Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Huomio: This feature may not be available in some browsers.
Edge-sarjan router ja UniFi-sarjan kytkin eivät keskustele keskenään keskitetyn UniFi-hallinnan avulla. Jos sinulla olisi UniFi Security Gateway ja/tai UniFi AP, niin silloin saman sarjan kytkimestä on enemmän hyötyä (keskitetty hallinta siis).Millasia vermeitä nuo Ubiquitin kytkimet ovat? Esim. Unifi-sarjan kytkimet. Jos hankkii Ubiquitin Edgerouter 4:n, niin kannattaako silloin olla saman valmistajan kytkin mukana verkossa?
Okei, miten käytännössä tuota keskitettyä hallintaa käytetään eli mitkä sen oleelliset hyödyt ovat? Katsoin jonkun Youtube-arvion jossa joku arvio Unifi Gatewayn selvästi huonommaksi kuin EdgeRouterin.Edge-sarjan router ja UniFi-sarjan kytkin eivät keskustele keskenään keskitetyn UniFi-hallinnan avulla. Jos sinulla olisi UniFi Security Gateway ja/tai UniFi AP, niin silloin saman sarjan kytkimestä on enemmän hyötyä (keskitetty hallinta siis).
Kiitti vinkeistä. Jäi epäselväksi tuo softa, jota noissa käytetään. Ymmärsinkö oikein, että tuo UNMS (jota Edge-sarja käyttää?), asennetaan sun tietokoneelles, josta se ottaa yhteyden sun Ubiquiti-aktiivilaitteisiin? Toimiiko Unifi-ohjelmisto samalla tavalla, että se asennetaan käyttölaitteelle?Edgeä voi säätää CLI ja WebUI kautta vapaammin
Unifi ei salli niin paljoa säätöjä. Mutta on ehkä graafisesti fiksumpi
Ehkä näistä saa vähän tuntumaa
Edge unms demo
UNMS 0.13.3
Unifi demo
UniFi SDN
Unifi-laitteita (USG, ac-lite) käytetään controllerin avulla.Kiitti vinkeistä. Jäi epäselväksi tuo softa, jota noissa käytetään. Ymmärsinkö oikein, että tuo UNMS (jota Edge-sarja käyttää?), asennetaan sun tietokoneelles, josta se ottaa yhteyden sun Ubiquiti-aktiivilaitteisiin? Toimiiko Unifi-ohjelmisto samalla tavalla, että se asennetaan käyttölaitteelle?
Unifi-laitteita (USG, ac-lite) käytetään controllerin avulla.
EdgeMax-laitteisiin (ER-X) saa yhteyden suoraan ip:llä eli ei tarvi mitään controlleria väliin.
No sitten mulla väärää tietoa.Ihan samalla tavalla sä pääset unifin laitteisiin suoraan käsiksi. Tai voit käyttää edgemax sarjaa controllerin kautta.
Controllerin idea on se, että kaikki on keskitetysti yhdessä paikkaa.
Helpoin keino on esim ostaa cloudkey, jolloin controlleri on aina pystyssä ja saatavilla. Toki vaihtoehtona on laittaa se myös juoskemaan vaikka googlen tai amazonin pilveen tai vaikkapa asentaa se rasperryPin alle.
Ilman controlleriakin pärjää, mutta se syö vähän koko tuoteperheen ideaa.
No sitten mulla väärää tietoa.
Miten saan kannettavalla yhteyden tuonne ac-liteen ilman controlleria? Ei paljon tarvi yksi laite keskitystä [emoji1]
Onnistuuko siis tuon ap:n konffaus Windowsilla? Puhelimella ei mielellään tekisi mitään.USGhen pääset ihan ip osotteella. Yksinäisen apn asetukset voit laittaa kuntoon vaikka luurin unifi app:lla.
Onnistuu. Controllerin saa asennettua windowsiin.Onnistuuko siis tuon ap:n konffaus Windowsilla? Puhelimella ei mielellään tekisi mitään.
Lähinnä se ongelma on ollut siinä, etten aina pääse käsiksi tuohon koneeseen, jossa controller on. Lähinnä siis pallottelua kannettavien ja pöytäkoneiden välillä. Siksi olisi paljon helpompaa käyttää AC-Liten konffaukseen samaa tapaa kuin ER-X eli ip selaimeen ja asetuksia räpläämään.Onnistuu. Controllerin saa asennettua windowsiin.
Lähinnä se ongelma on ollut siinä, etten aina pääse käsiksi tuohon koneeseen, jossa controller on. Lähinnä siis pallottelua kannettavien ja pöytäkoneiden välillä. Siksi olisi paljon helpompaa käyttää AC-Liten konffaukseen samaa tapaa kuin ER-X eli ip selaimeen ja asetuksia räpläämään.
Onko siis tällaista tapaa?
Ei hullumpaa, paitsi tuo oman controllerin pakotus. Ehkä siihen tulee vielä bisnesmalli, jossa laite voidaan liittää Ubiquitin omaan pilveen "Elite devicena"?
Ubiquitin oma pilivi taitaa olla järkyttävän kallis verrattuna sen tuomiin hyötyihin. Oma controlleri halpaan pilveen on ehdottomasti vaivottomin ja varmin valinta.Ei hullumpaa, paitsi tuo oman controllerin pakotus. Ehkä siihen tulee vielä bisnesmalli, jossa laite voidaan liittää Ubiquitin omaan pilveen "Elite devicena"?
On se kallis, mutta mietinkin tuota uutta laitetta. Nythän sitä et saa muihin controllereihin liitettyä. Ehkä se muuttuu vielä.Ubiquitin oma pilivi taitaa olla järkyttävän kallis verrattuna sen tuomiin hyötyihin. Oma controlleri halpaan pilveen on ehdottomasti vaivottomin ja varmin valinta.
Itsehän en asiasta mitään tiedä, mutta vaikuttaako forward-to-porttitiedon puuttuminen asiaan? Ubiquitin ohjeessa ainakin kehottaa antamaan tiedon, vaikka olisi sama, kuin original port.Ei tässä vehkeessä tunnu olevan mitään tolkkua.
Portit 8075, 8080-8085 esimerkiksi toimii, mutta 20560 ja 28852 ei.
Vaihdoin kanssa vastikään AC-Liteen ja tippui nopeudet myös täällä. Mutta ei tuollaista linjoilta tippumista ilmaantunut vaikka yksi Rpi zero kantaman rajamailla olikin. Nopeudet oli todella onnettomat ja päädyinkin hankkimaan siihen wifin usb-donglena.Onko vinkkejä mitenkä edetä: Langattoman tukarin vaihtamisen jälkeen (nykyisin UAP-AC-lite) rupesi olohuoneessa n. 5 m parin seinän takana oleva Rasbperry Pi 3 tökkimään nettiyhteytensä kanssa. RPin asetuksissa näyttää signaalin melko heikoksi ja tiedonsiirtonopeuden tavanomaista heikommaksi. UAP:n asetuksista oli aikomuksena säätää radion kanavaa, mutta nähtävästi meidän kerrostalossa kaikki 2.4 GHz kanavat ovat aivan tukossa, ainakin Androidin Wifi Analyzerin mukaan.
Onko tuohon jotakin vippaskonstia, kuinka saada signaalia paremmaksi vai onko ennenkaikkea kyse RPin huonosta wifi-radiosta? Ongelmana on, että RPi tippuu koko ajan pois verkosta ja menee jumiin, minkä vuoksi joutuu käynnistämään laitteen uudestaan. RPillä pyörii siis Volumio-softa musiikin kuunteluun.
Noh, eihän toki tarvitse olla suuri nero hoksatakseen, että tukiasema on se merkittävin tekijä tässä. Senpä vuoksi Ubiquiti-säikeessä asiasta kyselin. Toisaalta tuo kyseinen RPi on ainoa laite, joka tuon jälkeen on yskinyt, ja käsittääkseni ainakin tuossa ensimmäisessä kolmosessa wifi-piiri on varsin mopo. UAP:n osalta itse ajattelin, että fiksuinta olisi ollut yrittää löytää kanava, jossa on mahdollisimman vähän häiritsevää liikennettä - sellaista ei vain näytä olevan.Tukiasema vaihtui ja mietit että sama vanha clientti, joka ennen toimi, olisi nyt ongelman alkulähde? Just saying..
Olipas erinomainen vinkki tuo erillinen dongle. Olisi kai tuon voinut itsekin hoksata. Laitoin jonkin ikivanhan n-standardin palikan usb-porttiin ja johan pelittää. Näyttää wifi-signaalin täydeksi ja Volumion nopeus nousi huomattavasti paremmalle tasolle. Kiitos!Vaihdoin kanssa vastikään AC-Liteen ja tippui nopeudet myös täällä. Mutta ei tuollaista linjoilta tippumista ilmaantunut vaikka yksi Rpi zero kantaman rajamailla olikin. Nopeudet oli todella onnettomat ja päädyinkin hankkimaan siihen wifin usb-donglena.
Volumiossa pitäisi olla oletuksena wifin power management pois päältä, mutta tarkistaisin varmuudeksi.
Eikä jää taustalle?Windows 10 käyttis ja sen oma palomuuri käytössä.
Lataan unifin controllerin niin se lähtee päälle, mutta jos sammutan sen ni ei enää starttaa. Missä mättää?
Eikä jää taustalle?
Eihän se tietenkään taustalle jää jos sen sammuttaa. Tuossa ohjeet miten sen saa windowsin palveluna toimimaan taustalla: UniFi - Run the Controller as a Windows Service
Vaatii 64-bittisen Javan toimiakseen.
Tarkoitan että tuo ei käynnisty ollenkaan sen jälkeen kun sulkee. Voiko tuo olla niin että asennuksen jälkeen se toimii siihen asti kun sulkee eka kerran?
Tuli vaan tässä lopuksi mieleen että pitääkö se olla ns. tehdasasetuksilla kun sitä koittaa puhelimeen yhdistää?
Se on todettu tässä ketjussa jo varmaan viidesti. Googlen ilmainen instanssi pyörii 512MB RAM:lla ja "parilla eurolla" saa 2GB RAM. MongoDB kiittää.Jos ei muuta käyttöä niin googlen pilvestä saa tuohon käyttöön sopivan paketin ilmaiseksi.
Tää on näköjään windowsin file association -juttu. Eli joku muu kuin (kuka haluaa java re:n windowsiin pyörimään 2019?) jre avaa oletuksena .jarit.Tarkoitus vaan siis saada nyt alussa välillä säädettyä tuota AP:tä ni löysin verkkokaupan palauteosiosta tämmöinsen kommentin:
Controllerin käynnistys toistamiseen
Tuossa tosiaan on sellainen ongelma, että ensimmäisen kerran jälkeen controller ei käynnisty suoraan. Sen saa korjattua, kun muokkaa pikakuvaketta lisäämällä target-kentän alkuun:
javaw.exe -jar
Eli kokonaisuudessaan esim:
javaw.exe -jar "C:\Users\admin\Ubiquiti UniFi\lib\ace.jar" ui
Tuon jälkeen se käynnistyy jatkossakin ilman uudelleenasennuksia.
Tuolla lähti tosiaan toimimaan mullakin niin pääsee säätämään tarvittaessa. Oma säätäminen onnistuu koneella, ei tarvi päästä etänä kiinni mihinkään.
Miten nyt pitää oikeaoppisesti tehdä siirto datan osalta controllerista toiseen? Tällä hetkellä minulla oli siis windows koneessa controlleri asennettuna, mutta asensin raspberry pi:hin controllerin, jota voi pitää päällä koko ajan. Molemmissa on siis sama versio controllerista.
Tein windows controllerista export site ja yritin raspin puolella alku wizzardista restore from backup. Latasin raspiin exportatun unf tiedoston ja raspi raksutteli hetken. Lopulta päädyin kirjautumis sivulle, mutta windows controllerissa toimineet käyttäjätunnukset eivät toimineetkaan raspin puolella. Virheilmoituksena oli "invalid username/password".
Missä meni metsään?
Kokeilitko Raspin tunnusta ja salasanaa? Ei hajuakaan toimisiko, mutta kunhan tuli mieleen että voisi kokeilla jos tunnusta lukuunottamatta muut asetukset olisi päivittyneet.Miten nyt pitää oikeaoppisesti tehdä siirto datan osalta controllerista toiseen? Tällä hetkellä minulla oli siis windows koneessa controlleri asennettuna, mutta asensin raspberry pi:hin controllerin, jota voi pitää päällä koko ajan. Molemmissa on siis sama versio controllerista.
Tein windows controllerista export site ja yritin raspin puolella alku wizzardista restore from backup. Latasin raspiin exportatun unf tiedoston ja raspi raksutteli hetken. Lopulta päädyin kirjautumis sivulle, mutta windows controllerissa toimineet käyttäjätunnukset eivät toimineetkaan raspin puolella. Virheilmoituksena oli "invalid username/password".
Missä meni metsään?
Controlleri tarvitaan pyörimään 24/7 jos käytetään jotain ominaisuuksia jonka se vaatii, esimerkiksi guest portal vierasverkossa.
Tai sitten jos halutaan logata tavaraa tai saada hälytyksiä niin sitten se tietenkin pitää pyöriä jossain mihin sitä tavaraa logataan tai on jokin mikä lähettää sen hälytyksen sinulle esimerkiksi sähköpostitse.
Toki se on kiva että se controlleri pyörii jossain 24/7 niin siihen voi ottaa yhteyden samantien vaikka kotisohvalta tai toiselta puolelta maailmaa (eli siis "Cloud Access").
Uusimman päivityksen myötä nyt 3x bootannut edgerouter x itsensä, ihan itsestään. Mistä lähteä vikaa etsimään?
oliko mahdollisesti tuo 2.0 versio? Se on vissiin vedetty pois kun ei enää ollu vaihtoehtona lataussivulla. Itsellä myös jämähti erx kerran päivässä kyseisellä versiolla. Nyt toimii taas paremmin kun palautti aikaisemman.Uusimman päivityksen myötä nyt 3x bootannut edgerouter x itsensä, ihan itsestään. Mistä lähteä vikaa etsimään?
Juuri tämä, täytyypi downgradee illasta. Kiitoksia teille.oliko mahdollisesti tuo 2.0 versio? Se on vissiin vedetty pois kun ei enää ollu vaihtoehtona lataussivulla. Itsellä myös jämähti erx kerran päivässä kyseisellä versiolla. Nyt toimii taas paremmin kun palautti aikaisemman.