Kaikkien.minkä tuotteen? kaikkienko?
Katso vaikka tämä viestini esimerkiksi: Kokemuksia Ubiquitin reitittimistä (ja muista verkkovermeistä).
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Huomio: This feature may not be available in some browsers.
Hyvää joulua!
Osallistu io-techin piparikakkutalokilpailuun 2024 Linkki osallistumisketjuun >>>
SER-huutokaupat hyväntekeväisyyteen käynnissä! Linkki huutokauppaan >>>
Kaikkien.minkä tuotteen? kaikkienko?
Luonnollisesti sen tuotteen, minkä kohdalla olet klikannut "Notify me".minkä tuotteen? kaikkienko?
Puhuttiin UI-Notify palvelusta.Luonnollisesti sen tuotteen, minkä kohdalla olet klikannut "Notify me".
Saat päättää miten menet. Jos ei ole tärkeää konffia niin puhdas on yksi ratkaisu.Kertokaas viisaammat. Aiemmin ollut ER-X ja pari Unifin AP:a. Kontrolleri pyöri raspilla, tosin viimemmäksi siirsin Macbookille. Nyt käyttöön on tulossa ucg-max. Kannattaako a) siirtää backup nyt pyörivästä kontrollerista suoraan maxiin vai b) aloittaa puhtaalta pöydältä (voiko vanha backup sekoittaa palettia?)? Setuppiin tulee yksi Switch Ultra (vanha Switch 8 lakkasi pelittämästä), kolme tukaria ja yksi kamera. Kaksi tukareista on ollut käytössä vanhassa setupissa, joten vaatisi niiden resetin, jos lähtisi puhtaalta pöydältä.
Mitenkä muuten olette laittaneet ucg-maxin seinälle? En hoksannut floating mountia tilata kun oletin, että kai tuossa nyt ruuveille on paikat pohjassa.
Edit. Päivitin koneella pyörivän kontrollerin, joten se on ajantasalla.
En tiedä verkoista yhtään mitään, mutta nyt kotiin pitäisi rakentaa turvallinen verkko kun verkkoon liitettyjä älylaitteita alkaa olla huolestuttavan paljon. Omat verkot pitäisi rakentaa ainakin 1x älytöllö(i)lle, 1x duunikoneelle, 1x kodin muille koneille (mediaPC, peliPC, pelikonsoli), 1x kaikille eri alustojen zigbee-laitteille. Eli tällä hetkellä tarve neljälle eri Ethernet-verkolle jotka EI juttele millään tavalla keskenään. Jos älytöllö tai zigbee-laite vuotaa hyökkäyksen läpi, ei hyökkäys siis pääse muihin verkkoihin liitetyille koneille.
Lisäksi tarve on 2-4 langattomalle verkolle samalla tietoturvaperiaatteella.
Taloon tulee 1kpl Elisan kuitu.
Kaveri suositteli Ubiquitin laitetta muttei yksilöinyt mikä tähän tarkoitukseen käy. Verkkokaupan sivuja selatessa meni sormi suuhun, en osaa valita oikeaa laitetta.
Eli mikä laite/laitteet mulle? PoE olisi kiva ominaisuus muttei pakollinen.
Hoituuko esim tällä nuo kaikki toimet paitsi WIFI-verkot?
Ubiquiti UniFi USW-LITE-8-POE 8-porttinen PoE -kytkin 138,99
Unifi USW-Lite-8-PoE on hallita Layer 2 kytkin. Laitteessa on kahdeksan gigabit ethernet porttia, joista neljässä on 802.3af/at PoE+ tukiwww.verkkokauppa.com
Ja sitten jos laitan ton perään vaikka 2kpl mulla jo olevia vanhoja Zyxelin Wifi-kytkimiä niin vuotaako niiden wifit muihin portteihin eli onko ne wifi-verkot sitten turvallisia?
Tarvitset:
- Network controller
- Gateway ( = reititin)
- WiFI AP
- Optio: Kytkin
Controller voi olla omalla koneella, palvelimella, pilvessä, erillinen laite (cloud key) tai yhdistelmälaite (cloud gateway). Cloud gateway helpoin kun samassa molemmat. Nämä löytyy yhdestä paikasta Unifin nettisivuilta:
Gatewayn valintaan vaikuttaa mm. omat verkon vaatimukset, haluatko pelkän verkon vai muita laitteita (kamerat, talk, jne.).
Ja tosiaan Cloud Gateway Ultra ja Cloud Gateway Max ne uusimmat "perustason" laitteet, siitä lähtisin ylöspäin.
WIFI laitteet sit oman vaatimuksen mukaan, mutta ehkä järjestyksessä U6+ --> U6 Pro --> U7 Pro --> U7 Pro Max. In-wall/wall mallit myös tuolla välissä jos tarvitsee. (U6 lite ei kannattava)
Jos katsoo nämä kaksi videota niin ei pitäisi hirveästi jäädä epäselvää.
Oli multa huonosti esitetty asia. Mulla on siis 2 eri zigbee-järjestelmää jotka molemmat tarvitsee internet-yhteyden toimiakseen.@Smocchi ei ole suoralta kädeltä antaa Ubiquiti-ohjetta, mutta tuosta zigbeestä kommentoisin
Muistaakseni zigbee-laitteet keskustelevat langattomasti eri radiotaajuudella kuin wifi-laitteet eivätkä käytä tcpip-protokollaa.
Ne eivät siis ole samassa Ethernet/wifi-verkossa noiden muiden laitteiden kanssa.
Omaa zibgee-verkkoa ei siis voi rakentaa Ubiquitin (tai muidenkaan valmistajien) reitittimeen.
Muuten ihan hyvät ajatukset sinulla mitä tehdä.
Älä vedä väkisin.Unifi USW Aggregation" kytkimeen tuli adapterit RJ45, osaako joku sanoa että lähteekö noi ihan vetämällä pois vai miten, ainakin tiukassa ovat kun myöhemmin pitäs vaihtaa 10G RJ45 adapteriksi?
Joo en ole vetänytkään, huomasin että oli tiukka/jumissa ja ajattelin että täällä varmaan tiedetään.Älä vedä väkisin.
Se kultainen osa on "kytkin", joka pitää kääntää ja sen jälkeen voi vasta irrottaa adapterin.
Sain eilen "Unifi USW Aggregation" sekä "Unifi USW Pro Max 24 PoE" kytkimet ja toistaiseksi pelittää hyvin. Aikasemmin oli siis jo 4x Unifi-U6 pöytämalliset tukiasemat.
Unifi USW Aggregation" kytkimeen tuli adapterit RJ45, osaako joku sanoa että lähteekö noi ihan vetämällä pois vai miten, ainakin tiukassa ovat kun myöhemmin pitäs vaihtaa 10G RJ45 adapteriksi?
Cisco kytkimet vaihdoin noihin Unifi kytkimiin ja katon kelpaako noi kellekkään vai heitänkö metallin kierrätykseen, itelle ei enää Cisco kytkimiä tai muutakaan heiltä tule
Tässä vähän suunnitteilla ainaskin alkuun yhtä valvontakameraa G5 Pro ja sit siihen tarvitaan lisää rautaa että sen saa pelittämään. Aikasemmin sainkin jo infoa siitä mitä siihen tarvitaan. Tarve on sisälle ainakin YKSI ja sitten ulos 2-3 kameraa.
Toistaiseksi siis kaikki hyvin ja kiitos kaikille jotka ovat vinkkejä antaneen näihin
Joo, tässä hyvä artikkeli kuvien kanssa FS.com:lta https://community.fs.com/article/ho...fp-sfp-plus-qsfp-xfp-transceiver-modules.htmlÄlä vedä väkisin.
Se kultainen osa on "kytkin", joka pitää kääntää ja sen jälkeen voi vasta irrottaa adapterin.
Jos Zyxelit saa konffattua access point moodiin (*, niin eiköhän tuo yhdistelmä toimi.Riittääkö mulle toi Cloud gateway ultra, jos laitan sen perään kahteen eri porttiin kaksi vanhaa Zyxelin wifi-reititintä? Toisen noille kotiautomaatioille ja toisen kaikelle muulle. Säästäisi melkein 150€ kun ei tarvitsisi ostaa Ubiquitin wifi-laitetta.
Jos tuollaiselle G5 Pro kameralle hommaa tuollaisen NVR tallentimen, niin levyt kaiketi sitten ostettava lisäksi? SSD tuki tiettävästi oli ja voiko ne levyt olla mitä vaan vai jotain Unifin "omia" levyjä?
Kingston DC600 Data Server SSD levyt sitten OK? ... Samoja käytän NAS asemassa 24/7Levyt hommattava erikseen.
SSD käy. HDD osalta CMR levyjä. "Mikä tahansa levy" käy mutta toki kun käyttää niitä 24/7 niin mikään peruslevy ei välttämättä pitkään kestä.
No kustin pitäis polkee mulle se gataway max ja muut romut tos keskiviikkona.. mitens ton käyttöön otto. Pannaanko valokuituun kiinni ja pc toiseen päähän ja pc/llä sinne alku konfaa vai meneekö se kokonaan kännykäl esim bt:llä.. startti vinkkejä kaivataan..android puhelin.
En tiedä mut it ku laitto sen ilmottajan emailii niin eka ilmo oli jus tuo max ja sit sen tilasin ja nyt out of stock.. eiköhän sullakin käy sama tuuri kohtaNo voi saasta.. Excel-jumppa ja suunnitelmat mitkä vermeet tilaan tulivat vihdoin valmiiksi, niin eikös se Cloud Gateway Max (512gt ssd:llä) ole nyt sit out-of-stock...
Millonkohan mahtaa tulla uudestaan varastoon..?
Itse ostaisin kotikäyttöön amazonista edullisia käytettyjä enterprise-tason levyjä vuoden takuulla. Ottaa yhden ylimääräisen ja laittaa sen spareksi. Kestänevät paremmin 24/7 käyttöä kuin kuluttajille suunnatut halvat uudet levyt. Kriittisempään paikkaan olen varsin hinnakkaita WD purpleja laittanut kun hintalappua ei ole tarvinnut tuijottaa.Levyt hommattava erikseen.
SSD käy. HDD osalta CMR levyjä. "Mikä tahansa levy" käy mutta toki kun käyttää niitä 24/7 niin mikään peruslevy ei välttämättä pitkään kestä.
Miten ssd:t kestää 24/7käyttöö näis tallentimissa..paremmin kuin hdd:t?Itse ostaisin kotikäyttöön amazonista edullisia käytettyjä enterprise-tason levyjä vuoden takuulla. Ottaa yhden ylimääräisen ja laittaa sen spareksi. Kestänevät paremmin 24/7 käyttöä kuin kuluttajille suunnatut halvat uudet levyt. Kriittisempään paikkaan olen varsin hinnakkaita WD purpleja laittanut kun hintalappua ei ole tarvinnut tuijottaa.
Luultavasti paremmin jos verrataan suhteellisesti samaa laatutasoa, mututasolla SSD:t tuntuu yleisesti olevan kestävämpiä ja 24/7 pitäisi olla vain eduksi. Kirjoitusmääräthän noissa tulee joskus vastaan. Veikkaisin kuitenki että TLC-levyillä se aika kaukana. Esim yksi G5 pro tuottaa vuodessa 36TB dataa(4K reso). 4-levyn raid5 pakassa 48TB(koska pariteetti), mikä tarkoittaa levyä kohti 12TB. Jos on viis kameraa niin tuottais 10 vuodessa 600TB kirjoitusta per levy.Miten ssd:t kestää 24/7käyttöö näis tallentimissa..paremmin kuin hdd:t?
Konffaat vaan puhelimella stand aloneksi, ja jätät pyörimään yksikseen. Toimii hyvin, jos ei usein tarrvetta muuttaa asetuksia.Itselleni U6 Pro varmaankin hankinnassa. AC Lite on yhä tuessa ja varsin toimiva pelihän se onkin. Se lähtisi tuttavalle (jonka verkkorauta on todella pahasti hapantunutta) enkä tod. aio kikkailla sieltä yhteyksiä omalle kontrollerilleni enkä kuskata/asentaa väliaikaisestikaan kontrolleria paikalle. Aiemmin Hostify tms. oli mahdollisuus tai joidenkin nettijättiläisten ilmainen virtuaalipalvelin, mutta ehdot ovat kaiketi sittemmin muuttuneet. Onkohan kokemuksia esim. palvelusta UniHosted, jolta näyttäisi irtoavan viiteenkin laitteeseen maksuton kontrolleri?
Tätä jo pohdinkin, mutta ilmeisesti standalonena ei saa säädettyä kuin yhden SSID:n ja asetuksia ei voi paljoakaan säätää. En löytänyt tarkkaa tietoa, mitä voi asettaa ja mitä ei.Konffaat vaan puhelimella stand aloneksi, ja jätät pyörimään yksikseen. Toimii hyvin, jos ei usein tarrvetta muuttaa asetuksia.
En kyllä muista mitä sai tehtyä, ja mitä ei. Sen kerran kun tuollaisen tein, oli tarve vain yhdelle SSID:lle. Varmaan aika rajoittunut on kyllä.Tätä jo pohdinkin, mutta ilmeisesti standalonena ei saa säädettyä kuin yhden SSID:n ja asetuksia ei voi paljoakaan säätää. En löytänyt tarkkaa tietoa, mitä voi asettaa ja mitä ei.
Sillähän kyselin viestissäni, josko joku tietäisi tuon UniHostedin päälle. Niillä on varsin vakuuttavat sivut ja referenssit, joten saattaa mennä kokeiluun.Tai asentaa pilveen. Ainakin aikaisemmin Oraclella oli ilmainen VPS tarjolla. Mutta on siinäkin vähän ylläpitämistä, kun varmaan vaihtuva ip, josta ap pitää päästää controllerille. Ja palvelimen päivittäminen.
Vaikuttaa mielenkiintoiselta, minulla ei kokemusta. Mutta nopeastihan tuota tosian testaa, varsinkin jos on ylimääräinen tukiasema millä leikkiä.Sillähän kyselin viestissäni, josko joku tietäisi tuon UniHostedin päälle. Niillä on varsin vakuuttavat sivut ja referenssit, joten saattaa mennä kokeiluun.
No sieltähän tulikin näitä äkkiä varastoon. Laitoin tilauksen vetämään.No voi saasta.. Excel-jumppa ja suunnitelmat mitkä vermeet tilaan tulivat vihdoin valmiiksi, niin eikös se Cloud Gateway Max (512gt ssd:llä) ole nyt sit out-of-stock...
Millonkohan mahtaa tulla uudestaan varastoon..?
48V PoE kytkimiä löytyy suoraankin, jos Unifissa haluaa pysyä niin kannattaa valita kytkin jossa on ulkoinen virtalähde. Esim. Pro Max 16 PoE, jonka virtalähde tuottaa 54V, 210W. Lite 8 PoE tarvitsee vähemmän tehoa, mutta jännite on sama: 54V, 60W. DC-DC muuntimella käsittääkseni onnistuu. Kytkin tuottaa PoE jännitteen ja protokollat, ihan suoraan sitä ei voi akustosta laitteille syöttää.Miten toteuttaisitte off-grid kohteessa Wifi verkon? Siellä siis käyttösähkö pitää tehdä itse, joten energiatehokkuus on valttia. Mielellään suoraan DC akustosta käyttöjännite ilman että ensin invertterillä 230VAC ja sitten takaisin PoE 48VDC.
48V akustostahan saisi suoraan PoE standardin toleranssiin menevät 44-57VDC
Raadille kysymys mitä ehkä ei ole ennen tullut:
Miten toteuttaisitte off-grid kohteessa Wifi verkon? Siellä siis käyttösähkö pitää tehdä itse, joten energiatehokkuus on valttia. Mielellään suoraan DC akustosta käyttöjännite ilman että ensin invertterillä 230VAC ja sitten takaisin PoE 48VDC.
48V akustostahan saisi suoraan PoE standardin toleranssiin menevät 44-57VDC
Onko järkeä katsoa mitään Ubiquiti vehkeitä edes?
Mites joku kaupan outdoor kategorian malli? Vaikka U7 outdoorMulla on keskeisellä paikalla taloa yksi U6 Pro joka on tähän mennessä riittänyt koko taloon ilman ongelmia. Nyt tuli tarve laittaa wifi-laite talon päädyssä olevaan sähkökaappiin, niin eipäs kanna edes 2.4 GHz verkko sinne metallilaatikon sisään. Sähkökaapin kohdalla yläpohjassa on sopivasti PoE-kytkin, mutta mikä mahtaisi olla järkevin tukari kun tulee täysin säältä suojaan aluskatteen alle mutta kylmään tilaan? U6+ olisi edullinen ja spekseissä väitetään kestävän -30 asteen lämpötilaa. "Huononnanko" mä olemassa olevaa verkkoa jotenkin ton kanssa, onko jokin syy pitää molemmat tukarit U6 Pro:na? Vai olisiko kenties jokin muu malli parempi?
Mulla on keskeisellä paikalla taloa yksi U6 Pro joka on tähän mennessä riittänyt koko taloon ilman ongelmia. Nyt tuli tarve laittaa wifi-laite talon päädyssä olevaan sähkökaappiin, niin eipäs kanna edes 2.4 GHz verkko sinne metallilaatikon sisään. Sähkökaapin kohdalla yläpohjassa on sopivasti PoE-kytkin, mutta mikä mahtaisi olla järkevin tukari kun tulee täysin säältä suojaan aluskatteen alle mutta kylmään tilaan? U6+ olisi edullinen ja spekseissä väitetään kestävän -30 asteen lämpötilaa. "Huononnanko" mä olemassa olevaa verkkoa jotenkin ton kanssa, onko jokin syy pitää molemmat tukarit U6 Pro:na? Vai olisiko kenties jokin muu malli parempi?
Mites esim:
RB5009UPr+S+IN | MikroTik
A new version of our popular heavy-duty RB5009 router with PoE-in and PoE-out on all ports. Perfect for small and medium ISPs. 2.5 Gigabit Ethernet & 10 Gigabit SFP+, numerous powering options.mikrotik.com
"RB5009UPr+S+IN
All power options support a wide voltage range of 24 – 57 V. "
Ottaa siis suoraan liittimestä sisään DC. Tuohon perään joku tukiasema tuon PoElla.
Mites joku kaupan outdoor kategorian malli? Vaikka U7 outdoor
Olisi siis yläpohjassa saman katon ja aluskatteen alla kuin muukin talo. Onkohan tuossakin tapauksessa kosteusvaihtelu niin merkittävää, kun ovat kuitenkin ilmoittaneet että toimii laajalla lämpötila-alueella.U6+ spekseissä ei mainita mitään IP luokitusta. Saattaahan se tuolla aikansa selvitä toki, mutta ehkä itse valitsisin ulkokäyttöön speksatun tukarin mielummin. Swiss army knife ihan hyvä vaihtoehto samassa hintaluokassa IPX6 luokituksella, vaikkakin vain wifi5. Vähän enemmän joutuu laittamaan kättä taskuun jos wifi6/7 laitetta kaipailee.
Esim. yllä mainittu Swiss army knife toimii just tuohon hyvin. Itellä on niitä pari levittämässä wifiä reuna-alueilla. Toinen on ulkona autokatoksessa ja toinen yläkerrassa. Riittänyt hyvin kaikkeen yleiskäyttöön ja iot vehkeille.Ei viitsisi seiskasta maksaa, kun tulee pelkille IoT-laitteille 2.4 GHz verkkoon.
Olisi siis yläpohjassa saman katon ja aluskatteen alla kuin muukin talo. Onkohan tuossakin tapauksessa kosteusvaihtelu niin merkittävää, kun ovat kuitenkin ilmoittaneet että toimii laajalla lämpötila-alueella.
Sopivat ulkokäyttöön speksatut ovat tuplasti kalliimpia
Vastaan itselleni sen verran, että tänään postitse saapunut U6 Pro on juuri konffailtu hoitamaan langatonta. Ei ollut kovasti konffaamista, kun vain tökkäsi piuhan päähän ja adoptoi. Mainitun tuttavan verkkoja säädettäneen piakkoin AC Liten päälle - tulee "vähän" kokemus muuttumaan.Itselleni U6 Pro varmaankin hankinnassa. AC Lite on yhä tuessa ja varsin toimiva pelihän se onkin. Se lähtisi tuttavalle (jonka verkkorauta on todella pahasti hapantunutta) enkä tod. aio kikkailla sieltä yhteyksiä omalle kontrollerilleni enkä kuskata/asentaa väliaikaisestikaan kontrolleria paikalle. Aiemmin Hostify tms. oli mahdollisuus tai joidenkin nettijättiläisten ilmainen virtuaalipalvelin, mutta ehdot ovat kaiketi sittemmin muuttuneet. Onkohan kokemuksia esim. palvelusta UniHosted, jolta näyttäisi irtoavan viiteenkin laitteeseen maksuton kontrolleri?
Mulla on ollut reilu 4 vuotta Ubiquiti Unifi UAP-AC-Pro kylmässä piharivissä.Ei viitsisi seiskasta maksaa, kun tulee pelkille IoT-laitteille 2.4 GHz verkkoon.
Olisi siis yläpohjassa saman katon ja aluskatteen alla kuin muukin talo. Onkohan tuossakin tapauksessa kosteusvaihtelu niin merkittävää, kun ovat kuitenkin ilmoittaneet että toimii laajalla lämpötila-alueella.
Sopivat ulkokäyttöön speksatut ovat tuplasti kalliimpia