Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Huomio: This feature may not be available in some browsers.
Voithan tsekkaa omat säännöt ja jos siellä on jotain otat pois. Vakiona pitäisi mennä ristiin rastiin.Kiitos ehdotuksesta, mutta ei oikeastaan. Videon kaveri pisti verkot pystyyn muuten samoin kuin ohjeessa mitä minä luin, mutta käytti dns-serverinä oletusasetuksia, mitä minä en halua tehdä.
Tosin hänen vlaneissaan bitti liikkuu vlanien välillä ennen palomuurin konffausta (kuten kuuluukin), joten kaipa minä teen nuo alusta lähtien uudestaan joulun pyhinä.
Nyt on siis niin, että Default-verkosta tuo SERVER-VLAN:ssa oleva raspin Pihole toimii, mutta IOT-VLAN:sta ei.
vattu@vattu:~ $ ping 10.9.40.45
PING 10.9.40.45 (10.9.40.45) 56(84) bytes of data.
From 10.9.10.101 icmp_seq=1 Destination Host Unreachable
From 10.9.10.101 icmp_seq=2 Destination Host Unreachable
From 10.9.10.101 icmp_seq=3 Destination Host Unreachable
From 10.9.10.101 icmp_seq=4 Destination Host Unreachable
En lukenut ihan kokonaan ongelmaasi mutta itse tappelin tänään "samantapaisen" VLAN ongelman kanssa. Loin uuden VLAN 90 jossa kaapelilla olevat laitteet näkivät toisensa mutta jos oli WLAN:lla kiinni samassa VLAN 90:ssa niin nämä eivät näe toisiaan. (LAN <=> WLAN). Kokeilin kaikkea mahdollista mutta en saanut ratkeamaan. Meni hermo ja täytyy jatkaa testailua uudemman kerran. Laitteena UDM SEPitää koittaa. Mutta eilen siis kokeilin myös tuolla client-vlanilla. Laitoin pöytäkoneen (narulla kiinni kytkimessä) client-vlaniin ja käyttäytyi tasan samoin kuin laitteet iot-vlanissa.
Googlella hakien löytyy jotain ketjuja Unifin omalta foorumilta, yleensä USG tai UDM käytössä ja samankaltainen ongelma. Osalla on auttanut kun ovat resetoineet reitittimen ja tehneet kaiken alusta. Sitä pitänee miunkin koittaa jos ei muu auta. Yllättävän perseestä tää on, ja mie kun just vaihdoin viikolla er-x:n tuohon uxg liteen että sais näppärästi kaiken konffattua samalla alustalla. Er-x:ssa ei siis ollut vlaneja käytössä lainkaan.
Miten kaukana toisistaan nämä tukarit on? Periaatteessa jos signaali on hyvä, laitteet ei ole kovin halukkaita vaihtamaan vaikka jostain saisikin vielä paremman signaalin. Tätä voi kiertää sillä minimum RSSI tms asetuksella, jolla voi asettaa signaalin minimivahvuuden. Jos laitteen signaali on huonompi, se potkitaan pois tukarista ja laite yhdistää paremman signaalin tukariin. Siinä on toki myös haittapuolensa, koska jos olet kaukana molemmista tukareista niin sitten herkemmin tippuu kokonaan wifistä pois, kuin ilman tuota asetusta.Moikka, Otin käyttöön Unifi U6 pöytämallin tukiasemat, mutta tabletti ja muut käyttää kaiken aikaa vaan toista tukiasemaa vaikka olisi sen toisen vieressä 1m päässä. Eikös se pitäisi automaattisesti vaihtua siihen tukiasemaan jossa on vahvin/paras signaali? ... onko tukiasemat siten väärin asennettu vai jokin asetus mitä pitäisi laittaa päälle tai ottaa käyttöön? ... osaako joku tästä sanoa jotain. Annan lisätietoja kyllä tarvittaessa. Käytän Mac tietokoneella Unifin ohjelmaa
Näyttää jotenkin siltä, että se tukiasema ei ole aktiivisena ja kaikki arvon on "nollassa"
Onko sinulla sallittu wlanin kautta pääsy kaikkiin vlaneihin? Jos laitat wlanin vain yhden vlanin taakse niin et pääse muihin.En lukenut ihan kokonaan ongelmaasi mutta itse tappelin tänään "samantapaisen" VLAN ongelman kanssa. Loin uuden VLAN 90 jossa kaapelilla olevat laitteet näkivät toisensa mutta jos oli WLAN:lla kiinni samassa VLAN 90:ssa niin nämä eivät näe toisiaan. (LAN <=> WLAN). Kokeilin kaikkea mahdollista mutta en saanut ratkeamaan. Meni hermo ja täytyy jatkaa testailua uudemman kerran. Laitteena UDM SE
Tarkoitus oli siis vain pysyä tuon yhden vlanin sisällä. vlan 90 lan piuhassa oleva laite ei näe samassa vlan 90 olevaa wlan laitetta.Onko sinulla sallittu wlanin kautta pääsy kaikkiin vlaneihin? Jos laitat wlanin vain yhden vlanin taakse niin et pääse muihin.
Miten kerroit WLANin olevan tuossa vlanissa? Oliko wlan tukiasema jossain omassa vlanissa?Tarkoitus oli siis vain pysyä tuon yhden vlanin sisällä. vlan 90 lan piuhassa oleva laite ei näe samassa vlan 90 olevaa wlan laitetta.
määritin uuden tehdyn wlan verkon tähän 90 vlaniin. Tosin, täytyykin huomenna tarkistaa tuo itse tukarin portin sääntö. Oletin, että tuo hoituisi automaattisesti.Miten kerroit WLANin olevan tuossa vlanissa? Oliko wlan tukiasema jossain omassa vlanissa?
Koska kuulostaa oudolta. Jos tukiasema on johdon perässä niin tälle portille pitää antaa kaikki vlanit jotta tukiaseman kautta pääsee näihin kiinni ja sitten säännöillä estää se että vlanit eivät esim. saa keskustella keskenään tai jotkut vain saavat.
Ei yleensä mutta en osaa sanoa tästä uudesta tavasta millä voi pelkällä salasanalla määritellä mihin VLANiin laite liittyy.määritin uuden tehdyn wlan verkon tähän 90 vlaniin. Tosin, täytyykin huomenna tarkistaa tuo itse tukarin portin sääntö. Oletin, että tuo hoituisi automaattisesti.
Joo tuo eristää että laitteet ei voi keskustella keskenään ja ainut reitti taisi olla vain netti ulos.Kun otan tuon "isolation" täpän pois niin saman verkon wlan ja lan laitteet näkevät toisensa. Jos tuo on päällä niin wlan ja lan ei näe toisiaan. Olin siinä uskossa, että tuo eristää ko. vlan verkon muista mutta ilmeisesti eristää enemmänkin?
Tein piruuttain kokeen pakottamalla yhdelle puhelimelle saman static osoitteen kuin jollakin toisella laitteella, nähdäkseni miten UniFi hoitaa homman. Molemmat laitteet "tappelivat" kaistasta, joka näkyi vuorotteluna laitteiden välillä.
Nyt kiinnostaisi miten esim. kouluissa tai julkisissa tapahtumissa tämä kuuluisi hoitaa, jos joku kehtaisi ruveta tälläistä häirintää tekemään muiden laitteille?
UniFi ei aikakaan mitään ilmoitusta UI logeissa näyttänyt.
Hmm, minulle ei tullut tästä kyseisestä. Joka tapauksessa tarjosiko UniFi jotain ratkaisua tähän? Blockataanko staattisen osoitteen käyttöön ottanut laite, vai blockataanko laite vain jos se on ottanut toisen IP-osoitteen?
Tuosta expresistä ei kokemusta mutta kuvien perusteella ei vaikuta miltään pitkän matkan laitteelta. Onhan automaattinen lähetystehon säätö otettu pois käytöstä ja kanavaksi valittu sellainen jolla vähän muuta liikennettä?Tuli uuteen asuntoon hankittua UniFi Express pienen koon ja ulkonäön innoittamana. Pari viikkoa ennen tätä ehti olla käytössä Asuksen TUF 4200 hetkellisesti reitittimenä jolla signaali riitti kevyesti koko asunnon reiluun 70 kerrostaloneliöön ja jotenkin kuvittelin että myös tämä UniFi Express pystyisi samaan. Nyt illan testailun näyttääkin siltä että kantama toiseen päähän asuntoa makuuhuoneisiin on käytännössä olematon ja nopeudet putoavat tasolle 10/10 (aiemmin 100/100 Mbit).
Onko Ubiquitin laitteissa käytännössä näin paljon heikompi signaali ilman antenneja, ts. tuliko sittenkin työnnettyä kädet paskaan? Vai pitääkö noita asetuksia katsoa tarkemmin läpi eikä olettaa että homma toimisi plug & play jos esim. kaistan säätäminen antaisi lisää tehoja? Odotus oli että suorituskyky olisi näillä ollut edes lähellä toisiaan ja koko asunto saatu katettua yhdellä laitteella mutta pahalta näyttää.
Ratkaisuna varmaan paremmin suuntaava AP siltaamaan matkalle, mutta toiveena oli selvitä yhdellä siistillä laitteella ilman suurempia kikkailuja kohtuullisilla nopeuksilla. Ylösveto löytyy vain olohuoneen nurkasta, asunnon yhdestä huoneesta (plus kytkentäkaapista) eli runkolinjaa tai kunnollista meshiä ei saa silti pystyyn. Vaihtoehdoiksi taitaa siis jäädä lisälaitteiden hankinta tai tämän expressin palauttaminen ja palaaminen aikaisempiin vehkeisiin joilla riittää kantavuus ja kaista.
Tuosta expresistä ei kokemusta mutta kuvien perusteella ei vaikuta miltään pitkän matkan laitteelta. Onhan automaattinen lähetystehon säätö otettu pois käytöstä ja kanavaksi valittu sellainen jolla vähän muuta liikennettä?
Markkinointimateriaali lupaa expressille 140 m² single-unit coverage. Kannattaa tosiaan laittaa Transmit Power: High ja varmistaa, ettei tukiasemaa ole piilotettu mihinkään kaapin ja seinän väliin. Unifin hallintanäkymästä näkee, miten verkko omasta mielestä toimii. Toisen tukiaseman pystyy liittämään, mutta noilla neliöillä ei pitäisi olla tarvetta.
Jos tuo asetus tarkoittaa maksimi "lähetystehoa", niin jos verkossa on monenlaista laitetta, liikkuvia, siis myös matkapuhelimia, tabletteja jne niin yleensä kannattaa valita vähän pienempi teho. Ideana se että hyvä tukiasema kyllä kuuluu, mutta ne asiakkaat ei kuulu tukiasemalle, pienemmällä teholla asiakkaat ei jää roikkuun toimimattomaan yhteyteen. tai yritä liittyä niihin.Kannattaa tosiaan laittaa Transmit Power: High
Totta,Eiväthän noi 140m^2 kerro yhtään mitään sinäänsä. Lähtökohtaisesti sanoisin, ettei mitään markkinoilla oleva tukiasema tuota tilaa välttämättä täytä kunnolla, vaan joudut joka tapauksessa hankkimaan kaksi.
Aivan, muutaman kymmenen neliön kaksio voi vaati kaksi tukaria laadukkaaseen peittoon, "tehoiksi" voi rittää varsin niukka. (ketjussa puhetta tehoista), yhdellä ei välttämättä pärjää vaikka olisi millainen.Se kaikkihan riippuu niin tukiaseman sijainnista (toisessa päässä taloa tarkoittaa että ulkona kyllä kuuluu), väliseinien materiaaleista, heijastuksista ja ties mistä. Jos itse heitän tekniseen huoneeseen ihan minkä tahansa tukiaseman, niin kuuluvuus on jo toisella puolella seinää heikko. Paitsi eräällä kiinalaisella vekottimella, mutta siitä puuttuikin ehkä pari tarraa..
Ulkonäkö, parempi tuki, laajennettavuus tulevaisuudessa ja mahdollisuus parempaan konfogurointii (mm. erillinen Iot-verkko) ajoi vaihtoon alustavien arvioiden perusteella.Ei Unifi nimenä ole tae hyvästä kuuluvuudesta. Oliko syy Asuksesta pois siirtymiseen silkka ulkonäkö vai jotain muutakin?
Dream machineihin tuli juuri päivityksen mukana InnerSpace, joka varmaankin korvaa vanhan Design Centerin. Noilla voi siis laittaa pohjalle oman pohjapiirrustuksen, ja sitten piirtää seinät päälle (kivi, kipsi, lasi). Lopuksi sijoitetaan valitut laitteet kartalle, jolloin näkee laskennallisen kuuluvuuden.Normaali kotiympäristö useine huoneineen ja väliseinineen sekä muine irtaimistoineen voi olla hyvin erilainen ympäristö radiosignaalin kannalta mitä jonkin toimisto tai liiketila johon johon nuo monesti on peittämän osalta simuloitu. Ubilla taisi olla tajolla joku suunnittelutyökalu joka osaa jotenkin arpoa jotain simuloituja peittokarttoja. Oletus taitaa myöskin olla noiden kohdalla että se tukari on sijoitettu optimaallisesti kattoon.
Jos katumusaikaa, ja jos laite ei sovellu tarpeisiisi, niin palauttaminen taitaa olla järkevää.Ulkonäkö, parempi tuki, laajennettavuus tulevaisuudessa ja mahdollisuus parempaan konfogurointii (mm. erillinen Iot-verkko) ajoi vaihtoon alustavien arvioiden perusteella.
Muuten kaikki on enemmän kuin kohdallaan niin pitää miettiä lähteekö tätä palauttamaan vai millaisia peliliikkeitä sitä keksii.
Onko siihen hallittavaan kytkimen dhcp:lle määritelty mikä gateway osoite annettavaksi? Sehän pitäisi olla tuo verkko1 ip. Vai oliko niin että tuo verkon 1 tietokone oli siis täysin manuaalisella osoitteella eikä jollain static map asetuksella dhcp:llä? Onhan sekä tietokone että verkon1 gateway ip dhcp osoitepoolin ulkopuolella?Kysytäänpä ensin täällä ennen kuin perustan uuden aiheen. Asensin Ubiquiti Edgerouter X:n kahden verkon yhdistämiseen. Olkoot toinen verkko (verkko 1) 192.168.0.0/24 ja toinen (verkko 2) 10.10.0.0/16. EG X:ssä ensimmäinen kytketty eth1:een ja jälkimmäinen eth2:een. Reitittimessä näiden IP:ksi määritetty (verkko 1) 192.168.0.1/24 ja (verkko 2) 10.10.0.1/16. Verkkojen perässä oleviin laitteisiin määritetty gateway:ksi reitittimen osoitteet.
Testiympäristössä jossa molempiin portteihin oli kytketty tietokoneet sain TCP-viestit toimimaan molempiin suuntiin: Kun verkko 1:n tietokoneesta lähetettiin verkko 2:n tietokoneeseen "Hello", vastasi verkko 2:n tietokone takaisin "World". Ja sama toimi myös toisin päin. Ei ongelmaa.
Tuotannossa kytkin reitittimen verkko 1:een hallittavan kytkimen ja tietokone on kytketty tähän kytkimeen. Verkko 2:ssa tietokone on kytketty ei-hallittavaan kytkimeen. Nyt verkko 1:n tietokone lähettää "Hello":n, ja verkko 2:n tietokone vastaanottaa sen, mutta sen vastaus "World" ei tule verkko 1:n tietokoneeseen. Mihin tuo vastaus katoaa? Vaikuttaako hallittava kytkin jotenkin tähän? Kytkin on muuten perusasetuksilla, mutta broadcast-liikenne filteröidään multicastin vuoksi pois. Hallittavassa kytkimessä on dhcp-palvelin, mutta tietokone on määritetty staattisella osoitteella. hallittavassa kytkimessä ei ole määritetty gateway:ta, en itse asiassa tiedä miten se tuollaisessa Ciscon CBS-sarjalaisessa edes tehdään jos se on tarpeen.
DHCP:n ei käsittääkseni pitäisi liittyä tähän asiaan mitenkään, mutta mainitsin vain että kytkimessä se serveri on käytössä, kun kävin läpi mitä konffeja kytkimeen on tehty. Molemmat tietokoneet on määritetty staattisilla osoitteilla, tuo dhcp on muuta käyttöä varten. Vastaus kysymykseesi: Ei ole static map käytössä, osoite on määritetty käsin tietokoneesta. Gateway-IP on poolin ulkopuolella.Onko siihen hallittavaan kytkimen dhcp:lle määritelty mikä gateway osoite annettavaksi? Sehän pitäisi olla tuo verkko1 ip. Vai oliko niin että tuo verkon 1 tietokone oli siis täysin manuaalisella osoitteella eikä jollain static map asetuksella dhcp:llä? Onhan sekä tietokone että verkon1 gateway ip dhcp osoitepoolin ulkopuolella?
Näin uudenvuoden päivänä aivot ei ole parhaimmillaan mutta ARP kysely taitaa olla broadcast ja tuo broadcast blokkaus voi blokata myös sen jolloin homma ei toimi.
Millä tuo testi oikeasti toimii?Kysytäänpä ensin täällä ennen kuin perustan uuden aiheen. Asensin Ubiquiti Edgerouter X:n kahden verkon yhdistämiseen. Olkoot toinen verkko (verkko 1) 192.168.0.0/24 ja toinen (verkko 2) 10.10.0.0/16. EG X:ssä ensimmäinen kytketty eth1:een ja jälkimmäinen eth2:een. Reitittimessä näiden IP:ksi määritetty (verkko 1) 192.168.0.1/24 ja (verkko 2) 10.10.0.1/16. Verkkojen perässä oleviin laitteisiin määritetty gateway:ksi reitittimen osoitteet.
Testiympäristössä jossa molempiin portteihin oli kytketty tietokoneet sain TCP-viestit toimimaan molempiin suuntiin: Kun verkko 1:n tietokoneesta lähetettiin verkko 2:n tietokoneeseen "Hello", vastasi verkko 2:n tietokone takaisin "World". Ja sama toimi myös toisin päin. Ei ongelmaa.
Tuotannossa kytkin reitittimen verkko 1:een hallittavan kytkimen ja tietokone on kytketty tähän kytkimeen. Verkko 2:ssa tietokone on kytketty ei-hallittavaan kytkimeen. Nyt verkko 1:n tietokone lähettää "Hello":n, ja verkko 2:n tietokone vastaanottaa sen, mutta sen vastaus "World" ei tule verkko 1:n tietokoneeseen. Mihin tuo vastaus katoaa? Vaikuttaako hallittava kytkin jotenkin tähän? Kytkin on muuten perusasetuksilla, mutta broadcast-liikenne filteröidään multicastin vuoksi pois. Hallittavassa kytkimessä on dhcp-palvelin, mutta tietokone on määritetty staattisella osoitteella. hallittavassa kytkimessä ei ole määritetty gateway:ta, en itse asiassa tiedä miten se tuollaisessa Ciscon CBS-sarjalaisessa edes tehdään jos se on tarpeen.
Tämä ratkesi ja noloa myöntää että toisessa koneessa oli palomuuriasetukset muuttuneet kesken testin. Joko omasta huolimattomuudesta, tai jostain päivityksestä...Millä tuo testi oikeasti toimii?