Kodinkoneita ulkomailta

mittari

BANNATTU
BANNED
Liittynyt
04.03.2020
Viestejä
1 152
Olen ostamassa erillisuunia, induktiolieden ja integroitavan mikroaaltouunin. Onko kellään kokemuksia saksalaisista tai virolaisista kodinkone kaupoista? Onko yleensä järkeä tilata ulkomailta, vai onko säästö niin pientä ettei maksa vaivaa
 
Liittynyt
25.10.2016
Viestejä
162
Meille valmistui vuodenvaihteen tällä puolen uusi kotimme johon rakennuttaja oli tilannut välikäden kautta kodinkoneet. Saimme luettelon valituista laitteista ja yhtäkään niistä ei löytynyt samoilla tuotekoodeilla Suomesta myynnistä. Sijoitimme muutaman saturaisen lisää uuniin ja astianpesukoneeseen (otettiin kaikki kodinkoneet integroituina malleina, uuni, jääkaappi, pakastin ja astianpesukone. Liesi tuli meille Boralta). Saimme kaikkiin kodinkoneisiin samat takuut ja käyttöohjekirjat suomenkielellä. Pari kuukautta ovat olleet käytössä ja täysin tyytyväisiä vielä tähän asti. Paikkakunnalta löytyy myös takuuhuolto electroluxille. Voin antaa yv:nä myyjän tiedot, Yhden miehen yritys, voit kilpailuttaa halutessasi.

Haluamamme uuni ei kylläkään koskaan saapunut perille tontille vaan saatiin valita sen tilalle käytännössä mikä tahansa tilalle. Otettiin samalta valmistajalta kaikki herkut sisällä pitävä malli, on höyry, pyrolyysi, paistomittari, paisto-

Ja nää oli suunnattu jonnekin Itä-Euroopan markkinoille tuotekoodien googlausten mukaan.
 
Liittynyt
08.11.2016
Viestejä
1 139
Jos ottaa nuo kaikki kerralla samasta liikeestä, voi saada melko hyvät alet. Alkaa olemaan rahtikustannus melko iso, jos ulkomailta tilailee. Eli kannattaa käydä kyselemässä paikallisista kodinkoneliikkeistä.
 
Liittynyt
13.11.2019
Viestejä
41
Viime kesänä tuli tehtyä samaa pohdintaa ja kilpailutusta, jonka lopputuloksena keskihintaiset bulkkimallit saa Suomesta ihan kilpailukykyiseen hintaan, jos haluaa paremman pään malleja tai jotain spesiaalimpaa, saattaa säästää helposti satasia.

Esim. Elican induktioliesi integroidulla liesituulettimella: Suomessa halvin tarjous (osana pakettia) ~2000e, Virosta ~1800e, Italiasta tilasin loppujen lopuksi ~1300e posteineen. Takuuhuolto toimii Suomessa, tarkistin maahantuojalta.

Muut koneet (Boschin/Siemensin paremman pään malleja) tuli tilattua Virosta, säästöä vastaavaan halvimpaan tarjoukseen Suomesta ~20%. Bosch/Siemens -koneita sai samoilla mallinumeroilla kuin Suomesta, AEG/Electroluxilla oli enempi omia Itä-Euroopan malleja (joissa kuitenkin toki identtinen ulkonäkö ja vastaavat ominaisuudet kuin Suomess myytävillä). Saksasta olisi saanut samoja malleja vielä halvemmalla, mutta isompien rahtien johdosta hintaero ei olisi ollut enää merkittävä.

Takuuhuollosta ei toistaiseksi ole kokemusta mutta ainakin Boschin, AEG/Electroluxin ja Whirlpoolin huollosta asiaa kysyin eikä pitäisi olla ongelmia. Itse järkeilin asian niin että kun maksaa luottokortilla jossa puolen vuoden ostoturvavakuutus ja säästää hinnassa sen verran että säästyneillä rahoilla voi tarvittaessa ostaa yhden uuden kodinkoneen rikkoutuneen tilalle niin eipä tuolla niin väliä vaikka joku homma vähän takkuaisikin.

Kannattaa myös testata kaupan asiakaspalvelun toimivuutta; oman setin olisi saanut halvimmalla reset.ee:stä mutta koska siellä ei oikein vastailtu sähköpostiin eikä oikein puhuttukaan kuin eestiä, päädyin tilaamaan itek-kodinkoneet.fi:stä jossa vastailtiin posteihin suht sukkelaan hyvällä englannilla ja kohtalaisella suomellakin. E-kodinkoneista on joskus aiemmin tullut myös tilattua jotain, mutta se on yleensä hintatasoltaan pykälää muita kalliimpi. Osa Viron liikkeistä antoi myös pakettitarjousta kysymällä lisäalea tai ilmaisen kuljetuksen.
 

mittari

BANNATTU
BANNED
Liittynyt
04.03.2020
Viestejä
1 152
Juurikin etsin laadukkaampia kodinkoneita, ja tästä syystä ajattelin että voisi hieman säästää jos ulkomailta tilaa. Täytyypä lähetellä tarjouspyyntöjä eri kauppoihin niin kerron sitten miten kävi.
 
Liittynyt
14.08.2017
Viestejä
85
Mihinkäs päädyit? Itsellä Siemensin koneiden tilaus kanssa ulkomailta mietinnässä. Saksasta löytyis apkta lukuunottamatta samoilla koodeilla koneet. Onko Viron kaupoista suosituksia, reset.ee ei näytä enää olevan toiminnassa?
 
Liittynyt
27.12.2016
Viestejä
617
Meillä olisi ajankohtaista ostaa erillisuuni ja induktiotaso. Hyviä vinkkejä luotettavista ulkolaisista kaupoista otetaan vastaan.
 
Liittynyt
14.08.2017
Viestejä
85
Mä päädyin lopulta hintavertailujen jälkeen tälläiseen:
- Siemens Studioline jääkaappipakastin Saksasta kun Suomessa sitä saa vaan keittiöliikkeistä, säästö noin 400eur (sis pkt)
- Muut: Siemens koneet erillisuuni, induktiotaso, integroitu mikro, integroitu apk Veikon Koneelta spostitarjouksella, Saksasta säästö samoille postikuluineen olisi ollut luokkaa 100eur.
 
Liittynyt
27.12.2016
Viestejä
617
Täytyy varmaan painaa sähköpostit noihin suomalaisiin liikkeisiin ja katsoa mitä sieltä irtoaa. Ei oikein kovin helpolla tunnu löytyvän sellaista varmasti Suomeen toimittavaa saksalaista liikettä ja aika paljon tuohon uppoaa aikaa kun alkaa parin satasen takia nettiä kahlaamaan..
 
Liittynyt
08.11.2016
Viestejä
1 139
Kannattaa myös käydä ihan paikan päällä. Tai noh, riippuu liikkeestä/myyjästä.
Gigantissa ei tiedetty mitään, kun kyseltiin. Kaikki piti katsoa koneelta ja "tarjous" oli sellainen melko geneerinen missä ei ollut edes mitään alennuksia.
Veikon koneessa ei tullut käytyä, kun ei ollut lähettyvillä
Powerissa todella asiantuntevaa palvelua, osattiin suositella, eikä myyty turhia ylimääräisiä lisälaitteita. Tarjous oli henkilökohtainen ja listahintoja huomattavasti alempi.
 
Liittynyt
28.08.2019
Viestejä
345
Mikäs näissä kodinkoneiden tilaamisessa ulkomailta on tilanne nykyään? Onko vielä kannattavaa tilata ja mistä jos on?
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
3 789
Kokeile vertailla vaikka saksan hintoja kaipaamistasi laitteista. Mallinumeroissa löytyy varmaan vähintään kirjaimen verran heittoa.

Pitää sitten vain kauppoja kahlata läpi, jotta näkee mikä toimittaa ja mihin hintaan.
 
Liittynyt
28.08.2019
Viestejä
345
Kokeile vertailla vaikka saksan hintoja kaipaamistasi laitteista. Mallinumeroissa löytyy varmaan vähintään kirjaimen verran heittoa.

Pitää sitten vain kauppoja kahlata läpi, jotta näkee mikä toimittaa ja mihin hintaan.
Kiitos nopeasta vinkistä. Onko aikaisempaa ulkomailta tilaamisesta kokemusta? Myös nämä Viron ja ylipäätään Baltian kaupat kiinostaa tai oikeistaan mistä edullinen tuote+kuljetus combo?
 
Toggle Sidebar

Statistiikka

Viestiketjut
225 156
Viestejä
3 981 197
Jäsenet
68 041
Uusin jäsen
Ipsuli

Hinta.fi

Ylös Bottom