Melkoinen kilohinta kyllä tulee.
En tiedä mihin vertaat heh. 24 erilaista laadukasta kahvia monelta eri paahtimolta.
Enemmän järkyttää jonkun karkkikalenterin kilohinta
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Huomio: This feature may not be available in some browsers.
Melkoinen kilohinta kyllä tulee.
Kauanko ajattelit veden säilyvän hyvänä pullossa?Olisi helpompi kipata kupista kuivat pavut ja suihkaista sitten myllyn vieressä säilytettävästä pullosta pieni vesisumu papujen päälle.
Ei kait se kauhean kauaa hyvänä säily mutta jostain syystä ajatustasolla mieltäisin kokonaisuutena pienemmäksi jutuksi vaikka vedet pistäisi aina aamusta ja tyhjentäisi illasta.Kauanko ajattelit veden säilyvän hyvänä pullossa?
Tuossa on ainakin yksi, joka löytyi saman tien googlesta kun hakia tuon linkkaamasi tuotteen nimellä.
![]()
100% Chef lasinen mini-suihkepullo 15 ml, Hinta 4,90 €
Minikokonen, uudelleentäytettävä lasinen spraypullo. Esim. kahvipapujen kostuttamiseen jauhettaessa kahvimyllyllä. Hopeanvärinen metallikorkki.www.crema.fi
Olen käyttänyt tähän erilaisista matkaseteistä löytyviä pieniä suihkepulloja, tyyliin:Onko tullut vastaan mitään hyvää elintarvikekäyttöön suunniteltua pientä spray-pulloa, jolla voisi suihkaista pienen vesisumun kahvimyllyssä olevien kahvipapujen päälle staattisen sähkön vähentämiseksi? Siis joku tämän tyylinen: RDT Spray - Barista-Essentials Tuntuu ihan käsittömättömältä kysymykseltä mutta koitin tuollaista etsiä ja ei ole osunut silmiin oikein mitään.
Käytössä on Wilfa Svart Aroma mylly ja kuivana tuossa tuntuu lentävän purut kaikkialle. Olen sen kanssa toistaiseksi tehnyt niin, että mittaan kahvipavut kupissa, sitten pistän lusikkaan tipan vettä ja pyöräytän sitä kupissa. Toimii muuten ihan ok mutta on vähän tarpeettoman oloinen lisävaiva ja aina saa kaapia jonkun verran reunoille tarranneita papuja. Olisi helpompi kipata kupista kuivat pavut ja suihkaista sitten myllyn vieressä säilytettävästä pullosta pieni vesisumu papujen päälle.
Itse kun tuolla Wilfalla vielä jauhoin otin tavaksi kastella teelusikan kraanan alla ja pyöräytin papuja Wlifassa sillä märällä lusikalla pari kertaa. Tuntui riittävältä keinolta sähköisyyden eliminoimiseksi.Onko tullut vastaan mitään hyvää elintarvikekäyttöön suunniteltua pientä spray-pulloa, jolla voisi suihkaista pienen vesisumun kahvimyllyssä olevien kahvipapujen päälle staattisen sähkön vähentämiseksi? Siis joku tämän tyylinen: RDT Spray - Barista-Essentials Tuntuu ihan käsittömättömältä kysymykseltä mutta koitin tuollaista etsiä ja ei ole osunut silmiin oikein mitään.
Käytössä on Wilfa Svart Aroma mylly ja kuivana tuossa tuntuu lentävän purut kaikkialle. Olen sen kanssa toistaiseksi tehnyt niin, että mittaan kahvipavut kupissa, sitten pistän lusikkaan tipan vettä ja pyöräytän sitä kupissa. Toimii muuten ihan ok mutta on vähän tarpeettoman oloinen lisävaiva ja aina saa kaapia jonkun verran reunoille tarranneita papuja. Olisi helpompi kipata kupista kuivat pavut ja suihkaista sitten myllyn vieressä säilytettävästä pullosta pieni vesisumu papujen päälle.
Vanhan Wilfan muovisen säiliön staattisuus tosiaan riippui tosi paljon pavuista mikä käytössä. Foliollahan sen säiliön voi vuorata niin helpottaa paljon.Sen vastapainoksi että staattisuus ehkä hiukan vähenee, myllyn likaantuminen lultavasti lisäntyy. Keino sinänsä on aika yleisesti hyväksytty, ja kyllä itsellänikin aina ne pakkasesta otetut toimii parhaiten stattiseeden suhteen, taatusti samasta syystä; kaappaavat ilmasta kosteutta pintaan...
Voisiko vaikuttaa myös jauhatuskarkeus? Hienompi lentelee minne sattuu mutta ainakin mokkapannukarkeus laskeutuu minne pitää (Wilfan toiseksi hienoin asetus).Kyllä staatisuus on pahimilaan paha: muistan miten aikoinaan koitin myllätä valkoiseen kertiskuppiin, eikä sinne päätynyt mitään, kaikki kahvi päätyi kauniiksi riikinkukoksi lattialle ;-D
Ostin kans 2.10 New Yorkia, mutta tuossa on joku aivan käsittämätön sivumaku. Täytyy koittaa annostuksella hienosäätää.
Itse tykkään eniten Barcelonasta ja Pariisista. Pariisi oli täälläkin tuoretta 2/10/25, Barcelona 24/4/25. Ovat nyt paikallisessa Citymarketissa alennuksessa 6€/pussi. Mielenkiintoista kuinka makuasiat vaihtelee pavuissa.Ostin kans 2.10 New Yorkia, mutta tuossa on joku aivan käsittämätön sivumaku. Täytyy koittaa annostuksella hienosäätää.
Toistaiseksi ylivoimaisesti paras papu on ollut paahtoasteen 2 Sydney, vaikka oli 5kk vanhaa.
Mihin kahvimyllyyn päädyit? Etsinnässä olisi hyvä kahvimylly pressopannuun. Kahvia kuluu aika paljon, n. 3-4krt/pvä. Toivoisin suosituksia hyvän hinta/laatu-suhteen myllyistä.Onko myllyllä paljoa merkitystä jos käyttää pressopannua? Mulla on käytössä Harion käsikäyttöinen mylly jota olen käyttänyt kohta 6 vuotta ja myllännyt pavut silmämääräisesti suodatinkahvin tasoiseksi tai hieman karkeammaksi. Tuossa mallissa karkeuden säätöä ei ole numeroitu mitenkään niin siinä voi olla vähän heittoja. Käyttöä on lähinnä viikonloppuisin niin en ole päivittänyt toimivaa kampetta mutta vähän tekisi sähkömyllyä mieli.
Pressopannuun olen tykästynyt sen yksinkertaisuuden vuoksi. Pienellä vaivalla saa parempaa kahvia kuin keittimellä, etenkin kun olen talouden ainoa kahvinjuoja ja pieni määrä riittää aamuisin. Papuina käytän perus markettilaatuja, pitkään Pauligin Rubya, nyt on New Yorkia. Joskus on tullut tilailtua jotain hienompia laatuja mutta ei ole sattunut mitään jumalkamaa kohdalle.
Käytämme välttämättömiä evästeitä, jotta tämä sivusto toimisi, ja valinnaisia evästeitä käyttökokemuksesi parantamiseksi.