• Live: io-techin Tekniikkapodcast poikkeuksellisesti tänään perjantaina noin klo 15:45 alkaen. Keskustellaan viikon mielenkiintoisimmista tietotekniikka- ja mobiiliaiheista. Suora lähetys YouTubessa. Tule mukaan katselemaan ja keskustelemaan! Linkki lähetykseen >>

Keskustelua sairastamisesta (Koronavirus)

Liittynyt
25.02.2021
Viestejä
399
Totuuden sanominen ei ole aina automaattisesti kuittailua, 50 vuotiaana laihduttaminen on ihan yhtä helppoa kuin 20 vuotiaana, syö vähemmän mitä kulutat.
Lähinnä hermo meni, kun tuommoisen hyvin kirjoitetun sairaskertomuksen jälkeen heti tulee Veetit omien johtopäätösten jälkeen huutelemaan aivan turhia kiusallansa.

Teoriassa painon tiputus toimii, kuten kuvailit. Käytännössä iän kanssa aineenvaihdunta hidastuu, paikat hajoaa helpommin ja palautuminen vie pitempään. Kaikki tämä tekee painonhallinnasta vaikeampaa vanhemmille.

Mutta joo kuten sanottu niin menee offtopicin puolelle ei tästä sen enempää.
 
Liittynyt
11.04.2022
Viestejä
32
No ei, jos tuon viestin lukee ajatuksella. Tuossahan viitataan poikkeavuuteen fyysisen rasituksen aiheuttamassa reaktiossa. "Pienikin fyysinen rasitus aiheuttaa hengenahdistusta"
Tämä oli se (ilmeisen huonosti kirjoittamani) huomio. Ei minun kunto tai yleisterveys muutenkaan ole mitenkään kehuttava, mutta tämän koronan myötä nämä jälkioireet vielä korostuvat entisestään. Ja koska tosiaan (ehkä hieman turhaan ja nörttimäisesti) mittailen kaikenlaisia parametrejä itsestäni, niin näen myös näissä tuloksissa eroja ns. normaaliin olotilaani verrattuna. Jos en mittaisi niin saattaisi mennä enemmän fiilispohjaiseksi arvailuksi, ja sellainen ei yleisfilosofiaani ihan sovi.

Tuossa aiemmin oli toteamus että laihduttaminen viisikymppisenä on ihan yhtä helppoa kun parikymppisenä. Matemaattisesti ja aineenvaihdunnan näkökulmasta katsottuna asia on juuri näin; vähemmän kaloreita sisään kun ulos, kehon aineenvaihdunta alkaa pääsääntöisesti heiketä vasta kuudenkympin jälkeen erinäisten tutkimusten mukaan. Mutta tämä ei ota huomioon psykologisia vaikuttimia, eikä esim. omaan tilanteeseeni vaikuttavia muita pitkäaikaisia ja toistuvia sairauksia jotka ovat vaikeuttaneet liikkumistani jo noin 11 vuoden ajan. Nämä taas ovat sellaisia jotka eivät ole johtuneet mitenkään jo silloin todetusta ylipainosta. Joten asia ei ole ihan niin helppo, vaikka todettu matematiikka taustalla onkin. Mitä alkuperäiseen aiheesen tulee, koettu korona oli kuin tavallinen flunssa potenssiin kaksi, ja oma toipumiseni siitä näyttää olevan huomattavasti haastavampi. Voi johtua yleisterveydestäni tai koronasta itsestään. Tavallisista flunssista olen toipunut yleensä melko hyvin.
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
7 044
No ei, jos tuon viestin lukee ajatuksella. Tuossahan viitataan poikkeavuuteen fyysisen rasituksen aiheuttamassa reaktiossa. "Pienikin fyysinen rasitus aiheuttaa hengenahdistusta"
jos tarkkoja ollaan niin viesti joka meni " Mutta et tykkää kuntoilla ja laihduttaa? Niitä voisi myös mittailla ja analysoida... " oli kysymys...
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
7 044
Lähinnä hermo meni, kun tuommoisen hyvin kirjoitetun sairaskertomuksen jälkeen heti tulee Veetit omien johtopäätösten jälkeen huutelemaan aivan turhia kiusallansa.

Teoriassa painon tiputus toimii, kuten kuvailit. Käytännössä iän kanssa aineenvaihdunta hidastuu, paikat hajoaa helpommin ja palautuminen vie pitempään. Kaikki tämä tekee painonhallinnasta vaikeampaa vanhemmille.

Mutta joo kuten sanottu niin menee offtopicin puolelle ei tästä sen enempää.
Olet kaikessa oikeassa, omasta kokemuksesta sanoisin että se henkinen muutos asiassa on vaikein, kun jostain tykkää ja sitä on tehnyt 20v niin sen muuttaminen on hirveän vaikeaa henkisellä tasolla...

Toki tuo viesti "Mutta et tykkää kuntoilla ja laihduttaa? Niitä voisi myös mittailla ja analysoida... " oli kysymys ei olettamus...
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
3 692
Positiivinen testitulos paukahti kohdalle. Olikin pari päivää jotenkin väsynyt olo ja vähän tuntui että olisi joku flunssa ollut tuloillaan. Tänä aamuna oli karvan vajaa 38 astetta lämpöä, kurkku kipeä ja jotenkin sellainen "kipeä" olo. Ei siis mikään älyttömän paha olo mutta kuitenkin. No, tämä nyt on vasta eka päivä, kattoo nyt minkälaiseksi olotila tästä lähtee muuttumaan.
 
Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
578
Kirjotetaan nyt omakin sairaskertomus:
Ekat oireet LA: kylmämistä ja horkkaa. Yöllä parikolme tuntia kunnon horkkaa ja kun kävin seisaallaan niin ei meinannu pystyssä pysyä. Kuumetta lienee ollu reilusti. Tämä meni ohi parissa tunnissa ja sitten aamulla 37.5 tietämissä ja ihan hyvä olo. Ei muita oireita.
Samaa tasaista pikkukuumetta oli su-ke ja ke katosi makuaisti. Jossain välissä Ke kuume hellitti ja sen jälkeen ei ole ollut mitään ja ihan normaali olo. Missään vaiheessa ei ollut kurkku kipeä, räkätautia tai oikeen mitään muutakaan. Alla 2 rokotetta. Koputan puuta kun näin vähällä taisin nyt selvitä. :)

Nyt mennään päivää nro7. Vielä antaa pikatestissä posia, mut hyvin hailakkaa. Maanantaina työmaalle. :coffee:
 
Liittynyt
30.05.2018
Viestejä
2 616
Laitetaas oma tilannepäivitys.. Eli tasan 3viikkoa sitten ensimmäiset oireet, kotitesti positiivista ja mehiläinen kirjoitti ihan kolme päivää saikkua.

Kuume meni parissa päivässä ohi mutta kuiva yskä, täysi voimattomuus, lihassärky jatkuivat. Sairaalassa olin yhden illan kuvattavana kun pelkäsivät keuhkoveritulppaa verikokeiden jälkeen. Ei onneksi ollut.

Väsymys ollut ihan posketon, vaikka nukkunut 9-10h yössä niin tuntuu ettei mitään pysty tekemään. Ulkona kun käveli 10-15min rauhallisesti alkoi pahimmillaan keuhkoihin sattumaan. Kun ei tehnyt mitään ei ongelmia. Varsinaisia hengitysvaikeuksia ei sentään ollut missään vaiheessa.

Nyt alkaa olemaan voiton puolella, ma olisi tarkoitus mennä töihin. Ainakin kokeilemaan. Tiistaina vielä työterveyslääkärille kontrolliin

Eniten vituttaa mehiläisen toiminta.. Tietävät (ja joka kerta sanonut) että teen fyysistä työtä, mitään kevyempää korvaavaa ei työpaikka pysty tarjoamaan. Siitä huolimatta saikku on 1-3 päivää.. Joka kerta sama "normaalia koronan jälkioiretta, parantuminen voi kestää viikkoja. Vältä kaikkea rasitusta". Kolmen viikon aikana saanut seitsemän saikkulappua, lyhimmät päivän, pisimmät kolme päivää.

Ei toi työterveys paljoa anna toipumisaikaa.. Viime viikolla olin ke-iltana yhteydessä digiklinikkaan.. Kerroin tilanteen ja etten pysty seuraavana päivänä töihin. " Enää en saisi etänä kirjoittaa mutta laitan torstain saikkua " Kun kysyin pystyykö laittamaan myös perjantain niin ei onnistu, pitää mennä paikalle. Seuraavana päivänä varasin ajan lääkärille koska edelleenkään en ollut työkuntoinen, to lääkäri kuunteli keuhkot ja kirjoitti perjantain saikkua "Oireet voi kestää monta viikkoa ja tämä on ihan normaalia. Kirjoitan vain yhden päivän koska onhan tässä neljä päivää maanantaihin aikaa toipua". Ja taas maanantaina yhteys digiklinikkaan josta kahden päivän saikku ja käsky uudestaan lähivastaanotolle..
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
3 692
Kyllähän se sitten perjantaina vielä iltapäivällä lämpöjä nosti sinne karvan vajaa 39 asteeseen mutta laski sentään alle 37 ennen nukkumaanmenoa. Pe-la -välinen yö oli aika mielenkiintoinen, näki ihan ihme unia ja heräili välillä. Ja ilmeisesti kuume sahasi edestakaisin kun välillä hikoili ihan järjettömästi, välillä taas paleli. Lauantaiaamuna kuumetta taas vähän alle 39 mutta lähti laskemaan kun sai aamukahvin ja aamupalan syötyä. Lämmöt nousivat taas jossain iltakuuden aikoihin mutta laskivat about normaaliksi nukkumaanmenoon mennessä. Viime yö oli onneksi paljon helpompi, ei hikoillut eikä palellut juurikaan mutta aika levottomasti tuli nukuttua. Tänään on lämpö ollut jokseenkin 37 eli aavistuksen lämmön puolella ja olo muuten ihan ok. Vähän on haju- ja makuaisti ollut tänään sekaisin, ei kokonaan kateissa vaan samalla tavalla kuin normaalistikin flunssassa että esim jotkut ruoka-aineet maistuvat vähän oudoilta tai esim kahvi haisee palaneelta.

Välillä on päivisin väsyttänyt melkoisesti mutta ei ole nukuttanut vaikka on yrittänyt. Kurkkukin on ollut välillä kipeä ja välillä aina rauhoittunut hetkeksi. Keskittyminen on ihan kateissa, mihinkään asiaan ei oikein voi keskittyä kuin muutamaksi minuutiksi kerrallaan ja ajatukset harhailevat koko ajan kaikessa. Mitään pahaa yskääkään ei ole ollut, välillä vaan tulee isoja pärskähdyksiä ja tuntuu että keuhkot tai joku muu paikka rinnasta repeää pärskähdyksen voimasta. Jännästi nuo asiat aaltoilevat ja eri oireet vieläpä eri tahdissa.

Ei tämä ihan sietämätöntä ole mutta ei tämä nyt ihan kivaakaan ole. Täytyy sanoa että chromecast with googletv oli hyvä ostos makkarin telkkarin kaveriksi, aika paljon on tullut tallenteita ja youtubea katseltua kun se on ehkä ollut olotilaan nähden helpointa ja mukavinta tekemistä.
 
Liittynyt
30.05.2018
Viestejä
2 616
Keskittyminen on ihan kateissa, mihinkään asiaan ei oikein voi keskittyä kuin muutamaksi minuutiksi kerrallaan ja ajatukset harhailevat koko ajan kaikessa.
Puhuvat aivosumusta.. Itsellä ollut tuo melkein kolme viikkoa.

Maku- ja hajuaistit kanssa aika sekaisin.. Osaa ei haista tai maista ollenkaan, osa maistuu ihan ihneelliseltä, kuten tuo kahvi.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
3 692
Puhuvat aivosumusta.. Itsellä ollut tuo melkein kolme viikkoa.
Tämä ei ole ihan vielä mielestäni aivosumun tasolla, itselläni oli edellisen kerran korona alkuvuodesta ja silloin oli kyllä kunnollinen aivosumu. No, kattoo nyt mihin suuntaan tämä on menossa, tuntuu että tällä kerralla olisi vähän erilainen taudinkuva eli varmaan eri variantti.

Ja ymmärrän kyllä tuon sinun tuskastumisen tuohon terveydenhuollon saikkujen pihtailuun, itsellänikin oli viime kerralla varmaan kuukauden verran samanlaista, hyvä että lähikaupassa pystyi kävellen käymään kuolematta. Ei olisi kyllä tullut edellisen työnkuvan duuneista yhtään mitään asentajana, ei olisi kyllä raksalla jaksanut juosta edestakaisin, kiipeillä tikkailla ja rakennustelineillä jne. Onneksi nykyään olen toimistotöissä ja etätyömahdollisuuskin on.

Vaikka kunto ehkä kestäisikin jo huomenna olla etätöissä niin ajattelin kyllä vielä huilailla, ei ole oikein mielekästä yrittää tehdä duunia ja turhautua kun ei saa mitään kuitenkaan aikaiseksi.
 
Liittynyt
19.10.2016
Viestejä
3 564
Viime kuusta lähtien oireita, kurkkukivulla alkoi, sitten vaihtelevasti eri kivut siellä täällä pään seudulla. Tässä välissä pahimmillaan kurkku nielemiskelvoton, molemmat silmät muurautuneet umpeen, koko leuan alalla kova kipu. Nämä pahimman vaiheen oireet väistyivät muutamassa tunnissa. Silmät oli pahana vain herätessä, ja neljä tuntia myöhemmin kaikki ok. Kahden viikon aikana ainoa pysyvä oire on (satunnainen) yskä ja kuulo-ongelmat molemmissa korvissa. Pahimmillaan niin, että toinen korva kokonaan pimeänä, ja toisesta neljäsosa jäljellä. Lihasvoima ja yleinen vointi on kuitenkin ollut kokoajan hyvällä tasolla.

En ole ollut flunssassa sitten vuoden 2017, ja oireet ovat muutenkin aiempiin verrattuna hyvin epätyypilliset. Koronatestit tehty kolme kertaa, jokaisella negatiivinen. Tässä nyt lähinnä kirjoittelen jakaakseni kokemuksia.
 
Liittynyt
22.12.2016
Viestejä
14 422
Viime kuusta lähtien oireita, kurkkukivulla alkoi, sitten vaihtelevasti eri kivut siellä täällä pään seudulla. Tässä välissä pahimmillaan kurkku nielemiskelvoton, molemmat silmät muurautuneet umpeen, koko leuan alalla kova kipu. Nämä pahimman vaiheen oireet väistyivät muutamassa tunnissa. Silmät oli pahana vain herätessä, ja neljä tuntia myöhemmin kaikki ok. Kahden viikon aikana ainoa pysyvä oire on (satunnainen) yskä ja kuulo-ongelmat molemmissa korvissa. Pahimmillaan niin, että toinen korva kokonaan pimeänä, ja toisesta neljäsosa jäljellä. Lihasvoima ja yleinen vointi on kuitenkin ollut kokoajan hyvällä tasolla.

En ole ollut flunssassa sitten vuoden 2017, ja oireet ovat muutenkin aiempiin verrattuna hyvin epätyypilliset. Koronatestit tehty kolme kertaa, jokaisella negatiivinen. Tässä nyt lähinnä kirjoittelen jakaakseni kokemuksia.
Tuota noin, mistä tiedät että kyseessä on korona, jos kerran testit on olleet negatiivisia...?
 
Liittynyt
11.06.2020
Viestejä
200
Tuota noin, mistä tiedät että kyseessä on korona, jos kerran testit on olleet negatiivisia...?
Aika siihen viittaavat oireet, eikös se ole jo tauti muiden joukossa THL mukaan? Ja vielä aika yleinen tällä hetkellä.
Tarvitseeko niitä testejä nykyään edes tehdä, varsinkaan joka päivä montaa kappaletta? On vain saikulla jos oiretta on ja töihin kun terve.
 
Liittynyt
22.12.2016
Viestejä
14 422
Aika siihen viittaavat oireet, eikös se ole jo tauti muiden joukossa THL mukaan? Ja vielä aika yleinen tällä hetkellä.
Tarvitseeko niitä testejä nykyään edes tehdä, varsinkaan joka päivä montaa kappaletta? On vain saikulla jos oiretta on ja töihin kun terve.
No joo, mutta muitakin sairauksia on olemassa koronan lisäksi...
 
Liittynyt
21.06.2019
Viestejä
1 525
Aika siihen viittaavat oireet, eikös se ole jo tauti muiden joukossa THL mukaan? Ja vielä aika yleinen tällä hetkellä.
Tarvitseeko niitä testejä nykyään edes tehdä, varsinkaan joka päivä montaa kappaletta? On vain saikulla jos oiretta on ja töihin kun terve.
Toki on tauti muiden joukossa, mutta useat negatiiviset testit viittaavatkin nimenomaan niihin muihin tauteihin eli todennäköisesti kyseessä ei ole korona.
 

Asmola

Molander
Ylläpidon jäsen
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
6 802
Vasta 4 päivää koronaa takana mutta alkaa jo kyllästyttää. Ekat 2 päivää 1g Panadolista ja 600mg Buranasta (6h välein molemmat kerralla) huolimatta kuume 38.5 kieppeillä ja armoton horkka, nyt pysyy jo kuume lääkkeillä kurissa mutta korvat niin kipeät ja tulehtuneet että tasapainoa haittaa, myös nenä/poskiontelot kipeät, samoin kurkku ja henkiputket ja vähän meinaa rintaan sattua lievien rytmihäiriöiden kera, mitään rasittavaa ei kärsi tehdä tai muuten tuntuu että kunto loppuu.. Melkoinen tauti tämä, tosin vasta eka koronakierros menossa. Huomenna vois kysellä lääkäriltä pitäiskö harkita jo jotain lääkitystä.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
7 044
Vasta 4 päivää koronaa takana mutta alkaa jo kyllästyttää. Ekat 2 päivää 1g Panadolista ja 600mg Buranasta (6h välein molemmat kerralla) huolimatta kuume 38.5 kieppeillä ja armoton horkka, nyt pysyy jo kuume lääkkeillä kurissa mutta korvat niin kipeät ja tulehtuneet että tasapainoa haittaa, myös nenä/poskiontelot kipeät, samoin kurkku ja henkiputket ja vähän meinaa rintaan sattua lievien rytmihäiriöiden kera, mitään rasittavaa ei kärsi tehdä tai muuten tuntuu että kunto loppuu.. Melkoinen tauti tämä, tosin vasta eka koronakierros menossa. Huomenna vois kysellä lääkäriltä pitäiskö harkita jo jotain lääkitystä.
Kyllä tämä korona oli ihan lasten kamaa näin niinku omasta kokemuksesta, maanantaina olin 5h sairaalan päivystyksessä koneissa kiinni kun työterveys sinne pikana lähetti veri/ekg arvojen takia.

Taustalla vajaa viikko flunssaa ja tosi väsynyt olo, noh lopputulos ei koronaa, ei influenssaa, mutta keuhkokuume ja sydänlihastulehdus päällä että ihmekkös tuo jos vähän ukkoa väsyttää.

Korona meni sentään vuosi sitten panadolilla 3pvässä ohi...
 

Asmola

Molander
Ylläpidon jäsen
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
6 802
Kyllä tämä korona oli ihan lasten kamaa näin niinku omasta kokemuksesta, maanantaina olin 5h sairaalan päivystyksessä koneissa kiinni kun työterveys sinne pikana lähetti veri/ekg arvojen takia.

Taustalla vajaa viikko flunssaa ja tosi väsynyt olo, noh lopputulos ei koronaa, ei influenssaa, mutta keuhkokuume ja sydänlihastulehdus päällä että ihmekkös tuo jos vähän ukkoa väsyttää.

Korona meni sentään vuosi sitten panadolilla 3pvässä ohi...
Jokainen sairastaa omalla tavallaan. Nuo sun keuhkokuume/sydänlihastulehdukset, olivatko omaa tyhmyyttä vai kenties koronan jälkioireita? Itse sairastin aikoinaan sydänlihastulehduksen omaa tyhmyyttä kun salille oli päästävä hyvin lievässä flunssassa.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
7 044
Jokainen sairastaa omalla tavallaan. Nuo sun keuhkokuume/sydänlihastulehdukset, olivatko omaa tyhmyyttä vai kenties koronan jälkioireita? Itse sairastin aikoinaan sydänlihastulehduksen omaa tyhmyyttä kun salille oli päästävä hyvin lievässä flunssassa.
Kuten sanoin, vuosi siitä kun korona, kaikki alkoi tavallisena flunssana mikä vain paheni vaikka 6pvä takana, lääkärissä ei löydetty koronaa eikä mitään muutakaan paitsi ne keuhkokuume ja sydänlihastulehdus ja flunsassa en urheile koskaan joten hankala tietää mistä flunssa noin pahaksi pääsi?!
 

Asmola

Molander
Ylläpidon jäsen
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
6 802
Kuten sanoin, vuosi siitä kun korona, kaikki alkoi tavallisena flunssana mikä vain paheni vaikka 6pvä takana, lääkärissä ei löydetty koronaa eikä mitään muutakaan paitsi ne keuhkokuume ja sydänlihastulehdus ja flunsassa en urheile koskaan joten hankala tietää mistä flunssa noin pahaksi pääsi?!
Kirjoitit aiemmin epäselvästi, nyt sai selvää, kiitos. Voihan ne jälkitaudit tulla viiveellä, olisiko kyse siitä.
 
Liittynyt
21.11.2016
Viestejä
5 261
Yks osa koronan petollisuutta on juurikin sen oireiden laaja skaala ja vakavuuden heittely. Helppoahan se olis jos se aiheuttais jokaiselle sairastuneelle samanlaiset oireet, mutta kun tuo vittumainen virus ei joillekin aiheuta mitään tai juuri mitään ja jotkut makaa teholla tai kuolee suurimman osan ollessa jotain siltä väliltä, eikä kukaan tiedä millaisen version juuri itse saa, ennen kuin sen saa.

Tietyt riskitekijät toki tunnetaan; immuunipuutos, ylipaino, astma, tupakointi jne jotka nostaa riskiä saada vakava tauti, mutta niinpä niitä on vanhuksia ja sairaita selvinnyt lieväoireisena ja perusterveitä joutunut teholle ja kuollut.

Suurimmalle osalle tauti on verrattain lievä, mikä toki sinänsä on hyvä, mutta huono siksi että moni levittää sitä tietämättään oireettomana/lieväoireisena. Se taas voi olla hyvin huono asia niille jotka jostain geneettisestä syystä saa sen vakavan version.
 
Liittynyt
19.10.2016
Viestejä
2 577
Kuten sanoin, vuosi siitä kun korona, kaikki alkoi tavallisena flunssana mikä vain paheni vaikka 6pvä takana, lääkärissä ei löydetty koronaa eikä mitään muutakaan paitsi ne keuhkokuume ja sydänlihastulehdus ja flunsassa en urheile koskaan joten hankala tietää mistä flunssa noin pahaksi pääsi?!
Ihan mielenkiinnosta, miten noi testattiin?

"Antigeenitestit ovat luotettavimmillaan, kun niitä käytetään 5 vuorokauden sisällä oireiden alusta." Ainakin koronan osalta, voi olla sama influenssassa.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
7 044
Ihan mielenkiinnosta, miten noi testattiin?

"Antigeenitestit ovat luotettavimmillaan, kun niitä käytetään 5 vuorokauden sisällä oireiden alusta." Ainakin koronan osalta, voi olla sama influenssassa.
No ihan sairaalassa otettiin, tässä on nyt niin monta testiä ja pulloa verta pumpattu että luotan lääkärin lausuntoon viruksen aiheuttamasta sydänlihastulehduksesta, kardiologi jatkaa sitten tästä eteenpäin koska haluavat varmistua että sydän palautuu tuosta.
 
Liittynyt
11.04.2022
Viestejä
32
Yks osa koronan petollisuutta on juurikin sen oireiden laaja skaala ja vakavuuden heittely. Helppoahan se olis jos se aiheuttais jokaiselle sairastuneelle samanlaiset oireet, mutta kun tuo vittumainen virus ei joillekin aiheuta mitään tai juuri mitään ja jotkut makaa teholla tai kuolee suurimman osan ollessa jotain siltä väliltä, eikä kukaan tiedä millaisen version juuri itse saa, ennen kuin sen saa.
Tämä on hyvin totta. Äitini (83-vee) sairasti kesällä koronan hyvin lievänä; lähinnä oli hieman kröhää, päänsärkyä ja kurkkukipua muutaman päivän. Ei edes kuumetta. Mutsi on tosin ikäisekseen varsin rautaisessa kunnossa, toisin kuin minä jolla 3 viikkoa sitten sairastettu korona oli kuin normiflunssa potenssiin N. Edelleen minulla on hieman jälkioireita, raskas hengitys, yleinen jatkuva väsymys ja voimattomuus. Mutta ei enää kurkkukipua, nuhaa tai yskää. Hyvä edes niin.

Nämähän ovat muuten vain kokemusperäisiä otoksia omasta lähipiiristäni, eikä siten tilastollisesti sovellettavissa laajempaan kokonaisuuteen millään tavalla. Mutta hyvin vaihtelevaa on. Tämänhetkinen teoria siitä mistä itse sain taudin on että se on tullut asiakkaani joltakin täysin oireettomalta kontaktihenkilöltä jossa olin pari päivää aiemmin tekemässä it-järjestelmän käyttöönottoa ja tapasin silloin useita henkilöitä lyhyessä ajassa. Muuten olen enimmäkseen etäillyt.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
3 692
Nyt olisi menossa kuudes päivä positiivisen testin tekemisestä ja olo alkaa olla aikalailla ok. Ei kuumetta enää pariin päivään, vähän kurkku välillä kipeä ja sillointällöin yskittää, ei juurikaan väsytä poikkeuksellisesti ja järkikin alkaa kulkea. Vähän vielä haju- ja makuaisti sekoilee eli välillä kahvi haisee palaneelle jne mutta sekin alkaa pihhuhiljaa olemaan paranemaan päin.

Eilenillalla tuli käytyä viemässä roskapusseja roskakatokseen ja ajattelin samalla kokeilla miten kunto muuten kestää. Ei kestä vielä, noin 700m lenkki rauhalliseen tahtiin kävellessä viimeinen 100m alkoi käydä kunnon päälle eli ei vielä hetkeen mitään fyysistä oikein voi tehdä, kovasti vaan kroppa huutaisi liikuntaa. Kai sitä pitää käydä hyvin hissukseen kävelemässä lähipäivinä vain tuota lyhintä korttelia ympäri että saa edes jotain liikuntaa kun sisällä jumittaessa tuntuu että menee joka paikka jumiin.

Aika paljon samaa tämänkertaisessa on kuin edellisessäkin koronassa mutta kyllä tämä silti vähän erilaiselta on tuntunut. Viimeksi ainakin tuntui että järki oli jäässä paljon pahemmin mutta tällä kerralla taas lämpöilyä oli pidempään. Tällä kerralla ei edes ole mitään hajua mistä pöpö on tarttunut mutta edellisellä kerralla se oli aika ilmiselvää koska monet samassa tilaisuudessa olleet rupesivat saamaan oireita muutama päivä tilaisuuden jälkeen.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
7 781
Itsellä tauti oli kevyt ja meni nopeasti pienin oirein, korkeaa kuumetta käytännössä 1pvä. Ilmeisesti jälkioireiluna töissä ensimmäinen viikko hikoilua jo pienestä rasituksesta ja nyt toisella viikolla pientä lämpöä 37,1-37,3 parina päivänä ja suht väsynyt olo. Toisaalta yöt olen nukkunut paremmin kuin ennen koronaa.
Töissä silti kun ei sinällänsä ole työntekoa haitannut.
 
Liittynyt
22.12.2016
Viestejä
14 422
Ihan mielenkiinnosta, onko joukossamme paljon heitä(meitä?), jotka eivät tiettävästi ole koronaa vielä sairastaneet, vaikka olisivat liikkuneet paljonkin ihmisten ilmoilla?

Jos on ollut koronaan viittavaa tautia ilman testitulosta, niin kai sen voi koronaksi kuitenkin laskea.

Itselläni oli epäilyttävä tauti jo alkuvuodesta 2020 mutta sen jälkeen ei.

PS. Tikku on käynyt nenässä usein sen jälkeen kun tikut alkoi olla Suomessa "juttu" joskus vuosi sitten.
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
16.09.2020
Viestejä
556
3x korona takana.
1. ilmeisesti delta: 2 viikkoa sairastelua joista ensimmäisen viikon kova fatiikki ja unta 15h/vrk. Sen jälkeen pitkään lievästi hypomaanista oloa. Hajuaisti pari kuukautta pois. Täysi fyysinen toipuminen kesti yllättävän pitkään.
2. kai omikronia. Meni normi nielutulehduksesta muutaman päivän kurkkukivulla ja nenän valumisella.
3. Mikä lie nykyvariantti viime viikolla parin päivän äärimmäisen lievällä flunssalla.

Kotitestin olen tehnyt koko korona-aikana 5 kertaa joista siis 3x posit ja 2 negat. Positiiviset sitten varmistettu vielä pcr kun työnantaja haluaa tartuntatautipäivärahat. Vähänlaisesti muita flunssia tullut tässä 2,5 vuoden aikana sairastettua mutta korona näköjään tulee herkästi. Pari rokotetta kerkesin ottaa ennen ensimmäistä koronaa
 
Liittynyt
02.11.2016
Viestejä
973
Ihan mielenkiinnosta, onko joukossamme paljon heitä(meitä?), jotka eivät tiettävästi ole koronaa vielä sairastaneet, vaikka olisivat liikkuneet paljonkin ihmisten ilmoilla?

Jos on ollut koronaan viittavaa tautia ilman testitulosta, niin kai sen voi koronaksi kuitenkin laskea.

Itselläni oli epäilyttävä tauti jo alkuvuodesta 2020 mutta sen jälkeen ei.

PS. Tikku on käynyt nenässä usein sen jälkeen kun tikut alkoi olla Suomessa "juttu" joskus vuosi sitten.
Ei ole ollut. Kerran kävin terveyskeskuksessa testissä ja kerran olen tehnyt kotitestin. En kyllä kovin paljon liiku ihmisten ilmoilla. Melkein joka päivä kuitenkin kaupassa, muutaman kerran viikossa kuntosalilla ja aina välillä baarissa.
 
Liittynyt
19.10.2016
Viestejä
1 983
En ole vielä sairastunut. Töissä käyty normaalisti ja kotona kahteen otteeseen ollut koronaa.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
3 692
Ihan mielenkiinnosta, onko joukossamme paljon heitä(meitä?), jotka eivät tiettävästi ole koronaa vielä sairastaneet, vaikka olisivat liikkuneet paljonkin ihmisten ilmoilla?
Kyllä tuo on tainnut suurimmalla osalla väestöä jo olla ainakin kertaalleen, aika harvassa taitaa olla ihmiset jotka liikkuvat kodin ulkopuolella säännöllisesti eivätkä ole saanut yhtään koronatartuntaa. Tosiaan itsellä juuri oli toinen kerta ja emännällä on ollut kerran ja nyt kun rupesi miettimään niin taidan tietää neljä ihmistä koko tuttava- ja kaveripiiristä joilla ei ole todettu koronaa tai ei ole ollut mitään oireisiin sopivaa tautia jota ei ole testattu. Noistakin neljästä tosin yksi on hoitolaitoksessa jossa on kohtalaisen tiukat vierailijakäytännöt koronan takia ja toinen on suorastaan neuroottinen käsienpesijä / maskin pitäjä / kaikenmaailman ovenkahvojen desinfioija.
 
Liittynyt
06.01.2022
Viestejä
508
Töissä käynyt normaalisti. Töissä paljon asiakkaita ulkomailta ja ympäri Suomea. Vaimolla oli korona ja ei mitenkään erityisesti vältelty, nukuttiin samassa sängyssä. Suutelu jätettiin pois, mutta se nyt on meillä normaalia minkä tahansa taudin aikana. Edellisen kerran flunssassa 2019 ja nyt tänä vuonna yksi flunssa, jonka takia kävin oireiden tultua normaalia pahemmiksi oikein virallisissa korona testeissä. Oli omalla kohdalla ensimmäinen ja toistaiseksi viimeinen testi. Ei ollut koronaa, joten kai meitä on olemassa.
Olen aina sairastellut todella vähän. Keskiarvo on ehkä kerran kahdessa vuodessa. Ennemmin telon itseni, jossain treeneissä tai lenkkipolulla.
 
Liittynyt
01.02.2017
Viestejä
710
12. pvä ei kotitesti näyttänyt mitään, 13. pvä oli sitten ensimmäiset viivat, vaikka sata kertaa aiemmin nenää kaiveltu. Olo on ollut vaihtelevan kamala. Kiva kun pitäisi juuri koulun näyttöexcelit täyttää. Kuumetta oli n. 38 muutama päivä, flunsaista, väsynyttä ja pääkipuista. Lihaskipuista. Tosin jo viikko ennen oli heilutteleva olo ja vatsaongelmia, joten. Muutenkin ollut jo melkein sisäelämää pidemmän aikaa niin tuntuu hiukka. Vaimolla näytti viivoja kanssa, mutta kun on urheileva ja aktiivinen niin selkeesti näyttää nyt pääsevän parilla pahalla päivällä.
 
Liittynyt
22.12.2016
Viestejä
14 422
Kyllä tuo on tainnut suurimmalla osalla väestöä jo olla ainakin kertaalleen, aika harvassa taitaa olla ihmiset jotka liikkuvat kodin ulkopuolella säännöllisesti eivätkä ole saanut yhtään koronatartuntaa. Tosiaan itsellä juuri oli toinen kerta ja emännällä on ollut kerran ja nyt kun rupesi miettimään niin taidan tietää neljä ihmistä koko tuttava- ja kaveripiiristä joilla ei ole todettu koronaa tai ei ole ollut mitään oireisiin sopivaa tautia jota ei ole testattu. Noistakin neljästä tosin yksi on hoitolaitoksessa jossa on kohtalaisen tiukat vierailijakäytännöt koronan takia ja toinen on suorastaan neuroottinen käsienpesijä / maskin pitäjä / kaikenmaailman ovenkahvojen desinfioija.
Oletettavasti osa väestöstä on kuitenkin tavalla tai toisella immuuneja koronalle, eikä tautia tule millään.

Munkin lähipiirissä on useita henkilöitä, jotka eivät ole tiettävästi koronaa sairastaneet. Itsekään en ole siitä huolimatta, että viime keväästä lähtien on tullut täysissä baareissakin riehuttua teinien kanssa...

Tosin alkuvuonna 2020 oli joku ilkeä kuumetauti.

Herää kysymys, että JOS on sairastanut alkuperäisen Wuhanin taudin, niin voisiko se antaa jopa parempaa suojaa omikronia vastaan kuin myöhemmät tartunnat, koska esim. delta-versio on ihan eri sukuhaaraa... Tiedä näistä sitten.
 
Liittynyt
13.11.2021
Viestejä
290
Oletettavasti osa väestöstä on kuitenkin tavalla tai toisella immuuneja koronalle, eikä tautia tule millään.
Joo itsellä ei esimerkiksi influenssaa ole ollut ikinä eikä rokotuksia siihenkään.. Parilla koronapiikit ottaneella tiedän olleen mm. pikaflunssa keskellä helteistä heinäkuuta, toisella vatsavaivoja ja kuumetta parin viikon välein ym ym.. No ilman piikkejä olisi kai käynyt pahemmin. :whistling:
 
Liittynyt
21.10.2016
Viestejä
170
Olen sairaalassa töissä, ollut jo parikymmentä vuotta, kohta 5-kymppinen, en ole ottanut rokotetta, syönyt reilu 10 v vahvaa vähintään 100µg d-vitamiinia lähes päivittäin ja huolehdin käsihygieniasta mielestäni aika hyvin. Ei tietääkseni ole ollut koronaa eikä lähimainkaan sellaisia flunssia mitä ennen d-vitamiinin syömistä oli.
Noniin iski se korona tännekin sitten, pikatestillä todettu, ma 14. päivä alkoi ja huomenna 22. taas duuniin, pari päivää korkeassa kuumeessa ja sitten alkoi paranemaan. Digiboksista tuli katseltua Selviytyjät maraton, yhtenä päivänä tais 14 jaksoa parhaimmiltaan mennä..

1669051029243.png
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
315
Toissapäivänä alkoi hartiat ja niskat kipeytyä, eilen illalla alkoi lämpö nousta ja yöllä oli 39 kuumetta. Nyt aamulla ei edes lämpöä ja ok olo, mutta testi näyttää koronaa.
 
Liittynyt
16.09.2020
Viestejä
556
Oikea käden hauis pistävän kipeä, kolme yötä ollut ny nukkumatta. Burana 400 mg vahvistaa vain oireita, samoin lepoasentoon meno saa välillä aikaan aika järkyttävää jomotusta. Yhessä vaiheessa oli semmosta tykitystä että koko käsivarressa tuntu vuorotellen eri kohdissa kipua. 400 mg c-vitamiini auttoi hetken, nyt taas hauis pistävän kipeä kun kulunut 1,5 tuntia sen ottamisesta.

0 rokotusta 0 testiä
Ja tämä liittyy koronan sairastamiseen miten?
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
588
Korona round v4 takana, 3 päivää suht korkeaa kuumetta 38.x joka ei laskenut kuin pari kymmenystä 400mg Buranalla mutta olotila horkasta palasi "normaali kuumesairaaksi". Yskä ei tällä kertaa kestänyt kuin pari päivää mutta makuaisti muuttui sitten sitäkin enemmän jota ei aikaisemmissa kerroissa ole tapahtunut ollenkaan. Esim. kaikki mehut jotka alumiinitölkeissä niin maistui niin metallisilta että laatta meinasi lentää ja piti tyytyä vain veteen.
 

Asmola

Molander
Ylläpidon jäsen
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
6 802
Jahas, ehdin jo kuvitella että korona ois ohi 2 viikon sairastelun ja sen jälkeen 2 viikkoa töissä olon jälkeen mutta nyt muutamana päivänä vetänyt keuhkot niin ahtaalle että piti tänään jo lähtä päivystykseen, niin verikokeissa kohonnut P-FiDD ja keuhkoembolia epäilys. Jospa pääsisi helpolla.. viikonloppuna nosti kuumeenkin, kurkkukivun ja flunssan kera niin ehdin jo epäilläkin ettei kaikki olekkaan vielä koronan osalta kunnossa.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
3 692
Noniin, nyt on noin kuukausi koronan alusta eli noin 3vk sen loppumisesta. Vieläkin fyysinen kunto on vähän normaalia heikompi mutta sentään paranemaan päin koko ajan. Toki tuo kunto on ihan luonnollisestikin laskenut kun monta viikkoa on ottanut paljon rauhallisemmin. Nyt sentään alkaa taas menemään normaalit kävelylenkit aikalailla hyytymättä ja hengästymättä, aluksi hyvä jos korttelin ympäri jaksoi. Tuossa joku päivä sitten joutui vähän kovempaa rehkimään ja huomasi kyllä että hyytyy vieläkin huomattavasti normaalia herkemmin. No, sama juttu se oli edellisessä koronassakin, noin 2kk vei että tunsi olevansa samassa kunnossa kuin ennen koronaa.
 
Liittynyt
30.05.2018
Viestejä
2 616
Jahas, ehdin jo kuvitella että korona ois ohi 2 viikon sairastelun ja sen jälkeen 2 viikkoa töissä olon jälkeen mutta nyt muutamana päivänä vetänyt keuhkot niin ahtaalle että piti tänään jo lähtä päivystykseen, niin verikokeissa kohonnut P-FiDD ja keuhkoembolia epäilys. Jospa pääsisi helpolla.. viikonloppuna nosti kuumeenkin, kurkkukivun ja flunssan kera niin ehdin jo epäilläkin ettei kaikki olekkaan vielä koronan osalta kunnossa.
Itsellä kävi samoin.. Työterveydessä ottivat verikokeen, sydänfilmin ja röngtenin. Koska oli keuhkokipua pienestäkin rasituksesta verikokeen perusteella (PFiDD 1,5, pitäisi olla alle 0,5) lähete sairaalan päivystykseen ja ottivat seurantaan. Uusi röngten, varjoainekuvaus ja jalkojen ultra kertoivat että ei ole merkkejä keuhkoveritulpasta. Sairaalassa olin yhden iltapäivän-illan. Levolla parani pikkuhiljaa.. 3vkoa olin saikulla ja ensimmäisen työviikon otin todella rauhallisesti, itsellä kuitenkin fyysinen työ.
 
Liittynyt
09.11.2016
Viestejä
578
Itsellä alkaa viides päivä tänään oireiden alkamisesta. Ensimmäiset 3 päivää oli kuumetta ja yskää, nyt eilen ja tänään enää yskää ja räkää. Positiivinen tuli vasta 3. päivänä. En taida jaksaa vielä tehdä testiä kun yskää ja räkää tulee, vaikka toinen kuumeeton päivä jo menossa vai onko monet saaneet negan jo nopeastikin kuumeen loppumisen tms. jälkeen?
 
Liittynyt
25.11.2022
Viestejä
12
Itsellä alkaa viides päivä tänään oireiden alkamisesta. Ensimmäiset 3 päivää oli kuumetta ja yskää, nyt eilen ja tänään enää yskää ja räkää. Positiivinen tuli vasta 3. päivänä. En taida jaksaa vielä tehdä testiä kun yskää ja räkää tulee, vaikka toinen kuumeeton päivä jo menossa vai onko monet saaneet negan jo nopeastikin kuumeen loppumisen tms. jälkeen?
Oireet alkoi tiistaina, eli minullakin nyt viides päivä menossa. Testit negatiivisia keskiviikkona ja torstaina, vasta eilen vaalea posi. Tänään selvä positiivinen testi. Oireet alkaa jo helpottaa. En sit tiedä miten noi testit korreloi oireiden kanssa. Mitenköhän tartuttavuus vertautuu testituloksiin?
 
Liittynyt
09.11.2016
Viestejä
578
Oireet alkoi tiistaina, eli minullakin nyt viides päivä menossa. Testit negatiivisia keskiviikkona ja torstaina, vasta eilen vaalea posi. Tänään selvä positiivinen testi. Oireet alkaa jo helpottaa. En sit tiedä miten noi testit korreloi oireiden kanssa. Mitenköhän tartuttavuus vertautuu testituloksiin?
Mulla meni niin, että 7.12. kello 23 testi oli negatiivinen, mutta 8.12. päivällä positiivinen viiva tuli heti ja ennen kontrolliviivaa.

Testit ei korreloi oireiden kanssa kun voit sairastaa oireettomana tai teholla. Tarttuvuudesta sanottiin jossain vaiheessa, että se alkaa jo pari päivää ennen oireita ja jatkuu noin 5-7 päivää oireiden alkamisesta. Take with grain of salt.
 
Liittynyt
22.12.2016
Viestejä
14 422
Ihan mielenkiinnosta, onko kukaan saanut koskaan positiivista tulosta kotitestistä, vaikkei ole ollut mitään oireita (sillä hetkellä tai aiempinakaan päivinä)?

Testejä joutuu joskus tekemään kun vierailee riskiryhmäläisten luona tai ihan huvin vuoksikin tulee joskus tehtyä, jos on vaikka riehunut baareissa viikonloppuna. Ei ole vielä positiivista tullut koskaan.
 
Liittynyt
21.11.2016
Viestejä
5 261
Ihan mielenkiinnosta, onko kukaan saanut koskaan positiivista tulosta kotitestistä, vaikkei ole ollut mitään oireita (sillä hetkellä tai aiempinakaan päivinä)?

Testejä joutuu joskus tekemään kun vierailee riskiryhmäläisten luona tai ihan huvin vuoksikin tulee joskus tehtyä, jos on vaikka riehunut baareissa viikonloppuna. Ei ole vielä positiivista tullut koskaan.
Omakohtaisesti ei, mutta duunin puolelta tiedän useitakin tapauksia joissa pikatestillä on vedetty posit oireettomalta henkilöltä ja tartunta todennettu myöhemmin labratestillä.

Meillä oli koronan huippuaikaan aika tiukat säännöt voimassa, mm. työmatkoilla ja vierailuilla piti testata joka aamu ja firman tiloihin saapuvien vierailijoiden piti tehdä saapuessa pikatesti, henkilökunnalle suositeltiin testiä kerta viikkoon jne.. Kyllä niitä tartuntoja noilla selonnoilla löytyi kun paljon testattiin.
 
Liittynyt
22.12.2016
Viestejä
14 422
Omakohtaisesti ei, mutta duunin puolelta tiedän useitakin tapauksia joissa pikatestillä on vedetty posit oireettomalta henkilöltä ja tartunta todennettu myöhemmin labratestillä.

Meillä oli koronan huippuaikaan aika tiukat säännöt voimassa, mm. työmatkoilla ja vierailuilla piti testata joka aamu ja firman tiloihin saapuvien vierailijoiden piti tehdä saapuessa pikatesti, henkilökunnalle suositeltiin testiä kerta viikkoon jne.. Kyllä niitä tartuntoja noilla selonnoilla löytyi kun paljon testattiin.
Jep, mä olen tässä viimeisen vuoden aikana tehnyt kymmeniä testejä, eikä vielä ole viivaa näkynyt. Joko omikron ei pure tähän äijään tai sitten on jollain ihmeen kaupalla onnistunut toistaiseksi kiertämään.
 
Toggle Sidebar

Statistiikka

Viestiketjut
192 679
Viestejä
3 484 790
Jäsenet
62 196
Uusin jäsen
Wibin

Hinta.fi

Ylös Bottom