Kahvihifistely

Nyt on Ninja Luxe Pro sisäänajettu ja yhdet espressot vedetty naamariin + paljon dialing in testejä halvoilla Rainbow kahvipavuilla mitä nappasin 20% alennuskupongilla lähisalesta.
Käytännössä kokemukset aika samat kuin tässä arvostelussa: Ninja Luxe Cafe 701 Pro Espresso Machine - Kev's Review 2025
Espresso 3-vahvuudella ampuu veden määrän hieman yli minkä takia Ristretto 2-vahvuudella toimii paremmin ja se saavuttaa oikeasti 1:2 uutto suhteen.

Onhan tuolla espresson valmistus ihan erilaista QOL puolesta verrattuna kitchen aidiin ja Kingrinder K6 myllyyn. Ei tarvitse käyttää vaakaa papujen mittaukseen, ei tarvitse veivata myllyä ja ylimääräisen sotkun syntyminen on lähes mahdotonta kun missään välissä ei tarvitse käsitellä tamppaamatonta jauhettua kahvia.
 
Onko tullut vastaan mitään hyvää elintarvikekäyttöön suunniteltua pientä spray-pulloa, jolla voisi suihkaista pienen vesisumun kahvimyllyssä olevien kahvipapujen päälle staattisen sähkön vähentämiseksi? Siis joku tämän tyylinen: RDT Spray - Barista-Essentials Tuntuu ihan käsittömättömältä kysymykseltä mutta koitin tuollaista etsiä ja ei ole osunut silmiin oikein mitään.

Käytössä on Wilfa Svart Aroma mylly ja kuivana tuossa tuntuu lentävän purut kaikkialle. Olen sen kanssa toistaiseksi tehnyt niin, että mittaan kahvipavut kupissa, sitten pistän lusikkaan tipan vettä ja pyöräytän sitä kupissa. Toimii muuten ihan ok mutta on vähän tarpeettoman oloinen lisävaiva ja aina saa kaapia jonkun verran reunoille tarranneita papuja. Olisi helpompi kipata kupista kuivat pavut ja suihkaista sitten myllyn vieressä säilytettävästä pullosta pieni vesisumu papujen päälle.
 
Olisi helpompi kipata kupista kuivat pavut ja suihkaista sitten myllyn vieressä säilytettävästä pullosta pieni vesisumu papujen päälle.
Kauanko ajattelit veden säilyvän hyvänä pullossa?

Tuossa on ainakin yksi, joka löytyi saman tien googlesta kun hakia tuon linkkaamasi tuotteen nimellä.

 
Kauanko ajattelit veden säilyvän hyvänä pullossa?

Tuossa on ainakin yksi, joka löytyi saman tien googlesta kun hakia tuon linkkaamasi tuotteen nimellä.

Ei kait se kauhean kauaa hyvänä säily mutta jostain syystä ajatustasolla mieltäisin kokonaisuutena pienemmäksi jutuksi vaikka vedet pistäisi aina aamusta ja tyhjentäisi illasta.

Kiitos! Jostain syystä ei tullut tuo Crema vastaan omissa hauissa. Ainoastaan erinäisiä tarpeettoman isoja (1dl) kastike/-öljypulloja, temu-ratkaisuja (en koske) ja sitten kaikenmaailman kosmetiikalle sun muille (ei elintarvikekäyttöön) tarkoitettuja pulloja sekä keskusteluja tällaisista. Kahvikaverilta koitin myös etsiä moista, kun tuli tilattua sieltä muuta. Nuo 5€ postit aika tyly 5€ tuotteelle mutta ei voi mitään.
 
En nyt aloita mitään vänkäämistä, mutta jos papujen päälle suihkaisee jonkun nanolitran vettä, ja jauhamisen jälkeen purut kylvetetään liki kiehuvassa vedessä, en olisi kovin huolissani sen veden säilyvyydestä. Tollaisen minipullon vedet vaihtaisin ehkä kerran viikossa.

Bakteerikammoisena olisin ehkä enemmän huolissani sen myllyn hygieniasta.

Mun metodi on lorauttaa vettä Aeropressin mittalusikan uurteiseen varteen ja sillä pyöritellä papuja kupissa. Huuhtelen sitten ylimääräisen aineksen kupista muun touhun ohessa.
 
Onko tullut vastaan mitään hyvää elintarvikekäyttöön suunniteltua pientä spray-pulloa, jolla voisi suihkaista pienen vesisumun kahvimyllyssä olevien kahvipapujen päälle staattisen sähkön vähentämiseksi? Siis joku tämän tyylinen: RDT Spray - Barista-Essentials Tuntuu ihan käsittömättömältä kysymykseltä mutta koitin tuollaista etsiä ja ei ole osunut silmiin oikein mitään.

Käytössä on Wilfa Svart Aroma mylly ja kuivana tuossa tuntuu lentävän purut kaikkialle. Olen sen kanssa toistaiseksi tehnyt niin, että mittaan kahvipavut kupissa, sitten pistän lusikkaan tipan vettä ja pyöräytän sitä kupissa. Toimii muuten ihan ok mutta on vähän tarpeettoman oloinen lisävaiva ja aina saa kaapia jonkun verran reunoille tarranneita papuja. Olisi helpompi kipata kupista kuivat pavut ja suihkaista sitten myllyn vieressä säilytettävästä pullosta pieni vesisumu papujen päälle.
Olen käyttänyt tähän erilaisista matkaseteistä löytyviä pieniä suihkepulloja, tyyliin:


Näitä kun on ostettu matkustustarpeisiin aina toisinaan.
 
Onko tullut vastaan mitään hyvää elintarvikekäyttöön suunniteltua pientä spray-pulloa, jolla voisi suihkaista pienen vesisumun kahvimyllyssä olevien kahvipapujen päälle staattisen sähkön vähentämiseksi? Siis joku tämän tyylinen: RDT Spray - Barista-Essentials Tuntuu ihan käsittömättömältä kysymykseltä mutta koitin tuollaista etsiä ja ei ole osunut silmiin oikein mitään.

Käytössä on Wilfa Svart Aroma mylly ja kuivana tuossa tuntuu lentävän purut kaikkialle. Olen sen kanssa toistaiseksi tehnyt niin, että mittaan kahvipavut kupissa, sitten pistän lusikkaan tipan vettä ja pyöräytän sitä kupissa. Toimii muuten ihan ok mutta on vähän tarpeettoman oloinen lisävaiva ja aina saa kaapia jonkun verran reunoille tarranneita papuja. Olisi helpompi kipata kupista kuivat pavut ja suihkaista sitten myllyn vieressä säilytettävästä pullosta pieni vesisumu papujen päälle.
Itse kun tuolla Wilfalla vielä jauhoin otin tavaksi kastella teelusikan kraanan alla ja pyöräytin papuja Wlifassa sillä märällä lusikalla pari kertaa. Tuntui riittävältä keinolta sähköisyyden eliminoimiseksi.
 
Sen vastapainoksi että staattisuus ehkä hiukan vähenee, myllyn likaantuminen lultavasti lisäntyy. Keino sinänsä on aika yleisesti hyväksytty, ja kyllä itsellänikin aina ne pakkasesta otetut toimii parhaiten stattiseeden suhteen, taatusti samasta syystä; kaappaavat ilmasta kosteutta pintaan...
 
Sen vastapainoksi että staattisuus ehkä hiukan vähenee, myllyn likaantuminen lultavasti lisäntyy. Keino sinänsä on aika yleisesti hyväksytty, ja kyllä itsellänikin aina ne pakkasesta otetut toimii parhaiten stattiseeden suhteen, taatusti samasta syystä; kaappaavat ilmasta kosteutta pintaan...
Vanhan Wilfan muovisen säiliön staattisuus tosiaan riippui tosi paljon pavuista mikä käytössä. Foliollahan sen säiliön voi vuorata niin helpottaa paljon.

Uniformissa metallinen säiliö, ei sitäkään vähää tuota ongelmaa.
 
Mites jos vaan antaa olla staattista meininkiä ilmassa? Itseä ei ole isommin haitannut, mutta vähänhän se alasäiliö Wilfassa sotkee kun kannen avaa niin pölähtää jauhettua kahvia pöydälle. Muuten kopautan joka kerta myllyn kulmallaan pöytään niin tipahtaa ylimääräiset säiliöön eikä myllyn pohjalle tai pöydälle. Tätä joutuu tekemään ympäri vuoden, ei pelkästään talvella.
 
Kyllä staatisuus on pahimilaan paha: muistan miten aikoinaan koitin myllätä valkoiseen kertiskuppiin, eikä sinne päätynyt mitään, kaikki kahvi päätyi kauniiksi riikinkukoksi lattialle ;-D
 
Kyllä staatisuus on pahimilaan paha: muistan miten aikoinaan koitin myllätä valkoiseen kertiskuppiin, eikä sinne päätynyt mitään, kaikki kahvi päätyi kauniiksi riikinkukoksi lattialle ;-D
Voisiko vaikuttaa myös jauhatuskarkeus? Hienompi lentelee minne sattuu mutta ainakin mokkapannukarkeus laskeutuu minne pitää (Wilfan toiseksi hienoin asetus).
 
1762358017816.png

Jälleen suht. tuoretta kaupasta. Pask... eiku halpuuttajat olleet tässä täällä päin Kauppiaita parempia saamaan hyllyyn tuoretta, mutta tuon tuoreen Napolin löysin nyt ihan Cittarista.
 
1762358017816.png

Jälleen suht. tuoretta kaupasta. Pask... eiku halpuuttajat olleet tässä täällä päin Kauppiaita parempia saamaan hyllyyn tuoretta, mutta tuon tuoreen Napolin löysin nyt ihan Cittarista.
Ostin kans 2.10 New Yorkia, mutta tuossa on joku aivan käsittämätön sivumaku. Täytyy koittaa annostuksella hienosäätää.

Toistaiseksi ylivoimaisesti paras papu on ollut paahtoasteen 2 Sydney, vaikka oli 5kk vanhaa.
 
Ostin kans 2.10 New Yorkia, mutta tuossa on joku aivan käsittämätön sivumaku. Täytyy koittaa annostuksella hienosäätää.

Toistaiseksi ylivoimaisesti paras papu on ollut paahtoasteen 2 Sydney, vaikka oli 5kk vanhaa.
Itse tykkään eniten Barcelonasta ja Pariisista. Pariisi oli täälläkin tuoretta 2/10/25, Barcelona 24/4/25. Ovat nyt paikallisessa Citymarketissa alennuksessa 6€/pussi. Mielenkiintoista kuinka makuasiat vaihtelee pavuissa. :)
 
Viimeksi muokattu:
Onko myllyllä paljoa merkitystä jos käyttää pressopannua? Mulla on käytössä Harion käsikäyttöinen mylly jota olen käyttänyt kohta 6 vuotta ja myllännyt pavut silmämääräisesti suodatinkahvin tasoiseksi tai hieman karkeammaksi. Tuossa mallissa karkeuden säätöä ei ole numeroitu mitenkään niin siinä voi olla vähän heittoja. Käyttöä on lähinnä viikonloppuisin niin en ole päivittänyt toimivaa kampetta mutta vähän tekisi sähkömyllyä mieli.

Pressopannuun olen tykästynyt sen yksinkertaisuuden vuoksi. Pienellä vaivalla saa parempaa kahvia kuin keittimellä, etenkin kun olen talouden ainoa kahvinjuoja ja pieni määrä riittää aamuisin. Papuina käytän perus markettilaatuja, pitkään Pauligin Rubya, nyt on New Yorkia. Joskus on tullut tilailtua jotain hienompia laatuja mutta ei ole sattunut mitään jumalkamaa kohdalle.
Mihin kahvimyllyyn päädyit? Etsinnässä olisi hyvä kahvimylly pressopannuun. Kahvia kuluu aika paljon, n. 3-4krt/pvä. Toivoisin suosituksia hyvän hinta/laatu-suhteen myllyistä.
 
Mihin kahvimyllyyn päädyit? Etsinnässä olisi hyvä kahvimylly pressopannuun. Kahvia kuluu aika paljon, n. 3-4krt/pvä. Toivoisin suosituksia hyvän hinta/laatu-suhteen myllyistä.
Ei ole ollut syksyn kärkihanke tämä kahvimylly niin vanhalla on menty. Suosituksia kuuntelen minäkin. :thumbsup:
 
Omalla kokemuksella käsimyllyistä Kingrinder P2 ja K6 edustaa hintaluokkiensa kärkikastia. Jos vastaavan laatuisen sähkömyllyn halajaa niin hinta sitten tuplaantuu helposti.
 
Kahvin tuoreudella on imho suurehko merkitys. Nyt on mokkapannuun Napolia ja ranskanpuristimeen Barcelonaa. Tykkään myös Mundoista, etenkin vihreästä, jota joskus sekoittelen muihin antamaan niihin lisää kierrettä. Pakkasessa on nyt kutakin rasioissa, joista sitten käyttöpurkkeihin jääkaappiin.

Voisi pienpaahtimojakin taas tukea, vaikka ovat nuo Pauligitkin ihan jees. Rahallisesti tähän ei kuitenkaan omakohtaisesti saa menemään ongelmallisia summia, vaikka ostaisi vähän kalliimpiakin.
 
Pakko tähän väliin hehkuttaa tota slurp.coffee palvelua kun täällä tuoreudesta puhutaan. Aina tuoretta kahvia kotona ja tukee pienpaahtimoita! Toi pienpaahtimoiden tukeminen tosi vaikeeta ellei asu ihan ison kaupungin keskustassa. Lähikaupassa on toki jotain mutta 90% hyvistä paahtimoista jää kokematta.
 
Pakko tähän väliin hehkuttaa tota slurp.coffee palvelua kun täällä tuoreudesta puhutaan. Aina tuoretta kahvia kotona ja tukee pienpaahtimoita! Toi pienpaahtimoiden tukeminen tosi vaikeeta ellei asu ihan ison kaupungin keskustassa. Lähikaupassa on toki jotain mutta 90% hyvistä paahtimoista jää kokematta.
Kyllähän pienpaahtimoilta voi tilata suoraankin ja esim Lehmuksen kk-tilaus kolahtaa postiluukusta sisään.
 
Kyllähän pienpaahtimoilta voi tilata suoraankin ja esim Lehmuksen kk-tilaus kolahtaa postiluukusta sisään.
Joo tottakai!

Tarkotan sitä kun tuolta slurpin kautta tulee paahtimoista ympäri suomen ilman, että tarvii itse olla aktiivinen. Tulee näin tutustuttua todella laajaan valikoimaan ja itselle tullu suosikkeja kahveista ja paahtimoista mitä en olis muuten ikinä löytäny.
 
Itse tykkään eniten Barcelonasta ja Pariisista. Pariisi oli täälläkin tuoretta 2/10/25, Barcelona 24/4/25. Ovat nyt paikallisessa Citymarketissa alennuksessa 6€/pussi. Mielenkiintoista kuinka makuasiat vaihtelee pavuissa. :)
Pariisissa oli kerran erikoinen haju pavuissa kun pitkästä aikaa ostin ja on sen jälkeen jäänyt hyllyyn.

Tuo Napoli oli mielestäni parempi vaikka Paulikin kaikissa kahveissa on vähän outo pistävä maku.
 
Reykjavik-pavut vähän ihmetyttää kun seassa on jotain vaaleata kuorta tms.
Tota mä olen ihmetellyt, kun joissain papupusseissa on kamalasti jotain purua seassa. Sen huomaa siinä vaiheessa, kun mittaa ne kuppiin ja kostealla lusikanvarrella vatkaa niitä hetken ennen jauhamista. Ei ole pelkästään Pauligin tuotteissa tämä ilmiö. Jotkut pavut taas eivät jätä mitään em. metodilla siihen kuppiin.
 
  • Tykkää
Reactions: |le
Aiemmin paheksuin hifistelijöitä, jotka suorastaan halveksivat henkilöitä, jotka nappaavat kaupasta vain sen tavallisen ankean Juhla Mokan ja hörppivät sitä tyytyväisenä, mutta nyt on jostain syystä tullut itsellekin vähän kyllästyminen siihen peruskahviin. Juhla Mokkaa eksklusiivisesti siis hörppinyt vuosia n. 6-9 kuppia päivässä, mutta nyt tuntuu että pitäisi saada jotain missä olisi enemmän ns. ytyä maullisesti. Onko ehdotuksia?
Vaihdanko astetta tummempaan paahtoon seuraavaksi? Mielellään saisi ehdotetut kahvit löytyä normaalista elintarvikemyymälästä.

Huomasin ja aloin kahlaamaan tätä ketjua lävitse. En itse sinänsä paheksu (aivan sama jos joku ostaa sitä halvinta Pirkka kahvia tai käyttää päälle tonnin keittimeen ja ostelee kissaeläimen ruuansulatuskanavan lävitse käyneitä kahvipapuja mitkä jauhaa itse, jokaisen oma valinta) vaikka en laskisi itseäni myöskään "hifistelijäksi" mutta tässä jotain minkä kirjoitin eri ketjuun aiheen tiimoilta:

Itsekin yleensä ostan juuri tuota Kharismaa. Tosin viimeksi kun oli kaupassa tarjouksessa tartuin Pauligin Sydney kahviin. Ei mitenkään pahaa vaikkei siinä tuota hieman pähkinäistä makuvivahdetta olekaan. Ehkä hieman kevyempi ja makeampi maku kuin Kharismassa.

En välttämättä jaksa edes päivittäin juoda kahvia. Ennen oli siten että saattoi mennä päälle vuosikin ettei kahvia käyttänyt kuin esim. drinkin sekaan jonkun lusikallisen (rommia, kahvia, colaa, jäitä tms & ½-l tuoppi). Nyt hankin ensin 2019 tarjouksesta Nespresso Essenza Mini -kahvikoneen mistä on hyvä tehdä 19 barin paineella yleensä Lidlin Bellaromin Modena Lungo (5/12) vaikka välistä tuleekin tilattua esim. Amazonin Starbucks 8 x 10 kapselin maistelusettiä. 2024 satuin saamaan House pressopannun mihin keitän veden (95C) Amazonista hankkimallani vedenkeittimellä mikä oli jotain 45€ marraskuussa 2020. Siitä sain kipinän hankkia jonkun halvan Elektrolux EKF330 -kahvinkeittimen "kun ilmaiseksi sai" työpaikalta muuton yhteydessä.

Tuon vedenkeittimen ostin alunperin teetä varten ja esim. tämän "Teekanne" Ländertee collectionin olen ostanut ainakin kolmisen kertaa Amazonista.

Töissä tulee helpommin "sorruttua" kupilliseen kahvia ja nyt kun on tuo kahvinkeitin niin ehkä hieman helpommin saattaa jopa muutaman kerran viikossa keitellä kahvit kun normaalisti tuota Housen pressopannua käytteli harvemmin kuin kerran viikossa ja Nespresson kahvikonetta ehkä kerran kuukaudessa jos sitäkään.

Ehkä siitä johtuen olen hankkinut kauramaito tyyppisiä (esim. Fazer Barista) juomia jotka sitten kestävät avattuina (en juo muuten kermaa tai maitoa sekä harvemmin tulee tehtyä ruokaa mihin esim. ruokakermaa laittelee).

EDIT: tuntuu juu tuo Juhlamokka olevan sellainen että siihen on totuttu, sitä on vanhemmat juoneet jne. Tässäkin testissä tuli ensimmäiseksi (Kharisma toisena, Pauligin Sydney ei päässyt sijoille mutta New York ja Brazil pääsivät): Suosikille äänivyöry! 50 000 suomalaista äänesti parasta kahvia, voittaja on täysin selvä

Lisättäköön että tämän jälkeen olen hankkinut (en tosin vielä testannut) Arvid Nordquist Grand Dia sekä Mellan kahvit mitä tarvinee jossain vaiheessa testata.

Suurin osa mainituista löytyy "normaalista elintarvikemyymälästä" osa tosin saksan Amazonista...
 
Aiemmin paheksuin hifistelijöitä, jotka suorastaan halveksivat henkilöitä, jotka nappaavat kaupasta vain sen tavallisen ankean Juhla Mokan ja hörppivät sitä tyytyväisenä, mutta nyt on jostain syystä tullut itsellekin vähän kyllästyminen siihen peruskahviin. Juhla Mokkaa eksklusiivisesti siis hörppinyt vuosia n. 6-9 kuppia päivässä, mutta nyt tuntuu että pitäisi saada jotain missä olisi enemmän ns. ytyä maullisesti. Onko ehdotuksia?
Vaihdanko astetta tummempaan paahtoon seuraavaksi? Mielellään saisi ehdotetut kahvit löytyä normaalista elintarvikemyymälästä.
Isoilta paahtimoilta, oli ne sitten suomalaisia tai ruotsalaisia, et mitään erityisesti "parempia" kahveja kaupasta löydä, mutta ainakin hieman erilaista makumaailmaa saat vääntämällä asteikkoa tummempaan suuntaan. Melkein kaikissa paketeissahan on nykyään suuntaa antava paahtoaste ja joissakin jotain muitakin numeroita antamaan osviittaa sisällöstä. Esim. tuo monesti jo mainittu Pauligin kaupunkisarja kattaa aika laajan haitarin ja siitä voit joko asteittain kokeilla tai hypätä suoraan syvään päähän. Isommissa elintarvikekaupoissa on myös pienpaahtimoiden kahveja ja jos sellaiseen satut törmäämään, niin tarkista aina paahtopäivä, sillä hinnastaan johtuen ne istuskelevat monesti hyllyssä pitkiäkin aikoja suurten kaupunkien ulkopuolella. Mutta niistä voi löytää sellaisia makuja joita suurpaahtimoiden kahvit eivät anna ja jotka varsinkin suodatinkeittimessä ovat edukseen. Pakettien lapuissa lukee tällöin jotain marjaisuudesta tms.
 

Uusimmat viestit

Statistiikka

Viestiketjuista
291 617
Viestejä
4 991 978
Jäsenet
80 093
Uusin jäsen
Lansa

Hinta.fi

Back
Ylös Bottom