- Liittynyt
- 22.10.2016
- Viestejä
- 7 583
Kerrostaloluukussa kykkivästä kaupunkilaisesta se voi tuntua siltä, mutta normaalit ihmiset kyllä viettää iltaisin aikaa ulkona.
Kaupungistuminen on valitettavasti se mikä yhteiskunnassa jyllää.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Huomio: This feature may not be available in some browsers.
Kerrostaloluukussa kykkivästä kaupunkilaisesta se voi tuntua siltä, mutta normaalit ihmiset kyllä viettää iltaisin aikaa ulkona.
Kaupungistuminen on valitettavasti se mikä yhteiskunnassa jyllää.
Kerrostaloluukussa sillä valolla on vielä vähemmän merkitystä, joten senkin takia kesäaika on paras aika.
"Kyllä minä ainakin" ajatusmalli ei taida olla paras mahdollinen tapa ratkaista yhteiskunnallisia asioita, varsinkin kun tässä hommassa on aika monta muuttujaa. Toki omalle kohdalle parhaan ratkaisun voi kukin pohtia mutta ei sillä tässä systeemissä taida olla paljon merkitystä.. jotakin tästä päätetään ja siiten pitänee sopeutua tai muuttaa muualle.
Etenkin kun monelle on selvästi liian vaikea hahmottaa, että niitä valoisia iltoja varten pitää sitten ihan tosissaan herätä tuntia aikaisemmin sinne työmaalle.
Minun vuorokausirytmin määrittää kello eikä aurinko. Herään kuudelta, oli sitten aurinko missä tahansa, koska minun pitää mennä töihin samaan aikaan aina riippumatta auringosta. Minulla on myös pimennysverhot sekä herätysvalo, joten minulle on yhdentekevää paistaako aurinko silloin kun herään vai ei. Sen sijaan töiden jälkeen olen mielelläni ulkona ja se on huomattavasti mukavampaa silloin kun on valoisaa. Tästä syytä kesäaika on aivan ylivoimaisesti parempi. Lisäksi uskon että suurin osa ihmisistä elää myös kellon eikä auringon mukaan.Näin niinkuin sadannen kerran kysyttynä: Miten ihmeessä se kellon viisari auttaa nukkumaan pidempään, kun vuorokausirytmiä määrittää aurinko eikä se mitä kello näyttää?
Minun vuorokausirytmin määrittää kello eikä aurinko. Herään kuudelta, oli sitten aurinko missä tahansa, koska minun pitää mennä töihin samaan aikaan aina riippumatta auringosta. Minulla on myös pimennysverhot sekä herätysvalo, joten minulle on yhdentekevää paistaako aurinko silloin kun herään vai ei. Sen sijaan töiden jälkeen olen mielelläni ulkona ja se on huomattavasti mukavampaa silloin kun on valoisaa. Tästä syytä kesäaika on aivan ylivoimaisesti parempi. Lisäksi uskon että suurin osa ihmisistä elää myös kellon eikä auringon mukaan.
Mutta koska sinä tunnut elävän jossain ihan omissa maailmoissasi missä herätään aurinkoon jne. niin tästä on ihan turha kiistellä kun muut ihmiset elävät täysin erilaisessa maailmassa kuin sinä.
Aikaiset aamuherätykset tuntuvat haittaavan joitakin patalaiskoja vätyksiä.
Olen elänyt koko ikäni näitä kahta aikavyöhykettä. En tunne heränneeni kaikkia keväitä, kesiä ja syksyjä jotenkin tuntia aikaisemmin kuin olisi pitänyt.Etenkin kun monelle on selvästi liian vaikea hahmottaa, että niitä valoisia iltoja varten pitää sitten ihan tosissaan herätä tuntia aikaisemmin sinne työmaalle.
Aikaiset aamuherätykset tuntuvat haittaavan joitakin patalaiskoja vätyksiä.
Sanoo anonyymi henkilö keskustelupalstalla kohta aamukolmelta? Tämä onkin se paras tapa puolustaa kantaansa kun asiaväitteet loppuvat..
Tällä ei taas ole kellonsiirtelyn kanssa mitään tekemistä.
Voi pyhä yksinkertaisuus.
Eläminen edellyttää aivotoimintaa. Zombiet eivät elä. Heitä se kello mäkeen, niin alkaa ehkä ajattelukin luistaa.
Tuokin olisi muuten ihan ok kokeilu, mutta se kävisi kaikkien tietojärjestelmien kanssa sen verran hankalaksi ja sitä myöten kalliiksi, että ei kannata alkaa moiseen venkslaukseen.Varsinaiseen kesä- vai normaaliaika keskusteluun en oikein ole muodostanut kantaani. Tarvitsisi tehdä sellainen vuosi normaaliaikaa ja vuosi kesäaikaa niin voisi paremmin ottaa kantaa kumpi olisi parempi.
Onneksi juuri tätä varten on kehitetty automaattinen tietojen käsittely eli ATK.Tuokin olisi muuten ihan ok kokeilu, mutta se kävisi kaikkien tietojärjestelmien kanssa sen verran hankalaksi ja sitä myöten kalliiksi, että ei kannata alkaa moiseen venkslaukseen.
Huomasin huumoritagin, mutta kommentoin silti aiheesta niille, jotka eivät tätä ongelmaa sinäänsä simppelissä asiassa tiedosta.Onneksi juuri tätä varten on kehitetty automaattinen tietojen käsittely eli ATK.
[/huumori]
Kukas sellaista on toitottanut? Edellisessä äänestyksessähän mielipiteet jakautuivat kutakuinkin puoliksi.Kovasti toitotetaan että enemmistö ihmisistä haluaa kesäajan.
Yllättäen tämäkin muuttuu pohjois-eteläsuunnassa. Yleensä vasta huhtikuussa alkaa täällä oleen sulana ja putsaukset vähän ennen vappua. Ja pyörä kulkee silti ympäri vuoden ja vuorokaudenMitä harrastuksiin tulee, niin maaliskuun loppupuolella onjo usein tiet sulat ja joskus hiekastakin putsattu, niin kyllä sitä pyörää tulee käytettyä ulkona enemmän.
Kukas sellaista on toitottanut? Edellisessä äänestyksessähän mielipiteet jakautuivat kutakuinkin puoliksi.
Mediassahan on toitotettu pääasiassa juuri päinvastaiseen suuntaan viimeisen vuoden verran ja aina lähteenä on ollut yksi ja sama unitutkija. Vasta tässä muutamien viime kuukausien aikana on alkanut kuulumaan tuon näkemyksen kyseenalaistamista ja pohdintaa toiseen suuntaan ja sitä luonnollisesti lisäsi tämän vahvasti siteeratun unitutkijan omakin kommentti siitä, ettei valoisan ilta-ajan hyötyjä ole oikeastaan edes tutkittu.Ei tarvitse mennä kuin sivu tai pari taaksepäin tässä threadissa ja joku sanoi että suurin osa sitä ja tätä.
Ja ylipäätäänkin medioissa mitä tästä on lukenut niin kovasti toitotetaan kesäajan puolesta ja että talviaika on saatanasta ja ikuinen pimeys jota kaikki vihaa. Ja että kesäaika on paras kaikille.
Tiedän kyllä mikä äänestystulos oli, aika lailla 50-50.
Ei sanella, vaan päätetään siellä yhdessä. On ihan mielekästä, että aikavyöhykkeet ja kesä- ja talviaikaan siirtymiset tai siirtymättömyydet menevät jotenkin järkevästi Euroopassa. Liike-elämä ja matkailu kärsivät, jos ei ole yhteistä käytäntöä. Ei tässä ole muusta kyse kuin siitä, että hosumalla tulee huonoa jälkeä. Ongelmahan on siinä, että osa maista haluaa jäädä kesä- ja osa talviaikaan, mutta vierekkäisillä mailla pitäisi olla jotenkin looginen käytäntö, ettei tapahdu niin, että välissä on yksi maa, jolla on eri aikavyöhyke kuin kummallakin puolella olevilla rajanaapureilla.Tämä on myös yksi niistä asioista jotka laittavat myös miettimään miksi helvetissä tämä(kin) asia sanellaan Brysselistä?
Tässä tapauksessa EU sentään vaikuttaisi olevan about ainoa taho, jossa sitä kääntelyä edes mietitään lopetettavaksi.Kellojen siirtely kaksi kertaa vuodesta on mielestäni yksi typerimpiä asioita mitä tällä hetkellä iso osa maapallon porukasta tekee.
Tämä on myös yksi niistä asioista jotka laittavat myös miettimään miksi helvetissä tämä(kin) asia sanellaan Brysselistä?
Ei sanella, vaan päätetään siellä yhdessä. On ihan mielekästä, että aikavyöhykkeet ja kesä- ja talviaikaan siirtymiset tai siirtymättömyydet menevät jotenkin järkevästi Euroopassa. Liike-elämä ja matkailu kärsivät, jos ei ole yhteistä käytäntöä. Ei tässä ole muusta kyse kuin siitä, että hosumalla tulee huonoa jälkeä. Ongelmahan on siinä, että osa maista haluaa jäädä kesä- ja osa talviaikaan, mutta vierekkäisillä mailla pitäisi olla jotenkin looginen käytäntö, ettei tapahdu niin, että välissä on yksi maa, jolla on eri aikavyöhyke kuin kummallakin puolella olevilla rajanaapureilla.
Ehkä se on sitten se että minun on vaikea ymmärtää äveriäiden pukumiesten ja heidän palkkaamien lobbareiden näkökohtia tässä asiassa mutta kun nämä samat ovat kovaa ääntä huutamassa muutenkin siitä että liikemaailman ja yritysten olisi saatava vapaasti pyöriä 24/7/365 niin en jotenkaan ymmärrä miten se jokusen tunnin aika ero voi olla merkityksellinen siinä kohtaa. Kun tämä puljaaminen on aikanaan käyttöön otettu, on eletty varsin erilaisessa maailmassa mitä tulee esimerkiksi työaikoihin ja niiden joustavuuteen.Ei sanella, vaan päätetään siellä yhdessä. On ihan mielekästä, että aikavyöhykkeet ja kesä- ja talviaikaan siirtymiset tai siirtymättömyydet menevät jotenkin järkevästi Euroopassa. Liike-elämä ja matkailu kärsivät, jos ei ole yhteistä käytäntöä. Ei tässä ole muusta kyse kuin siitä, että hosumalla tulee huonoa jälkeä. Ongelmahan on siinä, että osa maista haluaa jäädä kesä- ja osa talviaikaan, mutta vierekkäisillä mailla pitäisi olla jotenkin looginen käytäntö, ettei tapahdu niin, että välissä on yksi maa, jolla on eri aikavyöhyke kuin kummallakin puolella olevilla rajanaapureilla.
Sunnuntaina taas nöyrästi talviaikaan – Kellojen siirtelyn lopettaminen jumissa EU:ssa: ”Pettymys”
Ei taida sitten ensikeväänä jäädäkään ikuinen pimeys talviajan muodossa voimaan. Hyvä homma, että saadaan nauttia valosta vielä ensi kesänäkin
Tässä tapauksessa EU sentään vaikuttaisi olevan about ainoa taho, jossa sitä kääntelyä edes mietitään lopetettavaksi.
Onneksi sentään tämä syksyinen kääntö on vähemmän tuhoisa unirytmeille, kun tulee vain tunti lisää nukkumisaikaa.
Syy ei siis lähinnä ole itse "EU:ssa" vaan maissa jotka eivät pääse yksimielisyyeen siitä.Venäjä lopetti jo muutama vuosi sitten, ja maailmassa on aika monta muuta maata jossa ei tätä idiotismia ole koskaan ollutkaan.
Lähinnä EU taas osoittaa päätöksentekonsa hitautta ja jähmeyttä siinä että tämän lopettamisessa tuntuu menevän monta vuotta.
Eikös se silloin ole vähän niinku EU:n ongelma? Esimerkki siitä miten hitaasti asioita saadaan väännettyä läpi, jos joitain maita ei satu kiinnostamaan.Syy ei siis lähinnä ole itse "EU:ssa" vaan maissa jotka eivät pääse yksimielisyyeen siitä.
EU:ssa ajetaan vain "tärkeitä" asioita. Kellon siirto on nyt sellainen "ei kiinnosta" asia.Eikös se silloin ole vähän niinku EU:n ongelma? Esimerkki siitä miten hitaasti asioita saadaan väännettyä läpi, jos joitain maita ei satu kiinnostamaan.
Juuri näin. Kellojen siirtelyn merkitys talouteen ja mihinkään isoon on aika mitätön, oikeastaan suurin vaikutus olisi kansalaisten elämän helpottaminen ja yksinkertaistaminen.EU:ssa ajetaan vain "tärkeitä" asioita. Kellon siirto on nyt sellainen "ei kiinnosta" asia.
EU:ssa ajetaan vain "tärkeitä" asioita. Kellon siirto on nyt sellainen "ei kiinnosta" asia.
Tämä olisikin aika mielenkiintoinen scenaario. Valitettavasti mallioppilas suomi tekee varmuudeksi aina 110% suorituksen kun tavoite on 90% ja samassa asiassa eteläeuroopan maat sluibaa vain 60% suorituksen ilman mitään sen isompaa draamaa.Suomi voisi ottaa vaikka sakot EU:lta joka vuosi ja lopettaa tuon siirtelyn. Ehkä jossain vaiheessa muutkin järkevät maat voisi seurata perässä. Ja todella naurettavaa väittää että pitäisi olla samassa aikavyöhykkeessä maan X kanssa kun niitä eroja on aina jos mennää vähän länteen tai itään (joten mitä väliä onko sitä eroa jos mennään pohjoiseen tai etelään (ruotsinlaiva vs. vironlaiva), ei siihen kuolla). Ensi viikolla ilmoitus että Suomi siirtää vielä kerran kelloja, sen jälkeen ei enää koskaan. Muut maat saa tulla perässä tai veivata niitä edestakas jatkossakin.
Ja vielä siitäkin millä leveyspiirillä asut ja mikä on yleinen työaikasi. Mulle on esim. vapailla aivan sama, samoiten ku 6kuukautta vuodesta kun on joko pilkkopimeää tai vitun valosaa ympäri vuorokauden. Tuo aamun alkaminen ja illan päättyminen kun täällä siirtyy pahimmillaan tunnin parissa viikossa, nii ei se ole loppujen lopuksi nii väliks. Toisaalta olen vähän sillä mallillaa, että en toivo kesäisin olevani kesäajassa, mutta talvisin arvostan sitä, että se valo tulee joskus ennen puolta päivää oli sit aamu- tai iltavuoro.Jännä tämä pakotettu valittamisprosessi et jäädäänkö kesä vai talviaikaan.
Miks ei vaa heitetty kolikkoa asiasta suoralähetyksenä, kumpikin on parempi kuin kellon siirtämistä edestakas.
Niin pimeä ulkona kuin on 8 aikaan kannatan talviaikaa, mutta kyse taitaa loppupeleissä olla siitä kiinni oletko aamu vai iltapäivä-ihminen
Juuri näin. Kellojen siirtelyn merkitys talouteen ja mihinkään isoon on aika mitätön, oikeastaan suurin vaikutus olisi kansalaisten elämän helpottaminen ja yksinkertaistaminen.
En kyllä ymmärrä mitä se kansalaisen elämän helpottaminen on. Se että ei tarvitse siirtää kellon viisareita? Itsellä ainakin kaikki kellot siirtyi automaattisesti, ja talviaikaan siirtymisen huomasin aamun uutisista. Ymmärrän että kaikilla ei näin ole, vielä. Kohta on.
Talouselämä ja muut argumentit erikseen.