mun ehdotus ois että puolisot pakotetaan hoitomaan kotiin, tai sitten vähemmän tärkeitä ihmisiä osoitetaan siihen tehtävään
Kenen puoliso? Ja miten sitten yksinhuoltajat ja lääkäri/hoitajapariskunnat?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Huomio: This feature may not be available in some browsers.
Hyvää joulua!
Osallistu io-techin piparikakkutalokilpailuun 2024 Linkki osallistumisketjuun >>>
SER-huutokaupat hyväntekeväisyyteen käynnissä! Linkki huutokauppaan >>>
mun ehdotus ois että puolisot pakotetaan hoitomaan kotiin, tai sitten vähemmän tärkeitä ihmisiä osoitetaan siihen tehtävään
mun ehdotus ois että puolisot pakotetaan hoitomaan kotiin, tai sitten vähemmän tärkeitä ihmisiä osoitetaan siihen tehtävään
Eletään kyllä aika erikoislaatuisia aikoja. Vähän huolestuttaa että joku läheinen tai itse sairastuu vakavemmin, mutta muuten aika rennoilla mielillä. Järkeä vaan päähän. Se on varmaa että tämä tapaus tullaan muistamaan koko loppuelämä.
Ruokaravinolat vielä jotenkn menis, mutta kapakat. Humalaiselle ei toki tarjoilla, mutta kyllä joku yökerho menee levitysjärjestelmänä jo kauas koulujen tuolle puolen.Onneksi ei suljeja kaikkea liiketoimintaa vaan käytetään tervettä järkeä tässä maassa. Varmaan AVIt ohjeistaa miten paljon jengiä saa olla esim ravintoloissa sisällä ja eiköhän yrittäjä ole vastuuntuntoista porukkaa ja rajaavat kerralla sisään päästettävät ihmiset. Ainakin tavan kansalaiset osaavat tuon välimatkan pitää ihan jo muutenkin ja nyt otetaan vielä vähän lisää välimatkaa kanssa ihmisiin. Mielestäni aivan riittävät toimenpiteet että tartunnat eivät räjähdä käsiin. Kuukausi voi olla monelle pienyrittäjelle pitkä aika ilman tuloja. Vuokrat pitää kuitenkin maksaa jne.
Täytyy vain toivoa, mutta eiköhän niitä idiootteja aina löydy. Kiinassa yöklubit, baarit ja kuntosalit lyötiin säppiin ekana ja avataan viimeisenä. Kuntosalit avattiin vasta tänään (rajoitetusti) ja vieläkään ei taida olla baarit tai klubit auki.Toki voi olla, että asiakkaat nyt käyvät vähiin muutenkin.
Kumpikaan ei levinnyt kuten tämä. Sars hävisi hyvin nopeasti ja sikainfluenssaan oli rokote. Okei. Paska rokote, mutta samoin tuo on hävinnyt.Aika nopeasti se SARS ja sikainfluenssa unohtui.
Ei tuo nyt ihan taida noin olla. Ainakin meillä ohjeistus on se, että päiväkoti pysyy auki ja jos lapselle ei voi tarjota hoitoa kotona niin voi viedä päiväkotiin. Eli ainakaan meillä ei ole estetty sitä, että päiväkotiin en voisi lapsia viedä.Nopealla silmäilyllä keksin valmiuslaista tasan yhden kohdan, joka ei olisi mahdollista ihan vaan tartuntatautilain nojalla. Hallitus ei laita päivähoitopaikkoja kiinni, vaan poistaa kunnilta velvollisuuden järjestää hoitoa ja "suosittelee", että vanhemmat järjestävät hoidon kotona. Tämän tempun vaikutus on se, että lapsella ei ole hoitopaikkaa, mutta tartuntatautilain mukaista päivärahaa ansionmenetyksestä ei saa.
No ainakin @rxe55 :lle tämä tuntuu olevan uutinen, kun täällä aiemmin vänkäsi vastaan kun kritisoin kaupungilla notkuvia nuorisolaumoja. Täällä kun tosiaan ollut etäilysuositukset voimassa jo pari päivää, ja se lasten etäopetus näyttää lähinnä koostuvan kaupungilla pörräämisestä.
Nykyinen kausi-influenssahan on sikainfluenssa (H1N1). Muistaakseni tuolloin 2009 sen sai 11-21% maailmanväestöstä. mm. allekirjoittanut.Kumpikaan ei levinnyt kuten tämä. Sars hävisi hyvin nopeasti ja sikainfluenssaan oli rokote. Okei. Paska rokote, mutta samoin tuo on hävinnyt.
Eivätpä ne toimet ole voimassakaan kuin aikaisintaan keskiviikkona.Ei tuo nyt ihan taida noin olla. Ainakin meillä ohjeistus on se, että päiväkoti pysyy auki ja jos lapselle ei voi tarjota hoitoa kotona niin voi viedä päiväkotiin. Eli ainakaan meillä ei ole estetty sitä, että päiväkotiin en voisi lapsia viedä.
Ei se kauppakeskuksen omistaja ole sen paremmassa asemassa. Velkarahalla sekin on sen keskuksen ostanut, tarkoituksena maksaa lainan korot / lyhennykset vuokratuotoilla. Jos ne vuokratuotot loppuvat, niin kiinteistösijoituksen tehnyt eläkerahasto ei pysty välttämättä maksamaan sitten eläkkeitä.Ny pitäis kauppakeskusliikkeille suoda se että voi laittaa puljunsa kiinni sanktioitta ja valtion taimuun kustantaa vuokrat sun muut. Moni pienyrittäjä menee nurin jos ei ole mahdollista laittaa puljua säppiin.
Parempi kuin sulkisivat koko keskuksen elintarvikekauppoja lukuunottamatta.
Toinen on päiväkodin täti, toinen palomies, kumpi jää kotiin?mun ehdotus ois että puolisot pakotetaan hoitomaan kotiin, tai sitten vähemmän tärkeitä ihmisiä osoitetaan siihen tehtävään
Jengi iloitsemassa, että Suomi sysätään lamaan ja työttömyys nousuun. Veronkorotuksia odotellessa.
Kai se on pakko mennä salille pumppaamaan niin rentoutuu.
Downshiftaus tekee välillä koko Suomelle hyvääJengi iloitsemassa, että Suomi sysätään lamaan ja työttömyys nousuun. Veronkorotuksia odotellessa.
Kai se on pakko mennä salille pumppaamaan niin rentoutuu.
Hieno idea, vähemmän tärkeäksi ihmiseksi voidaan valita sitten vaikkapa lomautettuna oleva lastentarhanopettaja, ja tämä tehtävä voidaan tehdä jossain vähemmän tärkeässä tilassa, kuten tyhjäksi jääneessä päiväkodissa.mun ehdotus ois että puolisot pakotetaan hoitomaan kotiin, tai sitten vähemmän tärkeitä ihmisiä osoitetaan siihen tehtävään
Häh, niitä päiväkotejahan ei nimenomaan laiteta kiinni. Suositus on vain, että ne vanhemmat jotka pystyvät järjestämään hoidon kotona (esim. toinen- tai molemmat vanehmmat tai riittävän vanha sisarus kotona) eivät lapsia päivähoitoon laita. Jos et voi ilman ansionmenetystä tätä järjästää, niin sitten laitat lapsen päiväkotiin. Minusta ihan fiksu linja, ainoa että olisi voinut sama systeemi koskea myös peruskoulun ensimmäisiä luokkia. En jättäisi ainakaan alle 10-vuotiasta koko päiväksi yksin kotiin.Nopealla silmäilyllä keksin valmiuslaista tasan yhden kohdan, joka ei olisi mahdollista ihan vaan tartuntatautilain nojalla. Hallitus ei laita päivähoitopaikkoja kiinni, vaan poistaa kunnilta velvollisuuden järjestää hoitoa ja "suosittelee", että vanhemmat järjestävät hoidon kotona. Tämän tempun vaikutus on se, että lapsella ei ole hoitopaikkaa, mutta tartuntatautilain mukaista päivärahaa ansionmenetyksestä ei saa.
Koska tartuntatautilaki sallii jo hoitopaikkojen sulkemisen, ei valmiuslain käyttö tuolta osin ole edes välttämätöntä, mikä on ehdoton edellytys lain käytölle. Hallitus siis toimii laittomasti, jottei kansalaisille tarvitsisi korvata ansionmenetyksiä.
On varmaan moni kuvitellut, että Kiinan hoito ja lääketiede on kehitysmaan tasolla eikä Euroopassa tuollainen voi olla mahdollista. Mutta ilmeisesti siellä onkin tiedetty mitä pitää tehdä ja nyt sitten kiinalaisia tulee tännepäin apuun.Tosin pakko myöntää, että kyllä tämä rajuus Euroopassa nyt vähän yllättää itsenikin.
Tiedotustilaisuudesta;
Ymmärsin että ulkomailta tulevat laitetaan nyt karanteeniin. Tavaraliikenne kulkee kuitenkin normaalisti. Se mikä tässä koskettaa itse on se että työmaan rekka ja sen kuljettaja tulossa tällä viikolla Suomeen Saksasta. Laitetaanko KO. kuljettajakin karanteeniin vai saako hän liikkua ns "business as usual?"
Nytten on taas vähäksi aikaa ilmastomuutosta torjuttu tarpeeksi, kiitos koronanOlen nyt eniten huolestunut ilmastonmuutoksesta, koska koko maailmaa tuntuu nyt kiinnostavan vain koronavirus ja sen vaikutukset ihmisiin. Ilmastonmuutos vaikuttaa kuitenkin koko maailmaan. Ilmastonmuutoksen vastustaminen kuuluisi kuitenkin olla ykkösprioriteetti.
OT kommentit voit jättää tuonne toiseen ketjuun. Offtopic-keskustelu koronaviruksestaOlen nyt eniten huolestunut ilmastonmuutoksesta, koska koko maailmaa tuntuu nyt kiinnostavan vain koronavirus ja sen vaikutukset ihmisiin. Ilmastonmuutos vaikuttaa kuitenkin koko maailmaan. Ilmastonmuutoksen vastustaminen kuuluisi kuitenkin olla ykkösprioriteetti.
En nyt sanoisi kehitysmaatasoa, mutta siellä kuitenkin lähdettiin sokkona, täällä olisi pitänyt olla havainnoinnin jo kunnossa. Tai ehkä olikin, mutta loppupeleissä kiinnosti yhtä paljon kuin Kiinankin viranomaisia.On varmaan moni kuvitellut, että Kiinan hoito ja lääketiede on kehitysmaan tasolla eikä Euroopassa tuollainen voi olla mahdollista. Mutta ilmeisesti siellä onkin tiedetty mitä pitää tehdä ja nyt sitten kiinalaisia tulee tännepäin apuun.
Voitaisiinko ainakin nyt sopia, että lopetetaan se "miksi hallitus ei tee mitään" kitinä. Meillä on ylivoimaisesti tiukimmat yhteiskunnalliset rajoitukset ja toimenpiteet vuosikymmeniin, kenties sitten sota-ajan, ja edelleen kitistään, että miksei ole vielä kovempia toimia, miksi päiväkodit on auki, miksi munaton hallitus ja muuta vastaavaa.
Jälkipyykkiä nyt varmasti pestään joka tapauksessa ja bessewisseröidään lopputulosten perusteella että olisi pitänyt tehdä enemmän tai vähemmän, aiemmin tai myöhemmin. Varmaa siinä ei ole, kuin että jokainen oli mielestään oikeassa epidemian joka vaiheessa. Tällä hetkellä on ainakin rajoitusten suhteen tehty niin paljon, että enempää ei voi täysjärkinen edellyttää.
Hieno idea, vähemmän tärkeäksi ihmiseksi voidaan valita sitten vaikkapa lomautettuna oleva lastentarhanopettaja, ja tämä tehtävä voidaan tehdä jossain vähemmän tärkeässä tilassa, kuten tyhjäksi jääneessä päiväkodissa.
Häh, niitä päiväkotejahan ei nimenomaan laiteta kiinni. Suositus on vain, että ne vanhemmat jotka pystyvät järjestämään hoidon kotona (esim. toinen- tai molemmat vanehmmat tai riittävän vanha sisarus kotona) eivät lapsia päivähoitoon laita. Jos et voi ilman ansionmenetystä tätä järjästää, niin sitten laitat lapsen päiväkotiin.
...onko ravintola ja baaritoiminta tarpeellista liiketoimintaa yhteiskunnan kannalta?
Itselläni astma ja nyt jo katupöly ja lepän siitepöly vaivaavat keuhkoja.
En tiedä muista mutta minusta taas kiinan reaktioista (sensurointi, karanteenit, pikasairaalat jne ) pystyi mielestäni ihan helposti päättelemään että kyseessä on vakava sairaus.En nyt sanoisi kehitysmaatasoa, mutta siellä kuitenkin lähdettiin sokkona, täällä olisi pitänyt olla havainnoinnin jo kunnossa. Tai ehkä olikin, mutta loppupeleissä kiinnosti yhtä paljon kuin Kiinankin viranomaisia.
Ja muistetaan nyt, että koko tauti kuitenkin ilmeisesti ilmaantui vain Kiinalaisten käsityksestä hygieniasta ja puhtaasta ruuasta...
Näin minäkin olen kokoajan puhunut.En tiedä muista mutta minusta taas kiinan reaktioista (sensurointi, karanteenit, pikasairaalat jne ) pystyi mielestäni ihan helposti päättelemään että kyseessä on vakava sairaus.
Kiina ei tommosia toimia käynnistä ilman syytä. Ja se syy on nyt euroopassa.
Kyllä juuri näin on, ja siksipä tuo jäädytysketju pitäisi ylettää aivan sinne loppumetreille asti. Tää ei ole mikään normaali finanssikriisi vaan vakava paikka jolloin pitää ottaa kovat keinot käyttöön ja heittää rahalla vesilintua jos halutaan jotenkin tää pysäyttää. Ja millä ne kauppakeskusten liikkeet maksaa vuokran kun kukaan siellä ei käy ja silti kustannukset juoksee? Luulis että kauppakeskuksellekkin olisi edullisempaa pitää liikkeet hengissä kuin tappaa lypsävä lehmä.Ei se kauppakeskuksen omistaja ole sen paremmassa asemassa. Velkarahalla sekin on sen keskuksen ostanut, tarkoituksena maksaa lainan korot / lyhennykset vuokratuotoilla. Jos ne vuokratuotot loppuvat, niin kiinteistösijoituksen tehnyt eläkerahastoei pysty välttämättä maksamaan sitten eläkkeitä.
Tämä on paljon paljon hankalampi tilanne kuin että ”annetaan pistää liikkeet säppiin ilman vuokranmaksua”.
Kaikkien vastuiden maksattaminen valtion piikistä on taas sitä hölmöläisten peiton jatko. Maksamme itsellemme tukia itse maksamistamme verovaroista.
Valmiuslain muotoilu on siis: "kunta voi luopua lasten päivähoidosta annetun lain (36/1973) mukaisen päivähoidon järjestämisvastuusta, jos lapsen vanhemmat tai muut huoltajat voivat järjestää lapsen hoidon muutoin".Häh, niitä päiväkotejahan ei nimenomaan laiteta kiinni. Suositus on vain, että ne vanhemmat jotka pystyvät järjestämään hoidon kotona (esim. toinen- tai molemmat vanehmmat tai riittävän vanha sisarus kotona) eivät lapsia päivähoitoon laita. Jos et voi ilman ansionmenetystä tätä järjästää, niin sitten laitat lapsen päiväkotiin. Minusta ihan fiksu linja, ainoa että olisi voinut sama systeemi koskea myös peruskoulun ensimmäisiä luokkia. En jättäisi ainakaan alle 10-vuotiasta koko päiväksi yksin kotiin.
Eiköhän rekkakuskin tapauksessa siinä ole riittävästi karanteenia, että hän istuu siellä omassa toimistossaan, eli rekassa, eli on töissä. Muutehan rahtiliikennettä ei käytännössä sallittaisi.Tiedotustilaisuudesta;
Ymmärsin että ulkomailta tulevat laitetaan nyt karanteeniin. Tavaraliikenne kulkee kuitenkin normaalisti. Se mikä tässä koskettaa itse on se että työmaan rekka ja sen kuljettaja tulossa tällä viikolla Suomeen Saksasta. Laitetaanko KO. kuljettajakin karanteeniin vai saako hän liikkua ns "business as usual?"
ex-Fazer oli tosiaan kasvattanut pöytäväliä ja hyvin oli silti tilaa vaikka ilmeisestikin vähemmän paikkoja. Itseleikattava leipä oli vaihtunut valmiiksi viipaloituun +ottimet. Saa nähdä kuinka pitkään pitävät auki kun pääosa asiakkaista yo-opiskelijoita joilta nyt loppui luennot. No esim. lääketieteellisessä varmaan osa opetuksesta on hoidettava kädestäpitäen tai lykättävä.Näkyy ainakin pääkaupunkiseudulla moni buffet muuttanut pöytiin/mukaan tarjoiluun ja varmaan tuota kuljetustoimintaa laajennetaan tässä vaiheessa jokaisessa puljussa. Kyllähän tää lyö firmoja nurin ihan kunnolla. Ei tuo ravintolatoiminta mitään kultakaivosta ole muutenkaan. Toivottavasti nyt käyttävät vähän harkintaa tuossa 10 henkilön rajoituksessa. Esim ravintoloissa pöytien välimatka toisistaan pariin metriin tms.
Tuo on vähän sama kun perustelisi lentävien autojen tullessa, että ei lentäessä tarvita liikennesääntöjä. Liikenteessä kuolee 1000 ihmistä vuodessa ja kukaan ei ole vielä kuollut lentävällä autolla Suomessa. Vaikka sitten muualla maailmassa ne olisikin jo ruuhkauttaneet sairaalat ja tappaneet kasan ihmisiä. Kausi-influenssaan on rokote. Lääkintähenkilökunnalla on se, samoin riskiryhmillä joille se on mahdollisesti vaarallinen, samoin miljoonalla muulla suomalaisella jolloin taudin saaminen on huomattavasti epätodennäköisempää vaikka sulla ei rokotetta olisikaan. Ketään ei kiinnoistaisi korona, jos siihen olisi olemassa rokote.Muistetaan sekin, että kausi-infuenssaan kuolee suomessakin vuosittain 1000 ihmistä, tähän ei ole vielä kupsahtanut kukaan (tietojen mukaan).
Ei valmiuslain käyttöönotto tosiaan tarkoita, että jokainen siellä mainittu pykälä otetaan käyttöön. Polttoainetta tai sähkönjakelua ei myöskään olla säännöstelemässä, etkä ole vapautumassa viivästyskorosta liikekannallepanon takia.Valmiuslain muotoilu on siis: "kunta voi luopua lasten päivähoidosta annetun lain (36/1973) mukaisen päivähoidon järjestämisvastuusta, jos lapsen vanhemmat tai muut huoltajat voivat järjestää lapsen hoidon muutoin".
Yksi tapa järjestää lapsen hoito on jäädä kotiin, vaikka siitä nyt sitten tulisi ansionmenetyksiä. Sellaista ei ole rajattu pois. Nähdäkseni ainoastaan sellaiset tapaukset, joissa vanhemmat on velvoitettu viranomaisen toimesta töihin, eikä lapsella ole muita läheisiä hoitajiksi, voisi toteuttaa tuon poikkeuksen.
Eri asia sitten on, käyttääkö jokin kunta mahdollisuutta tuossa määrin.
Mitä muistettavaa siinä on kun toinen on ollut vuosikaudet ja nyt on täysin uusi virus, mikä on vasta alussa. Huono provoMuistetaan sekin, että kausi-infuenssaan kuolee suomessakin vuosittain 1000 ihmistä, tähän ei ole vielä kupsahtanut kukaan (tietojen mukaan).
Eikös THL:stäkin (Vai oliko se HUS) myönnetty, ettei testejä saada tehtyä niin paljon kuin haluttaisiin? Ja tämä, koska ei ole kapasiteettia, eikä nopeita keinojakaan sen lisäämiseen. Näin ollen toimitaan niissä puitteissa mihin mahdollisuudet on. Minunkin mielestä ihan hyvää työtä hallitukselta Eurooppalaiseen kontekstiin ja olosuhteisiin nähden. Toki olisin toivonut Euroopassa yleisesti vastaavampaa lähestymistä asiaan kuin Singaporessa, Koreassa jne. mutta onhan se jälkikäteen helppo viisastella.Hieman ihmeellinen "hybridiratkaisu". Ensiksi annettiin epidemian levitä niin pitkälle, ettei tartuntaketjuja voida enää jäljittää, mutta nyt sitten kuitenkin pyritään/toivotaan tartuntojen minimointia. Ilman kuitenkaan mitään todella kovia karanteeneja tai seurantoja? Hieman haiskahtaa, että taustalla on oikeasti laumasuoja-strategia ja sen kiistäminen vaikutti lähinnä poliittiselta lausunnolta, jolla vältetään kaikki mahdollinen vastuunkanto mahdollisista kuolemista.
1. Varhaiskasvatuksen toimintayksiköt ja niiden yhteydessä järjestettävä esiopetus pidetään toiminnassa. Näin turvataan yhteiskunnan toiminnan kannalta kriittisten alojen henkilöstön lasten pääsy varhaiskasvatukseen ja mahdollistetaan vanhemmille työssäkäynti. Valtioneuvosto linjaa, että ne vanhemmat ja huoltajat, joiden on mahdollista järjestää lapsen hoito kotona, menettelevät niin.Valmiuslain muotoilu on siis: "kunta voi luopua lasten päivähoidosta annetun lain (36/1973) mukaisen päivähoidon järjestämisvastuusta, jos lapsen vanhemmat tai muut huoltajat voivat järjestää lapsen hoidon muutoin".
Yksi tapa järjestää lapsen hoito on jäädä kotiin, vaikka siitä nyt sitten tulisi ansionmenetyksiä. Sellaista ei ole rajattu pois. Nähdäkseni ainoastaan sellaiset tapaukset, joissa vanhemmat on velvoitettu viranomaisen toimesta töihin, eikä lapsella ole muita läheisiä hoitajiksi, voisi toteuttaa tuon poikkeuksen.
Eri asia sitten on, käyttääkö jokin kunta mahdollisuutta tuossa määrin.
Ei euroopassa tilanne ole mitenkään erityisesti auki. Ranska ja etenkin Espanja ovat Pohjois-Italiaa pahemmassa tolassa, Saksa jonkin verran paremmalla uralla ja Sveitsi ehkä jotain siitä välistä.Näin minäkin olen kokoajan puhunut.
Silti tämä yllätti. Ei paljoa, mutta vähän.
Toki Euroopankin tilanne on vielä auki pl. Pohjois-Italia.
Varmasti varsinkin keuhkoihin tuo virus pääsee tekemään pahempaa jälkeä, jos on jo valmiiksi tupakoinnista rasittuneet keuhkot.Koronavirus | Italia julkaisi tilastot koronavirukseen kuolleista – luvut näyttävät, ketkä kuuluvat riskiryhmään
Ilmeisesti tupakoitsijat kuuluvat myös riskiryhmään. Tuolla ilmeisesti selittyisi Lombardian alueen nuoren väestön osuus tehohoidossa hoidetuista.
Koulut menee kiinni, mutta mitä jos koululaiset siirtyy avoimen toiminnan piiriin kuten leikkipuistoihin? Eikö siellä ole samat riskit koronan suhteen...
Toimien ajoituksessa ja tehokkuudessa voi silti tulla vielä selviä eroja, kun päästään siihen vaiheeseen, että ne alkavat näkyä.Ei euroopassa tilanne ole mitenkään erityisesti auki. Ranska ja etenkin Espanja ovat Pohjois-Italiaa pahemmassa tolassa, Saksa jonkin verran paremmalla uralla ja Sveitsi ehkä jotain siitä välistä.