IT-uran luonti ja sertifikaattien hyödyllisyys

Liittynyt
10.04.2024
Viestejä
5
Olen juuri valmistunut tietojenkäsittelyn tradenomiksi ja harkatkin on käyty. Valitettavasti ei saatu jatkotöitä sitä kautta ja olenkin nyt heittänyt hakemuksia sinne sun tänne. Paria haastattelua lukuunottamatta ei ole lykästänyt, kuin automaatti säpojen saamisessa.

Kysymykseni ja koko pointti tämän threadin kirjoittamisesta liittyykin certteihin: Onkohan noista oikeasti kuinka paljon hyötyä loppupeleissä, että näkyy linkkarissa esimerkiksi Azuren AZ-900 Fundamentals tai CompTIA A+ certit? Hinnat niissä ovat tällein sponsoroimattomana työttömänä sen verran korkeat, etten haluaisi niihin rahaa käyttää, ellei niistä ole paljonkin apua työnhaussa.
 
Liittynyt
16.11.2020
Viestejä
2 699
Njaa, vaikea sanoa.. jos saat vaan jalkaa oven väliin ja sen ekan duunipaikan, niin suurimmassa osassa tolkun mestoja työnantaja sit maksaa noi sertifikaattikokeet, etten ehkä ihan suin päin juoksis niitä omasta pussista maksamaan.

Ja muutenkin pilvisertifiointien tekeminen ilman käytännön kokemusta asioiden tekemisestä ko. pilviympäristössä menee vähän ehkä typeräksi ulkoaopetteluksi, mistä ei hirveästi jää käteen sitä silmällä pitäen, kun pitäskin osata oikeasti sit tehdä jotain ja ratkaista eteentulevat ongelmat.

Edelliseen poikkeuksena, jos tuo Fundamentals on joku suunnilleen vastaava kuin AWS:n Certified Cloud Practitioner, niin sellaisille peukkua, jos lompsa kestää. Ainakin tuosta AWS:n vastaavasta sai ihan hyvän käsityksen AWS:n pilvitarjoamasta ja jotain perusjuttuja sen tueksi, kun tarvii ruveta itse tekemään jotain, että noi toimii kyllä ihan hyvänä pohjana jatkolle ja asioiden syventämiselle. Muuten ehkä eniten hyötyä, kun rupeaa vaan ite buildaamaan asioita johonkin pilveen ja opettelee sitä kautta ymmärtämään, miten asiat toimii.

Siinä meikäläisen 2 senttiä.
 
Liittynyt
02.11.2016
Viestejä
79
Komppaan edellistä tuosta asioiden tekemisestä. Ensimmäistä työpaikkaa ajatellen itse ainakin rekrytoisin mielummin henkilön jolla on vaikka GitHub-profiilista näyttää jotain järkevää tehtynä vaikka Bicepilla/Terraformilla kuin henkilön jolla on Fundamentals-tason sertifiointeja. Noita Azuren Fundamentals-tason sertifiointeja pidän lähinnä johtaja- tai myyntihenkilöiden sertifiointeina, jotta tulee yleinen ymmärrys siitä mitä kaikkia palveluita Azuresta löytyy. Teknisenä henkilönä en noita edes miettisi. Jos Fundamentals-tasolle haluaa omaa osaamista saada, niin opiskelee ne samat asiat ilman sitä sertifiointia ja jos sen sertifikaatin haluaa myöhemmin tehdä, niin tekee sen sitten töissä ollessa. Fundamentals-sertifioinnit ei kuitenkaan ole missään muussa sertifikaatissa esivaatimuksena.

Osaamista jos Azuresta haluaa sertifioinneilla osoittaa, niin sitten katselisin ennemmin noiden Associate-tason sertifiointien perään: esimerkiksi administrator, developer, network engineer tai identity and access administrator riippuen siitä mihin haluaa suuntautua. Näiden opiskelu taas ilman kokemusta Azuresta tuskin on kovinkaan järkevää, joten jotain siellä Azuressa kannattaa protoilla ihan käytännössä. Mutta kuten sanottua, työpaikassa nuo pitäisi tulla firman pussista maksettuna, joten en omia rahoja lähtisi noihin käyttämään.

MS:llä on itsellään ilmaiseksi saatavilla varsin hyvin opintomateriaaleja jokaisesta kokeesta ja John Savillin YouTube-kanavalta löytyy hyviä videoita eri kokeisiin yleisellä tasolla ja videoita joissa pureudutaan asioihin hyvinkin tarkasti.

Ja nämä kokemukset itsellä ihan puhtaasti Azuren puolelta, ei mitään kokemusta muista sertifioinneista.
 

Obi-Lan

¯\_(ツ)_/¯
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
2 181
Yksi mitä varmaan kannattaa katsoa onko firmalla mitään partneruuksia isojen firmojen kanssa. Niihin yleensä tarvitaan joukko tiettyjä sertejä suorittaneita henkilöitä. Tosin noissa sertit yleensä myös vanhenee eli liian vanhat sertit eivät sitten enää kelpaa partner tason saavuttamiseen.
 
Toggle Sidebar

Statistiikka

Viestiketjut
249 471
Viestejä
4 346 555
Jäsenet
72 448
Uusin jäsen
Vapis

Hinta.fi

Ylös Bottom