1. Kauppa-alueen säännöt, ohjeet ja tiedotteet (LUE ENSIN!)

Tärkeä Kauppa-alueen säännöt ja ohjeet

Viestiketju alueella 'Kauppa-alueen tiedotteet ja keskustelu' , aloittaja Ylläpito, 14.11.2016.

 1. Diglo1

  Diglo1

  Viestejä:
  799
  Rekisteröitynyt:
  17.01.2017
  Mielenkiintoista. Ihan tälläisenä harjoituksena ja ns. hallituksen kyselytuntina: Mitenkäs jos luon ilmoituksen ja laitan hinnan sen verran korkealle, jonka tiedän ettei suurin osa porukasta tule maksamaan ja näin ajan porukan laittamaan tarjouksia ja luomaan juurikin tarjouksiin perustuvaa kaupankäyntiä ja se on päin vastoin mitä ajoit takaa: "mahdollisimman suoraviivaisesti myydä ja ostaa tavaraa". Tällöin ei rikota mitään kirjoitettua sääntöä kunhan hinta ei riko kohtuuttoman rajaa mikä on täysin subjektiivinen kaikille osapuolille.

  Ei nyt kannata takertua sitten tähän, mutta ihan mielenkiinnosta vain.
   
 2. Apukuski

  Apukuski BANNATTU BANNED

  Viestejä:
  335
  Rekisteröitynyt:
  19.07.2017

  Vastasin vain kysymykseesi mitä tapahtuu:

  'Kaikki muut pitää sinua pellenä joka koittaa saada tarjouskilpailun ja alkaa välttää kanssasi kaupankäyntiä, valittaa ilmoituksessa hinnasta, joku reporttaa ja moderaattori tulee lopettamaan koko pelleilyn jaellen varoituksia ja sinä tuhlasit kaikkien aikaa.' <---- uskon näin tapahtuvan.

  edit: siis mikä reaktioni? en ole tunteella lukemassa tai kirjoittamassa.
   
  Viimeksi muokattu: 20.12.2017
 3. Diglo1

  Diglo1

  Viestejä:
  799
  Rekisteröitynyt:
  17.01.2017
  Ei se ole tyhmä joka kysyy kun ei tiedä ja asia kiinnostaa. Reaktiosta päätellen sinuna en sekaantuisi tähän. Olen täysin tietoinen mikä siinä kaupankäynnissä meni vikaan, mutta ilmeisesti tämä ei sinulle merkitse mitään. Esimerkiksi opin juuri että HP tulee olla vaikka sitä ei säännöissä lue.
  Lisäksi siinä ilmoituksessa kukaan ei ole valittanut mistään hinnasta joten en tiedä mistä puhut.

  EDIT: kun muokkaat Apukuski koko kommenttisi uusiksi niin tuo "edit:" tuolla perässä on turha. Ja selvästikkään et ole tunteella matkassa kun laitoit mitä 7 YVtä asiaan liittyen suhkot suurella fontilla.
  Niin kuin seuraavissa kommenteissa nähdään niin olen ihan selvästi missannut suomenkielellä kirjoitetun asian kokonaan ja en pelkää ottaa siitä syytä niskoille.
   
  Viimeksi muokattu: 20.12.2017
 4. Sampsa

  Sampsa Sysop Ylläpidon jäsen

  Viestejä:
  5 593
  Rekisteröitynyt:
  13.10.2016
  Eiköhän tämä kauppayhteisö tiedä tuotteiden hintatason ja kaupat jää tekemättä ja myyjä saa huonon maineen.
   
  Diglo1 tykkää tästä.
 5. Rantakemisti

  Rantakemisti Moderator Ylläpidon jäsen

  Viestejä:
  2 413
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Kyllähän tuo mainitaan ihan selkeästi säännöissä, että tuotteelle pitää asettaa hinta.

  Mielestäni siinä ei ole mitään järkeä, että säännöistä tehdään pilkuntarkat ja sinne kirjataan 100 erilaista pykälää kun suurin osa foorumin käyttäjistä osaa toimia maalaisjärjellä. Ei näiden kauppa-alueen sääntöjen ei ole tarkoitus olla mikään kaiken kattava sääntökirja, vaan niiden tarkoitus on lähinnä tarjota selkeät pelisäännöt sekä ohjeistaa yhtenäiseen kaupankäyntiin ja näin helpottaa kaupankäyntiä.

   
  Diglo1 ja Sampsa tykkäävät tästä.
 6. Sampsa

  Sampsa Sysop Ylläpidon jäsen

  Viestejä:
  5 593
  Rekisteröitynyt:
  13.10.2016
  Sääntöihin tarkennettu nyt erikseen:

  - Tuotteelle on annettava hinta eli hintapyyntö eli HP
   
  Rantakemisti ja Diglo1 tykkäävät tästä.
 7. Henriquez

  Henriquez SER OMISTAJA Tukijäsen

  Viestejä:
  483
  Rekisteröitynyt:
  16.10.2016
  Itseäni eniten ärsyttää juurikin tuon paikkakunnan pois jättäminen tuosta otsikoista.
   
 8. kahlittu88

  kahlittu88

  Viestejä:
  29
  Rekisteröitynyt:
  17.12.2017
  Kertokaahan mulle miten seuraavassa tilanteessa tulisi toimia:

  Mulla on myynnissä useampia komponentteja, joille olen laittanut jokaiselle oman hp:n ja ilmoittanut myyväni osat erikseen tai pakettina. Tämän jälkeen sain hintapyynnön suuruisen tarjouksen yksittäisestä osasta, mutta heti perään toinen henkilö tekee hyvän pakettitarjouksen useammasta komponentista. Jälkimmäinen tarjous olisi mielestäni houkuttelevampi ja vaivattomampi hoitaa (mm. nouto vs postitus), mutta haluan myös toimia hyvän kauppahengen mukaisesti. Miten tekisitte ja onko hp kuitenkin aina hp tällaisessakin tilanteessa?
   
 9. BigNasty

  BigNasty Tukijäsen

  Viestejä:
  165
  Rekisteröitynyt:
  25.10.2016
  Päätit itse myydä myös osissa, hp tarjottu osasta, selkeä peli. Reiluuden nimissä myisin osan luvatusti.
   
 10. kahlittu88

  kahlittu88

  Viestejä:
  29
  Rekisteröitynyt:
  17.12.2017
  Näinhän se on. Ehkä tarvitsin vain vielä vahvistuksen asiaan. Kiitokset vastauksesta!


  Tuli vielä yksi kuvitteellinen, vaikkakin aika tavallinen esimerkki mieleen näitä pohdiskellessani: Myyjä kertoo suosivansa noutoa, mutta ei sulje pois postitusmahdollisuutta. Tuotteesta tarjotaan ensin hp+postit ja perään hp noudolla. Onko myyjän suosimalla kauppatavalla tässä tapauksessa kuitenkaan mitään merkitystä?

  edit: Toinen esimerkki: Myyjällä on useampi tuote myynnissä, joille on annettu hp:t sekä erikseen että pakettina. Onko tässäkään mitään väliä vaikka myyjä kertoisi laittavansa pakettikaupat etusijalle, mikäli ensimmäinen tarjous tulee yksittäisestä tavarasta hp:lla?
   
 11. Diglo1

  Diglo1

  Viestejä:
  799
  Rekisteröitynyt:
  17.01.2017
  Koska myyntiketjussa postitus on mahdollinen ja HP tarjottu niin jälleen kerran reiluuden nimissä tulee tuote HPn tarjonneelle myydä. Sitten on taas asia erikseen jos HPn ali tai yli tarjotaan ja paras tarjous sisälsi noudon niin myyjä voi suosia sitten sitä.
  Ironisesti en ole paras ihminen näistä asioista sanomaan, mutta vedotaan siihen että "HPn tarjonneelle tulee tuote myydä".
   
 12. Obs2000

  Obs2000

  Viestejä:
  428
  Rekisteröitynyt:
  20.10.2016
  Ihan yleisestihän tuo on käytössä että osa suosii noutoa ja könttäostoja. Harvoin nähnyt mitään valitusta ellei se kama ole ylihalpaa, jolloin jengi lähtee kunnolla vääntämään.
   
 13. Apukuski

  Apukuski BANNATTU BANNED

  Viestejä:
  335
  Rekisteröitynyt:
  19.07.2017
  Jos kerrot ensisijaisesti etsiväsi noutokauppaa voit käsittääkseni myydä tuotteen hp+nouto tarjoukselle vaikka joku olisi tarjonnut hp+postit.

  Sama homma jos myyt pakettina tavaraa. Laita ilmoitukseen vain tieto että ensisijaisesti menossa pakettina, mutta jos riittävästi osia menossa voit myydä myös erikseen ja listaat samalla jokaiselle tavaralle erillishinnan.

  Saa korjata jos olen väärässä.

  edit: kannattaa siis kiinnittää huomiota myynti-ilmoa tehdessä ja kertoa suoraan millaista kauppaa tarjolla.
   
  BigNasty tykkää tästä.
 14. Sampsa

  Sampsa Sysop Ylläpidon jäsen

  Viestejä:
  5 593
  Rekisteröitynyt:
  13.10.2016
  Sääntöihin lisätty kohta:

  - Trokaaminen kielletty eli tuotteiden "ammattimainen" kauppaaminen suuria määriä voitontekotarkoituksessa

  Jokainen ymmärtänee, mitä tarkoittaa käyttäjien välinen normaali kaupankäynti vs trokaaminen ja jos ei ymmärrä niin sitten on syytä etsiä toinen kauppakanava.
   
  nkwsky, Asmola, Rantakemisti ja 1 muu käyttäjä tykkää tästä.
 15. Sampsa

  Sampsa Sysop Ylläpidon jäsen

  Viestejä:
  5 593
  Rekisteröitynyt:
  13.10.2016
  Liittyen näytönohjainten myyntiin:

  A) Näytönohjainten saatavuus on nyt heikko ja hinnat ovat nyt nousussa, se on fakta. Nähtäväksi jää miten tulee vaikuttamaan pitkässä juoksussa uusien hintoihin ja varmuudella vaikuttaa myös käytettyjen hintoihin.

  B) Jos joku myy liialliseen ylihintaan niin eiköhän myyjä tee itsestään naurunalaisen ja hankkii itselleen huonon maineen sen sijaan että..

  C) täällä täytyy alkaa huutelemaan hintapoliisina (kielletty säännöissä), trollaamaan/häiriköimään (kielletty säännöissä) tai ylipäätään väkisin yrittää näin hinnoiteltua korttia ostamaan, antaa olla asian olla..Eiköhän tässä yhteisössä tavaraa riitä myyntiin jatkossakin sopivaan markkinahintaan ja nämä ylikalliit pyynnit menee läpi sitten muilla kauppapaikoilla
   
  oisqi ja Apukuski tykkäävät tästä.
 16. oisqi

  oisqi Venkatrama "Bob" Raja ♿️ Team Ryzen Team Vega Team Luumu

  Viestejä:
  199
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Aika mielenkiintoinen linjaus. Säännöissä kuitenkin mainitaan selvästi realistinen hintapyyntö. täysin vastaavaa, ellei parempaa msi 1080ti gaming x:ää saa välittömästi varastosta uutena, Suomesta miltei 150€ halvemmalla, kuin Amazonin takuulla olevaa käytettyä. :tdown: täytynee laittaa Vega myyntiin, saatavuus on erittäin huonoa, eli hintakin sen mukainen. :comp:
   
 17. Sampsa

  Sampsa Sysop Ylläpidon jäsen

  Viestejä:
  5 593
  Rekisteröitynyt:
  13.10.2016
  Ajatuksena oli, että porukka olisi lähtökohtaisesti sen verran fiksua että yksittäistapausten sijaan osaisi laittaa realistisen hintapyynnön, kuten tähänkin asti sen sijaan, että alentuu kuvailemallesi samalle tasolle.
   
  oisqi tykkää tästä.
 18. Sasos

  Sasos Tukijäsen

  Viestejä:
  224
  Rekisteröitynyt:
  24.11.2016
  Mites kun trokaaminen on kielletty ja myyntialueella on näitä lisenssikauppiaita? Parhaimmillaan myyntiketjussa 23 sivua, niin tuo on jo ihan selvästi "ammattimaista" myyntitoimintaa. Eipä tuo multa ole pois, mutta ihmettelen kun säännöissä kielletään trokaaminen, mutta lisenssikauppiaat jatkavat touhujaan.
   
  BigNasty tykkää tästä.
 19. RintZ

  RintZ R♿T Team Luumu

  Viestejä:
  688
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Joku täsmennys tähän olisi ihan paikallaan.

  Sinänsä näissä lisensseissä vahinko ostajan kannalta on pienempi, koska myyjä ja ostaja tuskin ovat taistelleet samasta tavarasta, toisin kuin esimerkiksi tarjouskomponenttien trokauksessa.
   
 20. Sasos

  Sasos Tukijäsen

  Viestejä:
  224
  Rekisteröitynyt:
  24.11.2016
  Pitäisi olla ihan sama mitä täällä trokataan, trokaus on aina trokaamista. Eikö joku saanut noottia vesijäähykamojen jatkuvasta myynnistä? Mites nuo lisenssit niistä poikkeaa? Nopeasti katoin, että eBayn halvin Win 10 Pro lisenssi n. 4,5€ ja täällä myydään 9€/kpl, niin 20 lisenssillä tulee jo melko hyvät voitot. Noita kuitenkin myydään melko hyvään tahtiin, jos myyntiketjuun on tullut 23 sivua.
   
 21. Sasos

  Sasos Tukijäsen

  Viestejä:
  224
  Rekisteröitynyt:
  24.11.2016
  @Sampsa Haluatko tarkentaa tuota asiaa. Lisenssien trokaus on ok, mutta esim. vesijäähykamoja ei saa trokata? Missä menee raja mitä saa trokata ja mitä ei?
   
 22. perato

  perato

  Viestejä:
  2 187
  Rekisteröitynyt:
  28.10.2016
  Mikäs täällä on muuten kanta noihin humblebundlejen pelien myyntiin(varsinki voitolla) Bundle kympillä ja pelit myyntiin neljällä.
   
 23. Kerosiini

  Kerosiini

  Viestejä:
  583
  Rekisteröitynyt:
  20.02.2017
  Edelliseltä sivulta:

   
  perato tykkää tästä.
 24. Fuzzydice

  Fuzzydice

  Viestejä:
  1
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Pahoittelen aiheuttamaani mielipahaa tarjoamalla tyhjän panttina lojuneita pelejä myyntiin laillisesti ja huomattavasti halvemmalla hinnalla kuin mitä ovat tällä hetkellä Steamissa kaupan. Joitakin pelejä oli ilmeisesti parhaillaan myynnissä Humble Bundlessa halvemmalla joten korjasin kanssafoorumistin huomautuksesta hintaa näiden osalta halvemmaksi.

  En tiennyt että Humble Bundlen kautta hankittujen pelien myyminen on kiellettyä tällä foorumilla koska asiaa ei ole kerrottu kauppa-alueen säännöissä ja ohjeissa tämän ketjun ensimmäisessä viestissä vaan asiaa on käsitelty vasta viestiketjun toisella sivulla. Suosittelisinkin että ylläpito päivittäisi ohjetta pikimmiten sillä ei voida olettaa että jokainen satunnainen kauppa-alueen käyttäjä lukisi koko ketjun läpi tarkistaakseen saako jotain myydä vai ei.

  Ylläpito on jo poistanut myynti-ilmoitukseni joten omalta osaltani asia on käsitelty.

  Kiitos ja anteeksi.
   
 25. Sasos

  Sasos Tukijäsen

  Viestejä:
  224
  Rekisteröitynyt:
  24.11.2016
  Pelejä ei saa myydä voitolla, mutta Windows-lisenssejä saa myydä. Joko ylläpito haluaisi kertoa, mikä tuossa on pointtina? Tietyt asiat sallitaan ja toiset kielletään, vaikka ovat molemmat voitollista myyntiä.
   
 26. perato

  perato

  Viestejä:
  2 187
  Rekisteröitynyt:
  28.10.2016
  Eikait tuossa oo kielletty ku humble bundlepelien myynti, voitollinen ja tappiollinen.
   
 27. Sasos

  Sasos Tukijäsen

  Viestejä:
  224
  Rekisteröitynyt:
  24.11.2016
  Jos tuossa vedotaan siihen, että humblebundle kieltää pelien jälleenmyynnin, niin siinä tapauksessa pitäisi kieltää myös mm. Windows-lisenssit, koska Microsoft kieltää niiden jälleenmyynnin. Sama kuin täällä on kielletty trokaaminen, mutta silti lisenssikauppiaat saavat jatkaa toimintaa. Onko nuo lisenssimyyjät maksanut Sampsalle jotain, jotta saavat jatkaa myyntiä täällä?
   
 28. Gyddez

  Gyddez

  Viestejä:
  101
  Rekisteröitynyt:
  06.07.2017
  Samaa olen myös ihmetellyt. Vesijäähykaman trokaaminen ei ole OK, mutta näköjään lisenssien sitten näköjään on.
  Tähän pitäisi nyt saada ylläpidolta jokin selvennys.
   
 29. Sasos

  Sasos Tukijäsen

  Viestejä:
  224
  Rekisteröitynyt:
  24.11.2016
  Muutaman kerran tässä ketjussa kysellyt, mutta vastauksia ei tule. :vihellys:

  Sen takia heitin ilmoille "Onko nuo lisenssimyyjät maksanut Sampsalle jotain, jotta saavat jatkaa myyntiä täällä?", koska melko outoa, ettei ylläpito edes vastaa tähän asiaan. Kuitenkin nopeasti ollaan sulkemassa peli ja vesijäähyjen myyntiketjuja.

  Eikö helpoin ratkaisu tähän olisi yhtenäinen linja, joka koskee kaikki tuotteita. Pelien, lisenssien, tavaroiden jne. trokaaminen kielletty. Ainiin, mutta sellainen sääntö on jo, mutta ylläpito sivuuttaa nuo lisenssien myyjät :rofl:
   
 30. spede

  spede

  Viestejä:
  1 239
  Rekisteröitynyt:
  16.10.2016
  Humble Bundle -avainten ja giftien myyminen lienee kiellettyä, koska kyseessä on hyväntekeväisyyttä harjoittava organisaatio eikä niinkään sen vuoksi, että myyminen olisi laitonta. Näin se on ainakin muilla kauppapaikoilla ollut.
   
 31. rapukala

  rapukala Official Ässrock advocate R♿T #46 Team Luumu

  Viestejä:
  432
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  '' If you acquired the software as stand-alone software (and also if you upgraded from software you acquired as stand-alone software), you may transfer the software to another device that belongs to you. You may also transfer the software to a device owned by someone else if (i) you are the first licensed user of the software and (ii) the new user agrees to the terms of this agreement. '' -windows 7 EULA

  OEM lisenssejä saa ainoastaan myydä alkuperäisen laitteen kanssa EULAn mukaan.

  Lisenssien trokauksesta sentään on hyötyä foorumikäyttäjille kun taas humblebundle ja vesijäähytrokarit kiskoo tietämättömiltä ylihintaa.
   
 32. Sasos

  Sasos Tukijäsen

  Viestejä:
  224
  Rekisteröitynyt:
  24.11.2016
  Mitä hyötyä lisenssien trokaamisesta on? Lisenssikauppiaat kiskoo rahaa niiltä ihmisiltä, jotka ei tiedä että samoja lisenssejä saa eBaystä puolet halvemmalla. Ostin 2kpl Windows 10 Pro lisenssejä eBaystä 5e/kpl ja tulivat sekunneissa sähköpostiin. Dispute toimii paypalissa jne. En edes näe mitään hyötyä siitä, että ostaa lisenssit suomalaiselta trokaajalta.

  Edit: Ja tuollaisella "muut hyötyy" logiikalla täällä saa trokata mitä tahansa, kunhan myy alle "markkina-arvon". Tuossa tapauksessa koko trokauskielto on täysin turha. Sen takia KAIKKI trokaaminen ja ammattimainen myyminen pitäisi kieltää, eikä vain tiettyjä asioita ja taas toiset tuotteet ovat ok trokaamiseen.
   
 33. Hernari

  Hernari

  Viestejä:
  69
  Rekisteröitynyt:
  07.12.2016
  (Ketju: Myydään - 2 x GTX 980 Strix, 1 x Evga GTX 970. )

  Mitenkäs tuommoiset kommentit, eikö näihin päde alla oleva sääntö?

  Itseänikin toki hieman kyrsii nämä uudelleen myyjät. Mutta vielä enemmän vituttaa henkilöt, jotka valittavat toiminasta jota itsekkin harrastavat.
   
 34. Sampsa

  Sampsa Sysop Ylläpidon jäsen

  Viestejä:
  5 593
  Rekisteröitynyt:
  13.10.2016
  Päivitys/tarkennus kauppa-alueen sääntöihin:

  - Hintapyyntö tulee olla alle uuden tuotteen hinnan, koska kyse on käytetyn tavaran myynnistä
   
  Diglo1 tykkää tästä.
 35. Sampsa

  Sampsa Sysop Ylläpidon jäsen

  Viestejä:
  5 593
  Rekisteröitynyt:
  13.10.2016
  Trokaamiseen liittyvää sääntöä tarkennettu eli koskee myös Windows-avaimia, joita yksittäiset käyttäjät myyvät suuria määriä (kymmeniä tai satoja):

  - Trokaaminen kielletty eli tuotteiden "ammattimainen" kauppaaminen suuria määriä voitontekotarkoituksessa (esim. Windows-lisenssit)

  Yksittäisten tai muutamien avaimien normaali myynti on edelleen sallittu.

  Myynti-ilmoitukset poistettu ja asianomaisia informoitu.
   
  Sasos, Diglo1, perato ja 1 muu käyttäjä tykkää tästä.
 36. Tobor

  Tobor

  Viestejä:
  24
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Mitään järjetöntä sääntö- ja pykäläviidakkoa ei ehtoihin kaivata mutta miten olisi kuitenkin tälläinen lisäys:

  - Jos hyväksyt tuotteesta tehdyn tarjouksen, niin sitoudut myymään tuotteen kyseisellä hinnalla
   
  Viimeksi muokattu: 08.02.2018
  Thiibou tykkää tästä.
 37. ariman

  ariman

  Viestejä:
  72
  Rekisteröitynyt:
  29.10.2017
  Saako huuto.net kamoja linkata tännekin myyntiin?
   
 38. Diglo1

  Diglo1

  Viestejä:
  799
  Rekisteröitynyt:
  17.01.2017
  Säännöissä lukee että sinun tulee ilmoittaa jos myyt tavaraa muualla mitä myyt IO-TECHissä, eli kyllä saat kunhan kerrot asiasta.
  Sinun siis pitää tehdä tänne erillinen ilmoitus kaikkineen päivineen, ei pelkkää linkkiä tuotekuvaukseen.
   
 39. Rantakemisti

  Rantakemisti Moderator Ylläpidon jäsen

  Viestejä:
  2 413
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Poistin juuri ketjusi sillä se oli lähinnä linkki huuto.nettiin. Myytävällä tuotteella pitää olla hintapyyntö eli hinta jolla käyttäjät voivat ostaa sen itselleen täällä ja huutokauppaaminen on täällä kielletty.
   
 40. ariman

  ariman

  Viestejä:
  72
  Rekisteröitynyt:
  29.10.2017
  Kelpaako nyt?
   
 41. Rantakemisti

  Rantakemisti Moderator Ylläpidon jäsen

  Viestejä:
  2 413
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Pahoittelut kun vastasin vain nopeasti kännykällä, mutta ongelma ei ollut siinä, että ilmoituksessa oli huuto.netin linkki (mitä siinä nyt ei ole).
  Edellisestä ilmoituksesta puuttui kokonaan hintapyyntö ja näin se oli lähinnä mainos ulkopuolisen palvelun huutokauppasivusta.

  Säännöissäki lukee, että tuotteelle on annettava hinta ja jos joku tarjoaa hintapyynnön, on tuote myytävä hänelle tällä hinnalla ja jos myyt tuotetta myös jossain muualla kuin foorumilla, kerro se ilmoituksessasi. Tuote on kuitenkin oltava mahdollista ostaa foorumin myynti-ilmoituksella.

  Nyt ilmoituksesi on foorumin sääntöjen mukainen, mutta ongelmia saattaa syntyä jos joku huutaa tuotteestasi 130 euroa huuto.netissä ja täällä joku on valmis maksamaan 200 euron hintapyyntösi. Tällaiset sääntöjen ja käyttöehtojen yhteentörmäykset kannattaa huomioida jos tuotetta myy myös jossain muualla. Yleensä tuo muualla myyminen on tarkoittanut Toria tai jotain toista keskustelupalstaa ja näissä tapauksissa on helppo selvittää missä se hintapyyntö on tarjottu ensimmäisenä.

  En muuten olisi poistanut ilmoitustasi jos olisin ensimmäisenä huomannut kyselysi tässä ketjussa, mutta nyt hoidin aiheesta tulleen raportin ja vasta tämän jälkeen huomasin kyselysi tässä ketjussa.
   
 42. Saburo

  Saburo

  Viestejä:
  33
  Rekisteröitynyt:
  07.06.2017
  Moi, pitäisikö tuohon hintakiukutteluun ja turhaan kommentointiin tai myytävän tuotteen haukkimiseen puuttua tiukemmin? Mielstäni etenkin ilman ostotarkoitusta tehhdyt huutelut "muualta saat halvemmalla" tai "tuo on huono tuote" -viestit ovat aika epäasiallisia. Siinä aika tehokkaasti torpedoidaan koko myynti-imoitus subjektiivisella mielipiteellä.

  Netissä on helppo huudella, mutta kuinkamonella näistä olisi pokkaa tai tarvetta mennä vaikka torille jonkin random torikojun eteen huutelemaan ja kertomaan paikalle tuleville asiakkaille, että "näitä saa halvemmalla Alepasta" tai että "nuo omenat tuolla ovat maukkaampia." tms. aikomatta itse kuitenkaan olla millään tasolla kaupan sopimusosapuoli. Veikkaisin, että jossain välissä alkaisin läski tummumaan...

  Ehdotaisin, että näistä annettaisiin suoraan varoitus, joka olisi myös selkeä viesti muille(yleisestävä vaikutus), että sääntöjä tulee noudattaa.

  Mitäs mieltä olette, kuinka paheksuttavanä asian näette?
   
 43. Diglo1

  Diglo1

  Viestejä:
  799
  Rekisteröitynyt:
  17.01.2017
  No siis tietenkin turha huutelu ei ole suotavaa ja se että jos sinulla on mielipide tuotteesta niin sen esille tuominen ilman ostotarkoitusta on myös väärin jos siis se valittaminen ei perustu mihinkään. Mutta esimerkiksi "hintapoliisit" johon olen myös itse myös sortunut on taas vähän niin ja näin. Säännöissä lukee että tuotteessa tulee olla realistinen myyntihinta ja nyt tulee käytetyn tavaran HP olla pienempi, kuin uuden hinta. Sitten taas hintapoliisina toimiminen on kielletty. Se että tuolla on myyty tuotteita semmoisilla hinnoilla jotka ovat olleet yli uuden hinnan ja kun myyjälle tästä sanotaan niin heti haukutaan hinta poliisiksi ja saadaan haukut myös moduilta vaikka tässä tapauksessa järjenkäyttö olisi suotavampaa ja voitaisiin myös katsoa onko se hinta realistinen. Se että et ole kiinnostunut tuotteesta ei pitäisi olla syys sille miksi väärillä perusteilla annettuun HPseen ei saisi puuttua, toki olisi fiksumpaa ottaa suoraan yhteys ylläpitoon, mutta tämäkin on ihan turha askel jos myyjä tajuaa että tuote mitä myy on suoraan liikkeestä halvempi ihan yhdellä kommentilla.
  Jos kerran hintapoliisina toimiminen on kiellettyä niin miten sitten rangaistaan niitä jotka pyytää mitä sattuu jos ei kukaan saa asiasta mainita mitään?
  Sitten on taas monta muuta muuttujaa niin kuin esim. leikkirahan louhiminen ja näyttiksien hinnat on pilvissä, mikä suo käytettyjen hinnan kohoamisen uuden hinnan yläpuolelle. Ei sekään ole OK jos joku pyytää mitä sattuu ja sitten joku tietämätön menee ja ostaa, vaikka kaikki siinä ympärillä on tiennyt että hinta on epärealistinen niin kiva sitten tämän herran olla kun kuulee että heitti rahaa menemään.
   
 44. P0rtier

  P0rtier Team H2O

  Viestejä:
  373
  Rekisteröitynyt:
  09.01.2017
  Boldasin tuosta nuo oleelliset ja totean, että vaikka hinta olisi ja mitä, ei se silti taida olla sinun tehtävä mennä sitä sinne ketjuun julistamaan?

  Kuten säännöissä sanottu, on hinnasta uliseminen kielletty. Kyllä se "ylihinnalla" oleva tavara sieltä tippuu seuraaville sivuille, kun sitä ei kukaan ole maksamassa.
   
  Tapio_75 tykkää tästä.
 45. Diglo1

  Diglo1

  Viestejä:
  799
  Rekisteröitynyt:
  17.01.2017
  Ei se olekkaan, mutta miksi luoda myyntiketju turhaan jos se ei ikinä mene kaupaksi ja sitä sitten nostellaan tuolla turhaan, vaikka saisi tavaran menemään jos viitsisi vähän katsoa tai kenties muiden vinkkiä hyväksi käyttäen saada tavaran menemään.
  Ja onhan se näin että tavara ei yleensä mene kaupan jos hinta on mitä sattuu, mutta tässäkin tapauksessa myyjä voi itse olla teitämätön ja niissä harvoissa tapauksissa myyjä kiittää kun joku viitsii vähän katsoa. Sitten käy niin että voi katsoa "alhaiset" tarjoukset vittuiluna.
  Niin kuin olin tuossa melkein ostamassa yhden emolevyn ja sain nimettömänä YVllä joltain muulta herralta viestin että tuote on jossain muussa firmassa paljon halvemmalla uutena ja en itse ollut tätä huomannut ja tämä oli todella reilu veto. Ei siinä välttämättä pyritä myyjää kiusaamaan jos hinnasta mainitaan jos siihen on ihan hyvä syy. Mielelläni luen ne kommentit jossa kerrotaan että tavaraa täältä halvemmalla jos en ole sitä itse löytänyt kuin niitä kommentteja jossa käsketään olemaan hiljaa.

  Mutta niin kuin sanoin todella harvoin sorrun hinnasta valittamiseen ja viimeksi kun siihen sekaannuin niin tuli myynti palstan sääntöihin muutoksia/lisäyksiä positiiviseen suuntaan eli myyntihinnan TULEE olla alempana kun uuden hinnan. Tätäkään tuskin olisi tapahtunut jos ei olisi moni muu puuttunut myös asiaan "me hintapoliisit".
   
  Viimeksi muokattu: 13.02.2018
 46. Saburo

  Saburo

  Viestejä:
  33
  Rekisteröitynyt:
  07.06.2017
  Miksi hinnasta kitiseminen on kenenkään tehtävä? Eikös kaupanteko ole se nimittäjä tässä ja mielipiteet tulevat vasta toisena? Jos hinta on liian kova, ei markkinoita synny ja tuote jää myymättä. Jos kysyntää ei ole ja myyjä haluaa tuotteen myydyksi, alentaa hän jossain välissä hintaa ja saa tuotteen myydyksi tai sitten ei alenna ja saa tuotteen myydyksi. Kysymys on siitä, että kysyntä- ja tarjoustasot kohtaavat, ei mistään muusta.

  Tuo tuotteiden haukkuminen on kuitenkin vielä ärsyttävämpää ja paheksuttavampaa.

  Modet ja ylläpito ovat täällä sitä varten, että he puuttuvat geneerisesti tai vihjeestä väärinkäytöksiin.

  Mitä tuohon "alle uuden hinta" -juttuun, niin ainakin näyttiksien osalta skaala on todella laaja. Esim. Sapphiren 580 8gb hinta haarukka on hinta.fi mukaan 330-853 euroa, mutta saatavuus on täysi nolla... Ihan sama, että paljonko rahaa laittaa tiskiin, jos saatavuutta ei vain ole. Tuossa tilanteessa on hankala mennä asettamaan noille hintaa, sillä vertailukohtaa ei ole.
   
 47. Diglo1

  Diglo1

  Viestejä:
  799
  Rekisteröitynyt:
  17.01.2017
  En väitäkkään että täällä liikutaan vartavasten tutkien mitä toiset pyytää ja sitten valitetaan. En avaa yhtään ilmoitusta jos en ole siitä itse jollain tavalla kiinnostunut. Ja niin kuin sanoin niin poikkeustapaukset missä hinnat voivat olla korkeammalla, kuin "uudet" niin justiin tämä huono näytönohjainten saanti mikä näkyy maailmanlaajuisesti. Tämä ei ole silloin yksittäis tapaus vaan hitaasti kasvanut trendi.
  En itse myöskään ymmärrä miksi tuotteesta itsestään pitää valittaa ja se ei ole myyjän ongelma.
  "alentaa hän jossain välissä hintaa ja saa tuotteen myydyksi tai sitten ei alenna ja saa tuotteen myydyksi." Siis tottakai, mutta jos myyjän odotukset ovat varastossa olevasta ja käytetyillä markkinoilla runsaasti olevasta tuotteesta sellaiset, että hän pyytää lähes uuden hinnan tai selvästi enemmän kuin muut ilman mitään syytä on tässä jotain vikaa. Nyt sanoo maalaisjärki että kyllä myyjälle saa noottia antaa jos pyyntihinta on esim. uuden veroisen verran ilman mitään syytä. Ei se ole kenenkään velvollisuus, mutta joskus kannattaa miettiä että voisiko olla pienen vinkin paikka.
  Nyt tietenkin voidaan asiasta aina väitellä että mikä sitten on realistinen myyntihinta, mutta omasta mielestä se on vähemmäin kuin uuden hinta sillä hetkellä liikkeestä jossa tavaraa on varastossa. Jos myyjä on jostain syystä eri mieltä tässä tapauksessa niin kyllä siinä tapauksessa voi asiasta mainita vaikka sitten YVllä niin ei mene itse ilmoitus pilalle.
   
 48. Tapio_75

  Tapio_75

  Viestejä:
  232
  Rekisteröitynyt:
  20.11.2016
  Aina voi kuitenkin tarjota alempaa hintaa, jos on oikeasti kiinnostunut tuotteesta. Paljon enemmän myyntiketjussa häiritsee hintapoliisit, jotka tulevat kertomaan mikä olisi "oikea" hinta käytetylle tuotteelle, ilman että heillä on edes aikomustakaan ostaa kyseistä tuotetta.

  Kyllä mä lähtisin kanssa siitä, että mikäli hintapyyntö on liian korkea, niin kyllä se ilmoitus sieltä aika nopeasti tippuu alaspäin. Jos myyjä ei itse 4 viikon ja 10 uppauksen jälkeenkään ole saanut tuotetta myytyä haluamallaan hinnalla, eikä itse ymmärrä tarkistaa hintaa, niin minusta se on enemmänkin hänen ongelma, kuin muiden foorumilaisten.

  Mielummin antaisin saburon tavoin varoituksia niille turhille huutelijoille ja hintapoliiseille kuin jollekkin joka pyytää käytetystä näytönohjaimesta enemmän mitä se maksaa uutena kaupassa, jossa saldo on pyöreät nolla ja saatavuus on "Ei tiedossa".
   
  Saburo tykkää tästä.
 49. Diglo1

  Diglo1

  Viestejä:
  799
  Rekisteröitynyt:
  17.01.2017
  "Paljon enemmän myyntiketjussa häiritsee hintapoliisit, jotka tulevat kertomaan mikä olisi "oikea" hinta käytetylle tuotteelle, ilman että heillä on edes aikomustakaan ostaa kyseistä tuotetta."
  Siis jos joku puuttuu myyntiketjuun ilman mitään syytä eikä ota huomioon esim. markkinatilannetta niin tietenkin näitä en itsekkään hyväksy ja olkoot hiljaa jos ei tuote kiinnosta.
  Itse taas tuotetta ostaessa lähden tarjouksella, mutta jos epärealistisen korkea tarjouskaan ei mene läpi niin ihan varmasti kysyn myyjältä, että miksi luulee saavansa niin paljon jos kerran tuotetta on kasapäin jossain muualla enkä vaan jätä kaupankäyntiä siihen. Itselle kyllä useimmiten käy niin, että myyjä ottaa niin itseensä ja käskee, että en sitten myy sulle tai osta sitten muualta dissaamalla kaiken konkreettisen kuten esim. hinta.fi vertailun. Tässä tapauksessa joko modut alkaa huutamaan mulle "Hintapoliisi" tai sitten ei tapahdu mitään. Sitten käydään niin että se ilmoitus jää roikkumaan tai sitten pari muuta saa vielä haukut "Hintapoliisi" ja sitten jossain vaiheessa saattaa käydä niin että joko modu sanoo myyjälle että korjaa hintaa tai että kaikille osallisille jää paskan maku suuhun. Nämä ovat kyllä sitten jo aika selviä tapauksia.

  Mutta en ala tästä enempää vääntämään kun ovat mielipide asioita ja maalaisjärjellä kukin sitten liikkuu.
   
  Tapio_75 tykkää tästä.
 50. Sasos

  Sasos Tukijäsen

  Viestejä:
  224
  Rekisteröitynyt:
  24.11.2016
  Hienoa, että tuohon Windows-lisenssien trokaamiseen puututtiin. Vähän sellainen olo, että samat tyypit tekevät kokoajan uusia ilmoituksia, kun vanha poistetaan. Eipä taida trokaaminen loppua koskaan.