• TechBBS:n politiikka- ja yhteiskunta-alue (LUE ENSIN!)

  Politiikka- ja yhteiskunta-alue on TechBBS-keskustelufoorumilla ala-osio, joka on tarkoitettu poliittisten ja yhteiskunnallisten aiheiden sekä niiden ilmiöiden ja haasteiden käsittelyyn.

  Ohjeistus, säännöt ja rangaistukset koskevat vain tätä aluetta, muilla alueilla on käytössä TechBBS-foorumin tavalliset säännöt.

  Ylläpito valvoo, ohjeistaa ja moderoi keskustelua, mutta ensisijaisesti alueen keskustelijoiden pitäisi pyrkiä aktiivisesti ylläpitämään asiallista keskustelua ja myös selvittämään mahdollisesti syntyviä erimielisyyksiä ilman ylläpidon puuttumista keskusteluun.

Keskustelua muualla kuin Suomessa tapahtuvasta maahanmuutosta ja sen ilmiöistä

living_death

★ Still alive ™
Liittynyt
15.11.2016
Viestejä
7 017
Tässä ketjussa voi keskustella muualla kuin Suomessa tapahtuvasta maahanmuutosta ja siihen liittyvistä ilmiöistä.

Aiemmassa ketjussa Keskustelua Suomen maahanmuutosta, maahanmuuttopolitiikasta ja niihin liittyvistä ilmiöistä (KR 2.0), maahanmuuton keskustelu on sallittua vain Suomessa tapahtuvasta maahanmuutosta, joten tälle ketjulle on lienee myöskin tarvetta, ettei ulkomailla tapahtuneita asioita sotketa kyseiseen ketjuun.

Aloitetaan vaikka tälläisellä uutisotsikoinnilla Ruotsista:

Mieskolmikko raiskasi naisen leikkipuistossa ja kuvasi teon Tukholman keskustassa – hovioikeus alensi tuomioita, yksi välttää karkotuksen

Ruotsissa hovioikeus on alentanut seksuaalirikoksesta tuomittujen miesten rangaistuksia, kertoo Expressen.

Oikeuden mukaan kolme miestä raiskasi naisen Medborgarplatsenin lähellä sijaitsevassa leikkipuistossa Tukholman keskustan alueella.

Käräjäoikeuden mukaan yksi miehistä oli kuvannut teon puhelimellaan.

Miehet väittivät oikeudessa naisen suostuneen seksiin heidän kanssaan.

Käräjäoikeus tuomitsi kaksi miestä vankeusrangaistukseen ja yhden psykiatriseen hoitoon. Lisäksi käräjäoikeus päätti, että miehet on karkotettava maasta tuomioiden suorittamisen jälkeen.

Kahden tuomio lieveni, yksi vältti karkotuksen

Hovioikeus kuitenkin lievensi miesten tuomioita. Kahden tuomitun rangaistus aleni kolmella kuukaudella siten, että toinen sai viiden vuoden ja toinen neljän vuoden tuomion.

Lisäksi hovioikeus kumosi psykiatriseen hoitoon tuomitun miehen karkotuspäätöksen.

Hovioikeus perusteli tuomioiden alenemista sillä, että kaksi miehistä karkotetaan. Yhden miehen osalta karkotuspäätös kumottiin, koska hovioikeuden mukaan hän ei olisi pärjännyt kotimaassaan.

Hovioikeus piti voimassa käräjäoikeuden päätöksen, jonka mukaan miehet joutuvat maksamaan uhrille 205 000 kruunua korvauksia.

Kaksi miehistä on kotoisin Somaliasta, ja yksi Eritreasta.
 

living_death

★ Still alive ™
Liittynyt
15.11.2016
Viestejä
7 017
Missäs ne rannikkoa päivystävät "pelastusalukset" olivat?

Yli sadan siirtolaisen pelätään hukkuneen Libyan rannikolla

Libyassa yli sadan siirtolaisen pelätään hukkuneen heidän aluksensa jouduttua merihätään ja kaaduttua.

Libyan viranomaiset ja paikalliset kalastajat pelastivat merestä 132 ihmistä, mutta 116 on edelleen kateissa Libyan rannikkovartioston mukaan.

Onnettomuus sattui Al-Khumsin kaupungin edustalla, pääkaupunki Tripolista itään.

YK:n pakolaisjärjestön UNHCR:n mukaan jopa 150 ihmistä saattaa olla hukkunut.

Jos tiedot osoittautuvat oikeiksi, olisi kyseessä vakavin onnettomuus Välimerellä tämän vuoden aikana.
 

living_death

★ Still alive ™
Liittynyt
15.11.2016
Viestejä
7 017
Taas tätä diipadaapaa EU-maiden vastuunjakomekanismeista ja vastaanotettavien hakijoiden kiintiöistä.

Rivien välistä voisi päätellä, että rauhan ja konfliktintutkimuskeskus Taprin erikoistutkija ja yhteiskuntatieteiden tohtori Anitta Kynsilehto ottaisi kaikki pakolaiset avosylin vastaan.

Tutkija: Työluvattomiin suhtautuminen EU:ssa kaksinaamaista – paperittomat kasvattavat kansantaloutta
Rauhan ja konfliktintutkimuskeskus Taprin erikoistutkija ja yhteiskuntatieteiden tohtori Anitta Kynsilehto näkee Välimerellä turvapaikanhakijoita kuskaavat kumiveneet ja avustusjärjestöjen alukset eri silmin kuin me muut.

Hän on ollut lähtörannoilla haastattelemassa veneisiin nousevia ja mereltä heitä pelastavia.

– Jotkut, joihin olen pitänyt vuosia yhteyttä ovat vajonneet Välimeren aaltoihin. Poliittisella tasolla he symboloivat jatkuvaa kriisiä EU:n päätöksenteon tasolla. Nämä kuvat toistuvat vuodesta toiseen eikä siihen löydetä ratkaisuja, jotka oikeasti toimisivat, Kynsilehto sanoo.
Jokainen kumivene kielii Kynsilehdon mukaan paitsi lähtömaan oloista myös EU:n maahanmuutto- ja turvapaikkapolitiikasta.

– Jokaikisessä veneessä kyse on luvallisen rajanylityksen eli luvallisen kansainvälisen liikkuvuuden mahdottomuudesta, joka koskee valtaosaa maailman väestöstä. Siinä mielessä jokainen kumivene kristallisoi tämän, riippumatta keitä yksilöitä siinä yksittäisessä veneessä on.

Kynsilehto on samaa mieltä kuin valtaosa EU-maiden sisäministereistä: Välimeren traaginen tilanne ei voi jatkua tällaisena. Kynsilehto uskoo, että samaa mieltä on myös iso osa EU-kansalaisista.
Sisäministerit työstävät parhaillaan esitystä, jonka mukaan vastuunjako perustuisi vapaaehtoisuuteen. Pariisissa alkuviikosta pidetyssä kokouksessa vapaaehtoisia turvapaikanhakijoiden vastaanottaja maita olisi nyt 14 EU:n 28 jäsenmaasta. Komissio on luvannut rahallista tukea, mutta esimerkiksi vastaanotettavien jakoperusteita eri maiden kesken ei ole kerrottu.

Suomi kuuluu vapaaehtoisten joukkoon. Äänekkäimmin vastustaa Italia, jonka sisäministeri Matteo Salvini ei luota muiden EU-maiden todella vastaanottavan Italiaan mahdollisesti rantautuvia turvapaikanhakijoita.
Kynsilehdon mukaan kaksinaismoralismi rehottaa kun EU-maat kieltävät muilta luvallisen maahanpääsyn, mutta kasvattavat kansantalouksiaan oleskelu- ja työluvattomien työpanoksella. Esimerkiksi Italian tai Espanjan maataloudesta tiedetään, ettei se selviäisi ilman miljoonia työluvatta työskenteleviä.
 

living_death

★ Still alive ™
Liittynyt
15.11.2016
Viestejä
7 017
Salvinilla on ihan hyvä ote, mutta pakolaistulva ei pääty koskaan, jos niitä aletaan seisottamaan satamissa ja jakamaan poliittisten tappeluiden jälkeen eri EU-maihin.

Paras ratkaisu olisi heti palauttaa laivalle pelastetut "siirtolaiset" sinne mistä tulivatkin ja näin antaa heille signaalia siitä, ettei näin toimimalla pääse helposti notkuvien ruokapöytien äärelle ja EU-maiden sosiaalihuoltojen piiriin.

Italian sisäministeri ei päästä oman maan rannikkovartioston alusta satamaan laivalla olevien siirtolaisten vuoksi
Italian sisäministeri Matteo Salvini on kieltänyt maan oman rannikkovartioston alusta palaamasta satamaan, koska Gregoretti-laivalla on Välimerestä pelastettuja siirtolaisia. Italian rannikkovartioston alus pelasti 135 siirtolaista merestä torstaina.

Rannikkovartiosto poimi siirtolaiset kahdesta aluksesta Maltan lähivesillä, ja odottaa nyt merellä lupaa palata satamaan.

Kovaa maahanmuuttolinjaa ajavan Salvinin mukaan rantautumislupa alukselle annetaan vasta sitten, jos muut Euroopan unionin maat lupaavat vastaanottaa 135 siirtolaista.
 
Liittynyt
06.01.2019
Viestejä
159
Salvinilla on ihan hyvä ote, mutta pakolaistulva ei pääty koskaan, jos niitä aletaan seisottamaan satamissa ja jakamaan poliittisten tappeluiden jälkeen eri EU-maihin.

Paras ratkaisu olisi heti palauttaa laivalle pelastetut "siirtolaiset" sinne mistä tulivatkin ja näin antaa heille signaalia siitä, ettei näin toimimalla pääse helposti notkuvien ruokapöytien äärelle ja EU-maiden sosiaalihuoltojen piiriin.
Pienemmillä resursseillakin toimisi kuin kuskaaminen ympäriinsä. Mutta EU-mailla tahtotila taitaa nimenomaan olla lisätä näitten määrää eikä vähentää, se niinsanottu pelastaminen on vain savuverhoa kuten 2015 oli niitten marssiminen maasta toiseen - tai kuten Ruotsista Suomeen, kun ensin oli wippajeita toisteltu tarpeeksi, junilla ja busseilla tuominen.

Näille ulkomaansattumuksille muuten hyviä lähteitä ovat ainakin ylläkin löytyvä hommaforumin twitter ja forumin pohjoismaat-alue, ulkomaat-alue sekä PT-media-sivusto joka suomentaa ruotsalaisten lehtien uutisia ja Herr Meenzerin twitter jossa saksalaisten lehtien uutisia suomeksi.

Ovat yleensä nopeampia uutisia suomentamaan kuin Yle tai HS ja lisäksi laajemmin uutisoivat eli eivät samalla tapaa valikoi ja esitä agendan mukaista näkemystä.
 

living_death

★ Still alive ™
Liittynyt
15.11.2016
Viestejä
7 017
Ruotsiin kelpavat näemmä vain aivokirurgit, insinöörit sekä korkeakoulutetut siirtolaiset. Ei menestyneen jääkiekkovalmentajana puoliso.

No, asuvat kuitenkin suurimman osan vuodesta Thaimaassa ja mikä estäisi muuttamasta sinne pyvästi.
 

living_death

★ Still alive ™
Liittynyt
15.11.2016
Viestejä
7 017
Elintasopakolaisia kaikki. Tuskin artikkelissa ilmoitetuilta "tohtoreilta ja tietokoneasiantuntijoilta" löytyy haluja palata kotimaahansa.

Maltaan saapuu mereltä tuhansia pakolaisia ja siirtolaisia odottamaan kohtaloaan
Ei kukaan haluaisi lähteä kotoaan. Mutta Afrikassa ei ole vapautta olla oma itsensä, jos on väärä uskonto tai poliittinen näkemys tai toisenlainen seksuaalinen suuntautuminen.
Ali katselee Hal Farin keskuksen auringossa hehkuvia kontteja. Hän pakeni Somaliasta ääri-islamistista al-Shabaabia.

– Euroopan ei pitäisi lukita ihmisiä keskuksiin, vaan tarjota heille koulutusta, sanoo Ali.

– Monilla on paljon taitoja. Täällä on tohtoreita ja tietokoneasiantuntijoita. Rauhallisemman tulevaisuuden koittaessa he voisivat palata Afrikkaan kehittämään kotimaitaan, samoin kuin tapahtui siirtomaavallan purkautuessa.
Vallettan elokuvafestivaaleilla kesäkuussa saksalainen kansalaisjärjestö Lifeline kertoi UNHCR:n järjestämässä tilaisuudessa, miten Maltan viranomaiset viime kesänä takavarikoivat järjestön laivan, joka oli pelastanut pakolaisia Välimerestä. Laivassa olleet 243 pelastettua jaettiin kahdeksaan maahan, ja laivan kapteenille lätkäistiin 15 000 euron sakot.

– Siitä lähtien kun Italian hallitus sulki satamat, pelastuslaivojen miehistöä on yhä enemmän alettu kohdella rikollisina. Laivat joutuvat odottamaan satamaan pääsyä päiväkausia, mikä tekee olosuhteet entistä vaikeammiksi, sanoo Hamid.
 

neko

ᓚᘏᗢ
Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
3 756
Muuttopuhos -lehti osaa kuvitteellisesti kertoa:

Ei kukaan haluaisi lähteä kotoaan, mutta Afrikassa ei ole mahdollisuutta KelaGold-korttiin. Joten on nähtävä vaivaa.

- Se on kuulemma todella näppärä, joustaa kun on tarvetta, eikä huolta takaisin maksusta ole, Mohusu toteaa päätään pyöritellen mutta iloissaan.

- Meidän suvusta moni, tosin pieni osa koko suvusta, on jo hankkinut sen. He sitä minulle suosittelivat ja kehoittivat jo saapumaan Suomeen.

- Miten se ihme on saatu aikaan? Teet vain lisää lapsia, ja niitähän tulee, ja rahaa tulee menojen sijaan lisää, Mohusu vinkkaa iloitsee iloisesti silmää haaveillessaan jo tulevasta kotimaasta.

- Toki, matka on kallis, joten kohteessa on oltavakin palvelut sen mukaiset, hän vakavoituu ja heristelee etusormea.

- Ja kulttuuri on vääränlaista, ainakin toistaiseksi. Eikä hänen kaltaiselle ammattimiehelle ole samanlaisia rannikkopartiointi-keikkoja tiedossa. Niin on erilainen kulttuuri. Vapaasti ei saa yrittää, Mohusu muljauttaa silmänvalkuaisia ja iloista hymyä.

- Ainahan voi käydä lomalla Somaliassa, ei oikeaa kotimaata ja kulttuuria tarvitse unohtaa, ei edes vähentää, hän jatkaa.

Puhetta riittäisi vaikka kuinka, mutta nyt on kiire. Jalla jalla. Kuljetusalus on lähdössä viemään miehiä turvallisesti merelle, jossa Mohusu ja "muutama" muu mies poikineen, siirtyvät sopivan paikan tullen perässä vedettyyn pikkuveneeseen, "ajelehtimaan ja löytymään merihädästä”, kuten Mohusu asian iloisesti muotoilee.

- On nämä eurooppalaiset rajanylitykset erikoisia, toteaa Musuh ja viittaa kaikelle kintaalla.
 
Liittynyt
19.10.2016
Viestejä
948
Kovaa menoa Saksassa: Äiti ja poika työnnettiin junan alle Saksassa, 8-vuotias kuoli

8-VUOTIAS poika kuoli maanantaina Saksassa, kun hänet ja hänen äitinsä työnnettiin junan alle Frankfurtin am Mainin kaupungissa, uutistoimisto AFP kertoo.

Pojan äiti loukkaantui tapahtuneessa.

TEOSTA epäillään 40-vuotiasta ulkomaalaistaustaista miestä. Miehen ei uskota tunteneen uhreja.

Miehen epäillään työntäneen pojan ja äidin Frankfurtin juna-asemalle saapuneen luotijunan alle. Äiti ehti pelastautumaan vain täpärästi.

Hän on ollut AFP:n mukaan sairaalahoidossa.

Epäilty lähti teon jälkeen pakoon, mutta saatiin pian kiinni ja pidätettiin. Teon motiivi ei ollut maanantaina iltapäivällä tiedossa.

OIKEISTOPOPULISTINEN Vaihtoehto Saksalle -puolue (AfD) kytki tapahtuneen nopeasti Saksaan viime vuosina saapuneisiin pakolaisiin ja siirtolaisiin, AFP kertoo. Saksalaisen NTV-uutiskanavan mukaan epäilty on Eritrean kansalainen.

Puolueen entinen puheenjohtaja Alice Weidel vaati pikaviestipalvelu Twitterissä, että hallitus ”alkaisi vihdoinkin suojella” Saksan kansalaisia.

Vain kymmenen päivää aikaisemmin 34-vuotias nainen kuoli Saksassa, kun hänet työnnettiin junan alle Voerdessa Duisburgin kaupungin lähellä.
 
Liittynyt
31.10.2016
Viestejä
2 234
Saksa aikoo ottaa Välimereltä pelastetut "15-17-vuotiaat" siirtolaiset vastaan.

"Maan sisäministerin Matteo Salvinin mukaan kaikki maahan maanantaina päästetyistä ovat kertoneet olevansa 15–17-vuotiaita."

"Saksan sisäministeriön edustajan mukaan Saksa on jo antanut Euroopan komissiolle merkkejä siitä, että maa voisi ottaa siirtolaisia vastaan. Saksa ei kuitenkaan määritellyt tarkemmin, kuinka monta se on valmis ottamaan."

Italia päästi pelastettuja siirtolaislapsia maahan rannikkovartioston alukselta – Salvini kielsi viime viikolla aluksen rantautumisen
 

living_death

★ Still alive ™
Liittynyt
15.11.2016
Viestejä
7 017
Tanskassakin kiehuu.

Muutos Tanskan pakolaispolitiikassa: Vastaanottaa kiintiöpakolaisia vuosien tauon jälkeen – demareita syytetään vaalilupauksen rikkomisesta
Tanskan uusi hallitus on ilmoittanut YK:n pakolaisjärjestölle UNHCR:lle maan ottavan jälleen vastaan kiintiöpakolaisia. Tanska lopetti pakolaisten vastaanottamisen joitakin vuosia sitten.

Politiken-lehden mukaan (siirryt toiseen palveluun) uusi ulkomaalaisasioista ja integraatiosta vastaava ministeri Mattias Tesfaye ilmoitti UNHCR:lle heinäkuun 11. päivä, että Tanska on valmis vastaanottamaan jo tänä vuonna pienen ryhmän erityisen vaativaa hoitoa tarvitsevia kiintiöpakolaisia.

Tarkkaa määrää tai aikataulua tänä vuonna vastaanotettavista pakolaisista ei ole kerrottu. Ennen keskeytystä Tanska otti kiintiöpakolaisia vastaan vuosittain noin 500.
 
Liittynyt
20.06.2017
Viestejä
2 008
Jokin ei täsmää kuin kesäisesti pukeutunut nuori nainen ei päässyt Malmössä bussiin: Amanda, 19, ei päässyt bussiin Malmössä topissa ja sortseissa - kuljettaja piti liian vähäpukeisena

"Voin vahvistaa, ettei kuljettajan toiminta perustunut uskonnollisiin tai poliittisiin syihin"
"Skånetrafiken clarified on its website that it had no policy prohibiting women from wearing certain clothes."

Kenties kuskilla oli vain huono päivä kun keksi itse säännön ilman tyypillistä motiivia. No ehkä tämä selviää kun media löytää "Nils Gustavin" ja kysyy suoraan.
 
Liittynyt
16.10.2016
Viestejä
2 994
Törmäsin kanssa tuohon juttuun ja googlailin ruotsinkielisiä juttuja asiasta ja svedu foorumeita.
Yhdessäkään jutussa ei mainita mitään bussikuskista, on vain tuo tuo pomon "vahvistus", eli 99,9% varmuudella on rauhanuskonnon edustaja kyseessä.
Jos olisi ollut kantis niin feminatsit ja meetoot olisivat jo repineet tämän sovinistin kappaleiksi, kun ei ole kuuluu vain sirkkojen sirinää.
 

living_death

★ Still alive ™
Liittynyt
15.11.2016
Viestejä
7 017
Siirtolaisnäytelmä jatkuu. Aika kurjaa kun aluksella on vain yksi vessa.

Italia päästää yli sata rannikkovartioston aluksella jumissa ollutta siirtolaista maahan
Italia aikoo päästää yli sata rannikkovartioston aluksella jumissa ollutta siirtolaista maahan, kertoo sisäministeri Matteo Salvini. Sisäministeri kertoi Facebookissa antavansa luvan maihinnousuun.

Italian rannikkovartioston partiot poimivat siirtolaiset Välimereltä viime viikolla, minkä jälkeen siirtolaiset ovat olleet jumissa aluksella, koska Italia on estänyt maihinnousun. Siirtolaisista osa oli päästetty maihin jo aiemmin, mutta keskiviikkona aluksella oli yhä 116 siirtolaista.

Italialaismedian mukaan syyttäjät olivat käynnistäneet tutkinnan aluksen oloista. Siirtolaisilla kerrottiin olevan aluksella käytössään vain yksi vessa.
AFP:n lähteen mukaan Ranska, Saksa, Irlanti, Luxemburg ja Portugali aikovat auttaa siirtolaisten sijoittamisessa. Avustustöihin osallistuu myös Italian katolinen kirkko.
 
Liittynyt
31.10.2016
Viestejä
2 234
Hollannissa kielletään kasvojen peittäminen julkisissa rakennuksissa ja julkisissa kulkuneuvoissa. Milloin tämä saadaan Suomeen?

"Hollannissa astuu tänään voimaan laki, joka kieltää kasvot peittävien vaatteiden käytön julkisissa rakennuksissa ja julkisissa kulkuneuvoissa.

Kiistellystä laista käytetään julkisessa keskustelussa nimeä burka-kielto, vaikka se koskee kaikkia kasvot peittäviä asusteita, kuten hiihtomaskeja ja kypäriä.

Burka on joidenkin musliminaisten käyttämä kangasvaate, joka peittää koko vartalon kasvoineen. Laki kieltää burkan lisäksi niqabin eli kasvohunnun käytön.

Laki määrää 150 euron sakon niille, jotka käyttävät kasvoja peittäviä vaatteita hallintorakennuksissa, kouluissa, terveyskeskuksissa ja julkisissa kulkuneuvoissa. Sakon saa, jos ei suostu pyynnöstä huolimatta riisumaan kasvot peittävää vaatetta.

Kielto ei koske kasvojen peittämistä kaduilla.

Kiisteltyä lakia on yritetty saada voimaan vuodesta 2006 ja sitä on arvosteltu muun muassa Hollannin perustuslain takaaman uskonnonvapauden vastaiseksi. Senaatti hyväksyi lain lopulta vuonna 2018.

Kiellon odotetaan törmäävän hankaluuksiin. Hollannin toiseksi suurin sanomalehti, rotterdamilainen Algemeen Dagblad, kertoo(siirryt toiseen palveluun), että maan suurimmat julkisen liikenteet palveluntarjoajat eivät aio valvoa lakia.

Burkakielto on Euroopan maista voimassa Belgiassa, Bulgariassa, Itävalllassa, Ranskassa ja Tanskassa.

Lähteet: AFP"


Hollannissa astuu tänään voimaan kiistelty "burka-kielto" – Kasvoja ei saa peittää julkisissa rakennuksissa eikä liikennevälineissä
 

living_death

★ Still alive ™
Liittynyt
15.11.2016
Viestejä
7 017
Öö, hetkinen! Eikö tätä rikollista toimintaa saada millään loppumaan?

Yksinkertaisessa suunnitelmassa on tarkoitus viedä ihmisiä turvaan lähimpiin satamiin, kuten ennenkin o_O

Lääkärit ilman rajoja alkaa taas pelastaa ihmisiä Välimerellä, vaikka pääsy Euroopan satamiin on epävarmaa – ”Ihmisiä kuolee, ja meidän on vain toimittava”
Lääkärit ilman rajoja -järjestö aloittaa jälleen etsintä- ja pelastustyöt Välimerellä.

Järjestön tiedotteen mukaan uusi Ocean Viking -alus lähtee pelastustehtäviin perjantaina Marseillesta.

Tarkoitus on päästä mahdollisimman nopeasti vesille ja pelastamaan ihmisiä, sillä tilanne Välimerellä on vakava: reitillä on hukkunut tänä vuonna ainakin 426 ihmistä. Välimerestä on tullut maailman vaarallisin merireitti siirtolaisille.

”Meidän velvollisuutemme on estää ihmisiä hukkumasta ja saattaa heidät turvaan”, toteaa toiminnanjohtaja Linda Konate Lääkärit ilman rajoja -järjestön Suomen-toimistosta.
Ocean Viking pääsee perjantaina vesille Norjan lipun alla. Suunnitelma on yksinkertaisesti viedä viranomaisten kanssa yhteistyössä pelastetut ihmiset turvaan lähimpään satamaan kuten ennenkin.

Tehtävä ei ole helppo, sillä pelastusaluksilla on yhä vaikeuksia päästä satamiin. Välimerellä on tälläkin hetkellä jumissa siirtolaisia kuljettava alus, jota Italia ei päästä aluevesilleen.
 

neko

ᓚᘏᗢ
Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
3 756
Saksassa syyrialainen pakolainen hakkasi kasakkimiehen miekalla kuoliaaksi:

Man is hacked to death with a samurai sword 'by his Syrian migrant ex-flatmate' in a Stuttgart street as hysterical witnesses scream in vain at the attacker to stop


Man hacked to death in the middle of the road in terrifying 'sword' attack in Stuttgart | Daily Mail Online

Rikkautta. Ei mulla muuta. Paitsi, että tämäkin oli otettu väärillä tiedoilla turhapaikanhakijaksi tjsp, tietoja ei tietenkään tarkistettu. Kukapa niistä mitään selvää saisikaan.

Voi vain arvailla, kuinka paljon näitä on väärillä tiedoilla Euroopassa yleensäkin.
 
Liittynyt
31.03.2017
Viestejä
270
Varmaan nämä hyvä laittaa tänne:

Frankfurtissa kahdeksanvuotias poika työnnetty junan alle, äitiäkin yritetty yritetty työntää, poika kuoli, tekijä Eritrealainen
https://time.com

17-vuotias heitti 6-vuotiaan alas Tate Londonin näköalatasanteelta, uhrilla vakavia mahdollisesti hengenvaarallisia vammoja
Teenager who threw boy, six, from Tate modern blamed social services | Daily Mail Online
Ja
www.dailymail.co.uk/news/article-7305461/amp/Pictured-Eritrean-man-accused-killing-young-boy-Germany.html
 
Viimeksi muokattu:

living_death

★ Still alive ™
Liittynyt
15.11.2016
Viestejä
7 017
Ihmeellistä. He haluavat sakottaa meitä ihmishenkien pelastamisesta.

"Vankilasta pääsee pois, merenpohjasta ei" – Espanjalainen hengenpelastaja auttaa Välimerellä siirtolaisia uhkauksista välittämättä
Oscar Camps levittää laivan kannelle papereja, joissa Espanjan kehitysministeriö ilmoittaa 900 000 euron uhkasakosta.

– He haluavat sakottaa meitä ihmishenkien pelastamisesta.
Camps puhuu pitkään siitä, miten EU:ssa on unohdettu se, että mikään laki tai määräys ei voi nousta ihmishengen yläpuolelle.
Camps vertaa Välimeren tilannetta holokaustiin.

– Kahdenkymmenen vuoden päästä meiltä kysytään, miksi emme tehneet mitään, hän uskoo.
 

svk

Apua, avatarini on sormi!
Liittynyt
14.12.2016
Viestejä
2 810
Valehteli itsensä siis huimat kaksi vuotta nuoremmaksi kuin todellisuudessa on. On näitä räikeämpiäkin tapauksia ilmennyt.
 
Liittynyt
16.10.2016
Viestejä
2 994
Pointtihan oli se että se valehteli silloin kun tuli maahan, joka helpottaa maahan pääsemistä (kun ilmoittaa itsensä alaikäiseksi) ja rahahanojen äärelle pääsyä.
 

?..

BANNATTU
BANNED
Liittynyt
06.04.2018
Viestejä
3 125
Taitaa olla enemmänkin normijuttu nämä valehtelevat pakolaiset.

Saksassa syyrialainen pakolainen hakkasi kasakkimiehen miekalla kuoliaaksi:

Man is hacked to death with a samurai sword 'by his Syrian migrant ex-flatmate' in a Stuttgart street as hysterical witnesses scream in vain at the attacker to stop


Man hacked to death in the middle of the road in terrifying 'sword' attack in Stuttgart | Daily Mail Online


Jordanian who posed as a Syrian refugee to claim benefits hacked his ex-flatmate to death 'because he feared he had exposed his lie'
 

svk

Apua, avatarini on sormi!
Liittynyt
14.12.2016
Viestejä
2 810
Taitaa olla enemmänkin normijuttu nämä valehtelevat pakolaiset.
Jordanian who posed as a Syrian refugee to claim benefits hacked his ex-flatmate to death 'because he feared he had exposed his lie'
 
Liittynyt
31.10.2016
Viestejä
2 234
Taitaa olla enemmänkin normijuttu nämä valehtelevat pakolaiset.
Jordanian who posed as a Syrian refugee to claim benefits hacked his ex-flatmate to death 'because he feared he had exposed his lie'
 • WARNING GRAPHIC CONTENT
 • Issa Mohammed stabbed Wilhelm L. with a samurai sword in Stuttgart, Germany
 • Horrified onlookers tried in vain to save the victim but he died at the scene
 • The Jordanian, 28, crossed the Mediterranean in a boat with asylum seekers
 • He thought his former roommate had exposed him as a fake to the German authorities

Vaikeaa ymmärtää näiden järjenjuoksua. "Tapan kaverini, jotta valehteluni ei selviä". :facepalm:
 

neko

ᓚᘏᗢ
Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
3 756
Saahan sitä todeta mitä haluaa. Se että onko sillä todellisuuden kanssa mitään tekemistä on toinen asia.

Saattaa Orpokin nykyään oppositiossa alkaa olemaan eri mieltä, ainakin suosiota nostaakseen.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
6 358
Joukkueelle toki ihan se ja sama kunhan potkii sitä palloa. Ainoa relevantti asia että pitävät mielessä sopimusneuvotteluissa että on oikeasti vanhempi.
Pitäisikö sitten olla liigan puolesta jotain sanktiota niin jaa-a... ei liiga voi ruveta maahanmuuttovirastoksi. Mamuvirasto voisi periaatteessa perua turvapaikan, jonka jälkeen tiimin pitäisi sitten tuoda tyyppi maahan samaan tapaan kuin muutkin ulkomaalaiset.
 
Liittynyt
21.10.2016
Viestejä
2 234
Vaikeaa ymmärtää näiden järjenjuoksua. "Tapan kaverini, jotta valehteluni ei selviä". :facepalm:
Voi hyvin olla että seuraamukset valheen paljastumisesta olisivat suuremmat kuin murhan/tapon, "ensikertalaisena" 5 vuotta elämästä ja korvaukset jotka käytännössä valtio maksaa. Tuomiota pehmennetään ehkä vielä esittämällä hullua. Pitäkäämme mielessä että joissakin kulttuureissa tappaminen kunnian säilyttämiseksi saa hyväksynnän nuhteettomiltakin kansalaisilta.
 

living_death

★ Still alive ™
Liittynyt
15.11.2016
Viestejä
7 017
Jälleen "pelastettu" Libyan rannikolta 81 siirtolaista ja jotka on siirretty toiseen alukseen, jonka kyydissä oli ennestään 130 siirtolaista.

Avustusjärjestöjen alus pelasti 81 siirtolaista Libyan edustalta – juhlakausi hillinnee viranomaisten partiointia
Ranskalaisten avustusjärjestöjen alus on pelastanut 81 siirtolaista Libyan rannikon edustalta sunnuntaina. SOS Mediterranean ja Lääkärit ilman rajoja -järjestöjen operoima alus pelasti pääosin sudanilaisista nuorista miehistä koostuneen joukon, joka oli lähtenyt lauantaina Libyasta merelle kumiveneellä.

Uutistoimisto AFP:n toimittajan mukaan pelastetut vietiin norjalaiseen Ocean Viking -alukseen, jonka kyydissä oli jo ennestään 130 siirtolaista.

Samalla alueella liikkuva espanjalaisen Proactiva-järjestön Open Arms -aluksella on puolestaan 160 siirtolaista, joista 121 on ollut kyydissä yli 10 päivää, kun EU-maat pohtivat, mitä heille pitäisi tehdä.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
5 558
Tollasella paatilla on kuitenkin kohtalaisesti kuluja niin kuka ne maksaa? Jotkut yksittäiset rikkaat 'hyväntekijät'? Vai onko hyväntekeväisyysjärjestöjä taustalla? Jos on niin onkohan niistä jotain listaa, jotta tietää ainakin mihin ei kannata laittaa sentin latia kun se voi päätyä tukemaan salakuljetusta.
 
Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
1 044
Tollasella paatilla on kuitenkin kohtalaisesti kuluja niin kuka ne maksaa? Jotkut yksittäiset rikkaat 'hyväntekijät'? Vai onko hyväntekeväisyysjärjestöjä taustalla? Jos on niin onkohan niistä jotain listaa, jotta tietää ainakin mihin ei kannata laittaa sentin latia kun se voi päätyä tukemaan salakuljetusta.
Vähän foliota, mutta en pitäisi mitenkään mahdottomuutena, jos siellä olisi myös venäläistä rahaa taustalla. Loppujen lopuksi aika halpa tapa aiheuttaa suurta eripuraa EU-maiden välille. Näin minä ainakin toimisin, jos olisi tarvetta aiheuttaa kaaosta :cigar2:
 
Toggle Sidebar

Uusimmat viestit

Statistiikka

Viestiketjut
247 350
Viestejä
4 314 629
Jäsenet
72 004
Uusin jäsen
Scorpionikastike

Hinta.fi

Ylös Bottom