Keittiöväline suosittelut, kysymykset ja muu

Olisiko jokin tämmöinen sopiva?

Tuolta löytyy myös eri pituisena, reijitettynä ja muovikahvallisena.
Kuvan puukahvallinen kyllä joustaa varresta mutta on liian tunnoton eli löysä. Tämän takia hylkäsin kaapin perälle samaisen lastan ja etsin kirppikseltä vanhan Fiskarsin teräslastan mustalla muovikahvalla. Niissä vanhoissa on oikea tuntuma ja ergonomia, toisin kuin näissä uusissa.
 
Suositelkaas hyvää ja laadukasta keittiöajastinta. Saa olla digitaalinen tai mekaaninen, kunhan on laadukas.
 
Vinkkejä hyvistä, kestävistä kauhoista? Orthexit on hirvittävän pehmeää paskaa, olen itse katkonut varresta kaksi kappaletta ihan sekoittamalla vähän paksumpaa riisipuuroa ja viikonloppuna meni kolmas kun lapsi paineli lautaselle otettua jääkaappikylmää makaronilaatikkoa pienempiin osiin ja halkaisi kauhaosan. Ei ikinä enää noita tähän talouteen..
Pitäisi olla muovia tai vastaavaa materiaalia, jotta voi käyttää minkä tahansa keittiöastian kanssa ja pystyisi pesemään koneessa.
 
Suositelkaas hyvää ja laadukasta keittiöajastinta. Saa olla digitaalinen tai mekaaninen, kunhan on laadukas.
Ei ainakaan tämä
1705932752821.png


Huono magneetti, pysyy huonosti metallipinnoissa kiinni. Ostamassani on se magneetti vielä muutenkin vähän epätasaisesti kiinni jolloin ajastin kääntyy helposti ylösalaisin.

Lidlin joku muutaman euron kosketusnäyttöhalpislaite on toiminut ihan hyvin. Miinusta että pitää jokainen minuutti ja sekunti tökätä erikseen, nappia pohjassa pitämällä ei aikaa saa lisää. Ja kovat piippaukset on painellessa eikä niitä saa pois. Samat viat taitaa olla aika monessa laitteessa. Lidlin vekottimia saattaa vielä löytää kun ihan äskettäin olivat myynnissä. Samanlainen kuin tämä

Mekaaniset on kaikki ihan samaa mutta eri muotoisina. Niistäkin voi maksaa ylihintaa jos ostaa esim. Zassenhausenin ajastimen, joita samoja saa muilla merkeillä halvemmalla. Mekaanisissa on sitten se puute, että max aika yleensä 60 min eikä se välttämättä riitä kaikkeen.

Jos tämmöisiin haluaa panostaa, niin netistä tilaamalla saa mm. sellaisia joissa on kunnollinen numeronäppäimistö. Löytyy myös niitä joissa pyöritettävällä kiekolla tms. säädetään aika, niin ei tarvi tökkiä sormella minuutti tai sekunti kerrallaan.
 
Kuinka vaikea on löytää kunnollinen raastinrauta? Se perinteinen tornimallinen periaatteessa olisi ok, mutta se on hankala puhdistaa hyvin, on liian pienikokoinen tehokkaaseen käyttöön, usein vielä reunat pokattu väärään suuntaan eli ulkopuolelle. Ihan litteä raastinrauta olisi parempi, kunhan tekee normaalia karkeaa raastetta. Rösle 95022 voisi olla vähän sinnepäin, mutta yli 60e on aika rapea hinta näinkin yksinkertaisesta tuotteesta, onko vaihtoehtoja? Sama juttu siivuttimen kanssa, esim Rösle 95028 voisi olla sinnepäin mitä haetaan. Mandoliinikin voisi tulla ehkä kysymykseen, mutta haluaisin välttää turhia muovisia keittiötarvikkeita joita sitten ei kuitenkaan tule käytettyä kun ovat hankalia puhdistettavia ja tekevät sata eri asiaa, kun halutaan vain yhtä.. Mitä ajatuksia, milläs muut siivuttaa ohuenohuet perunat ja raastaa kaalin?
 
Viimeksi muokattu:
Kuinka vaikea on löytää kunnollinen raastinrauta? Se perinteinen tornimallinen periaatteessa olisi ok, mutta se on hankala puhdistaa hyvin, on liian pienikokoinen tehokkaaseen käyttöön, usein vielä reunat pokattu väärään suuntaan eli ulkopuolelle. Ihan litteä raastinrauta olisi parempi, kunhan tekee normaalia karkeaa raastetta. Rösle 95022 voisi olla vähän sinnepäin, mutta yli 60e on aika rapea hinta näinkin yksinkertaisesta tuotteesta, onko vaihtoehtoja? Sama juttu siivuttimen kanssa, esim Rösle 95028 voisi olla sinnepäin mitä haetaan. Mandoliinikin voisi tulla ehkä kysymykseen, mutta haluaisin välttää turhia muovisia keittiötarvikkeita joita sitten ei kuitenkaan tule käytettyä kun ovat hankalia puhdistettavia ja tekevät sata eri asiaa, kun halutaan vain yhtä.. Mitä ajatuksia, milläs muut siivuttaa ohuenohuet perunat ja raastaa kaalin?
Jos perus torniraastin on voluumin kannalta liian pienikokoinen käyttöön nähden niin suosittelisin siinä tapauksessa jo sähköraastinta sylinterin-/kartionmallisilla terillä. Saa todennäköisesti halvemmallakin kuin nuo Röslet. Ostin itse tuollaisen Lidlistä pari vuotta sitten täydellisenä heräteostoksena, kun oli -50% lapulla varustettu, eikä karkeaa raastetta ole sen jälkeen tullut enää kertaakaan tehtyä käsivoimin.

Ainoastaan kovat pastajuustot ja sitrukset on sen jälkeen tullut enää höylättyä käsin enimmäkseen koristelutarkoituksissa. Viipalehommissa tykkään kyllä käyttää veistä, vaikka tekee tuo niitäkin paria eri paksuutta. Ei ole vaan tullut kokeiltua. Kovin paksuja perunoita tai kaalinpaloja tuollainen ei tietysti syöttöputkestaan niele, vaikka pari porkkanaa yleensä meneekin yhtä aikaa ongelmitta.
 
Mitä ajatuksia, milläs muut siivuttaa ohuenohuet perunat ja raastaa kaalin?
Veitsellä. Siinä vaiheessa valmista, kun vasta kaivelisi osia välineisiin. Taito ja tarkkuus ei ole mitään huippukokki-tasoa, mutta omiin tarpeisiin riittää. Ja tehdessä kehittyy.
 
Veitsellä. Siinä vaiheessa valmista, kun vasta kaivelisi osia välineisiin. Taito ja tarkkuus ei ole mitään huippukokki-tasoa, mutta omiin tarpeisiin riittää. Ja tehdessä kehittyy.
Tavallinen juustohöylä on kätevä ja nopea jos puhutaan tavallisesta keräkaalista.
 
Tavallinen juustohöylä on kätevä ja nopea jos puhutaan tavallisesta keräkaalista.
Eikö se höylä mee tukkoon siitä kaalista?
Tai siis jotenkin en osaa kuvitella miten kaalia vois juustohöylällä saada raastettua.
Tähän asti käyttäny tyyliä että kaali puoliks tai neljään osaan riippuen minkä kokonen, ja veitsellä ohutta silppua.
 
Kyllä tosiaan pitää halkaista ensin ja sitten sitä halkaistua pintaa höyläämään. Tulee ohutta ja tasalaatuista lastua. Ei mene tukkoon.
 
Ennen vanhaan mandoliinin kanssa pystyi käyttämään sitä laitetta jota liutettiin mandoliinin päällä. Se piti käsiteltävän matalan tuotteen hallussa eikä mennyt sormet vahingossa terään.

Edit: Taitaa tulla vieläkin mukana monessa.
 
Onko kellään kokemusta tällaisesta vaa'asta? 0,1g tarkkuus riittäis varmaan ihan ok myös kahvihifistelyyn. Ajatus, että sama vaaka kävis sitten kahvihifietelyyn ja keittiövaa'aksi.

Hintaa tuolla vähän on, mutta jos oikeasti laadukas vaaka niin voi tuon maksaa ja akku, sekä 5 min sammumisaika plussaa. Halppiksillakin varmasti pärjäisi, mutta tarvinee ostaa kuitenkin kaksi eri laitetta ja ainakin niissä mitä itsellä ollut niin ärsyttävänä ominaisuutena todella lyhyt sammumisaika, patterit aina lopussa tai sitten ei automaattisammutusta ollenkaan.


E: Toisaalta tuo taitaa olla aika pieni, että ei isompi kulho taida mennä tuohon, vaikka harvemmin kyllä tarvii mitata suoraan kuhoon mitään, vaan johonkin mitta-astiaan
 
Viimeksi muokattu:
Onko kellään kokemusta tällaisesta vaa'asta? 0,1g tarkkuus riittäis varmaan ihan ok myös kahvihifistelyyn. Ajatus, että sama vaaka kävis sitten kahvihifietelyyn ja keittiövaa'aksi.

Hintaa tuolla vähän on, mutta jos oikeasti laadukas vaaka niin voi tuon maksaa ja akku, sekä 5 min sammumisaika plussaa. Halppiksillakin varmasti pärjäisi, mutta tarvinee ostaa kuitenkin kaksi eri laitetta ja ainakin niissä mitä itsellä ollut niin ärsyttävänä ominaisuutena todella lyhyt sammumisaika, patterit aina lopussa tai sitten ei automaattisammutusta ollenkaan.


E: Toisaalta tuo taitaa olla aika pieni, että ei isompi kulho taida mennä tuohon, vaikka harvemmin kyllä tarvii mitata suoraan kuhoon mitään, vaan johonkin mitta-astiaan

Ei kokemuksia juuri kyseisestä vaa'asta, mutta noin yleisesti, todellisista 0,1gramman tarkkuuksista ei kannata haaveilla isolla 3kg keittiövaa'alla. Erikoisen pieniä mittauksia varten tarvitaan tarkkuusvaaka.
 
Ei kokemuksia juuri kyseisestä vaa'asta, mutta noin yleisesti, todellisista 0,1gramman tarkkuuksista ei kannata haaveilla isolla 3kg keittiövaa'alla. Erikoisen pieniä mittauksia varten tarvitaan tarkkuusvaaka.
Esim Oonilta löytyy tähän tuollainen mistä löytyy molemmat erillisinä alustoina: 1g-10kg ja sitten 0,1g-200g tarkkuusvaaka. Ei ole omassa käytössä ollut pahaa sanottavaa tuosta.
 
Ei kokemuksia juuri kyseisestä vaa'asta, mutta noin yleisesti, todellisista 0,1gramman tarkkuuksista ei kannata haaveilla isolla 3kg keittiövaa'alla. Erikoisen pieniä mittauksia varten tarvitaan tarkkuusvaaka.

Lopulta itsellä tällä hetkellä tarve rajoittuu suodatinkahvin(papujen) punnitsemiseen kun perus suodatinkahvia keittelee. Onko siinä tarkkuudella niin iso merkitys? Ehkä sitten myös pizzataikinan hiivan punnitsemiseen voisi käyttää, mutta ei oo kyllä tuohon hommaan lähdettyä oikeen kun ei ole pizza uuniakaan.

Esim Oonilta löytyy tähän tuollainen mistä löytyy molemmat erillisinä alustoina: 1g-10kg ja sitten 0,1g-200g tarkkuusvaaka. Ei ole omassa käytössä ollut pahaa sanottavaa tuosta.
Toi vaikuttaisi kyllä pätevältä. Olisi sitten 10kg asti myös tuossa isossa vaakassa. Pitää laittaa harkintaa.
 
Lopulta itsellä tällä hetkellä tarve rajoittuu suodatinkahvin(papujen) punnitsemiseen kun perus suodatinkahvia keittelee. Onko siinä tarkkuudella niin iso merkitys?
No ei kyllä mitään järkeä hommata tarkkuusvaakaa tuohon touhuun.
 
Lopulta itsellä tällä hetkellä tarve rajoittuu suodatinkahvin(papujen) punnitsemiseen kun perus suodatinkahvia keittelee. Onko siinä tarkkuudella niin iso merkitys? Ehkä sitten myös pizzataikinan hiivan punnitsemiseen voisi käyttää, mutta ei oo kyllä tuohon hommaan lähdettyä oikeen kun ei ole pizza uuniakaan.
En tiedä kahvihifistelystä mitään, mutta vaikea kuvitella että juurikaan missään keittiöhommissa tarvitaan 0,1g tarkkuutta. Ehkä just jossakin hiivan tai mausteiden punnituksessa tms jos tekee jotakin erittäin pieniä taikina-annoksia.

Toi vaikuttaisi kyllä pätevältä. Olisi sitten 10kg asti myös tuossa isossa vaakassa. Pitää laittaa harkintaa.
Toinen ääripää tämä, kotitalouden keittiöhommissa tuskin tulee ikinä tarvetta 10kg vaa'alle. Vaaka tulisi valita oletetun käytön perusteella ja mahdollisesti ostaa useampi vaaka. Tarkoilla vaaoilla ei voi punnita isoja painoja ja ison kapasiteetin vaaoilla ei voi punnita mikrogrammoja.
Normaali keittiövaaka on yleensä maksimikapasiteeltaan 3-5kg ja se riittää "kaikkeen", noin gramman tarkkuuskin riittää hyvin (pikkuvaaka erikseen jos ei riitä).

Gramman osien tarkkuuden sijaan kiinnittäisin huomiota ihan muihin asioihin, esimerkiksi: Käy jollakin normaalilla paristolla, eikä jollakin eksoottisella nappiparistolla. Muotonsa puolesta sallii erilaisten astioiden, isohkojenkin käyttämisen siinä päällä, ei esimerkiksi nappuloita tai näyttöä tasolla, vaan sivussa. Hyvät fyysiset nappulat, hipaisunapit tms ei ole kätevät keittiössä. Taustavalo näytössä olisi hyvä.

Suositus tälle: Nedis digitaalinen keittiövaaka | Karkkainen.com verkkokauppa
Mulla sama vehje, mutta jollakin toisella merkillä tuli aikanaan, toiminut moitteetta 15v.
 
Tosta kahvihommasta vielä, kun se pelkkä kahden vierekkäisen pavunkin varianssi (onko edes samasta pensaasta, onko paahtoaste tismalleen sama, jne.) vaikuttaa makuelämykseen, gramman osien mittailulla ei mun mielestä ole juurikaan järkeä.
 
Tosta kahvihommasta vielä, kun se pelkkä kahden vierekkäisen pavunkin varianssi (onko edes samasta pensaasta, onko paahtoaste tismalleen sama, jne.) vaikuttaa makuelämykseen, gramman osien mittailulla ei mun mielestä ole juurikaan järkeä.

Ok eli on syytäkin jatkaa täällä
 
Mistähän löytyisi oikean kokoinen lasagnevuoka? Semmoisiakin on kuulemma olemassa, en halua enää ikinä leikellä ja repiä lasagne-levyjä palasiksi.
 
Enpä ole tullut ajatelleeksi :)
Onko valmis lasagnelevyjen koko standardoitu?

edit: Oli pakko tarkistaa. Kahta laatua oli kaapissa.

IMG_0502.jpeg
 
Varmaan helpompi tehdä itse levyt kuin löytää oikean kokoista vuokaa. Eipä ne yleensä kovin standardeja taida olla muuta kuin suurtalouskeittiössä missä ne on 1/2gn tai 1/1gn vuoan kokoluokissa ja niihin löytyy sit vastaavan kokoiset pastalevyt.
 
Ei ne ainakaan paljoa poikkea toisistaan. Tämmöisen loppuun myydyn tuotteen löysin, mutta tosiaan loppuunmyyty. Semmoinen 2x2 levyä olisi ehkä parempi, semmoisen pitäisi olla n 34x16 cm kokoinen. Aivan käsittämätöntä että kaikki myynnissä olevat vuoat tuntuu olevan ihan eri suhteessa. Ja sitten jossain vauva-keskusteluissa mumtsit lesottaa että miten heillä on useita oikean kokoisia lasagne-vuokia. Ei voi vaan kertoa että minkä merkkisiä ja mistä niitä saa!!!

1709309275505.png
 
Ei ne ainakaan paljoa poikkea toisistaan. Tämmöisen loppuun myydyn tuotteen löysin, mutta tosiaan loppuunmyyty. Semmoinen 2x2 levyä olisi ehkä parempi, semmoisen pitäisi olla n 34x16 cm kokoinen. Aivan käsittämätöntä että kaikki myynnissä olevat vuoat tuntuu olevan ihan eri suhteessa. Ja sitten jossain vauva-keskusteluissa mumtsit lesottaa että miten heillä on useita oikean kokoisia lasagne-vuokia. Ei voi vaan kertoa että minkä merkkisiä ja mistä niitä saa!!!

1709309275505.png
Tällanen vuokahan on itse asiassa liian pieni etenkin, jos nuo levyt ovat kuivapastaa. Lasagnelevyjen ympärille pitäisi jättää sentin verran laajenemisvaraa, ettei se lopputulos ole sellainen reunoiltaan kohonnut ja pahimmassa tapauksessa valkokastikkeet uunin pohjalle tiputellut tekele. Ihmiset jostain ihmeen syystä pakonomaisesti pilkkoo niitä lasagnelevyjä saadakseen jonkun sentin tai kahden paljaaksi jäävän reunan peitettyä ja itse asiassa sillä vain luovat ongelman, jota ei alunperin edes ollut olemassa.
 
Mistähän löytyisi oikean kokoinen lasagnevuoka? Semmoisiakin on kuulemma olemassa, en halua enää ikinä leikellä ja repiä lasagne-levyjä palasiksi.
Ikeasta löytyy tällainen: Klik
Ainakin ne Myllyn paras tms levyt sopii tuohon oikein hyvin. Kun pitää vielä tuon alla olevan mielessä:
Tällanen vuokahan on itse asiassa liian pieni etenkin, jos nuo levyt ovat kuivapastaa. Lasagnelevyjen ympärille pitäisi jättää sentin verran laajenemisvaraa, ettei se lopputulos ole sellainen reunoiltaan kohonnut ja pahimmassa tapauksessa valkokastikkeet uunin pohjalle tiputellut tekele. Ihmiset jostain ihmeen syystä pakonomaisesti pilkkoo niitä lasagnelevyjä saadakseen jonkun sentin tai kahden paljaaksi jäävän reunan peitettyä ja itse asiassa sillä vain luovat ongelman, jota ei alunperin edes ollut olemassa.
 
Mandoliini vielä odottaa itseään, mutta raastimeksi hommasin tuon Rösle 95021:n. Voi pojat, kyllähän voi olla eroa raastimella ja raastimella, on hintansa väärti. Tämä on just sellainen kuin olisi mun suunnittelema.
Pari huomiota:
-Iso raastoalue
-helppo raastaa suoraan kulhon päällä
-paksusta tavarasta valmistettu, ei niiaa, vääntyile eikä jousta kun sitä käyttää
-litteä, helppo säilyttää
-helppo puhdistaa, ei koloja eikä rakoja missään, ei edes hitsaussaumoissa.
-hyvä tukeva kahva
-20v takuu!!

Jos ikinä on aikomus keittiössä mitään raastaa, suosittelen.
 
Onko parempia (halvempia, sama laatu) keittiösaksia kuin Fiskars?

Minulla on Fiskarsit, mutta ruuvi ruostuu ja kahvojen kumit rapisee. Sakset ovat luullakseni reilun 10 vuotta vanhat.
Fiskarsin saksilla on 25 vuoden takuu. Ota yhteyttä valmistajaan. Meidän Fiskarsin sakset on yli 20 vuotta sitten ostettu, toimii edelleen ja kahvat kunnossa.
 
Saksissa riippuu käyttötarkoituskin paljon mitä kannattaa ostaa.
Itellä keittiössä yleiskäyttönä järeimmät ja halvimmat mitä löytyy kun ne kuitenkin menee vuoden parin päästä vaihtoon oli sitten fiskarsia tai mitä tahansa.
Käyttö kuitenkin on niin laidasta laitaan ja välillä rautalankaa ja vastaavaa pitää katkoa. Tuntuu niin tuhlaukselta ostaa sellaseen käyttöön jotain kunnollista.
 
Noissa on etenkin keittiösaksiksi huono kulma.

Mikä olisi se oikea kulma, ja miksi?

nimim. Fiskars keittiösaksien käyttäjä, millä ei leikata rautalankaa tai muutakaan, vaan vain sitä mitä keittiössä ruuan laittoon tarvitaan.

edit: Tämän näköiset
IMG_0827.jpeg

Rautalangan leikkaajalle suosittelen sivuleikkureita sinne muiden ”keittiövälineiden” joukkoon, ettei tarvitse vuoden tai parin jälkeen vaihdella.
 
  • Tykkää
Reactions: Mco
Mikä olisi se oikea kulma, ja miksi?

nimim. Fiskars keittiösaksien käyttäjä, millä ei leikata rautalankaa tai muutakaan, vaan vain sitä mitä keittiössä ruuan laittoon tarvitaan.

edit: Tämän näköiset
IMG_0827.jpeg

Rautalangan leikkaajalle suosittelen sivuleikkureita sinne muiden ”keittiövälineiden” joukkoon, ettei tarvitse vuoden tai parin jälkeen vaihdella.
Tarkoitin otekulmaa, en teroituskulmaa. Juurikin Fiskarseilla on helpompi leikata esim pöydällä olevaa pitsaa.
 
No kyse onkin siitä, että kannattaa kilpailuttaa, jos samalla rahalla tai halvemmalla saa paremmat. Ja saikin.

Minulla oli Victorinox -veitsi. Mutta nuo sakset eivät näyttäneet erikoisilta.

Niin, no https://www.proshop.fi/Kirjoituspoeytaetarvikkeet/Maped-Timanttisakset-21-cm/3134848 on halvemmat kuin Victorinox ja näyttäisi olevan paremmat materiaalit.
Jos tähän ikään mennessä on jotain oppinut niin sen, että pinnoitetut ja "erikoisen näköiset" veitset ja sakset saa jäädä hyllyyn. Ne pinnoitteet eivät ole mitään "parempia materiaaleja". Victorinoxin teräs on hyvälaatuista ja oikein huollettuna käytännössä ikuista. Ja noi Mapedit ovat muutenkin teräprofiililtaan enemmän toimisto-/käsityösakset kuin keittiösakset.
 
Viimeksi muokattu:
Ihan vaan sivusta huutelen, että mihin te noita "keittiösaksia" käytätte? Pakkauksia keittiössä availen itsekin saksilla, mutta mihinkään ruoka-aineeseen en ole keksinyt haluta saksia käyttää veitsen sijasta.
 
Ihan vaan sivusta huutelen, että mihin te noita "keittiösaksia" käytätte? Pakkauksia keittiössä availen itsekin saksilla, mutta mihinkään ruoka-aineeseen en ole keksinyt haluta saksia käyttää veitsen sijasta.

Yrtit, salaatit, sipulinvarret, pekoni tai vaikka nakit, linnut luineen jne, jne. Tavara toisessa kädessä ja klipsklips suoraan sinne minne tarkoitus mennä.
 
  • Tykkää
Reactions: Mco
Saksilla voi myös pilkkoa vielä paistinpannullakin, jos esim. kanansuikaleiden seassa on liian isoja kimpaleita. Ei tarvitse yrittää paistinlastalla nirhiä tai nostaa leikkuulaudalle. Jos tietää ennalta suikaleiden olevan epätasaista, niitä on helppo saksia suoraan jo siinä myyntipakkauksessa.
 
Niin sakset sopii jerkylle ja salaateille, myös yrteille, leipäkuutioille, parsakaalille, kukkakaalille, spagetille, ...

Itseasiassa joku pro-kokki varmaan sanoisi, että veitsi on väärä jollekin ruohosipulille yms., koska se muussaa niitä, ellei terä ole erittäin terävä.
En ole pro-kokki mutta veitsi on kyllä väärä ihan mille tahansa jos se on niin tylsä että ruohosipuli muussaantuu...
 
Ihan vaan sivusta huutelen, että mihin te noita "keittiösaksia" käytätte? Pakkauksia keittiössä availen itsekin saksilla, mutta mihinkään ruoka-aineeseen en ole keksinyt haluta saksia käyttää veitsen sijasta.

Kalojen käsittelyyn. Evät lähtee kivemmin irti ja esim mateen selkäranka katkeaa vaivattomammin.
 
Sattui tulemaan lämpömittarina tarvetta. No kävin Motonetista hakemassa tuon Meater plus version.
Onhan tämä kyllä melkoisen hyväntuntuinen vehje ihan ensialkuun.
Ulkolämpöä mittaa 275?asteeseen asti ja sisälämpöä 100:aan. Keskustelee bluetoothilla 50 m etäisyydelle asti tuo on oikeestaan siis pelkkä metallitikku, hienossa puukotelossa, joka toimii laturina. Laturi toimii 1:llä AAA parketilla ja on magneettiin tarttuva.
Parasta koko laitteessa on, että se on Made in Taiwan. Laadun tuntu hyppysissä oli kyllä heti käpistellessä tuntuva. Muutenkin tuo lihan ja uunin tarkka lämpötila sopii vielä grilliinkin oikein hyvin, joka ollut ittellä aikaisemmin mielessä.
 
Kaulin ostolistalla. Puisista voisi hyvä ja halpa olla Ikean MAGASIN Kaulin . Entä teräksiset esim. BLACKVAPOR® Rolling Pin Stainless Steel yms? Nykyään myös tarttumattomalla pinnoitteella olevia kaulimia näyttäisi olevan... Suosituksia/käyttökokemuksia?
Aika vaikea nähdä lisäarvoa tarttumattomalle pinnoitteelle, en itse ottaisi mihinkään missä käytetään voimaa. Veitsistäkin ne tuppaa aika äkkiä irtoilemaan eikä niiden pinnoitteiden eksyminen ruoan sekaan hirveästi lisää houkuttelevuutta.

Noista korotinrenkaista voi tietysti olla joillekin joissain käyttötarkoituksissa hyötyä, mutta varmasti ilmankin pärjää, jos niistä pitää maksaa kymppejä lisää. Ylipäätään isompien rahojen laittaminen kaulimeen vähän epäilyttää, ellei käyttö ole jatkuvaa. Itse pärjäsin vuosia pelkällä viinipullolla ja pärjäisin varmaan vieläkin, mutta pienestä mielenhäiriöstä ostin normaalikokoisen rosterisen kaulimen jokin aika sitten, kun halvalla sain (löytyi Lidlin -50% korista muutamalla eurolla). Puinen minikaulin mulla on ollut vähän pidempään pikkukikkailuun ja sitä tulee käytettyä jopa enemmän.
 
Viimeksi muokattu:
Kysymys. Tavallinen valurautaliesi.

Ostin Fiskars Functional Form -kasarin 1.5L, jonka pohjan halkaisija on 12 cm. Keittolevyt ovat kuitenkin 15 cm, pienimmät kaksi. Miksi Fiskars tekee noin onnettoman pieniä kasareita? Eikö tuolle levylle pitäisi olla 14 cm kasari? Ehdin jo ottamaan tuotteen käyttöön, tuntuu että kun laitan riisiveden keittymään kolmosella-nelosella, kiehuminen kestää ikuisuuden. Voinko reklamoida tuotteen Fiskarsille myyjäliikkeelle? Miksi Fiskars tekee noin onnettoman kokoisia kasareita, en vain ymmärrä. Voiko kyseisen kasarin käyttöä jatkaa 12 cm noin 15 cm keittolevyillä? Energiahukkaa tuossa kun ei kiehu millään?
 
Viimeksi muokattu:
Kysymys. Tavallinen valurautaliesi.

Ostin Fiskars Functional Form -kasarin 1.5L, jonka pohjan halkaisija on 12 cm. Keittolevyt ovat kuitenkin 14 cm, pienimmät kaksi. Miksi Fiskars tekee noin onnettoman pieniä kasareita? Eikö tuolle levylle pitäisi olla 14 cm kasari? Ehdin jo ottamaan tuotteen käyttöön, tuntuu että kun laitan riisiveden keittymään kolmosella-nelosella, kiehuminen kestää ikuisuuden. Voinko reklamoida tuotteen Fiskarsille myyjäliikkeelle? Miksi Fiskars tekee noin onnettoman kokoisia kasareita, en vain ymmärrä. Voiko kyseisen kasarin käyttöä jatkaa 12 cm noin 14 cm keittolevyillä?
Nää on taas niitä viestejä, kun ei oo ihan varma trollataanko vai kysytäänkö tosissaan, mutta here goes: totta kai sen käyttöä voi jatkaa. Miksi ihmeessä edes ostit sen, jos se on mielestäsi onnettoman kokoinen? Ja miksi ihmeessä et kiehauta sitä vettä ensin kutosella ja laske sitten tehoa ykköselle? Millä tahansa liedellä kestää ikuisuuden, jos lämmittää vettä kiehuvaksi puoliteholla. Ja riisi kuuluisi ennemminkin hauduttaa kuin kiehuttaa kypsäksi.
 
Fisrkars tekee sen kokoisia mitkä käyvät kaupaksi. Reklamoida voi aina, vaikka jos se olisi käyttäjän mielestä väärän värinen. Voit jatkaa käyttöä.
 
Fisrkars tekee sen kokoisia mitkä käyvät kaupaksi. Reklamoida voi aina, vaikka jos se olisi käyttäjän mielestä väärän värinen. Voit jatkaa käyttöä.
Lähinnä mietin, että Fiskarsilla on varmasti tiedossa, että valurautalieden pienin levy on 15 cm. Niin miksi tekevät 12 cm pohjan kasareita?
Tefal oli ennen 1.5L ja siinä oli muistaakseni 15 cm pohja.

Riisin keitossa olenkin laittanut maksimille, mutta riisi pitää kuitenkin keittää puolilämmöllä, tai muuten kannen alle vettä kiehuu yli. Mutta kokeiluahan tämä on, täytyy löytää paras tapa kiehauttaa vesi riisille.
 

Statistiikka

Viestiketjuista
281 116
Viestejä
4 830 838
Jäsenet
78 202
Uusin jäsen
alvi.juupaluoma

Hinta.fi

Back
Ylös Bottom