoa.
  Palvelun avaaminen vaatii taloyhtiön hallituksen luvan.

  YTJ - Yritys- ja yhteisötietojärjestelmä - Yrityshaku
   
  Viimeksi muokattu: 20.04.2019
 4. kurkimies

  kurkimies

  Viestejä:
  2 121
  Rekisteröitynyt:
  21.08.2017
  Tuo 20€ avausmaksu vaikuttaa aika korkealta hintaan nähden ja sitä paitsi näillä isoilla operaattoreilla riittää huomattavan pienempi asuntoja. Ja edellisessä asunnossa oli Elisan yhteys eli ethernetin kautta ja 100/10Mbit/s 4.95€/kk ja eikä avausmaksuja.

  Parhaimmillaan Elisa myy 100/10Mbit/s 2€/kk eli riippuen sopimuksesta.
   
 5. j.l

  j.l

  Viestejä:
  100
  Rekisteröitynyt:
  19.11.2016
  No en tiedä mitä kautta tuollaisia hintoja saa, kun kampanjatarjouksenkin kautta hinta on reilu 20€/kk ollut aina. Voisihan sitä toki Elisalta kysyä, että antavatko samalla hinnalla vai vaihdetaanko operaattoria. Mielummin sitä Elisassa pysyisi, jotta samaan diiliin saa vakiintuneen webmailin jne. Tuollaiset tarjoukset taitaa olla vain hyvin taloyhtiökohtaisia, ja muutoin mennään listahinnalla.
   
 6. Ragnarokkr

  Ragnarokkr "Ei mikään turha jätkä"

  Viestejä:
  230
  Rekisteröitynyt:
  21.12.2016
  Nuo 5€/kk hinnat taitavat olla opiskelijakämppä hintoja.
   
 7. kurkimies

  kurkimies

  Viestejä:
  2 121
  Rekisteröitynyt:
  21.08.2017
  Siis juu se hinta riippuu ihan sopimuksista. 2Mbit/s perusnopeus. taloyhtiösopparilla 100/10Mbit/s hinta on korkeampi kuin 10Mbit/s perusnopeudella. Talossa oli 2Mbit/s perusnopeus ja uuden sopparin eli 10Mbit/s perusnopeuden jälkeen hinnat tipahtivat reilusti. Eli esim. Elisa Viihde 100/10Mbit/s hinta tipahti 29.90€/kk -> 19.90€/kk ja nykyään 24.90€/kk.

  Mutta eniten mua pistää silmään, että miksi nuo ei myy suoraan sitä 100/100Mbit/s tai korkeampia nopeuksia.

  Ehei. Ite en asunu missään opiskelija-asunnossa vaikka maksoinkin 4.95€/kk 100/10Mbit/s nopeudesta.
   
 8. haskapakkeri

  haskapakkeri

  Viestejä:
  68
  Rekisteröitynyt:
  30.04.2017
  En ole kuullut aikaisemmin firmasta, mutta sivulta lainattua:
  • Jos mahdollista, aseta WIFI-tukiasema siltaavaan tilaan (Access Point Mode = Router Off & NAT Off = Brigde Mode, tms). Tällöin tietokoneesi (ja muut WIFI-verkkoa käyttävät laitteet) saavat IP-osoitteen KotiLinjan palvelimelta.
  • Mikäli kuitenkin syystä tai toisesta haluat käyttää WIFI-tukiasemaa reitittävässä tilassa ja siten, että WIFI-tukiasemasi toimii myös DHCP-palvelimena, ota huomioon että WIFI-tukiasemasi saa dynaamisen Private IP -osoitteen KotiLinjan palvelimelta. Osoite on muotoa 192.168.1.xyz. Varmista että oma WIFI-laitteesi jakaa kotiverkkosi tietokoneille osoitteita eri osoiteavaruudesta, esimerkiksi 10.10.0.xyz
  Whaaat... onko niillä siellä talojakamossa joku oma NAT purnukka? Ja muutenkin todella huonosti tietoja sivuilla ja hieno kun on tarjolla vain 100/10 nopeusluokka. Tietysti jos itse asiaan voisi vaikutta niin olisihan se taloyhtiö laajakaista varmasti jotenkin houkuttelevampi vaihtoehto (varsinkin jos siellä on tietysti jotain puhelinjohtoa parempaa tarjolla) esim. nopeusluokkien puolesta. Mutta niin montahan liittyjää ne vaatii taloyhtiöstä, vaikea kuvitella että ne ihan yhen tai kahen takia toisi tuota sinne. Maksaa kuminkin ihan rahaa moinen systeemi jos se on ihan ns. järkevästi toteutettuna. Mutta siitä nyt ei ollut tuon informaation perusteella vielä mitään takeita.

  Mitähän tuo runkolinjanopeus tarkoittaa, siis talojakamon ja huoneiston välistä nopeutta ilmeisesti vai mitä ne tuo sinne? Hieman epäselvät kun puhutaan kumminkin Ethernet kohteista mutta horistaan jostain runkolinja kuidusta/VDSL. Mutta eipä kai siinä rahallisesti ainakaan paljon menetä, jos se nykyinen vastaavaa maksaa moninverroin niin eiköhän se avausmaksunkin kanssa tule halvemmaksi/samanhintaiseksi koittaa kuin sitä kuukausi nykyistä. Tietysti jos ois itsellä tilanne että ei olis taloyhtiöinterwebziä ja tuollaista tarjottaisiin niin voishan sitä itse ainakin kysellä hieman lisätietoja mutta en kyllä noiden sivujen perusteella ostaisi mitään.

  Ja mikä se tämänhetkinen yhteystekniikka on sillä liittymällä joka on ketjun aloittajalla käytössä ja onko taloyhtiössä kaapeli-tv?
   
 9. j.l

  j.l

  Viestejä:
  100
  Rekisteröitynyt:
  19.11.2016
  Nettiyhteys tulee kuidulla ja kaapeli-tv löytyy myös. Kaippa toi Kotilinjan toiminta perustuu just siihen, että myyvät noita yhteyksiä vain taloyhtiöihin, kunhan saavat sieltä tarpeeksi asiakkaita. Ilmeisesti siis noilla on jo reititin kellarissa, jolloin uuden asiakkaan kytkeytyminen vaatii vain lyhyen käynnin teknikolta.

  Tossa kuvauksessa puhutaan kahdesta asiasta. Yksi on ethernet-kaapelointi, mitä kautta yhteydet saadaan tuotua loppuasiakkaalle taloyhtiön sisällä ja sitten on runkoyhteyden tekniikka, millä yhteys tuodaan taloyhtiön jakamoon. Jos ei ole valokuitua saatavilla, niin sitten VDSL. Mutta kun nykyinen Elisan yhteys tulee kuidulla, niin eiköhän tuokin samaa runkokuitua pitkin tule.

  Mutta laitoin firmalle asiasta kyselyä, että avaavat hiukan yhteyden toteutustapaa jne.
   
 10. Pakana

  Pakana

  Viestejä:
  1 075
  Rekisteröitynyt:
  22.10.2016
  Äkkiseltään arvaisin että noiden liikeideana on ottaa paikalliselta operaattorilta yksi liittymä suurimmalla mahdollisella nopeudella ja myydä se edelleen useammalle asukkaalle, ja väliin laitetaan NAT. Sinänsä toimiva systeemi, ja jos NATiin saa tehtyä esim upnp:llä reijän ei tuosta mitään ihan kohtuutonta haittaa ole.
   
 11. Algron28

  Algron28

  Viestejä:
  1 402
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Omaan korvaan kuulostaa juurikin tuollaiselta viritykseltä.
   
 12. j.l

  j.l

  Viestejä:
  100
  Rekisteröitynyt:
  19.11.2016
  Firmasta tuli vastaus ja sen perusteella taloyhtiöön tuleva runkolinja on tuon 100/10M, joka on sitten jaettu kaikille käyttäjille. Joten noilla spekseillä ei kyllä kauppoja tule, koska taloyhtiö on aika iso. Kyselin että meinaavatko jossain vaiheessa tuoda 1G runkolinjan, joka jo kuulostaisi huomattavasti paremmalta. Kyllä tuo netti piisaa hyvin peruskäyttöön, mutta itse haluan minimaaliset viiveet, kunnolla toimivan HD streamauksen ja tarvittaessa kunnon latausnopeudet. Tämä Elisan yhteys kuitenkin antaa vähintään liittymän luvatun maksiminopeuden, ja välillä sen ylikin.
   
 13. Eikkas

  Eikkas

  Viestejä:
  14
  Rekisteröitynyt:
  17.05.2017
  Kotilinja on juuri sellainen viritelmä, että se kannattaa kiertää kaukaa. Siinä jaetaan yhtä yritysliittymää natilla eli ei saa varsinaista julkista iippariakaan.

  Oli se meilläkin talossa, mutta sitten tehtiin yhtiökokouksessa päätös että otettiin Suomicom 1G/1G taloon. Siinä jokainen käyttäjä saa julkisen ip:n ja nopeus on hiukka eri luokkaa.

  Lisäksi kotilinjaa pyörittää yksittäinen henkilö ..

  Eero
   
 14. Eikkas

  Eikkas

  Viestejä:
  14
  Rekisteröitynyt:
  17.05.2017
  Eikä edes suurimmalla nopeudella vaan 100M:ää se tuntuu jakavan. En kyllä missään casessa ottais NAT yhteyttä itselleni varsinkin kun se jaetaan koko talon kesken..

  Eero
   
 15. j.l

  j.l

  Viestejä:
  100
  Rekisteröitynyt:
  19.11.2016
  No eipä tuo nattaus ainakaan itseä olisi haitannut, koska en pyöritä mitään palveluja ulkoverkkoon. Tämänlaisessa taloyhtiön jaetussa verkkototeutuksessa enemmän olisi kiinnostanut se, että onko lähiverkkoon tehty kunnollinen L2-segmentointi per käyttäjä, vai meneekö kaikki käyttäjät tyyliin default vlaniin. Se kun on tietoturvan kannalta tosi tärkeä juttu. Mutta eipä tätä enempää tarvitse selvitellä, koska tuo runkolinjan kapasiteetti on jo suoraan liian pieni.
   
 16. Eikkas

  Eikkas

  Viestejä:
  14
  Rekisteröitynyt:
  17.05.2017
  Kaikki ne kait tippu samaan vlaniin, siksihän pyydetään laittamaan se oma palomuuri.

  Kyllä se nat särkee connectivityä ja kaikki näkyy samalla ip:llä. Ongelmatilanteissa huono asia.

  Eero
   
 17. Chiron

  Chiron

  Viestejä:
  12
  Rekisteröitynyt:
  30.01.2018
  Kyllä 100M mahtuu isokin joukko, siis kymmeniä, perus-surffaajia. Kerrostaloissa on aina TV jakelu antenniverkossa. Se varmaan aiheuttaisi/aiheuttaa suurimman osan liikenteestä.

  Eikä se priva ip:n pitäisi mitään haittaa tehdä tavalliselle taaville. Oma WiFi-reititin hoitaa palomuurin.

  Tätäkin kirjoittelen 4G-mobiilissa, jossa käytössä on 10-sarjan privaatti osoitteet. Niin kuin on "puolella Suomalaisista"
   
 18. Pakana

  Pakana

  Viestejä:
  1 075
  Rekisteröitynyt:
  22.10.2016
  No tuo on pitkälti kiinni siitä voitko sä tehdä reikiä siihen nattiin. Tosiaan jos upnp on käytössä, niin sillähän ei ole tuon taivaallista väliä onko siinä nat välissä vai ei.
   
 19. Algron28

  Algron28

  Viestejä:
  1 402
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Teknisestihän tuon segmentoinnin toteuttaminen ei ole ongelma mutta se kaikkein halvin rauta ei välttämättä siihen taivu ja vaatii toki tekijän päästä osaamista ja tuommoisen yrityksen kanssa kyllä nuo molemmat epäilyttää.
   
 20. Eikkas

  Eikkas

  Viestejä:
  14
  Rekisteröitynyt:
  17.05.2017
  Jos UPNP ois käytössä, niin se ois aika harzardi viritelmä. Voi tehdä reikiä palomuuriin ja sitten muidenkin käyttäjien koneet ois vaarassa.

  Eero
   
 21. Eikkas

  Eikkas

  Viestejä:
  14
  Rekisteröitynyt:
  17.05.2017
  Olen nähnyt ne laitteet. Kytkiminä oli jotain hp:n vanhoja satasia ja palomuurina joku pc. Ehkä se ajaa jotain pfsenseä.

  En oikein näe, että tollainen kauheasti kilpailisi esim. Elisan kanssa.

  Eero
   
 22. Eikkas

  Eikkas

  Viestejä:
  14
  Rekisteröitynyt:
  17.05.2017
  Voishan jokaisen yhteyden lyödä omaan vlaniinsa. Sillä tavalla monet operaattorit tuntuu tekevän.

  Itselläni ei ollut tuota käytössä, mutta moni peruskäyttäjä kait sen otti käyttöönsä silloin. Vähän tosta systeemistä tulee mieleen joku adsl/homepna aika, kun noita nat viritelmiä oli.

  Lisäksi ongelma on varmaan, ettei toi Eliisa välttämättä salli yhteytensä edelleenmyyntiä..

  Eero
   
 23. Pakana

  Pakana

  Viestejä:
  1 075
  Rekisteröitynyt:
  22.10.2016
  Tietysti jos se on konffittu ihan perseilleen, mutta en mä nyt siihen ottanut kantaa miten se on toteutettu, vaan siihen NATin takana olevaan yhteyteen.
   
 24. Algron28

  Algron28

  Viestejä:
  1 402
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Oikeilla operaattoreilla siellä on kuitenkin layer 3 kytkin vaikka varsinainen reititys tehdäänkin syvemmällä verkossa.