Kaiuttimet ulos?

Liittynyt
14.04.2017
Viestejä
28
Hiukan kokemuksia ja fiiliksiä Ai-Sonic BT-A230 + Folkaudio Atrium 4 parista sekä Yamaha WXA-50 + Folkaudio Atrium 5 parista. En ole mikään hifisti joten äänen kuvaukseen liittyvät kommentit subjektiivisia ja lähinnä tarjoitus yrittää kuvata yleisellä tasolla kokemuksia.

Ensin mainittu kombo päätyi saunaan ja on kyllä täysin riittävä ja toimiva pari. Äänen sai säädettyä mieleiseksi vaikka säädöt löytyvätkin vain bassolle ja diskantille. Ääni on selkeä ja bassoakin saa riittävästi joka itteäni hiukan yllätti. Ääntä lähtee vähintäänkin riittävästi mutta itse kuuntlen maltillisella volyymillä ja ääni pysyy omaan makuun miellyttävänä ja bassoakin riittää pienellä volyymillä. Ääntä voisi kuvailla täyteläiseksi alemmillakin tasoilla. Tila on kauittimet ovat on n. 3 m x 2,5 m. Soitin on pukeutumishuoneessa ja välissä 75mm hirsiseinä. BT toimii hyvin eikä katko yhteyttä.

Jälkimmäinen pari on kyllä selkeästi parempi. Toki hinnassakin on selkeä ero. Sain soittimen tekniseen tilaan ja soitto ja hallinta tapahtuu Music Cast mobiilisovelluksella. Säätöjä löytyy enemmän ja on todella näppärä hallittava. Ääni on kirkkaampi ja omaan korvaa hiukan miellyttävämpi, liekö sit nuo laajemmat säätömahdolisuudet syynä koska voi säätää paremmin. Bassoa on riittävästi ja ääni on kyllä säätöjen jälkeen miellyttävä. Erottelevampi kuin tuossa saunapaketissa. Ero ei ole iso mutta sen kyllä huomaa. Laite on kytketty piuhalla verkkoon, tämä onkin valmistajan suositus mikäli hakee parasta mahdollista äänen laatua. Ohjaus tuolla mobiilisovelluksella on todella mukava, nettiradiot, Spotifyt jne. toimii hienosti. Koska talossa on kattokaiuttimia 7 kpl joita ohjataan samalla sovellukselle (laitteena Yamaha WXC yhdistettynä erilliseen Onkyon vahvistimeen), se antaa lisämahdollisuuksia äänen toistolle eri komboille. Kaiken kaikkiaan olen todella tyytyväinen molempiin hankintoihin.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
76
Kenelläkään suositella vahvistinta joka toimis google homen kanssa yhteen. Meillä on pari älykaiutinta jotka saa soittamaan spotifylistaa, ajatuksena siis että tuon googlen kautta saisi siirrettyä vaikka äänet saunasta olkkariin. Toki spotifykin tuon jossain määrin osaa? Pieni koko tietty olis plussaa.
 
Liittynyt
03.12.2016
Viestejä
727
Olen tässä miettinyt terassille jotain passiivia ulkokaiuttimia, mutta osaako joku sanoa mitä eroa on myytävillä ulkokaiuttimilla ja pa kaiuttimilla ? Pa kaiuttimet vaikuttaisivat hiukan isommilta samassa hintaluokassa näin mutulla.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
76
Noniin, sauna saatiin tehtyä ja tosiaan setiksi valikoitui Yamaha NS- AW392, vahvistimeksi Nobsoud Mini TPA3116 ja sen kaveriksi tuommoinen HDMI -> rca kalikka, äänilähteenä Chromecast video. Vahvarille laitoin kaapista löytyneen 12V/5A virtalähteen. Setistä lähtee ääntä vähintäänkin riittävästi ja vahvistimesta saa kyllä bassot ja diskantit säädettyä ihan kivasti kohdilleen. Mitään ylimääräisiä kohinoita ei kuulu. ainakin tuolla yhden illan testillä varsin hyvä ja edullinen paketti jossa riittää ominaisuudet juuri siihen mitä hainkin.
 
Toggle Sidebar

Statistiikka

Viestiketjut
225 157
Viestejä
3 981 269
Jäsenet
68 041
Uusin jäsen
Ipsuli

Hinta.fi

Ylös Bottom