Kokemuksia keittiöistä puustelli, cello jne

Kesällä asensin kolmannen ikea-keittiöni ja ei voi kun ihailla sitä nerokkuutta millä kasaaminen ja kaikki mekanismit on mietitty - ainoa isompi ärsytyksen aihe oli integroidut jääkaappi ja pakastin, joiden asentaminen ei ollut muun keittiön tasolla helppoudessa. Massiivitammi-tasot tuli Virosta ja vetimet muualta. Kodinkoneetkin uunia lukuunottamatta Ikeasta. Vanhan kämpän Ikea palveli 15-vuotta ilman mitään ongelmia. Vaikka olimme miettineet asettelun hyvin pitkälle, niin Ikean myyjä hieroi detaljeja vielä melkein tunnin kohdilleen ja palvelu oli muutenkin todella asiantuntevaa ja ystävällistä.
 
Keittiön uusinta harkinnassa. Nyt kysytty tarjoukset Gigantin Epoq keittiöstä ja Ikeasta "vastaavilla" ratkaisuilla. Epoqilla nyt -50% kamppis meneillään ja sen ansiosta hinnat molemmissa melkein samat. Ikea silti noin 300 euroa halvempi, kun kokonaisuuden hinta on karkeasti 6000€ ilman kodinkoneita. Ikea olisi noin tonnin edullisempi, jos hankinnan tekee jonkun ~10% kamppiksen aikaan. Ikeaa puoltaa hyvä palautusoikeus ja koneiden pitkä 5 vuoden takuu. Epoqin tarjonta on taas vähän laajempi kaappien kokojen suhteen ja itseä hitusen enemmän miellyttävät värit. Ikean yllättävä huono puoli oli, ettei heidän Metod-kaapeissa ole takuuta kodinhoitohuoneessa, jos samassa huoneessa on suihku (takuu ei kata kosteutta).

Onko viimeaikaisia kokemuksia puolesta tai vastaan jommasta kummasta?

Meillä on epoq keittiö ollu nyt neljä vuotta, en suosittele. Takuuasiat isoimpana ongelmana, yhdestä kaapista porsi sarana irti ovilevystä ja gigantti ei millään alkanut toimittamaan uutta ovea kun vetosivat, että takuu on vain 2 vuotta ja yrittivät pistää nnormaalin kulumisen piikkiin. Yhtä suurta kusestusta siis. Ei tuntunut auttavan vaikka virhevastuuseen ja tuotteen oletettuun käyttöikään vetosin. Lopulta homma korjaantui vasta kun rupesin perumaan tapahtuman aikaan tilaamiani muita kodinkoneita (vanha jääkaappi ja pyykkäri hajosivat)
 
Meillä edellisessä oli Epoq ja oikeastaan ainoat isommat ongelmat / reklamaatiot oli asentajan virheisiin liittyviä. Muuten se keittiö pelasi hyvin reilu 5 vuotta. Pari virheellistä saranaakin vaihdettiin suosiolla uusiin. Mutta keskivertoa enemmän on tosiaan saanut lukea ongelmista Epoqin kanssa kuin Ikean ja tuota Ikean palautusoikeutta pidän todella hyvänä.

Asennus meille tulee hyvin todennäköisesti tilattua ulkoa, koska en halua menettää aikaani / hermojani noiden reilun 25 kaapin kasaamisen kanssa. Ensi vuoden kotitalousvähennyksen muutokset ajavat vielä siihen suuntaan, että itse tekemällä säästää melko vähän rahassa.
 
Ei saa Puustelli rakkautta täällä? Googlailun perusteella ei löytynyt juurikaan haukkuja vaikka ovat tehneet pitkään hommia, joten aloitimme suunnittelun sieltä. Tosi mukava suunnittelija, ja hyviä ideoita / ajatuksia. Hinta kuitenkin korkeampi kuin kuvittelin, eli varmaan meidän kerrostalon keittiön uusiminen kokonaan olisi 20k jomman kumman puolen (vanhoilla kodinkoneilla).

No tässä sinulle yksi, siis negatiivinen palaute (aiemmin mainitun kalliin hinnan lisäksi). Puustellilta tilatussa ovimallissa oli kolmeen eri kertaan maalivikoja ja joka kerta ovien toimitusta jouduttiin odottelemaan useita viikkoja että tehdas sai ne toimitettua. Asentaja joka keittiötä tuli alunperin asentamaan oli joku Puustellin palkkaama uusi tyyppi, jolta puuttuivat sekä lattiansuojamatot ja asennusjäljessä oli monin paikoin sanottavaa (joskin asennusvirheet kyllä korjattiin). Lisäksi ainakin tuossa kohtaa Puustelli oli ulkoistanut laskutuksensa OP:lle joten kun ovien laadusta johtuen koko keittiön maksusta tuli kiistaa pallottelivat sekä Puustelli että OP asiakasta toistensa välillä antaen ristiriitaisia ohjeita. Lisäksi yleensäkin kun ongelmia ilmeni oli vastauksien saaminen Puustellilta kysymyksiin erittäin vaivanloista. Kodinkoneetkin heidän kauttaan jotain AEG:n halpiksia vaikka muuten keittiöllä hintaa riittikin. Joten jos mitään ongelmia ei ilmene, niin varmaan ihan ok joskin kallis keittiö, mutta ongelmien osuessa kohdalle kannattaa varautua vääntämään asioista pitkään.
 
Itsellä tippui Puustelli pois, kun myyjä soitteli kesken päivän ja sovittiin parempi soittoaika. Ei soittanut myyjä sovittuun aikaan, joten iskin luurista soitoneston numeroonsa päälle ja kaupat tehtiin Keittiökeskuksen kanssa. Oma lajinsa kai nuo suunnittelijat ovat, joskus käy joku homma, joskus taas on täysin mahdoton. Esimerkiksi aluksi sanoi, että ei saa puun värisiä runkoja heidän tehtaaltaan. Suunnittelun loppuvaiheilla kysyi sitten, haluammeko me puun väriset rungot. Sama homma liesituulettimen kanssa. Päivästä riippuen oli mahdollista tähän kerrostalosysteemiin vaihtaa uusi liesituuletin, seuraavana päivänä taas ei. No, jätettiin sitten edes yrittämättä vaihtaa kun oli niin sekavaa.

Itsenäisyyspäivältä lähdetään ulkomaille lomille ja sinä aikana sitten tekevät täällä keittiön purun ja asennuksen. Saa nähdä, pääseekö reklamoimaan, vai mennäänkö suoraan päätyyn asti.
 
Mitä te tekisitte tässä tilanteessa? Asun muutaman vuoden vanhassa kerrostalokaksiossa, jossa keittiö on nykytavan mukaisesti osa olohuonetta. Keittiö on pieni I-keittiö, eli kaappeja on vain yhdellä seinällä. Keittiössä ei periaatteessa ole suurta vikaa, edes ulkonäöllisesti, paitsi että on. Mietin vakavasti keittiön pistämistä uusiksi, mutta olisiko siinä mitään järkeä? Nykyisen köökin plussat ja miinukset:

+ ovet, kodinkoneet ja välitila ovat valkoiset eli eivät hyppää varsinaisesti silmille
+ työtaso on yllättävän kivannäköinen ja -tuntuinen laminaattitasoksi
+ välitilalaatoitus on ihan ok
+
induktioliesi ja kohtalaisen hyvä tiskari
+ kohtalaisen toimiva noin pieneksi keittiöksi
+ tila on käytetty hyvin: leveys- eikä korkeussuunnassa ei ole lainkaan hukkaa (isoja täytepaloja tms.)
+ vetolaatikoissa on hidastimet
+ onhan tuo vielä ihan uudenkarhea

- tiskikonetta lukuunottamatta kodinkoneet ovat halpaa scheissea: rumia, äänekkäitä ja hempuloita
- koneet eivät ole integroituja, hellakin on mallia 50-senttinen jaloillaan seisova :dead:
- kaikki valkoiset - ovet, välitilan laatta ja jokaikinen kodinkone - ovat eri valkoisen sävyä :dead:
- laminaattitaso on laminaattitaso vaikka sellaiseksi onkin ihan ok, ja allaskin on ruma ja pieni
- valaistus voisi olla parempi ja siistimpi
- perusmalliset pistorasiat on lätkitty rumasti keskelle välitilalaatoitusta
- laatoitustyön jälki ei ole ihan priimaa
- ovien saranoissa ei ole hidastimia

Tiivistetysti: ei tuo karmein ole, mutta siitä huokuu bulkkius, halpuus, ja hutilointi. Haluaisin parempaa ja tyylikkäämpää, koska on osa oleskelutiloja ja pilaa nyt fengshuit. Kumman pitäisi viedä, järjen vai tunteen? Viherpiiperö ja nuukailija minussa sanovat, että muutaman vuoden vanhan keittiön remontti olisi vastuutonta ja järjetöntä etenkin kun en kokkaile kauhean paljon. Esteetikko kotihiiri ja materialisti minussa sanoo, että myy se kun siitä vielä jotain saa ja uutta tilalle, kun sitä kuitenkin joka päivä olohuoneessani väkisinkin katselen ja tulen asumaan tässä mahdollisesti kymmeniä vuosia.

Lisäys: jos pistäisin uusiksi olisi hankintapaikka luultavasti Ikea. Suunnittelemani keittiö maksaisi koneineen noin 7500 €, mikä on kyllä aika hurja hinta noinkin pienestä ja yksinkertaisesta köökistä. Pystyisin kyllä tekemään itse aika paljon mutten ehkä viitsi, mieluummin maksan avaimet käteen -palvelusta.
 
Viimeksi muokattu:
Mitä te tekisitte tässä tilanteessa?...

No eipä tuohon kukaan muu voi sanoa, että mitä teet, itsehän ne päätökset pitää tehdä sen mukaan mitä arvostaa.

Toki eihän sitä koko keittiötä tarvi polttopuiksi kantaa, vaihtaa ovet ja uusii koneet?
 
No eipä tuohon kukaan muu voi sanoa, että mitä teet, itsehän ne päätökset pitää tehdä sen mukaan mitä arvostaa.

Toki eihän sitä koko keittiötä tarvi polttopuiksi kantaa, vaihtaa ovet ja uusii koneet?
No siksipä juuri haluan kuulla mitä muut tekisivät, koska se saattaisi auttaa päätöksenteossa :kahvi:

Ei koneita voi vaihtaa integroituihin ilman että menee kaikki rungot ja tasot uusiksi, koska ei ole olemassa esimerkiksi 50-senttisiä kalusteisiin asennettavia uuneja. (Ja nyt joku linkittää jostain ulkomaisesta verkkokaupasta Pingpong-merkkisen tällaisen, mutta se ei nyt ole vaihtoehto koska sellaiseen taas ei ole Ikeassa tai missään muuallakaan Suomessa kalusterunkoa.)
 
No siksipä juuri haluan kuulla mitä muut tekisivät, koska se saattaisi auttaa päätöksenteossa :kahvi:

Ei koneita voi vaihtaa integroituihin ilman että menee kaikki rungot ja tasot uusiksi, koska ei ole olemassa esimerkiksi 50-senttisiä kalusteisiin asennettavia uuneja. (Ja nyt joku linkittää jostain ulkomaisesta verkkokaupasta Pingpong-merkkisen tällaisen, mutta se ei nyt ole vaihtoehto koska sellaiseen taas ei ole Ikeassa tai missään muuallakaan Suomessa kalusterunkoa.)
50-senttinen uuni on kyllä todella pieni, itse en perheen pääkokkina sellaisesta pitäisi yhtään.

Jos ei ole rahasta kiinni eikä remontin kesto haittaa niin keittiö kylmästi uusiksi, tuollaisesta muutaman vuoden vanhasta köökistä joku maksaa ihan rahaakin ja käy myös purkamassa sen. Jos keittiössä viettää paljon aikaa niin kyllä siihen kannattaa panostaa ja osaat varmasti suunnitella toimivan ratkaisun. Tasoiksi suosittelen itse ihan heti esim. kvartsikomposiittia. Itsellä on ollut sellaiset rempan jälkeen puolitoista vuotta ja en todellakaan vaihtaisi pois. Maksaa vähän enemmän, mutta on hintansa arvoinen.
 
50-senttinen uuni on kyllä todella pieni, itse en perheen pääkokkina sellaisesta pitäisi yhtään.

Jos ei ole rahasta kiinni eikä remontin kesto haittaa niin keittiö kylmästi uusiksi, tuollaisesta muutaman vuoden vanhasta köökistä joku maksaa ihan rahaakin ja käy myös purkamassa sen. Jos keittiössä viettää paljon aikaa niin kyllä siihen kannattaa panostaa ja osaat varmasti suunnitella toimivan ratkaisun. Tasoiksi suosittelen itse ihan heti esim. kvartsikomposiittia. Itsellä on ollut sellaiset rempan jälkeen puolitoista vuotta ja en todellakaan vaihtaisi pois. Maksaa vähän enemmän, mutta on hintansa arvoinen.
Rahasta ei ole kiinni (kuullostaapa flexaamiselta :lol:), enemmän tämä on nyt tämmöistä moraalista painiskelua itsensä kanssa... Mitä remppa-aikaan tulee, niin tuohan hoituu viikossa tai reilusti allekin, riippuen mitä keksin haluta välitilaan ja muutellaanko sähköjen, poistoilman ja vesien paikkoja.

Ja joo, tosta joku saisi vielä oivan keittiön koneineen päivineen vaikka sijoituskämppään tai mökille. Itsekin pystyisin purkamaan poislukien hanan, liesituulettimen ja lieden irrotukset.

Olen kokenut remppaaja ja se tässä nyt varmaan ongelma onkin, että tiedän mitä rahalla saa ja miltä tuntuu kokkailla itse suunnittelemassa ja minttiin laitetussa keittiössä. Kermaperseenä tuo nykyinen vaan näyttää ja tuntuu karsealta, vaikkei se oikeasti nyt niin karsea ole.

Tasoksi mietin Ikean kvartsitasoa, onkohan ne millaisia? Vaihtoehtona sitten aito kivitaso, joka on itse käyttämistäni ihan ykkönen. Kakkosena aito puutaso, mutta se ei ehkä tähän ympäristöön ulkonäöllisesti istu ja haluaisin enemmän "luksus"-fiilistä.
 
Viimeksi muokattu:
Tasoksi mietin Ikean kvartsitasoa, onkohan ne millaisia? Vaihtoehtona sitten ihan aito kivitaso, joka on itse käyttämistäni ihan ykkönen. Kakkosena aito puutaso, mutta se ei nyt ehkä tähän ympäristöön nyt ulkonäöllisesti istu ja haluaisin enemmän "luksus"-fiilistä.
Ikeaa mietin aikanaan itsekin, mutta taisi olla turhan kallis alustavissa kyselyissä. Laadullisesti varmasti hyvää tasoa, Ikean keittiöt on kuitenkin ihan hyvälaatuisia ja takuu toimii.

Hankin omani etelä-Helsingistä mittoihin tehtynä, koska en halunnut maksaa tuplahintaa pelkästä tasosta ja olisin joutunut mittaamaan kaiken itse. Remppaporukka hoiti sitten asennustyöt muun sisäremontin yhteydessä. Granitopia voin itse suositella, tarkkaa työtä ja toimitukset juuri niin kuin sovittiin.

Aitoa kivitasoa en halunnut kun ne on kuitenkin arempia tahroille yms. kuin kvartsi.
 
Aitoa kivitasoa en halunnut kun ne on kuitenkin arempia tahroille yms. kuin kvartsi.
Mulla oli yhdessä asunnossa joku valkoinen kvartsi-/kvartsikomposiitti tmv. ja se imaisi kyllä kaiken värjäävän itseensä. (Sen sijaan graniittitasoihin ei jäänyt mitään, tai ainakaan tahrat eivät näkyneet.) Siksi mietin, että noissa kvartsitasoissakin on varmasti eroja. Minkä värinen sulla on? Itse kun mietin lähes valkoista. Kiitos tuosta vinkistä, laitan korvan taakse kun itsekin Hesulissa asun niin täkäläiset ja virolaiset putiikit tulisivat kyseeseen. Samalla vois tilata pari tyylikkäämpää ikkunalautaa :hmm:
 
Mulla oli yhdessä asunnossa joku valkoinen kvartsi-/kvartsikomposiitti tmv. ja se imaisi kyllä kaiken värjäävän itseensä. (Sen sijaan graniittitasoihin ei jäänyt mitään, tai ainakaan tahrat eivät näkyneet.) Siksi mietin, että noissa kvartsitasoissakin on varmasti eroja. Minkä värinen sulla on? Itse kun mietin lähes valkoista. Kiitos tuosta vinkistä, laitan korvan taakse kun itsekin Hesulissa asun niin täkäläiset ja virolaiset putiikit tulisivat kyseeseen. Samalla vois tilata pari tyylikkäämpää ikkunalautaa :hmm:
Ainakin noista löytyy vedenimukykyluku, mikä kuvaa materiaalin huokoisuutta ja aidon kiven osalta siinä on varmasti paljonkin eroja. Nuo kvartsikomposiitit lienee turvallisimpia siinä mielessä. Meillä on materiaalina Brilliant Black, jolla tuo luku on 0 eli ei ime itseensä yhtään kosteutta.
 
Keittiökauppiaat varoitteli kvartsikomposiitista, että ei kestä kuumaa kattilaa. Varsinkin vaaleat kuulemma kellastuu. Kvartsi meille tuli siitä huolimatta. Kestäähän tuo laminaattia enemmän lämpöä, mutta en ole viitsinyt testata missä se raja menee. Mitään ei ole itseensä imaissut. Kurkuma on sellainen, ettei peruspyyhkimisellä lähde, vaan pitää suihkupullosta avittaa aineella.
 
Onko kokemusta Ikean teräksisistä altaista? Jostain luin, että olisivat todella ohutta matskua ja menisivät nopeasti huonon näköisiksi, mutta olisiko jollain kokemusperäistä vertailutietoa esim. Stalan altaisiin? Ainahan teräs naarmuuntuu ja patinoituu, mutta ovatko Ikean altaat jotenkin erityisen huonolaatuisia?
 
Käytettynäkin saa edullisesti. Toki jos haluaa uutta, päästä helpolla niin ottaa myös asentajat.

Pieni tarina itseltä soppaan kun ei unikaan paina. Itselläni covid-19 sai sen aikaan kun työt lähti, sekä yksinoloa sai harrastaa, että oli pakko saada se talvi kulutettua ja siinä tuli mieleen että pitäisiköhän alkaa puuhastelemaan keittiöremonttia. Ainoa vaan kun rahat oli tiukilla. Siinä kuitenkin aloitin kun näin että annettiinkin ihan fiksun näköisiä kaapistoja Tori.fi:ssä.

Muutamia kuvia alla vanhasta alkuperäisistä v.1956 vanhan rintamamiestalon keittiöstä ja purusta.


IMG_1118.png


IMG_1120.png



831DEDCD-EAD2-453F-9F16-2C69ECA9B01D.jpeg


IMG_1121.png


(Piti ikkunaa nostaa alareunasta ettei jäänyt pöytälevyn taakse/alle.)

IMG_1119.png


Tuossa vaiheessa silmiini tarttui Facebook Marketista tällainen Puustellin keittiö jonka ostin liesituulettimineen, yms koneineen, hanoineen/-altaineen, kaapistoineen sekä pöytälevyineen 200e:llä.

Keittiö oli maksanut uutena 15 tuhatta
05.01.2005.

36206BCE-8E27-4429-9B84-3D0EEF3DBDB1.jpeg



Itsellä suurin piirtein asennettuna. Vähän avokeittiön tyylinen tuosta tuli kun seinä kaatui pois ja muurin ympärystö nyt avoinna.

0B359CAC-2C05-4BAE-A2DC-04C4E30C92D5.jpeg




IMG_1117.png



IMG_1154.png


Vähän avokeittiön tyylinen tuosta tuli kun seinä kaatui pois ja muurin ympärystö nyt avoinna.

IMG_1165.png


Hieman listoituksia ja sähköjä tarvitsisi viimeistellä ja korjata muutama väliaikainen ratkaisu joka korjaantuu samalla kun saan pistorasiat vedettyä oikeille paikoilleen.

About kaiken tein itse ja yllätyin miten hyvin sai sovitettua uudelleen kasauksen pienempään ja täysin eri keittiöön ja uusi järjestys. Enkä tarvinnut suunnittelijaa.

Uudet viemärivedot, vedet ja sähköt. Ikkunan korotuksineen.

Eli halvalla pääsee myös jos tahtoa on. Tosin kyllä tuossa hommaa oli itselle omalla tavallaan yhdeksi talveksi, mutta toisaalta oli myös aikaa. Neliöithän alkavat tulla vastaan väkisin kun pieni on keittiö.
 
Viimeksi muokattu:
Onko kokemusta Ikean teräksisistä altaista? Jostain luin, että olisivat todella ohutta matskua ja menisivät nopeasti huonon näköisiksi, mutta olisiko jollain kokemusperäistä vertailutietoa esim. Stalan altaisiin? Ainahan teräs naarmuuntuu ja patinoituu, mutta ovatko Ikean altaat jotenkin erityisen huonolaatuisia?

Meillä on ikean teräsallas ja taitaa seitsemättä vuotta käydä tässä keittiössä. Toki naarmuja on, mutta se ei ole ihme kun grillin osat ym tuskaillaan tossa. Ei mitään valittamista siis altaan osalta itsellä. Ikeaan hana sitten taas on jo rikki. Ja tän hanakokemuksen perusteella hanaa ei tulla hankkimaan Ikeasta.
 
Meillä kanssa allas kestänyt kohta 12v ja ei siinä mitään naarmuja kummempaa ole ollut. Hana meni vaihtoon ja ikean hanoja en enää ole laittamassa.
 
Meillä on ikean teräsallas ja taitaa seitsemättä vuotta käydä tässä keittiössä. Toki naarmuja on, mutta se ei ole ihme kun grillin osat ym tuskaillaan tossa. Ei mitään valittamista siis altaan osalta itsellä. Ikeaan hana sitten taas on jo rikki. Ja tän hanakokemuksen perusteella hanaa ei tulla hankkimaan Ikeasta.
Kiitos vastauksesta! Ehkäpä ne huonot kokemukset olivat jostain kymmenien vuosien takaa, jolloin ekat myynnissä olleet Ikean keittiökaapistotkaan eivät ilmeisesti olleet lähellekään niin laadukkaita kuin nykyään.

Hanoista tähän huusholliin tulee pelkkiä Oraksia. Ne on aika lyömättömiä laadultaan, ja jos joskus jotain tuleekin niin varaosia saa taatusti.
 
Eilen tuli kotiin palattua ja yllättävän hyvä (parempi kuin odotin) omaan silmään tuosta tuli. Yksi kaapin ovi ehkä vähän vinossa eli kaipaa saranan hienosäätöä, muutoin ihan viimeisen päälle laadukkaalta setiltä vaikuttaa. Tuollaista koivuista kehysovea tuli laitettua, vaikuttaa hyvältä rakennusliikkeen aikanaan iskemän "laadukkaan" valkoisen MDF-levyn jälkeen. Tuossa yleiskuva iltapäivän hämyssä kun tavaroita iskettiin vielä paikoilleen. Oli kuulemma ollut kova homma kivitason pois otossa ja takaisin laitossa.

Toki oma tarinansa, että asennusporukat olivat parkettiin jättäneet jälkiä (vaikka lattioiden suojaus tilattiin ja maksettiin), astianpesukoneen luukusta joku osa lie pompannut pois, kun se avautuu holtittomasti rämpsähtäen sekä keittiön design hanan onnistuneet paskomaan niin, että putken päätä ei saa vedettyä enää ulos eli noilta osin pääsee pientä reklaa vielä tekemään.

1702707502776.png
1702707569860.png


Itsellä tippui Puustelli pois, kun myyjä soitteli kesken päivän ja sovittiin parempi soittoaika. Ei soittanut myyjä sovittuun aikaan, joten iskin luurista soitoneston numeroonsa päälle ja kaupat tehtiin Keittiökeskuksen kanssa. Oma lajinsa kai nuo suunnittelijat ovat, joskus käy joku homma, joskus taas on täysin mahdoton. Esimerkiksi aluksi sanoi, että ei saa puun värisiä runkoja heidän tehtaaltaan. Suunnittelun loppuvaiheilla kysyi sitten, haluammeko me puun väriset rungot. Sama homma liesituulettimen kanssa. Päivästä riippuen oli mahdollista tähän kerrostalosysteemiin vaihtaa uusi liesituuletin, seuraavana päivänä taas ei. No, jätettiin sitten edes yrittämättä vaihtaa kun oli niin sekavaa.

Itsenäisyyspäivältä lähdetään ulkomaille lomille ja sinä aikana sitten tekevät täällä keittiön purun ja asennuksen. Saa nähdä, pääseekö reklamoimaan, vai mennäänkö suoraan päätyyn asti.
 
Uudiskohteen keittiö hankinnassa ja vertailujen jälkeen (kotimaisuus, halutut värit ja materiaalit) ykkösenä olisi tällä hetkellä Charmia keittiö. Onko täsä kokemuksia lähiajoilta?
 
Uudiskohteen keittiö hankinnassa ja vertailujen jälkeen (kotimaisuus, halutut värit ja materiaalit) ykkösenä olisi tällä hetkellä Charmia keittiö. Onko täsä kokemuksia lähiajoilta?

Meille -21 tuli uudiskohteeseen Charmiaa. Tyylikäs ja laadukas, ei valittamista.
 
Meillä Charmia oli vajaa vuosi sitten kallein kuudesta vaihtoehdosta, eikä jättänyt edes kovin laadukasta kuvaa. Tippui ekassa vaiheessa kisasta pois. Päädyttiin Noblessaan ja ollaan kyllä oltu hyvin tyytyväisiä laatuun ja toiminnallisuuteen. Paikallinen pieni toimija pääsi hyvin lähelle laadussa ja hinnassa.

Makuasioitahan nämä lopulta on, mutta kiintokalusteissa ei kyllä kannata säästellä liikoja.
 
Itsellä kerrostalossa originaali L-muotoinen keittiö vuodelta -95 menossa vaihtoon. Suunniteluajat varattu nyt Ikealta, Epoqilta, Parmalta, Puustellilta, Charmialta, Noblesselta, Kvikiltä ja Ainakeittiöltä. Mitä sellaista tulisi ottaa huomioon mikä ei välttämättä tule heti mieleen tai ole itsestäänselvää keittiöremonttia suunnitellessa?
 
Kävi Ideko keittiön myyjä soittelemassa ovikelloa josko kiinnostaisi keittiön "kevyt"remontti eli lähinnä ovien ja tasojen vaihto ja rungot jäisi vanhat. Räknäsi tarjouksen 2400e sis ovet, vetimet, saranat. Ovia keittiöstä löytyy 4kpl alakaappeja+tiskikoneen etulevy, korkeita yläkaappeja 3 ja matalia 5, yksi liekkarin peitelevy ja sit neljälle laatikolle peitelevyt. Asennus ois tonnin mutta itsehän noi tulis asennettua kuitenkin. Mietin vaan tuota hintaa että onko tuo kovin kohtuullinen. keittiö käytännössä yhdellä seinällä, ainoastaan Laatikot eri seinällä ja patteri välissä niin että tasot muodostavat L kirjaimen eli kovin isosta keittiöstä ei ole kyse, oisko tolla seinällä mittää n. 3 metriä ja sit jääkaapin päällä muutama matala yläkaappi. Tohon sit jostain muualta tasot+allas+hana+välitilan laatta niin aletaan olla jossain kolmen tonnin pinnassa jos menee perus laminaattitasolla ja muut myös tasoa halvin. Keväällä tuota ovien vaihtoa mietittiin ja muutamasta paikasta kyseltiinkin, suurimmalla osalla ei ollut sopivalla mitoituksella ovia tai jos oli niin hinta oli aikalailla tätä samaa luokkaa. Lähinnä nyt mietin että pitäiskö tuo vetää koko himmeli uusiksi vaikka ikean kamoilla tai gigantin epoqilla joka ainakin mainostaa jatkuvasti jotain rungot kaupanpäälle tai keittiö -40% tms? Jää tuossa hintaero lopulta kuitenkin aika pieneksi. Tietty hieman enemmän pitää nähdä vaivaa kun rungotkin vaihtaa. Meneeköhän yleensä vanhat integroidut kodinkoneet kuinka hyvin uusiin runkoihin? Nyt löytyy integroitu uuni, liesi, mikro ja tiskikone. Niitä ei huvittais alkaa kerralla uusimaan kun kaikki ovat toimivia ja varmaan aikanaan olleet ihan hinnakkaitakin laitteita niin sen puoleen ei sinänsä ole valittamista. Onhan noi rungot sinäsä hyvässä kunnossa ja tarkoitus ei ole tässä kämpässä varmaankaan kovin montaa vuotta enää asua eli mitään 10 tonnia ei huvita tuohon keittiöön työntää mutta toisaalta pieni facelifti ei haittaisi kun onhan tollanen 2005 vuoden keittiö jo hieman tunkkainen ja alunperinkin jo aika ruma.
 
Itsellä kerrostalossa originaali L-muotoinen keittiö vuodelta -95 menossa vaihtoon. Suunniteluajat varattu nyt Ikealta, Epoqilta, Parmalta, Puustellilta, Charmialta, Noblesselta, Kvikiltä ja Ainakeittiöltä. Mitä sellaista tulisi ottaa huomioon mikä ei välttämättä tule heti mieleen tai ole itsestäänselvää keittiöremonttia suunnitellessa?
Uuden asunnon keittiötä kun pääsin itse mukaan suunnittelemaan, niin ehdoton vaatimus nro. 1 oli, että kaikki kaapit/laatikostot on soft-close mekanismeilla.
Lisäksi jos ottaa ponnahdusovia kaappeihin ilman vetokahvoja, niin pintamateriaalissa kannattaa huomioida miten hyvin sietää rasvajälkiä, sillä käsin niitä kun joutuu tökkimään.
Valaistus jos taas vaihtuu mahdollisesti vanhoista loisteputkista LED-listoihin, niin loisteputkien yhteydessä yleensä olevat pistorasiat katoaa, jolloin kannattaa uusille pistorasioille varata sopivat paikat ja että niitä on riittävästi.
Itse valaistuksenkin voi koittaa tuossa suunnitteluvaiheessa saada mahdollisimman hyvin integroitumaan kaapistoihin, jos on tiedossa minkälaista valaistusta siihen olisi tulossa, niin ei ole sitten välttämättä vain ruuvilla alumiiniprofiili kaapiston pohjaan.
 
Kävi Ideko keittiön myyjä soittelemassa ovikelloa josko kiinnostaisi keittiön "kevyt"remontti eli lähinnä ovien ja tasojen vaihto ja rungot jäisi vanhat. Räknäsi tarjouksen 2400e sis ovet, vetimet, saranat. Ovia keittiöstä löytyy 4kpl alakaappeja+tiskikoneen etulevy, korkeita yläkaappeja 3 ja matalia 5, yksi liekkarin peitelevy ja sit neljälle laatikolle peitelevyt. Asennus ois tonnin mutta itsehän noi tulis asennettua kuitenkin. Mietin vaan tuota hintaa että onko tuo kovin kohtuullinen. keittiö käytännössä yhdellä seinällä, ainoastaan Laatikot eri seinällä ja patteri välissä niin että tasot muodostavat L kirjaimen eli kovin isosta keittiöstä ei ole kyse, oisko tolla seinällä mittää n. 3 metriä ja sit jääkaapin päällä muutama matala yläkaappi. Tohon sit jostain muualta tasot+allas+hana+välitilan laatta niin aletaan olla jossain kolmen tonnin pinnassa jos menee perus laminaattitasolla ja muut myös tasoa halvin. Keväällä tuota ovien vaihtoa mietittiin ja muutamasta paikasta kyseltiinkin, suurimmalla osalla ei ollut sopivalla mitoituksella ovia tai jos oli niin hinta oli aikalailla tätä samaa luokkaa. Lähinnä nyt mietin että pitäiskö tuo vetää koko himmeli uusiksi vaikka ikean kamoilla tai gigantin epoqilla joka ainakin mainostaa jatkuvasti jotain rungot kaupanpäälle tai keittiö -40% tms? Jää tuossa hintaero lopulta kuitenkin aika pieneksi. Tietty hieman enemmän pitää nähdä vaivaa kun rungotkin vaihtaa. Meneeköhän yleensä vanhat integroidut kodinkoneet kuinka hyvin uusiin runkoihin? Nyt löytyy integroitu uuni, liesi, mikro ja tiskikone. Niitä ei huvittais alkaa kerralla uusimaan kun kaikki ovat toimivia ja varmaan aikanaan olleet ihan hinnakkaitakin laitteita niin sen puoleen ei sinänsä ole valittamista. Onhan noi rungot sinäsä hyvässä kunnossa ja tarkoitus ei ole tässä kämpässä varmaankaan kovin montaa vuotta enää asua eli mitään 10 tonnia ei huvita tuohon keittiöön työntää mutta toisaalta pieni facelifti ei haittaisi kun onhan tollanen 2005 vuoden keittiö jo hieman tunkkainen ja alunperinkin jo aika ruma.
Ihan ensiksi kannattaa miettiä, että haluaako / kannattaako sitä keittiön remppaan tehdä ollenkaan. Jos sen haluaa toteuttaa niin sitten päättää uusiiko vain ovet vaiko koko keittiön.

Ihan verrokkina meillä menee keittiö ja KHH kokonaan uusiksi ja kokonaisuus on noin 24 kaappia / laatikostoa. Lopullinen hinta on noin 6500€ joka sisältää kaiken muun paitsi kodinkoneet. Meillä lisäksi suosittu laatikkoja kaappien sijaan aina kuin vain se on mahdollista ja laatikot on aina kaappeja paljon kalliimpia. Tuossa hinnassa mukana siis rungot, laatikot, ovet, saranat, vetimet, välitilan valot, tasot, allas, mekanismit, peitelevyt, alasokkelit jne.

Minusta pelkästään ovet vaihtamalla häviää sen kaikista tärkeimmän eli sen keittiön muuttamisen sellaiseksi, joka palvelee itseä parhaiten. Meillä esimerkiksi mikro vaihtuu kokonaan toiseen paikkaan ja laskutilaa tulee selkeästi lisää. Myös hankalia alakaappeja korvataan laatikoilla. Yläkaappeja poistetaan jolloin tilasta saadaan avaramman oloinen. Kodarissa ruma ilmanvaihtolaite saadaan kaapin oven taakse piiloon. Jos lähtisin uusimaan keittiötä niin samalla kyllä uusisin kodinkoneet, vaikka ne toimivia olisikin. Mikään ei ole sen ikävämpää kuin ostaa uudet tasot ja tehdä niille työstöt ja huomata puolen vuoden päästä, että esim. keittotaso on rikki ja uusia ei saa enää samoilla mitoilla joten koko taso menee uusiksi. Samoin ne vanhat kodinkoneet pomppaa varmasti ikävästi silmille muuten uusien pintojen vierellä.
 
Toista edelliseen viestiin lisäten, jos projektiin päädytään, kaikkien ammattimiesten pitää käydä ennen sitä katsomassa omat tonttinsa. Meillä kävi toki varsinainen asentajamestari ja sähkäri paikalla ennen remonttia, mutta putkaria ei keittiösuunnittelija katsonut tarpeelliseksi kutsua käynnille (mitään ei sinällään putkistoissa muutettukaan). Kuitenkin, putkarilla oli jälkeen päin aika paljon kommentteja siitä, mitä olisi ollut järkevä tehdä tuossa hänen kannaltaan. Ja tuli tosiaan turhaa säätämistä siitä johtuen.
 
Ihan ensiksi kannattaa miettiä, että haluaako / kannattaako sitä keittiön remppaan tehdä ollenkaan. Jos sen haluaa toteuttaa niin sitten päättää uusiiko vain ovet vaiko koko keittiön.

Ihan verrokkina meillä menee keittiö ja KHH kokonaan uusiksi ja kokonaisuus on noin 24 kaappia / laatikostoa. Lopullinen hinta on noin 6500€ joka sisältää kaiken muun paitsi kodinkoneet. Meillä lisäksi suosittu laatikkoja kaappien sijaan aina kuin vain se on mahdollista ja laatikot on aina kaappeja paljon kalliimpia. Tuossa hinnassa mukana siis rungot, laatikot, ovet, saranat, vetimet, välitilan valot, tasot, allas, mekanismit, peitelevyt, alasokkelit jne.

Minusta pelkästään ovet vaihtamalla häviää sen kaikista tärkeimmän eli sen keittiön muuttamisen sellaiseksi, joka palvelee itseä parhaiten. Meillä esimerkiksi mikro vaihtuu kokonaan toiseen paikkaan ja laskutilaa tulee selkeästi lisää. Myös hankalia alakaappeja korvataan laatikoilla. Yläkaappeja poistetaan jolloin tilasta saadaan avaramman oloinen. Kodarissa ruma ilmanvaihtolaite saadaan kaapin oven taakse piiloon. Jos lähtisin uusimaan keittiötä niin samalla kyllä uusisin kodinkoneet, vaikka ne toimivia olisikin. Mikään ei ole sen ikävämpää kuin ostaa uudet tasot ja tehdä niille työstöt ja huomata puolen vuoden päästä, että esim. keittotaso on rikki ja uusia ei saa enää samoilla mitoilla joten koko taso menee uusiksi. Samoin ne vanhat kodinkoneet pomppaa varmasti ikävästi silmille muuten uusien pintojen vierellä.

Meillä vaan tilanne on se että tuosta keittiöstä ei juuri tuon toimivampaa saa ilman että pohjaan tekee aika radikaaleja muutoksia eli pitäis kaataa seinää, siirtää viemäriä, sähköjä ja vettä niin lähinnä ulkonäöllinen seikka tuon uudistaminen, toki uudet tasot ja altaat ja kunnollinen roskakaappi/laatikko parantais jo huomattavasti lähinnä siivouksen kannalta. Koneet voi tietysti samalla uusia, ainakin lieden vaihtaa induktioon ja uuni menis samalla kun tätä nykyistä ohjataan uunin puolelta. Ainakin tää tiskikone seisoo ihan vapaana tuossa vaikla integroitu onkin, tää lienee uudenpi kuin muut koneet eli sen vois periaatteessa kierrättää mutta eipä noi toisaalta lopulta tulis kuin vähän toistatonnia maksamaan, mikronkin vaihdan mielelläni ei-integroituun tai sit en laita ollenkaan kun niin vähän käyttöä. Mutta kuitenkin.

Laatikot ois kyllä jees alakaappien tilalle mutta tässä on toisaalta nykyisellään käytännössä yksi alakaappi ja sekin reunassa mihin ei patterin sijoituksen takia laatikkoa voi edes laittaa.

Oon tätä tässä vuoden nyt mietiskellyt ja huonosti tuota keittiötä voi mitenkään kovin erilaiseksi muuttaa, pieniä juttuja toki jos menis kokonaan uusiksi mutta asettelu tulis olemaan täsmälleen sama nuin nykyisessä jos (kun) ei huvita alkaa vetämään viemäreitä uusiksi ja seiniä nurin. Eli ulkonäöllinen parannus lähinnä mutta sitä tässä mietin et vetääkö rungot uusiksi vai ei.
 
Ihan ensiksi kannattaa miettiä, että haluaako / kannattaako sitä keittiön remppaan tehdä ollenkaan. Jos sen haluaa toteuttaa niin sitten päättää uusiiko vain ovet vaiko koko keittiön.

Ihan verrokkina meillä menee keittiö ja KHH kokonaan uusiksi ja kokonaisuus on noin 24 kaappia / laatikostoa. Lopullinen hinta on noin 6500€ joka sisältää kaiken muun paitsi kodinkoneet. Meillä lisäksi suosittu laatikkoja kaappien sijaan aina kuin vain se on mahdollista ja laatikot on aina kaappeja paljon kalliimpia. Tuossa hinnassa mukana siis rungot, laatikot, ovet, saranat, vetimet, välitilan valot, tasot, allas, mekanismit, peitelevyt, alasokkelit jne.

Minusta pelkästään ovet vaihtamalla häviää sen kaikista tärkeimmän eli sen keittiön muuttamisen sellaiseksi, joka palvelee itseä parhaiten. Meillä esimerkiksi mikro vaihtuu kokonaan toiseen paikkaan ja laskutilaa tulee selkeästi lisää. Myös hankalia alakaappeja korvataan laatikoilla. Yläkaappeja poistetaan jolloin tilasta saadaan avaramman oloinen. Kodarissa ruma ilmanvaihtolaite saadaan kaapin oven taakse piiloon. Jos lähtisin uusimaan keittiötä niin samalla kyllä uusisin kodinkoneet, vaikka ne toimivia olisikin. Mikään ei ole sen ikävämpää kuin ostaa uudet tasot ja tehdä niille työstöt ja huomata puolen vuoden päästä, että esim. keittotaso on rikki ja uusia ei saa enää samoilla mitoilla joten koko taso menee uusiksi. Samoin ne vanhat kodinkoneet pomppaa varmasti ikävästi silmille muuten uusien pintojen vierellä.
Mistä ostitte ja mimmoset?
 
Mistä ostitte ja mimmoset?
Ikeasta tulee lopulta kalusteet. Kodinkoneet osin Ikeasta ja osin muualta. Ei jaksettu kilpailuttaa kuin Ikea ja Epoq (Gigantti). Epoq oli -50% tarjouksen kanssa parin satasen sisällä Ikean hinnasta eli nuo Epoqin ovh-hinnat on ihan hatusta vedettyjä. Ikean hinnat siis ihan listahintoja. Molemmissa on hyviä ja huonoja puolia. Ikean hyvän asiakaspalvelun takia päädyttiin nyt Ikeaan. Asennustyöt ovatkin sitten yhtä kalliit kuin itse keittiö. Nyt ei vaan jaksa itse alkaa tekemään.
 
Kävi Ideko keittiön myyjä soittelemassa ovikelloa josko kiinnostaisi keittiön "kevyt"remontti eli lähinnä ovien ja tasojen vaihto ja rungot jäisi vanhat. Räknäsi tarjouksen 2400e sis ovet, vetimet, saranat. Ovia keittiöstä löytyy 4kpl alakaappeja+tiskikoneen etulevy, korkeita yläkaappeja 3 ja matalia 5, yksi liekkarin peitelevy ja sit neljälle laatikolle peitelevyt. Asennus ois tonnin mutta itsehän noi tulis asennettua kuitenkin. Mietin vaan tuota hintaa että onko tuo kovin kohtuullinen. keittiö käytännössä yhdellä seinällä, ainoastaan Laatikot eri seinällä ja patteri välissä niin että tasot muodostavat L kirjaimen eli kovin isosta keittiöstä ei ole kyse, oisko tolla seinällä mittää n. 3 metriä ja sit jääkaapin päällä muutama matala yläkaappi. Tohon sit jostain muualta tasot+allas+hana+välitilan laatta niin aletaan olla jossain kolmen tonnin pinnassa jos menee perus laminaattitasolla ja muut myös tasoa halvin. Keväällä tuota ovien vaihtoa mietittiin ja muutamasta paikasta kyseltiinkin, suurimmalla osalla ei ollut sopivalla mitoituksella ovia tai jos oli niin hinta oli aikalailla tätä samaa luokkaa. Lähinnä nyt mietin että pitäiskö tuo vetää koko himmeli uusiksi vaikka ikean kamoilla tai gigantin epoqilla joka ainakin mainostaa jatkuvasti jotain rungot kaupanpäälle tai keittiö -40% tms? Jää tuossa hintaero lopulta kuitenkin aika pieneksi. Tietty hieman enemmän pitää nähdä vaivaa kun rungotkin vaihtaa. Meneeköhän yleensä vanhat integroidut kodinkoneet kuinka hyvin uusiin runkoihin? Nyt löytyy integroitu uuni, liesi, mikro ja tiskikone. Niitä ei huvittais alkaa kerralla uusimaan kun kaikki ovat toimivia ja varmaan aikanaan olleet ihan hinnakkaitakin laitteita niin sen puoleen ei sinänsä ole valittamista. Onhan noi rungot sinäsä hyvässä kunnossa ja tarkoitus ei ole tässä kämpässä varmaankaan kovin montaa vuotta enää asua eli mitään 10 tonnia ei huvita tuohon keittiöön työntää mutta toisaalta pieni facelifti ei haittaisi kun onhan tollanen 2005 vuoden keittiö jo hieman tunkkainen ja alunperinkin jo aika ruma.

Eilen kuulin yhden kokemuksen ilmeisesti juuri tästä Idekosta (olin kuulevinani ensin Iveco :D ) ja ei ollut järin maaritteleva. Oli ongelmia toimituksessa ja ostajan piti itse hankkia urakoitsijat (LVIS). Osittain ostajan vika, koska ei ollut lukenut sopimusta huolellisesti. Rahoituksessa olisi sitoitunut johonkin 10 vuoden sopimukseen tms. päättömään ratkaisuun. Kuulemani perusteella vaikuttaisi olevan pölynimurikauppiastyylistä myyntiä eli välttäisin itse.
 
Eilen kuulin yhden kokemuksen ilmeisesti juuri tästä Idekosta (olin kuulevinani ensin Iveco :D ) ja ei ollut järin maaritteleva. Oli ongelmia toimituksessa ja ostajan piti itse hankkia urakoitsijat (LVIS). Osittain ostajan vika, koska ei ollut lukenut sopimusta huolellisesti. Rahoituksessa olisi sitoitunut johonkin 10 vuoden sopimukseen tms. päättömään ratkaisuun. Kuulemani perusteella vaikuttaisi olevan pölynimurikauppiastyylistä myyntiä eli välttäisin itse.

Joo ilmeisesti sähkö ja lvi ukot pitäis itse hankkia jos niitä töitä pitäis tehdä, toki muutenkin jättäisin asennuksen ottamatta, en tosiaan olisi maksamassa 1000€ kahdentoista oven asentamisesta mihin menee itsellä ehkä puolituntia olettaen että nuo menee niin hyvin paikoilleen kun lupaili. Rahoituksen ois saanut nordeasta 36kk korko 0%. Mutta joo onhan toi vähän tollasta että päätös ois pitänyt tehdä samalla käynnillä ja jollain lahjakortillakin siihen painostettiin, tietenkin siksi ettei mitään hintavertailua kerkeä tehdä. Taitaa jäädä ainakin toi ideko hankkimatta.
 
Joo ilmeisesti sähkö ja lvi ukot pitäis itse hankkia jos niitä töitä pitäis tehdä, toki muutenkin jättäisin asennuksen ottamatta, en tosiaan olisi maksamassa 1000€ kahdentoista oven asentamisesta mihin menee itsellä ehkä puolituntia olettaen että nuo menee niin hyvin paikoilleen kun lupaili. Rahoituksen ois saanut nordeasta 36kk korko 0%. Mutta joo onhan toi vähän tollasta että päätös ois pitänyt tehdä samalla käynnillä ja jollain lahjakortillakin siihen painostettiin, tietenkin siksi ettei mitään hintavertailua kerkeä tehdä. Taitaa jäädä ainakin toi ideko hankkimatta.

Kova tahti jos 12-ovea/etusarjaa laitat puoleentuntiin paikalleen. Vetimien asemoinnit, reitykset ja ovien säätöön saa yllättävän paljon aikaa kulutettua. Välitilaan levy tai lasi on nopea laittaa paikalleen ja kilpailukykyinen hinnaltaan.

Itse tehtynä pelkät ovet, tasot yms. on paljon helpompi, kun ei tarvitse runkoja varastoida ja keittiö on kohtuullisen hyvin käytettävissä koko ajan.

Meille ovet ja etusarjat valmisti Pamel Oy ja paikallinen keittiöliike myi. Myös ei vakiomittaisia ovia tuli pari kappaletta, eivätkä ne olleet edes mitenkään erityisen kalliita.
 
Kova tahti jos 12-ovea/etusarjaa laitat puoleentuntiin paikalleen. Vetimien asemoinnit, reitykset ja ovien säätöön saa yllättävän paljon aikaa kulutettua. Välitilaan levy tai lasi on nopea laittaa paikalleen ja kilpailukykyinen hinnaltaan.

Itse tehtynä pelkät ovet, tasot yms. on paljon helpompi, kun ei tarvitse runkoja varastoida ja keittiö on kohtuullisen hyvin käytettävissä koko ajan.

Meille ovet ja etusarjat valmisti Pamel Oy ja paikallinen keittiöliike myi. Myös ei vakiomittaisia ovia tuli pari kappaletta, eivätkä ne olleet edes mitenkään erityisen kalliita.

No hieman kärjistetty koska toi 1000€ mitä siitä laskutetaan on myös aivan ufo hinta sille että työukko tulee nuo ovet laittamaan, sehän on yli 80€ per ovi, kovat on tuntiliksat etenkin kun toi ei oikeasti vaadi edes minkään tason ammattitaitoa
 
Uudiskohteen rakennus etenee sen verran hyvää vauhtia, että pitää alkaa varautumaan keittiösuunnitteluun ja toimittajan valintaan. Meillä on aika jalostuneet ajatukset minkälainen keittiö olisi tulossa ja joitakin varusteitakin on jo hankittuna. Meillä on rakennusmateriaaleissa vaatimuksena vähintään M1-luokitus (tai EU-taksonomian mukainen päästöluokitus, en nyt muista lyhennettä ulkoa). Äkkiseltään vilkaistuna Puustelli Miinus-keittiöissä ja kenties jossain Noblessan malleissa käytetyt materiaalit täyttävät kriteerit. Onkohan muita? Onko joku kysynyt em. malleista tarjousta? Edellytys siis, että kaikki komponentit täyttävät M1-luokituksen, ei ainoastaan esim. ovet.

Meillä on tosiaan aika selkeä ajatus keittiön mallista ja ominaisuuksista. Eräänlainen L-malli keittiökomerolla ja saarekkeella. Allas jo löytyy (Blanco) ja hanat (Primy). Kodinkoneet hommaan suosiolla jostain muualta (ei liene kukaan saanut oikeasti kilpailukykyistä tarjousta mistään keittiöliikkeestä?).

Todennäköisesti samalta toimittajalta hommataan myös KHH:n kalusteet, kenties myös WC- ja muihin tiloihin kaapistoja, jos sopimukseen päästään.

Asentaminen itse ja/tai ammattitimpurien avustuksella (tuskin käytetään keittiöliikkeen asentajia), putkarit ja sähkärit myös samat kuin muissakin talon asennuksissa.

Välitilaan tulee varmaankin lasi (saa suositella toimittajaa) ja valaistus kenties omahankintana (sähkösuunnitelmaan luonnosteltu led-valolistoja hyvällä CRI-luokituksella). Liesituuletin on saarekemallinen ja halusimme nimenomaan ulkoilmaan poistavan (kokkaamme todella paljon itse). Keittiötaso saattaa olla puuta (vaativasta huoltamisesta huolimatta), kun oikeastaan varmaan ainoa toinen vaihtoehto olisi dekton-taso ja ne vasta maksaakin. Pitää siis olla ekologinen ja mahdollisimman muoviton vaihtoehto (jolloin laminaatti yms. komposiittiratkaisut ei käy).
 
Uudiskohteen rakennus etenee sen verran hyvää vauhtia, että pitää alkaa varautumaan keittiösuunnitteluun ja toimittajan valintaan. Meillä on aika jalostuneet ajatukset minkälainen keittiö olisi tulossa ja joitakin varusteitakin on jo hankittuna. Meillä on rakennusmateriaaleissa vaatimuksena vähintään M1-luokitus (tai EU-taksonomian mukainen päästöluokitus, en nyt muista lyhennettä ulkoa). Äkkiseltään vilkaistuna Puustelli Miinus-keittiöissä ja kenties jossain Noblessan malleissa käytetyt materiaalit täyttävät kriteerit. Onkohan muita? Onko joku kysynyt em. malleista tarjousta? Edellytys siis, että kaikki komponentit täyttävät M1-luokituksen, ei ainoastaan esim. ovet.

Meillä on tosiaan aika selkeä ajatus keittiön mallista ja ominaisuuksista. Eräänlainen L-malli keittiökomerolla ja saarekkeella. Allas jo löytyy (Blanco) ja hanat (Primy). Kodinkoneet hommaan suosiolla jostain muualta (ei liene kukaan saanut oikeasti kilpailukykyistä tarjousta mistään keittiöliikkeestä?).

Todennäköisesti samalta toimittajalta hommataan myös KHH:n kalusteet, kenties myös WC- ja muihin tiloihin kaapistoja, jos sopimukseen päästään.

Asentaminen itse ja/tai ammattitimpurien avustuksella (tuskin käytetään keittiöliikkeen asentajia), putkarit ja sähkärit myös samat kuin muissakin talon asennuksissa.

Välitilaan tulee varmaankin lasi (saa suositella toimittajaa) ja valaistus kenties omahankintana (sähkösuunnitelmaan luonnosteltu led-valolistoja hyvällä CRI-luokituksella). Liesituuletin on saarekemallinen ja halusimme nimenomaan ulkoilmaan poistavan (kokkaamme todella paljon itse). Keittiötaso saattaa olla puuta (vaativasta huoltamisesta huolimatta), kun oikeastaan varmaan ainoa toinen vaihtoehto olisi dekton-taso ja ne vasta maksaakin. Pitää siis olla ekologinen ja mahdollisimman muoviton vaihtoehto (jolloin laminaatti yms. komposiittiratkaisut ei käy).
Näin lukee täällä: Kaikki Noblessan mallistossa käytetyt komponentit ovat kemikaalipäästöiltään niin alhaiset, että ne sopivat myös allergiakoteihin. Noblessan saama M1-luokitus koskee kaikkia muita ovimalleja paitsi massiivipuusta valmistettua Metro-kaapistoa. Pientä tulkinnanvaraa tuossa jää.

Meillä on ollut nyt Noblessa keittiö kolme vuotta ja ollaan oltu todella tyytyväisiä, toki aika on vielä lyhyt oletetulle käyttöiälle, mutta tähän mennessä ei ole ollut mitään valitettavaa. Meillä liesituuletin niemekkeessä ja en alkanut askartelemaan poistoa ulos vaan käytetään suodattimia. Meidän käytöllä kerran vuodessa vaihto (alkuperäiset suodattimet noin 120€, tarvikemalli 40€). Nyt tulossa ensimmäistä kertaa tarvikemalli kun tilaushetkellä alkuperäisten saatavuus oli heikko. Toki uudiskohteessa tuo ulosvienti onnistuu helposti. Boran liesi otettiin Noblessalta kun Noblessa ja Boran yhteismalli maksoi 2000€ Bora GP4. Kallishan tuo on, mutta ilo ollut käyttää, että en ole päivääkään katunut. Muut laitteet sitten ostin ite kun halusin tietyt ominaisuudet niin oli järkevin ostaa erikseen (meillä ei näe ns. yhtäaikaa laitteita niin ei haittaa vaikka eri merkkejä).
 
Uudiskohteen rakennus etenee sen verran hyvää vauhtia, että pitää alkaa varautumaan keittiösuunnitteluun ja toimittajan valintaan. Meillä on aika jalostuneet ajatukset minkälainen keittiö olisi tulossa ja joitakin varusteitakin on jo hankittuna. Meillä on rakennusmateriaaleissa vaatimuksena vähintään M1-luokitus (tai EU-taksonomian mukainen päästöluokitus, en nyt muista lyhennettä ulkoa). Äkkiseltään vilkaistuna Puustelli Miinus-keittiöissä ja kenties jossain Noblessan malleissa käytetyt materiaalit täyttävät kriteerit. Onkohan muita? Onko joku kysynyt em. malleista tarjousta? Edellytys siis, että kaikki komponentit täyttävät M1-luokituksen, ei ainoastaan esim. ovet.

Meillä on tosiaan aika selkeä ajatus keittiön mallista ja ominaisuuksista. Eräänlainen L-malli keittiökomerolla ja saarekkeella. Allas jo löytyy (Blanco) ja hanat (Primy). Kodinkoneet hommaan suosiolla jostain muualta (ei liene kukaan saanut oikeasti kilpailukykyistä tarjousta mistään keittiöliikkeestä?).

Todennäköisesti samalta toimittajalta hommataan myös KHH:n kalusteet, kenties myös WC- ja muihin tiloihin kaapistoja, jos sopimukseen päästään.

Asentaminen itse ja/tai ammattitimpurien avustuksella (tuskin käytetään keittiöliikkeen asentajia), putkarit ja sähkärit myös samat kuin muissakin talon asennuksissa.

Välitilaan tulee varmaankin lasi (saa suositella toimittajaa) ja valaistus kenties omahankintana (sähkösuunnitelmaan luonnosteltu led-valolistoja hyvällä CRI-luokituksella). Liesituuletin on saarekemallinen ja halusimme nimenomaan ulkoilmaan poistavan (kokkaamme todella paljon itse). Keittiötaso saattaa olla puuta (vaativasta huoltamisesta huolimatta), kun oikeastaan varmaan ainoa toinen vaihtoehto olisi dekton-taso ja ne vasta maksaakin. Pitää siis olla ekologinen ja mahdollisimman muoviton vaihtoehto (jolloin laminaatti yms. komposiittiratkaisut ei käy).

Entisellä Keittiömaailmalla, nykyisellä Novartilla on myös kaikki M1-luokituksella poislukien suurin osa pintakäsitellyistä tuotteista, eli maalatuista ja lakatuista. Täältä voi etsiä M1-luokiteltuja tuotteita.
Välitilalaseja on toiset tilaillut Virosta, kuten myös kivi- ja kvartsitasoja.
Tuo muovittomuus on hiukan hankala, sillä pintakäsittelyaineet ja -materiaalit on pääsääntöisesti muovia. Varsinkin M1-luokitellut. Tai sitten kaikki pitäisi olla massiivipuuta.
 
Entisellä Keittiömaailmalla, nykyisellä Novartilla on myös kaikki M1-luokituksella poislukien suurin osa pintakäsitellyistä tuotteista, eli maalatuista ja lakatuista. Täältä voi etsiä M1-luokiteltuja tuotteita.
Välitilalaseja on toiset tilaillut Virosta, kuten myös kivi- ja kvartsitasoja.
Tuo muovittomuus on hiukan hankala, sillä pintakäsittelyaineet ja -materiaalit on pääsääntöisesti muovia. Varsinkin M1-luokitellut. Tai sitten kaikki pitäisi olla massiivipuuta.

Muovittomuutta toki joudumme sietämään joissakin asioissa, onhan meillä viemäritkin muovia. Mutta ajatus on siis se, että jos muovi ei ole välttämätöntä tai vaihtoehtoinen tapa ei ole mahdoton tai armottoman kallis, niin suosimme muovittomuutta.

Meillä tosiaan on rakennettu poisto liesituulettimelle, joten ei tarvetta sisäilmaan kierrättävälle liesitasolle.
 
Uudiskohteen rakennus etenee sen verran hyvää vauhtia, että pitää alkaa varautumaan keittiösuunnitteluun ja toimittajan valintaan. Meillä on aika jalostuneet ajatukset minkälainen keittiö olisi tulossa ja joitakin varusteitakin on jo hankittuna. Meillä on rakennusmateriaaleissa vaatimuksena vähintään M1-luokitus (tai EU-taksonomian mukainen päästöluokitus, en nyt muista lyhennettä ulkoa). Äkkiseltään vilkaistuna Puustelli Miinus-keittiöissä ja kenties jossain Noblessan malleissa käytetyt materiaalit täyttävät kriteerit. Onkohan muita? Onko joku kysynyt em. malleista tarjousta? Edellytys siis, että kaikki komponentit täyttävät M1-luokituksen, ei ainoastaan esim. ovet.

Meillä on tosiaan aika selkeä ajatus keittiön mallista ja ominaisuuksista. Eräänlainen L-malli keittiökomerolla ja saarekkeella. Allas jo löytyy (Blanco) ja hanat (Primy). Kodinkoneet hommaan suosiolla jostain muualta (ei liene kukaan saanut oikeasti kilpailukykyistä tarjousta mistään keittiöliikkeestä?).

Todennäköisesti samalta toimittajalta hommataan myös KHH:n kalusteet, kenties myös WC- ja muihin tiloihin kaapistoja, jos sopimukseen päästään.

Asentaminen itse ja/tai ammattitimpurien avustuksella (tuskin käytetään keittiöliikkeen asentajia), putkarit ja sähkärit myös samat kuin muissakin talon asennuksissa.

Välitilaan tulee varmaankin lasi (saa suositella toimittajaa) ja valaistus kenties omahankintana (sähkösuunnitelmaan luonnosteltu led-valolistoja hyvällä CRI-luokituksella). Liesituuletin on saarekemallinen ja halusimme nimenomaan ulkoilmaan poistavan (kokkaamme todella paljon itse). Keittiötaso saattaa olla puuta (vaativasta huoltamisesta huolimatta), kun oikeastaan varmaan ainoa toinen vaihtoehto olisi dekton-taso ja ne vasta maksaakin. Pitää siis olla ekologinen ja mahdollisimman muoviton vaihtoehto (jolloin laminaatti yms. komposiittiratkaisut ei käy).

Noblessalta otin välitilan valot. Todella fiksu ja hieno toteutus, kun on ledit upotettu yläkaappien pohjaan.

Kannattaa tosiaan miettiä tarkkaan keittiön layout ja toiminnallisuudet ennen kaupoille menoa. Helpottaa ja nopeuttaa kun tietää mitä haluaa.
 
Noblessalta otin välitilan valot. Todella fiksu ja hieno toteutus, kun on ledit upotettu yläkaappien pohjaan.

Kannattaa tosiaan miettiä tarkkaan keittiön layout ja toiminnallisuudet ennen kaupoille menoa. Helpottaa ja nopeuttaa kun tietää mitä haluaa.
Kysyttiin tarjouksia varmaan ainakin 7 paikasta ja kaikilta pyydettiin että saa ihan vapaat kädet muokata että haluttaisiin muuttaa koko layout. Noblessan suunnittelija oli ainut joka oikeasti sai tehtyä jotakin muutosta ja hänen ehdottamat paikat kaikille astioille/koneille/... oli aivan loistavat, kaikki toimii kuin ajatus.
 
Meillä tosiaan on rakennettu poisto liesituulettimelle, joten ei tarvetta sisäilmaan kierrättävälle liesitasolle.

Kannattaa ainakin miettiä miten IV-kone saa tiedon liesituulettimen käytöstä, jotta rakennuksen ilmatasapaino pysyy edes jotenkin kohdillaan. Rakennusvaiheessa on helppo vetää ohjauskaapeli koneiden välille, vaikka se jäisikin mahdollisesti käyttämättä.
 
No niin, keittiösuunnittelu on käynnissä. Edellä vähän kuvattukin jo auki homman speksejä.

Aloitettiin Puustellista ja toisena kandidaattina on Noblessa. Kolmantena paikallinen puuseppä. Kenties kysytään vielä Novartilta, ei olla päätetty. Ehdoton edellytys kaikissa rakenteissa M1-luokitus (EC1 plussaa ei taida olla kenelläkään). Tämä rajaa joitakin vaihtoehtoja pois heti kättelyssä, mutta se on tiedostettu asia. Puustellilla pääosa tuotevalikoimasta täyttää ehdon, samoin Noblessa. Novartilla valitettavan moni ovivaihtoehto jää pois.

Puustellin kanssa suunnittelu alkoi hyvin, meni ehkä puoli tuntia ja seuraavan kerran katsotaan mallinnuskuvia. Meillä on siis huolellisesti ammattilaisen kanssa laaditut mittakaavasuunnitelmat minkälainen keittiö ja KHH meille olisi tulossa ja eipä ainakaan Puustellin myyjällä ollut niihin erityisemmin kommentoitavaa, kehui, että erittäin hyvin laaditut ja järkevät. Se osaltaan suoraviivaisti ensimmäistä suunnittelukertaa paljon.

Homma kuitenkin aloitetaan jokaisen toimittajan kanssa keittiön suunnittelulla ja mikäli siitä päästään sopimukseen, suunnitellaan myös muiden tilojen kiintokalusteet (KHH, KPH ja WC).

Kodinkoneet hommataan erikseen, asennustyö tehdään itse tai timpuriporukalla (lukuun ottamatta sähköjä ja lvi:tä), altaat ja hanat löytyy, joten isoin juttu toimittajan kanssa ovat itse kiintokalusteet ja niiden mekanismit sekä työtasot. Budjetti on realistinen, mutta katsotaan mihin se riittää ja rahalle pitäisi saada vastinetta.

Keittiön suunnittelussa ja toteutuksessa on tärkeänä piirteenä ollut myös asioiden funktionaalisuus ja käyttömukavuus. Käytännössä kaikki ovet ja laatikostot tulevat olemaan pehmeästi sulkeutuvia, ei oteta mitään ylimääräisiä karuselleja tai muita sellaisia mekanismeja, jotka ajatuksena tuntuvat kivalta, mutta syövät hirveästi kaappitilaa ja kun tilaa ei ole rajattomasti, varmaan johtaisi kuitenkin hankaliin tavarapinoihin, josta on vaikea ottaa asioita tarpeen mukaan. Jonkinlainen aamiaiskaappi on tulossa, mutta kun leveydeksi voi tulla enintään 60cm, niin kalliit ja suht epäkäytännölliset pocket door -ratkaisut jätettiin pois. Viimeksi mainittu kuitenkin syö leveyssuunnassa paljon hyötytilaa ja toimittajasta riippuen tuo on hyvin kallis mekanismi. Näyttää kivalta, mutta ei tuo omalle lompakolle käytännöllisyys huomioiden riittävästi vastinetta. Vaihtoehtona voi olla rulo- tai taitto-ovi, katsotaan mikä sopii käytännössä parhaiten. Jokainen kaappi ja sen sisus on myös huolellisesti mietitty ja jokaiselle olennaiselle pienkoneelle (kuten yleiskone), tulee olla sellainen paikka, että se on aina ja helposti käytettävissä. Nimittäin kone joka lymyilee kaapin perällä, jää sinne jatkossakin, koska kuinka moni jaksaa viritellä noita käyttöön joka kerta erikseen. Ei, ne pitää olla kuten ammattikeittiössä, heti käyttövalmiina.

Yksi erikoisuus on suunniteltu ja se on minikokoinen "walk in pantry" -tyylinen ruokakomero. Ei vielä tässä kohtaa tiedetä, taipuuko nuo isommat toimittajat tuohon, puusepältä nyt varmasti onnistuu, mutta hinta voi olla toinen asia.
 
Jätän tän vaan tähän Keittiössä kaikki järjestyy: keittiökampanja 2.-29.4. ... Tuolta sais just sellaista kuin itse suunnittelee ja jos ei saa, niin modaamalla saa. Ja luokituksia saa ostamalla eli maksat luokittelukulut tuotteen hinnassa. Tälleen rakennustuotealalla nyt 16. vuotta työskentelevänä vaan heitän... Välillä M1:kin häippäsee joiltain jos eivät katso tarpeelliseksi uusia, vaikka tosi vanha ja perinteikäs tuote pysyy täysin samana. Ja voi olla parempiakin tuotteita ilman luokitusta. Itte en antais mitään painoarvoa keittiökalusteiden M1- tai EC1- tai EC1 PLUS -luokitukselle. Esim. se paikallinen puuseppä jos tekee kaiken umpipuusta, niin taatusti on parempi kuin mikään muu ja luokitusta et vaan saa.
 
Jätän tän vaan tähän Keittiössä kaikki järjestyy: keittiökampanja 2.-29.4. ... Tuolta sais just sellaista kuin itse suunnittelee ja jos ei saa, niin modaamalla saa. Ja luokituksia saa ostamalla eli maksat luokittelukulut tuotteen hinnassa. Tälleen rakennustuotealalla nyt 16. vuotta työskentelevänä vaan heitän... Välillä M1:kin häippäsee joiltain jos eivät katso tarpeelliseksi uusia, vaikka tosi vanha ja perinteikäs tuote pysyy täysin samana. Ja voi olla parempiakin tuotteita ilman luokitusta. Itte en antais mitään painoarvoa keittiökalusteiden M1- tai EC1- tai EC1 PLUS -luokitukselle. Esim. se paikallinen puuseppä jos tekee kaiken umpipuusta, niin taatusti on parempi kuin mikään muu ja luokitusta et vaan saa.

Kiitos kommentista! Itse en ole rakennustuotealalla ja kun tässä taloa rakentaa, niin ihan mahdottomiin selvitystöihin ei pysty ryhtymään, eli jos päädyttäisiin johonkin "ei-luokiteltuun" ratkaisuun ja yritettäisiin kuitenkin selvittää, että päästäänkö noihin luokitusten raja-arvoihin lähellekään luokittelemattomien tuotteiden osalta. Helpompi vaan rajata ne vaihtoehdot pois, joissa ei luokittelua ole. Markkinoilla kun on kuitenkin noita luokiteltuja tuotteita. Puusepän tuotteissa ei tosiaan luokittelua ole, mutta kuten sanoit, sieltä tulisi umpipuuta, niin silloin ei niin väliä. En halua kuitenkaan ottaa riskiä, että otettaisiin noin massiivinen kokonaisuus ja sitten niistä kalusteista haihtuisi yhdisteitä huoneilmaan, jota on nimenomaan pyritty välttämään ja mikä on kaikessa muussa huomioitu uretaaneista lähtien. Tämä on toki vain meidän projektin tärkeä reunaehto, jollekin toiselle ei välttämättä ole niin väliä ja se on täysin ok.
 
Sitä vaan halusin sanoa, että moni firma ei vaan halua ostaa kaikkia mahdollisia luokitteluita ja sertifikaatteja, koska tuotteet kallistuu / asiakkailta sen joutuu nyhtämään loppupeleissä. Kuntotutkimus- ja labrapuolellakin olleena en olis kovin huolissaan, paljonko keittiökaappien rungoista tai -ovista haihtuu vaan panostaisin enemmän suurempiin ns. vaippa-alueisiin (oli luokituksia tai ei, mutta valinnat...) kuten varmaan olettekin tehneet. Ja sinne emissiolabraan voi toimittaa silti ns. jonkun sopivan päästöttömän kappaleen ja sitten tehdas suoltaa normitapaan päästöllisiä kuten ennen, koska laadunvalvonta ja -varmistus on vaan ja ainoastaan luokituksen haltijan vastuulla ja mitään todellisia sanktioita/valvontaa ei ole pl. määrävuosin taas uuden testirapskan toimitus (ja säännöllinen rahan syytäminen). Ihan humpuukia, varsinkin kun Suomessa emissiolabra on Eurofins Expert Services about yksinoikeudella noissa ja testeihin voi vaikuttaa siinä määrin, että tuote kiikutetaan sinne itte, eikä suinkaan sitä haeta pistokoemaisesti tehtaalta tms... Ja testit perustuu mallihuone, -olosuhde yms. käytäntöihin ja ei tarvi kuin vältellä tiettyjä yhdisteitä/olosuhteita ja bla bla. Eurofinssi on labrassaan mitannut esim. monia suodattimiakin just "sopiviksi", ja todellisuudessa tehtaalta tulevat on ihan eri erotusastein ja painehäviöin, mutta silti voi viitata testiraporttiin jne..

Kertoohan toi tietysti jotain jostain olevinaan vastuullisuudesta, tai ainakin sen yrittämisestä tai sitten ei (voidaanhan sillä vaan markkinoida ja harhaanjohtaakin). Ja uudessa kämpässä ilmaa vaihtamalla sä minimoit pitoisuudet kuitenkin, oli niitä kuinka paljon tai vähän hyvänsä. Sillä saa huonotkin valinnat olemattomiksi tai päinvastoin hyvätkin valinnat pilattua, ja emissioita voi myös syntyä vääristä tuoteyhdistelmistä ts. M1+M1 aiheuttaakin jonkun reaktion, mistä ei hyvä heilu.
 
En nyt sanoisi että ne M1 luokitukset ihan turhia on, nykyään jo ihan vaatimus isommilla rakennusfirmoilla. M1 ja joutsenmerkki vaatii tietyt tiedot käytetyistä materiaaleista ja aineista ja nämä pitää löytyä "kirjastosta" materiaalien valmistajien ilmoittamina. Eikä ne nyt niin kalliita ole, että ei varaa niihin olisi, jos kauppaa halua tehdä. Ymmärrän että pienet yrittäjät ei näitä välttämättä hommaa, mutta kyllähän ne tarvittavat tiedot materiaaleista löytyy että täyttäisikö tarvittaessa vaatimukset. M1 luokitus tämän vain kertoo helpommin. En usko, että kukaan näissä lähtisi tarkoituksellisesti huijaamaan.

Masaf2 kanssa siitä kyllä samaa mieltä, että lähtisin niistä suuremmista pinnoista ja rakenteista tätä muovittomuutta ja päästöttömyyttä hakemaan, kuin keittiökaappien materiaaleista.
 
Puustellilta tilattiin uudet ovet ja vetimet keittiöön vanhojen tilalle (jotka olleet myös puustellin) ja muuten homma meni ihan ok, paitsi kuiva-ainekaapin korkeaan oveen oli jyrsitty kolot saranoille vääriin kohtiin. Vaihtoehtona oli tilata uusi ovi, jonka arvioitu kesto oli tuolloin n. 2-3kk tai hommamies käy paikanpäällä jyrsäyttämässä uudet kolot ja täyttää vanhat. No valittiin vaihtoehto B ja meni siinäkin 2 kuukautta, kun jossain kohtaa tuli ilmeisesti tietokatkos. 4 kk päästä postimies kävi vielä kiikuttamassa uuden ovenkin tehtaalta, joten löytyypä ainakin varaosana. Ei menny ihan putkeen kyllä, mutta saatiin sauvasekoitin kaupan päälle :D
 
Keittiön suunnittelussa ja toteutuksessa on tärkeänä piirteenä ollut myös asioiden funktionaalisuus ja käyttömukavuus. Käytännössä kaikki ovet ja laatikostot tulevat olemaan pehmeästi sulkeutuvia, ei oteta mitään ylimääräisiä karuselleja tai muita sellaisia mekanismeja, jotka ajatuksena tuntuvat kivalta, mutta syövät hirveästi kaappitilaa ...
Jos funktionaalisuus ja käyttömukavuus on tärkeitä ja keittiöön tulee kulmakaappeja niin ilman karusellia tai vastaavaa mekanismia siitä käyttömukavuudesta ei voi kuin unelmoida. Säilytystilaa se mekanismi varmasti syö, mutta kulmakaapin perällä olevat tavarat ilman mekanismia ovat todella ison työn takana saada käytettäväksi.

Tuo mainitsemasi aamiaiskaappi on minusta juurikin sellainen epäkäytännöllinen "trendikaappi", jota en omaan keittiöön laittaisi. Ajatuksena houkutteleva, mutta vie paljon käytännöllistä pöytätilaa ja ne kaapin ovet ovat sitten useimmiten kuitenkin auki, koska ei niitä jaksa jatkuvasti aukoa ja sulkea. Lisäksi ne aamiaiskaappiin tulevat kodinkoneet kuten kahvinkeitin, vedenkeitin, leivänpaahdin jne. on hyvä sijoittaa sinne keittiön nurkkaukseen, joka muuten on hankala ottaa järkevästi hyötykäyttöön.
 

Uusimmat viestit

Statistiikka

Viestiketjuista
262 829
Viestejä
4 567 257
Jäsenet
75 029
Uusin jäsen
Wisbargo

Hinta.fi

Back
Ylös Bottom